Gość: mikie IP: *.bsb.com.pl 19.11.04, 09:32 Z podstawówki przyniosłem: Chrąchla jak dzik z lasu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Atana Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:21 Kumpel mojej koleżanki przyniósł kiedyś: Po zwróceniu uwagi na niestosowność zachowania próbuje przekupstwa gumą do żucia:) Odpowiedz Link Zgłoś
zenon_z_enon Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 19.11.04, 10:37 Moja koleżanka nmusiała sobie sama wpisać "dźgałam koleżankę długopisem na lekcji"... Ja natomiast mialem w podstawowce dwa dzienniczki - jeden na uwagi, a drugi na pochwaly (a mielismy takie z urzedu, steplowane itp, zebyu nie bylo przekretow - to pierwszego dnia wszystkie lobuzy z mojej bandy zgubily dzienniczki i musielismy zamienniki kupic w sekretariacie ;)) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
yasmina83 Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 19.11.04, 22:22 moja ulubiona uwaga w moim dzienniczku z podstawówki: uczennica używa wulgarnego słownictwa wobec kolegi,po części jest usprawiedliwiona gdyż było to reakcją na uderzenie przez kolegę plastykową butelką,chłopiec ten również otrzymał uwage. gg 6716119 Odpowiedz Link Zgłoś
guinda Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 20.11.04, 03:30 Kiedys podpatrzylismy w podstawowce Uwagi ktore wpisywali nauczyciele do dziennika. jeden kolega mial ich mnostwo. pamietam jedna: Robert na lekcji chemi udaje Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 01.12.04, 04:13 W ktorej podstawowce to bylo? Pytam, bo mam na imie Robert i odnosze wrazenie, ze chodzilismy razem do szkoly.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dmac72 Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:04 Ja dostałem wpis: "Nie będę froterował kolegą podłogi", a kolega, którym froterowałem, dostał: "Nie pozwolę, żeby kolega froterował mną podłogę". A my tylko bawiliśmy się w tarzana, tzn. tarzaliśmy się po podłodze, ze szczególnym uwzględnieniem schodów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juda Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:36 Pamiętam że na Godzinie Wychowawczej w podstawówce zawsze pani na początku lekcji otwierała dziennik na końcu (tam gdzie był wpis uwag) . W naszej klasie nigdy to miejsce nie pozostawało wolne.Zawsze było ich mnóstwo i ciągle dochodziły nowe!!!!! i cotraz ciekawsze.. Wtedy cała klasa gromadziła się wokół niej i razem sie smialismy. Jedna z tych uwag szczególnie zapadła mi w pamięć. Pan od historii napisał w dziennku: "Bartekpzezywa Radka na lekcjii historii sperma-oferma.". Cała klasa słysząc tę uwagę głośno ryknęła smiechem , a pani z trudem go powstrzymywała. Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 25.01.05, 22:26 Z dziennika mojej klasy "Borkowska śpiewa na lekcji fizyki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga K. Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:10 "Ubrałam się nieodpowiednio na uroczysty apel" kolega, który zepchnął mnie ze schodów: "Chciałem zabić koleżankę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baqbaq Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 11:19 w 4 klasie podstawówki - mój kolega Piotrek dostał: Dłubie w nosie i pożera jego zawartość, udając, że robi to z apetytem;)) A ja: śmieje się z kolegi na lekcji, nazywa go gilojad i bardzo naturalistycznie udaje odruch wymiotny. Hehehe - matematyczka wpisała te uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: 80.51.227.* 19.11.04, 11:21 Uczeń wpisał sobie sam na polecenie nauczyciela: "Denerwuje mnie mapa w pracowni geograficznej i obciągam ją po koledze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:26 a ja miałam "Ola chowa kredki do piórnika" oraz "Ola szura krzesełkiem w czasie lekcji" a kumpel miał "Marcin śpiewa na lekcji muzyki" ehhh.....podstawówka była hitowa :D Odpowiedz Link Zgłoś
pempek_swiata Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 19.11.04, 12:48 ja dostalem takie cos: "michal wkladajac sobie kredki do nosa uniemozliwia robienie zupy na zajeciach zpt" i dostalem tez uwage na religii, nie pamietam jak to szlo. Bylem w 4 klasie i ksiadz powidzial, ze moj ojciec powinien od czasu do czasu zdjac pasa i mnie stluc. powiedzialem mu, ze to nie mozliwe, bo moj ojciec chodzi w dresach...wpisal chyba, ze jestem pyskliwy w stosunku do ksiedza. a dzis jestem antyklerem:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: 80.51.227.* 20.11.04, 09:34 Jeden poje.... ksiądz i już z Ciebie antykler? Ja bym musiał być antynauczycielem, antyurzędnikiem, antykierowcą, antysprzedawcą, antylistonoszem, antykucharzem, antysprzataczką, antypolitykiem, antykibicem, antysamymsobą! Uwaga w dzienniczku mojej siostry: "Za lekcji ZPT zajmuje się wróżbami zamiast rysować schemat wiertarki". Tak to jest jak chłopcy i dziewczyny muszą robić to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 23.11.04, 08:18 pempek_swiata napisał: > a dzis jestem antyklerem:D Ja też :)))))) I, uprzedzając pytanie kolegi Michała, to nie był JEDEN ksiądz. Oczywiście jest grupa (jak sądzę, mniejszość) księży, do których nic nie mam, a przeciwnie, uważam, że wszyscy powinni tacy być. Ale olejmy, bo nie to forum. BTW w parafii mojego wujka w latach 70. był proboszcz, o którym cała wieś wiedziała, że wszystkich 6-cioro dzieci kucharki jest jego. I do biskupa nie poszedł ani jeden donos, bo ksiądz był powszechnie lubiany. Większość tych dzieci zresztą dalej mieszka w tamtej okolicy. Wracając do tematu: Z książeczki "Pół tysiąca uwag z dzienniczków ucznia": Straszy rybki w akwarium. (usłyszawszy to, ze śmiechu zwróciłem kubek miodu pitnego, co gorsza - nosem) Wyrzucił koledze teczkę przez okno i powiedział, że jak kocha, to wróci. Na melodię hymnu szkolnego ułożył pieśń, zagrzewającą do walki z nauczycielami. Wysłany po kredę przyniósł ślimaka. Wysłany do toalety, żeby zmoczył gąbkę, wrócił z suchą gąbką i mokrą głową. Był też ponoć dyrektor, który wpisywał do kapownika uwagi nauczycielom, np. "Przybył do szkoły z zarostem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: 80.51.227.* 25.11.04, 10:50 frred napisał: > Na melodię hymnu szkolnego ułożył pieśń, zagrzewającą do walki z > nauczycielami. Nasza klasa miała mniej inwencji. W hymnie szkoły podstawowej (nr 198, Łódź) było: "Bo praca to wspaniała rzecz Nauka - jeden wielki cel" Zamiast "cel" śpiewaliśmy "cw..". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loelus Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 13.12.04, 23:26 Nasza klasa miała mniej inwencji. W hymnie szkoły podstawowej (nr 198, Łódź) było: "Bo praca to wspaniała rzecz Nauka - jeden wielki cel" Zamiast "cel" śpiewaliśmy "cw..". Myśmy też nie byli zbyt mądrzy: W hymnie naszej podstawówki (nr 2, Tarnów) stało: "...Ty przez życie idź ze śmiało podniesioną głową..." ...A my oczywiście "dowcipnie": "...Ty przez życie idź ze śmiało podniesioną FAJĄ!!!..." Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 15.02.05, 10:24 Myśmy śpiewali: "My z podstawowych szkół My z drugorocznych klas Za milion dwój i minus trój Już zemsty nadszedł czas Więc zarepetuj broń I w sekretariat mierz "(dalej nie pamiętam - może ktoś zna całość?) Odpowiedz Link Zgłoś
pioslo1 Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 19.11.04, 13:46 kumpel a podstwówce musiał sam sobie wpisać; "Bawiłem się siusiakiem na lekcji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.magma / *.magma-net.pl 19.11.04, 14:23 haha przypomniała mi sie jedna uwaga, która mój kolega dostał w podstawówce.Nauczyciel napisał tak "Mariusz wyskakuje przez okno i wraca drzwiami" dodam tylko ze lekcja odbywała sie na pierwszym piętrze i było dosyc wysoko:) więc jesli by wyskoczył, to juz by nie wrócił do klasy;) Odpowiedz Link Zgłoś
sita_atlantis Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 19.11.04, 14:38 "XxX chodzi po klasie wydając odgłosy ciamkania" chodziło o to, że gume do żucia żuła :D Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Wpis do dziennika 19.11.04, 14:42 "Klasa chodzi po klasie i nie zwraca uwagi na moje uwagi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yomndaa Re: Wpis do dziennika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 17:48 tak troche była fajnych tekstów np: pstryka długopisem na lekcji , wydaje dziwne dziwięki i wyzywa koleżankę od kujonów parodia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbarring Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.tsi.tychy.pl 19.11.04, 18:21 wpisane do własnego dzienniczka na polecenie nauczycielki: "podobno krzyczę na lekcji fizyki. ale to nieprawda" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lakris Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 19.11.04, 19:00 a moja podstawowka znajdowala sie nieopodal lasu i wszyscy zawsze tam wychodzili na przerwie. raz jeden kolega z klasy nieuslyszal dzwonka i nie wrocil na czas. nauczycielka sie wsciekla i wipisala mu do dzienniczka ze" jest w lesie i biega po drzewach" a moje to: "wyrzucila doniczke przez okno", "demoluje krzesla" - wszyscy wtedy demolowali wyciagajac gabke z obic, ale smieszne bylo! hehe! cala klasa: " rzucaja kreda i cala klasa jest biala" to nic, koles jeden rozgniutl sod w klasie! fajnie bylo!! facetka o malo napadu szalu nie dostala. a to wszystko na 2 tygodnie przed glowna rada pedagogiczna klas osmych! bylismy tacy dorosli!! hehe! w zamian klasa dostala obnizone zachowanie a rodzicom kazali spawac krzesla i lawki... zapomnieli tylko ze nikt z nich nie byl spawaczem i nie mial pozwolenia... no ale w sumie nikt z rodzicow nic nie spawal... chyba ze po imprezkach to spawali calkiem nie zle!! hehehe!! Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 19.11.04, 19:04 Robert czyta na lekcji. Dopisek Mamy: Ale chyba lekcja na tym polega? Odpowiedz nauczyciela: Niezupelnie. Nie przerabiamy na biologii Dekamerona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 19.11.04, 22:14 U nas tez trzeba bylo samemu pisac sobie uwagi. Kumpel napisal "pytalem niepytany" Odpowiedz Link Zgłoś
cycolinka Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 19.11.04, 22:24 Klasa 8a spalila krzeslo na lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:53 a ja miałem: "nie zmienił butów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monopolowy Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.chello.pl 19.11.04, 23:11 Z podstawówki: -lekcja fizyki "uczeń nie ma grzebienia" oraz "uczeń nie ma słownika języka polskiego" ;) z grzebieniem chodziło o to, że każdy kulturalny facet powinien mieć grzebień :D Ze szkoły średniej: uczeń żre na lekcji i zachowuje się jak sku..syn !!! SERIO! Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 20.11.04, 03:51 ja nie miałam zeszytu do klasówek, i matematyczka na mojej kartce /na której pisałam klasówkę / napisała wołami DZIE JEST ZESZYT DO KLASÓWEK !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrienna Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.spray.net.pl 21.11.04, 14:47 a ja miałąm w życiu jedną uwagę: a. je nożyczki na lekcji matematyki Odpowiedz Link Zgłoś
calluna Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 20.01.05, 22:54 " Ania rozmawia, przeszkadza w prowadzeniu lekcji, nie zwraca uwagi na upomniania,a an pytanie co zrobiła przez 30 min lekcji odpowiada że wyjeła kartkę":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulaa wstawilam ostatnio taka... IP: 81.15.254.* 22.12.04, 18:11 ' uczen odzywa sie wulgarnie do kolegi karzac mu 'ssac jego jaja':) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: wstawilam ostatnio taka... IP: 80.51.227.* 23.12.04, 11:15 > ...karzac... Nauczyciel powinien dostać pałę za robienie błędów ortograficznych :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.chello.pl 20.11.04, 13:04 pani gazała napisać : jestem niedouczona i ... sam,a sie pod tym podpisała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Speedy Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: 217.17.35.* 20.11.04, 15:51 Mój brat miał taką: "Zbyszek brał udział w bójce. Gryzie dzieci." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzia Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 20:50 Ja otrzymalam taka: nie uwaza na lekcji na pytanie ile czlowiek ma nerek,odpowiada-szesc! Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 20.11.04, 22:20 "Gada na lekcji..." - notoryczna... "Klasa 1F detonowała petarde na korytarzu w czasie lekcji i nie chce zdradzic ktory to z nich" - kumpel przyniosl petardy. Odpalil jedna. Huk jak cholera. Przyleciala dyrekcja, wszystkich spisala z nazwiska, kazala wpisac uwagi do dzienniczkow, podpisala. Za to ze nie chcielismy powiedziec kto to zrobil musielismy pomalowac klase...swoja...Dziwna kara... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.aster.pl 20.11.04, 23:30 Jestem nauczycielką. Kiedyś w pośpiechu napisałam uczniowi uwagę "XXX w czasie przerwy wstaje z ławki". Przyszedł ojciec i zapytał się " Czy w czasie praerwy nie można im wstawać z ławki?".... Oops, miało być ".....w czasie lekcji....." Zaczęłam sie śmiać sama z siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 22.11.04, 00:51 :-D Moj brat kiedys uciekl z wycieczki do parku (biologia) do szkoly :-D. Musze podkreslic ze bylo to tym bardziej dziwne ze zrobil to z kolega...I obaj byli synami nauczycielek uczacych w tej szkole...Pani w dzienniczku napisala im: uciekli z wycieczki DO szkoły...Dyrektorka podobno puscila im to plazem jak sie dowiedziala ze uciekli DO szkoly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmumio Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 00:32 Mój brat w podstawówce miał wpis:Jacek z Adrianem wzieli kolege za ręce i nogi i rzucili o ziemię.Do dzis mnie to rozbawia do łez.A minęło jakieś 15 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
patkag Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 21.11.04, 12:23 jeden taki mial uwage napisana przez wychowawczynie "powiedzial o nauczycielce od angielksiego "niezla z niej dupa" .... najciekawsze jest to ze ja bylam ta nauczycielka od ang :) eheh smialam sie pol lekcji:)) P. Odpowiedz Link Zgłoś
andres Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 26.11.04, 15:59 smilas sie bo to prawda czy smialas sie z innego powodu??? Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 21.11.04, 13:30 "X bardzo ładnie uczestniczy w śpiewaniu grupowym poprzez pomocne słuchanie" Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 21.11.04, 14:04 "Znów rozmawia na lekcji.Zapytany jak zwykle WIE o co chodzi." To z dzienniczka mojego brata.Jego pani od polskiego nie mogła przeżyć ,że mimo gadania on wie o czym ona mówiła albo np. w którym miejscu skończyła się czytanka. "Gra na lekcji w statki i głośno denerwuje się,że przegrywa" "Na lekcji biologii je pączka z bitą śmietaną" Odpowiedz Link Zgłoś
denis_rosrabiaque Uwaga polonistki 21.11.04, 14:06 Lata 80-te, polonistka w podstawówce: "Przemek popchnął Artura na Sławka, a Sławek wpadł do kałuży, tak że był cały mokry (z lewej strony)." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrienna Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.spray.net.pl 21.11.04, 14:44 taką uwage dostał mój mąż : ''Piotruś usiłuje podpalić szkołę'' bo bawił się lupą i wypalał dizury w ławce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strazak Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.crowley.pl 29.11.04, 23:32 To ja byłem lepszy... "Paweł podpalił las, nie ugasił, tylko poszedł do domu". Tłumaczę... Obok mojej szkoły były ruiny przedwojjennej fabryki farb, mi. tzw. bunkier który posiadał coś w stylu kominka ;-). Robiliśmy tam różne doświadczenia, tak żeby dużo dymu było. A las znajdował się conajmniej 50 m dalej i nie miał prawa się zapalić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: 80.51.181.* 21.11.04, 19:19 "x i y podczas lekcji przebywają w obuwiu szkolnym w cpnie i jedzą chipsy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekNL Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.wurnet.nl / *.wur.nl 21.11.04, 20:00 Wziete z opowiadan kolegi: "Marcin bije kolege po dzwonku" jeszcze bylo: "Marcin bije kolezanke po przerwie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioniek27 Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.spray.net.pl 22.11.04, 21:48 piotruś nie chce śpiewać na lekcji muzyki bo mówi że ma mutację. podczas grania na cymbałkach wrzucił pałkę za pianino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 20:57 mój brat dostał uwagę: "darek ugryzł marcina w piętę" ja, w podstawówce w klasie 2 albo 3 miałam sobie wpisać sama: "głośno zachowywałam się w ubikacji" dodam że było nas kilka i po prostu podczas fluoryzacji głośno wydawałyśmy głos niezadowolenia ze smaku płynu fluoryzującego. pani wychowawczyni nadeszła akurat na moje donośne: CHYBA SIĘ PORZYGAM! Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 22.11.04, 13:21 He, he... grzecznym uczniem to nigdy nie byłem, a do tego lubiłem hmmm... wymianę poglądów z nauczycielkami. Oprócz "klasyki" jak bójki, gadanie na lekcjach, gra w piłkę na korytarzu, pyskówki, zdarzały się kwiatki: Uwaga od młodej i głupiej pani od wf: ... rzucił w kolegę twardym żołędziem i trafił go w głowę (na szkolnym boisku rośnie piękny, rozłożysty dąb). Ojciec odpisał: Szanowna Pani! Żołędzie na ogół są twarde. Uwaga: Udaje psa na lekcji plastyki. Odpisała mama (po wysłuchaniu moich wyjaśnień): Nieprawda! Syn prowadził na smyczy kolegę, więc to kolega udawał psa, a syn zachowywał się normalnie. "Wspólnie z kolegami wniósł kolegę do gabinetu lekarskiego, domagając się lewatywy". "Oszukuje podczas wyborów samorządu klasowego" :-))) Do dziś jestem z tego dumny! Poza tym to nie było oszustwo tylko racjonalizacja... Dodam tylko, że wszystkie uwagi, wpisywane w zeszytach, kończyły się adnotacją: "Brak dzienniczka!" Ech, ta podstawówka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: 80.51.227.* 22.11.04, 15:42 wichura napisał: > "Oszukuje podczas wyborów samorządu klasowego" :-))) Do dziś jestem z tego > dumny! Poza tym to nie było oszustwo tylko racjonalizacja... Jakunowycz też tak pewnie swoje postępki nazwie :) Powiedz na czym polegała Twoja racjonalizacja!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasicaaa Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 22.11.04, 16:17 "Filip bije kolegę butelką po której zabraniu zmienia narzędzie przemocy na rękę" "Filip z całej czterdziestoosobowej grupy wpadł z Bartkiem do morza i zmoczyli spodnie" "Filip ma za długą grzywkę i martwię się o jego oczka" to o moim syneczku:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 22.11.04, 22:04 w piatej klasie dostalam uwage: "nie notuje, a jak notuje to dzwoni" (pisalam dlugopisem z dzwoneczkiem, a nauczycielke bardzo to wkurzalo i co chwile kazala mi przestac dzwonic, wiec wtedy przestawalam notowac bo nie mialam innego przyrzadu do pisania:D dodac musze, ze wszystko bylo przemyslane - na celu mialam maksymalne wkur**ienie znienawidzonej przez wszystkich pani, no i udalo sie:p) Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 23.11.04, 10:16 Wybory do czteroosobowego samorządu klasowego, głosowanie. Wg regulaminu każdy ma dwa głosy, każdy może też zgłosić kandydata. Podział klasy, jak to w podstawówce - chłopaki kontra dziewczyny, one mają przewagę chyba 13 do 10. Z tym, że dziewczyn zgłoszono 5 (jedną nawet sam zgłosiłem), a chłopców tylko 3, w dodatku na końcu listy. Wszystkie dziewczyny zagłosowały na pierwszą (największy kujon w klasie, "od zawsze" w samorządzie), a pozostałe głosy rozłożyły się w miare po równo (3-5). No to ja tak podyrygowałem kolegami, że każdy z trzech "naszych" kandydatów dostał po 6-7 głosów (łącznie z tym, że głosowaliśmy na siebie na wzajem). Efekt: 3:1 dla nas. Czy to było oszustwo? Bo ja upierałem się (i dziś też tak twierdzę, choć minęło z 10 latek), że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? IP: 80.51.227.* 25.11.04, 10:46 To jest po prostu piękne, genialne. Moim zdaniem to nie było oszustwo. Dziewczyny zachowały się jak polska prawica - podzieliły się na frakcje :) A Tobie należy się piątka z matematyki! Odpowiedz Link Zgłoś
palcelizac Re: Śmieszne uwagi w dzienniczkach? 22.11.04, 22:53 Wichura,masz niepowtarzalnych starych;) Odpowiedz Link Zgłoś