al.1 24.03.10, 13:31 w zakamarkach waszych sof i foteli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziolo.zielone Re: Co znajdujecie 24.03.10, 13:38 Sierść psa, kotów i szczura. Da się wytrzymać, alergików w domu brak :) Odpowiedz Link Zgłoś
babazzamiedzy Re: Co znajdujecie 24.03.10, 13:38 drobne pieniądze, starpetki, kapsle po piwie, resztki jedzenia, długopisy i ogólnie syf... Odpowiedz Link Zgłoś
kaszpir_74 Re: Co znajdujecie 24.03.10, 13:42 ja ostatnio w szafie napotykam Macieja, kota mego, który coś ostatnio podczas gremialnego wietrzenia mieszkania z zimna się tam zaszywa..... Odpowiedz Link Zgłoś
ziolo.zielone Re: Co znajdujecie 24.03.10, 13:56 kaszpir_74 napisał: > ja ostatnio w szafie napotykam Macieja, kota mego, który coś > ostatnio podczas gremialnego wietrzenia mieszkania z zimna się tam > zaszywa.... W mojej szafie pomieszkują dwa koty. Ale tylko okazjonalne i ich tam nie znajduję, tylko słyszę. Po otwarciu szafy momentalnie znajdują się w zupełnie innym miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaszpir_74 Re: Co znajdujecie 24.03.10, 13:59 ziolo.zielone napisała: > kaszpir_74 napisał: > > > ja ostatnio w szafie napotykam Macieja, kota mego, który coś > > ostatnio podczas gremialnego wietrzenia mieszkania z zimna się tam > > zaszywa.... > > W mojej szafie pomieszkują dwa koty. Ale tylko okazjonalne i ich tam nie > znajduję, tylko słyszę. Po otwarciu szafy momentalnie > znajdują się w zupełnie innym miejscu :) Przypomniałem sobie że w zeszłym roku chował się przed zimnem w wersalce. Ciekawe dlaczego wyemigrował w tym roku do szafy? Odpowiedz Link Zgłoś
ziolo.zielone Re: Co znajdujecie 24.03.10, 14:01 Może wersalki nie rozkładałeś, bo np. nabyłeś wypasione łoże do nierozkładania? Do mojej wersalki nie wlezą, póki nie jest rozłożona. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszpir_74 Re: Co znajdujecie 24.03.10, 14:04 Sierściuch miął swoja własną furtkę z boku. Zawsze jak go w furii gonię to mi tam ucieka i czai sie jak czajnik dopóki mi nie przejdzie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ziolo.zielone Re: Co znajdujecie-mały off ;) 24.03.10, 14:08 Zaraz nas zlinczują, bo jak się zejdą co choćby dwa kotoluby, to rozmowa zbacza na wiadomy tor :) Moje uwielbiają pudła kartonowe i zawzięcie biją się o miejsce zajęte już prze jedno z nich. w tym czasie pozostały karto stoi pusty :D Odpowiedz Link Zgłoś
kaszpir_74 Re: Co znajdujecie-mały off ;) 24.03.10, 14:12 Mój czasami zastyga (myśli czy cuś)i zapomina przez dłuższy czas język schować.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
ziolo.zielone Re: Co znajdujecie-mały off ;) 24.03.10, 14:15 Moje też tak mają, prawdopodobnie wszystkie tak mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
babazzamiedzy Re: Co znajdujecie 24.03.10, 14:16 Kochani/ne, kocicę swoją to ja znalazłam w pralce. Wstawiałam właśnie ostatnie pranie przed wyjazdem, poleciałam pozbierać jeszcze brudne ciuchy na górze, odpaliłam pralkę i zaczęłam wołać Frendzla, która plątała mi się cały czas pod nogami - bo nasypałam jej żarcie. Wołam i wołam, słyszę "miau", ale kota nie widzę. Myślałam,że utkęła gdzieś w pralni, zglądam w różne zakamarki, za pralkę. Coś mnie tknęło, patrzę a Frendzel się wstępnie pierze. Wyłączyłam pralkę, ale ona ma blokadę, po wyłączeniu musi minąć chyba z pół minuty i dopiero wtedy się otwiera, więc tak siedziałyśmy i się gapiłyśmy na siebie przez szybkę. Potem tylko opłukałam zołzę z proszku pod kranem i wyszuszyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
ziolo.zielone Re: Co znajdujecie 24.03.10, 14:27 Teraz już nie wiem czy to dobrze, że mam pralkę ładowaną od góry. Bo nie zauważyłabym w razie czego i też cholera jedna ma minutową blokadę. Staram się zawsze sprawdzać przed zamknięć, czy to do prania, czy po suszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azorek Re: Co znajdujecie IP: *.chello.pl 28.03.10, 10:54 ziolo.zielone napisała: > Teraz już nie wiem czy to dobrze, że mam pralkę ładowaną od góry. Bo nie > zauważyłabym w razie czego i też cholera jedna ma minutową blokadę. Staram się > zawsze sprawdzać przed zamknięć, czy to do prania, czy po suszeniu. Zanim włączę pralkę/piekarnik, zawsze sprawdzam czy koty są na ZEWNĄTRZ urządzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-tu Re: Co znajdujecie 27.03.10, 17:53 gorale od dawna wiedza, ze kota mozna prac, tylko wykrecac niemozna.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ziolo.zielone Re: Co znajdujecie 24.03.10, 13:52 babazzamiedzy napisała: > drobne pieniądze, starpetki, kapsle po piwie, resztki jedzenia, > długopisy i ogólnie syf... Przypomniałaś mi :) Kiedyś przy okazji większych porządków znalazły się, zupełnie same ;) zaginione zapasowe klucze od domu. Więcej znalezisk nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: Co znajdujecie 24.03.10, 14:07 Ja oprócz syfu trafiłem: pincetę, 2 zł i lupę. Ci co na sasiednim watku opisuja rzeczy niewyjasnione, powinni w pierwszej kolejnosci przeszukac swoje meble, jesli nic, to zastanowic sie, czy nie chowa im rzeczy jeden taki Niemiec, którego nazwiska zapomnieli (nazywa sie Alzheimer). Odpowiedz Link Zgłoś
ziolo.zielone Re: Co znajdujecie 24.03.10, 14:09 Al nie mogę się zgodzić-istnieje zjawisko pt. "czarna dziura" lub "diabeł ogonem przykrył" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaszpir_74 Re: Co znajdujecie 24.03.10, 14:12 Lub popularna w kręgach militarnych AMBA Odpowiedz Link Zgłoś
be_ell Re: Co znajdujecie 24.03.10, 15:20 Może nie w sofach, ani innych zakamarkach, ale.. Będąc młodym małżeństwem na dorobku, po wakacjach zjechaliśmy do domu, okazało się, że kasy nie mamy w ogóle, wypłata za tydzień. My jeść nie musieliśmy, ale dziecko, tak. Po przeszukaniu kieszeni zimowych kurtek znaleźliśmy w sumie 20.000 zł. Przeżyliśmy i nawet nie było to takie bolesne :) Dla młodzieży wyjaśnienie - 20.000 zł przed denominacją = 20 zł teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami No to się nie najedliście... 24.03.10, 15:55 be_ell napisała: > Dla młodzieży wyjaśnienie - 20.000 zł przed denominacją = 20 zł teraz. ...bo 20.000 przed denominacją = 2 dzisiejsze zł a nie 20 (obcięto cztery zera) Odpowiedz Link Zgłoś
bena1209 Re: Co znajdujecie 24.03.10, 16:02 oczywiście, ze mogę się mylić, ale mam wrażenie, ze denominacja zabrała 4 zera w każdym razie nie czuliśmy, że jesteśmy milionerami ;) ja w sofie dziecka co jakiś czas odnajduję zaginione kredki, skarpetki, pęsetę, właśnie polską kasę sprzed nominacji, czeski zabytkowy bilon z zabawy w sklep, kupę piachu i kurzu w ilościach jakby dziecko specjalnie tam wsypywało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jargolka Re: Co znajdujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 18:10 ja kiedyś uzbierałam na obiad dla siebie i męża, wyławiając ze strumienia górskiego (zimno, było, że hej!), bilon, który inni wrzucali "zeby tu jeszcze wrócić". calkiem tego bylo sporo :) Odpowiedz Link Zgłoś
chinsk.i.smok Re: Co znajdujecie 27.03.10, 20:49 CO ZROBIŁAŚ NIEROZWAŻNA KOBIETO? ONI JUŻ TAM NIE WRÓCĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Co znajdujecie 28.03.10, 22:41 Ukradła czyjeś marzenia i jeszcze się tym chełpi :( Wstyd :( Ja znalazłam w fotelach: scyzoryk i igłę, którą się ukłułam, chusteczkę do nosa i do okularów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jargolka Re: Co znajdujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 16:05 to bylo jak najbardziej, ekologiczne działanie :) Odpowiedz Link Zgłoś