Dodaj do ulubionych

karp wigilijny

IP: *.hsd1.il.comcast.net 07.12.10, 02:10
Wybaczcie. Piszę w tym wątku bo w każdym innym w którym chciałam napisać trzeba się logować. Mi w sumie wydaje mi się to takie tragiczne że aż śmieszne więc do rzeczy. Pytanie do wszystkich którzy urządzają wigilię z 12 dań. Jak zabijacie karpia?? Czy kupujecie już martwego?? Ja w tamtym roku kupiłam "martwego" który ożył w drodze do domu. Ani ja a ni mój mąż nie potrafiliśmy go zabić więc zanieśliśmy go do sąsiada który karpiowi odrąbał łeb. Dwa lata temu też kupiłam "martwego" więc zostawiłam go na noc na 30 stopniowym mrozie na balkonie żeby zamarł. 3 lata temu też kupiłam "martwego" i dałam mu mojemu kotu do "zapolowania" na śmierć. 4 lata temu mój wigilijny karp pływał 2 tygodnie w wannie a my kąpaliśmy się u mojej siostry. W tym roku chyba zrobię paluszki rybne!!!
Obserwuj wątek
    • lustroo Re: karp wigilijny 10.12.10, 18:37
      Kup filety.
    • Gość: blondyneczka Re: karp wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 20:24
      Kasiula!
      Pliiizzzz! Potwierdź, że jesteś blądynkom!

Chrystus się rodzi! Trzeba krwi! Rżnąć gardła biednym rybom, na chwałę Zbawiciela!

A tak poważnie: filety, filety i filety! I to nie tylko "karpiowe". Jest taki wybór smacznych ryb...

Wesołych Świąt!
    • Gość: niunia Re: karp wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 23:23
      można rzucić klątwe, może mu się pogorszy....i wykituje wcześniej?
      • Gość: Kasiula Re: karp wigilijny IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.12.10, 06:53
        Zawsze można podac na wigilię kielki i wodorosty hehe to co do opini na temat zarzynania biednych zwierzątek.
        • kaszpirovsky Re: karp wigilijny 19.12.10, 09:17
          Bo karpia należy utopić:)
    • Gość: fomica Re: karp wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 11:13
      Nie do końca zrozumiałam co sie wydarzyło 3 lata temu z udziałem kota... Możesz mi wyjaśnić jak blondynka blondynce?
      • Gość: Kasia Re: karp wigilijny IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.12.10, 05:25
        Karp pływał i pływał w wannie ciągle żywy choć miał być marty więc wywaliłam go z tej wanny a mój kot go pokąsał na śmierć
    • agulha Re: karp wigilijny 25.12.10, 16:21
      Pozostaje jeszcze znana z Internetu metoda psychologiczna.
      "Należy podejść do wanny, w której pływa karp i znienacka pokazać mu kalendarz z zakreśloną czerwonym pisakiem datą 24 grudnia. Karp sam umrze na zawał".
    • maitresse.d.un.francais Re: karp wigilijny 25.12.10, 22:12
      kupujemy filety i one są p.o. karpia.

Nie zdarzyło im się ożyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka