klymenystra 05.01.05, 21:11 www.woolythinking.com/html/darkroomIE.html?o=0o przyznam szczerze- nie mam pojecia, o co chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klymenystra Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 05.01.05, 21:25 nikt nie chce zagrac? bo ja juz jeden guzik znalazlam :D Odpowiedz Link Zgłoś
oko_jeza Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 05.01.05, 22:33 zaczynam grę, ale jestem zmęczona, więc idę spać i jutro pogram, i dam znać, czy cokolwiek mi się udało :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.net81-64-78.noos.fr 06.01.05, 00:14 huura, wreszcie cos dla mnie!!!!!!! juz czuje ze nocke mam do tylu:), niech sloneczko usmiecha sie cieplo do tych co te zagadki wymyslaja dla chetnych wskazowki: trzeba zaliczac kolejne kolory. w kazdym kolorze jest zadanie ktore trzeba rozpracowac wlasnie zaliczylam niebieski(moja wskazowka -nic ariadny) i ledwo co fioletowy( moja wskazowka-boj sie pajakow ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.net81-64-78.noos.fr 06.01.05, 00:29 wlasnie rozwalilam czerwony! jak narazie najlepszy;) moja wskazowka (zosie -samosie nie czytac!): "wieksza od osci mniejsza od kosci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3city Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 81.219.111.* 06.01.05, 01:00 a jak wogole trafic na fioletowe po zrobieniu niebieskiego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 06.01.05, 01:11 > a jak wogole trafic na fioletowe po zrobieniu niebieskiego ?? 3city kombinuj z przelacznikami;) Wskazowka do rozwiazania pomaranczowego: -"sprobujemy szukac zgody, choc roznimy sie od siebie jak dwie krople czystej wody" (siermiezny jak cholera, no chyba ze ktos ma super wyobraznie przestrzenna) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 06.01.05, 01:24 malarz co sie zowie mial tylko przy sobie zolty, niebieski, czerwony. co ja z tym zrobie? powiedzial sobie i zwrocil sie do zony zona skrobie sie po glowie i tak mu odpowie: o ty fistaszku skonczony zolty z niebieskim pomieszaj sobie niebieski z czerwonym pomieszaj sobie bedziesz mial i fioletowy i pomaranczowy buziaki, ide spac Odpowiedz Link Zgłoś
palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 06.01.05, 01:26 uuuuups, mialo byc zielony, rektyfikuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twinn Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 01:24 o so chosi???????????/ jakie kolory? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 06.01.05, 11:26 zrobilam niebieski na razie, tylko ze bezmyslnie, bo gadalam przez telefon:) moze z innymi kolorami tez tak trzeba?;) poprobuje po poludniu, moze do tego czasu pojawia sie jakies nowe wskazowki;) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3city Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 81.219.111.* 06.01.05, 15:32 no dobra to zostalo jeszcze tylko biale ale kompletnie nie wiem jak do tego sie zabrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.net81-64-78.noos.fr 06.01.05, 20:26 mi tez zostalo tylko biale i nie wiem jak je ugryzc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3city Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 81.219.111.* 06.01.05, 20:33 gdzies musi byc ukryta podpowiedz tylko jakos te kolo mi nic nie mowia :\ Odpowiedz Link Zgłoś
palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 06.01.05, 21:16 no wlasnie, nie ma zadnego sensownego punktu zaczepienia! -wszystkie orbity na wszystkich 6 polach sa identyczne, kreca sie w tym samym tepie, w tych samych kierunkach , maja ta sama dyspozycje na kwadracie -wydaje mi sie ze tu bedzie chodzilo o kolory...ale probowalam juz tylu kombinacji i kaszanka:( kurde, ale to jest wkurzajace nie...?moze ktos nam pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3city Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 81.219.111.* 06.01.05, 21:41 by sie przydala jakas mala podpowiedz :) bo w innym wypadku mija sie z celem probowanie x kombinacji gdzie x dazy do nieskonczonosci :P Odpowiedz Link Zgłoś
palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 06.01.05, 22:10 mam! kurde mam skubanca;)!!! wskazowka: czasem zeby awansowac trzeba sie cofnac powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3city Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 81.219.111.* 06.01.05, 23:02 racja podpowiedz odrazu mi przypomniala maly szczegol ktory na samym poczatku mnie zainteresowal :)) Odpowiedz Link Zgłoś
herezja Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 07.01.05, 10:14 Został mi tylko czerwony i nie bardzo wiem jak go ugryźć :) Może jakaś mala podpowiedź? I może nawet ciut konkretniejsza niż "kości i ości"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
herezja Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 07.01.05, 11:34 Pytanie juz nieaktualne :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra powiedzcie mi... 07.01.05, 12:22 mam dalej tylko niebieski. podpowiedzi nie umiem wprowadzic w zycie. dalam Wam linke, to sie odwdzieczcie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palcelizac Re: powiedzcie mi... IP: *.net81-64-78.noos.fr 07.01.05, 20:37 > mam dalej tylko niebieski. podpowiedzi nie umiem wprowadzic w zycie. dalam Wam > linke, to sie odwdzieczcie :) > pozdrawiam wskazowka: nic Ariadny, czyli chodzi o labirynt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 14:26 lepiej powiedzcie jak przejsc te niebieskie psychodeliczne krecace sie wzorki Odpowiedz Link Zgłoś
herezja Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 07.01.05, 15:06 Czerwony można potraktowac jak kostke :) Odpowiedz Link Zgłoś
evamarija Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 07.01.05, 19:44 Swietna zabawa. przeszlam narazie nieb, czerw i fioletowa Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 07.01.05, 21:02 ja tez tylko niebieskie, poki co://// kurcze, kiepska jestem:( Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 83.168.106.* 07.01.05, 22:41 A co z zoltym? Myslalam ze trzeba wszystkie zapalic ale jak zapalilam to nie wciagnelo :-( Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 08.01.05, 12:21 Nas pewno wszystkie miałaś zapalone? Na suficie i podłodze też? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 08.01.05, 13:00 mi zolte tez nie wychodzi, niby proste, a jednak ciagle robie gdzies blad (podejrzewam, ze ciagle ten sam:DD) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indiana Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 212.244.93.* 08.01.05, 15:12 to nie jest smieszne :) powiedzcie mi prosto z mostu jak sie przechodzi czerwony :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indiana Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 212.244.93.* 08.01.05, 15:27 pomylka czerwone przeszlam,z bialym mam problem... i z pomaranczowym,prosze o podpowiedzi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indiana Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 212.244.93.* 08.01.05, 16:53 Uff... zadnego problemu,zadnych podpowiedzi... PRZESZŁAM WSZYSTKO,dziekuję bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: btw Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:01 Dokladny opis. Nie zagladac, bo zepsuje cala zabawe. ophelia_in_red.bravejournal.com/entry/8518 Jednak tej grze daleko do Motas. Wrzucenie prostych ukladanek do ciemnego pokoju w ktorym nic nie widac, i po ktorym trzeba sie krecic za pomoca myszki nie jest oryginalnym pomyslem. Odpowiedz Link Zgłoś
evamarija Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 08.01.05, 22:07 Z wczoraj zostal mi pomarancz i bialy - ide sie meczyc. A moze byscie dali namiary na motas - piszecie i piszecie a ja nie wiem o czym. Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 08.01.05, 22:09 bialego nie zrobisz, jak nie skonczysz wszystkich poprzednich kolorow... Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysior_ka Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.idea.pl 11.01.05, 00:02 Niech ktoś mi powie co zrobić z zielonym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zieelona Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 26.01.05, 05:49 A może jeszcze w coś zagramy? Ja wyszperałam takie oto trzy lineczki: 1. Altoids - Curiously Strong All Night Long 2. A Case Of The Crabs 3. Astro Susi No chyba że ktoś ma coś lepszego, co? Ja z chęcią... :) Odpowiedz Link Zgłoś
zed111 Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 26.01.05, 11:15 Ok ja wale Astro Susi... tzn gram :-P mam juz kod do sejfu ale to betka :-D Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra astro susi 26.01.05, 15:10 grr co mam robic ? mam grzybka korkociag i jeszcze wiele innych rzeczy ale zadnej idei jak toto wykorzystac... Odpowiedz Link Zgłoś
herezja Re: astro susi 26.01.05, 18:56 kupilam twarde buleczki i tez nie wiem co zrobic :( Odpowiedz Link Zgłoś
herezja Re: buleczki 26.01.05, 23:06 Były w sejfie na scianie :) Ale nie wiem jak zgasić ogień, króry przeszkadza mi w yjeciu z paleniska kilku przedmiotów :( Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: buleczki 27.01.05, 10:38 hmm.. a jak otwarlas sejf ? nie mam pojecia jak polaczyc te wszystkie przedmioty. a grzybek jest halucynogenny mam wrazenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zed111 Re: buleczki 27.01.05, 10:44 chcesz kod? nie wiem czy zapamietalem ok ale to bylo jakos tak... pierwsze zostawiasz, 2 przestawiasz tak ze jeden jest na dole 3 tak ze 1 jest po lewej stronie i pozostale 2 tak samo. :-) to nie byla latwa podpowiedz, co? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: buleczki 27.01.05, 10:47 cha cha ;) a tego kodu nie ma nigdzie w domu? udalo mi sie wyborowac korkociagiem dziurke w pilce :) Odpowiedz Link Zgłoś
zed111 Re: buleczki 27.01.05, 10:53 kod - 1 zostawiasz na 2 klikasz 1 a na 3 2 razy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zed111 Re: buleczki 27.01.05, 10:58 jakimi 6? tam gdzie masz dwa punkciki klikasz na 2 od lewej strony 1 raz i na 3 dwa razy wszędzie klikasz tak samo. od lewej strony na pierwszy nie na 2 raz a na 3 dwa razy. :-)daj znac jak wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: buleczki 27.01.05, 12:21 ach :) udalo mi sie :) ale dalej nie moge zaplacic. nie wiem czemu, ale ja gralam poprzednio 9tak btw to czy mozna sejwowac te gre?) to udalo mi sie skleic resztki kieliszka klejem. a teraz sie nie da. i nie wiem co daaalej :( Odpowiedz Link Zgłoś
zed111 Re: buleczki 27.01.05, 12:32 Ja doszedlem tylko do sejfu... Byłem taki dymy i dalej juz mi sie nie chcialo.... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: astro susi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:48 Co zrobić dalej, znalazłam plan jak otworzyć sejf (ugasiłam ogień wyjęłam świeczkę, znalazłam plan poskromienia potworków) i co dalej?? Odpowiedz Link Zgłoś
zed111 Re: astro susi 27.01.05, 12:36 to był plan jak otworzyc sejf? ja na to sam wpadlem :-P Odpowiedz Link Zgłoś
herezja Re: astro susi 28.01.05, 01:50 Uff... zmęczyła mnie ta Susi, ale przy okazji podszkoliłam niemiecki ;) Szkoda że w mieście nic sie nie dzieje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gunik Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:35 a ja wzielam sie za ta pierwsza gre Altoids-Curiosuly Strong All Night Long i na poczatku mi szlo ale utknelam, weszlam do klubu mam kilka prezedmiotów i utknelam jak wejsc do tego goth room?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.net / *.net 26.01.05, 22:34 a jka zdobyc ta zolta opaske na reke ? Odpowiedz Link Zgłoś
zieelona Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 27.01.05, 05:10 Opaskę trzeba sobie "przyrządzić" z altoidsa, flamastra i gumy do żucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gunik Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:27 pogadaj z tym gosciem w czapce on da Ci flamaster, połącz go z altoidem bedziesz miec zółta kartke, nastepnie daj dziewczynie ktora zuje gume altoida odda Ci swoja gume i masz juz wszstko a teraz polacz żółtą katke z guma i masz opaske!!aha i nie zapomnij o bakin soda (po lewej stronie lezy:) Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek_zadyszek Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 29.01.05, 14:50 Ja też znalazłam coś dobrego... być może było, jak nie, to polecam - atlantzone.free.fr/accueil.htm , pełnowymiarowa gra przygodowa, duzo kombinowania, czytania, rozmów z bohaterami, na stronie autorzy zamieścili też solucję jeśli ktoś się zatnie. Wersji anglojęzycznej nie testowałam, we francuskiej siedzę od wczoraj i coraz bardziej mi się podoba:) _______________________ Multo praestat dedolare sine amore quam amare, si non possis dedolare. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 29.01.05, 17:09 jak jest w wersji francuskiej to zaczynam grac :) bonne chance :) Odpowiedz Link Zgłoś