IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.11, 17:06
Dzień deszczowy, bliscy w podróży, za oknem ciemno, dzieciaki sąsiadów zabawiają się rzucając rowerem o asfalt (tak; siedemnastolatek podnosi rower ponad głowę i z całej siły rzuca nim o asfaltowe podłoże przed moim domem, raz za razem... zaznaczam, że siedemnastolatek nie należy do grupy dzieci specjalnej troski... być może akcja miała jakieś podłoże badawcze, ale nie chciało mi się wnikać, po prostu spytałam, czy nie mógłby zabawiać się w powyżej opisany sposób bliżej własnego domostwa żeby oszczędzić mi hałasu - zgodził się bardzo grzecznie).

Pomyślałam, że dla zachowania zdrowia psychicznego zajmę się pracą. Potrzebne mi były pewne informacje. Wpisałam więc w google: "how to..." - i wyskoczyła mi lista podpowiedzi. Oto one:

make love to a woman
deal
train your dragon
be
make it in America
save a life
draw
destroy angels
kiss

Że co? Na jakiej podstawie google uważa, że chcę się nauczyć make love to a woman? nigdy takich informacji nie poszukiwałam; wiedzy w tym zakresie posiadam odpowiednią dozę. W czym mam dealować? Może chodzi o jakieś zabawy z kartami do gry, ale boję się kliknąć i sprawdzić, jeszcze się okaże, że to strona policyjna, poprzez którą wyłapują handlarzy dragami.

A im dalej w las, tym więcej drag...onów. Train your dragon? Czy jestem niewyżyta seksualnie i po prostu dlatego podejrzewam, że to eufemizm na określenie czynności samozaspokajania się przez osobników płci wręcz przeciwnej?

Jak być. W świecie w którym powinnam albo uczyć się jak kochać kobiety, albo tasować karty/handlować bóg-wie-czym, albo trenować smoki. Może już lepiej nauczyć się, jak zrobić karierę w USA? Ale jeśli te wyniki dotyczą jedynie kariery w dziedzinach z podpowiedzi powyższych? Wtedy może się okazać, że podpowiedź następna ("jak uratować życie") znalazła się na liście nie od parady.

Jeśli z kolei nie wyjdzie nam to ratowanie życia i zgłoszą się po nas anioły, google ma dla nas techniki walki z nimi.

Nie wiem tylko, po co mamy się uczyć rysować. I całować. Chyba, że chodzi o kiss goodbye.

Rysowanie totalnie mnie skonfundowało. Macie jakieś pomysły w świetle powyższego?
Obserwuj wątek
    • zupakalafiorowa Pomysłów zero 01.05.11, 22:14
      ..ale wiedz, że google nie tylko Tobie chce powiedzieć kilka życiowych prawd...

mygalleryworld.blogspot.com/2010/02/50-funniest-google-search-suggestions.html
      Bo google wie, czego Ci trzeba do szczęście ;)
      • Gość: cb Re: Pomysłów zero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 02:21
        no tak... właśnie odkryłam nową rozrywkę ;)
        • Gość: kalka Re: Pomysłów zero, jeden IP: *.range81-151.btcentralplus.com 02.05.11, 11:38
          o no widzisz cb,
          szczegolna ceniona w swiecie cecha domyslnosc. bo np
          domyslne gogole podaja (ze statystyczna anonimowa dokladnoscia do setnych po przecinku) ilosc; -od -wolan o robienie milosci- do- rysowan na szkle np
          stad mozesz dorysowywac wasy komu chcesz, np na facebooku a przez uzycie smartphonu.

a propo cause vs domyslnosc, zahaczono tez appla o domyslanie sie (w granicach bledu statystycznego) gdzie kto (z tych wolajacych o milosc?) -mieszka ( pewnie po to by szypko sprowadzic pomoc)
          wobec powyzszego- zycze milych translektur
      • mnop2 Re: Pomysłów zero 02.05.11, 17:43
        fajne!
    • maitresse.d.un.francais Re: how tos 02.05.11, 16:08
      co do dragona, chyba chodzi o wirtualne dragony, występujące w pewnych grach komputerowych

wiem, bo swego czasu na forum obok był trynd wklejania dragonów do sygnaturek i zachęcania do ich dokarmiania, więc moim zdaniem nie chodzi jednak o, jak mawiają pięknie Francuzi, dzielenie radości życia
    • majowa_kotka Re: how tos 02.05.11, 16:09
      Akurat "How to train your dragon" jest całkiem sympatyczną bajeczką ;)
      Wedle dostępnej mi wiedzy podpowiedzi Google są generowane głównie na podstawie fraz wyszukiwanych przez użytkowników. Tutaj można zresztą poczytać więcej.
      • Gość: cb Re: how tos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 17:39
        No ja rozumię ;) że na podstawie fraz wyszukiwanych przez użytkowników, i to mną właśnie tak wstrząsło :P
        • Gość: kalka Re: how tos IP: *.range81-151.btcentralplus.com 03.05.11, 09:38
          kongratulation cb:)
          www.seo.interaktywny.slask.pl/?p=4192

• kasiaba1 Re: how tos 02.05.11, 17:54
      Kurczę, ale co ludzie na masową skalę do aniołów mają, hę?
      Aniołobójcy!
      A całować to się dopiero potem, w dalszej kolejności chcą.
      To ja już się wcale nie dziwię że sobie muszą wyszukiwać w googlach "how to make love to a woman". Smokopoganiacze jedni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka