Dodaj do ulubionych

Napisy na opakowaniach

06.10.10, 20:08
Wydaje mi się, że już kiedyś był taki wątek, jeśli tak, to wybaczcie, ale nie mogę go znaleźć. Wpisujcie śmieszne teksty z opakowań różnych produktów. Moje dzisiejsze odkrycie: instrukcja obsługi na opakowaniu maszynek do golenia: "unikać kontaktu z ostrzami". :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: ;) Re: Napisy na opakowaniach IP: *.cable.smsnet.pl 07.10.10, 06:57
      Z oszczami, nie kłam!
      • pluskotka Re: Napisy na opakowaniach 07.10.10, 13:13
        Zawartość soku owocowego 20%. Więcej nie łaska?
        • sta-fraszka Re: Napisy na opakowaniach 07.10.10, 13:36
          Mnie nieodmiennie rozbrajaja kubki jednorazowe do kawy z napisem "zawartosc moze byc goraca".
          • szyfrant.zielonka Re: Napisy na opakowaniach 07.10.10, 14:01
            Taaa, w Stanach też się kiedyś z tego zaśmiewali. Do czasu aż jakaś paniusia się poparzyła i wyszarpała od MakSyfa odszkodowanie w wysokości bodajże 20 baniek dolków.
            • wei.wu.wei Re: Napisy na opakowaniach 07.10.10, 14:34
              Z tym, że było odwrotnie. Najpierw przegrali proces a potem wprowadzili napisy dla Amerykanów.
              • szyfrant.zielonka Re: Napisy na opakowaniach 07.10.10, 14:36
                Oczywiście, nigdzie nie napisałem odwrotnie :) Chodziło mi raczej o to, że wcześniej też mogli sie z tego śmiać tak jak my teraz.
              • sta-fraszka Re: Napisy na opakowaniach 07.10.10, 20:29
                wei.wu.wei napisał:

> Z tym, że było odwrotnie. Najpierw przegrali proces a potem wprowadzili napisy
                > dla Amerykanów.

Dokladnie tak.

I tak mnie smiesza.
    • Gość: gładzio Re: Napisy na opakowaniach IP: *.sarmacka.net 07.10.10, 14:18
      napis na opakowaniu pianki do golenia: połknięcie grozi śmiercią...
      Boże drogi, koło ust się tego używa, to chyba łatwo przez nieuwagę połknąć...

to nie jest śmieszne, ale tragiczne w sumie...
      • Gość: miaumiau Re: Napisy na opakowaniach IP: *.200.76-86.rev.gaoland.net 07.10.10, 22:04
        > napis na opakowaniu pianki do golenia: połknięcie grozi śmiercią...

Polkniecie opakowania? Nie lada to wyczyn.
    • szyfrant.zielonka Re: Napisy na opakowaniach 07.10.10, 14:38
      Generalnie kopalnią pomysłów na ten wątek jest bez wątpienia naród Amerykański. Oni nawet na beczkowozie asenizacyjnym potrafią napisać, że "zawartość niezdatna do spożycia" :)
      • elde23 Re: Napisy na opakowaniach 07.10.10, 14:57
        Zapamiętałem z czasów prehistorycznych:
        1.Zwis męski - krawat
        2.Podgardle dziecięce- śliniak.
        No i jeszcze, wprawdzie nie z opakowania, ale z krzyżówki "Przekroju". Hasło brzmiało "warszawa, na leżąco, szybko". Prawidłowa odpowiedź, to "karetka". W owym czasie samochód M-20 występował w wersji sanitarnej.
        • drzejms-buond Re: Napisy na opakowaniach 07.10.10, 17:13
          brzydkie a dobre
          drzejms.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?252319
          • monikate Re: Napisy na opakowaniach 07.10.10, 17:24
            Na torebce bazylii: "Dajesz pracę kupując polskie produkty"
    • Gość: DanaOsoba Re: Napisy na opakowaniach IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.10.10, 19:16
      Pajacyk niemowlęcy jednej z lepszych firm. Napis z metki: Pozłota może z czasem spełznąć.
      Dla wyjaśnienia - ubranko posiada srebrny nadruk.
      • Gość: brykuś Re: Napisy na opakowaniach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.10, 19:41
        Na środku do mycia drewna: nadaje się do mycia wszystkich powierzchni drewnianych...............przed użyciem sprawdzic na niewidocznym kawałku czy nie wystepuje niepożądana reakcja..............czy jakoś tak
      • Gość: cb Re: Napisy na opakowaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 23:29
        Gość portalu: DanaOsoba napisał(a):

> Pajacyk niemowlęcy jednej z lepszych firm. Napis z metki: Pozłota może z czasem
        > spełznąć.
        > Dla wyjaśnienia - ubranko posiada srebrny nadruk.

A z rodzicielstwa już zdążyła "spełznąć"? :P
    • nessie-jp Re: Napisy na opakowaniach 07.10.10, 19:52
      Rossman, pumeks produkcji niemieckiej. Napis jednakże po polsku, szumnie głosi, że "doskonale usuwa martwy naskórek i bród".

Nigdy by mi do głowy nie przyszło, żeby używać pumeksu do golenia, ale kto tam wie, co faceci wymyślą...
      • verte34 Re: Napisy na opakowaniach 07.10.10, 20:46
        "Unikać eksponowania na słońce".
        Już nie pamiętam na czym, ale do dziś mi się telepie po łbie.
      • Gość: miaumiau Re: Napisy na opakowaniach IP: *.200.76-86.rev.gaoland.net 07.10.10, 22:08
        > Nigdy by mi do głowy nie przyszło, żeby używać pumeksu do golenia

A tym bardziej (mniej?) do pogłębiania rzek!
    • 3.14-roman Re: Napisy na opakowaniach 08.10.10, 00:51
      Na jakimś produkcie opakowanym w folię- "zakładanie folii na głowę grozi uduszeniem".
      Na wielkim i ostrym nożu: "Nie udostępniać dzieciom".

Wiem, z czym mają związek takie napisy, ale i tak mnie to rozśmieszyło.
      • drzejms-buond Re: Napisy na opakowaniach 08.10.10, 10:14
        lek przeciwwymiotny
        działania niepożądane
        -może powodować wymioty ...
    • mechantloup Re: Napisy na opakowaniach 08.10.10, 12:27
      Na środku NASENNYM, jakiś valerin chyba, czy coś w ten deseń - "może powodować senność"
      Naprawdę????
      • mary_ann Re: paradoksalne dzialaia uboczne 09.10.10, 10:47
        Z tymi działaniami ubocznymi to jakiś standard.
        W ulotkach większości środków zapobiegających przewlekłym bólom głowy stoi, że mogą powodować - oczywiście - bóle głowy:-)
        • Gość: :) Re: paradoksalne dzialaia uboczne IP: *.zone13.bethere.co.uk 10.10.10, 13:14
          Na sztucznych ogniach : nie lizać!
          • speedy13 Re: paradoksalne dzialaia uboczne 11.10.10, 16:23
            Hej

Gość portalu: :) napisał(a):

> Na sztucznych ogniach : nie lizać!

To akurat nie takie głupie. W pirotechnice popularnym utleniaczem jest azotan baru; sole baru w większości są dosyć silnie trujące.
        • agulha Re: paradoksalne dzialaia uboczne 11.10.10, 02:18
          To nie jest aż takie głupie, jak się wydaje. Niektóre leki mogą powodować tzw. działania paradoksalne. Informacja oznacza, że u jakiegoś [małego] odsetka pacjentów wystąpiła taka reakcja.
          • agulha Galen 11.10.10, 02:21
            Tak nieco poza tematem głównym, cytat z Galena:
            "all who drink of this remedy recover in a short time, except those whom it does not help, who all die. Therefore it is obvious that it fails only in incurable cases"
            [wszyscy, którzy wypiją to lekarstwo, szybko zdrowieją, z wyjątkiem tych, którym ono nie pomaga, i którzy wszyscy umierają. Oczywiste jest zatem, że lekarstwo to jest nieskuteczne tylko w przypadkach nieuleczalnych"
    • beatrix-kiddo Re: Napisy na opakowaniach 10.10.10, 20:50
      Ostatnio nabyłam gustowną kapę na łóżko. Pięknie zwiniętą w foliowej torbie. Napis na torbie: "przed użyciem wyjąć produkt z opakowania".
      • jorn Re: Napisy na opakowaniach 11.10.10, 00:12
        Z dzieciństwa pamiętam napis na opakowaniu z kredkami: nietoksyczne. Smacznego!
        • Gość: Azorek Re: Napisy na opakowaniach IP: *.geomar.pl 11.10.10, 07:31
          Przed użyciem wyjąć z opakowania :))))))))))) Też już widziałam.

Z dawnych czasów pamiętam "Dżem morelowy z dyni". W składzie moreli nie było.

Napis na tubce kleju: UWAGA! MOże trwale skleić sklejane elementy. Rozumiem, że im pewnie chodziło o niepożądane elemnty, typu paluszki, ale brzmi zabawnie.

Napis na żwirku dla kota: absolutnie nie nadaje się do spożycia. Producent nie myślał chyba, że ludź będzie stał całą dobę przy kuwetce i pilnował czy kot nie spożywa. kot będzie spożywał, jeśli będzie chciał. Nietoksyczny ma być i już.

• mycha70 Re: Napisy na opakowaniach 11.10.10, 16:35
          A nigdy nie obgryzałeś kredek i ołówków? Jeżeli nigdy, to jesteś w mniejszości.
    • pietrzj1 Re: Napisy na opakowaniach 11.10.10, 09:28
      kelly1981 napisała:

> Wydaje mi się, że już kiedyś był taki wątek, jeśli tak, to wybaczcie, ale nie m
      > ogę go znaleźć. Wpisujcie śmieszne teksty z opakowań różnych produktów. Moje dz
      > isiejsze odkrycie: instrukcja obsługi na opakowaniu maszynek do golenia: "unika
      > ć kontaktu z ostrzami". :)))

Ten tekst nie jest aż tak śmieszny. Lata temu używałem różnych maszynek do golenia - nie miały takiego tekstu, więc bez obaw doprowadzałem do kontaktu skóry mojej twarzy z ostrzami. I za każdym razem wychodziła z tego jakaś masakra, krew się lała, itp. Potem zawiesiłem golenie na stałe.
      A jakbym został ostrzeżony - nie było by problemu :)))
    • Gość: 802.11n Re: Napisy na opakowaniach IP: 217.98.20.* 11.10.10, 11:37
      Na zapalniczce: "Trzymać z dala od twarzy" (czy coś takiego).
    • Gość: hgd Instrukcja obsługi IP: *.tpnet.pl 11.10.10, 11:44
      https://img704.imageshack.us/img704/3995/instrukcjau.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka