Gość: :) IP: *.daminet.pl / 82.139.13.* 17.05.04, 19:46 www.fasco-cs.com/works/viridian/index_e.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karola Re: GRA c.d. IP: *.icpnet.pl 18.05.04, 13:06 rety!!! Kto w to gra??? Jakies podpowiedzi?? Bo siedze na pierwszej planszy i nie mam pojecia co robic z tymi wszystkimi znalezionymi rzeczami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: GRA c.d. IP: *.daminet.pl / 82.139.13.* 18.05.04, 14:44 www.nordinho.com/article.php/20040423195656465 Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: GRA c.d. 19.05.04, 10:14 ekstra! jak udało mi się rozkodować szkielecika to aż krzyknęłam z wrażenia! ale niestety nie potrafię znaleźć kartek tych wokół lampy :-(( a jak wam idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamcia Re: GRA c.d. IP: *.euronet.net.pl 19.05.04, 11:21 no to fajnie bo ja nawet nie umiem wejsc do tego pokoju. jak o wlaczyc nooo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamcia Re: GRA c.d. IP: *.euronet.net.pl 19.05.04, 11:26 O zesz kurna. juz nie wazne... znalazlam. zignorujcie moj post ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 i do tego ta muzyczka...tylko nadal nie mam.... 19.05.04, 11:29 ...wszystkich gadżetów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: i do tego ta muzyczka...tylko nadal nie mam.. IP: *.leszczyny.net 19.05.04, 17:58 Mam kilka znaczków coś tam z lodówki etc...co z tym wszystkim zrobić?? :( Mam ramkę i dwie foty, włożyłam tam dziewczyne i położyłam na szafce...co dalej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: GRA c.d. IP: *.leszczyny.net 19.05.04, 17:43 Kochani moi!! Czy u Was też się ta gra tak długo wgrywa?? Czy to tylko za pierwszym razem, czy jak, hmm?? Pozdrawiam cieplutko :) Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tere Re: GRA c.d. IP: *.acn.pl 19.05.04, 19:51 co zrobic z tym koscioutrpem???? help Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: GRA c.d. 19.05.04, 18:28 nie moge dostac sie do zapalniczki:( pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: GRA c.d. IP: *.leszczyny.net 19.05.04, 19:00 Jest pod koszem koło lodówki - POD KOSZEM :) Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: GRA c.d. 19.05.04, 20:32 no ale jak podniesz kosz?? klikam, klikam i nic;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tere Re: GRA c.d. IP: *.acn.pl 19.05.04, 21:08 kosz trzeba podnieśc zaznaczającv najpiewr tę biała kartke, ktora wyjęłaś z lodówki tak jest wedle instrukcji - ale u mnie nie działa. Nie moge też wyjąc kluczy kościotrupowi - muzyka gra, że niby coś jest, ale nie mam w menu - i potem cała zabawa na nic, bo nie otworzę tego albumu. Ponadto zauważayłam, ze jak się ominie kosz przy piewrszym podejsciu, to potem już nie można na niego wejść... czy mam schrzaniona wersje? poza tym płytę Cd mam na starcie- chyba, że jest druga, ale nie mam kluczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Re: GRA c.d. IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 19.05.04, 22:41 Wiecie co, ja wcale nie zajrzałam do tej gry, tylko przeczytałam wasze komentarze...Klucz kosciotrupa? Kartka zeby wleźć pod kosz? Uśmiałam sie do łez!!:D Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: GRA c.d. 19.05.04, 22:54 Gość portalu: tere napisał(a): > Ponadto zauważayłam, ze jak się ominie kosz przy piewrszym podejsciu, to potem > już nie można na niego wejść... > czy mam schrzaniona wersje? > > poza tym płytę Cd mam na starcie- chyba, że jest druga, ale nie mam kluczy... Mi tez sie nie udalo podniesc kosza w kolejnym podejsciu (zapomnialam o tej zapalniczce za drugima razem) Z reka kosciotrupa - ok, a na wstepie masz pudelko na plyte - sama plyta jest w pamietniku zamknietym na kluczyk ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: GRA c.d. 20.05.04, 10:38 mówię wam...najlepszy moment jest wtedy kiedy uda wam się "odkluczyć" szkielecika:-))) swoją drogą, to aż ciarki mi przechodza momentami. bo tak, przeczytałam zapiski w pamietniku...no i zgadza sie...w lodówce jest mięso i piwo...a ten kościotrup ma w reku butelke z proszkami nasennymi (ten od pamietnika łykał je na sen) no i nogi ma przewiązane zabezpieczeniem od roweru (zabezpieczenie ma kod...), rower mu ukradli...kurcze...sama nie wiem...on sam sie tak załatwił czy ktos mu pomógł?! Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: GRA c.d. 20.05.04, 10:42 mi sie udalo wrocic pozniej do kosza, a co trzeba zrobic z tym szyfrem??? Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: GRA c.d. 20.05.04, 11:05 ustawic go. ja grałam wczoraj i wpisałam date 19 maja (05.19) rany! i zadziałało! popróbuj moze z dzisiejsza datą. ale nie wiem co dalej, bo nie znalazłam niestety tych kartek na ścianie i na lampie... Odpowiedz Link Zgłoś
oko_jeza Re: GRA c.d. 20.05.04, 11:28 wciągające :)) jak odkryć nogi kościotrupa i dostać się do szyfru?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta KOD DO KOŚCIOTRUPA IP: *.leszczyny.net 21.05.04, 15:56 Kodem są urodziny jakiejś tam (z pamiętnika) trzbea umiec angielski - za każdym razem ten kod jest inny wiec trzeba odszyfrować to z pamiętanika :) Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: GRA c.d. IP: *.magma / *.magma-net.pl 20.05.04, 12:02 nie moge podniesc kosza i wlozyc plyty do pudelka:((( help Odpowiedz Link Zgłoś
slon_bim-bom Re: GRA c.d. 20.05.04, 13:45 Co zrobić z długopisem?? (czy cm tam jest ta pałeczka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: GRA c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 13:47 Nie chce mi się złożyć to coś zielonego w kostkę. dopasowuję karteczki z chińskimi cyferkami (chyba dobrze, według wzoru), ale to się nie składa w kostkę. co zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
slon_bim-bom Re: GRA c.d. 20.05.04, 13:50 Co się nie składa w kostę i jak to zdobyłaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: GRA c.d. 20.05.04, 14:32 no właśnie, ja tez zrobiłam wszystko. ale nie składa mi sie kostka, no i piszą mi (już jak schłodzę piwo :-))), ze nadal czegos brakuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: GRA c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 14:41 Dokładnie. Mam to samo. Piwo schłodzone i wciąż czegoś brakuje... podejrzewam że to przez tą kostkę ;( Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: GRA c.d. 20.05.04, 14:45 zrobiłam!!! udało się!!!!niestety siadł mi dźwięk. ale może to i lepiej :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: GRA c.d. 20.05.04, 14:47 kostkę trzeba złożyc patrząc na obrazek w menubox (ten po spalonych włosach) i wtedy kostka sama się złoży. a ten kościotrup wstanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: GRA c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 15:00 Właśnie tak robiłam. Patrzyłam który chiński symbol odpowiada cyferkom na kartce po spalonych włosach i układałam na zielonym. ale nie wychodzi... co źle robię? Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: GRA c.d. 20.05.04, 15:02 ja próbowałam chyba z 4 razy i w koncu sobie porysowałam na kartce. acha, musisz zacząc od jednej kropki, potem 2, 3...itd.musi byc zachowana kolejnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frrancuzka zapalniczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 16:55 Nie możemy za cholerę podnieśc tego kosza, klikamy na lodówke , na kartkę z chińskim znakiem, na włosy itd I kompletnie nic się nie dizeje - kosz się nie przesuwa 1 HElp 1 Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: zapalniczka 20.05.04, 18:27 a przepraszam, czy potrzebna jest jakaś sztuczka, żeby ta gra sie otworzyła...bo sie ładuje i ładuje i nie może sie załadować :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tere Re: zapalniczka IP: *.acn.pl 20.05.04, 18:35 raczej szybko - ja mam kiepski komp i nie mialam problemu... jesteś pewna, że kliknełas napis, że wyszlaś już z Crimson Room? A potem jest trapez i takie coś w co trzeba kliknąć, zeby zaświecić światło w pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: zapalniczka 20.05.04, 18:40 tak, wszystko kliknęłam...i jest loading...i cały czas stoi w miejscu grrr ale te kropeczki chodzą:) Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: zapalniczka 20.05.04, 23:04 ja nie mam nerwów...załadowała ni sie tylko JAPOŃSKA wersja...absurd :))) Odpowiedz Link Zgłoś
slon_bim-bom Re: zapalniczka 20.05.04, 18:52 w co kliknęliście, żeby odsłnić nogi kościotrupa?? Odpowiedz Link Zgłoś
slon_bim-bom Re: zapalniczka 20.05.04, 19:00 Ja podniosłam śmietnik, po tym, jak włożyłam piwo no lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
slon_bim-bom Re: zapalniczka 20.05.04, 19:18 ale jak to rozszyfrować?? Położyć gdzieś, czy co?? Odpowiedz Link Zgłoś
slon_bim-bom Re: zapalniczka 20.05.04, 20:19 i co zobić z kadzidełkiem, ja się pytam?? Odpowiedz Link Zgłoś
slon_bim-bom Re: zapalniczka 20.05.04, 20:21 no dobra, zapaliłam już to złote, ale co mi to dało?? Odpowiedz Link Zgłoś
slon_bim-bom Re: zapalniczka 20.05.04, 20:47 rozwiązałam już tamte problemy :) tylko co kliknąć po wpisaniu szyfru?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judyta Kosz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 23:20 Błagam, co z tym koszem. nie daję rady. Napiszcie, proszę, jak go ruszyć. PROSZĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: Kosz !!! 21.05.04, 08:25 trzeba cierpliwie próbować, mnie w końcu za którymś razem się podniósł. posiłkujcie się wskazówkami (autor wątku podał adres strony), no i wszystko musi grac...kostka ma sie ułożyc, kadzidełko palic, piwo ma byc schłodzone...no i wtedy zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: Kosz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:01 Wreszcie się udało!!! fajne, tylko szkoda, że dalej nic nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka oto jak zabrać zapalniczkę: 21.05.04, 09:45 po wyjęciu włosów z kosza należy je obejrzeć, tzn. podświetlić je na menu z prawej strony i wcisnąć przycisk "about item". Po tych oględzinach nie powinno być problemu z podniesieniem kosza! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judyta Re: oto jak zabrać zapalniczkę: IP: *.echostar.pl 21.05.04, 10:09 Działa!! Wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anik Co z tym piwem? IP: *.echostar.pl 21.05.04, 12:40 Zrobiłam wszystko, jednak nie moge wyjść z pokoju. Coś jest chyba nie tak z tym piwem. Moje jest "So chilly". To chyba dobrze?? Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: Co z tym piwem? 21.05.04, 13:13 takie ma być. a kadzidełko się pali? a pudełko na duszę ułożone? wszystkie rzeczy znalezione? jak wszystko zrobisz jak "w przepisie" to wyjdziesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka Re: Co z tym piwem? 21.05.04, 13:21 Gość portalu: Anik napisał(a): > Zrobiłam wszystko, jednak nie moge wyjść z pokoju. Coś jest chyba nie tak z > tym piwem. Moje jest "So chilly". To chyba dobrze?? Piwo jest OK. A co ustawiłaś na półce? Powinno tam być piwo, pudełko CD z płytą w środku i kadzidełko. Zapalasz kadzidełko zapalniczką, dzwonisz w dzwoneczek i już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anik Re: Co z tym piwem? IP: *.echostar.pl 21.05.04, 13:35 No, tak.... Kadzidełko sie nie pali... Zapaliłam, ale piwo, jest juz ciepłe :) Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 spostrzeżenia 21.05.04, 13:38 co myslicie o tej grze? zaskoczył Was koniec, czy spodziewaliscie sie innego zakonczenia. u mnie niestety w polowie siadl glos, wiec pewnie efekt nie byl juz taki sam... no i w zasadzie nie bardzo zrozumialam zakonczenie :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka Re: spostrzeżenia 21.05.04, 13:46 Ja niestety musiałam grać bez dźwięku :-(( A zakończenie - hmmm...w sumie spodziewałam się czegoś w tym stylu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tanger.soto Re: spostrzeżenia 22.05.04, 20:16 udało mi się!!!! za trzecim podejściem. uff... koniec piękny... za kilka dni znów spróbuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tapir(ka) Re: spostrzeżenia IP: *.chello.pl 23.05.04, 18:45 o matko super szkoda ze nie ma dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś