Gość: ajka Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:50 Parapet gdy mialam 8lat chciałam napisać zdanie - wróbel siedzi na parapecie a wyszło mi wróbel siedzi na parapeterze. :))))))))))))))))))))) Pani w szkole się nie spodobało, a mnie podoba się do dziś. Niech żyją parapetery ! Odpowiedz Link Zgłoś
bertland Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... 17.02.05, 22:28 A mnie się strasznie podoba KIWACZEK. Była kiedyś taka rosyjska bajka o krokodylu, złej starej wiedźmie, która miała szczura w torebce i właśnie o Kiwaczku. Kiwaczek został znaleziony w skrzynce na pomarańcze i nie wiadomo skąd pochodził. "Jak masz na imię?" - zapytano Kiwaczka, który jeszcze wtedy nie miał swego imienia. "Ja... ja nie wiem" - odpowiedział. Jego imię wzięło się stąd, że zaraz po znalezieniu zaczął się tak dziwnie kiwać na boki. "No i czego się tak kiwasz, ty.. ty kiwaczku ty" - powiedział ktoś i tak już zostało. Kiwaczek zawsze kojarzy mi się z kimś małym, bezbronnym, zagubionym i trochę cierpiącym na kiwaczkowatą chorobę sierocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:03 Wiedźma była cool - zwłaszcza jak skrzypiała - Ogrrryzek do torby! i jeszcze spiewała taką fajną piosenkę, ale jej już dokładnie nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.plum Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... 17.02.05, 22:44 kiedys z kolezankami stworzylysmy caly "slownik smiesznych wyrazow" na przerwach, jak nam sie nudzilo. oto czolowka: zaworek bidon bakcyl taboret :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzx PMB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:36 Partia Moherowych Beretów... Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... 18.02.05, 11:16 Ze znajomymi mieliśmy kiedys taki spontaniczny zjazd przy słowie ŚPIWÓR. Hi hi - śpi-wór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga K. Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:49 Ja na spiwor mowie psiworek ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja001 Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... 18.02.05, 21:42 a w naszym domu na futro i wszelkie płaszczyki mówi się "fjuterko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosna Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:29 mnie bawią długie skomplikowane zwroty ale oczywiscie tylko takie ktore - o zgrozo! - naprawde cos znacza ;) i tak np. ostatnio natknelam sie na zwrot nastepujacy: UNIWERBIZACJA PRZEZ SUFIKSACJĘ SUBSTANTYWIZUJĄCĄ :D :D a juz zupelnie myslalam ze skonam jak przeczytalam wyjasnienie - az zacytuje - "polega na morfologicznej substantywizacji przydawki przymiotnej, która przejmując na siebie funkcję gramatyczną odrzucanego rzeczownika przybiera odpowiedni sufiks substantywny" hehehehe ;) smieszne to a przy okazji dumnam z siebie bo rozumiem (ha!) i nawet przyklad jestem w stanie podac zainteresowanym :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nizejpodpisana Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:18 depreduję pryncypialnie a propos neutralności Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... 20.02.05, 19:45 Też uwielbiam takie słownictwo :) --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćmikieiwicz Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.05, 15:25 patafian glutek Gluś (to z takiej starej bajki) Pikuś ryjek ułożony w trąbkę popierdułka Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.zesa Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... 18.02.05, 15:45 Mnie śmieszy cłowo ciżemki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.dami.pl 18.02.05, 16:38 mnie smiesza nieco dluzsze formy niz slowa... np: betonowy baton z bezyna lub 12-to tonowe kule pingpongowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decitos Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 26.02.05, 11:35 ...edi800 rulez :) Chory, zdrowy i GNIADY! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 16:39 TAPICER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cornolio Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.provider.pl 18.02.05, 16:42 Knypek, konus, bucyfał ale najlepszy jest... Pan Inseminator Pozdrawiam. Hejas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieluchomajtki Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 17:26 trampolina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..` Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:59 fshut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daimler Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.mtvk.pl 18.02.05, 20:16 w porzo nara ziomal wielkie joł mao el hombre wrzodak brudas umbrella (i ta wymowa "ambrela") - to moje ulubione rozwala mnie bo brzmi jak z wloskiego arabella i rumburak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczka Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.ipt.aol.com 18.02.05, 20:31 Moja babcia zawsze mowi, ze idzie pomieckac ziemniaki, a kluski po ugotowaniu trzeba pokickac Odpowiedz Link Zgłoś
ja001 Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... 18.02.05, 21:40 ja lubię zabawne przestawienie logiczne słów: nieboszczyk i deszczyk. Bo nieboszczyk powinno sie mówić o deszczu (niebo szczy) natomiast deszczyk - lezy na desce, bo umarł.....:) To nie moje, to ksiedza Twardowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcepan Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:49 KACZAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polly Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: 62.233.150.* 26.02.05, 14:31 - Poproszę żarówkę. - A zwykłą, czy Osram? - Zwykłą. Osram sam. <autentyk> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: 217.149.242.* 19.02.05, 11:50 zygzak grzyb jamochłon Kazde słowo, jak sie nad nim zastanowić i je porozważać, jest śmieszne, a przynajmniej interesujące. Próbowaliście powtarzać dowolna nazwę, kontemplować jej brzmienie? Zupełnie odrywa się od desygnatu. Tez tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 19.02.05, 14:24 SKARPETY, zupelnie nie wiem dlaczego, ale mnie to slowo rozwala Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... 19.02.05, 17:02 buc i farfocle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maverick Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: 82.139.9.* 19.02.05, 21:10 ojciec dyrektor i kraśko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qq33 Giertych Jugend 19.02.05, 21:27 Z tym, że bawią jedynie ich poglądy, oni sami wywołują dreszcze://////// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Giertych Jugend IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.02.05, 13:05 Celafon Durnostojka Duperszwance Duperdeker-----to słyszałem na kaszubach Pie..dełko Mątwa Kuśtyczek Trybuszon LPZ--------Liga Protez Zębowych Odpowiedz Link Zgłoś
ja001 Re: Giertych Jugend 20.02.05, 21:56 A wiecie, że jest taka roślinka: bluszczyk kurdybanek? rozczula mnie ta nazwa.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubicz Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.mtvk.pl 21.02.05, 21:31 ciocia Stasia Rysio wujo (!!!) stryjenka wujenka (!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Słowa które bawią: - CELOFAN - ... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 26.02.05, 02:26 koprofag sarkofag-padlinożerca brajtszwanc Odpowiedz Link Zgłoś