Gość: Nikt IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 02.01.05, 00:14 www.brainyquote.com/quotes/authors/o/oscar_wilde.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pauli7 Re: Oscar Wilde w oryginale 02.01.05, 01:29 dzieki za ten link:)))) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Re: Oscar Wilde w oryginale IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 02.01.05, 03:55 Nie ma za co. To chyba Ty w jakims watku pytalas o O. Wilde. Tak jakos znalazlem i wkleilem :-). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Oscar Wilde w oryginale 02.01.05, 14:13 owszem, kiedys tam pytalam:) ale masz pamiec...:))) strasznie go lubie (co chyba widac;)), a wiekszosc jego tekstow ma po kilka polskich wersji, wiec dobrze jest znac oryginal... jak jeszcze znajdziesz jego poezje, to cie ucaluje;)) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
websterrr Re: Oscar Wilde w oryginale 02.01.05, 16:01 To znowu ja (Nikt). Tym razem sie zalogowalem :-). www.everypoet.com/archive/poetry/Oscar_Wilde/oscar_wilde_contents.htm www.poetry-archive.com/w/wilde_oscar.html Pozdrawiam Websterrr Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Oscar Wilde w oryginale 03.01.05, 10:45 obiecane buziaki:* :* :* :))) a teraz bede wybrzydzac - poezje to bym wolala po polsku;))))))) ale i tak gigantyczne dzieki, ja zawsze trafialam tylko na spis wierszy, biografie i aforyzmy!:))))) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
websterrr Re: Oscar Wilde w oryginale 03.01.05, 14:49 :-))))))))))) Co do wierszy po polsku, to udalo mi sie znalezc kilka na tej stronce www.poema.art.pl/site/sub_1311.html Wyglada na to, ze wiecej nie ma. Jezeli wygrzebie cos jeszcze to podam adres. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: Oscar Wilde w oryginale 03.01.05, 15:26 A może tłumaczenie na rosyjski cię zainteresuje? Dostępne na lib.ru/WILDE/ Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Oscar Wilde w oryginale 03.01.05, 18:01 niestety, z rosyjskiego za wiele nie pamietam, ale dzieki:)) a wierszy szukam po polsku, bo chociaz jezyk znam, to jednak Wilde, cholera, trudny jest...:/ Pauli Odpowiedz Link Zgłoś