Dodaj do ulubionych

źle przeczytałam

• macgoni123 Re: źle przeczytałam 10.03.11, 21:48
      Psy to najlepszy przyjaciel czlowieka
      --------------------------------------------------
      buldog angielski, fioletowe forum buldoga angielskiego

www.buldog-angielski.org.pl
    • Gość: miaouleparisienne Re: źle przeczytałam IP: *.106.196-77.rev.gaoland.net 11.03.11, 23:19
      Napis na ulotce: 'Nager a Paris' przeczytalam jako 'Manger un penis'. Zle? Fatalnie!
    • nessie-jp Re: źle przeczytałam 13.03.11, 03:56
      Powyżej jest wątek o Norrisie.

Przeczytałam "Ciocia Norris ma urodziny". No i kurka, zagwozdka, jaka ciocia?
      • majowa_kotka Re: źle przeczytałam 13.03.11, 10:38
        Hm, ciocia Norris kojarzy mi się jakoś austenowsko. Może w "Mansfield Park" była?
        • maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 14.03.11, 22:35
          łopatka (wędlina) z Nowego = łopatka z Noego
    • Gość: pinia Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 08:46
      Pomimo ukończonej edukacji na stopniu podstawowym (no może trochę więcej), obcowaniu ze słowem pisanym codziennie chocby pudelek w necie ;) ciągle coś przeinaczam. A to złośliwe cyferki się przeinaczą i nie do tego autobusu wsiadę co trzeba, a to zamiast ukochanej ogórkowej w proszku kupię ogonową. Wcześniej było podobnie.
      Było kiedys takie pismo dla młodzieży "Perspektywy", które wydawało mi się być..."Detektywem".
      Tulipanową Goraczkę przerobiłam na tropikalną. Oglądałam film pod tym tytułem i z książki bym się ucieszyła.
      Wreszcie pismo ręczne. sama piszę delikatnie mówiąc nieczytelnie ale pismo mamy choć staranniejsze...Przepisuję przepis z zeszytu czytam i oczom nie wierzę i ch...??? I ch...okazało sie byc imbirem.
    • speedy13 Re: źle przeczytałam 05.04.11, 15:36
      Tytuł z tutejszego portalu: "Grafik oskarża PJN o kradzież czcionki" przeczytałem w pierwszej chwili jako: "Grafik oskarża PJN o kradzież członka". Niczego w dzisiejszych czasach się przed złodziejami nie ustrzeże... ;(
    • gupia_rzona Re: źle przeczytałam 05.04.11, 15:55
      przed chwilą: sernik na zimno -> seksik na zimno :)
      kiedy chłopu o tym powiedziałam, uznał że on na gorąco by wolał :)
      • gupia_rzona Re: źle przeczytałam 05.04.11, 16:04
        A zdanie "Grafik oskarża PJN o kradzież czcionki" odebrałam tak, że ktoś Jana Pawła II oskarża o kradzież czcionki. Nie wiem czemu PJN mi się z JPII kojarzy...PawełJaN?
    • zooba Re: źle przeczytałam 05.04.11, 21:56
      "Kraków tanie noclegi" w tytule wątku na forum przeczytałam jako "KRWAWE tanie noclegi", a "Hostel" widziałam bardzo dawno temu...
      • Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 03:47
        Ja ostatnio w książce, której nie mogę zmęczyć, więc czytam jednym okiem:

"Dzieci płodzą cudze jamniki."

To mnie zmusiło do otworzenia drugiego oka. Było:

"Dzieci płoszą cudze jamniki"...
    • Gość: onezka Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 12:55
      A ja na trochę inny temat :-P.
      Nie tyle przeczytałam, co prawie-usłyszałam :-P.
      Jest taka piosenka:
      www.youtube.com/watch?v=8Qd5CSBTitM
      I za każdym, ale to każdym razem, gdy ją przypadkiem usłyszę, on śpiewa "naprawdę chciałem iść z tobą przez życie, nigdy nie zgadniesz co działo się w mojej psychice" - a ja słyszę "nigdy nie zgadniesz co działo się w moim odbycie" :-P.
    • jastii Re: źle przeczytałam 07.04.11, 13:48
      Dziś w drodze do pracy, stojąc w korku, patrzyłam bezmyślnie na dużą reklamę billboardu do wynajęcia: "TO LET. Tel. ....". Przeczytałam: TOILET i pomyślałam, że to byłby całkiem sensowny pomysł, taka przewoźna toaleta na telefon, gdy stoi się w korku i znikąd nadziei na rozładowanie ;)
    • maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 13.04.11, 17:53
      cały dzień kontaktów - cały dzień kochanków

możliwe, że był to cały świat albo jeszcze coś innego ;-)
      • Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 23:16
        a ja tym razem dobrze przeczytałam, ale nie bardzo uwierzyłam, więc przeczytałam jeszcze raz... W recenzji filmu stało jak byk:

w fabule pierwsze skrzypce gra koń wyścigowy

• kicior99 Re: źle przeczytałam 17.04.11, 20:15
      Właśnie przeczytałem "autobus pogrzebowy" zamiast "przegubowy"...
      • maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 17.04.11, 23:30
        Jedzie sobie awtobusik pod Pałacem Kultury w Wawie, na tablicy z przodu informacja o trasie, przeczytałam "Trójmiasto"... i trochę się zdziwiłam. Spojrzałam raz jeszcze - "Targówek".
    • maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 18.04.11, 20:33
      odkryto gen wcześniactwa -> odkryto gen wieśniactwa
      • deviem4 Re: źle przeczytałam 10.12.14, 17:53
        odkryto gen wcześniactwa -> odkryto gen wieśniactwa
    • jmicha Re: źle przeczytałam 19.04.11, 21:35
      zamiast 'wiedza o kulturze' przeczytałam 'wiedza o okultyzmie'.
      zdziwiłam się czego uczą w szkołach...
      • Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 01:29
        Przed chwilą:

"Z trupem łapałem oddech" - ?!

było:

"z trudem łapałem oddech"...
        • Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 03:25
          "Połączenie nowoczesnego wariactwa z kółkami z tyłu..." - ????

było:

"Połączenie nowoczesnego wzornictwa z kółkami z tyłu leżaka w stylu retro daje unikatowy efekt"
    • Gość: karr Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 16:08
      W witrynie sklepowej "Biuro premii" (zamiast Bruno Premi) i zastanawiałam się, co za biuro mieści się w sklepie obuwniczym...
      Na szyldzie jakiejś firmy "Ciągarnia waflów" (ciągarnia wałów było) i oburzona byłam z racji takiego stwora językowego.
    • Gość: dzidzi Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 17:21
      Spacer z psem. Wielki bilboard : lek na wątrobę SYLIFLEX.
      Przeczytałam, sami wiecie jak...
      Kto jeszcze?
      • Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 01:09
        Ja dziś chyba przebijam wszystko w tym wątku. Przed chwilą na głównej GW przeczytałam:

"Dania z czosnkiem i cebulą..."

i myślę sobie, cóż takiego ci Duńczycy robią z czosnkiem i cebulą, żeby aż o tym artykuł dawać na główną?

:\ Nigdy w Danii nie byłam, nie planuję wyjazdu do Danii, nie znam żadnych Duńczyków, o Danii ostatnio czytałam chyba parę lat temu...

A jeść lubię. Czosnek i cebulę też.

Nie wiem, co teraz o sobie myśleć...
        • kicior99 Re: źle przeczytałam 29.05.11, 07:40
          Przed wojną pisało się Danja. I komu to przeszkadzało?
    • mnop2 Re: źle przeczytałam 11.05.11, 22:17
      na poprawę humoru - grające krawaty! Gość: muzyk do kwadratu

Weszłam tam za pierwszym razem, paczę, a to jakieś siakieś kafelki, oszustwo, gdzie są grające krawaty???
      • Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 22:56
        "nakręcanie żuchwy"...

a było: "zakręcone ciuchy"
        • artjomka Re: źle przeczytałam 27.05.11, 04:46
          Z bratem,w czasach dzieciestwa i wczesnej mlodosci, zabawialismy sie - choc szasem wynikalo to ze zlego odczytania - w przekrecanie nazw i okreslen. I tak powstalo Jezioro Titynica zamiast Jeziora Titicaca, czy pies Bulgot, zamiast buldoga.
          Mnie to zostalo do dzisiaj - i czasem zartuje sobie z mojej zony (jest Polka), pytajac o nazwy, i zwroty, ktore specjalnie przekrecam, jak najwpierw, czy golab stenogardlica.
          Wychodze w jej oczach na glupka, ktory tyle lat nie nauczyl sie po polsku (w zartownym slowa tego znaczeniu) - ale jest wesolo.
          Pozdrawiam!
          • bypek Re: źle przeczytałam 27.05.11, 10:25
            Nie dalej jak wczoraj czytałam opis filmu, który był kandydatem do obejrzenia. W opisie było:
            "X odkrywa, że jest śledzony", a ja przeczytałam: "X odkrywa, że jest upośledzony" i sobie pomyślałam, że faktycznie musi być, skoro trzydzieści lat mu zajęło odkrycie tego.
    • maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 28.05.11, 17:03
      Nowoczesna Platforma X -> Nieszczęsna Platforma X
      • maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 28.05.11, 17:04

maitresse.d.un.francais napisała:

> Nowoczesna Platforma X -> Nieszczęsna Platforma X

(nie chodziło o PO ;-))
        • maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 29.05.11, 00:02
          Jak powiedzieć facetowi, że nie jest fachowcem -> Jak powiedzieć facetowi, że nie jest facetem
          • Gość: Salatka jezynowa Re: źle przeczytałam IP: *.versanet.de 29.05.11, 07:59

> Jak powiedzieć facetowi, że nie jest fachowcem -> Jak powiedzieć facetowi,
            > że nie jest facetem

No maitresse,jak to facetowi powiedzialas - obojetnie w jakiej kolejnosci - to napewno juz sie do Ciebie nie odzywa!
            Pozdrawiam!
            Salatka jezynowa
            • maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 29.05.11, 15:42

> No maitresse,jak to facetowi powiedzialas

Mądrość twa jest głęboka.

Skoro to przeczytałam, zatem nie powiedziałam, prawda?
              • maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 29.05.11, 15:43
                Problem z doborem ubrań - dziwna sylwetka -> Problem z doborem ubrań - dziwna skarpetka
                • ela696 Re: źle przeczytałam 24.10.11, 19:32
                  Zamiast lody ZABAJONE to LODY ZAJEBANE
              • pavvka Re: źle przeczytałam 01.06.11, 08:51

>
                > > No maitresse,jak to facetowi powiedzialas
                >
                > Mądrość twa jest głęboka.
                >
                > Skoro to przeczytałam, zatem nie powiedziałam, prawda?

Mogłaś przeczytać na głos :P
              • lustroo Re: źle przeczytałam 22.01.12, 20:54
                Termos nierdzewny - termos drewniany

Nie wiem jak ja to zrobiłam :)
                • yabol428 Re: źle przeczytałam 15.08.12, 21:42
                  lustroo napisała:

> Termos nierdzewny - termos drewniany
                  >
                  > Nie wiem jak ja to zrobiłam :)

Ja będąc jeszcze dzieckiem, napisy "NIERDZEWNE" odczytywałem jako "NIEDRZEWNE" i nawet dziwiłem się, po co piszą, że coś nie jest zrobione z drewna, przecież to widać :)
      • Gość: puszysta kulka Re: źle przeczytałam IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 25.09.14, 10:19
        Właśnie czytałam sobie pobieżnie wiadomości, przewijając stronę główną. Jeden z tytułów brzmiał "Cameron przeprasza za "mruczącą" królową. Przed oczami stanęła mi zaraz sędziwa królowa brytyjska, w koronie, szatach, na tronie, wydająca tygrysie pomruki do słuchawki, którą trzyma w ręce. Z tą wizją w głowie przewijam dalej i... zastygam w przerażeniu, bowiem następny tytuł brzmi: "Książę bez nadziei na szczęśliwy poród". Mój Boże, biedny William, biedna Kate, będzie narodowa tragedia...!
        Oczywiście smutny materiał nosił tytuł: "Ciąże bez nadziei na szczęśliwy poród".
    • maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 31.05.11, 15:58
      rezydencje lesne ( w adresie strony, chodzi o rezydencje leśne) - rezydencje cielesne.

Hehe.
    • czarnykapturek Re: źle przeczytałam 01.06.11, 13:01
      moj kochany, na witrynie sklepu przeczytal KONIEKO.........SKLEP POD NAZWA CO NIECO :):)
      • Gość: perperperper Re: źle przeczytałam IP: 89.243.115.* 04.06.11, 19:28
        na forum m, watek pod tytulem: alkohol z weza, jako- alkohol zweza..
        • verte34 Re: źle przeczytałam 04.06.11, 22:00
          Mąż przeglądał program telewizyjny, zerkam i widzę coś pt. Moja Popielniczka.
          Nie dowierzając zerkam raz jeszcze - Maja Popielarska.
    • funkenschlag Re: źle przeczytałam 06.06.11, 21:35
      Dziś w wiadomościach jest tytuł artykułu "Musimy zbudować obywatelski kordon sanitarny wokół PiS" a ja za każdym razem widzę "kondom sanitarny".
    • speedy13 Re: źle przeczytałam 08.06.11, 20:46
      W tutejszym portalu policyjni.pl, wiadomość o policjantce, która pomogła złapać spłoszonego konia, zatytułowana jest "Dzielnicowa dopadła kasztankę". A ja w pierwszej chwili przeczytałem

Dzielnicowa dopadła kaszankę

i nawet się nie zdziwiłem specjalnie, przestępcy mają czasem takie ksywki, jak Kiełbasa, Baranina czy Kotlet, mógłby być i Kaszanka jakiś...
    • Gość: the_accidental Re: źle przeczytałam IP: *.toya.net.pl 10.06.11, 13:58
      Dzisiaj zdjęcie w GW - papież i kardynał z pelerynkami na twarzach i podpis: Papież i kardynał X walczą z wiatrem podczas audiencji... - przeczytałam "walczą z wariatem" i aż się zainteresowałam artykułem...
    • the_dzidka Re: źle przeczytałam 10.06.11, 14:26
      Na jedynce gazety było:

"20 tys. związkowców z całej Europy zaleje Wrocław?"
      "Przybywa młodych gwałcicieli. I będzie ich coraz więcej"

Co przeczytałam? Tak! "20 tys. gwałcicieli z całej Europy zaleje Wrocław?"
      • madziaro1 źle przeczytałam 11.06.11, 01:12
        dopiero co skończyłam czytać ten wątek, kiedy to weszłam na onet i przeczytałam:
        Korkociągi zaatakowały Kraków. Są rakotwórcze?

a jest:
        "Krocionogi zaatakowały Kraków. Są rakotwórcze?"
    • Gość: the_accidental Re: źle przeczytałam IP: *.toya.net.pl 14.06.11, 22:04
      "Meble na wynos" - na sklepie. W rzeczywistości - na wymiar.
    • speedy13 Re: źle przeczytałam 18.08.11, 12:54
      Właściwie to nie ja, lecz mój braciszek. Pomagając mamie w sprzątaniu i porządkowaniu książek, nagle dostał on ataku śmiechu. Natrafił bowiem na jakąś baśń Andersena pt. "Pięcioro w jednym strączku" (chodzi tam o ziarenka grochu czy coś takiego). A on na pierwszy rzut oka przeczytał:

Pięcioro w jednym sraczyku

(strach pomyśleć, o czym byłaby taka baśń...)
      • Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 01:24
        na jakimś forum medycznym, gdzie ktoś wypytywał o wszystkie możliwe dolegliwości, w odpowiedzi na jego kolejne pytania przeczytałam:

"poza tym radzę się skonsultować z astrologiem".

Pomyślałam, że trochę odpowiadający przesadził. Moment później zobaczyłam, że radził się konsultować z ALERGOlogiem...
        • ibelin26 Re: źle przeczytałam 01.09.11, 12:11
          Mam taki segregator w pracy - sama go własnoręcznie opisałam - "Przekazane do archiwum"

Otwieram ostatnio szafę, patrzę na ten segregator i zastanawiam się o co chodzi z tymi dokumentami przekazanymi do AKWARIUM
          • Gość: vert Re: źle przeczytałam IP: *.protonet.pl 04.09.11, 19:26
            Nie ja, tylko mąż, ale i tak się uśmiałam:
            Tytuł na Discovery - Autopasja. Jako autopasjonat już chciał włączyć, gdy doczytał - Autopasja mumii. Mumii??
            Tytuł brzmiał:
            Autopsja mumii <rechot rechot>
      • maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 05.09.11, 20:53
        speedy13 napisał:

> Właściwie to nie ja, lecz mój braciszek. Pomagając mamie w sprzątaniu i porządk
        > owaniu książek, nagle dostał on ataku śmiechu. Natrafił bowiem na jakąś baśń An
        > dersena pt. "Pięcioro w jednym strączku" (chodzi tam o ziarenka grochu czy coś
        > takiego). A on na pierwszy rzut oka przeczytał:
        >
        > Pięcioro w jednym sraczyku
        >
        > (strach pomyśleć, o czym byłaby taka baśń...)

To po zjedzeniu tego strączka. ;-)

Dobre, dobre!
        >
        >
        • irsila Re: źle przeczytałam 06.09.11, 10:27
          To ja bardziej wzniośle,
          na forum
          forum.gazeta.pl/forum/f,8,O_Blox_pl.html
          przeczytałam Dzień Bloga jako Dzień Boga:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka