the_dzidka
23.11.10, 09:30
jak to ujął Paweł z "Wojny Domowej", czyli stadne, bezmyślne podążanie za czymś tylko dlatego, że to jest MODNE.
Osobiście mam dwa takie aktualne typy. Pierwszy to okulary w grubej czarnej oprawie, nazywane "kujonkami". Oczywiście sama widziałam osoby, którym w nich rewelacyjnie i aż oko rwą; niestety większośc wygląda fatalnie; taka oprawka naprawdę nie pasuje do każdej twarzy i każdych rysów. Ale no co, modne, "wszyscy" noszą, to oni też.
Typ drugi, który mi podsunął pomysł założenia tego wątku, to: lula.pl/lula/1,95647,8701501,Fryzury_w_stylu_lat_20__powracaja_do_mody_.html
Zwłaszcza panie o wydatnych nosach i "dużych twarzach" będą wyglądac po prostu cudownie! A i tak założę się, że zrobią sobie takie, bo "modne".
Były tez przeraźliwe mody jak np. buty na wysokich koturnach wyglądające jak zdeformowane końskie kopyta... no, lep modnych prądów.
Macie jakieś swoje typy? :)
PS. zanim ktokolwiek zacznie wydziwiać, że się czepiam, że moda jest wazna i że nie rozumiem - zaznaczam, że jak na Forum Humorum przystało, wątek traktuję niezupełnie serio ;)