Dodaj do ulubionych

"reedukacja"

IP: *.tktelekom.pl 09.07.11, 21:14
moj kolega człowiek o nie małym rozumku ,oj nie małym (w czasach lo)zapytał mnie czy pająk ma zęby:)myślałam ,że to żart (oczywiście natychmiast nastąpiła autokorekta )ale trauma z dzieciństwa -żę zaraz go pająk UGRYZIE spowodowała chwilowe....

Obserwuj wątek
    • niezmiennick Re: "reedukacja" 10.07.11, 13:20
      www.lumisfera.pl/photo/95388/Ptasznik+Trynidadzki+i+Bia%C5%82okolanowy.html
      • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 10.07.11, 13:42
        Miałam się tłumaczyć o co mi chodziło ale.......ale zastosuje się do rady pewnego filozofa (-powiedz mi a zapomnę) więc

spróbuję na przykładzie
        w latach przedszkolnych tak utkwił mi obrazek jeża z jabłkiem na grzbiecie ,że teraz na pytanie czym żywią się jeże spontanicznie odpowiadam jabłkami wiedząc przecież, że jeże to drapieżniki uff
        • niezmiennick Re: "reedukacja" 10.07.11, 18:40
          To może ja też zacznę od cytatu - jeśli przeczytamy książkę o wielorybach to wiemy o nich wszystko. Gdy przeczytamy 3 książki o wielorybach, znów nie wiemy o nich nic...

A to z innego miejsca: Jeż lubi też jagody i inne owoce leśne. Jabłek raczej nie jada, choć w przypływie głodu zwierzątko nie gardzi kawałkiem tego, najlepiej trochę podgniłego owocu.
          • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 10.07.11, 19:24
            > A to z innego miejsca: Jeż lubi też jagody i inne owoce leśne. Jabłek raczej ni
            > e jada, choć w przypływie głodu zwierzątko nie gardzi kawałkiem tego, najlepiej
            > trochę podgniłego owocu.
            a skąd to wiesz?
            Na forum ostatnio mało humorum to edukacji nie zaszkodzi:)
            coś ostatnio dociekliwa jestem
            • niezmiennick Re: "reedukacja" 10.07.11, 19:34
              Zawsze wiedziałem, można powiedzieć. A konkretnie cytat stąd.
              sekrety-urody.net/jez.html
              • Gość: zajonc-kicajonc Re: "reedukacja" IP: *.versanet.de 10.07.11, 20:28
                Jak juz o jezu mowa.
                Mam problem, ktory zdruzgotal cala ma filozofie zyciowa.

Z zasady jestem wegetarianinem. Bo to dobre na kondycje - glownie psychiczna.
                Glownym moim pozywieniem ma byc marchewka - ale w to nie wierzcie.

Wczoraj dalem sie namowic na wyscig wokol skweru z zamieszkiwujacym ten teren jezem. No problem - bo taki jez, to nie sprinter.
                Wystartowalismy - za pierwszym zakretem jeza ani sladu - a tu przed meta - widze go jak przekracza linie! I to przede mna!!
                Zrobil mnie iglak w konia, bo po starcie pobiegl w przeciwna strone, schowal sie w krzakach, i jak mnie zobaczyl za ostatnim zakretem, w paru krokach dotarl przede mna do mety!
                A teraz czytam, ze jez je nadgnile jablka (pewnie z jakim w srodku robakiem - a napewno z poczatkiem fermentacji alkoholowej!)
                Takie zycie! Z rozpaczy obalilem pare setek.
                Pozdrawiam!
                PS: Mam nadzieje, ze do Wielkanocy sie psychicznie zregeneruje - bo inaczej nici z przynoszenia jajek i inszych prezentow
                • niezmiennick Re: "reedukacja" 10.07.11, 21:48
                  Czy zając po procesie zdruzgotania staje się królikiem?...
          • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 10.07.11, 21:26
            niezmiennick napisał:

> To może ja też zacznę od cytatu - jeśli przeczytamy książkę o wielorybach to wi
            > emy o nich wszystko. Gdy przeczytamy 3 książki o wielorybach, znów nie wiemy o
            > nich nic...

Znaczy się im więcej wiem tym mniej wiem?
            • niezmiennick Re: "reedukacja" 10.07.11, 21:47
              > Znaczy się im więcej wiem tym mniej wiem?

Czasami. Na przykład poleciałem ostatnio do banku konto zamieniać skuszony wiedzą z reklamy.
              Uzyskałem dodatkową wiedzę, co jest droższe na tym nowym koncie. To nie wiedziałem, zmieniać czy nie zmieniać...
              A czasami pojawiają się nowe niewiadome. Ten jeż to jabłko sfermentowane lubi. Cidra pędzi?
              • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 10.07.11, 23:27
                Cidra pędzi? ?
                zgadniesz jak nie wiesz
                że niby Sokrates wiedział dzisiaj coś a jutro już tego nie wiedział?
                • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 10:24
                  > że niby Sokrates wiedział dzisiaj coś a jutro już tego nie wiedział?

No, nawet nie musiał udawać Greka...
                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 10:38
                    > No, nawet nie musiał udawać Greka...
                    :))))))
                    ale farciarz
                    gorzej z jeżem jeszcze z niego zrobią monopol-istę
                    jaki grek jeżba z niego wyrośnie
                    • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 10:52
                      Nawet mogą się posunąć do stwierdzenia, że to on przepił dochód narodowy Grecji niedawno.
                      • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 11:05
                        a........ że niby te kolce
                        ale to tylko poszlaki prawda ?

• Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 11:07
                        a........że niby te kolce
                        ale to tylko poszlaki
                        • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 11:12
                          Nie wiem czemu kolce, ale przecież jest oczywistą oczywistością że u nas storpedowały plan budowy dróg - żeby mogły spokojnie łazić.
                          • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 11:20
                            tniezmiennick napisał:

> Nie wiem czemu kolce, ale przecież jest oczywistą oczywistością że u nas storpe
                            > dowały plan budowy dróg - żeby mogły spokojnie łazić.

taaa wszystko na jeża
                            jest powiedzenie przecież :kolcem dochodu nie przebijesz
                            to nie jeże to ponoć kumkumki
                            • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 11:24
                              Ja słyszałem, że nie kumy a kolesie.
                              • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 11:27
                                niezmiennick napisał:

> Ja słyszałem, że nie kumy a kolesie.
                                a co to za gromada,rasa :)
                                • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 11:33
                                  O to jest liczna gromada, rasa przed się biorcza :)
                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 11:41
                                    niezmiennick napisał:

> O to jest liczna gromada, rasa przed się biorcza :)
                                    aaaa?to nie znam ,nie znam
                                    • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 11:46
                                      No ja właśnie też nie to nie mam ani dróg ani chodów.
                                      • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 11:56
                                        drogów to ci u nas dostatek trudno się tylko czasem zdecydować ,którą wybrać
                                        i nie trzeba zaraz tylko chodzić można też przecie jeżdzić:)
                                        • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 11:58
                                          Co Ty gadasz, Tusk pozamykał wszystkie sklepy dla kolekcjonerów dragów!
                                          • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 12:10
                                            no i co pan zrobisz, nic pan nie zrobisz??
                                            a może jeże lubią draże ? bo są takie draże z owoców leśnych
                                            • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 12:37
                                              A to się da przefermentować?
                                      • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 15:37
                                        no ale coś pewnie masz :plecy ,nogów aż dwie sztuki
                                        i rozumek całkiem całkiem
                                        • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 21:22
                                          No i zapomniałaś: łapki. Niezłamane nawet.
                                          • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 22:01
                                            nooo łapki ważna rzecz bo i łapać można, łapować,łap.....uff i nie wiem co jeszcze
                                            • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 22:20
                                              Tak na łapu capu powiem: łapówki można inkasować.
                                              • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 22:35
                                                łapówki się inkasujeee?aaa to nie wiedziałam:)
                                                • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 22:42
                                                  No a jak? Brudne mam mieć i potem płacić mafii za pranie?
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 22:47
                                                    niestety nic a nic nie jarzę w tym temacie
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 22:54
                                                    Nie ważne, i tak nikt nie daje. Łapówki nie daje nikt.
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 23:04
                                                    niezmiennick napisał:

> Nie ważne, i tak nikt nie daje. Łapówki nie daje nikt
                                                    jak to poetycko zabrzmiało ,jak refren piosenki
                                                    no przecie, że tak
                                                    :)
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 23:08
                                                    No proszę, zwykłe przestawienie szyku i masz poezję ;)
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 23:16
                                                    szyk ważny jest!! nie tylko w poezji
                                                    nutki na partyturze też trzeba w szyku ustawić żeby ucha nie gryzły:)
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 23:18
                                                    Pomieszaj szyk na partyturze i masz Warszawską Jesień.
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 23:22
                                                    oj żebym to ja jeszcze ładnie mieszać umiała
                                                    mieszanie nigdy mi nie wychodziło
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 23:24
                                                    Przecież ma być nowocześnie, a ładnie to takie staroświeckie.
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 23:28
                                                    aaaa tak bardziej future
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 23:33
                                                    Najlepiej to tak wszystkie nuty jednocześnie.
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 23:36
                                                    ??
                                                    że niby jak
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 23:48
                                                    Nie wiem, nie jestem muzykiem.
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 23:50
                                                    a muzą?
                                                    czy fotografem
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 00:06
                                                    no przecież ..Euterpe
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 00:11
                                                    e-uterpe chyba
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 00:19
                                                    e-uterpe z E-bookiem
                                                    znaczy się
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 01:16
                                                    e-stetka do tego
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 07:25
                                                    taaaaak? a skąd wiesz
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 09:34
                                                    e-urekę miałem
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 09:39
                                                    :)))
                                                    o masz ci
                                                    miałeś naprawdę miałeś
                                                    to zdradż jak wygląda
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 09:45
                                                    Ciemno było już to nie wiem. Ale z opisów wynika, że to taka topielica z wanny wyłazi, coś jak w Dark Water.
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 09:50
                                                    nie wiem co to Dark Water. i wiem, że nie chcę wiedzieć
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 09:54
                                                    Hai.
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 10:00
                                                    niezmiennick napisał:

> Hai.
                                                    ??że co że ten z wąsem?
                                                    za wcześnie się cieszyłam

• niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 10:04
                                                    Jakie wąsy?! Na język patrz :) Zresztą znalazłem trailery po hiszpańsku i francusku też. No ale jak nie chcesz wiedzieć, to nie będę gwałcił przez ucho. Oko też.
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 10:07
                                                    a to rebus
                                                    w rebusach mało se radzę
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 10:21
                                                    Przecież to zwykły Gombrowicz był. Oraz japoński film.
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 10:57
                                                    o ten Gombrowicz to nie taki zwykły trza tych dwóch co o legalu prawili żeby go pojąć
                                                    ja dzisiaj na realu jestem -może po tej kawie

poproszę zatem telefon do przyjaciela lub pól na pół
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 11:06

> poproszę zatem telefon do przyjaciela lub pól na pół

No ale przecież przedtem byłaś pewna, że nie chcesz DarkWatera znać. A teraz?
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 11:17
                                                    tak wiem, że wiem, że nie chcę go znać
                                                    o masz jak ja dużo znowu wiem i wiem ,że wiem dużo
                                                    oprócz tego czego nie wiem
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 11:05
                                                    jesli chodzi o klimaty japońskie to ja tylko .......Bruce LEE ,jakaś tam opera Madame ........,batiki ,porcelana takie tam
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 11:16
                                                    eee-Bruce to raczej nie był Shogun :)
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 11:21
                                                    tak on China made in USA
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 11:31
                                                    W zasadzie to HongKong.
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 09:56
                                                    E-ureka!!!jak ja dzisiaj dużżo wiem
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 09:59
                                                    O, to powiedz jak zrobić szybko dużo kasy legalnie.
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 10:04
                                                    aaa tak na legalu tak
                                                    wiem,że trzeba spytać tych dwóch :ja oni się nazywali....a....chyba serce i mózg zdaje się
                                                  • niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 10:19
                                                    Ci to może i wiedzą ale nie chcą powiedzieć...
                                                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 09:47
                                                    czy ktoś widział Eurekę? Jak wygląda ten twór?
                                                    Komu w końcu się uda odpowiedzież jak z nut?
                                                    Czy to fruwa czy lata? Czy ma dzioba czy dziób?
                                                    Czy ktoś widział Eurekę? Gdzie się schował ten twór?

• niezmiennick Re: "reedukacja" 12.07.11, 09:48
                                                    Podobno ma oddech Kaczuchy Trzeciego czy jakoś tak.
              • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 10.07.11, 23:43

> Cidra pędzi?
                ZNACZY SIĘ TO?:)
                www.youtube.com/watch?v=JIRGiLfvSEw
                • niezmiennick Re: "reedukacja" 11.07.11, 10:25
                  Dobre to :)
                  • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 11.07.11, 13:37
                    Nie wiem ,nie znam się ,zarobiona jestem ,zamówień do.........
                    • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 17.07.11, 07:43
                      tydzień temu zmieniłam miejsce przechowywania kawy (bardziej przewiewne) mimo to nadal w pierwszym odruchu sięgam do szafki ,w której była dawniej
                      • niezmiennick Re: "reedukacja" 17.07.11, 10:34
                        O tak, znam ten mechanizm :)
                        • Gość: Ania Re: "reedukacja" IP: *.tktelekom.pl 31.07.11, 17:00
                          www.youtube.com/watch?v=HKiIqp74ZhU&feature=related

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka