Dodaj do ulubionych

Arcane - Stone Circle

IP: *.chello.pl 16.07.04, 21:12
zakladam nowy watek, bo tam sie juz gesto robi:)

jestem w epizodzie 2gim, ale nie mam zapalek zeby zapalic swiecznik! gdzie
sa? licze na was:)
pzdr
Pauli
Obserwuj wątek
    • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 16.07.04, 22:51
      W jej garderobie w szufladzie w stoliku przed lustrem jest zapalniczka.
      Ja jestem w 4 epizodzie i nie mogę go skończyć...
      • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 16.07.04, 23:14
        o matko a ja obklikalam caly stolik i nie znalazlam....:) wieeelkie dzieki
        • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 16.07.04, 23:40
          A wiesz może jak otworzyc te przejścia w podziemiach? bo ja przez to chyba dziś
          sie nie położę spać.
          • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 16.07.04, 23:49
            ktore przejscie? w drugim etapie czy gdzies dalej? bo wlasnie sie biore za
            trzeci, zobaczymy jak mi pojdzie;)
            • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 16.07.04, 23:52
              w drugim. Te 4 drzwi z jakimiś dziwnymi znakami.
              Wojtek w tamtym wątku coś podpowiadał ale nic z tego nie rozumiem , nie
              wychodzi mi nic :((
              • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 16.07.04, 23:58
                a, juz mowie: jak pojdziesz w lewo to masz drzwi i obraz -na nim namalowane
                znaki, ulozone jakby po 4 stronach swiata - [np.po lewej (zachod) jest cos
                podobnego do "e", pozostale znaki ciezko mi do czegos porownac:)]; no i na
                kolejnych drzwiach musisz ulozyc wlasciwe znaki(obracajac tarcza tak, by znak
                byl na dole); dzieki tamtym podpowiedziom wiemy, ze drzwi drugie na prawo od
                drabiny to poludnie, czyli te pierwsze na prawo to zachod (tam ustawisz to
                nieszczesne "e") pierwsze na lewo to polnoc itd
                jak juz ustawisz znaki, to mozesz wcisnac w jednych (dowolnych chyba) guzik na
                srodku tarczy, potem przejssc do tych po przeciwnej stronie i wziac szkatulke

ja wlasnie placze sie bezladnie po statku i jakos marnie mi idzie:)
                pzdr
                P.
                • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 17.07.04, 00:06
                  Drzwi otworzyłam ale ta skrzynka wisi na łańcuchach i nie mogę jej wziąć
    • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 16.07.04, 23:55
      I znowu mnie zgniotło, cholercia...
      • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 17.07.04, 00:02
        hmm, moze poplatalas strony swiata? mi sie tez pochrzanily na poczatku...:)
        • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 17.07.04, 00:11
          cholera, nie idzie mi... mam mlotek i srodek do czyszczenia, kolem juz zwalilam
          jednego z pokladu i dalej brak pomyslu... chyba czas spac...
          • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 17.07.04, 22:32
            widze za gadam sama ze soba-ladne rzeczy...:)

no ale musze was prosic o podpowiedzi - juz przebrnelam troche dalej, ale
            ciagle na statku...wsypalam srodek zracy do komina, odciagnelam budzikiem
            sternika, nawet udalo mi sie zejsc w helmie na dol, ale nie moge sobie poradzic
            z tym niebieskim pudlem (?) nie wiem, po co mi wiosla (albo jak uruchomic
            lodz...) help!
            gwiazdka, a Tobie jak idzie?
            • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 12:05
              Ja chwilowo nie gram, bo mąż coś pisze pilne na komputerze, ale w poniedziałek
              od rana znowu zacznę.
              A na tym pudle są litery i jak założysz okulary to je zobaczysz i trzeba z nich
              ułożyć napis, wtedy się otworzy.
              wsiadasz do łódki, odpływasz i koniec epizodu.
              • Gość: gracz Re: Arcane - Stone Circle IP: 213.77.101.* 18.07.04, 15:21
                Dajcie linke do tej gierki.
                • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 18:54
                  www2.warnerbros.com/web/arcane/home.jsp?frompage=sitemap
                  • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 20:19
                    jakie okulary? ja ma tylko te na podczerwien, a ten glupek nijak nie chce ich
                    zalozyc! ani na kask, ani pod kask, ani na dole jak stoje nad pudlem, ani na
                    gorze!! zgubilam jakies okulary po drodze? czy nie umiem ich zalozyc?
                    pzdr
                    Pauli
                    PS. gwiazdka, no jak on tak moze, caly weekend pisac i nie dac ci pograc!
                    skandal:)
                    • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 22:34
                      Sorki, miałam na myśli właśnie te na podczerwień.a zapomniałam że tam jest
                      jeszcze w powietrzu ten gaz, więc musisz kliknąć na takie rury zakończone
                      klapkami wystające z sufitu (nie pamietam 2 albo 3) one się otworzą i wessają?
                      ten gaz - wtedy on zdejmie ten ohydny baniak z głowy i będzie mógł założyć te
                      okulary.
                      A męża juz odgoniłam od kompa i znów mogę grać HURRA
                      pozdro
                      • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 22:44
                        yyy, znowu nie wiem...:(
                        jaki to wyraz?
                        • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 22:49
                          duo crur bestia

A już myślałam że może poszłaś spać.
                          • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 22:54
                            juz sama na to wpadlam:))
                            wielkie dzieki
                            • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 22:58
                              no cholera, teraz znowu nie umiem wsiasc na lodke! straszne dzis ze mnie
                              ciele...
                              • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:01
                                Najedź wiosłami na nią
                                • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:02
                                  Ja też dziś jestem taka jakby lekko przymulona, ale to chyba dlatego że koniec
                                  weekendu :))
                                  • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:05
                                    jak juz tu napisze, co mi nie idzie, to wychodzi:))
                                    teraz zaczelam etap z pociagiem i znowu sie bez sensu snuje, mam tylko butelke
                                    szampana a potem dopada mnie czarny koles...
                                    • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:10
                                      Jak tylko wejdziesz do tego przedziału z kolesiem to musisz go ogłuszyc flaszką
                                      (szkoda szampana ale trudno)i zabrać co się da z tych przedziałów.A jak
                                      będziesz wracała to zabierz też ten pojemnik z lodem w którym była butelka -
                                      przyda się później.
                                      • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:14
                                        o rany, jestem wyjatkowo tragiczna, rece i nogi juz mi opadaja... dlaczego ona
                                        nic nie zabiera??? i dlaczego chodzi jakby byla spetana w kolanach?:)
                                        pzdr
                                        P.
                                        • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:16
                                          Prawda? I w dodatku chyba się ostro najarała , bo cały czas ma te wizje.
                                          Biedna dziewczyna...
                                          • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:18
                                            hehe, no na pewno...
                                            klikam na rozne rzeczy ona mi mowi ze to moze byc useful, ale zabrac nie
                                            chce... co za niezdecydowana dzieucha, juz nie mam do niej sily...
                                            co musze miec a co sobie darowac?
                                            • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:26
                                              Flaszka, lód, list, głowa żaby i czerwony kamyk (te 3 ostatnie są w sejfie,
                                              który otwierasz przy pomocy słuchawek lekarskich z 1 pokoju) i wracasz do
                                              kochasia który czeka w bagażowni.
                                              A potem żaba do żaby i dalej idzie przystojniak....
                                            • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:27
                                              tzn bez flaszki bo juz ją rozbiłaś na głowie tego czarnego.
    • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:27
      A masz zapałki?
      • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:30
        nie mam, mam stetoskop (juz wykorzystany), te dwie rzeczy z sejfu, stojak z
        lodem; z ostatniego wagonu naszyjnik i ksiazke z tronu, ale wlasnie mnie
        zabilo:)
        to gdzie te zapalki?
        • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:31
          A jak weszłaś do ostatniego wagonu? Ja cholercia nie mogłam bo były zamkniete
          drzwi.
          • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:34
            drzwi wagonu same mi sie otworzyly (czerwona strzalka w tyl), a za nimi sa
            drugie z jakas okropna morda - taka sama, jak ta w sejfie - no to wzielam morde
            nalozylam na morde i sie otworzyly
        • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:34
          Zapałki są w tej zielonej torbie,jak klikniesz najpierw będzie miała kolejną
          wizję(czemu mnie to nie dziwi?) a potem normalnie ją otworzy.
          • Gość: P Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:35
            aha, to ja sie po tej wizji zniechecilam do kolejnego klikania:)
            • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:38
              Mówisz o tych drzwiach obok pomieszczenia z bagażami? Tm gdzie wchodzi ten
              facecik.
              • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:40
                no jakby za bagazami - ostatni wagon; i wchodzi on, bo ona "boi sie negatywnej
                energii" w srodku sa dwa posagi, tron itd
                • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:43
                  aaa bo myślałam że opuściłam jakieś pomieszczenie. A tam juz byłam.
                  • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:46
                    to nie dokonczylas tego etapu? myslalam, ze jestes duzo dalej:)
                    co robilas w tym ostatnim wagonie? mam amulet i ksiege, czy cos jeszcze jest
                    nam potzrebne? cos na pewno, bo potem chyba trzeba odczepic wagon, ale na razie
                    slysze "ze jeszcze nie teraz"...
                    • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:52
                      Książkę musisz położyć na wolne miejsce w ścianie a na tych półkach nad
                      książkami poukładać kamień, lód i zapałki
    • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:48
      No nie, znowu mnie zabiło.
      Nigdy nie lubiłam walczyć, a teraz trzeba robić uniki i jeszcze kręcić jakimiś
      kółkami!!!i to jednocześnie
      U ciebie też nie działa "save"?, bo ja za każdym razem muszę zaczynać od
      początku.
      • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:50
        no tez nie dziala, i wkurza mnie ze trzeba wkolko to samo...
        a walczyc trezba?? hmm, u mnie sie nie zapowiada, znowu utknelam...
        • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:54
          hihi, chociaz wlasciwie moze opcja "save" dziala, a load nie;)
          • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:58
            w każdym razie efekt ten sam...
            A juz myslałam że to tylko ja się tak męczę:-))
        • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:56
          trzeba cały czas klikać to wtedy on kuca i ten zorro nie może mu odciąć tego
          naszyjnika co go chroni.
          A w miedzyczasie trzeba kręcić przy tym urządzeniu między wagonami, ale prawdę
          mówiąc nie mam pojęcia o co tam chodzi..., bo jak dla mnie to za szybko się
          wszystko dzieje
          • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:59
            o rany, gdzie ty to masz?? ja nie mam z kim walczyc i zadnych kolek do krecenia!
            a nie moge otworzyc wagonu, przedz ktorym stal koles oguszony flaszka, czy mam
            po co sie tam pchac?
            • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 19.07.04, 00:02
              tamte drzwi są chyba zamknięte na amen. A to wszystkie rzeczy trzeba
              porozkładań w tym wagonie gdzie jest tron i te posągi a on później wyjdzie na
              dach pociągu i tam się będą trzaskać
              • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 19.07.04, 00:04
                mi jakos to rozkladanie nie wychodzilo, nic sie nigdzie nie chcialo dac
                zostawic:)
                wracam probowac...
                • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 19.07.04, 00:07
                  no, wreszcie!
                  • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 19.07.04, 00:12
                    I jak ci idzie?
                    ja się na dzisiaj poddaję, spróbuje jutro - może będzie lepiej
                    Z resztą o tej porze mój mózg juz śpi.
                    pa pa do jutra.
                  • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 19.07.04, 00:13
                    udalo mi sie odczepic wagon pomiedzy przysiadami!
                    ide do etapu 5go, zobaczymy jak daleko sama zajde;)
                    • Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 19.07.04, 12:31
                      Dobra. Piaty juz mam (za soba).
                      Pozdr.
                      ;-P
                      • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 19.07.04, 14:03
                        A co trzeba zrobić w szóstym. Mam zapałki, wazon i na tym utknęłam.
                        • Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 19.07.04, 14:15
                          Zdejmij wrozce z glowy diadem (?). A nastepnie, podejdz do zegara i wloz diadem
                          na glowe: przerzuci Cie do takiego czegos trojdzielnego, gdzie trzeba uzgodnic
                          (chyba) po kolei ramiona tego czegos z obrzezem. Przeniesziesz sie w przeszlosc,
                          terazniejszosc i przyszlosc-przy stole (ale nie w tej kolejnosci- jeszcze nie
                          wiem jak), a nastepnie podejdz do drzwi, otworz je i wloz diadem ponownie.
                          Przerzuci Cie przed taka szafe z zamkiem z weza. Klikaj na plomienie w tej
                          kolejnosci jak blyskaja. Uwaga-blyskaja w seriach. Najpierw 1 , potem 2, potem 3
                          i tak do 8.W kazdej z opcji (przeszlosc, przyszlosc terazniejszosc trzeba ta
                          szafe otworzyc. A po wejsciu do niej sa widoczne kregi z opisami po lacinie-nie
                          pamietam teraz. I dalej nie doszedlem, ale na dzisiaj koniec.
                          Pa
                          • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 19.07.04, 21:51
                            o, a jak ja jej chcialam to paskudztwo z glowy zdjac, to mi sie nie udalo...
                            lece probowac ponownie, bo utknelam tu, gdzie gwiazdka:)
                            Wojtek, a ty juz skonczyles wszystkie 8?
                            • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 19.07.04, 22:16
                              hehe, nie ma to jak uwazne czytanie poprzednich postow:) cofam pytanie czy
                              skonczyles wszystkie:)
                              ja ugrzezlam przed szafa - albo nie nadazam z klikaniem albo nie wiem co (waz
                              sie zaciesnia, ale potem wraca do normalnych gabarytow), ale w koncu przestaje
                              blyskac i nawet nie mam jak wrocic, bo zginela czerwona strzalka:(
                              pozdrowionka dla graczy
                              Pauli
                              • Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 20.07.04, 06:41
                                Jesli chodzi o weze, to poczekaj az sie skonczy kazda z serii i dopiero potem
                                klikaj, tylko zapamietaj kolejnosc blyskow.
                                Ja tez siedze w piatym episodzie i nie mam czasy dokonczyc.
                                Podejrzewam jeszcze kominek, ale cos mi nie dziala. Moze przeczytac ten opis na
                                poczatku episodu ?
                                Pozdr.
                                ;-P
                                • Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 20.07.04, 07:14
                                  Korekta. Oczywiscie w szostym epizodzie.
                                  Ale i tak stoje.
                                  Pozdr.
    • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 09:37
      Zupełnie wie wiem co z tymi kręgami.Może trzeba jeszcze coś mieć? pokręcę się
      po tym pokoju ale nic mi nie przychodzi do głowy, może macie jakieś pomysły?
      pozdr.
      • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 11:21
        No, nareszcie przeszłam 6 epizod. Idę dalej, kto ze mną?
        • Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 20.07.04, 11:54
          Jakas podpowiedz ? ;-P
          Mam dzbanek, diadem i zapalki. czasami swieczke. Co dalej ?
          Pozdr.
          • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 12:15
            a w którym jesteś epizodzie? szóstym?
      • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 11:25
        ja tez tak jakos bezmyslnie krece tymi kregami, bo rysunki nijak do konca nie
        chca sie zgodzic... do szafy z wezem dotarlam raz, bez krecenia-podeszlam do
        tych drzwi z prawe, otworzyma, uslyszalam ze nie moge tam wejsc, ale zalozylam
        diadem i weszlam... no ale pomijajac szafe, ktorej nie otworzylam, to nie wiem
        jak te kregi ustawic na przeszlosc i przyszlosc...

moze ktos sie jeszcze dolaczy do gry, bo cos nam slabo idzie...:) ja sie biore
        za ciag dalszy wieczorkiem
        pzdr
        P.
        • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 11:48
          Będąc w przeszłości podejdź do kominka pogadaj z kobietą na fotelu i zabierz
          księge a potem załóż diadem - zdobędziesz 2 karty, potem w przyszłości też przy
          kominku załóż diadem i dzbanem nabierz trochę popiołu z kominka. potem musisz
          odwiedzić wszystkie czasy i wchodzić na te kręgi aż ta szafa się zniszczy i
          poukładać te rzeczy na kręgach
          • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 11:49
            7 przeszłam jestem przy ostatnim.
            I tu kaplica!!!
          • Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 20.07.04, 13:02
            Dzieki. Przeszedlem.
            Pozdr.
            • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 13:11
              Ja doszłam do ostatniego ale nie bardzo wiem co jeszcze zrobić.
              • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 19:09
                o matko, ale mnie przegoniliscie! a ja ciagle nie wiem jak sie dostac do
                przeszlosci i przyszlosci:((
                • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 21:54
                  Pauli i jak Ci idzie?
                  Może w czymś pomóc?
                  • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 22:07
                    oj, pomoc, pomoc koniecznie!:)
                    caly czas jestem w tym samym miejscu - mam diadem, udalo mi sie w
                    terazniejszosci otworzyc szafe (nie wiem, co zrobic z tymi napisami i spirala
                    na podlodze) ale nie wiem, jak ustawic ten zegar na przeszlosc i przyszlosc:(;
                    juz go tyle razy obrocilam i nic, obraocilam i wracalam do pokoju-tez bez
                    zmian... ehh, beznadziejna dzis jestem...
                    • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 22:25
                      na tym kręcocym sie kółku są takie 3 znaczki i tylko te 3 mają swoje
                      opowiedniki na obręczy. Musisz tak ustawiać kółko żeby dopasować do siebie te
                      połówki( nie wszystkie naraz tylko kolejno: 1-wszy prowadzi do przeszłości,2-gi
                      do teraźniejszości itd)
                      wcześniej ci napisałam co trzeba gdzie zrobić.
                      • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:06
                        hmmm, cos chyba robie zle...
                        podchodze do zegara-wkladam diadem- prze kregach ustawiam np to polkole z
                        samymi polokregami na wysokosci takiego samego, klikam w czerwona strzalke w
                        prawo-wracam do pokoju i jest bez zmian:(
                        nie wiem, co jest nie tak...
                        • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 23:10
                          jak ustawisz je obok siebie to kliknij na którykolwiek z z tych dwóch
                          • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:11
                            AHA:))))))
                            no tak, wszystko jasne, ale ze mnie ciele:)
                            dzieki...
                            • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:31
                              no, udalo sie,powedrowalam po epokach, poukladalam rzeczy na kregach, ale co
                              dalej?
                              • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:33
                                a, juz wiem:)
                                • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:39
                                  teraz utknelam na 7mym:( mam line i posazek ptaka, widzialam symbole na
                                  kolunach i na witrazu i co dalej? gwiazdka, ratunku:)
                                  • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 23:53
                                    załóż ten noktowizor i popatrz na witraż a potem postaw posąg pośrodku tego
                                    czegoś ze znakami i tak ustaw żeby te 2 co są na witrażu były jeden pod drugim
                                    • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:59
                                      no juz ustawilam... i potem klikam na posazek, ale sie nic nie dzieje... o czym
                                      jeszcze zapomnialam?
                                      a tobie jak idzie? szkoda, ze i ja nie moge ci podpowiedziec...
                                      • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 00:04
                                        juz wiem, po ustawilam jedno pod drugim, ale miejsce mialo znaczenie -
                                        przesunelam oba w lewo o jeden i pomoglo...
                                        • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 00:18
                                          Ja już zwątpiłam w swoje możliwości. Jestem chyba bardzo blisko zakończenia ale
                                          nic się nie dzieje...
                                          Albo coś pominęłam albo robię źle i dlatego.
                                          Poczekam na ciebie, hihi bo sama to nie wpadnę na nic.
                                          • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 00:23
                                            no nie wiem czy ci pomoge, jakos sie nie zapowiada:)
                                            na razie ugrzezlam w krypcie, odsunelam plyte z grobowca, mam kusze i zwoj
                                            papieru, drugi z dziury w innym, wcisnelam oczy w trzecim i nie mam dalej
                                            pomyslow... dzis to cie raczej nie dogonie:)
                                            • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 00:30
                                              to skończymy jutro, bo ja to i tak pewnie będę nad tym męczyła nie wiadomo ile
                                              czasu. Teraz już mi się nie śpieszy.
                                              A przy tych grobach to już wszystko, musisz wyjść na to przejście, założyć
                                              noktowizor i strzelać z kuszy (tylko załóż amulet)
                                              • Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 21.07.04, 08:03
                                                No to ja zaczne 8
                                                Z bagaznika samochodu zabrac wszystko co sie da, przed samochodem lezy kamien-
                                                tez zabrac.
                                                Chlopy ida na prawo- przez noktowizor ogladaja kamien a potem lopata kopia
                                                dziure i zakladaja sznur na kamie.
                                                !@#$%&* - czy w tej robocie nie mozna spokojnie pograc.
                                                Dokoncze pozniej
                                                Pozdr.
                                                • Gość: Gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 09:22
                                                  Ja już zeszłam na dół, poukładałam te rzeczy z bagażnika na odpowiednich
                                                  miejscach, tam gdzie są te kamienie po założeniu noktowizora widzę promienie w
                                                  kształcie pentagramu i cholercia nic sie dalej nie dzieje:((
                                                  Wg opisów jakie znalazłam powinien sie pojawic jakiś - demon a tej paskudy nie
                                                  ma...I co teraz?
                                                  • Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 21.07.04, 09:59
                                                    A jak zeszlas na dol?
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 21.07.04, 10:18
                                                    Co namazac na tym kamieniu?
                                                    Pozdr.
                                                  • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 10:18
                                                    Koło
                                                  • Gość: tamarise Re: Arcane - Stone Circle IP: *.pl / *.enterpol.pl 21.07.04, 11:45
                                                    jak dokładnie ma być narysowane to koło?
                                                  • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 11:59
                                                    dosyć duże, prawie na cały kamień
                                                  • pauli7 Re: Arcane - Stone Circle 21.07.04, 12:11
                                                    o matko, a wy juz gracie? no ladnie, a ja wstalam dopiero i widze, ze sie musze
                                                    zabrac szybko do roboty:))
                                                    pzdr
                                                    Pauli
                                                  • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 12:18
                                                    No proszę...
                                                    A myslałam, że tylko ja potrafię tak długo spać, hihi
                                                    Czekamy na Ciebie.
                                                  • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 12:21
                                                    ja wlasnie koncze 7my, juz wczoraj usypialam:)
                                                    jak juz strzelilam z kuszy i siegam po glowe, to wszystko sie na mnie zawala i
                                                    musze od poczatku... co zrobic??
                                                  • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 12:31
                                                    A założyłaś talizman?
                                                  • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 12:46
                                                    zalozylam, pomoglo:)
                                                    teraz sie placze po kamiennym kregu, nie wiem, gdzie wy rysowaliscie to kolo...
                                                  • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 12:51
                                                    kurcze, wogole nic nie umiem - noktowizor nie chce sie zalozyc, kilkam na
                                                    wszystko po kolei i nic... do zebrania chyba tez juz nic nie ma (poza
                                                    zawartoscia bagaznika i kamieniem)... help, bo juz na poczatku mnie
                                                    zastopowalo...
                                                  • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 12:56
                                                    no, wykopalam dziure... jak odsunac ten kamien? line juz przyczepilam
                                                  • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 13:05
                                                    a, juz wiem:)
                                                  • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 13:09
                                                    kolo narysowane... i nic sie nie dzieje:(
                                                  • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 13:25
                                                    Koło rysujesz później. Najpierw musisz przejść od samochodu w lewo tymi
                                                    kobitkami i narysować rękami na kolumnach kreski na jednej pionowo , a na
                                                    drugiej poziomo wtedy na kamieniach zaświecą się znaki.
                                                  • Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 21.07.04, 14:19
                                                    Dobra.Poddaje sie.
                                                    Pozdr.
                                                  • Gość: tamarise Re: Arcane - Stone Circle IP: *.pl / *.enterpol.pl 21.07.04, 14:49
                                                    haha, udalo sie. wielkie dzieki :)
                                                    zakonczenie dosc ciekawe i dajace nadzieje na przyszlosc ;)))
                                                  • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 15:45
                                                    A co trzeba zrobić na końcu?
                                                  • Gość: tamarise Re: Arcane - Stone Circle IP: *.pl / *.enterpol.pl 21.07.04, 16:06
                                                    za pomoca tego amuletu zlapac na takie niby-lasso tego calego demona za obie
                                                    łapy(?) i kark
                                                  • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 16:10
                                                    Kiedy mi się właśnie nie pojawia żaden demon. Co trzeba zrobić żeby się pojawił?
                                                  • Gość: tamarise Re: Arcane - Stone Circle IP: *.pl / *.enterpol.pl 21.07.04, 17:51
                                                    kiedy już ułozysz odpowiednie wszystkie czesci tego diabła w tym tunelu, trzbea
                                                    pozniej wrocic do samochodu a pozniej calą czwórką przejść do tych ustawionych
                                                    kamieni, na ktorych wyswietlona byla kolejnosc ukladania czesci. tam uzupelnic
                                                    te lezace monolity i voila :)
                                                    troche moze niejasno to wytlumaczylam, ale przynajmniej wieksza przyjemnosc z
                                                    rozkodowania tej informacji ;)
                                                  • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 17:52
                                                    gwiazdka, doprecyzuj! na ktorych kolumnach mam te znaki malowac?? bo juz chyba
                                                    wszystkie opukalam, i te na poczatku i te w kregu...
                                                  • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 18:33
                                                    3-ci z lewej i 2-gi z prawej na tej planszy zaraz za samochodem.
                                                    Ja wszystko poukładałam tak jak trzeba nawet zaczynałam 3 razy żeby było według
                                                    kolejności jak w opisie który przez przypadek znalazłam. ale po uzupełnieniu
                                                    tych kamieni z kółkiem i kwadratem jest tylko taki błysk... a dokładnie 2...i
                                                    dalej nic się dzieje a jak zakładam noktowizor to widać te promienie, nie wiem
                                                    czy coś po drodze schrzaniłam?
                                                  • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 18:35
                                                    ona najpierw podchodzi, widzi demona a potem trzeba zrobić ruch poziomy od
                                                    lewej do prawej tymi rękami demona, a na drugim pionowo
    • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 18:58
      Skończyłam!!!!!
      Ale pipa ze mnie nieziemska, znalazłam inną stronkę na której jest ta gra i
      można powiększyć obraz na cały ekran i dopiero teraz zauważyłam, że cały czas
      myliłam serce z okiem( co mi odbiło?) No cóż, jak ktoś gapa....

playit.ch/playit_category.php?cat=12
      polecam tę stronę
      dajcie znać jak zaczniecie w coś grać
      • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 22:58
        gratulacje!!
        ja ciagle jestem w tym samym miejscu, kompletnie mi nie idzie... jedyne co mi
        sie udalo, to odsunac kamien, a dalej-klapa! pomimo podpowiedzi- albo nie
        rozumiem slowa pisanego albo cos jeszcze zgubilam po drodze:) jak klikam na
        kolumne, to pokazuje mi sie demon, ale macham rekami i nic...
        • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 23:16
          wlasnie sobie zdalam sprawe z jednego dosc istotnego drobiazgu: ktoregos
          wieczoru zaczelam etap 5ty, poszlam spac a nastepnego dnia wzielam sie ...za
          6ty! a tego piatego nigdy nie skonczylam!! no jestem ostatnio w kiepskiej
          formie psychicznej, ale nie przypuszczalam, ze az taka skleroza mnie
          dopadnie!!:)
          wracam do piatego, o ile pamietam to nijak nie umialam tych trybow ustawic...
          jesli jeszcze pamietacie jak to bylo, to prosze o podpowiedz...
          • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 23:42
            Ja z tymi trybami męczyłam się dość długo, aż w końcu udało mi się przez
            przypadek ułożyć. Pamiętam tylko, że jedno kółko zostaje wolne.
            A w 8-mym musisz najechać rękami demona na kamień - tymi co były w bagażniku.
            • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 23:56
              wiem, ze rekami demona, nie swoimi:) ale nic to machanie nie dalo, pewnie przez
              to, ze 5go nie skonczylam... ale jak sobie pomysle, ze mam znowu sie z tymi
              trybikami meczyc, to mi sie odechciewa...
              pisalas wczesniej, ze znalazlas opis do gry -masz moze link? moze to mi pomoze:)
              • Gość: magda Re: Arcane - Stone Circle IP: *.com / *.swiebodzin.net 22.07.04, 00:34
                Tryby: pierwsza dzwignia (od lewej)porusza srodkowy gorny tryb - ma on zahaczac
                o ten, ktory wystaje z gory, druga porusza dolny tryb po prawej - zahaczamy go
                o tej juz krecacy sie, piata - gorny tryb po prawej - dajemy go do samej gory,
                czwarta mozemy nieznacznie obnizyc srodkowy dolny tryb, szosta obnizamy ten
                tryb po lewej do srodkowego dolnego trybu, a trzecia dzwignia przyblizamy je do
                siebie. Powinno dzialac :). Pozdr.
                • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 22.07.04, 10:11
                  www.the-geek.com/forum/index.php?showtopic=72
                  to adres strony z opisem - tylko że po angielsku
                  I nie poddawaj sie, a nieukończenie piątego epizodu nie ma na to wpływu bo ja
                  też przechodziłam je nie po kolei.
    • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 22.07.04, 12:04
      Mam fajną grę. Trzeba wyjść z pokoju
      www.higopage.com/droom
      właśnie się męczę....
      • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 22.07.04, 21:33
        hehe, juz wiem czemu mi nie wychodzilo! machalam nogami, a nie rekami:)))

jak skoncze, to sie biore za ten pokoj:)
        wielkie dzieki za wszystkie podpowiedzi, mam nadzieje ze juz sobie poradze
        dalej..
    • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 22.07.04, 22:52
      Pauli pomóż, widziałam, że przechodziłaś grę truelove. Co trzeba zrobić z tą
      piramidą? - plecak juz mam.
      • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 22.07.04, 23:59
        yyy... z piramida? kurcze, nie do konca pamietam - pamietam, jak trzeba
        wyciagnac plecak, ale to juz masz...
        to jest zlosliwosc losu, bo przedwczoraj wywalilam z dysku wskazowki do calej
        gry...
        no wiec CHYBA bylo tak - trzeba wrocic na te plansze gdzie widac z gory
        piramide i tam gdzies biega po drzewach malpa - jakos sie na ta malpe polowalo
        (czy moze strzelalo z procy) i ona upuszczala nie-pamietam-co (jakis posazek
        czy cos) a potem nalezalo wejsc na gore piramidy i do srodka...
        mam wrazenie ze cos pokretnie wyjasniam, ale akurat tego kawalka nijak nie moge
        sobie przypomniec dokladniej... ale poszukam, bo moze gdzies jeszcze znajde ten
        link do wskazowek albo cos madrego wymysle...;)
        pzdr
        P.
        • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 23.07.04, 00:08
          ok, juz mam dla ciebie podpowiedz, mam nadzieje ze moze byc po angielsku...

Outside the Pyramid

Climb to the top. Notice that the door is locked.
          Notice, too, that the silly monkey bouncing in the trees has the key. (If she's
          vanished, take it for granted she has the key, okay?)
          Move to the right side of the top level (your character will go "Hmm..." there,
          which usually means the area's important).
          Drag the bow and arrows to your character.
          When the monkey reappears again, wait for her to get front and center. She'll
          hold up a banana, then you'll be able to click on her.
          You're a lousy shot, though, so you'll have to shoot two Lacta bars and that
          bat out of her hands before you click on her a final time and she holds up the
          key in defeat. Notice where it lands.
          Go back to the totem at the lower left of the screen. The key landed at its
          base, just to the right of it.
          Grab the key and return to the top of the pyramid.
          Use the key on the locked door. Then go in through the door

no to powiedzmy raczej srednio pamietalam:))
          jakby co, to sluze pomoca dalej (przy okazji- bez tych wskazowek nigdzie bym
          nie doszla, gra truelove jest chyba najtrudniejsza ze wszystkich - a juz kilka
          przerobilam)
          P.
          • Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 23.07.04, 01:37
            Dzięki za pomoc. Znalazłam podpowiedzi i już skończyłam grę. Fajna była...
            Muszę poszukać następnej, a jak tobie idzie?
            • Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 23.07.04, 01:48
              no ja wlasciwie skonczylam nie udalo mi sie zabic demona, ale po drugim razie
              znudzilo mi sie probowanie, a to i tak przeciez sam koniec:)
              przydalaby sie nastepna gierka, co? :)
              dobrej nocki
              Pauli
      • Gość: yennefer Re: Arcane - Stone Circle IP: *.n4u.krakow.pl 12.08.04, 13:08
        ok.jestem w trzecim epizodzie.jaki wyraz ma byc na tym czyms co przewoza
        oni.pomocy!!
    • Gość: Monika Re: Arcane - Stone Circle IP: *.wroclaw.mm.pl 25.08.04, 19:49
      Widzę, że niezła ta gra była. Czy ktoś mógłby podesłać mi linka, bo TU nie
      znalazłam.
      W starszych wątkach też się nie doszukałam...

Dzięki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka