Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 19:36 ok, a w pokoju z tymi rurami to co trza zrobić?? to kółko niebieskie juz dałam na miejsce i mam winde do góry i potwm w dół a w sąsiednim pokoju jest jeszcze przejśćcie z drabiny w dół, ale tam niemożna nigdzie nic zabrać. co tu sie robi?? pomóżcie prosze. BŁAGAM. Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: gra 18.02.04, 19:45 co zrobic w tym pokoju z obrazkiem konika szachowego an scianie??? wyczerpakly mi sie opmysly, nie mam nic oprocz tego ze jak ciagam za sznurek to swiatlo siengasi, dalej mam ze soba te od zegara klocki Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: gra 18.02.04, 19:47 dobra juz polozylam tego chess piece i mi sie nasteopny kocek podsweitlil, co do niego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 19:48 Przepraszam czy mógłby mi ktos pomóc??? jestem w ostatnim pokoju z tymi rurami, jest tam ten system, jedna dyskietke która w szafie znalazłam włożyłam tam, ale brakuje mio jeszcze dwóch dyskietek. może mi ktoś powiedziec gdzie one sa ??? bardzo bym prosiła bo juz 15 minut myśle ciągle mad tym jednym. z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocny Re: gra IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 18.02.04, 19:56 dyskietek juz nie trzeba teraz klikaj na te 3 kolka po prawej do momentu az zmienia sie na szare Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: gra 18.02.04, 19:56 aaaaaa co ja mam wpisac do komputera??? mam literki D R W A F... Odpowiedz Link Zgłoś
ugo Re: gra 18.02.04, 20:03 emusia napisała: > aaaaaa co ja mam wpisac do komputera??? mam literki D R W A F... DWARF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: gra IP: *.topole.waw.pl 18.02.04, 20:04 F też?? ja miałam DRAW i tak wpisałam. a jak nie, to może spróbuj HEAD. Nie zapomnij wcisnąć entera no i potem w te drzwi... Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: gra 18.02.04, 20:05 co mam robic? obeszlam juz z konikiem wszystkie poal, juz sie zadne nie swieci, i dalje co? nie otweira mi sie te czerwoe ople silowe!! co dalej blagam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: gra IP: *.topole.waw.pl 18.02.04, 20:09 jakie czerwone pole siłowe? masz konikiem wchodzić na te pola, co sie zapalają aż w końcu się zaświeci to pole główne, tam w głebi.no i tam też wskakujesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: gra 18.02.04, 20:11 od poczatku: polozylam tego konika na wysunietym piedestale:), zaczely sie zapalc rozne pola, do akzdego z nich dotarlam, i jak juz odszlam do soattniego to potem sie nic nie zapalalo (statnie to mam an mysli te pod ta wneka) i co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: gra IP: *.topole.waw.pl 18.02.04, 20:13 aha, czyli ten Twój konik wskoczył już tam jakby poza szachownicę, tak? to dobrze, tyle, że ja nie pamiętam co było dalej:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ugo Re: gra 18.02.04, 20:11 A może nie widzisz całej podłogi? Ja też tak miałem i musiałem zmienić rozdzielczość ekranu. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: gra 18.02.04, 20:15 zauważyłam, ze jak tu napisze z czym mam problem, to zanim jeszcze ktoś zdąży kliknąć na 'odpowiedz na list' to mnie olsniewa i idę dale :-) dzięki za pomoce i prosze op następną. pokój nastepny po komputerze z headem. to z upzlami. chyba ułozyłam kolorkji sie zagdzaja, na srodku pisze 21. ponadto zostalam zaopatrzona w karte jakas i kulke. i co teraz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: gra IP: *.topole.waw.pl 18.02.04, 20:18 emusia też tak miałam:) najpierw sie pytałam, a potem odpowiadałam, że już wiem:) nie wiem jak mi sie udało z tymi puzlami, ale klikałam chyba w to scan- taki przycisk poniżej tej tarczy z puzlami. pochodź trochę i w to poklikaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 20:18 Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jestem w tej mapce gdzie jest ten transformator i nieumiem do tego wejść, dyskietke włożyłam, a te kłóka po lewej na które trzeba przyciskac to sie nierobią wszytskie szare tylko jedno, a klikam juz tak ze 100 razy i nic. Może mi ktoś pomóc????? bo juz mnie ręce od tego klikania bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: gra IP: *.topole.waw.pl 18.02.04, 20:21 musisz kilkać i klikać do oporu. mam nadzieję, że mówimy o tych samych MAŁYCH kółkach. klikaj w nie i klikaj, aż i one i to duże nad wejściem zrobią się szare. Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: gra 18.02.04, 20:30 co ja mam teraz robic? ejstem wmiejscu gzdie jest tak duzo dzrwi:) wiem jest te takie cos co sie zmienia ktore drzwi maja byc otwrate, mam jakis klucz, ale co dalej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 20:21 Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jestem w tej mapce gdzie jest ten transformator i nieumiem do tego wejść, dyskietke włożyłam, a te kłóka po lewej na które trzeba przyciskac to sie nierobią wszytskie szare tylko jedno, a klikam juz tak ze 100 razy i nic. Może mi ktoś pomóc????? bo juz mnie ręce od tego klikania bolą. Prosze was bardzo mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: gra IP: *.topole.waw.pl 18.02.04, 20:22 nie ma co grać, idźcie oglądać rodzine Soprano, bo już za 15 minut:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: gra IP: *.topole.waw.pl 18.02.04, 20:52 cholerski świat! włączam na TVN na Soprano, a tu kurde łyse zęby Sołtysika...ehh musze czekać do 22. Ugo, a co? poprzedni Ci nie wystarczył, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: gra IP: *.topole.waw.pl 18.02.04, 21:33 no to będziesz sobie mógł kolejne nagrać...ale dopiero jutro i po wykupieniu abonamentu!:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 21:53 Przepraszam ale jaki wyraz angielski można ułożyć zliter G E T R A ??? Może mi ktoś wtym pomóc?? AZ tak to ja jeszcze angielskiego nieznam. Może mi ktoś podpowiedzieć???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 21:51 Przepraszam ale ajki angielski wyraz można ułożyć z liter G T E R A ??? Może ktoś mi pomóc bo aż tak to ja z angielskiego dobra niejestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki JA CHCĘ JESZCZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.204.* 18.02.04, 20:27 Ludzieeeeeeeeee! Dajcie jakąs nową grę bo to wciąga!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 20:26 je!!!!!!1 przeszłam a teraz co trza zrobić z tymi wahadłami od zegara??? i jaki jest do tego czegoś kod???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 21:06 CHOLERA!!!!!!!!!!!!!!!! weszłam do jakiegoś pokoju ze statkiem kosmicznym i obok jest taki pokoik z takimi przełącznikami no i cholera jeden pieprzony przełącznik otworzyłam a reszty za cholere niemożna!!!!! w posiadaniu mam dyskietke i trójkącik, ale z tym tez nic zrobić niemożna!!!!1 Może mi ktos powiedzieć co mam dalej robić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 21:18 dlaczego nikt mi nie chce podpowiedziec??? prosze, ja chce to z tym statkiem latającym przejść a nieiwem jak bo niechodzi nic. co tu sie robi?? prosze powiedzcie, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocny Re: gra IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 18.02.04, 21:59 wsadz ten trojkacik w te przelacznik otwarty i wejdz do nastepnych odsuwanych rzwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 22:00 jaki angielski wyraz mozna ułożyc z liter G E T R A???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polen Re: gra IP: *.pl / *.lukman.pl 18.02.04, 22:06 ja nie wiem co jest nie tak...ale wyszedłem z pierwszego pokoju i co? jak wejść do drugiego?Pojawia się formularzyk z imieniem i opinią i co?wpisuje że za Polski jestem i co?może dlatego mnie dalej nie wpuszczają... :)) HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: gra IP: *.icpnet.pl 18.02.04, 22:17 bo tutaj mowa o innej grze do ktorej link jest nizej na pierwszej stronie, Tobie chodzi pewnie o gre z pozytywka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 22:25 POLEN ty grasz w gre pierwszą - i tam jest tylko 1 pokón a ta w która gra reszta to inna - masz tu link : server- admin.pwp.blueyonder.co.uk/motas/mystery/testgame.htm kliknij i tam jest takie okno wiekie i tam se znowu klikniesz i tam jest tych pokoji dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: gra 18.02.04, 22:30 pomocy jestem na polu z szachami, i nie wiem gdzie tego cholernego konika przestawic, zeby mi sie to czerwone pole otworzylo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 22:35 to musisz chodzi tak żeby przechodzic na te pola które ci sie zaznaczają, i potem to dojdzie samo do ściany po przeciwnej stronie i te laserowe drzwi ci sie otworzą Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: gra 18.02.04, 22:42 ale czasami sa dwa do wyboru! i pod jakie drzwi on ma przejsc? pod ta szara "krypte" naprzeciwko?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 22:54 myschen - tak - pod tą krypte. i jak sa dwa do wyboru o se możesz wybrać. jak umiesz grać w szachy to ruszasz sie tak jak sie w szachach rusza konik a jka niegrasz w szachy to wybieraj se byle co - bo zawsze dojdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deser(t) Przeszłam :))) IP: *.fnet.pl 18.02.04, 22:57 A jeee! Głównie dzięki doświadczeniom reszty forumowiczów szczęśliwie przeszłam :)) Już dawno się tak nie ubawiłam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 23:00 Przeszłaś?? to gratuluje, a możesz mi powiedziec co sie robi zeby otworzyć ten kufer z monetami i co potem dalej z nimi robić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 22:55 sory ale o co chodzi z tymi puzzlami ( w tym kółku) co takie dwa pajace je trzymają?? wie możae ktoś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grylzdyl Fataan Re: gra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 23:13 A ja mam taką prośbę (bo drugi raz mi się nie chce grać) żeby jak ktoś będzie przy stole bilardowym i już wbije bile to żeby KONIECZNIE zabrał monetę jeszcze jedną (jak dojdą ci co nie doszli to będą wiedziec o co chodzi) mimo że nie będzie już mu potrzebna. A potem spróbował ją wrzucić do automatu z colą. Zapomniałem wziąć i teraz mnie męczy co by się stało. I najlepiej napisał jaki był efekt. Pliiizz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: gra IP: *.crowley.pl 19.02.04, 13:24 Nic, colę można kupić :) i tak łaziłam z tą puszką coli do szybkiego konca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deser(t) Re: gra IP: *.fnet.pl 18.02.04, 23:10 układaj puzzle tak aby właściwe kolory były po właściwych stronach - te największe okręgi się nie ruszają, dopasuj te mniejsze ruszające sie tak, by wszystkie trzy byly w jednym kolorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 23:28 cześć chciałam zapytac o te ściany laserow, pierwszą zlikwidowałam ale drugiej nieumiem, wyłamałam śrubokrętem drzwiczki tej drugiej maszyny ale m\nieiwemco zrobic zeby zlikwidowac ta drugą ściane. Może mi kos to powiedziec????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocny Re: gra IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 18.02.04, 23:37 poszukaj kleszczykow powinny byc w ktorejs z szaf i przetnij kabelki w drugiej maszynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deser(t) Te nieszczęsne lasery! IP: *.fnet.pl 18.02.04, 23:39 nati - teraz musisz poprzecinać kable kombinerkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: gra IP: *.pl / 195.136.126.* 18.02.04, 23:41 A ja już kończę z tą grą. Coś się sypie, bo albo konik szachowy mi przestaje chodzić (tylko raz nie odmówił współpracy i przeszłam do następnego pokoju), albo jestem obok pokoju z alienem, wpisuję moje hasło w kompa, enteruję i NIC. Się zdenerwowałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 19.02.04, 00:05 Ludzie - tu nigdzie kombinerek niema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 19.02.04, 00:35 POMOCY. niema kombinerek!!! aha a czy trzeba ta ściane poprawnie ułożyć??bo ja jej nieułożyłma a poszłam se dalej, tylko ze teraz kombinerek niema. Pomóżcie no posze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Tadam!!! IP: *.pl / 195.136.126.* 19.02.04, 01:48 A jednak. Wykąpałam się, zmieniłam rozdzielczość (konik szachowy), dostałam nowe literki i SKOŃCZYŁAM! JA CHCĘ JESZCZE! -- Kto śpi, ten nic nie widzi Odpowiedz Link Zgłoś
evamarija Sama koncowka 26.01.05, 13:40 Jak wejsc do piwnicy - gdzie znajde klucz? I co z ta maszyna na poziomie A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa gra!!!!!!!!!! Re: gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 11:11 www.marleentimmer.com/worteldrie/milkiw/english/game.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki nowa gra!zaczynamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 11:12 nowa gra pod adresem: www.marleentimmer.com/worteldrie/milkiw/english/game.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frrancuzka Re: nowa gra!zaczynamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 11:57 ale co zrobic z tym cholernym kolorowym kolkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: por Re: nowa gra!zaczynamy? IP: *.chello.pl 19.02.04, 12:00 co zrobić z sejfem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frrancuzka Re: nowa gra!zaczynamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 12:01 sejfem, czyli tym zielono niebiesko zolto czerwonym kolkiem? Jak bedziesz miec jakis pomysl daj znak ja sie mecze Odpowiedz Link Zgłoś
las_manequinas o, fajnie :) 19.02.04, 12:06 musisz naciskać na kolor, który ci się podświetli (tyle razy, ile wskazuje liczba, w dobrej kolejności oczywiście!) a sejf jest dalej i też utknęłam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frrancuzka Re: o, fajnie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 12:13 cholerny swiat z tymi kolorami nie mam pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: o, fajnie :) IP: *.icpnet.pl 19.02.04, 12:14 Jaki sejf?? Przeszłam te kolory, otworzyla mi sie ta sciana, uwolnilam jakiegos ufolutka, i dalej nie wiem co robic?? mam jakis klucz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: o, fajnie :) IP: *.icpnet.pl 19.02.04, 12:20 Wiesz, co?? Albo jestem glupia, albo juz nic nie wiem. Oklikalam wszystko mozliwe w tym samochodzie i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
las_manequinas Re: o, fajnie :) 19.02.04, 12:22 włóż kluczyk do stacyjki, potem pokaza ci się litery - wpisz kod z kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: o, fajnie :) IP: *.icpnet.pl 19.02.04, 12:42 O Boze!!, weszlam do jakiegos ciemnego pokoju z latarka i nic nie widze. Co mam teraz zrobic?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: o, fajnie :) IP: *.icpnet.pl 19.02.04, 13:02 Musisz podniesc samochod jak najwyzej(wciskajac te numerki-juz nie pamietam ktory dokladnie wciskalam) i wtedy ja zdejmiesz. A pozniej idziesz znia do tego pokoju obok i poruszasz sie strzalkami. No tak, a ja teraz jestem przed tym kodem z nutkami i nie mam bladego pojecia co wpisac. Odpowiedz Link Zgłoś
las_manequinas Re: o, fajnie :) 19.02.04, 13:06 cholera, nic się nie dzieje! mam klikać na te numerki na sejfie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: o, fajnie :) IP: *.icpnet.pl 19.02.04, 13:16 Nie! Na twojej klawiaturze! Odpowiedz Link Zgłoś
las_manequinas Re: o, fajnie :) 19.02.04, 13:45 dzieki. wlozylam dyskietke, a na monitorze pokazal sie napis "open safe".co z tym sejfem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: o, fajnie :) IP: *.icpnet.pl 19.02.04, 13:53 No wlasnie, nie mam pojecia, co tam wpisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: o, fajnie :) IP: *.crowley.pl 19.02.04, 14:17 Co z sejfem? mam włączony komputer, ale sejfu - za Chiny. Może dlatego, że nie mam karty dźwiękowej... Help! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: o, fajnie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 12:25 o co chodzi w tych kolorach? tam caly czas cokolwiek nie wcisniesz pokazuje sie wrong ( 1 na 10 jest right) Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzka Re: o, fajnie :) 19.02.04, 12:51 kompletnie nie moge sobie dac rady z tymi koolrami co zrobic kiedy to w srodku podswietla sie na zielono i nie jest 0 ( kiedy jest 0 to trzeba powtorzyc ) blagam pomozcie bo juz odwolalam spotkanie tak mnie to wciagnelo frran Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 19.02.04, 13:24 JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skończyłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!! siedziałam przy tym całą noc ale skończyłam!!!!!!!!!!!!! P.S GRA ZAJE... SUPER. !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 19.02.04, 13:50 TE KOLORY POLEGAJĄ NA TYM ŻEBY CIĄGLE KLIKAĆ CIĄG MIEJSC KTÓRE SIE PODŚWIETLAJĄ NP A AB ABC ABCD ABCDR ABCDRT ABCDRTY ABCDRTYN i tak dalej,itak jest do zrobienia 7 razy i potem sie dalej robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 19.02.04, 13:51 ja jestem juz na drugim poziomie i własnie nieiwem co tam trzeba zrobić, moze mi ktoś powiedzieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: gra 19.02.04, 15:10 siet, jestem przed trzecim laserem, mam zarowke, karte i monete, jak mam przejsc ten trzeci laser? otworzylam cos w tym pokoju obok trzeciego lasera, ale nie moge tam wejsc na gore, co mam robic dalej, tylko krok, po kroku prosze:) Odpowiedz Link Zgłoś
iguana100 Re: o, fajnie :) 19.02.04, 14:01 trzeba powtarzac za komputerem i klikac te same kolory co on w tej samej kolejnosci.:) a co zrobic dalej? mam latarkę i nie wiem co mam robic? Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzka Re: o, fajnie :) 19.02.04, 14:04 jestem debilem ale jak klikam w te kolory co on to on mi pokazuje wrong po co sa te cholerne liczby? Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzka Re: o, fajnie :) 19.02.04, 14:11 wszyscy przzeszli te cholerne kolory oprocz mnie , buuuuuuuuuuu :(((( po co sie zapala takie zielone swiatlo jak jest liczba w kolku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: o, fajnie :) IP: *.crowley.pl 19.02.04, 14:14 on Ci pokazuje, co masz kliknąć. np. najpierw zilony - klikasz zielony. potem trudniej: zielony-niebieski. klikasz zielony-niebieski. potem na przykład zielony-niebieski-niebieski. tak klikasz. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_em Re: o, fajnie :) IP: *.chello.pl 19.02.04, 14:15 liczba oznacza, ile razy musisz kliknąć na dany kolor. musisz też zapamiętać kolejność podświetlania się kolorów. powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
iguana100 Re: o, fajnie :) 19.02.04, 14:17 jak otworzyc sejf. wlozylam dyskietke do kompa i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_em Re: o, fajnie :) IP: *.chello.pl 19.02.04, 14:21 trzeba kliknąć na monitor, a komputer zagra melodię. trzeba chyba powtórzyć, ale ja za cholerę nie znam się na nutach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: o, fajnie :) IP: *.crowley.pl 19.02.04, 14:26 To chociaż powiedz ile nutek gra, to będe robić kombinacje, wariacje, permutacje z powtórzeniami i bez powtórzeń ;) Jak się nie ma kart dźwiękowej to trudno :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: udało mi się!! IP: *.crowley.pl 19.02.04, 14:37 Ja też - dzieki za nutki, wielkie dzieki, no i gratulacje, co dalej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
iguana100 Re: o, fajnie :) 19.02.04, 14:38 ale ja nie mam głośników.buuu:( moze napiszecie w jakiej kolejnosci mam klikac nutki. please!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deser(t) Przesłam :) IP: 213.155.167.* 19.02.04, 15:26 Hahaha - to już czwarta gra i drugi dzień bez pracy w pracy ale przeszłam ;))) iguana - już ktoś wyżej podał, czytaj dokładnie: 13245432 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: o, fajnie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 15:31 no fajne te gry, i tydzien w pracy mi szybko leci...:) ktos ma cos nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
las_manequinas niu gejm 19.02.04, 15:46 kohol podała: www.abc.net.au/gameon/chasm/chasmgame.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: niu gejm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 15:53 o co tu biega? a wlasciwie co mi tu biega??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: niu gejm IP: *.topole.waw.pl 19.02.04, 16:23 własnie zaczęłam to z cyrkiem i nie moge wpisać kodu:( włożyłam kluczyk, ale tam pisze space i ja nie moge tego zmienić:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: niu gejm IP: *.topole.waw.pl 19.02.04, 16:24 sorrry już mam!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: niu gejm IP: *.crowley.pl 19.02.04, 16:39 Pogubiłam się w dziobaku :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: niu gejm IP: *.topole.waw.pl 19.02.04, 16:43 ja tyż, nie martw się:) klikam co popadnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: gra IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 19.02.04, 16:45 Ludzie co to ma być to cudo? co tak biega?? Dzioak tak?? ok a co sie ztym dziobakiem robi??? coja mam tu zrobić? narazie to nim latam w te i wewte ale moze mi ktoś przybliżyć przeznaczenie tej gry??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: gra IP: *.topole.waw.pl 19.02.04, 16:48 tam są takie młyny jakby i na mój natalkowski rozum, to trzeba napuścić do nich wody, żeby się kręciły. pochodź trochę to zobaczysz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: gra IP: *.crowley.pl 19.02.04, 16:49 Jejku, takie rzeczy rozwalaliśmy w tych pokojach kosmicznych, a tu dziobak nas załatwił... Chodzi o doprowadzenie wody do wioski - chyba rura z akweduktu im pękła albo cuś... Ja się na melioracji nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: niu gejm IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 19.02.04, 18:01 Przepraszam czy może mi ktoś pomóc?? o co chodzi w tym dziobaku?? tu nic nieidzie zrobić. on tak tylko łazi, zakręca i odkreca te zawory a zaworami sie zepsutej rury nienaprawi. Ma ktoś moze jakis pomysł?? Bo ja juz tak łaże tym ptakiem od 30 minut i jakoś mi nieidzie. POMOCY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: niu gejm IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 19.02.04, 18:32 Dochpdze do wniosku zetym cudem natury z dziobem niemożna nigdzie dojść. Jak ktos nim gdzies doszedł to czekam na oświecenie mnie a jeśli nie, to trza bedzie poszukać jakiś podpowiedzi czy coś, ale gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grylzdyl Fataan Re: niu gejm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 22:33 Mi w dziobaku nawet idzie. Najgorsze było wejście po rurach na tamę. Ale udało się, trochę to na refleks, grunt to przerysować sobie system rur. A tak w ogóle to trzeba obserwować wszystkie mechanizmy i wejścia i tak zatykać i odtykać wodę żeby dało się wejść tu i tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grylzdyl Fataan Re: niu gejm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 22:47 A... przeszedłem bydlaka. Bydlaka dziobaka. Jakby ktoś się jeszcze męczył to służę radą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: niu gejm IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 19.02.04, 23:17 No ja tego bydlaka przejść nie umiem. Możesz mi pomóc. jak zrobic tak zeby to płynęło skoro tam jest rura pęknięta.??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grylzdyl Fataan Re: niu gejm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 23:41 Pewnie doszłaś to tej pierwszej sterowni z duuużą wajchą. Gdyby woda leciała tym drugim korytarzem to można by przekręcić wajchę i puścić wodę do wioski. Tyle że gdy woda leci tym drugim kanałem to nie da się wrócić do sterowni (bo właśnie przez ten kanał przechodzi się ze sterowni do miejsca z zaworami) Więc trzeba wykombinować inne wejście do sterowni. I tu jest cała zabawa. Koła i taśmociągi działają jak windy. Najgorszy jest kawałek z tamą, trzeba obmyślić drogę przez lunetę, a potem ją szybciutko wykonać próbowałem z 10 razy zanim mi się udało. W sumie najważniejsza jest ta lokacja z widokiem z góry, tam trzeba ombyślić zamykanie i otwieranie śluz. Specjalnie napisałem tak ogólnie, jak chcesz dokładnego opisu to mogę napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: niu gejm 20.02.04, 00:18 a jak mozna naprawic koryto?? zamknelam juz tam doplyw wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grylzdyl Fataan Re: niu gejm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 00:30 koryta się nie da naprawić i nie jest to potrzebne. Trzeba skierować wodę zapasowym korytem, tym którym wychodzi się na samym początku. Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: niu gejm 20.02.04, 00:37 a jak wjsc do tych basenikow jak puscilam tam wode?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grylzdyl Fataan Re: niu gejm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 00:48 Trochie nie rozumiem, ale jeżeli się domyślam to... do koryta nie da się wejść od spodu gdy w korycie jest woda, trzeba najpierw ją zaśluzić (!) odpowiednio. Dzisiaj już zdecydowanie idę spać. Może do jutra przejdziesz :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: niu gejm 20.02.04, 00:53 dobra, chyba dzis nic nie wymysle. przespie sie z tym. zobaczymy jutro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Help! Re: niu gejm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 16:45 Jestem w ostatnim pokoju przy automacie z Colą. Mam kartę, śrubokręt i klucz. Na ścianie są numerki. Znam kod, ale to nic nie daje. A przed drzwiami jest czerwona laserowa ściana. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grylzdyl Fataan Re: niu gejm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 17:54 Na koniec naciśnij "E" Odpowiedz Link Zgłoś
mucha102 Re: niu gejm 20.02.04, 20:36 No zaraz mnie szczyści! Ten zwierz oszukuje, nie ma woreczka transportowego ani z jednej, ani z drugiej strony. Na praedę nie wiem, co dalej.... HELP! Odpowiedz Link Zgłoś
mucha102 Re: niu gejm 20.02.04, 21:16 I przeszłam. ale końcówka wg mnie jest do bani :(. układ śluz był identyczny, a od tego, jaką drogą szłam , woreczek był, albo go nie było. :( Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.blossom.girl Re: niu gejm 21.02.04, 12:54 kurde no, jestem na poczatku dziobaka i nie moge dojsc do tych cholernych pokretel:tam dzie lina! grrrr czuje sie glupia, ale poprzednia gre przeszlam, oczywiscie dzieki Waszym radom - i cholerska zielona sciane tez ulozylam!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mucha102 Re: niu gejm 21.02.04, 13:03 No nie wie, dokładnie gdzie jesteś, ale jeśli nie przestawiłaś dżwigni w pokoju z czerwoną podłodą - to to zrób ;) i idż do korytaa i dalej Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bijler Re: niu gejm IP: 195.245.226.* 21.02.04, 15:22 jake wejsc na 2 poziom???? Mam tylko drzwi i wwww. tworcy strony, notabene zajeeeebistej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frrancuzka Re: niu gejm IP: *.lodz.mm.pl 21.02.04, 15:46 w tej pierwsej grze z linku ktosia nie ma drugiego pokoju. muszisz w innych wiadomosciach znalezc link do gry ktora tez zanczyna sie od pokoju i tam jest 12 poziomow ( gra jest SUPERRRR) Pozdrawiam Frran Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fran the best Re: niu gejm IP: 195.245.226.* 21.02.04, 16:38 Dzieki za info Fran!!! A możesz mi zapodać link do reszty???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: niu gejm IP: *.icpnet.pl 21.02.04, 19:14 DZIOBAK jestem przy sluzach, widok z gory, co trzeba teraz zrobic!??????? moze jednak troszke dokladniej bo ja chyba tepy jestem:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nkk Re: niu gejm IP: 212.244.29.* 02.03.05, 09:06 Cokolwiek, żeby wątek wrócił do góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???????? Help IP: 81.210.88.* 21.02.04, 17:04 Przechodze pierwszy poziom i nie wiem co dalej wyświetla mi się taka angielska strona gdzie mam napisać imię itd. co mam kliknąć???? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Help IP: 195.245.226.* 21.02.04, 17:17 Ja tez nie wiem co zrobic i zrozpaczona czekam na pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Help IP: *.icpnet.pl 21.02.04, 18:57 czytaj wyzej posty, okolo 3 lub 4. Ludzie!!!!!!!!!!! tutaj sa informacje do kilku gier:) tylko otalnie wymieszane:) a linki do nich tez sa gdzies po drodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Help IP: *.upc-g.chello.nl 21.02.04, 19:28 A ja nie wiem co zrobic zeby wejsc do drugiegio pokoju w crimson room!!! Wychodze z pierwszego a potem pojawia mi sie jakas plansza i adres na strone i nie wiem czy czekac czy isc na ta strone!! Pomozcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
mucha102 Re: Help 21.02.04, 19:41 Gość portalu: Asia napisał(a): > A ja nie wiem co zrobic zeby wejsc do drugiegio pokoju w crimson room!!! > Wychodze z pierwszego a potem pojawia mi sie jakas plansza i adres na strone i > nie wiem czy czekac czy isc na ta strone!! Pomozcie!! Bo to już jest koniec ;))) I nie ma jużnic....dalej Odpowiedz Link Zgłoś
mucha102 Re: Help 21.02.04, 19:43 No wiesz, chyba szkoda psuć Ci zabawę ,), ale na pewno musisz przejść na 2 stronę i tam teś wejść na górną półkę Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Help IP: *.icpnet.pl 21.02.04, 20:40 juz powoli dochodze do tego co robic,jestem przy labiryncie z ruramia co do crimson room to tam jest tylko 1 pokoj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!reszta postow dotyczy drugiej gry ktorej link jest gdzies okolo 50 posta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta NOWA GRA!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.04, 00:24 www.truelove.gr nowa gra :)) Jest do niej nowy wątek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madusiak Re: gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 14:01 ja jestem w tej grze z alienem stoje przed ostatnimi drzwiami tymi z kodem, za ostatnia laserowa zapora. Mam czerwona karte, srubokret, klucz i kod ktory mi lampak podswietlila w ktoryms pokoju na gorze...i NIC czerwona zapora przed drzwiami jest jak byla HELP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herezja Re: gra IP: *.dywizjon.net / *.dywizjon.net 29.02.04, 18:46 a ja nie moge wbic bili!!! biala zawsze mija pozostale nawet ich nie ruszajac!! czy jest sen sie meczyc??? co mam zrobic z kreda??? Odpowiedz Link Zgłoś
mucha102 Re: gra 29.02.04, 19:12 posmaruj kredą koniec kija. W końcu na pewno wbijesz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yutek Re: gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 21:58 Witam przeszedlem prawie cala gre (12 poziomowa) i utknalem na samym koncu :(( chyba sie zalamie grrrrrr. Otwarlem 3 laserowe bramy i otwarlem zapore magnetyczna przed chyba ostatnimi drzwiami ale samych drzwi nie moge otworzyc. Gdzie znajduje sie do nich klucz????? bo szukam i szukam i nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yutek Re: gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 19:37 No nie wyglupiajcie sie!! niech sie ktos wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yutek Re: gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 19:22 No to klops!! :( nie wzialem tego klucza. I chyba nie idzie sie cofnac o jeden poziom a od poczatku to juz mi sie niechce. Tak czy inaczej Dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madusiak a jak ta zapore otworzyles ja mam kod i nic? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.04, 16:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: gra IP: 83.144.77.* 14.03.04, 19:55 czy jest tu jeszcze ktos kto przebrnal przez gre z pokojami i drzwiami? to pomozcie plissssss... utknelam w pokoju z kominkiem - kominek grzeje, trojkat rozdrobniony w maszynie ACME i wsadzony na miejsce, ale co dalej? drzwi sie nie chca otworzyc, klikam na wszystko wszedzie, ale jakos bez efektow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 11:34 ma ktos jeszcze jakies gry tego typu? Odpowiedz Link Zgłoś
deana Re: gra 01.06.05, 19:08 jest taka jedna zagadka-zestriddle.fanzine.pl .Jeśli komuś uda się dojść chociaż do 10 to gratuluję.ja po 13 zaczęłam wyć.w końcu to rzuciłam-może kiedyś spróbuję raz jeszcze.piszcie jak wam idzie!!!jak coś to służę pomocą o ile jeszcze pamiętam.najpierw przeczytajcie general hints. Odpowiedz Link Zgłoś
libertine motas - są nowe poziomy!!!! 02.03.05, 17:23 z windą i przedziwną maszyną świecącą kolorami, wie ktoś o co w tym chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś