Dodaj do ulubionych

Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp.

• yavanna86 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.08.05, 17:15
      "krew z kaczki
      mięso z kaczki
      inne elementy kaczki"

:P
    • olaj Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.08.05, 22:22
      Mała miejscowośc na trasie (dawno temu stopem) W-wa - Biłgoraj
      Knajpa najlepsza na oko
      menu 2 sztuki (dla mnie i kumpeli)
      1. Brarszczyk czerwony
      2. Barszczyk czarowny
      kwiatków było mnóstwo, sikałyśmy po nogach, szczegółów niestety mnie pamiętam,
      ale jeszcze piwo występowało w każdym menu pod inną nazwą, aż wzięłyśmy jeszcze
      jedno (menu było chyba dwujęzyczne?):
      1. Bear
      2. Biere
      3. Beere
      • java84 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.04.06, 08:52
        chyba chcialo byc 3jezyczne beer(ang), biere(fr) i Bier (niem)
    • ania.freszel Re: Wyprzedasz 15.08.05, 08:14

• Gość: REMAMENT Re: Wyprzedasz IP: *.elpos.net 15.08.05, 12:16
        na budce z żarłem na bazarze :
        kiełbasa smarzona
        cheeseburger bez sera ( zaraz pod chesseburgerem z serem ;) )
        i znajomy kiedyś napisał :
        chod dogi i chamburgery...chwilę sie zastanawiałem o co chodzi :)
      • morgen_stern Re: Wyprzedasz 16.08.05, 08:44
        O, to po prostu tryb rozkazujący :-))))
    • katarzynka.katarzynka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 16.08.05, 14:10
      "Bielizna damsko-męska" :) Idę na zakupy to może coś fajnego wyczytam ...
    • Gość: kacha Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.uje.nat.hnet.pl 16.08.05, 20:17
      spacerując deptakiem w Sopocie, zobaczyłam ogłoszenie: "Zatrudnię dziewczynę do
      pracy w kebabie."
      • tredive_nelliker Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 17.08.05, 00:46
        Gość portalu: kacha napisał(a):

> spacerując deptakiem w Sopocie, zobaczyłam ogłoszenie: "Zatrudnię dziewczynę
        do
        >
        > pracy w kebabie."
        ** przy okazji wizyty w Ciechanowie : toaleta tylko dla klientów kebaba ;-)
      • Gość: superlaska Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 22:29
        Kiedyś w katalogu Ikea było napisane cos w stylu: Świerze wnętzra czy cos...
        Zadzwoniłam, myślalam ze jakas nagrode dostane :P a ktos mnie uprzedził ;p
      • kaade Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 20.06.07, 14:42
        Dokładnie brzmiało to tak: "Przyjmę dziewczyny na kebab":)
    • ag.n Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 16.08.05, 21:20
      Bieszczady - kotlet devolay... Witaj Unio.
      • Gość: cichosza Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.chello.pl 25.08.05, 00:46
        a ja widzialam nawet: DEVOLAYE, prawda, że elagancko?
        A w ogóle to smiać mi się zawsze chce: kotlet de volaille - jak to ekskluzywnie
        brzmi, a w tłumaczeniu znaczy tyle co "drobiowy"
    • callafior Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 16.08.05, 21:34
      Pierogi CCCP (chyba chodziło o ruskie:)))
    • laurra Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 16.08.05, 23:22
      PICCA

ha:P
      • ewosia Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 17.08.05, 11:04
        Delikatesy Bomi w Gdyni, parę lat temu: św. boczek oraz kieł. babuni.
        Oczywiście, że nie potrafiłam się powstrzymać i zawsze prosiłam o kawałek tego
        kła babuni.
        • ag.n Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 19.08.05, 13:30
          a kanonizowanego boczku nie chciałaś?
    • asieek Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 17.08.05, 21:40
      Kilka lat temu na dworcu w Koszalinie "Kanapka z sandwichem".
      • sherrawedd Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 20.08.05, 21:09
        na Węgrzech widziałam automat z napojami z instrukcją obsługi, w której
        powtarzały się takie kwiatki: "aby otrzymać napoy, proszę wcisnąć
        odpowiedniuzik":) A we Wrocławiu serwowano w jakiejś knajpce kawę OPRUSZONĄ
        wiórkami czekolady. W mojej miejscowości widziałam też gustowną drewnianą
        tabliczkę zachęcającą do kupna OBWAŻANKÓW.
      • Gość: :))) Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:25
        asieek napisała:

> Kilka lat temu na dworcu w Koszalinie "Kanapka z sandwichem"

:))))))))))))))))))))))
    • ewab2507 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 24.08.05, 14:59
      ja rowniez widzialam ciekawostki w jadlospisach np. KECZUB i CZĄSTEK, a także
      WEGLOWODORY zamiast weglowodanow w wartosciach zywieniowych na pewnym opakowaniu
      • Gość: Biolog Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.hsd1.tx.comcast.net 24.08.05, 21:21
        ewab2507 napisała:

> ja rowniez widzialam ciekawostki w jadlospisach np. KECZUB i CZĄSTEK, a także
        > WEGLOWODORY zamiast weglowodanow w wartosciach zywieniowych na pewnym
        opakowani
        > u

Hi hi.
        Co za problem, czy jemy zwiazki pierscieniowe (benzen) czy 6-weglowe cukry. To
        i to ma "wegiel" w nazwe
        • java84 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.04.06, 08:55
          trzeba rozpuscic w wodzie, to beda weglowodany (pisalismy jakies takie reakcje
          na chemii w liceum)
    • lilarose Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 24.08.05, 15:27
      Mikoszewo, Mierzeja Wiślana:
      "Wendzona rybka"

Inna nadmorska miejscowość, budka z fast foodem:
      "Chipsburger"

Chichrałam sie z tego cały dzień:))

W okolicach Zakopanego babinka sprzedawała kierpce i chodaki, stoisko opatrzone
      było szyldem: "CHAPCIE"
      • Gość: naiwna Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 01:25
        chipsburger? burger przekładany chipsami? :O
        • java84 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.04.06, 08:57
          frytkami podejrzewam, sadzac po tendencjach do designerow zamiast projektantow
          • foxy_lady Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 10.12.06, 23:22
            dziwicie się? Anglicy jadają kanapki i bułki z frytkami :)))
            mi oczy wyszły jak to zobaczyłam :)
    • setorika Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 24.08.05, 23:36
      W spożywczym:
      Arbus
      Lody w kupkach - miałam ochotę spytać panią, czy te "kupki" aby nie śmierdzą.
      • Gość: bzdecik Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:42
        Pizza z Ketchapem :)
    • eszyszka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 25.08.05, 13:50
      ALKOCHOLE, ale to juz chyba normalne :p
      • Gość: madziaro Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.05, 23:11
        W niezłym hotelu "Wodnik" w Jaworznie w restauracji było sobie menu, a nim
        kilka kfiatków. Jeden zapamiętam chyba do końca życia
        - Gołąbki
        - wersja angielska - PIGEONS

się im chyba trochę pomyliły takie latające z tym z kapusty :D w każdym razie z
        moim narzeczonym śmialiśmy się całą kolację
        • blue_eyes Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 02.09.05, 10:34
          Zasłyszane kiedyś w radiu:
          prowadzący audycję podał historyjkę, nadesłaną przez jakąś kobitkę: chciała
          kupić lody (tzw. gałkowe:) i zastanowiła ją jedna z nazw - lody kukis. Po
          zakupie okazało się, że jako dodatek lody zawierają pokruszone kawałki ciastek
          (ang. cookies)... :))))))))
    • Gość: daroo Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 02.09.05, 10:17
      Przedwczoraj byłem w sądzie rejonowym w Łodzi. W bufecie można zamówić kawę
      Lavazzo (chodzi o tę z ekspresu) i Jackobs (rozpuszczalną)
    • inga.l Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 02.09.05, 11:14
      Wczoraj jadlam fantastyczny obiad w knajpie niedaleko Lublina. Swiatlo w
      toalecie na fotokomorke, swiece pachnace rozami, dostalam elegancka karte,
      aperitif i.. zdebialam. "Losos sote"(nie łosoś!) "Spagetti bolongese", "kotlet
      de voleile", "cordon bleue"... Ale żurek pierwsza klasa ;)
    • Gość: jaa Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:52
      moze troche z innej bajki ale chyba sie nie obrazicie
      na karteczce trzymanej na szyji przez jedną zrbraczke dziniał napis
      cytuje w oryginalnalnei pisowni "NA OPIATY DLA GŁODNYCH DZIECI"
      • the_dzidka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.04.06, 09:19
        "NA OPIATY DLA GŁODNYCH DZIECI"

O rety, na narkotyki zbierała?! :))
        • pavvka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 21.04.06, 14:54
          the_dzidka napisała:

> "NA OPIATY DLA GŁODNYCH DZIECI"
          >
          > O rety, na narkotyki zbierała?! :))

Może o morfinę dla umierających chodziło? :-/
    • Gość: ypestis Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:32
      na ulotce z pizzerii:
      ciasto robione na drożdżach z wody oligoceńskiej
    • Gość: Max Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: 195.117.1.* 15.09.05, 04:58
      W Krakowie w knajpie Siux danie o nazwie Strzała w dupie Bizona
      Kotś to jadł ?
    • elka811 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 23.09.05, 13:56
      gołąbki szweckie
      • Gość: Isia Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 17:02
        Do szału doprowadza mnie: WINOGRON, zamiast winogrona. To nie wystepuje w pojedynczej. Jeszcze warzywnie: PORA (na Telesfora!!!), pomarańcz, na własne oczy widziałam "cieńkie parówki" (!!!), "ożeszki", "ser żułty"...To panie w "Społem" takie mądre...jeszcze "twarorzek"(długo się zastanawiałam co to?), "grachamka" i "jaja pszepiurcze"...
        • Gość: Iwo Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.aster.pl 27.09.05, 00:49
          a'propos cieńkich... w okolicach ul. poznańskiej w w-wie był (a może jest do
          dziś) bar turecki, w którym na tablicy z menu stało napisane "kebab w cieście
          cieńkim lub grubym".
          • Gość: pav Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.05, 07:32
            A w Warszawie w Boston Porcie (skądinąd całkiem fajnej knajpie) serwują 'zupę
            wegetariańską z kalmarów'
        • Gość: Asia Społem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 11:59
          Społem celuje w takich kwiatkach. Widziałam tam m.in. piwo Warka Strąg i Pitce.
    • agakwi1 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 26.09.05, 09:22
      Nie pamiętam nazwy restauracji, ale znajduje się ona w Zakopanym obok wejścia
      na skocznię, w jadłospisie wywieszonym obok wejścia daniem dnia był "KOTLET
      DEWOLAJ"
      • Gość: Anonymous Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 00:16
        W białostockiej restauracji "Cristal", lat temu kilka z okładem, takie
        spotkałem dwie pozycje w menu:
        1) Jaja sądzone
        2) Szczupak wieprzowy (pierwszy to chyba wypadek, żeby ryba się tak zeświniła)!
        • Gość: carla Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:35
          u mnie w szczecinie kolo mojej uczelni byl "Bar Żak" a na nim na scianie napis:
          LANCZ BAR,hehe!
      • Gość: do agakwi1 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 23:43
        w ZakopanEm, kochana, w ZakopanEm
    • Gość: pepe Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 27.09.05, 13:31
      Ja na rachunku z jakiegoś przydrożnego baru znalazłam 'herba z cytrynką'.
      • Gość: mm Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:02
        naleśniki z KĄFITURĄ

bober (czyli bób)

Dwa kilo ziemniaka
        • Gość: kam Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 10:54
          > Dwa kilo ziemniaka

może sprzedawca z Rosji? ;) w j rosyjskim w liczebnikach do 4 tak
          się wlasnie odmienia - dopełniacz liczby pojedynczej ;) wiem, że nie
          na temat :)
    • Gość: it-only-me Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.ARMnet.Torun.PL 08.10.05, 20:41
      spotkalam sie z nazwa...zupka hinska. nie zartuje, naprawde napisane to bylo
      przez samo h.
      • Gość: buziak Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.generacja.pl 08.10.05, 22:05
        "Swieże jaja prosto od producenta"
        • Gość: yutek Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:16
          Przejezdzajac przez koscian(miasteczko we wlkp.)zaobserwowalem taki oto szyld:
          "BAR RESTAURACYJNY SAJGONKA"
          Moze jestem dziwny ale strasznie mnie to rozsmieszylo :)

• Gość: rotten Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.04.06, 18:15
            Na jednym z krakowskich osiedli jest wietnamski bar. Ohydnie wygląda z zewnątrz,
            żarcia dobrego nie ma, wcześniej mieściła się tam ciucharnia (!), a jeszcze
            wcześniej był tam dom pogrzebowy (!!!). Teraz bar ów dziwnie się nazywa (jakoś
            "z wietnamska"), ale przez dłuższy czas obleśny szyld głosił: "BAR SAJGON".
    • grail Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 09.10.05, 08:57
      bigos z grilla
      • candy74 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 13.10.05, 09:43
        W Łebie jest wypożyczalnia rowerów o wdzięcznej nazwie "CIUŁAŁłA".... Pół godziny czytałam napis, zanim skojarzyłam z tytułem wakacyjnego przeboju sprzed kilku sezonów.
        Widziałam również szyld SHOP SPOŻYWCZY i napis: LODY WANILJOWE.
        • Gość: vesna Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.torun.mm.pl 13.10.05, 14:48
          Ja widziałam w Osieku chyba (w każdym razie jakaś miejscowość nad jeziorem, koło
          Torunia) - sklep o nazwie "Crystyna". Bardzo światowy ;)
    • autumna kuchnia bezmięsna wg Słowaków 15.10.05, 09:28
      Jestem swieżo po wakacjach na Słowacji. I tam normą jest, że pod hasłem "dania bezmięsne" w karcie figurują

- pierogi z bryndzą i słoninką
      - pierogi z kapustą i wędzonym mięsem
      - ser smażony z szynką
      • Gość: Jasio Re: kuchnia bezmięsna wg Słowaków IP: *.gl.digi.pl 28.06.06, 15:31
        Tez Slowacja, restauracja w Hotelu Jamajca, Bobrownik, rejon Liptovskiego
        Mikulasa. Menu 4-jezyczne i wersja polska " Rosol WOLOWY z KURY". Niezly.
    • Gość: czips Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.sm-rozstaje.pl 16.10.05, 16:50
      Jako że pracuję jako PH dla jednej z firm spożywczych i często bywam w małych
      wiejskich sklepikach największy ubaw jest z chipsów

CI..Y
      LAJSY, LEJSY
      POPKORN

no i rybka PSTRĄK Wędzony
      ale i tak nic nie przebije specjalności zakładu baru restauracyjnego "Maxim" w
      miejscowości Białogóra (nad morzem) - jak ktoś ma aktualnego "Pascala 2005
      hotele i restauracje w Polsce " może naocznie się przekonać (strona 131)

GOLONKA ZAPIEKANA W KIWI

Niestety nie miałem czasu aby tam podjechać i spróbować tego cuda, nawet nie
      mogę sobie za bardzo wyobraźić jak to może smakować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka