Dodaj do ulubionych

With Or Without You

13.11.21, 20:12
''See the stone set in your eyes
See the thorn twist in your side I wait for you
Sleight of hand and twist of fate
On a bed of nails she makes me wait
And I wait without you
With or without you
With or without you''

Pamiętacie ten hit U2? Piosenka która często jest puszczana na weselach. Czy aby jednak słusznie? To utwór o trudnej, nieszczęśliwej miłości, pełnej bólu. Czasem zastanawiam się, co w przypadku, kiedy nie potrafimy żyć z Tą osobą ale bez niej również nie. To już chyba toksyczne uzależnienie, nie miłość.

www.youtube.com/watch?v=ujNeHIo7oTE
Obserwuj wątek
    • yadaxad Re: With Or Without You 13.11.21, 20:31
      Mnie zawsze dobrze robi jak facet ma dłuższe włosy i jest gładki. Ten akurat dość przeciętny. Z dobrym nosem i ładną szczęką znajdę na yt lepszych.
      • trust21 Re: With Or Without You 13.11.21, 20:34
        Piszesz o Bono? xD
        • yadaxad Re: With Or Without You 13.11.21, 20:44
          Bo ci odkopnęwww.google.pl/
          • trust21 Re: With Or Without You 13.11.21, 20:50
            yadaxad napisał(a):

> Bo ci odkopnęwww.google.pl/

sorry ale zbyt skomplikowany przekaz dla mnie
      • hana11 Re: With Or Without You 13.11.21, 21:11
        Ja lubię zarost. I brązowe oczy - jeśli już na takie przestrzenie wykraczamy. Piosenka jest piękna i wzruszająca. Kojarzy mi się z moją miłością z czasów studiów. Raczej z niespełnieniem mi się kojarzy. Z platoniczną miłością, której platoniczność zabezpiecza przed rozczarowaniem.

• trust21 Re: With Or Without You 13.11.21, 21:52
          To jest strasznie smutne nagranie. Kiedyś przeżyłem związek, który ta piosenka idealnie opisuje. Emocjonalne i psychiczne tornado. Dlatego szczególnie mocno rozumiem tutaj Bono.
    • n4rmoorr Re: With Or Without You 13.11.21, 21:07
      Nawiązanie do Biblii, gdzie Jezusowi przebito bok. Cierń to symbol grzechu i cierpienia. Bono nawiązuje do cierpienia kobiety, do której skierowany jest utwór lub do cierpienia, którego ta kobieta powoduje.Faceci mają prze***ne .Faceci mają dusze ,są wrażliwi i płaczą .Dla kobiet taki beksa to głupek .Faceci umierają szybciej i dłużej kochają .Kobiety tego nie umieją zrozumieć .Dla nich facet to dobry samiec w łóżku.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka