Dodaj do ulubionych

kabarety w TVP

06.12.09, 17:41
kiedyś był kaberet Olgi Lpińskiej, Laskowika i Smolenia, ten z
Wrocławia i kilka innych ciętych i zabawnych a to co teraz bywa w
TVP2 przypomiona mi dowcipasy z taniego cyrku nawet Laskowik już nie
ten, numer z serdelkami wręcz nieapetyczny. być może to b.
subiektywne doznanie dlatego dociekam czy to coś ze mną czy te nowe
dowcipasy takie mierne?
Obserwuj wątek
    • thorgal_aegirsson Re: kabarety w TVP 06.12.09, 17:44
      Tu jest forum humorum i my tu nie chcemy kiepskich żartów. ;) A tak całkiem
      serio proponuję przenieść się na forum "telewizja". Gwarantuję Ci nadmiar
      dyskutantów. :]
      • Gość: ola Re: kabarety w TVP IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.09, 23:35
        pewnie nie chodzi tu o tą czy inną telewizje tylko czy ten humor
        jest humorem, sam mówisz , że nie chcesz kipepskich żartów a czy są
        dobre?
        • urodzony_dzisiaj Re: kabarety w TVP 07.12.09, 08:56
          Trochę chodzi o telewizję TVP. Tam prawie zawsze gra ten sam skład i często
          powtarzają skecze. Ile razy może śmieszyć "lista prezentów, które bym kupił,
          gdybym miał kasę"?
    • urodzony_dzisiaj Re: kabarety w TVP 07.12.09, 08:54
      Ja akurat mam odwrotnie. Lipińska nie bardzo mnie bawiła, może za młody byłem.
      Skeczu o parówkach nie widziałem, może to i dobrze :) ale generalnie moim
      zdaniem jest dobrze a nawet nie beznadziejnie :)

• happymom Re: kabarety w TVP 07.12.09, 10:17
        Moim zdaniem, te kabarety które lecą w TVP są beznadziejne. Paru
        poprzebieranych durni,którzy próbuja rozśmieszyć udając
        dziwnych,infantylnych ludzi w głupich sweterkach.
        Może jestem " ą ę bułkę przez bibułkę" ale mnie to nie smieszy a
        wręcz jest dla mnie żenujące :)
        • urodzony_dzisiaj Re: kabarety w TVP 07.12.09, 11:10
          Widziałem kilka innych kabaretów poza łowcami :)
          • drzejms-buond Re: kabarety w TVP 07.12.09, 12:42
            Od czasów Farfała nie oglądam TV i mam problem z głowy.
            Czasem ktoś szepnie, że "w telewizji pokazali"
            to sprawdzam w necie i stwierdzam co następuje:
            z polskim kabaretem, zwłaszcza w TV, NIE JEST ŹLE!
            Po prostu mamy coraz większe wymagania.
            Pamiętam jednak jak parę lat temu, ZARŻNIĘTO kabaret ANI MRU MRU
            w TVP pokazując te same skecze/programy 5 (a moze i więcej?)
            razy w ciągu sezonu.
            • Gość: franek Re: kabarety w TVP IP: *.xdsl.centertel.pl 07.12.09, 17:19
              jest taki tęgawy jegomość co piszczy babskim głosem - okropnośc. a
              Laskowika z prówkami widziałe, pożarł 12, mnie zemdliło
            • nessie-jp Re: kabarety w TVP 07.12.09, 17:59
              drzejms-buond napisał:

> Od czasów Farfała nie oglądam TV i mam problem z głowy.

I ja takoż.

A polska scena kabaretowa nie śmieszy mnie już od baaardzo dawna. Wszystkie te
              prymitywne Kryszaki i inne stojaki, brr!

Były ze dwa lepsze kabarety w okresie tych 20 lat, ale to były rodzynki w cieście.
              • jedzoslaw Re: kabarety w TVP 07.12.09, 18:21
                Najbardziej mnie wkurza lans w TVP takich indywiduów jak Paranienormalni (tak, to ten debil w peruce i swetrze, co udaje Mariolkę-tipsiarę), Kabaret Młodych Panów (słabo i wymuszenie), Kabaretu Pod Wyrwigroszem (oprócz parodii Jożina z Bażin i Jana Miodka nic ciekawego nie robią) i Neo-Nówki (gdzie dowcip polega jedynie na założeniu okularów a'la denka od jaboli oraz beretu z antenką). Czasem się zjawi Koń Polski z Marianem i Helą, choć na szczęście rzadko. Laskowika z TEY'em uwielbiam, obecnego toleruję, ale zgadzam się, że to już nie to. Kabaret Moralnego Niepokoju jeszcze się trzyma. Natomiast brakuje mi bardzo Kabaretu Hrabii ze znakomitą Aśką Kołaczkowską, który to kabaret pojawia się w TVP rzadko. Podobnie z Mumio, który jest specyficzny, choć w reklamach Plusa zaczynają rozmieniać się na drobne- jednak pojawia się b.rzadko w TV.
                • urodzony_dzisiaj Re: kabarety w TVP 07.12.09, 18:49
                  Zdaje się Neo-nówka miała całkiem udany program z wójtem i otoczką.
            • urodzony_dzisiaj Re: kabarety w TVP 07.12.09, 18:47
              > drzejms-buond napisał:

> ZARŻNIĘTO kabaret ANI MRU MRU

Tak samo Kabaret Moralnego Niepokoju.
              • Gość: hm Re: kabarety w TVP IP: *.cable.smsnet.pl 07.12.09, 19:49
                KMN zarżnęła komercha i... powtórki, choć w ich przypadku nie wypada to tak
                żenująco jak Konia Polskiego, który mi się zwyczajnie przejadł. Chociaż KMN-owi
                najbardziej zaszkodziło zniesienie TMN, kto oglądał, ten wie jaka to była
                kopalnia skeczy, pewnie musieli zwolnić czas antenowy dla tańców z lodami... no
                to teraz mamy powtórki powtórek, ergo wolę sobie w sieci obejrzeć streama.
                • urodzony_dzisiaj Re: kabarety w TVP 07.12.09, 20:06
                  Mnie akurat KMN w ogóle bardziej odpowiada od Konia, ale to rzecz gustu. Nie
                  jestem pewien, czy TMN to był dobry pomysł, niektóre "numery" też wyglądały na
                  wymyślane na siłę. Co do zakończenia - nie miała na to wpływu przypadkiem ciąża
                  Pakosińskiej?
                  • Gość: hm Re: kabarety w TVP IP: *.cable.smsnet.pl 07.12.09, 20:24
                    urodzony_dzisiaj napisał:

> Mnie akurat KMN w ogóle bardziej odpowiada od Konia (...)

This!
                    Koń przestał mnie śmieszyć dekadę temu. Daniec i Drozda z rzadka, Majewski
                    nigdy, pod Wyrwigroszem czasami, tak samo jak AMM. Dla mnie niedoścignionym
                    ideałem jest kabaret Dudek, potem KMN, przepaść i cała reszta. TMN nie był na
                    siłę, tylko to były pomysły Górskiego co pewnie przeleżały w szufladzie i
                    znalazły szansę ujrzenia światła dziennego, ale to de gustibus non est... jak
                    sam wspomniałeś. Czasami lubię Spadkobierców obejrzeć, niby na siłę a śmieszy.
                    Może dlatego, że nasi kabareciarze muszą coś z siebie wykrzesać...
                    • urodzony_dzisiaj Re: kabarety w TVP 07.12.09, 22:20
                      Przecież spadkobiercy nie są na siłę - jeśli im wierzyć - to w dużej mierze jest
                      improwizacja :)
        • Gość: q Re: kabarety w TVP IP: *.walecznych.net 10.12.09, 16:20
          co do lowcow ich sweterki i 'infantylnosc' nie maja byc smieszne to tylko dodatek ktory ma swoj powod odsylam do wywiadow z nimi. uwazam ze sa jednym z lepszych kabaretow bo pomimo ze udaja idiotow robia to bardzo naturalnie i pezpretensjonalnie. ich skecze sa czasami naprawde abstrakcyjne i smieszne np skecz o portwelu
    • Gość: crom Re: kabarety w TVP IP: 94.246.163.* 07.12.09, 19:44
      slabo z kabaretami i z wiedza na ich temat
      wiekszosc podanych przeszla w 2007 roku z piotrem baltroczykiem
      /czytaj nina terentiew/ do polsatu
      i tam szukajcie chlamu
      zwlaszcza ze czasem prowadzacy procz baltroczyka to pazura ewentualnie lubaszenko
      i bardzo dobrze
      miejsce swetrow o peruk wypelnil waldziu malicki

pzdr.
      • Gość: hm Re: kabarety w TVP IP: *.cable.smsnet.pl 07.12.09, 20:28
        Albo do stojaka HBO. Wszyscy się rozmieniają dzisiaj, taka prawda. Nie śmieszy
        mnie zbytnio żółty sweterek i wada wymowy, no chyba, że Kryszak parodiuje
        Michnika, to akurat lepsze niż Wałęsa, za jąkanie Adasia ma u mnie plusa:)
    • thorgal_aegirsson Re: kabarety w TVP 07.12.09, 22:04
      Drodzy forumowicze - wybaczcie, ale cała dyskusja jest o kant du.py potłuc.
      Kabarety ogląda się na żywo. Tylko. Howgh!
      • urodzony_dzisiaj Re: kabarety w TVP 07.12.09, 22:22
        Dlaczego? Żeby gorzej widzieć, gorzej słyszeć to samo co w TV czy o co chodzi?
        • thorgal_aegirsson Re: kabarety w TVP 07.12.09, 22:38

> Dlaczego? Żeby gorzej widzieć, gorzej słyszeć to samo co w TV czy o co chodzi?

Staaaary, teraz mnie ubawiłeś serdecznie. Pójdź wreszcie, to zobaczysz w czym
          rzecz. Nikt Ci tu nie będzie wykładał zagadnienia.
          • nessie-jp Re: kabarety w TVP 07.12.09, 22:46
            No nie wiem, Thorgal, ja bym chyba umarła z zażenowania na takim przedstawieniu
            na żywo. Telewizor to można po prostu wyłączyć, ale kupować bilety po to, żeby
            patrzeć, jak jakiś człowiek się poci i wije nieśmiesznie na scenie, to aż
            dreszcze budzi. Toż to gorsze niż cyrk i klauni! BRRRR!
            • thorgal_aegirsson Re: kabarety w TVP 07.12.09, 23:24
              nessie-jp napisała:

> No nie wiem, Thorgal, ja bym chyba umarła z zażenowania na takim przedstawieniu
              > na żywo. Telewizor to można po prostu wyłączyć, ale kupować bilety po to, żeby
              > patrzeć, jak jakiś człowiek się poci i wije nieśmiesznie na scenie, to aż
              > dreszcze budzi. Toż to gorsze niż cyrk i klauni! BRRRR!

Nessie - i Ty Brutusie?
              Cały czas próbuję powiedzieć, że na żywo to zupełnie inna bajka.
              1. Nowy program zawsze jest na scenach, potem w TV. W TV dają guano odpowiednio
              skrojone, bez poczucia obecności na widowni i po prostu dla niewymagającej
              tłuszczy.
              2. Kabarety naprawdę klasowe stronią od TV świadomie (vide Adin, Hrabi), no
              chyba że potem idą w komercję - stąd te żenujące popisy.

Ergo - to co jest w TV to ledwo namiastka i popłuczyny z tego, co można zobaczyć
              na żywo. Kiedyś Ani MruMru byli naprawdę zabawni - wiem, widziałem - z tym, że
              kilka lat temu. Nie dajcie się zwieść i oglądajcie na żywo, ale ZANIM zagoszczą
              w telewizorni. Warto sięgać po nieznane albo będące na progu popularności
              kabarety. :)
          • urodzony_dzisiaj Re: kabarety w TVP 07.12.09, 22:55
            No widzisz, masz wreszcie pożytek z tego wątku. A czy byłem czy nie byłem i skąd
            moja opinia w moim pytaniu, to pozostawimy uważnym czytelnikom.
            • thorgal_aegirsson Re: kabarety w TVP 07.12.09, 23:13

> No widzisz, masz wreszcie pożytek z tego wątku. A czy byłem czy nie byłem i ską
              > d
              > moja opinia w moim pytaniu, to pozostawimy uważnym czytelnikom.

Mam się za uważnego, a z Twoich postów wprost nie wynika to co byś chciał
              przekazać, a w co ja nie wierzę.
              • urodzony_dzisiaj Re: kabarety w TVP 08.12.09, 09:34
                > Mam się za uważnego,

Wielu tak ma.

> z Twoich postów wprost nie wynika

Z Twojego zaś jednoznacznie wynikło, że nikt mi tu nie będzie niczego tłumaczył.
                I bardzo dobrze zresztą.
                • drzejms-buond Re: kabarety w TVP 08.12.09, 13:17
                  przeczytałem wszystkie powyższe i strach mnie obleciał
                  bo zaraz wyjdzie na to,że nie mamy poczucia humoru.
                  A malkontenctwo przez wszystkich przemawia okrutne.
                  OD MARUDZENIA TO JESTEM TUTAJ JA! taka jest koncepcja!

kabarety są psieróżne, na psieróżne poczucie humoru
                  i dla pani i dla pana i dla ciebie dziewczynko.
                  jest w czym wybierać!
                  co zaś sie tyczy naocznego kabaretowania.
                  TAK!
                  naoczne kabaretowanie jest inne niż to w TV.
                  jestem fanem, m.in. Łowców i to co widuję na scenie
                  przechodzi wasze najśmielsze...TE SAME SKECZE ale z improwizacją.
                  Nigdy nie przepadałem za Neo-Nówką
                  ale na żywca..bożżżżżżz...przekonali mnie.
                  A gdy siedzimy w domu. obok rodzina przeszkadza, dzieci wrzeszczą
                  ty sie człowieku zastanawiasz co na kolację i że jutro wujek przyjeżdża i trzeba
                  chałupę wysprzątać a te pajace w TV próbują nas rozśmieszyć- no nie ma bata!

O! przypomniałem soibie.
                  OTTO nigdy mnie nie śmieszyło.

• Gość: up Re: kabarety w TVP IP: *.xdsl.centertel.pl 09.12.09, 19:28
                    problem w tym, że te kabarety które możemy oglądać w TVP2 to wygłupy
                    na jedno kopyto. dobrze, że możemy lecz nie musimy. jak przed laty
                    oglądałem Smolenia i Laskowika to nawet wrzeszczące dzieci mi nie
                    przeszkadzały. zapewne mamy poczucie humoru tylko trochę dziwne,
                    zastanawiam się z czego ci na widowni smieją się i czy im płacą za
                    tą obecność.
                    • drzejms-buond Re: kabarety w TVP 10.12.09, 10:25
                      aj Smoleń i Laskowik to inny poziom śmiacia był.
                      To było śmiacie ANTYrządowe, PROpolskie,
                      teraz mozna się śmiać z byle czego, np z pietruszki
                      albo z jedzenia mango owoca
                      swoją drogą, nie wiem czemu Aurelia nie wiedziała?
                  • kub-ma Re: kabarety w TVP 10.12.09, 10:58
                    A zgadzam się, że osobiste popatrzenie i posłuchanie bez pośrednictwa
                    TV daje lepszy efekt. Człowiek wszystkie swoje zmysły kieruje na scenę.
                    A w domu - to wiadomo.
                    Ale gdy osobiście nie mogę, to mogę to co w TV.
                    • vifxen Re: kabarety w TVP 10.12.09, 16:57
                      przyznam się wam teraz do czegoś-piekielnie boję się kabaretów. Boję
                      się, że cała sala będzie rechotać, a ja zażenowana prawie na śmierć
                      będę starać się sobie przypomnieć zaklęcie znikające.
                      Jak to może bawić? wytłumaczcie proszę. I, serio, nie chodzi o to,
                      że te żarciochy są dla mnie za trudne, niezrozumiałe czy bogowie
                      wiedzą jakie jeszcze. Wiem, kiedy teoretycznie powinnam się śmiać,
                      ale, kurde no, nic...
                      • drzejms-buond Re: kabarety w TVP 10.12.09, 17:19
                        są takie leki na świecie, o których nie śniło się malkontentom
                        ;]
                        • vifxen Re: kabarety w TVP 10.12.09, 17:24
                          dawaj je, Buond, dawaj :D
                      • Gość: ola Re: kabarety w TVP IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.09, 17:32
                        vifxen opisała to co ja również czuję. patrzę jak ci widzowie się
                        śmieją i zastanawiam się co ze mną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka