Dodaj do ulubionych

Koto-ochronny program komputerowy

19.04.10, 08:12
www.bitboost.com/pawsense/
When cats walk or climb on your keyboard, they can enter random commands and
data, damage your files, and even crash your computer. This can happen
whether you are near the computer or have suddenly been called away from it.

PawSense is a software utility that helps protect your computer from cats. It
quickly detects and blocks cat typing, and also helps train your cat to stay
off the computer keyboard.

moze komuś się przyda ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: ;) Re: Koto-ochronny program komputerowy IP: *.cable.smsnet.pl 19.04.10, 15:03
      Haha, w urzędach państwowych sparaliżowałyby to doszczętnie i tak powolny postęp
      prac pań Halinek i Jadź, które stukają jednym paznokciem a i tak co rusz robią
      backspace, bo zły knefel poszedł. Google dla pijanych ma blokadę wysyłania
      mejli, jeśli nie podasz wyniku mnożenia lub dodawania.
      • aaricia_szalona Re: Koto-ochronny program komputerowy 19.04.10, 17:07
        Gość portalu: ;) napisał(a):

> Haha, w urzędach państwowych sparaliżowałyby to doszczętnie i tak powolny postę
        > p
        > prac pań Halinek i Jadź, które stukają jednym paznokciem a i tak co rusz robią
        > backspace, bo zły knefel poszedł.

He, he. Pod warunkiem, że Jadwiga, Hela, czy inna "Kochanieńka" obcuje w ogóle z tak przebiegłym i podstępnym wrogiem upierścienionych i wymanikiurowanych paznokci.

P. S. Mając na uwadze "pierońsko szlango", zawsze się zastanawiam, czy słowa w stylu "knefel" są powszechnie rozumiane:)
        • frred Re: Koto-ochronny program komputerowy 19.04.10, 20:22
          Powszechnie na pewno nie są wszystkie rozumiane, bo czasem okazuje się, że dane
          śląskie miasto czy nawet dzielnica może na to samo mówić inaczej. Nie ma
          jednolitej mowy śląskiej, podobnie jak nie ma jednolitej polskiej. Posadź koło
          siebie gości z Bogucic, Piekar, Rybnika - usłyszysz jeśli nie różnice w słowach,
          to w wymowie od razu.

Przykład różności słów na to samo w jednym mieście: proca - ludzie z centrum
          Katowic mówili "szlojder", w Piotrowicach zawsze słyszałem "gable".

Myślę, że sporo by się takich przykładów znalazło. Byłem ostatnio na konferencji
          z udziałem prof. Marka Szczepańskiego, na której wspominał on o badaniach
          społecznych, w których wyszło mu istnienie takich grup społecznych jak "pichuni"
          i "władole". Nazw tych używali tylko mieszkańcy 1 miejscowości (chyba śląskiej,
          ale nie wiem, której). Władole to przyjezdni, można powiedzieć "ptoki" - wzięło
          się to stąd, że w tej miejscowości osiedli migranci zza Buga, wśród których było
          wielu Władysławów. A Pichun to był miejscowy złodziej, od którego wszystkich
          podejrzanych typów nazwano pichunami.
          • Gość: ;) Re: Koto-ochronny program komputerowy IP: *.cable.smsnet.pl 19.04.10, 21:24
            Jest stronka od guzików tapicerskich knefle.pl firmy z siedzibą w Chorzowie,
            wydaje mi się, że to zapożyczenie od Pepików jest. Dawno temu spodobało mi się i
            od czasu do czasu używam:))
        • nessie-jp Re: Koto-ochronny program komputerowy 19.04.10, 21:38
          Knefle z kontekstu wychodzą bez problemu, gorsze te frredowe gable :)

A od pań Halinek utipsionych proszę się odstosunkować
          • 3.14-roman Re: Koto-ochronny program komputerowy 21.04.10, 00:45
            Nie trzeba tipsami, niektóre kobiety w takiej sytuacji wystukują słowa ołówkiem na klawiaturze. I szef syty, i paznokcie całe.
    • kicior99 Re: Koto-ochronny program komputerowy 19.04.10, 22:00
      Wy sie smiejcie, ale mi sie kiedys z kieszeni 84 sms-y wyslaly do
      pierwszego na liscie adresowej...
      • Gość: ;) Re: Koto-ochronny program komputerowy IP: *.cable.smsnet.pl 19.04.10, 22:33
        Ja miałem taki model telefonu, w którym klawiatura odblokowywała się podczas
        dzwonienia budzika (celem go wyłączenia dowolnym klawiszem) i niemal zawsze
        pierwsza osoba w książce telefonicznej wnerwiała się, że robię jej pobudki
        porannym głuchym telefonem. Gad zadzwoni i dalej śpi sobie w najlepsze:)
        Przerzuciłem się na radiobudzik.
      • kamila.wil Re: Koto-ochronny program komputerowy 19.04.10, 23:24
        moj pierwszy kontakt na liscie adresowej to Aaaa o numerze 123123 drugi to
        Aaabbb o nr 21321; zapobiegawczo mam jeszcze ostatnie: Zzzzz, 0000

kilka razy już sie przydalo :)
    • Gość: zlasu Re: Koto-ochronny program komputerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 22:18
      Nie powiem, przydałoby się. koty to cwane bestie. Kiedyś wchodzę do biura, na
      laptopie futrzak z niewinną miną, a na ekranie: "czy chcesz usunąć folder Moje
      dokumenty?" Nie zdążył potwierdzić skubaniec...
    • Gość: yosemitesam Re: Koto-ochronny program komputerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.10, 09:16
      Ciekawe czy to działa na wszystkie koty, czy tylko na te niepalące ;-)

palikot.blog.onet.pl/4,AU5191117,index.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka