Gość: Pauli IP: *.chello.pl 16.07.04, 21:12 zakladam nowy watek, bo tam sie juz gesto robi:) jestem w epizodzie 2gim, ale nie mam zapalek zeby zapalic swiecznik! gdzie sa? licze na was:) pzdr Pauli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 16.07.04, 22:51 W jej garderobie w szufladzie w stoliku przed lustrem jest zapalniczka. Ja jestem w 4 epizodzie i nie mogę go skończyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 16.07.04, 23:14 o matko a ja obklikalam caly stolik i nie znalazlam....:) wieeelkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 16.07.04, 23:40 A wiesz może jak otworzyc te przejścia w podziemiach? bo ja przez to chyba dziś sie nie położę spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 16.07.04, 23:49 ktore przejscie? w drugim etapie czy gdzies dalej? bo wlasnie sie biore za trzeci, zobaczymy jak mi pojdzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 16.07.04, 23:52 w drugim. Te 4 drzwi z jakimiś dziwnymi znakami. Wojtek w tamtym wątku coś podpowiadał ale nic z tego nie rozumiem , nie wychodzi mi nic :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 16.07.04, 23:58 a, juz mowie: jak pojdziesz w lewo to masz drzwi i obraz -na nim namalowane znaki, ulozone jakby po 4 stronach swiata - [np.po lewej (zachod) jest cos podobnego do "e", pozostale znaki ciezko mi do czegos porownac:)]; no i na kolejnych drzwiach musisz ulozyc wlasciwe znaki(obracajac tarcza tak, by znak byl na dole); dzieki tamtym podpowiedziom wiemy, ze drzwi drugie na prawo od drabiny to poludnie, czyli te pierwsze na prawo to zachod (tam ustawisz to nieszczesne "e") pierwsze na lewo to polnoc itd jak juz ustawisz znaki, to mozesz wcisnac w jednych (dowolnych chyba) guzik na srodku tarczy, potem przejssc do tych po przeciwnej stronie i wziac szkatulke ja wlasnie placze sie bezladnie po statku i jakos marnie mi idzie:) pzdr P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 17.07.04, 00:06 Drzwi otworzyłam ale ta skrzynka wisi na łańcuchach i nie mogę jej wziąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 16.07.04, 23:55 I znowu mnie zgniotło, cholercia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 17.07.04, 00:02 hmm, moze poplatalas strony swiata? mi sie tez pochrzanily na poczatku...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 17.07.04, 00:11 cholera, nie idzie mi... mam mlotek i srodek do czyszczenia, kolem juz zwalilam jednego z pokladu i dalej brak pomyslu... chyba czas spac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 17.07.04, 22:32 widze za gadam sama ze soba-ladne rzeczy...:) no ale musze was prosic o podpowiedzi - juz przebrnelam troche dalej, ale ciagle na statku...wsypalam srodek zracy do komina, odciagnelam budzikiem sternika, nawet udalo mi sie zejsc w helmie na dol, ale nie moge sobie poradzic z tym niebieskim pudlem (?) nie wiem, po co mi wiosla (albo jak uruchomic lodz...) help! gwiazdka, a Tobie jak idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 12:05 Ja chwilowo nie gram, bo mąż coś pisze pilne na komputerze, ale w poniedziałek od rana znowu zacznę. A na tym pudle są litery i jak założysz okulary to je zobaczysz i trzeba z nich ułożyć napis, wtedy się otworzy. wsiadasz do łódki, odpływasz i koniec epizodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: Arcane - Stone Circle IP: 213.77.101.* 18.07.04, 15:21 Dajcie linke do tej gierki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 18:54 www2.warnerbros.com/web/arcane/home.jsp?frompage=sitemap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 20:19 jakie okulary? ja ma tylko te na podczerwien, a ten glupek nijak nie chce ich zalozyc! ani na kask, ani pod kask, ani na dole jak stoje nad pudlem, ani na gorze!! zgubilam jakies okulary po drodze? czy nie umiem ich zalozyc? pzdr Pauli PS. gwiazdka, no jak on tak moze, caly weekend pisac i nie dac ci pograc! skandal:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 22:34 Sorki, miałam na myśli właśnie te na podczerwień.a zapomniałam że tam jest jeszcze w powietrzu ten gaz, więc musisz kliknąć na takie rury zakończone klapkami wystające z sufitu (nie pamietam 2 albo 3) one się otworzą i wessają? ten gaz - wtedy on zdejmie ten ohydny baniak z głowy i będzie mógł założyć te okulary. A męża juz odgoniłam od kompa i znów mogę grać HURRA pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 22:44 yyy, znowu nie wiem...:( jaki to wyraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 22:49 duo crur bestia A już myślałam że może poszłaś spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 22:54 juz sama na to wpadlam:)) wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 22:58 no cholera, teraz znowu nie umiem wsiasc na lodke! straszne dzis ze mnie ciele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:01 Najedź wiosłami na nią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:02 Ja też dziś jestem taka jakby lekko przymulona, ale to chyba dlatego że koniec weekendu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:05 jak juz tu napisze, co mi nie idzie, to wychodzi:)) teraz zaczelam etap z pociagiem i znowu sie bez sensu snuje, mam tylko butelke szampana a potem dopada mnie czarny koles... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:10 Jak tylko wejdziesz do tego przedziału z kolesiem to musisz go ogłuszyc flaszką (szkoda szampana ale trudno)i zabrać co się da z tych przedziałów.A jak będziesz wracała to zabierz też ten pojemnik z lodem w którym była butelka - przyda się później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:14 o rany, jestem wyjatkowo tragiczna, rece i nogi juz mi opadaja... dlaczego ona nic nie zabiera??? i dlaczego chodzi jakby byla spetana w kolanach?:) pzdr P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:16 Prawda? I w dodatku chyba się ostro najarała , bo cały czas ma te wizje. Biedna dziewczyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:18 hehe, no na pewno... klikam na rozne rzeczy ona mi mowi ze to moze byc useful, ale zabrac nie chce... co za niezdecydowana dzieucha, juz nie mam do niej sily... co musze miec a co sobie darowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:26 Flaszka, lód, list, głowa żaby i czerwony kamyk (te 3 ostatnie są w sejfie, który otwierasz przy pomocy słuchawek lekarskich z 1 pokoju) i wracasz do kochasia który czeka w bagażowni. A potem żaba do żaby i dalej idzie przystojniak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:27 tzn bez flaszki bo juz ją rozbiłaś na głowie tego czarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:27 A masz zapałki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:30 nie mam, mam stetoskop (juz wykorzystany), te dwie rzeczy z sejfu, stojak z lodem; z ostatniego wagonu naszyjnik i ksiazke z tronu, ale wlasnie mnie zabilo:) to gdzie te zapalki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:31 A jak weszłaś do ostatniego wagonu? Ja cholercia nie mogłam bo były zamkniete drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:34 drzwi wagonu same mi sie otworzyly (czerwona strzalka w tyl), a za nimi sa drugie z jakas okropna morda - taka sama, jak ta w sejfie - no to wzielam morde nalozylam na morde i sie otworzyly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:34 Zapałki są w tej zielonej torbie,jak klikniesz najpierw będzie miała kolejną wizję(czemu mnie to nie dziwi?) a potem normalnie ją otworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:35 aha, to ja sie po tej wizji zniechecilam do kolejnego klikania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:38 Mówisz o tych drzwiach obok pomieszczenia z bagażami? Tm gdzie wchodzi ten facecik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:40 no jakby za bagazami - ostatni wagon; i wchodzi on, bo ona "boi sie negatywnej energii" w srodku sa dwa posagi, tron itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:43 aaa bo myślałam że opuściłam jakieś pomieszczenie. A tam juz byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:46 to nie dokonczylas tego etapu? myslalam, ze jestes duzo dalej:) co robilas w tym ostatnim wagonie? mam amulet i ksiege, czy cos jeszcze jest nam potzrebne? cos na pewno, bo potem chyba trzeba odczepic wagon, ale na razie slysze "ze jeszcze nie teraz"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:52 Książkę musisz położyć na wolne miejsce w ścianie a na tych półkach nad książkami poukładać kamień, lód i zapałki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:48 No nie, znowu mnie zabiło. Nigdy nie lubiłam walczyć, a teraz trzeba robić uniki i jeszcze kręcić jakimiś kółkami!!!i to jednocześnie U ciebie też nie działa "save"?, bo ja za każdym razem muszę zaczynać od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:50 no tez nie dziala, i wkurza mnie ze trzeba wkolko to samo... a walczyc trezba?? hmm, u mnie sie nie zapowiada, znowu utknelam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:54 hihi, chociaz wlasciwie moze opcja "save" dziala, a load nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:58 w każdym razie efekt ten sam... A juz myslałam że to tylko ja się tak męczę:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 18.07.04, 23:56 trzeba cały czas klikać to wtedy on kuca i ten zorro nie może mu odciąć tego naszyjnika co go chroni. A w miedzyczasie trzeba kręcić przy tym urządzeniu między wagonami, ale prawdę mówiąc nie mam pojęcia o co tam chodzi..., bo jak dla mnie to za szybko się wszystko dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 18.07.04, 23:59 o rany, gdzie ty to masz?? ja nie mam z kim walczyc i zadnych kolek do krecenia! a nie moge otworzyc wagonu, przedz ktorym stal koles oguszony flaszka, czy mam po co sie tam pchac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 19.07.04, 00:02 tamte drzwi są chyba zamknięte na amen. A to wszystkie rzeczy trzeba porozkładań w tym wagonie gdzie jest tron i te posągi a on później wyjdzie na dach pociągu i tam się będą trzaskać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 19.07.04, 00:04 mi jakos to rozkladanie nie wychodzilo, nic sie nigdzie nie chcialo dac zostawic:) wracam probowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 19.07.04, 00:07 no, wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 19.07.04, 00:12 I jak ci idzie? ja się na dzisiaj poddaję, spróbuje jutro - może będzie lepiej Z resztą o tej porze mój mózg juz śpi. pa pa do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 19.07.04, 00:13 udalo mi sie odczepic wagon pomiedzy przysiadami! ide do etapu 5go, zobaczymy jak daleko sama zajde;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 19.07.04, 12:31 Dobra. Piaty juz mam (za soba). Pozdr. ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 19.07.04, 14:03 A co trzeba zrobić w szóstym. Mam zapałki, wazon i na tym utknęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 19.07.04, 14:15 Zdejmij wrozce z glowy diadem (?). A nastepnie, podejdz do zegara i wloz diadem na glowe: przerzuci Cie do takiego czegos trojdzielnego, gdzie trzeba uzgodnic (chyba) po kolei ramiona tego czegos z obrzezem. Przeniesziesz sie w przeszlosc, terazniejszosc i przyszlosc-przy stole (ale nie w tej kolejnosci- jeszcze nie wiem jak), a nastepnie podejdz do drzwi, otworz je i wloz diadem ponownie. Przerzuci Cie przed taka szafe z zamkiem z weza. Klikaj na plomienie w tej kolejnosci jak blyskaja. Uwaga-blyskaja w seriach. Najpierw 1 , potem 2, potem 3 i tak do 8.W kazdej z opcji (przeszlosc, przyszlosc terazniejszosc trzeba ta szafe otworzyc. A po wejsciu do niej sa widoczne kregi z opisami po lacinie-nie pamietam teraz. I dalej nie doszedlem, ale na dzisiaj koniec. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 19.07.04, 21:51 o, a jak ja jej chcialam to paskudztwo z glowy zdjac, to mi sie nie udalo... lece probowac ponownie, bo utknelam tu, gdzie gwiazdka:) Wojtek, a ty juz skonczyles wszystkie 8? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 19.07.04, 22:16 hehe, nie ma to jak uwazne czytanie poprzednich postow:) cofam pytanie czy skonczyles wszystkie:) ja ugrzezlam przed szafa - albo nie nadazam z klikaniem albo nie wiem co (waz sie zaciesnia, ale potem wraca do normalnych gabarytow), ale w koncu przestaje blyskac i nawet nie mam jak wrocic, bo zginela czerwona strzalka:( pozdrowionka dla graczy Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 20.07.04, 06:41 Jesli chodzi o weze, to poczekaj az sie skonczy kazda z serii i dopiero potem klikaj, tylko zapamietaj kolejnosc blyskow. Ja tez siedze w piatym episodzie i nie mam czasy dokonczyc. Podejrzewam jeszcze kominek, ale cos mi nie dziala. Moze przeczytac ten opis na poczatku episodu ? Pozdr. ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 20.07.04, 07:14 Korekta. Oczywiscie w szostym epizodzie. Ale i tak stoje. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 09:37 Zupełnie wie wiem co z tymi kręgami.Może trzeba jeszcze coś mieć? pokręcę się po tym pokoju ale nic mi nie przychodzi do głowy, może macie jakieś pomysły? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 11:21 No, nareszcie przeszłam 6 epizod. Idę dalej, kto ze mną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 20.07.04, 11:54 Jakas podpowiedz ? ;-P Mam dzbanek, diadem i zapalki. czasami swieczke. Co dalej ? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 12:15 a w którym jesteś epizodzie? szóstym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 11:25 ja tez tak jakos bezmyslnie krece tymi kregami, bo rysunki nijak do konca nie chca sie zgodzic... do szafy z wezem dotarlam raz, bez krecenia-podeszlam do tych drzwi z prawe, otworzyma, uslyszalam ze nie moge tam wejsc, ale zalozylam diadem i weszlam... no ale pomijajac szafe, ktorej nie otworzylam, to nie wiem jak te kregi ustawic na przeszlosc i przyszlosc... moze ktos sie jeszcze dolaczy do gry, bo cos nam slabo idzie...:) ja sie biore za ciag dalszy wieczorkiem pzdr P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 11:48 Będąc w przeszłości podejdź do kominka pogadaj z kobietą na fotelu i zabierz księge a potem załóż diadem - zdobędziesz 2 karty, potem w przyszłości też przy kominku załóż diadem i dzbanem nabierz trochę popiołu z kominka. potem musisz odwiedzić wszystkie czasy i wchodzić na te kręgi aż ta szafa się zniszczy i poukładać te rzeczy na kręgach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 11:49 7 przeszłam jestem przy ostatnim. I tu kaplica!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 20.07.04, 13:02 Dzieki. Przeszedlem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 13:11 Ja doszłam do ostatniego ale nie bardzo wiem co jeszcze zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 19:09 o matko, ale mnie przegoniliscie! a ja ciagle nie wiem jak sie dostac do przeszlosci i przyszlosci:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 21:54 Pauli i jak Ci idzie? Może w czymś pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 22:07 oj, pomoc, pomoc koniecznie!:) caly czas jestem w tym samym miejscu - mam diadem, udalo mi sie w terazniejszosci otworzyc szafe (nie wiem, co zrobic z tymi napisami i spirala na podlodze) ale nie wiem, jak ustawic ten zegar na przeszlosc i przyszlosc:(; juz go tyle razy obrocilam i nic, obraocilam i wracalam do pokoju-tez bez zmian... ehh, beznadziejna dzis jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 22:25 na tym kręcocym sie kółku są takie 3 znaczki i tylko te 3 mają swoje opowiedniki na obręczy. Musisz tak ustawiać kółko żeby dopasować do siebie te połówki( nie wszystkie naraz tylko kolejno: 1-wszy prowadzi do przeszłości,2-gi do teraźniejszości itd) wcześniej ci napisałam co trzeba gdzie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:06 hmmm, cos chyba robie zle... podchodze do zegara-wkladam diadem- prze kregach ustawiam np to polkole z samymi polokregami na wysokosci takiego samego, klikam w czerwona strzalke w prawo-wracam do pokoju i jest bez zmian:( nie wiem, co jest nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 23:10 jak ustawisz je obok siebie to kliknij na którykolwiek z z tych dwóch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:11 AHA:)))))) no tak, wszystko jasne, ale ze mnie ciele:) dzieki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:31 no, udalo sie,powedrowalam po epokach, poukladalam rzeczy na kregach, ale co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:33 a, juz wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:39 teraz utknelam na 7mym:( mam line i posazek ptaka, widzialam symbole na kolunach i na witrazu i co dalej? gwiazdka, ratunku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 20.07.04, 23:53 załóż ten noktowizor i popatrz na witraż a potem postaw posąg pośrodku tego czegoś ze znakami i tak ustaw żeby te 2 co są na witrażu były jeden pod drugim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:59 no juz ustawilam... i potem klikam na posazek, ale sie nic nie dzieje... o czym jeszcze zapomnialam? a tobie jak idzie? szkoda, ze i ja nie moge ci podpowiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 00:04 juz wiem, po ustawilam jedno pod drugim, ale miejsce mialo znaczenie - przesunelam oba w lewo o jeden i pomoglo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 00:18 Ja już zwątpiłam w swoje możliwości. Jestem chyba bardzo blisko zakończenia ale nic się nie dzieje... Albo coś pominęłam albo robię źle i dlatego. Poczekam na ciebie, hihi bo sama to nie wpadnę na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 00:23 no nie wiem czy ci pomoge, jakos sie nie zapowiada:) na razie ugrzezlam w krypcie, odsunelam plyte z grobowca, mam kusze i zwoj papieru, drugi z dziury w innym, wcisnelam oczy w trzecim i nie mam dalej pomyslow... dzis to cie raczej nie dogonie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 00:30 to skończymy jutro, bo ja to i tak pewnie będę nad tym męczyła nie wiadomo ile czasu. Teraz już mi się nie śpieszy. A przy tych grobach to już wszystko, musisz wyjść na to przejście, założyć noktowizor i strzelać z kuszy (tylko załóż amulet) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 21.07.04, 08:03 No to ja zaczne 8 Z bagaznika samochodu zabrac wszystko co sie da, przed samochodem lezy kamien- tez zabrac. Chlopy ida na prawo- przez noktowizor ogladaja kamien a potem lopata kopia dziure i zakladaja sznur na kamie. !@#$%&* - czy w tej robocie nie mozna spokojnie pograc. Dokoncze pozniej Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 09:22 Ja już zeszłam na dół, poukładałam te rzeczy z bagażnika na odpowiednich miejscach, tam gdzie są te kamienie po założeniu noktowizora widzę promienie w kształcie pentagramu i cholercia nic sie dalej nie dzieje:(( Wg opisów jakie znalazłam powinien sie pojawic jakiś - demon a tej paskudy nie ma...I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 21.07.04, 09:59 A jak zeszlas na dol? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 21.07.04, 10:18 Co namazac na tym kamieniu? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamarise Re: Arcane - Stone Circle IP: *.pl / *.enterpol.pl 21.07.04, 11:45 jak dokładnie ma być narysowane to koło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 11:59 dosyć duże, prawie na cały kamień Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Arcane - Stone Circle 21.07.04, 12:11 o matko, a wy juz gracie? no ladnie, a ja wstalam dopiero i widze, ze sie musze zabrac szybko do roboty:)) pzdr Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 12:18 No proszę... A myslałam, że tylko ja potrafię tak długo spać, hihi Czekamy na Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 12:21 ja wlasnie koncze 7my, juz wczoraj usypialam:) jak juz strzelilam z kuszy i siegam po glowe, to wszystko sie na mnie zawala i musze od poczatku... co zrobic?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 12:31 A założyłaś talizman? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 12:46 zalozylam, pomoglo:) teraz sie placze po kamiennym kregu, nie wiem, gdzie wy rysowaliscie to kolo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 12:51 kurcze, wogole nic nie umiem - noktowizor nie chce sie zalozyc, kilkam na wszystko po kolei i nic... do zebrania chyba tez juz nic nie ma (poza zawartoscia bagaznika i kamieniem)... help, bo juz na poczatku mnie zastopowalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 12:56 no, wykopalam dziure... jak odsunac ten kamien? line juz przyczepilam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 13:05 a, juz wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 13:09 kolo narysowane... i nic sie nie dzieje:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 13:25 Koło rysujesz później. Najpierw musisz przejść od samochodu w lewo tymi kobitkami i narysować rękami na kolumnach kreski na jednej pionowo , a na drugiej poziomo wtedy na kamieniach zaświecą się znaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Arcane - Stone Circle IP: *.lot.pl 21.07.04, 14:19 Dobra.Poddaje sie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamarise Re: Arcane - Stone Circle IP: *.pl / *.enterpol.pl 21.07.04, 14:49 haha, udalo sie. wielkie dzieki :) zakonczenie dosc ciekawe i dajace nadzieje na przyszlosc ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 15:45 A co trzeba zrobić na końcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamarise Re: Arcane - Stone Circle IP: *.pl / *.enterpol.pl 21.07.04, 16:06 za pomoca tego amuletu zlapac na takie niby-lasso tego calego demona za obie łapy(?) i kark Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 16:10 Kiedy mi się właśnie nie pojawia żaden demon. Co trzeba zrobić żeby się pojawił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamarise Re: Arcane - Stone Circle IP: *.pl / *.enterpol.pl 21.07.04, 17:51 kiedy już ułozysz odpowiednie wszystkie czesci tego diabła w tym tunelu, trzbea pozniej wrocic do samochodu a pozniej calą czwórką przejść do tych ustawionych kamieni, na ktorych wyswietlona byla kolejnosc ukladania czesci. tam uzupelnic te lezace monolity i voila :) troche moze niejasno to wytlumaczylam, ale przynajmniej wieksza przyjemnosc z rozkodowania tej informacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 17:52 gwiazdka, doprecyzuj! na ktorych kolumnach mam te znaki malowac?? bo juz chyba wszystkie opukalam, i te na poczatku i te w kregu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 18:33 3-ci z lewej i 2-gi z prawej na tej planszy zaraz za samochodem. Ja wszystko poukładałam tak jak trzeba nawet zaczynałam 3 razy żeby było według kolejności jak w opisie który przez przypadek znalazłam. ale po uzupełnieniu tych kamieni z kółkiem i kwadratem jest tylko taki błysk... a dokładnie 2...i dalej nic się dzieje a jak zakładam noktowizor to widać te promienie, nie wiem czy coś po drodze schrzaniłam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 18:35 ona najpierw podchodzi, widzi demona a potem trzeba zrobić ruch poziomy od lewej do prawej tymi rękami demona, a na drugim pionowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 18:58 Skończyłam!!!!! Ale pipa ze mnie nieziemska, znalazłam inną stronkę na której jest ta gra i można powiększyć obraz na cały ekran i dopiero teraz zauważyłam, że cały czas myliłam serce z okiem( co mi odbiło?) No cóż, jak ktoś gapa.... playit.ch/playit_category.php?cat=12 polecam tę stronę dajcie znać jak zaczniecie w coś grać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 22:58 gratulacje!! ja ciagle jestem w tym samym miejscu, kompletnie mi nie idzie... jedyne co mi sie udalo, to odsunac kamien, a dalej-klapa! pomimo podpowiedzi- albo nie rozumiem slowa pisanego albo cos jeszcze zgubilam po drodze:) jak klikam na kolumne, to pokazuje mi sie demon, ale macham rekami i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 23:16 wlasnie sobie zdalam sprawe z jednego dosc istotnego drobiazgu: ktoregos wieczoru zaczelam etap 5ty, poszlam spac a nastepnego dnia wzielam sie ...za 6ty! a tego piatego nigdy nie skonczylam!! no jestem ostatnio w kiepskiej formie psychicznej, ale nie przypuszczalam, ze az taka skleroza mnie dopadnie!!:) wracam do piatego, o ile pamietam to nijak nie umialam tych trybow ustawic... jesli jeszcze pamietacie jak to bylo, to prosze o podpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 21.07.04, 23:42 Ja z tymi trybami męczyłam się dość długo, aż w końcu udało mi się przez przypadek ułożyć. Pamiętam tylko, że jedno kółko zostaje wolne. A w 8-mym musisz najechać rękami demona na kamień - tymi co były w bagażniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 21.07.04, 23:56 wiem, ze rekami demona, nie swoimi:) ale nic to machanie nie dalo, pewnie przez to, ze 5go nie skonczylam... ale jak sobie pomysle, ze mam znowu sie z tymi trybikami meczyc, to mi sie odechciewa... pisalas wczesniej, ze znalazlas opis do gry -masz moze link? moze to mi pomoze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Arcane - Stone Circle IP: *.com / *.swiebodzin.net 22.07.04, 00:34 Tryby: pierwsza dzwignia (od lewej)porusza srodkowy gorny tryb - ma on zahaczac o ten, ktory wystaje z gory, druga porusza dolny tryb po prawej - zahaczamy go o tej juz krecacy sie, piata - gorny tryb po prawej - dajemy go do samej gory, czwarta mozemy nieznacznie obnizyc srodkowy dolny tryb, szosta obnizamy ten tryb po lewej do srodkowego dolnego trybu, a trzecia dzwignia przyblizamy je do siebie. Powinno dzialac :). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 22.07.04, 10:11 www.the-geek.com/forum/index.php?showtopic=72 to adres strony z opisem - tylko że po angielsku I nie poddawaj sie, a nieukończenie piątego epizodu nie ma na to wpływu bo ja też przechodziłam je nie po kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 22.07.04, 12:04 Mam fajną grę. Trzeba wyjść z pokoju www.higopage.com/droom właśnie się męczę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 22.07.04, 21:33 hehe, juz wiem czemu mi nie wychodzilo! machalam nogami, a nie rekami:))) jak skoncze, to sie biore za ten pokoj:) wielkie dzieki za wszystkie podpowiedzi, mam nadzieje ze juz sobie poradze dalej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 22.07.04, 22:52 Pauli pomóż, widziałam, że przechodziłaś grę truelove. Co trzeba zrobić z tą piramidą? - plecak juz mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 22.07.04, 23:59 yyy... z piramida? kurcze, nie do konca pamietam - pamietam, jak trzeba wyciagnac plecak, ale to juz masz... to jest zlosliwosc losu, bo przedwczoraj wywalilam z dysku wskazowki do calej gry... no wiec CHYBA bylo tak - trzeba wrocic na te plansze gdzie widac z gory piramide i tam gdzies biega po drzewach malpa - jakos sie na ta malpe polowalo (czy moze strzelalo z procy) i ona upuszczala nie-pamietam-co (jakis posazek czy cos) a potem nalezalo wejsc na gore piramidy i do srodka... mam wrazenie ze cos pokretnie wyjasniam, ale akurat tego kawalka nijak nie moge sobie przypomniec dokladniej... ale poszukam, bo moze gdzies jeszcze znajde ten link do wskazowek albo cos madrego wymysle...;) pzdr P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 23.07.04, 00:08 ok, juz mam dla ciebie podpowiedz, mam nadzieje ze moze byc po angielsku... Outside the Pyramid Climb to the top. Notice that the door is locked. Notice, too, that the silly monkey bouncing in the trees has the key. (If she's vanished, take it for granted she has the key, okay?) Move to the right side of the top level (your character will go "Hmm..." there, which usually means the area's important). Drag the bow and arrows to your character. When the monkey reappears again, wait for her to get front and center. She'll hold up a banana, then you'll be able to click on her. You're a lousy shot, though, so you'll have to shoot two Lacta bars and that bat out of her hands before you click on her a final time and she holds up the key in defeat. Notice where it lands. Go back to the totem at the lower left of the screen. The key landed at its base, just to the right of it. Grab the key and return to the top of the pyramid. Use the key on the locked door. Then go in through the door no to powiedzmy raczej srednio pamietalam:)) jakby co, to sluze pomoca dalej (przy okazji- bez tych wskazowek nigdzie bym nie doszla, gra truelove jest chyba najtrudniejsza ze wszystkich - a juz kilka przerobilam) P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Arcane - Stone Circle IP: 81.219.8.* 23.07.04, 01:37 Dzięki za pomoc. Znalazłam podpowiedzi i już skończyłam grę. Fajna była... Muszę poszukać następnej, a jak tobie idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Arcane - Stone Circle IP: *.chello.pl 23.07.04, 01:48 no ja wlasciwie skonczylam nie udalo mi sie zabic demona, ale po drugim razie znudzilo mi sie probowanie, a to i tak przeciez sam koniec:) przydalaby sie nastepna gierka, co? :) dobrej nocki Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yennefer Re: Arcane - Stone Circle IP: *.n4u.krakow.pl 12.08.04, 13:08 ok.jestem w trzecim epizodzie.jaki wyraz ma byc na tym czyms co przewoza oni.pomocy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Arcane - Stone Circle IP: *.wroclaw.mm.pl 25.08.04, 19:49 Widzę, że niezła ta gra była. Czy ktoś mógłby podesłać mi linka, bo TU nie znalazłam. W starszych wątkach też się nie doszukałam... Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś