psutnik 24.10.10, 18:41 Mówi się, że pierwsze wrażenie jest ważne, a ostatnie wrażenie to już nie? Na pewno macie swoje skrywane pomysły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzidzia_bojowa Re: Odjechany pogrzeb 24.10.10, 19:43 Na tym forum znajdziesz kilka pomysłów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Odjechany pogrzeb 25.10.10, 17:16 Ja mam już wymyślony napis na nagrobek. Mama na moje pytanie, w co by mnie ubrała gdybym teraz umarła odparła, że kupiłaby mi białą suknię. To ja może poczekam z tym umieraniem... Odpowiedz Link Zgłoś
sokoll1 Re: Odjechany pogrzeb 25.10.10, 20:47 też jest ważne.. ja to bym chciała, żeby mnie skremowano!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Odjechany pogrzeb 25.10.10, 22:30 Ja już planuję ustawiać nasze urny rzędami, tak żeby dwadzieścia to co najmniej się zmieściło. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Odjechany pogrzeb 26.10.10, 08:35 Ciut obok, bo niezupełnie pogrzeb, ale "w temacie". Wycięłam sobie kiedyś z gazety nekrolog, który mnie urzekł (jeśli znajdę, to zeskanuję i może wrzucę). Nieboszczyk napisał go sobie sam przed śmiercią, a w treści pogodnie podsumowywał ogólnie udane życie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: Odjechany pogrzeb 26.10.10, 10:53 Ktoś - nie wiem kto - miał wczoraj w pewnym sensie odjechany pogrzeb. Mijałam z moim psem kondukt, i wszyscy żałobnicy po kolei, w miarę jak ich oczom ukazywał się Klopsio, usmiechali się, niektórzy bardzo szeroko. To był piękny i niezwykły widok, godny uwiecznienia kamerą :D Odpowiedz Link Zgłoś
psutnik Re: Odjechany pogrzeb 26.10.10, 22:45 Istnieje na przykład pewna firma (amerykańska), która wysyła prochy w kosmos. Prawie jak stardust :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais verte34 29.10.10, 17:32 pokaż Klopsia, nie wstydź się ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Metreso, 29.10.10, 20:20 wiesz ile razy chciałam? Miałam Klopsia w tutejszych zdjęciach, ale od dłuższego czasu nie jestem w stanie do nich dotrzeć (choć w ustawieniach "stoi" że nadal gdzieś są). Ciężki los analfabetki:/ Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Metreso, 31.10.10, 21:54 verte34 napisała: > wiesz ile razy chciałam? > Miałam Klopsia a Klopsio może jakiejś jest rasy, żebym miała orientację ogólną, czy pies wielorasowy? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Odjechany pogrzeb 21.11.10, 19:35 > Wycięłam sobie kiedyś z gazety nekrolog, który mnie urzekł (jeśli znajdę, to ze > skanuję i może wrzucę). Oj, maryann - czy to moze pan m. in. "żegnał się z przyjaciółmi, którzy towarzyszyli mu przez 79 lat całkiem udanego życia"? :) Też go sobie wycięłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Re: Odjechany pogrzeb IP: 213.251.189.* 27.10.10, 22:15 Ja w swoim testamencie zapisałem, iż moje zwłoki mają zostać wystrzelone z armaty w kierunku morza. Nieistotne czy dolecą, ważne, że kierunek słuszny. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Odjechany pogrzeb 27.10.10, 22:38 Ja straszę ojca, że jego prochy spuszczę w toalecie albo zakopię na żydowskim cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Odjechany pogrzeb IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.10.10, 22:38 www.youtube.com/watch?v=79qixL2YVf4 W oparciu o My super sweet sixteen Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: Odjechany pogrzeb 28.10.10, 15:21 Był kiedyś taki trynd - od czasu, gdy jakiś artysta sobie tego zażyczył - żeby na pogrzebie, czy raczej w trakcie uroczystości żałobnych, grać kołysankę z Rosemary's Baby. Sama się nad tym zastanawiam. Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
babazzamiedzy Re: Odjechany pogrzeb 28.10.10, 15:29 Myślę, że to b.odważna koncepcja. Ja natomiast byłam na pogrzebie, podczas którego saksofonista zagrał "What a wonderfull world" Louisa Armstronga. Chwytało za gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: Odjechany pogrzeb 29.10.10, 17:30 a widzieliscie taką angielską komedię "Śmierc na pogrzebie"? to własnie moje zdanie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
psutnik Re: Odjechany pogrzeb 29.10.10, 17:32 babazzamiedzy napisała: > "What a wonderfull world" Louisa Armstronga. Chwytało za gardło. Odnoszę wrażenie, że właśnie takie, czasem drobne akcenty, sprawiają że inaczej się patrzy na tego człowieka w trumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais co tam pogrzeb 29.10.10, 17:34 ważne, żeby odpowiednie osoby straszyć! ja się zastanawiam głównie, KTO mój pogrzeb zorganizuje Odpowiedz Link Zgłoś
piegucha Re: co tam pogrzeb 29.10.10, 19:34 Ja jeszcze nie myslalam o tym, ale na pewno niech mnie skremuja, bo robali nie musze tuczyc:P Ale podobaja mi sie zwyczaje w Grecji, jak juz jest po pogrzebie to znajomi czesto przychodza na cmentarz odwiedzic nieboszczyka i przynisza flaszki, zmarlego tez czestuja i jest wesolo i fajnie, bo pamietaja:) Jak sie przyjdzie po takiej "imprezie", to mozna nawet zobaczyc co pili, bo zwykle zostawiaja flaszki na cmentarzu:) A moj kolega ze studiow juz planuje przerobienie swoich prochow na diament! Ponoc da sie! Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: co tam pogrzeb 29.10.10, 20:27 Skoro mowa o zagranicznych zwyczajach. Niektórzy wieszają zmarłych w hamaku i zbierają do garnków to, co wycieka z ciała w trakcie rozkładu (Polinezja?), inni wykopują nieboszczyka, oskrobują kości i zagrzebują z powrotem (nie wiem gdzie)... Gdyby tak przeszczepić to na rodzimy grunt? Byłby odjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
psutnik Re: co tam pogrzeb 31.10.10, 19:24 @verte 34 z zagranicznych zwyczajów pogrzebowych, to najdziwniejsze panują w Tybecie. Jedna z wersji ceremonii pogrzebowych przewiduje rozszarpanie ciała prze sępy. Na rodzimy grunt raczej tego nie przeniesiemy, bo sępa w Polsce nie uświadczy...chociaż Urząd Skarbowy mógłby się nadać Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Psutnik, 31.10.10, 20:36 > Na rodzimy grunt raczej tego nie przeniesiemy, bo sępa w Polsce nie uświadczy.. Tu się mylisz, występuje u nas sęp płowy. Można by spróbować z płowym, bo urzędnicy skarbowi mogą nie chcieć nieświeżego. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais zwróćcie uwagę na 31.10.10, 21:56 psutnik napisał: > @verte 34 > z zagranicznych zwyczajów pogrzebowych, to najdziwniejsze panują w Tybecie. Jed > na z wersji ceremonii pogrzebowych przewiduje rozszarpanie ciała prze sępy. W wieży milczenia. Pewni Indianie konsumują zupę dosypawszy do niej prochy zmarłego. Chcą w ten sposób przejąć jego zalety. W kontekście powyższego zwróćcie uwagę na idiom "zjadł wszystkie rozumy". Hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aamg Re: zwróćcie uwagę na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:59 maitresse.d.un.francais napisała: zwróćcie uwagę na idiom "zjadł wszystkie rozumy". Hehe. Ciekawe, skąd się u nas wzięło takie powiedzonko. Baaardzo ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mony Re: Odjechany pogrzeb IP: *.147.48.60.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.10.10, 00:14 U mnie w rodzinie na pogrzeby brak chętnych. Ja (l.35) złożyłam deklarację donacji dla Uniwersytetu Medycznego, mama (l.62) zażyczyła sobie kremację i rozsypanie byle gdzie, a babcia (l. 87) stwierdziła, że (cytuję:) jej to lata. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Odjechany pogrzeb 31.10.10, 21:57 Gość portalu: mony napisał(a): > U mnie w rodzinie na pogrzeby brak chętnych. Ja (l.35) złożyłam deklarację dona > cji dla Uniwersytetu Medycznego No to się studenty będą zabawiać. Słyszałaś o aferach związanych z traktowaniem pomocnych w nauce zwłok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nienaukowo Re: Odjechany pogrzeb IP: 201.229.248.* 01.11.10, 02:53 dla mnie kremacja, glownie dlatego, ze jednak daleko od rodziny mieszkam a spoczac chcialabym jednak na szczecinskim cmentarzu centralnym. ale tylko w jakims ladnym miejscu :) napis na nagrobek tez mam, z brechta: smiercia wieczysta umrzec musimy. mam tez napis na grob rodzicow i brata. dla rodzicow z fernando passoa: ty nie spisz pod cyprysem, snu nie ma na tym swiecie, cialo jest cieniem odziezy a pod nim glebia tajemnic. dla brata z kiplinga: zeglarz z dalekich wplynal morz do poru, lowca wrocil z wzgorz. zreszta podobaja mi sie wszystkie inskrypcje, moze uzyje ich zamiennie :) Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Odjechany pogrzeb 17.11.10, 17:13 ''U mnie w rodzinie na pogrzeby brak chętnych. Ja (l.35) złożyłam deklarację donacji dla Uniwersytetu Medycznego'' to słuszna decyzja, bo zaczyna brakować ciał, na których studenci mogliby się uczyć, choć po 25 latach pływania w formalinie i tak cie pochowają. w646.wrzuta.pl/film/8tKCMMbu1ye/impreza_pod_palacem_prezydenckim Objaw przedawkowania Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus Re: Odjechany pogrzeb IP: *.180.33.100.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.11.10, 11:05 Daremne dywagacje. I tak to nie Wy będziecie organizować swój pogrzeb, a to oznacza, że będzie sztampowo I poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
psutnik Re: Odjechany pogrzeb 13.11.10, 13:41 Gość portalu: marcus napisał(a): > Daremne dywagacje. I tak to nie Wy będziecie organizować swój pogrzeb, a to ozn > acza, że będzie sztampowo I poważnie Wcale tak być nie musi. www.youtube.com/watch?v=jbYfctdMTas Jak się chce, to się da :) Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Odjechany pogrzeb 07.11.10, 11:23 "Another one bites the dust" zagrane na trąbce nad moją półeczką (bo chcę, żeby mnie spalono, a urny się wstawia do takich półeczek w murze). Odpowiedz Link Zgłoś
psutnik Re: Odjechany pogrzeb 14.11.10, 11:26 A co sądzicie o pogrzebie w stylu wikingów? Moim zdaniem na Wiśle, w środku Warszawy to może robić wrażenie Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Odjechany pogrzeb 14.11.10, 16:25 psutnik napisał: > A co sądzicie o pogrzebie w stylu wikingów? Że to niepoważne wygłupy i jeśli ktoś chce robić ze swojego pogrzebu teatrzyk, to proszę bardzo, ale beze mnie. Tak, wikingowie mieli takie pogrzeby, ale wikingowie na co dzień tak się nosili, a pogrzeb wyrażał elementy ich wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Odjechany pogrzeb IP: *.cable.smsnet.pl 14.11.10, 16:30 Wiesz, rodzimowiercy mogliby się poczuć urażeni Twoją wypowiedzią, ich skandynawscy czy celtyccy odpowiednicy nie robią tego dla jaj. Są to często zarejestrowane i prawnie chronione związki wyznaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Odjechany pogrzeb 15.11.10, 20:05 . Są to często zarejestrow > ane i prawnie chronione związki wyznaniowe. Ale nawet jeśli bankowiec wierzy w Odyna, to na co dzień tak się nie ubiera, o zbroi nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Odjechany pogrzeb 15.11.10, 20:08 > Ale nawet jeśli bankowiec wierzy w Odyna, to na co dzień tak się nie ubiera, o > zbroi nie wspominając. a szkoda... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Odjechany pogrzeb 15.11.10, 20:36 > a szkoda... W zbroi na indeksy giełdowe? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Odjechany pogrzeb 17.11.10, 16:47 jak już w temacie, to krzyna wiedzy (ciekawej!): www.runy.net.pl/?q=node/68 Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Odjechany pogrzeb 21.11.10, 20:05 www.youtube.com/watch?v=LqdzaHr_6Ps omamusiu itatusiu! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Odjechany pogrzeb IP: *.cable.smsnet.pl 22.11.10, 20:57 Tak, gdyby chociaż towarzysząca temu ścieżka dźwiękowa miała ambitniejszy tekst. A tak, Odyn się gniewa! Odpowiedz Link Zgłoś
psutnik Pogrzeb próbny 21.11.10, 15:53 Polski student dał się pogrzebać żywcem na parę godzin. www.facebook.com/eksperymentpogrzebany Co sądzicie o takich eksperymentach? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Pogrzeb próbny 21.11.10, 19:37 Ja bym się bała, że mnie nie odkopią :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia taki chcę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 12:56 www.youtube.com/watch?v=VwuEf6JO0DE ja chcę taki!!! Odpowiedz Link Zgłoś