Gość: lolek
IP: *.suwalki.vectranet.pl
04.05.10, 17:01
Ostatnio nasłuchałam i naoglądałam się bajek Disneya. Wszyscy(ci co oglądają nadal)piszą, że chociaż już dawno nie są dziećmi nadal je kochają, a szczególnie piosenki. Sama znam kilka, a może i kilkanaście na pamięć. Wszyscy również narzekają, że dzisiejsze bajki(nie tylko Disneya) to gnioty, dno itd. Udzielam się w przedszkolu, rysuję dzieciom rysunki i prowadzę zajęcia plastyczne, i zauważyłam, że większość chłopców prosi mnie aby narysować im bakungany, czy jak tam to się zwie, a dziewczynki tradycyjnie hanię montanę. Spytałam ich czy oglądali Małą Syrenkę, albo Króla Lwa. No może dwoje dzieci na 30 podniosło rekę. W niektórych grupach wcale. Dzisiejsze bajki nie mają już tego klimatu co kiedyś ;p.
Ale w tym wpisie chciałabym opisać ulubione piosenki i bajki Disneya(dubbing piosenek z lat 90 jest o wiele lepszy od oryginału - na youtube gdy wpisujesz "disney songs" pod spodem wyświetla się "disney songs polish" ^^) Do dzisiaj przetrzymuję oryginalne kasety VHS z bajkami Disneya. I niektóre czasem ogladam ^^ I za nic w świecie ich nie oddam komuś innemu! Pamiętam jeszcze jak z okładek pudełek przerysowywałam swoje ulubone postacie xD A jakie są wasze ulubione postacie, bajki i piosenki z Disneya? Dopuszczam Mustanga z Dzikiej Doliny i Drogę do El Dorado - choć sa z DreamWorksa ^^ Może jakies śmieszne historie z nimi związane