Dodaj do ulubionych

Bilans świąteczny

26.04.11, 19:25
Mój wygląda następująco:

plusy ujemne:

10 jaj w majo + groszki
pół kaczki pieczonej
pól kilA żeberek pieczonych
kilo ciasta
ani kawałka pieczywa (!)
warzywa się nie liczo - dla mięczaków!

plusy dodatnie: 33 kilosy na jowejku oraz czy filmy.

i momenty były.

Obserwuj wątek
    • mnop2 Re: Bilans świąteczny 26.04.11, 19:26
      acha! i licznik mi wyzerowali... a taka była fajna zabawa :I
      • dzidzia_bojowa Re: Bilans świąteczny 26.04.11, 19:49
        Mój bilans jest taki:
        ogromna, niepoliczalna ilość jaj na twardo
        dwa plasterki jakiejś wędliny
        sernik dla smaku
        mazurek takoż
        relanium na nerwy
        eksploatacja samochodu w drodze do szpitala
        opieka nad chorym dzieckiem
        jedzenie wraz z dzieckiem kleiku ryżowego( przecież nie będę się obżerać święconką!)
        dwa miliony filiżanek espresso

i pół filmu( wczoraj druga część "Titanica")
        • mnop2 Re: Bilans świąteczny 26.04.11, 21:21
          wszystko się zgadzao, aż do relanium...
          współczuję.
          ja tak kiedyś leciałam w święta, z psem co prawda, ale zawsze to lecenie jednak, bo pies miał zawartość w żołądku w postaci kapsla (gdzie?? jak?? skąd?? do dzisiaj nie wiem...)
          ale już dobrze???
          • zmruzyslaw Re: Bilans świąteczny 26.04.11, 21:23
            forum.gazeta.pl/forum/w,89075,124635441,124636071,Re_Wszyscy_zyja_poswiatecznie_Co_slychac_.html

Chyba tak.
            • mnop2 Re: Bilans świąteczny 26.04.11, 21:30
              to jest jakby chyba na pewno ktypcioreklama!
              Jakie to byo forum? co? jak? :D
    • zmruzyslaw Re: Bilans świąteczny 26.04.11, 20:53
      > plusy dodatnie: 33 kilosy na jowejku oraz czy filmy.

A powiedz: "chór" :D

Najważniejsze to chyba te momenty, dla nich się żyje:))
      • mnop2 Re: Bilans świąteczny 26.04.11, 21:21
        NoauCię?
        • zmruzyslaw Re: Bilans świąteczny 26.04.11, 21:25
          U mienia haraszo, niełamiotsja ;)
    • kusama Re: Bilans świąteczny 26.04.11, 21:15
      A mój bilans zamknął się osiągnięciem wyniku 14 godzin snu każdej świątecznej doby. Przesytu nie zauważyłam.
    • Gość: cb Re: Bilans świąteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 21:56
      jak to "zero pieczywa", a ciasto to nie pieczywo? jeszcze gorsze niż chleb, bo słodkie.

Interesuje mnie, jakie to "groszki" były. Słodyczowe?

U mnie plusy świąteczne takie, że wreszcie się odzwariowałam i nie dałam się wrobić w przygotowywanie tzw. tradycyjnych świąt. Nie pomalowałam ani jednego jajka, jedynie zamarynowałam kilka w sosie buraczkowym i w herbacie (co je poniekąd zafarbowało, ale bez mojego wkładu czasu i wysiłku - co za ULGA!). Udało mi się gości zmieścić w dwóch godzinach, z których tylko podczas jednej się stresowałam. Zdążyłam wykonać pewną część pracy, na której mi zależało, obejrzeć 6 odcinków głupiego serialu (związanego z wymagającą intelektualnie pracą, więc był to w pewnym sensie relaks) , przeczytać pół książki, a w poniedziałek wielkanocny wyłgać się od dyngusa i w ogóle niczego poza wodą nie gotować. Niestety poczułam się za to w obowiązku zjeść chyba cztery ofiarowane mi obrzydliwie słodkie babeczki z bezowym "daszkiem". Rozgrzeszam się półgodzinną grą w badmintona poprzedniego dnia.

Myślę, że przed następymi świętami dopracuję sobie powyższy modus operandi i uda mi się je przeżyć tak, jakby ich nie było.
      • mnop2 Re: Bilans świąteczny 27.04.11, 12:59
        oczywiśsie, bo ciasto nie miało ANI DECA mąki!
        Groszki były z puszki, czyli groszek zielony... prawie.

A moje postanowienie: nie zostawać na święta wielkanocne w mieście, tylko ruszyć się na wywczasy, fsęsie, zeby zanieśli w lektyce do stołu, podali, nakarmili, omietli z paproszków i zanieśli z powrotem przed TV :)
        • zmruzyslaw Re: Bilans świąteczny 27.04.11, 15:10
          > fsęsie, zeby zanieśli w lektyce do stołu, podali, nakarmili,
          > omietli z paproszków i zanieśli z powrotem przed TV :)

Mówiłem, że ma zadatki na monarchini, a ta nie i nie. Papieżyca, jej świątoblywość Mnop I :)
          • zmruzyslaw Re: Bilans świąteczny 27.04.11, 15:12
            Łaskawa bądź mię wybaczyć, Mnop II - oczywiścię!

https://1.bp.blogspot.com/_gVVmrE83PVk/Sn0l0XMcB9I/AAAAAAAAAds/WKYjvBeKhDI/s400/IMG_1695.JPG
            • mnop2 Re: Bilans świąteczny 27.04.11, 20:41
              https://img.stopklatka.pl/wydarzenia/56000/56400/56474-02.jpg
            • agulha Re: Bilans świąteczny 27.04.11, 23:39
              Jezusicku, toż napis na tym obrazie wyraźnie mówi: "koronacja Ignez po jej śmierci". (Dla zainteresowanych - opis całego kontekstu historycznego: pl.wikipedia.org/wiki/In%C3%AAs_de_Castro). Czego Ty życzysz naszej koleżance?!
              • mnop2 Re: Bilans świąteczny 28.04.11, 18:22
                Szkoda, ze nie napisał "niech nam żyje!" obłudnik jeden! ;))))))
                • zmruzyslaw Re: Bilans świąteczny 28.04.11, 18:29
                  Ja tu estem i syczko widzem, naprawdę nie paczałem na podpysy! Wtrąć do lochu, ale wybacz :(
                  • mnop2 Re: Bilans świąteczny 28.04.11, 18:33
                    miłościwiem wybaczam, albowię jestem niemściwa ogólnie rzecz biorąc i uraz nie chowam, szybka awątura i obleeeeci, po minucie nie pamiętam o co to ja wrzeszczałam :)
                    • zmruzyslaw Re: Bilans świąteczny 28.04.11, 18:41
                      Dankę :D
    • pochodnia_nerona Re: Bilans świąteczny 27.04.11, 21:24
      Dawno mnie tu nie było ;-)

Z 6 kawałków ciasta, troszkę sałatki, troszkę wędliny, kawałek białej kiełbasy, ze 3 mini kiełbaski,1 gołąbek, ze 2 nogi z kurczaka, pół (!) jajka - ze święconki. Niby nie tak dużo, a rozstrój żołądka spowodowany żarciem tegoż w różnych konfiguracjach ;-) 46 km na rowerze, 5 km piechotą. Wstawanie rano, jak nie w Święta - o 9 i 8.
      • ibelin26 Re: Bilans świąteczny 28.04.11, 08:50
        Plusy ujemne - straszne przeziębienie
        Plusy dodatnie - trzy dni na kanapie pod kocem, z kotem i dwie dobre przeczytane książki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka