yavanna86 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.08.05, 17:15 "krew z kaczki mięso z kaczki inne elementy kaczki" :P Odpowiedz Link Zgłoś
olaj Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.08.05, 22:22 Mała miejscowośc na trasie (dawno temu stopem) W-wa - Biłgoraj Knajpa najlepsza na oko menu 2 sztuki (dla mnie i kumpeli) 1. Brarszczyk czerwony 2. Barszczyk czarowny kwiatków było mnóstwo, sikałyśmy po nogach, szczegółów niestety mnie pamiętam, ale jeszcze piwo występowało w każdym menu pod inną nazwą, aż wzięłyśmy jeszcze jedno (menu było chyba dwujęzyczne?): 1. Bear 2. Biere 3. Beere Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.04.06, 08:52 chyba chcialo byc 3jezyczne beer(ang), biere(fr) i Bier (niem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REMAMENT Re: Wyprzedasz IP: *.elpos.net 15.08.05, 12:16 na budce z żarłem na bazarze : kiełbasa smarzona cheeseburger bez sera ( zaraz pod chesseburgerem z serem ;) ) i znajomy kiedyś napisał : chod dogi i chamburgery...chwilę sie zastanawiałem o co chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Wyprzedasz 16.08.05, 08:44 O, to po prostu tryb rozkazujący :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka.katarzynka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 16.08.05, 14:10 "Bielizna damsko-męska" :) Idę na zakupy to może coś fajnego wyczytam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.uje.nat.hnet.pl 16.08.05, 20:17 spacerując deptakiem w Sopocie, zobaczyłam ogłoszenie: "Zatrudnię dziewczynę do pracy w kebabie." Odpowiedz Link Zgłoś
tredive_nelliker Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 17.08.05, 00:46 Gość portalu: kacha napisał(a): > spacerując deptakiem w Sopocie, zobaczyłam ogłoszenie: "Zatrudnię dziewczynę do > > pracy w kebabie." ** przy okazji wizyty w Ciechanowie : toaleta tylko dla klientów kebaba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superlaska Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 22:29 Kiedyś w katalogu Ikea było napisane cos w stylu: Świerze wnętzra czy cos... Zadzwoniłam, myślalam ze jakas nagrode dostane :P a ktos mnie uprzedził ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kaade Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 20.06.07, 14:42 Dokładnie brzmiało to tak: "Przyjmę dziewczyny na kebab":) Odpowiedz Link Zgłoś
ag.n Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 16.08.05, 21:20 Bieszczady - kotlet devolay... Witaj Unio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichosza Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.chello.pl 25.08.05, 00:46 a ja widzialam nawet: DEVOLAYE, prawda, że elagancko? A w ogóle to smiać mi się zawsze chce: kotlet de volaille - jak to ekskluzywnie brzmi, a w tłumaczeniu znaczy tyle co "drobiowy" Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 16.08.05, 21:34 Pierogi CCCP (chyba chodziło o ruskie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
laurra Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 16.08.05, 23:22 PICCA ha:P Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 17.08.05, 11:04 Delikatesy Bomi w Gdyni, parę lat temu: św. boczek oraz kieł. babuni. Oczywiście, że nie potrafiłam się powstrzymać i zawsze prosiłam o kawałek tego kła babuni. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.n Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 19.08.05, 13:30 a kanonizowanego boczku nie chciałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
asieek Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 17.08.05, 21:40 Kilka lat temu na dworcu w Koszalinie "Kanapka z sandwichem". Odpowiedz Link Zgłoś
sherrawedd Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 20.08.05, 21:09 na Węgrzech widziałam automat z napojami z instrukcją obsługi, w której powtarzały się takie kwiatki: "aby otrzymać napoy, proszę wcisnąć odpowiedniuzik":) A we Wrocławiu serwowano w jakiejś knajpce kawę OPRUSZONĄ wiórkami czekolady. W mojej miejscowości widziałam też gustowną drewnianą tabliczkę zachęcającą do kupna OBWAŻANKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:25 asieek napisała: > Kilka lat temu na dworcu w Koszalinie "Kanapka z sandwichem" :)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 24.08.05, 14:59 ja rowniez widzialam ciekawostki w jadlospisach np. KECZUB i CZĄSTEK, a także WEGLOWODORY zamiast weglowodanow w wartosciach zywieniowych na pewnym opakowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biolog Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.hsd1.tx.comcast.net 24.08.05, 21:21 ewab2507 napisała: > ja rowniez widzialam ciekawostki w jadlospisach np. KECZUB i CZĄSTEK, a także > WEGLOWODORY zamiast weglowodanow w wartosciach zywieniowych na pewnym opakowani > u Hi hi. Co za problem, czy jemy zwiazki pierscieniowe (benzen) czy 6-weglowe cukry. To i to ma "wegiel" w nazwe Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.04.06, 08:55 trzeba rozpuscic w wodzie, to beda weglowodany (pisalismy jakies takie reakcje na chemii w liceum) Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 24.08.05, 15:27 Mikoszewo, Mierzeja Wiślana: "Wendzona rybka" Inna nadmorska miejscowość, budka z fast foodem: "Chipsburger" Chichrałam sie z tego cały dzień:)) W okolicach Zakopanego babinka sprzedawała kierpce i chodaki, stoisko opatrzone było szyldem: "CHAPCIE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 01:25 chipsburger? burger przekładany chipsami? :O Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.04.06, 08:57 frytkami podejrzewam, sadzac po tendencjach do designerow zamiast projektantow Odpowiedz Link Zgłoś
foxy_lady Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 10.12.06, 23:22 dziwicie się? Anglicy jadają kanapki i bułki z frytkami :))) mi oczy wyszły jak to zobaczyłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 24.08.05, 23:36 W spożywczym: Arbus Lody w kupkach - miałam ochotę spytać panią, czy te "kupki" aby nie śmierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdecik Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:42 Pizza z Ketchapem :) Odpowiedz Link Zgłoś
eszyszka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 25.08.05, 13:50 ALKOCHOLE, ale to juz chyba normalne :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziaro Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.05, 23:11 W niezłym hotelu "Wodnik" w Jaworznie w restauracji było sobie menu, a nim kilka kfiatków. Jeden zapamiętam chyba do końca życia - Gołąbki - wersja angielska - PIGEONS się im chyba trochę pomyliły takie latające z tym z kapusty :D w każdym razie z moim narzeczonym śmialiśmy się całą kolację Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 02.09.05, 10:34 Zasłyszane kiedyś w radiu: prowadzący audycję podał historyjkę, nadesłaną przez jakąś kobitkę: chciała kupić lody (tzw. gałkowe:) i zastanowiła ją jedna z nazw - lody kukis. Po zakupie okazało się, że jako dodatek lody zawierają pokruszone kawałki ciastek (ang. cookies)... :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daroo Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 02.09.05, 10:17 Przedwczoraj byłem w sądzie rejonowym w Łodzi. W bufecie można zamówić kawę Lavazzo (chodzi o tę z ekspresu) i Jackobs (rozpuszczalną) Odpowiedz Link Zgłoś
inga.l Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 02.09.05, 11:14 Wczoraj jadlam fantastyczny obiad w knajpie niedaleko Lublina. Swiatlo w toalecie na fotokomorke, swiece pachnace rozami, dostalam elegancka karte, aperitif i.. zdebialam. "Losos sote"(nie łosoś!) "Spagetti bolongese", "kotlet de voleile", "cordon bleue"... Ale żurek pierwsza klasa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:52 moze troche z innej bajki ale chyba sie nie obrazicie na karteczce trzymanej na szyji przez jedną zrbraczke dziniał napis cytuje w oryginalnalnei pisowni "NA OPIATY DLA GŁODNYCH DZIECI" Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.04.06, 09:19 "NA OPIATY DLA GŁODNYCH DZIECI" O rety, na narkotyki zbierała?! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 21.04.06, 14:54 the_dzidka napisała: > "NA OPIATY DLA GŁODNYCH DZIECI" > > O rety, na narkotyki zbierała?! :)) Może o morfinę dla umierających chodziło? :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ypestis Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:32 na ulotce z pizzerii: ciasto robione na drożdżach z wody oligoceńskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: 195.117.1.* 15.09.05, 04:58 W Krakowie w knajpie Siux danie o nazwie Strzała w dupie Bizona Kotś to jadł ? Odpowiedz Link Zgłoś
elka811 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 23.09.05, 13:56 gołąbki szweckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isia Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 17:02 Do szału doprowadza mnie: WINOGRON, zamiast winogrona. To nie wystepuje w pojedynczej. Jeszcze warzywnie: PORA (na Telesfora!!!), pomarańcz, na własne oczy widziałam "cieńkie parówki" (!!!), "ożeszki", "ser żułty"...To panie w "Społem" takie mądre...jeszcze "twarorzek"(długo się zastanawiałam co to?), "grachamka" i "jaja pszepiurcze"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwo Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.aster.pl 27.09.05, 00:49 a'propos cieńkich... w okolicach ul. poznańskiej w w-wie był (a może jest do dziś) bar turecki, w którym na tablicy z menu stało napisane "kebab w cieście cieńkim lub grubym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.05, 07:32 A w Warszawie w Boston Porcie (skądinąd całkiem fajnej knajpie) serwują 'zupę wegetariańską z kalmarów' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Społem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 11:59 Społem celuje w takich kwiatkach. Widziałam tam m.in. piwo Warka Strąg i Pitce. Odpowiedz Link Zgłoś
agakwi1 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 26.09.05, 09:22 Nie pamiętam nazwy restauracji, ale znajduje się ona w Zakopanym obok wejścia na skocznię, w jadłospisie wywieszonym obok wejścia daniem dnia był "KOTLET DEWOLAJ" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymous Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 00:16 W białostockiej restauracji "Cristal", lat temu kilka z okładem, takie spotkałem dwie pozycje w menu: 1) Jaja sądzone 2) Szczupak wieprzowy (pierwszy to chyba wypadek, żeby ryba się tak zeświniła)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carla Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:35 u mnie w szczecinie kolo mojej uczelni byl "Bar Żak" a na nim na scianie napis: LANCZ BAR,hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do agakwi1 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 23:43 w ZakopanEm, kochana, w ZakopanEm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 27.09.05, 13:31 Ja na rachunku z jakiegoś przydrożnego baru znalazłam 'herba z cytrynką'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:02 naleśniki z KĄFITURĄ bober (czyli bób) Dwa kilo ziemniaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 10:54 > Dwa kilo ziemniaka może sprzedawca z Rosji? ;) w j rosyjskim w liczebnikach do 4 tak się wlasnie odmienia - dopełniacz liczby pojedynczej ;) wiem, że nie na temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: it-only-me Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.ARMnet.Torun.PL 08.10.05, 20:41 spotkalam sie z nazwa...zupka hinska. nie zartuje, naprawde napisane to bylo przez samo h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziak Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.generacja.pl 08.10.05, 22:05 "Swieże jaja prosto od producenta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yutek Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:16 Przejezdzajac przez koscian(miasteczko we wlkp.)zaobserwowalem taki oto szyld: "BAR RESTAURACYJNY SAJGONKA" Moze jestem dziwny ale strasznie mnie to rozsmieszylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotten Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.04.06, 18:15 Na jednym z krakowskich osiedli jest wietnamski bar. Ohydnie wygląda z zewnątrz, żarcia dobrego nie ma, wcześniej mieściła się tam ciucharnia (!), a jeszcze wcześniej był tam dom pogrzebowy (!!!). Teraz bar ów dziwnie się nazywa (jakoś "z wietnamska"), ale przez dłuższy czas obleśny szyld głosił: "BAR SAJGON". Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 09.10.05, 08:57 bigos z grilla Odpowiedz Link Zgłoś
candy74 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 13.10.05, 09:43 W Łebie jest wypożyczalnia rowerów o wdzięcznej nazwie "CIUŁAŁłA".... Pół godziny czytałam napis, zanim skojarzyłam z tytułem wakacyjnego przeboju sprzed kilku sezonów. Widziałam również szyld SHOP SPOŻYWCZY i napis: LODY WANILJOWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesna Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.torun.mm.pl 13.10.05, 14:48 Ja widziałam w Osieku chyba (w każdym razie jakaś miejscowość nad jeziorem, koło Torunia) - sklep o nazwie "Crystyna". Bardzo światowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
autumna kuchnia bezmięsna wg Słowaków 15.10.05, 09:28 Jestem swieżo po wakacjach na Słowacji. I tam normą jest, że pod hasłem "dania bezmięsne" w karcie figurują - pierogi z bryndzą i słoninką - pierogi z kapustą i wędzonym mięsem - ser smażony z szynką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: kuchnia bezmięsna wg Słowaków IP: *.gl.digi.pl 28.06.06, 15:31 Tez Slowacja, restauracja w Hotelu Jamajca, Bobrownik, rejon Liptovskiego Mikulasa. Menu 4-jezyczne i wersja polska " Rosol WOLOWY z KURY". Niezly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czips Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.sm-rozstaje.pl 16.10.05, 16:50 Jako że pracuję jako PH dla jednej z firm spożywczych i często bywam w małych wiejskich sklepikach największy ubaw jest z chipsów CI..Y LAJSY, LEJSY POPKORN no i rybka PSTRĄK Wędzony ale i tak nic nie przebije specjalności zakładu baru restauracyjnego "Maxim" w miejscowości Białogóra (nad morzem) - jak ktoś ma aktualnego "Pascala 2005 hotele i restauracje w Polsce " może naocznie się przekonać (strona 131) GOLONKA ZAPIEKANA W KIWI Niestety nie miałem czasu aby tam podjechać i spróbować tego cuda, nawet nie mogę sobie za bardzo wyobraźić jak to może smakować Odpowiedz Link Zgłoś