Dodaj do ulubionych

Reklama Kruka

IP: *.chello.pl 08.02.10, 12:20
Ludzie, wy jesteście mądrzy, więc powiedzcie mnie ciemnej co za PRODUKT poleca ta reklama???
Do kogo jest kierowana? Do dłużników? Czy może wierzycieli rozmaitych, żeby swoje wierzytelności Krukowi odsptrzedawali?
Mnie się wydaje, że może jednak do dłużników, co by oznaczało, że firma windykacyjna nie może się przebić przez milczenie dłużnika i pogodną, przyjazną reklamą zachęca delikwentów do dzwonienia i umawiania się na spłaty.
Przypomina mi to scenę z "Marsjanie atakują" - nie uciekajcie, jesteśmy waszymi przyjaciółmi i seria z automatu...
Obserwuj wątek
    • happymom Re: Reklama Kruka 08.02.10, 12:46
      A że jaka reklama? Ze wsi żem jezd i nie wiem.
      • konopielka80 Re: Reklama Kruka 19.02.10, 23:07
        Ta reklama jest obłudna. Biedny dłużnik i mili, przyjacielscy pracownicy Kruka.
        Tylko czekają, aby dłużnikowi pomóc...No to może niech umorzą te długi i będzie
        z głowy?
        • Gość: Azorek Re: Reklama Kruka IP: *.chello.pl 21.02.10, 01:17
          Czytałam gdzieś niedawno o człowieku, który podżyrował komuś kredyt czy jakąś pozyczkę, po czym wyjechał za granicę na dłużej. Kiedy wrócił okazało się, że kredytobiorca zniknął, albo umarł, nie pamiętam, bank się upomniał, żyranta nie było, więc odsprzedał te wierzytelności właśnie Krukowi. Facet to firmy zadzwonił, ale nie wiedział co to za firma i postanowił rozmowę nagrać. Potraktowali go tam jak śmiecia i przestępcę. Straszyli jak zawodowi bandyci. Że ktoś mu złoży wizytę, że nie będzie wtedy taki mądry - w takiej tonacji.
          Facet nagranie zaniósł do prokuratury, złożył wniosek o ściganie, bo czuje się zastraszony, zagrożony itd. I wniosek przyjęto.

Może stąd taka reklama - urocze dziewczę umawia się na możliwe o dogodne spłaty głosem anioła...
          Przecież nie pokażą bandziora.
          • the_dzidka Re: Reklama Kruka 21.02.10, 14:44
            Cóóż, Provident też się reklamuje, a to bandyteria niesamowita.
    • agulha Re: Reklama Kruka 21.02.10, 01:28
      W ramach humoru: TV nie oglądam i jak zobaczyłam tytuł tego wątku, to myślałam,
      że chodzi o tego Kruka od biżuterii!!
      • eurytka Re: Reklama Kruka 21.02.10, 03:47
        Kto nie poznał kruka w realu, ten nie ma pojęcia jak dziobie.
        Może się zmienił, mnie nękał w 2006 roku,
        wtedy był okrutny.
        Pisałam o tym tu, podaje link, nie będę się powtarzać.
        jest to firma windykacyjna po prostu, skuteczna, bardzo.
        Jeśli ktoś ci winien kasę, zgłoś się do niego.
        forum.gazeta.pl/forum/w,384,107172134,107172134,Wasz_pierwszy_wpis_na_forum_gazety.html
        • niewomeli5 Re: Reklama Kruka 21.02.10, 14:10
          Jakieś dwa lata temu Kruk przysłał mi pierwsze pismo:dług za zakup
          komórki plus rachunki za rozmowy plus kara,wystawione na teścia
          który zmarł w 98roku.Dodam,że z przesłanych mi dokumentów wynikało
          że długi powstały w latach 2002/03.Zadzwoniłam do Kruka i
          powiedziałam jak sprawa wygląda,kazali mi przesłać akt zgonu czego
          oczywiście nie uczyniłam.Przysyłali jeszcze jakiś czas,a potem
          przyjechało dwóch antypatycznych panów i kazali natychmiast
          uregulować dług.Wysłuchali moich i męża wyjaśnień i korespondencja
          soię skończyła.Do pazdziernika zeszłego roku,bo znów przysyłają,to
          samo.A reklama jest tak beznadziejna jak beznadziejny muszą tam mieć
          bałagan skoro w kółko piszą to samo...

• frred Re: Reklama Kruka 27.03.10, 00:08
            Moją Mamę na tej samej zasadzie ściga duży operator telekomunikacyjny... za
            rzekome zadłużenie powstałe rzekomo w okresie, w którym umowa dawno była
            wypowiedziana. Co pół roku do operatora idzie ostre pismo, następują
            przeprosiny... i za miesiąc-dwa cała zabawa od nowa. Ostatnio pisaliśmy do 4-tej
            firmy windykacyjnej.

A Tacie bezczelnie przysłali... Tu muszę opowiedzieć historię od poczatku. Otóż
            zamówił pierwszy numer jakiejś serii książek, za który zapłacił. Po otrzymaniu
            pierwszej przesyłki zadzwonił i powiedział, że nie życzy sobie dalszych
            publikacji z tej serii, bo jakość jest mizerna. Próbowali mu dalej wysyłać
            (mimo, że na to nie było już umowy, Tata zamówił tylko 1-szy numer), on nie
            odbierał przesyłek.

Minęły ponad 3 lata i przyszło pismo z firmy windykacyjnej z druczkiem o
            treści:"uznaję swój dług i zobowiązuję się go spłacać w ratach po ... zł
            miesięcznie". Był to numer perfidny - skoro minęły trzy lata, to zobowiązanie,
            nawet gdyby istniało, byłoby przedawnione. A firma postanowiła spróbować
            wykorzystać niewiedzę
            prostych ludzi... i tu się nacięła.
            • Gość: Azorek Re: Reklama Kruka IP: *.chello.pl 27.03.10, 11:08
              frred napisał:

> Minęły ponad 3 lata i przyszło pismo z firmy windykacyjnej z druczkiem o
              > treści:"uznaję swój dług i zobowiązuję się go spłacać w ratach po ... zł
              > miesięcznie". Był to numer perfidny - skoro minęły trzy lata, to zobowiązanie,
              > nawet gdyby istniało, byłoby przedawnione. A firma postanowiła spróbować
              > wykorzystać niewiedzę

Też nas to kiedyś spotkało. Wydawnictwo RD. Zamówiliśmy tam jakiś album,albo atlas. Całkiem ładny i ok. Nic więcej od nich nie chcieliśmy. Album zapłacony. Ale zaczęli nas nękać propozyckami, katalogami itp. Zadzwoniliśmy do nich. Nie pomogło. Wysłaliśmy pismo. Pomogło.
              Po pewnym czasie, też ok 3 lat dostaliśmy pismo od firmy windykacyjnej. Wynikało z niego, że przez lata kupowaliśmy tam rzeczy rozmaite, nie płacąc za nie. Mąż się wkurzył, poszedł do prawnika, prawnik wysłał do firmy pismo najeżone paragrafami i zagroził pozwaniem do sądu i zawiadomieniem organów ścigania o próbie wyłudzenia kasy. Po tygodniu przyszły przeprosiny.
              Na macanta próbują. Może się kogoś da uszczypnąć. I na pewno im się udaje. Starsi ludzie, przestraszeni pewnie płacą...
              • thorgal_aegirsson Re: Reklama Kruka 27.03.10, 16:47
                Gość portalu: Azorek napisał(a):

> frred napisał:
                >
                >
                > > Minęły ponad 3 lata i przyszło pismo z firmy windykacyjnej z druczkiem o
                > > treści:"uznaję swój dług i zobowiązuję się go spłacać w ratach po ... zł
                > > miesięcznie". Był to numer (...)

Ależ moi Drodzy, przecież to norma. Należy ignorować, ignorować i jeszcze raz
                ignorować.
                • Gość: zeno Re: Reklama Kruka IP: *.domainexpress.co.uk 27.03.10, 16:52
                  takie same praktyki robil pobieraczek.pl - zlodzieje chcieli kase za umowe
                  ktorej nie bylo, jakies platne z gory roczne konta warezowe, jezeli z ktorych
                  nie zrezygnowales to automatycznie podpisana umowa. chcieli bodaj 100 zl za rok.
                  prokuratura rozkladala rece bo prawnie bylo wsszystko tip top ;/ jakos policja
                  nie scigala ich za piractwo btw
    • Gość: ojoj Re: Reklama Kruka IP: 212.117.172.* 22.03.10, 03:37
      Trudno, żeby pokazywali smutnych panów z amstaffem.
    • Gość: sfadsf Re: Reklama Kruka IP: *.multimo.pl 27.03.10, 09:54
      To ma na celu utwierdzenia ludzi w przekonaniu, że Kruk to poważna
      firma i takoż ją należy traktować. Tymczasem windykator nie ma
      żadnych praw. Tj. ma - takie jak wszyscy. Ale dług z użyciem środków
      nazdwyczanych ściągnąć mogą tylko poborca skarbowy albo egzektur
      sądowy. Kruk może tylko straszyć.
    • Gość: ;) Re: Reklama Kruka IP: *.cable.smsnet.pl 27.03.10, 14:59
      A co, mieli glacatych panów bez szyi z lampasem w spodniach xxl pokazać?
    • airtair Re: Reklama Kruka 27.03.10, 16:39
      Gość portalu: Azorek napisał(a):
      Azorek, ty chyba za mało patrzysz na tivi :P.
      • Gość: Azorek Re: Reklama Kruka IP: *.chello.pl 28.03.10, 10:50
        airtair napisała:

> Gość portalu: Azorek napisał(a):
        > Azorek, ty chyba za mało patrzysz na tivi :P.

Prawda. A jak bym patrzyła więcej to...? :)
        • Gość: ;) Re: Reklama Kruka IP: *.cable.smsnet.pl 28.03.10, 11:30
          > Prawda. A jak bym patrzyła więcej to...? :)

Pamiętałbym o zmianie czasu, zawsze zapominam i potem są jaja z komunikacją
          nocną, lataniem po chałupie i przestawianiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka