Gość: vern IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:35 Kolega opowiadał mi, że na wydział na którym studiował przyjęto kobietę o podwójnym nazwisku Wcisło-Niewlazło Czy ktoś pobije ten numer albo może spróbuje mu dorównać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marguerite Re: Zabawne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:11 - zetknęłam się kiedyś z panią o nazwisku Rajska, zam. ul. Wniebowstąpienia...:- ))) - kiedyś w poczekalni u lekarza wywoływali po dwie osoby (np. Kowalski i Nowak) i całą poczekalnię powaliło jak pielęgniarka wyczytała: Bieda i Nędza. - jak byłam na studiach, w przychodni uniwersyteckiej był ginekolog o wdzięcznym nazwisku Psikuta - na jednym szkoleniu, które miałam przyjemność obsługiwać gośćmi byli pan Zimny i pani Ciepła...albo na odwrót, ale sens ten sam :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Zabawne nazwiska IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 06.10.04, 21:43 Gość portalu: Marguerite napisał(a): > - jak byłam na studiach, w przychodni uniwersyteckiej był ginekolog o > wdzięcznym nazwisku Psikuta W przychodni na Żoliborzu przyjmował ginekolog o nazwisku: Babiarz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: Zabawne nazwiska 28.09.04, 10:17 Hmmm... trochę mi to pachnie nabijaniem się z nazwisk, których się raczej nie wybiera :-/ A z bardziej oryginalnych nazwisk które spotkałem wymieniłbym: * Szturm de Hirszfeld (koleżanka z podstawówki, imię miała już "zwyczajne") * Warchoł (kolega z liceum) * Kutasiewicz (wyczytane na nagrobku :-[ ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-D Re: Zabawne nazwiska IP: *.chello.pl 28.09.04, 10:19 znam dwie kobitki o nazwiskach Pochwatka i Dupczyk :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farah Re: Zabawne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:38 W naszej miejscowości egzystuje cała rodzina o wdzięcznym nazwisku HUJKA Nie słyszałem, aby mieli z tego powodu jakieś kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
przepioreczka_jedna Re: Zabawne nazwiska 28.09.04, 16:49 kiedyś jedna pani rejestrowała swoje dwie znajome do lekarza, jedna nazywała się BUJNA, a druga PIPKA, kolejka pacjentów padła ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: Zabawne nazwiska IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.04, 17:23 moja kolerzanka ma nazwisko Pupek-Tyl Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Zabawne nazwiska 28.09.04, 18:37 Nasz niezwykle powazny pan-logopeda wchodząc do sali wymienia następującą grupę nazwisk: Ślipek i Głuszek. Myślałam, że na żarty się mu zebrało ale po sprawdzeniu okazało się że rzeczywiście mamy w grupie Ślipka i Głuszka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tswiercz Re: Zabawne nazwiska IP: *.karpaty.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:00 A na AGH'u zajęcia prowadzą Pogoda i Słota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zabawne nazwiska IP: *.dwi.uw.edu.pl 28.09.04, 19:07 -moje nazwisko Wystygło -miło mi, Oziębło (podobno autentyk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evans_lily Re: Zabawne nazwiska IP: *.petrus.com.pl 28.09.04, 19:32 jedna z autorek mojego podręcznika do chemii (1 klasa LO) nazywa sie: Szarota Styka- Wlazło (sic!) :D (wyd. nowa era) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Zabawne nazwiska 28.09.04, 19:41 Na sąsiednim osiedlu jest gabinet weterynaryjny , który prowadzi małżeństwo o nazwisku Dzięcioł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benka Re: Zabawne nazwiska IP: *.chello.pl 28.09.04, 21:48 Stanisława Jaje z domu Kokoszka; rodzina Bździkotów Odpowiedz Link Zgłoś
inez_22 Re: Zabawne nazwiska 29.09.04, 22:56 Z książki telefonicznej :P- pani Cipolla Na uczelni: Flak, Bęc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mita Re: Zabawne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 10:09 osobiście znam: Płachta, Tenderenda i kolezanke, która mając na nazwisko Gąska - dała swojej córce na imię ..... Balbina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karioka Re: Zabawne nazwiska IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 10:16 Też znam nazwisko Tenderenda, ale nie osobiście. W Kołobrzegu sobie pan ten mieszka :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: Zabawne nazwiska IP: *.gazownia.szczecin.pl 30.09.04, 12:22 miałam koleżankę o nazwisku Wiatr i wyszła za mąż ze faceta o nazwisku Pędziwiatr. Teraz ma dwuczłonowe, chyba dla frajdy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ajfla Re: Zabawne nazwiska 30.09.04, 15:02 W mojej kuzynki klatce mieszkają państwo FIUT... a w książce telefonicznej Krakowa jest ich więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Zabawne nazwiska 30.09.04, 15:38 taka jedna nazywala sie Gałka, po slubie dolozyla drugie i teraz ma: Gałka-Żyłka znalam faceta o nazwisku Nagły, w tym samym czasie moj ojciec poznal kogos o nazwisku Powolny i sie nam zgadalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humorka Re: Zabawne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 21:59 mojej koleżanki córka nazywa się Maja Szerszeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raczek47 Re: Zabawne nazwiska IP: *.nemo.pl / *.zgora.dialog.net.pl 30.09.04, 21:59 Jestem nauczycielką.Miałam kiedyś klasę w której byli uczniowie o następujących nazwiskach: Dziadek, Pastuch, Świniuch, Półchłopek.Codziennie przez 2 lata przy sprawdzaniu listy obecności musiałam mocno zagryzać zęby, żeby nie smiać sie w głos... Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Sklep Zabka! 01.10.04, 01:20 W Warszawie na Zabkowskiej jest sklep Zabka, ktorego wlascicielka jest pani o wdziecznym nazwisku Wrzal-Kociolek (mozna sprawdzic, dane sa wypisane przy drzwiach). Uwazam, ze to urocze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Re: Sklep Zabka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 15:04 Miałem religię z księdzem Zenonem Pipką Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Sklep Zabka! 01.10.04, 15:37 co glupa nauczycielka! musiala byc wredna!uczyc kogos przez min. 2 lata i zawsze to smieszylo. wysmiewanie sie z nazwizk jest dla osob wysmienych jest niezabarzo przyjmne, tymbardziej ze smieje z tego nauczycielka, ktory powinien wychowywacz w dobrym zachowaniu....... totalne dno!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xk Re: Sklep Zabka! 03.10.04, 01:20 kiedyś słyszę przez radio: dzień dobry! mówi Wincenty Pipka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Zabawne nazwiska IP: *.tvk.wroc.pl / *.api.net.pl 02.10.04, 21:30 moj przyjaciel ma nazwisko Trzeszcz Odpowiedz Link Zgłoś
elrond16 Re: Zabawne nazwiska 02.10.04, 22:12 Już kiedyś napisałem w podobnym wątku śmieszne, prawdziwe nazwisko, ale moją wypowiedź usunął opiekun forum, więc nie napiszę tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga K. Re: Zabawne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 23:26 Mnie kiedyś uczył wspaniały historyk, pan Kakareko. Zna go ktoś może? Był świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: piecyk gazowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 23:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alma Re: Zabawne nazwiska IP: *.astral.lodz.pl 03.10.04, 09:07 pracujęw firmie, ktora zatrudnia blisko 500 pracownikow i zdarzaja sie nawiska, o których trudno zapomniec! np: Maślanka i Śmietana, byli tez Zdzislawa Wozignój i Eueniusz Kupa cały zwiarzyniec: od Goryla przez pania o podwójnym nazwisku Miś-Gunerka (czyżby nowy gatunek niedzwiadka;)?) Kozieł, po Kawke, Przepórke i in. ale i tak moja ulubiona to Marzena Podstawka! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piecziwo Re: Zabawne nazwiska IP: *.eranet.pl 03.10.04, 20:37 Gdzieś w "liście płac" jakiegoś programu TVP widziałem panią, która nazywała się Genowefa Czekała-Mucha. ...a do klasy ze mną chodził kolega o nazwisku Bubel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: Zabawne nazwiska IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.10.04, 21:51 A ja na studiach poznałem dziewczynę, która nazywa się Gorgonia Wałach. Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: Zabawne nazwiska 05.10.04, 01:13 moja kolezanka na studiach mieszkala z kolezanka, ktora miala na nazwisko Niedzwiec, a wyszla za chlopaka o nazwisku Mis... Odpowiedz Link Zgłoś
ceramz Re: Zabawne nazwiska 06.10.04, 16:28 moja klasa srednia szkola - Pykało Pękala Cichowlas Mirka Grzywaczeski Skura (przez u) i jeszce paru pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ceramz Re: Zabawne nazwiska 06.10.04, 16:35 a co do zabawnych to - w wawiej jest takie osiedle o nazwie Las (na pradze południe)i mieszkaniec tego osiedla wracajac do domu z imprezy zostal zatrzymany przez dawna milicie i poproszony o dowod - "nie mam - jak sie pan nazywa ?- Wilk gdzie pan mieszka ? - w Lesie -)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elie Re: Zabawne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 17:12 Koleżanka mojej mamy miała na nazwisko Wywłoka ( do dziś się zastanawiam czemu nie zmieniła) a na dodatek jak wyszła za mąż, to zamiast zostac przy nazwisku męża, to używała nazwiska dwuczłonowego Wywłoka-Skowronek :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
br0mba Re: Zabawne nazwiska 06.10.04, 18:47 u mnie w bloku mieszka pan Jaszczur, pan Jeleń i pan Kuropatwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
kirke9 Re: Zabawne nazwiska 06.10.04, 21:09 nazwiska takie sobie , ale sytuacja zabawna... wprowadzenie: moja dentystka poszukiwała kontaktu z kimś, kto handlował samochodami- i ja taki kontakt jej znalazłam zadzwoniłam poczatek rozmowy wyglądał tak: - Pani Szpak? tu Wróbel. Mam kontakt, prosze sobie zanotować: Pan Szczygieł... Odpowiedz Link Zgłoś
kirke9 Re: Zabawne nazwiska 06.10.04, 21:30 a, jeszcze mi się przypomniało : na fakturze za usługi kominiarskie przeczytałam "Zakład Kominiarski- R. Piekiełko":))) Odpowiedz Link Zgłoś