Dodaj do ulubionych

Szukałem tego tyle lat...

• jibrille-kira Re: Szukałem tego tyle lat... 08.12.11, 19:10
      A ja szukam piosenki. Kiedyś leciała na jakiejś vivie czy coś. Tak czy inaczej, teledysk był taki: jakiś gość, koło 30 siedzi w pokoju, światło przyciemnione, gra na gitarze i śpiewa sobie. O ile dobrze pamiętam było tam coś jak "I don't care for anything but You" w tekście. Muzyka pokroju Staind albo Nickleback. Wujek google nie pomógł, a męczy mnie to od dobrych dziesięciu czy jedenastu lat.
    • brazylijska.depilacja Re: Szukałem tego tyle lat... 04.01.12, 13:23
      A za mna chodzi od ladnych kilku lat jedna ksiazka. O diablach :D Strasznie chcialabym ja znalezc, ale za cholerke nie pamietam tytulu, wiem tylko za na okladce jest full diablow w locie na tle rozgwiezdzonego nieba granatowego, no i jakas chatka chyba. A w srodku miodzio, full oldschoolowych opowiadan, jak to diably przychodzily tancowac na weselu, i poznac ich bylo po zapchanych dziurkach od nosa, coby siarka nie smierdzialo, jak nosily kapcie z lyka, zeby kopyta schowac, no i cos jeszcze o kwiecie paproci, ale glowy nie dam. Jak ja bym chciala to znow nabyc! Ale nawet nie wiem gdzie szukac... Help!
      • aaricia_szalona Re: Szukałem tego tyle lat... 04.01.12, 20:12
        Do depilacji:
        Były takie książki formatu A4 z ilustracjami Szancera: Żelazny diabeł i O Maćku Borkowicu i diable Borucie. Może to to?
      • stary_zgred1 Re: Szukałem tego tyle lat... 03.02.12, 21:26
        Brazylijska, a czy to aby nie zbiorek baśni kurpiowskich pod tytułem "Jak Boruta zakochał się w karczmarzowej córce: baśnie i legendy kurpiowskie" Obrazek z okładki wygląda tak:

https://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/20/92/50/87/2092508736
        • brazylijska.depilacja Re: Szukałem tego tyle lat... 14.03.12, 23:08
          Niech to diabli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To wlasnie to!!!!!!!!!! Bardzo, bardzo Ci dziekuje!!!!! :D
    • Gość: kinga serial o owczarku z niemieckiej tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 21:49
      to i ja się podepnę pod wątek. Serial leciał jakieś 20lat temu na ówczesnej tzw.satelicie, chyba na kanale PRO7. Każdy odcinek był inny,ale zawsze głównym bohaterem był owczarek niemiecki pomagający różnym ludziom.W nazwie coś z londynem czy londonem. pozdrawiam
      • Gość: Lena Re: serial o owczarku z niemieckiej tv IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.12, 22:26
        To może i mnie pomożecie? Ostatnio w stacji leciał utwór, jakby z dawnych lat (takie brzmienie jak beatlesi) przez grupę facetów wykonywany, w refrenie był zwrot "one last (kiss?)", dośc szybka i wesola linia melodyczna, ale za cholere nie mogę sobie ani więcej przypomniec, ani znaleźć :( ktoś kojarzy?
        • Gość: Lena Re: serial o owczarku z niemieckiej tv IP: *.gdynia.mm.pl 23.01.12, 12:20
          ale ze mnie kretynka :D Chodziło o pumped up kicks :P
          • Gość: rosa Re: serial o owczarku z niemieckiej tv IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 13:02
            A ja chciałabym odnalezć wierszyk z mojego dzieciństwa: O kurczątku, które wyszło na spacer z mamą i się zgubiło:
            "....Z braciszkami , siostrzyczkami
            podreptało obok mamy.
            Chciało muszke złapać w locie
            wyskoczyło dziurką w płocie..."
            czy ktos może pamieta ten wierszyk? zawsze ryczałam , jak go słyszałam...
    • Gość: liwu Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.217.146.194.generacja.pl 31.01.12, 14:25
      od długiego czasu szukam pewnej piosenki. klipu dokładnie, w którym występuje mniej lub bardziej łysy pan, znajdujący się pokoju. pan ten siedzi na krześle, ktoś otwiera mu mózg i wyjmuje z jego głowy różne rzeczy. nic więcej nie pamiętam, serdecznie tego żałuję.to takie straszne, godzinami tego szukam w internecie i nic nic nic.
      • szyfrant.zielonka Re: Szukałem tego tyle lat... 02.02.12, 10:13
        Świta mi cuś takiego... ale najpierw zawęźmy obszar poszukiwań:
        Mniej więcej które lata, jaki styl muzy, czy klip był animowany czy zwykły ?
        • Gość: nojaniewiemcoto Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.02.12, 13:36
          problem w tym, że naprawdę słabo ten klip pamiętam. lata 90., klip zwykły, a nie animowany. ciągle wydaje mi się, że to typ w styly petera gabriela, nie wiem dlaczego. myślę, że to były te rejony muzyczne, ale to na pewno nie on, bo widziałam już wszystkie klipy jego :D

• szyfrant.zielonka Re: Szukałem tego tyle lat... 02.02.12, 14:18
            Może coś z repertuaru Talking Heads.
            • Gość: zapominamnicki Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.02.12, 16:24
              nic nie znalazłam :(
              • misiania Re: Szukałem tego tyle lat... 02.02.12, 16:43
                I na pewno to nie jest Sledgehammer Gabriela...?
                • Gość: sole Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.02.12, 17:49
                  na pewno, lubię ten klip swoją drogą. tamten klip był mroczny, nieco przerażający. no i gość niekoniecznie był łysy, tego nie jestem pewna.
            • Gość: Jacus Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 13:50
              Ja z kolei szukalem tego utworu ponad 20 lat. Nie pamietalem gdzie go uslyszalem. Dopiero niedawno na stronie www.nostalgiapl. znalazlem

www.youtube.com/watch?v=TXsyjILep5k
              Wciaz szukam utworu spiewanego przez mezczyzne ale tytulu nie pamietam - jedynie fragment referenu
              "Uciec chcę słowom wróc, nie chce widziec Twoich łez, daleko bede juz lecz nic mnie z drogi nie zawróci już,
              ...zachowaj naszą miłość co zapadła w sen na ten dzień na ten dzień
              zachowaj naszą miłość ktora z Toba śpi - zabierz ja na lepsze dni..."
              Moze ktos bedzie wiedzial.
              Jacek
      • amourpropre Re: Szukałem tego tyle lat... 03.02.12, 23:30
        Gość portalu: liwu napisał(a):

> od długiego czasu szukam pewnej piosenki. klipu dokładnie, w którym występuje m
        > niej lub bardziej łysy pan, znajdujący się pokoju. pan ten siedzi na krześle, k
        > toś otwiera mu mózg i wyjmuje z jego głowy różne rzeczy. nic więcej nie pamięta
        > m, serdecznie tego żałuję.to takie straszne, godzinami tego szukam w internecie
        > i nic nic nic.

Myślę, że to może być Garland Jeffreys "The Answer"

www.youtube.com/watch?v=4uo-A1p9Tg8
        • Gość: tenklip Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.12, 10:52
          dziękuję, dziękuję, dziękuję! tak, to ten klip! masz u mnie wirtualne piwo, czy inną kawę :))))
          • Gość: tessa Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.ghnet.pl 06.11.12, 20:00
            1) szukam serialu o nastolatce którą ciężarówka oblała dziwnymi chemikaliami, dzięki którym miała jakąś tam moc ale przez co ciągle musiała chodzić w czapce (?)
            2) szukam japońskiej bajki o dziewczynie która dzięki zaczarowanemu lusterku mogła spelniać swoje życzenia
            • Gość: Ja Re: Szukałem tego tyle lat... IP: 83.1.94.* 26.02.13, 15:37
              1. Alex Mack
              2. Czarodziejskie (magiczne?) zwierciadełko
    • dominikanj1 Re: Szukałem tego tyle lat... 09.02.12, 01:00
      to i ja się podepnę...
      w połowie lat 90-tych na kanale tvp 1 lub 2 po wiadomościach był amerykański film o zombie...
      istotna informacja jest to, ze w trakcie filmu można było usłyszeć utwór "girls just wanna have fun" który w oryginale wykonuje madonna, ale nie jestem pewna czy akurat była to jej aranżacja.
      niestety, po tym tropie nie udało mi się nic wygooglować.
      fabuła filmu mówi o komecie czy innym kosmicznym zjawisku, które ma być widzialne z ziemi, ludzie wychodzą wieczorem na ulice aby owe zjawisko oglądać a 2 pary młodych ludzi w tym czasie mają inne plany...
      jedna z par oddaje się miłosnym uniesieniom w metalowym garażu. gdy następnego ranka wychodzą okazuje się że z ludzi pozostał tylko popiół w butach i sterty ubrań.(rozpoznają prochy ojczyma w świeżo nabytych przez niego białych mokasynach)
      po mieście grasują zombie w pomarańczowych kombinezonach roboczych uzbrojeni w klucze hydrauliczne.
      piosenka o której pisałam "leci" gdy dziewczyny robią darmowe zakupy w jakimś centrum handlowym

czy komuś coś świta?
      • yanoooosh Re: Szukałem tego tyle lat... 09.02.12, 18:32
        www.youtube.com/watch?v=OgM34b5r6NU
        to na dobry początek

a tak serio

kiedyś swego czasu leciał w radiu Z kawałek którego tytułu za cholere nie mogłem rozszyfrować.

Problem był na prawde poważny bo to kawałek bez tekstu.
        Nazywaliśmy go z bratem tutułem roboczym "SMĘT" lub "SMENT"

Poważny problem bo jak ma tekst to wpisuje się kawałek refrenu w google i enter po problemie.

Polowaliśmy ładnych pare tygodni , skończyło się nagraniem na kasete (tak było coś takiego kiedyś) , potem kabelkiem z wieży do kompa konwert na mp3 a potem mailem i tu nie pamiętam ale chyba do pani Marzeny Chełminiak.

Po kilku dniach przyszła odpowiedź

Mannam Espana Forever

Owocnych poszukiwań
      • amourpropre Re: Szukałem tego tyle lat... 09.02.12, 20:33
        dominikanj1 napisała:

> to i ja się podepnę...
        > w połowie lat 90-tych na kanale tvp 1 lub 2 po wiadomościach był amerykański fi
        > lm o zombie...
        > istotna informacja jest to, ze w trakcie filmu można było usłyszeć utwór "girls
        > just wanna have fun" który w oryginale wykonuje madonna, ale nie jestem pewna
        > czy akurat była to jej aranżacja.
        > niestety, po tym tropie nie udało mi się nic wygooglować.
        > fabuła filmu mówi o komecie czy innym kosmicznym zjawisku, które ma być widzial
        > ne z ziemi, ludzie wychodzą wieczorem na ulice aby owe zjawisko oglądać a 2 par
        > y młodych ludzi w tym czasie mają inne plany...
        > jedna z par oddaje się miłosnym uniesieniom w metalowym garażu. gdy następnego
        > ranka wychodzą okazuje się że z ludzi pozostał tylko popiół w butach i sterty u
        > brań.(rozpoznają prochy ojczyma w świeżo nabytych przez niego białych mokasynac
        > h)
        > po mieście grasują zombie w pomarańczowych kombinezonach roboczych uzbrojeni w
        > klucze hydrauliczne.
        > piosenka o której pisałam "leci" gdy dziewczyny robią darmowe zakupy w jakimś c
        > entrum handlowym
        >
        > czy komuś coś świta?

Zobacz to:

www.filmweb.pl/film/Noc+komety-1984-95204

Tu opis po angielsku z dwoma zrzutami, może pomogą w identyfikacji

www.the-filmreel.com/2011/08/09/night-of-the-comet-1984-or-girls-just-wanna-have-fun/

PS. Piosenkę "Girls..." w oryginale śpiewa Cyndi Lauper, nie Madonna.
      • Gość: shaun Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.12, 20:39
        W oryginale wykonuje ten utwór Cindy Lauper, jest jeszcze aranżacja niejakiej "Lolly".
      • dominikanj1 Re: Szukałem tego tyle lat... 09.02.12, 22:36
        dziękuje, to faktycznie ten kicz :)
        OMG 1984-rok mojego urodzenia
        a co do Madonny, to nie wiem jakim cudem już parę lat temu googlowałam i wujek google właśnie ją podpowiedział mi jako wykonawczynię :)
        dzieki
    • szyfrant.zielonka Poranny WF ! 13.02.12, 20:51
      Prośba o pomoc - zwłaszcza do słuchaczy radia EskaRock i audycji Poranny WF. Ostatnio, podczas pogadanek Wojewódzkiego z Figurskim w tle leci taki gwizdany motyw, dosłownie cztery nutki, akompaniament z taktowaniem na trzy (walczyk). I tak w kółko sie powtarza.
      Gdzieś to już kiedyś słyszałem - prawdopodobnie przy końcowych napisach jakiegos filmu - ale za cholerę nie przypomnę sobie którego.
      Może ktoś z humorumowiczów kojarzy?
    • bigbounce Re: Szukałem tego tyle lat... 01.03.12, 18:00
      A ja w końcu znalazłem sklep z koszulkami który kiedyś mi mignął w necie i długo nie mogłem go odnaleźć.
    • speedy13 Re: Szukałem tego tyle lat... 20.03.12, 23:37
      Szukałem tyle lat i póki co nie znalazłem - teledysku z lat 90-tych. Nie pamiętam oczywiście zespołu (toby było za łatwe), teledysk przedstawiał historię gościa, który atakuje taki kosmiczny krążownik swym małym stateczkiem. Wdziera się do środka takim futurystycznym czołgiem i podąża w głąb przez szyby i korytarze niszcząc wszystko na swej drodze.

Być może zespół zwał się Cassandra lub podobnie ale nie udało mi się go zidentyfikować.
    • piotr_c Re: Szukałem tego tyle lat... 23.03.12, 19:36
      Dopadło mnie wspomnienie rosyjskiej / radzieckiej powieści którą czytałem gdzies w latach 80tych.
      To był dziennik kobiety porwanej na obcy statek, pełen różnych innych form życia. Załogę stanowiły roboty ? Kobieta współpracowała z minogopodobnymi więźniam przygotowując ucieczkę.

Co to mogła być za książka ?
      • speedy13 Re: Szukałem tego tyle lat... 26.03.12, 00:44
        Hej

piotr_c napisał:

> Dopadło mnie wspomnienie rosyjskiej / radzieckiej powieści którą czytałem gdzie
        > s w latach 80tych.
        > To był dziennik kobiety porwanej na obcy statek, pełen różnych innych form życi
        > a. Załogę stanowiły roboty ? Kobieta współpracowała z minogopodobnymi więźniam
        > przygotowując ucieczkę.
        >
        > Co to mogła być za książka ?

Najprawdopodobniej Kirył Bułyczow "Połowa życia". Opowiadanie zamieszczone w zbiorze Groźna planeta, wyd. KAW Warszawa 1980 (z serii "Szczęśliwa siódemka")
        • piotr_c Re: Szukałem tego tyle lat... 27.03.12, 18:46
          Dzięki wielkie, to jest to.
          Jak idąc podanym śladem zobaczyłem okładkę książki to kawałki układanki drgnęły a teraz znalazłem ebooka i znowu to czytam.
          Zasnę spokojnie :)
    • Gość: helka Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 20:29
      Błagam, z czego to cytat? Kto autorem?
      Przypomniał mi się fragment wierszyka, który czytał mi ojciec w dzieciństwie:

W sobotę rano stary pies
      pomny na kocie słowa
      wetknął przez drzwi zmarznięty nos.
      Papacha już gotowa?

I ani ani słówka więcej - ratunku
      • Gość: wahn Re: Szukałem tego tyle lat... IP: 62.61.58.* 17.04.12, 21:59
        A ja szukam paru rzeczy, po pierwsze filmu animowanego autorstwa Sroczynskiego- "Apteczka pierwszej pomocy"-powający!, starego filmu z Mieczysławem Hryniewiczem "Zapis zbrodni", filmu "Stracona noc" (1973) na podstawie Iwaszkiewicza szukałem na YT, nie ma.
    • Gość: kot_rysiek Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 23:17
      Widzieliście już? www.youtube.com/watch?v=vp0x5hf3dC4 :D :D
      • Gość: X Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 18:49
        No i?
        • Gość: ten sam Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 21:11
          to, że fajną reklame wymyślili, jest ich kilka i pokazują sieć z innej strony. Wg mnie to jest fajne, mimo, że Ryśkowe reklamy też lubiłem :)
      • francik00 Re: Szukałem tego tyle lat... 27.03.12, 21:02
        Ja widziałem! :D heh za mocna reklama i w sumie ciekawy pomysł z tymi kulkami i nagranie tą zwalniającą kamerką. Fajna sprawa ;)
        • Gość: green Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.82.22.230.szara.net.pl 28.03.12, 22:48
          Rewelacyjny wątek! :)

Skorzystam z niego, może ktoś pomoże mi w odnalezieniu kilku "pozycji":

1. książka, którą czytałam w dzieciństwie, o dziewczynce, która w trakcie jakiejś przeprowadzki znalazła na ziemi perełkę czy jakoś inny koralik i ten spełniał jej życzenia...
          2. kolejna książka z dzieciństwa - o starym zegarze, do którego bodajże się wchodziło, a ten przenosił w czasie. Zdaje się, że głównym bohaterem był chłopiec u kogoś w odwiedzinach w domu lub na wakacjach.
          3. Film z lat ok. 80-tych. Tytuł wtedy tłumaczony na taśmie magnetowidowej to "Na fali". Oryginalnego nie pamiętam. Amerykański film obyczajowy dla nastolatków i o nastolatkach. Dziewczyna przyjeżdża nad ocean z rodzicami na wakacje i poznaje tam chłopaka surfującego na desce... Potem wielka miłość, dyskoteki na plaży itp. Matko, ile ja się tego naszukałam.
          4. Piosenka, ale ten, kto pomoże, będzie moim guru. Polski kawałek z lat 70-80. Śpiewa para - kobieta i mężczyzna. Nie słyszałam ich raczej w innych utworach nigdy więcej. Ckliwa piosnka o miłości wyśpiewywana na zmianę, razem chyba refren. Ona śpiewa takim delikatnym, cienkim głosem. Tyle wiem na ten temat. Słyszałam ją znów jakieś 2 lata temu w radio, ale nie dosłyszałam nazwisk. Jak ja bym jej chciała posłuchać znów.

Pozdrawiam serdecznie!
          • Gość: tessi Re: Szukałem tego tyle lat... IP: 109.95.202.* 28.03.12, 23:44
            ad.1- To na pewno "Karolcia"
            ad.2- Stary zegar i wędrówki w czasie- to mi się kojarzy z "Godziną pąsowej róży" ale tam bohaterką była dziewczynka, więc nie jestem pewna.
            ad.4-Może to "Frontiera"? Halina Benedyk i Marco Antonelli, rok 1984.
            • Gość: green Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.82.22.230.szara.net.pl 29.03.12, 08:22
              Za tytuły książek serdecznie dziękuję! "Karolcia" to faktycznie to! Już mam i przeczytam dziś synkowi :) "Godzinę pąsowej róży" też już mam. Po pierwszych stronach nie kojarzę, ale jak przeczytam całość, to dam znać, czy o to mi chodziło.
              Piosenki duetu Halina i Marco pamiętam dobrze, to na pewno nie to. Tamtych nazwisk nie kojarzę. Piosenka taka trochę w stylu Andrzeja Zauchy. Nie wiem, jak to inaczej opisać, słów tekstu nie pamiętam.
              Dzięki za pomoc! :))
              • Gość: pstrąg Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 01:15
                Jęsli będziecie na tyle uprzejmi to bardzo proszę o pomoc. Kiedyś oglądałem reportaż o ludziach w podeszłym wieku którzy przyjeżdzają do sanatoriów na turnusy. Reportaż był raczej nakręcony pod kątem spojrzenia na te wyjazdy jako okazja do poznania nowej miłości. Generalnie momentami śmieszny, szczególnie jedna scena jak Pani - królująca na dancingach - przychodzi do jednego z panów. A ten jej się upija na randce, i ona taka zapłakana, że same pijaki jej się trafiają ;) A jak 2 pary tańczyły to 20 osób komentowało...nagrane coś w stylu reportażu ARIZONA, podobny klimat. POMOŻECIE??
                • amourpropre Re: Szukałem tego tyle lat... 31.03.12, 14:08
                  Gość portalu: pstrąg napisał(a):

> Jęsli będziecie na tyle uprzejmi to bardzo proszę o pomoc. Kiedyś oglądałem rep
                  > ortaż o ludziach w podeszłym wieku którzy przyjeżdzają do sanatoriów na turnusy
                  > . Reportaż był raczej nakręcony pod kątem spojrzenia na te wyjazdy jako okazja
                  > do poznania nowej miłości. Generalnie momentami śmieszny, szczególnie jedna sce
                  > na jak Pani - królująca na dancingach - przychodzi do jednego z panów. A ten je
                  > j się upija na randce, i ona taka zapłakana, że same pijaki jej się trafiają ;)
                  > A jak 2 pary tańczyły to 20 osób komentowało...nagrane coś w stylu reportażu A
                  > RIZONA, podobny klimat. POMOŻECIE??

Wydaje mi się, że to film pt. Damsko-męskie sprawy.

www.teleman.pl/tv/Damsko-Meskie-Sprawy-642317
                  • dziewczyna.briana Re: Szukałem tego tyle lat... 06.04.12, 05:47
                    Meczy mnie to od paru lat: widzialam na you tube kilka lat temu, piosenka spiewana przez faceta, duzo efektow, tanczy z zespolem, nazwisko ma polsko brzmiace i najlepsze jest to, ze facet spiewa w smiesznym wymyslonym jezyku, bardzo rytmiczne dzwieki, fajny powtarzajacy sie refren, i za nic nie moge sobie przypomniec co to bylo!
                    Czy ktokolwiek wie o czym mowie??
                    • Gość: tessi Re: Szukałem tego tyle lat... IP: 109.95.202.* 02.06.12, 01:19
                      Może to Zuppa Romana?
                      www.youtube.com/watch?v=gfxcGenetPU
          • gosiownik Re: Szukałem tego tyle lat... 26.04.12, 12:44
            4. Piosenka, ale ten, kto pomoże, będzie moim guru. Polski kawałek z lat 70-80.
            > Śpiewa para - kobieta i mężczyzna. Nie słyszałam ich raczej w innych utworach
            > nigdy więcej. Ckliwa piosnka o miłości wyśpiewywana na zmianę, razem chyba refr
            > en. Ona śpiewa takim delikatnym, cienkim głosem. Tyle wiem na ten temat. Słysza
            > łam ją znów jakieś 2 lata temu w radio, ale nie dosłyszałam nazwisk. Jak ja bym
            > jej chciała posłuchać znów.

Moze "Z toba chce ogladac swiat" Sosnickiej i Wodeckiego?
          • Gość: ja Re: Szukałem tego tyle lat... IP: 83.238.78.* 04.03.14, 08:18
            ten film to jak sądzę "Point Break" z Keanu Reevesem
    • kasiaso22 Re: Szukałem tego tyle lat... 17.04.12, 15:04
      Witam! Czy ktoś kojarzy może film o młodych chłopakach, którzy mieli wyjechać na wojnę. Wieczór przed wyjazdem zrobili konkurencję na najbrzydszą dziewczynę i mieli je oceniać podczas tańca. Kołacze mi się jeszcze po głowie, że jedna z nich miała sobie wyjąć sztuczną szczękę wtedy. Bohater główny na koniec się zakochał. Ma ktoś pomysł co to może być?
      • shachar Re: Szukałem tego tyle lat... 23.04.12, 00:17
        kasiaso22 wydaje mi się że to był film "dogfight" z River Phoenix.Byłam na tym w kinie, wydaje mi się że opis pasuje.
        • kasiaso22 Re: Szukałem tego tyle lat... 23.04.12, 14:26
          O matko! To naprawdę to! Wielkie dzięki!
          • blackfalcon Re: Szukałem tego tyle lat... 01.06.12, 03:55
            Była kiedyś książka, gdzie bohaterami było dwóch chłopców, możliwe, że gdzieś spędzających swoje wakacje. Pamietam kilka scen:

a) Jeden z nich budzi drugiego w namiocie i mówi "Carpe diem", a tamten na to "Jakiego karpia zjem"?

Mam teraz wrażenie, że ten namiot stał na czyimś podwórku O.o.

b) Na końcu była chyba jakaś scena z policją w zamku.

c) Miało to miec kilka części, ale nigdy dalsze nie wyszły ;/.

d) Była jakaś dziewczyna, która im pomagała (nie wiedzieli, że to dziewczyna, bo chodzila chyba w kapturze, czy coś takiego, jak się zapytali, jak ma na imię, to machnęła ręką i odpowiedziala: "Czy to ważne?", ale w końcu się dowiedzieli). Jej pseudomin to była Cisza (bodajże)

e) Coś tam chyba było o pękaniu ze śmiiechu na okładce.

f) Autor polski, albo francuski.

Czytałam to, jak byłam mała, czyli jakieś 20 lat temu, help :D.
            • Gość: humor Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.deblin.vectranet.pl 09.06.12, 21:16
              poszukuję- Daniec- skecz....." a na co nam to wszystko jak my w zoo mieszkamy-"
    • Gość: jagna Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.radom.pilicka.pl 11.06.12, 10:31
      Moja jedyna nadzieja w tym forum! Kilka, ale prędzej kilkanaście lat temu w radiu słyszałam piosenkę: meksykański rap, gdzie w refrenie (albo na koniec) faceci chórem wykrzykują coś takiego (zapis fonetyczny): Viva Mehiko karole. W refrenie parę razy pojawia się słowo "power" albo coś podobnego. Pomożecie?
      • Gość: mgielka Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.13, 22:44
        To zespół Molotov a piosenka Gimme the power :)
    • Gość: renia Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.12, 02:42
      Jakieś 15 lat, może dłużej szukałam piosenki, a raczej utworu usłyszą ego w radio. To były czasy kiedy nie było w Polsce RDS. Pamiętałam praktycznie cala melodie i trochę słów przez te wszystkie lata... Na necie nie mogłam znaleźć... Aż w końcu usłyszałam ja po raz drugi w radio w aucie znajomych, przez rds pojawilo się trochę tekstu, który okazał się czesciowa nazwą wykonawcy... Moje poszukiwania wznowiły się, ale w Internecie znalazłam tylko remixy, mnóstwo remixow... niestety bez uroczego męskiego wokalu...
      Ale w końcu nadszedł dzień, w którym znalazłam wersję oryginalną...
      Osiągnęłam spokój psychiczny...
      :D
      Ale jeszcze wieksza ulgę przyniosło mi znalezienie po jakichś 10 latach mojego kochanego zapachu perfum...tymbardziej, ze wycofano je ze sprzedaży. Ale ja je zdobyłam! :)mam i używam i nie oddam nikomu :)

• zdzichu_pokielichu Re: Szukałem tego tyle lat... 15.06.12, 17:19
      Witam,
      To i ja się przyłącze,
      szukam filmu horror/thriller lat 80/90
      W pewnym miasteczku pojawiła się jakaś dziwna substancja, coś w rodzaju jogurtu, która to po zjedzeniu człowiek ciągle się nimi zajadał i nie mógł przestać,
      Pamiętam jedną scenę jak ktoś otwiera lodówkę a tam cała lodówka właśnie z owymi jogurtami.
      Substancja ta później zaczęła się rozprzestrzeniać i zaczęła pożerać ludzi.
      Wiem, że trochę chaotycznie ale takie urywki mi zostały w pamięci i za nic nie mogę przypomnieć sobie tytułu.
      • Gość: monstroteratum Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.zone7.bethere.co.uk 20.06.12, 18:23
        "the stuff"
        • zdzichu_pokielichu Re: Szukałem tego tyle lat... 21.06.12, 08:51
          "the stuff"
          Dziękuję bardzo
          • ma1969 Re: Szukałem tego tyle lat... 21.06.12, 18:44
            Hej,
            Wpierw prośba: Może ktoś pamięta tak w latach 92/93 na MTV leciał sobie taki śmieszny zagraniczny kawałek, bez słów, dwóch kolesi ubranych dziwacznie i chyba w perułkach sie wygłupiało, szczerzyło do kamery i grało na trąbkach. Utwór był w konwencji dixie jazzu, krótki i bardzo energetyczny. A teraz co znalazłem po długim okresie poszukiwań. To kawałek, który kiedyś baaaaaardzo dawno temu był na liście przebojów 3ki, oraz piosenka z serialu:
            www.youtube.com/watch?v=brl-3FzqUAQ
            • jolecka-22 Re: Szukałem tego tyle lat... 21.06.12, 23:08
              Jak przez mgłę pamiętam film o samotnym mężczyźnie, dosyć grubym,
              zaniedbanym który chodził ciągle w szlafroku. Miał basen nad
              brzegiem morza, oceanu? i schodził do niego po kamiennych schodach
              przez ogród. Pewnego dnia przybyła do niego młoda dziewczyna, która
              zmieniła jego życie. Pamiętam, że wyczyściła mu ten zaniedbany
              basen. Wydaje mi się też, że w filmie tym było coś o "muzyce"
              wielorybów. Tyle tylko pamiętam, ale mam nadzieję że może komuś to
              coś mówi. Tak strasznie chciałabym móc zobaczyć ten piękny film
              jeszcze raz. Już kiedyś szukałam na forum KINO, ale nikt nie odpowiedział. Teraz znalazłam lepszy opis w sieci, innej osoby poszukującej tego tytułu.

"Szukam filmu który widziałem 10-15 lat temu na czeskiej telewizji NOVA.
              Filmu nie widziałem od początku, dialogi po czesku....
              Młoda kobieta - chyba autostopowiczka, raczej z problemami, przybywa (włamuje się?) do pozornie opuszczonego domu stojącego przy morzu. Dom z basenem. W domu mieszka starszy mężczyzna, były członek zespołu (rockowego z lat 70-80? - zespół się rozpadł). Gość zaniedbany, zlewający wszystko, żyjący bez celu w swoim własnym świecie. Żyje przeszłością. Na początku ignoruje tą kobietę, ale z czasem rodzi się między nimi pewnego rodzaju wieź. W piwnicy domu znajdowało się studio nagraniowe gdzie grał muzykę swojego zespołu. W basen był zaniedbany, pływały w nim liście. Jest (chyba - tyle lat minęło) scena jak ta kobieta pływa w tym basenie. Film z niezłą muzyką....
              Więcej nie pamiętam, poza tym że film wywarł na mnie pozytywne wrażenie."

Męczy mnie wspomnienie tego filmu okropnie :/
              • minor_swing Re: Szukałem tego tyle lat... 22.06.12, 09:14
                szukam teledysku,kiedyś znalazłam ale mi umknęło
                to jest amerykański hip hop,jest tam kobieta,chyba murzynka,niezbyt urodziwa(nawet trochę męska z twarzy),całość utrzymana w takich indyjskich klimatach.ona między innymi tańczy w indyjskim wdzianku z innymi kobietami.

i druga rzecz,film.
                oglądałam dawno,jako dziecko,gdzieś w połowie lat 90.
                matka opowiada historię zmarłej córki.pierwsze dziecko tej kobiety urodziło się martwe bo zapatrzyła się na martwego indyka(?),mąż pracował w mięsnym czy rzeźni ,coś takiego.a potem urodziła się dziewczynka, która była bardzo religijna,potem chorowała,mówiła Jezusowi np, że nie będzie się ruszać przez godzinę, miała wizję Jezusa w takiej kraciastej koszuli.
                pamięta ktoś?
                • atina12 Re: Szukałem tego tyle lat... 01.09.12, 06:38
                  Czy udało Ci się znaleźć ten film, o religijnej dziewczynie, której ukazuje się Jezus ubrany w kraciastą koszulę? Też tego szukam...
                  • Gość: sylwia Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.agh.edu.pl 04.11.12, 17:53
                    niestety,nie udało się.
                    może należy napisać do filmwebu?
                    • atina12 Re: Szukałem tego tyle lat... 04.11.12, 19:03
                      Na filmwebie też pisałam... i nic... Szukam dalej
                      • Gość: sylwia Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 05.03.13, 22:16
                        Atina, znalazłam ten film!!! :D przewaliłam 1500 filmów na filmwebie ale się udało.
                        tytuł to "święci domowego ogniska" po angielsku "household saints" :D
                        kamień z serca :)
                • pavvka Re: Szukałem tego tyle lat... 27.02.13, 09:15
                  minor_swing napisała:

> szukam teledysku,kiedyś znalazłam ale mi umknęło
                  > to jest amerykański hip hop,jest tam kobieta,chyba murzynka,niezbyt urodziwa(na
                  > wet trochę męska z twarzy),całość utrzymana w takich indyjskich klimatach.ona m
                  > iędzy innymi tańczy w indyjskim wdzianku z innymi kobietami.

Może to to:
                  www.youtube.com/watch?v=AlSSdDv7LYA
                  (nie znalazłem oryginalnego teledysku, niestety)
                  • Gość: sylwia Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 05.03.13, 05:36
                    dzięki dobra kobieto, to jest TO :D :D :D
                    • pavvka Re: Szukałem tego tyle lat... 06.03.13, 11:48
                      Dobra mężczyzno, jeśli już...
                      • Gość: sylwia Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 07.03.13, 22:54
                        sorki mężczyzno, nick mnie zmylił :P
    • Gość: zwierz12 zespol po okladce plyty IP: *.play-internet.pl 29.08.12, 23:05
      Pomocy;) koniec lat 80, czarno biala okladka cd- moja pierwsza plyta. Byl nawet teledysk, facet i babka (ona refreny) w tle wielkie kola zebate. wiecej nie pamietam. obciachowe klimaty;)
      • ewka0207 melodia 30.08.12, 07:34
        Witam:)może i mnie pomożecie?parę lat szukam utworu,który słyszałam w muzycznym radiu.Jest to melodia,która w tle ma odgłosy ptaków,szukając jej odnajdowałam jakieś relaksujące,ale to nie ten typ,chociaż bardzo przyjemna.
        • enniia Re: melodia 08.11.12, 20:36
          Może to utwór "It's a fine day" grupy Opus III ?
    • marusia_ogoniok_102 Re: Szukałem tego tyle lat... 01.11.12, 23:53
      Ludzie, prawdziwe wyzwanie dla was!
      "Little people" z musicalu "Les Miserables", najlepiej z Teatru Roma. Nie cover i nie ta, w której Gavroche demaskuje inspektora Javerta. Po polsku koniecznie.
      ...szczerze, nawet obojętnie z którego teatru. Po prostu chcę to usłyszeć w rodzimej wersji. Jeśli u nas Gavroche tego nie śpiewał, w co wątpię - poinformujcie!

*tak bardzo żałuję, że nie natknęłam się na "Les Miserables" gdy jeszcze ich grali ;_;*
      • mezard Re: Szukałem tego tyle lat... 06.11.12, 19:45
        Panstwo szanowni! Poratujcie!
        Poszukuje filmu, ktory musialem bylem obejrzec na poczatku lat 90-ych jako maly chlopiec. Jedyne co pamietam to moment w ktorym facet niefortunnie zapomniawszy zstapic ze schodow ruchomych zostaje przez nie wciagniety i doslownie zmielony zywcem. Trauma pozostala po dzis dzien! Jedynym skutecznym sposobem azebym sie uleczyl byloby ponowne obejrzenie tego cuda!
    • enniia Re: Szukałem tego tyle lat... 08.11.12, 20:32
      Od dłuższego czasu szukam pewnej piosenki...Otóż na początku lat 90-tych w telewizyjnej Jedynce leciał program muzyczny "Telemuzak", w którym puszczane były teledyski, chyba tylko do piosenek polskich wykonawców. Nie mogę sobie przypomnieć tytułu i nazwiska wykonawczyni pewnego utworu, który był tam prezentowany. Wj piosence śpiewane były słowa " na życie dzisiaj chrapkę mam", albo bardzo podobne. Utwór śpiewała młoda blondynka, duża część tej piosenki to była wokaliza jazzowa. Jeśli ktoś kojarzy tę piosenkę i wykonawczynię, będę wdzięczna za odpowiedź.
      • Gość: Ja Re: Szukałem tego tyle lat... IP: 83.1.94.* 26.02.13, 15:57
        A ja szukam nastepujących rzeczy:

1. Książka, chyba rzecz dzieje sie w Rumunii, Bułgarii lub na Węgrzech - bohaterką jest dziewczynka, a potem nastolatka, imieniem Lili, która nie lubi swojego imienia bo mówi, że jest ono ładne, ale takie "ni to dla psa ni dla kota" bo nie stanowi ono skrótu dla żadnego innego imienia, np. Ileanie, ale jest oddzielnym imieniem i głupio brzmi. Pamiętam, że rzecz dzieje sie podczas wojny, że w pewnej chwili Lili gubi głowę barana kupioną w mięsnym uciekając podczas bombardowania, a jakiś facet drze się za nią:"zgubiłaś głowę, panienko" i ze dziewczyna chce pracować piszac na maszynie i ze okładka książki jest niebieska i ma narysowana na środku głowę bohaterki.

2. Kreskówka, której głównymi bohaterami jest druzyna walcząca ze złymi bohaterami Alfredem (nosi maskę) i jego pomocnicą Heleną (która tonie i prosi na koniec o wybaczenie za bycie złą).

3. Książka (rosyjska?), której bohater to nastolatek, który dostaje magiczny zegarek, za pomocą którego cofa sie w czasy swego dzieciństwa i brany jest za małego geniusza bo nikt nie wie, że w jego dziecięcym ciele kryje się umysł nastolatka, a nie malucha.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Szukałem tego tyle lat... 05.03.13, 22:42
      Forum, dwa wyzwania!

Pierwsze, film.
      https://faktopedia.pl/uimages/services/faktopedia/i18n/pl_PL//201303/1362149616_by_Moonshield_500.jpg?1362149616
      Co to za film z którego jest ta scena?

Drugie, piosenka.
      Była kiedyś - i posiadam dotąd w kolekcji kaset video - kreskówka o Tarzanie. Tytuł: "Tarzan", ale nie ten Disneyowski, tylko taki... inny. Tarzan miał tam włosy do tyłka za przeproszeniem, a małpy przypominały raczej szympansy niż goryle. I zawitał w Londynie - tylko po to, żeby zabrać Jane do dżungli. I był medalion ze zdjęciami rodziców. I była tam taka piosenka, co wyśpiewywali z Jane, leciała tak: "Wielka jak szczyty gór, które sięgają chmur, dumna jak głowa lwa, niech miłość wiecznie trwa" a refren brzmiał chyba: "Bo tylko my jak noc i dzień, światło i cień, jak serca dwa bo uwierz że miłość wiecznie trwa".
      Wujek Gugiel, co mnie niezmiernie zdziwiło, nie wie, o co chodzi, a wrzucić na odtwarzacz by się chciało. Posiada ktoś namiary?
      • amourpropre Re: Szukałem tego tyle lat... 06.03.13, 14:53
        Wygląda na to, że kadr pochodzi z filmu Sinister:

media.finnkino.fi/1012/Event_8671/gallery/Sinister_800d.jpg
        • Gość: gośc Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.14, 13:28

to film sinister sensem podobny do matrisia skazani na strach
      • blackfalcon Re: Szukałem tego tyle lat... 07.03.13, 03:39
        Tu ktoś też o to pytał...mam nadzieję, że to nie Ty ;).

www.filmweb.pl/forum/FILMY/Pami%C4%99tacie+piosenk%C4%99+z+Bajki+...,1685765
        • marusia_ogoniok_102 Re: Szukałem tego tyle lat... 07.03.13, 20:00
          Nie ja - zresztą, nie pomaga mi to...

No nic, pozostaje przegrać z płyty jakimś sposobem.
          • yvi1 Re: Szukałem tego tyle lat... 10.03.13, 09:34
            Dzien dobry,
            moze wy mi pomozecie .Lata 84-87,piosenka z ktorej zostal mi tylko refren
            Electric nights albo lights? , spiewal mezczyzna.Typowa taka z lat osiemdziesiatych,ale nie tak popularna jak np. Modern Talking
            Acha,ten refren sie powtarzal
            Elecrtic nights /lights ,electric.... i potem cos dalej.
            Oszukalam juz caly net i nic.

• Gość: Mua Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.range86-186.btcentralplus.com 13.03.13, 09:10
              A moze Electric Avenue? Czas wystepowania podobny, wykonawca Eddy Grant.
              • yvi1 Re: Szukałem tego tyle lat... 13.03.13, 11:55
                Gość portalu: Mua napisał(a):

> A moze Electric Avenue? Czas wystepowania podobny, wykonawca Eddy Grant.
                Niestety nie.To bylo bardziej powolne,nie takie dynamiczne.Dziekuje za odpowiedz!
                Szukalam juz tego jak glupia i dopuszczam powoli fakt,ze chyba juz nie znajde :)

• Gość: mambka Re: Szukałem tego tyle lat... IP: 80.231.220.* 04.04.13, 10:31
              "together in electric dreams" Phil Oakey?
    • izabelski Re: Szukałem tego tyle lat... 24.03.13, 02:08
      a ja szukam komedii wegierskiej
      akcja chyba miala miejsce w latach 70 - tych
      4 gosci poszlo chyba na ryby po poludniu
      dyrektor szkoly, naczelnik lokalnej milicji, sekretarz partii i jeszcze jeden lokalny wazniak
      napili sie i postanowili wykapac sie na golasa
      rozebrali sie, wskoczyli do wody a w tym czasie pies jednego z nich porwal klucze do domku czy samochodu w ktorym te ubrania byly schowane i pobiegl do domu

caly film to ich perypetie jak probuja przemknac sie nie zauwazeni do domow

moze ktos da mi wskazowke jak go odnalesc?
      • qwertyna71 Re: Szukałem tego tyle lat... 24.03.13, 13:31
        a ja szukam dosc mlodej bpisoenki, pewna para miala to grane na 1 taniec. para spiewa i tekst leci chyba tak "locking for this love costam costam, i na koncu refrenu jest call my name a pozniej i ona i on spiewaja u uu uu uuu u uu spokojna melodyjna umiem zanucic ale nic wiecej
        • Gość: łysy blondyn szukam utworu muzycznego wraz z wideoklipem ;-) IP: *.xdsl.centertel.pl 30.03.13, 01:16
          Szukam pewnej piosenki.... o której wiem tylko tyle, że w wideoklipie była jakaś osoba (mężczyzna bądź kobieta, niestety nie pamiętam i nie pytajcie dlaczego :-)) spacerująca przez miasto z której wychodził jakby taki duch lub coś w tym rodzaju i pomagał jej w tym spacerze. Kojarzy mi się, że ta pomoc polegała "chyba" na np. zatrzymaniu samochodu, odstraszeniu jakiegoś nachalnego typa itp. a osoba spacerująca w tym momencie swobodnie sobie śpiewała.
          Utwór nie jest raczej "stary". tak myślę, że z 2012 roku a najdalej 2011. Widziałem go (tylko fragment) na Eska Tv i nuta wpadła mi w ucho.
          Wiem, że to co napisałem na jej temat to strasznie mało informacji i w dodatku opisanych w żenujący sposób, ale proszę o pomoc w znalezieniu tego utworu. Ten który to zrobi jest dla mnie mistrzem i zasługuje na złoty medal.
          Z góry dziękuje i POZDRAWIAM
          • babciasy Re: szukam utworu muzycznego wraz z wideoklipem ; 03.04.13, 17:11
            Szukam książki. Czytałam ją we wczesnej młodości, czyli dosyć dawno temu i już niewiele pamiętam ale może ktoś pomoże? Rzecz dzieje się w Rosji lata 60-te ubiegłego wieku. Historia o kobietach i męzczyznach pracujacych przy wyrębie lasu( budowie drogi?). Osoby te w większości mieszkaja w hotelu robotniczym. Sporo wątków miłosnych i propagandowych. Pamiętam jedną rzecz. Jedna z bohaterek była kucharką i odeszła z pracy na jej miejsce przyszła inna i robiła z marchewek gwiazdki i kwiatki a i tak kapuśniak tej poprzedniej był smaczniejszy. Jedna z bohaterek była śliczna ale się puszczała i jak spotkała wielką miłość to jej się tak wstyd zrobiło za swoje wcześniejsze zachowanie, że wyjechała z tego miasteczka. Może ktoś, coś?
            • amourpropre Re: szukam utworu muzycznego wraz z wideoklipem ; 03.04.13, 17:24
              babciasy napisała:

> Szukam książki. Czytałam ją we wczesnej młodości, czyli dosyć dawno temu i już
              > niewiele pamiętam ale może ktoś pomoże? Rzecz dzieje się w Rosji lata 60-te ubi
              > egłego wieku. Historia o kobietach i męzczyznach pracujacych przy wyrębie lasu(
              > budowie drogi?). Osoby te w większości mieszkaja w hotelu robotniczym. Sporo w
              > ątków miłosnych i propagandowych. Pamiętam jedną rzecz. Jedna z bohaterek była
              > kucharką i odeszła z pracy na jej miejsce przyszła inna i robiła z marchewek gw
              > iazdki i kwiatki a i tak kapuśniak tej poprzedniej był smaczniejszy. Jedna z bo
              > haterek była śliczna ale się puszczała i jak spotkała wielką miłość to jej się
              > tak wstyd zrobiło za swoje wcześniejsze zachowanie, że wyjechała z tego miastec
              > zka. Może ktoś, coś?

Tytuł to "Dziewczęta", autor Borys Biedny.
              • najeeli a ja szukam teatrzyku kukiełkowego z lat 80 03.04.13, 18:19
                produkcji nie polskiej, może jugosłowaińskiej albo wegierskiej
                cos o czarownicy i królewnie
              • babciasy Re: szukam utworu muzycznego wraz z wideoklipem ; 04.04.13, 11:44
                Rzeczywiście to to i nawet mogę kupić. Rewelacja - dziękuję za pomoc amourpropre.
          • Gość: ŁYSY BLONDYN Szukam utworu muzycznego wraz z wideoklipem ;-) IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.13, 16:10
            Szukam pewnej piosenki.... o której wiem tylko tyle, że w wideoklipie była jakaś osoba (mężczyzna bądź kobieta, niestety nie pamiętam i nie pytajcie dlaczego :-)) spacerująca przez miasto z której wychodził jakby taki duch lub coś w tym rodzaju i pomagał jej w tym spacerze. Kojarzy mi się, że ta pomoc polegała "chyba" na np. zatrzymaniu samochodu, odstraszeniu jakiegoś nachalne go typa itp. a osoba spacerująca w tym momencie swobodnie sobie śpiewała.
            Utwór nie jest raczej "stary". tak myślę, że z 2012 roku a najdalej 2011. Widziałem go (tylko fragment) na Eska Tv i nuta wpadła mi w ucho.
            Wiem, że to co napisałem na jej temat to strasznie mało informacji i w dodatku opisanych w żenujący sposób, ale proszę o pomoc w znalezieniu tego utworu. Ten który to zrobi jest dla mnie mistrzem i zasługuje na złoty medal :-)
            Z góry dziękuje i POZDRAWIAM
      • Gość: do Izabelskiego Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.work.xdsl-line.inode.at 05.04.13, 20:38
        "Na golasa" rez. F. Mamcserov
      • lekki_goryl Re: Szukałem tego tyle lat... 16.07.14, 23:50
        Tytuł sam już podałeś - po prostu "Na golasa" :)
    • siwy19881 Re: Szukałem tego tyle lat... 06.04.13, 19:56
      Fajną okładkę mają, a piosenka jak piosenka mi się nie podoba zbytnio.
      • Gość: .. Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.13, 18:59
        francuska komedia puszczana na HBO (więc pewnie po kilka razy) .Film na oko z r. 2004(?).
        mężczyzna chodzi po mieście w czasie ważnego meczu piłkarskiego ,który wszyscy ogladają. Zostaje porwany przez parę zboczeńców ,ma romans w między czasie z dwoma kobietami ,a trup kładzie się gęsto .Ktoś kojarzy?
    • Gość: 1225agnieszka Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.04.13, 14:37
      Witam. Poszukuje piosenki. Śpiewała ją kobieta prawdopodobnie w zielonkawej sukience a na pewno w długiej. Było to na plaży. Piosenka była powolna a kobieta była blondynką. Niestety to wszystko co pamiętam. Z góry thx.
      • Gość: 1225agnieszka Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.04.13, 15:24
        Co do tej mojej piosenki. To powiem tyle co pamiętam, nagranie jest z około 2005roku i wzwyż na pewno widziałam je na jakimś kanale muzycznym. Może sukienka nie była zielona ale na pewno kobietą była blondynka a nagranie było w stylu September nawet zastanawiałam się czy to nie ona ale po wysłuchaniu jej wszystkich nagrań stwierdzam że nie chyba że jakieś uszło mojej uwadze. Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napisze. Pozdrawiam
    • Gość: mmm Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.play-internet.pl 12.04.13, 17:25
      Cos co od kilku lat nie daje mi spokoju i meczy strasznie. Piosenka- tak naprawde nie licze na pomoc bo szczegolow prawie nie umiem podac,piosenka mi siedzi w glowie. Wydaje mi sie ze spiewana po niemiecku, wolniejsza, napewno starsza lata 60/70/80 ;). Napewno byla x-lat temu na jakis plytach wydana z przeglad readest digest i tam napewno byly piosenki beatlesow itp. Jedyne co najbardziej zapamietalam to to ze na poczatku slychac trzaski plyty winylowej. Moze kiedys ja jeszcze uslysze i w oncu zasne spokojnie ;)
      • Gość: lola Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.13, 23:26
        Witam, czy ktoś może wie co to za piosenka? www.pown.it/1471 szukam i szukam i nie mogę nic wygrzebać, dziękuję z góry za pomoc :)
    • Gość: 1225agnieszka Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.05.13, 09:45
      Sorki za kłopot już znalazłam Nina simone- Sinnerman (Felix Remix)
      • Gość: Jacek Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 14:13
        Wciaz szukam utworu spiewanego przez mezczyzne ale tytulu nie pamietam - jedynie fragment referenu:
        "Uciec chcę słowom wróc, nie chce widziec Twoich łez, daleko bede juz lecz nic mnie z drogi nie zawróci już,
        ...zachowaj naszą miłość co zapadła w sen na ten dzień na ten dzień
        zachowaj naszą miłość ktora z Toba śpi - zabierz ja na lepsze dni..."
        Moze ktos bedzie wiedzial.
        Szukam tez piosenki z filmu dla dzieci (mialem chyba 5-6 lat) ktorej refren brzmial
        "Józefina, Józefina panieneczka ta osła swego ma". To bylo o jakiejs trupie chyba w ktorej byla dziewczynka z osiolkiem.
        Bede zobowiazany za jakas pomoc
        J.
        • bilor szukam tytułu piosenki 18.05.13, 21:30

była sobie kiedys piosenka pamietam bardziej teledysk za młodego to chyba były koncowe lat 80 kilku Panów chyba z dwóch czarnoskórych i dwóch lub 3 białych śpiewa na ulicy do jednej kobiety z takimi lokami kreconymi .... jeden z nich najmniejszy i czarnoskóry miał taki fajny gruby głos ... coś mi się kojarzy ze refren leciał answer ...

kojarzy ktoś ?
          • Gość: Natalia Poszukuję pewnej książki IP: *.lublin.mm.pl 26.09.13, 16:17
            Pamiętam tylko tyle,że akcja rozgrywa się w Warszawie na przełomie lat 40./50.
            Dzieje życia młodej lekarki (Zuzanny)z mężem i kilkuletnim synkiem Dankiem (Bohdan). Życie toczy się w
            mieszkaniu-kołchozie, w kamienicy, która jakimś cudem przetrwała wojnę.
            Mieszkanie w kołchozie ma dla głównej bohaterki ten wielki plus, że mogła
            zrzucić opiekę nad synkiem sąsiadce mieszkającej w innym pokoju tego samego
            mieszkania - na innym przydziale kwaterunkowym - dla tej Starszej Pani (w
            książce: "Babcia Motysia"), zapewne osieroconej podczas co dopiero zakończonej
            wojny, ta opieka staje się sensem życia...
            Główna bohaterka, skończywszy medycynę, rozpoczęła pracę na podrzędnym
            stanowisku urzędniczym w Ministerstwie Zdrowia - ma więc na co dzień kontakt nie
            z chorymi ludźmi, lecz z papierami... - ot, dzień w dzień co rano wstać, ta sama
            droga do pracy, ten sam pokój z tymi samymi ludźmi, co dzień podobne papierki,
            podobne rozmowy...
            Nudę codziennej egzystencji, ciągnącej się jak rozwijana z rolki szara wstęga
            papieru toaletowego, przerywa nagle grom z jasnego nieba:
            mąż głównej bohaterki, Piotr, kilka razy pod rząd nie wraca do domu (tj. do
            jednego pokoju w mieszkaniu kołchozowym) na noc; tłumaczy się niezbyt
            przekonująco - w końcu bohaterka już wie: spędził noc z inną kobietą;
            potem pada słowo: rozwód.

Nie pamiętam, co było dalej. Zapamiętałem z całej powieści tylko to, że dominuje
            tam beznadzieja i smutek -
            i z tej beznadziei nie wyrywa matki nawet dorastanie synka, jego codzienne małe
            osiągnięcia...
            • majowa_kotka Re: Poszukuję pewnej książki 04.03.14, 13:26
              Google podpowiada, że chodzi o "Samotność" Zofii Bystrzyckiej:
              incb.net/incb/hal/hal0043-Bystrzycka-Zofia-Samotnosc-Czytelnik-1978-powiesc-polska-lata-1950-te.html
              books.google.pl/books?hl=pl&id=KOTrAAAAMAAJ&focus=searchwithinvolume&q=motysia
              Trochę czasu już minęło, ale może się przyda :)
              • Gość: Natalia Re: Poszukuję pewnej książki IP: *.play-internet.pl 04.03.14, 15:28
                TAAAAAK! TO JEST TO! ;D DZIEKUJE! ; *
          • Gość: bobotek Re: szukam tytułu piosenki IP: *.glos.com 06.03.14, 14:27
            www.google.pl/search?q=i+swear+-+all+4+one&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gfe_rd=ctrl&ei=mHcYU5uAA8WI_Abpo4CoDA&gws_rd=cr
          • cestina Re: szukam tytułu piosenki 07.04.14, 20:41
            All 4 One - I Swear
            www.youtube.com/watch?v=SnYESenjoGY
    • Gość: Marek Fiłkowski Re: Szukałem tego tyle lat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.14, 13:27
      Udało mi się uzyskać nagrania z balu maturalnego z przed dekady... Aż łezka w oku się kreci :
      youtube.com/watch=u8S4hE9wn6eY3

Jeśli macie podobne to proszę o info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka