Gość: ka IP: *.devs.futuro.pl 10.02.05, 20:18 Pokazalam swojej 75 letniej wtedy babci nowe glany oczekując tekstów typu "dziewczynka w takich butach"... A babcia: "Fajne, a mają blachę w czubie?" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hpm3 Re: boskie teksty waszych babć 10.02.05, 22:13 Kiedyś jak mój mąż był jeszcze moim chłopakiem pojechaliśmy na wakacje do jego babci na wieś,tutaj muszę nadmienić,że oboje jesteśmy ze ślaska przy czym ja z dziada pradziada..no więc jesteśmy już u w/w babci zreszta bardzo leciwej a ona ni z gruszki ni z pietruszki mówi:"jak ja nie nawidzę ślązaków" zamurowało nas totalnie,tymbardziej że nigdy z żadnym nie miała nic do czynienia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @neta Re: boskie teksty waszych babć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 00:24 moja babcia jest fanka Drzyzgi-przy czym zawsze przekreca jej nazwisko i pyta:"teraz bedzie Drzazga?" kiedys byl program o lesbijkach i jedna do drugiej mowi: 'kocham cie' a w tym momencie moja babcia do telewizora: a pocaluj sie w d... myslalam ze pekne:) Odpowiedz Link Zgłoś
katakumba5 Re: boskie teksty waszych babć 11.02.05, 00:51 a moja babcia miala sklerozę, zapominala wszystko co w dzialo sie w przeciągu 5 minut, ale za to swietnie pamietała co działo się 70 lat temu i własnie te wspomnienia mieszały jej sie często z rzeczywistością.Pewnego dnia,po dłuższym milczeniu zwróciła sie do mojego chłopaka: "...Piłsudzki jest chory!". - " A skąd pani o tym wie??" -"a....przeczytalam w gazecie." Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein Re: boskie teksty waszych babć 11.02.05, 10:00 Jezus Maria, PIŁSUDSKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARCHIWALD4 Re: boskie teksty waszych babć IP: *.pu.kielce.pl 11.02.05, 09:08 zjazd rodzinny na 70 urodziny babci. w pewnym momencie babcia mówi do swojej córki, a mojej mamy: wiesz dziecko, ja to CHYBA ZACZYNAM SIE STARZEĆ. wszyscy ksztuszą sie ze smiechu, zwłaszcza my kilkunastoletnie gó..arstwo czyli wnuki, że to chyba dopiero zaczynam:)) Ale moja mama ze stoickim spokojem pyta: a co takiego sie stało??, babcia na to: BO OD TEGO ROKU OD WIOSNY BOJE SIĘ JEŹDZIĆ NA ROWERZE:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zed111 Re: boskie teksty waszych babć 11.02.05, 09:12 a to? moja babiczka tez ma skleroze. Wygrala kiedys Meganke w konkursie w jedynce. dzwoni do niej Kamel czy inny Ibisz a Ona "nie, nie dzwonilam" Ciocia myslala, ze peknie przed TV kiedy poznala glos babci :-))) meczyli ja przez 5 minut przy tel a ona caly czas "nie nie pomylka!!!" :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasica Re: boskie teksty waszych babć IP: *.ecofis.de 11.02.05, 09:22 moja oglada telewizor popoludniu co leci i przy tym spi jak susel. Programy wchlaniaja sie w siebie. Tak wiec w czasie gdy wojna w czeczenii byla w zenicie leciala po teleexpresie doktor queen. Moja mama, by troche do babci zagadac pokazuje na indianina i pyta, mamo, a ktoto? A babcia z powaga: wojownik czeczen! Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Sprośne przyśpiewki 11.02.05, 09:38 Moja raczyła nas przyspiewkami, jakich nauczyli ją parobcy z folwarku rodziców (okolice Wilna). Idę polem, idę miedzą, a komary d..ę jedzą I zaśpiewam i podskoczę, a komary d..ę toczą Czego szukasz panie Łukasz? Szukam dziwki dla rozrywki. Panna Jadwiga, sama jak figa nogi jak żerdzi, chodzi i pie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasica Re: boskie teksty waszych babć IP: *.ecofis.de 11.02.05, 10:31 babcia miala swoj stary telewizor bardzo dlugo, bo nigdy nic nie wyrzuca. w ogole z pietyzmem odnosie sie do kazdej rzeczy martwej - jak to pokolenie wojenne. Miala szwagra elektryka i wolala go wiecznie do zepsutego telewizora i mowila: Wlodek napraw, ale nic nie ruszaj! Odpowiedz Link Zgłoś
nikka_20 Re: boskie teksty waszych babć 11.02.05, 16:54 Moja babcia swoją sklerozą dobila mnie w moje 18-ste urodziny, kiedy przyjechala i zaczela skladac zyczenia mojej 14-letniej siostrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rynka Re: boskie teksty waszych babć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 17:10 Pojechałam z moim mężem z pierwszą wizytą do babci. Babcia od lat niedosłysząca. No więc ja wrzeszcząc w niebogłosy: Babciu to mój mąż Arek. I tak trwała dłuższa rozmowa. W pewnym momencie musiałam wyjsć z pokoju i zostawić babcię samą z moim mężem. Po chwili mąż wychodzi i dusi się ze śmiechu. Po zamknięciu przeze mnie drzwi babcia do niego: wiesz Ania to dobre dziecko tylko trochę hałaśliwe. Okazało się, że w tak zwanym między czasie babcia sprawiła sobie aparat słuchowy. Do tej pory mamy z tego ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coortina Re: boskie teksty waszych babć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:20 Kiedyś moja Babuszka wpadła do pokoju o 4ej nad ranem budząc mnie i moją mamę pełnym zgrozy tekstem "Bójta sie boga ,wstawajta " My lekko zaćmione zerwałyśmy sie , ubrałyśmy, po czym, siedziałyśmy dwie godziny w kuchni czekając "aż rosa obeschnie na polu".Zaznaczam ,że babcia nie miała i nadal nie ma Alzheimera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaga Re: boskie teksty waszych babć IP: *.erathia.org / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:24 Heh moja babcia też jest trochę głucha, ale przez ładnych kilka lat za cholerę nie chciała się do tego przyznać - udawała, że rozumie co się do niej mówi. Kiedyś na jakiejś rodzinnej nasiadówie pytam się: - Babciu, ile masz w końcu lat? A babcia: - No. Mało co z krzeseł nie pospadaliśmy ze śmiechu. Ale najlepszy jej numer to: - Babcia, skąd masz piwo?? - No, zimne, zimne. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoloodek Re: boskie teksty waszych babć 11.02.05, 18:30 babcia ma różne powiedzonka i wierszyki na każdą okazję ale chyba nic nie przebije: "robisz miny jak srający kot na puszczy" :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @neta Re: boskie teksty waszych babć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:35 a to tez tekst mojej babci. Ogladajac w/w wspomniana Drzyzge vel Drzazge, caly czas slychac slowo "gej", babcia pyta a kto to jest ten gej, ja mowie, no babciu to taki facet ktory kocha faceta i robi z nim to no wiesz, na to moja babcia skrzywila sie z niesmakiem i rzekla: Łe! Na wizji brzmialo to naprawde smiesznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: boskie teksty waszych babć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:27 Moja babcia w wieku 84 lat musiała wyrobic nowy dowód. pół dnia się stroiła do fotografa, w końcu zazyczyła sobie zdjęcia czarno - białe i kolorowe (lepsza wersja miała byc do dokumentów:). Za 2 dni mama odebrała zdjęcia, pokazuje babci. Skrzywiła się i jęknęła: Staro wyszłam..... Mama za kilka tygodni przynosi nowy dowód. Pokazuje babci, na co ta: Taka plastikowa karteczka??!!! Idź do gminy i powiedz im, żeby mi oddali mój zielony dowód! Takie g... to się zaraz zgubi, roztopi albo co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: boskie teksty waszych babć IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:35 Babcia ma koło domu wiekowego kasztana który śmieci jesienia.Kiedyś kasztan był babci a teraz z racji wieku jest on gminy.Zamówiła babcia fachowców z piłą spalinową,oni myśleli że to o inne drzewo chodzi przyszli i mówią babci:pani ale my musimy mieć zgodę żeby zciąć to drzewo, a babci nato: tnijcie ,tnijcie ja się zgadzam.A chodziło o zgodę z gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: boskie teksty waszych babć 12.02.05, 14:33 byłam kiedyś u kolegi. ognisko sobie zrobiliśmy. w nocy niestety rozpętała sie burza, więc weszlismy do domu i zajęliśmy salon. impreza toczy się dalej. już nieźle podpici, zachowywalismy sie dość głośno. i nagle do pokoju wchodzi babcia kolegi i mówi, żebysmy lepiej wyłączyli tę muzykę i zaceli się modlić. ona już gromnice zapaliła i odmawia różaniec. trochę zaczelismy ją zbywać, że nic sie nie stanie, że to już któras burza tego lata. a ona przysiadła sie do nas i zaczęła opoiwadac historyjki np. o swoich znajomych, które w wieku 80 lat na piesze pielgrzymki do Częstochowy chodziły. siedziała z nami chyba z godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: boskie teksty waszych babć IP: *.upc-j.chello.nl 12.02.05, 16:01 Nie moja babcia, ale siostra dziadka. Miala demencje starcza i robila rozne ciekawe rzeczy, wlacznie z wychodzeniem nago w pole :) Jednego dnia siedzimy wszyscy w kuchni i babcia chodzi dookola, patrzy na polki wiszace, na palcach staje. Pyta sie jej wnuczka, babcia, a czego ty szukasz?? A babcia: a bo ja tu gdzies Celinke widzialam (Celinka to jej corka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najstarsza wnuczka Re: boskie teksty waszych babć IP: *.spm.pl / *.spm.pl 12.02.05, 20:19 moja babcia z powodu swojej wiary nie mogła oglądać telewizji (taka wiara i już). Tylko wtajemniczeni niewierzący (m.in.ja) wiedzieliśmy że babcia trzyma telewizor w szafce i namiętnie ogląda wszystko jak leci. Dzwonek do drzwi powodował wyłaczenie aparatu, zamkniecie szafki i dopiero drzwi byly otwierane. Jeśli gościem byl wtajemniczony to dalej można było oglądać. Jeśli przychodził wierzący szafka była zamknięta.... A powiedzonka: tego używam do dziś: nie pożyczaj dobry zwyczaj, nie oddaje jeszcze łaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayessa Re: boskie teksty waszych babć IP: *.inds.pl / *.inds.pl 12.02.05, 20:33 Z powiedzonek babci- o majatku, który posiada ktos :" oo wieli majatek- 2 jajka i pratek"? Wyobrazacie sobie 70-latke z takim tekstem... Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: boskie teksty waszych babć 13.02.05, 00:24 Babcia mojego męża ma skończone 85 lat. Zawsze, gdy nalewa zupę na talerz, z powodu trzęsących się rąk głośno dzwoni o niego łyżka wazową. A potem mówi: "trzęsą mi się ręce jak starej babie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga Re: boskie teksty waszych babć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 10:58 w okolicach Pozannia otwarto jakiś czas temu dwa hipermarkety Auchan(czyt.oszą;) no ale babcie jak to babcie przekrecały tą nazwę ile wlezie,np. auszon,uszon,oszołom(;))).Ale jedna babiczka to już po prostu dała czadu,zaczepia mojego kumla i pyta sie:chłopcze,któredy do Aushwitz? on skołowany pyta:Auswitz Birkennau? a babcia na to :nie,Auswitz Swadzim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lwik Re: boskie teksty waszych babć IP: *.osd.vectranet.pl / *.osd.vectranet.pl 13.02.05, 19:13 Mój ulubiony: tylko się nie odchudzaj, bo białaczki dostaniesz:D Dyżurne życzenia świateczne: tylko żebyś dobrze wyszła za mąż,za kogoś, kto nie będzie Cię bił:) Odpowiedz Link Zgłoś