Dodaj do ulubionych

Kretynskie pomysly firm i instytucji publicznych

11.10.05, 11:17
Wzruszyl mnie pomysl TPSA aby od grudnia wykrecac zero i kierunkowy aby
zadzwonic do sasiada zza sciany. Za kilka lat pewnie tak bedziemy dzwonic na
policje:
0 (prefiks) 37556921378997.
Czy Tepsa juz pobila szczyt glupoty? Wszak w wielu mniejszych
miejscowosciach, gdzie sa 7-cyfrowe numery, dwie pierwsze cyfry i tak sa
niepotrzebne...
Obserwuj wątek
    • imlardis2 Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn 11.10.05, 11:37
      A traamwaje we wrocławiu?
      Słyszałam, że aby przejść z jednego wagonu do drugiego (ten sam tramwaj!)
      trzeba skasować drugi bilet, bo ten pierwszy jest ważny tylko w wagonie w
      którym został skasowany!
      :)))
      • kicior99 Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn 11.10.05, 13:15
        I to w moim Wroclawiu, w ktorym wychowalem sie i zdalem mature? Zgroza!
        Pozdrowienia z Bridgwater.
      • Gość: zvva Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 19.11.05, 13:48
        tego nie ma już od ponad dwóch lat. ale widzę, że sławna rozmówka z prezesem
        mpk wciąz krąży w sieci.
    • xxx131 Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn 11.10.05, 12:55

Wiesz ze to nie pomysl Tepsy? To wprowadzil minister telekomunikacji... I jeszcze podobno ma byc taniej, ale nie wiem skad...
      • kicior99 Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn 11.10.05, 13:17
        Proste. Na wykrecenie (wystukanie) 3 dodatkowych cyfr zuzywasz ok. 2 sekundy.
        Po prostu zaplaca Ci za prace, ktora wykonujesz. Jesli tak krysztalowa osoba
        jak p. Krystyna Czubowna reklamuje te firma, to znaczy, ze musza byc
        nieskazitelnie czysci =)))
        • kicior99 BTW 11.10.05, 13:18
          w Anglii, gdzie mieszkam, kierunek w obrebie miejscowosci wystukujesz tylko z
          budki - a telefony maja na o wiele wyzszym poziomie.
          • xxx131 Re: BTW 11.10.05, 17:46

Poziom telekomunikacji maja na pewno wyzszy, ale mam nadzieje ze koniec (przynajmniej takiego jak dzisiaj jest) TPSA jest bliski!
            • yanoooosh Telepsa 11.10.05, 17:51
              kiedys slyszalem ,ze po to to robia zeby nie placic za rozmowy lokalne czy inne poprostu koszt polaczenia lokalnego a zamiejscowego mial byc identyczny tzn dzwoniac z zakopca do gdanska zaplacimy te same pieniadze co do sasiada za sciane ale watpie zeby tepsa cos spuscila z cen bo oni tylko podnosza a jakosc tylko spada
    • leila78 Urząd Miejski w Szczecinie 11.10.05, 18:55
      Mój Tatuś poszedł do rzeczonej instytucji, żeby dokonać zmian we wpisie do
      ewidencji gosp. Problem w tym, że miał dwa zaświadczenia do zmiany - moje i
      swoje. Wziął numerek, odczekał swoje, poczym podszedł do okienka. Pani
      zasiadającej w tymże okienku nie zdziwił fakt, że Tatuś nie ma ode mnie
      upoważnienia na dokonanie zmiany, a jedynie to, że nie ma dwóch numerków! bo to
      przecież dwie sprawy. Cóż było robić. Tatuś załatwił swoją sprawę, wziął drugi
      numerek z automatu, odstał swoje i załatwił zmianę w moim zaświadczeniu -
      oczywiście bez stosownego upoważnienia.

Nie wiem czy dobrze wybrałam kategorię, bo to raczej do absurdów się kwalifikuje.
    • setorika Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn 11.10.05, 19:10
      kicior99 napisał:

Wszak w wielu mniejszych
      > miejscowosciach, gdzie sa 7-cyfrowe numery, dwie pierwsze cyfry i tak sa
      > niepotrzebne...

cztery!
      Uściślę, moja mami mieszka w małym miasteczku i de facto w całej gminie trzeba
      stukać 7 cyfr, mimo, że 5 tys. abonentów ma właśnie identyczne 4 pierwsze cyfry.
      A teraz dojdą jeszcze trzy licząc z zerem
      • lakomy_l Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn 13.10.05, 09:27
        zaraz, zaraz...
        skoro 5000 abonentow ma jednakowe 4 cyfry poczatkowe, to oznacza ze na kazdy
        numer wypada po 5 abonentow. Wow, musi byc niezla jazda - ciekawe czy dzwoni
        sie do wszystkich naraz, czy moze automat losuje ze dzisiaj laczymy z panem
        nr...
        A tak wogole to powinny byc centrale telefoniczne jak dawniej - dzwoniloby sie
        do miejscowosci X i prosilo pania Kazie zeby polaczyla z Kowalskim ;)
        • Gość: ikcaj Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 00:05
          a jak do tego doszedles jesli mozna spytac ??????????
    • setorika Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn 11.10.05, 19:14
      Kupiłam auto w tym samym mieście, w którym to auto było zarejestrowane 5 lat.
      Tablice mam te same więc myślałam że i dowód rejestracyjny dostanę od razu.
      Niestety nie, dostałam tymczasowy, właściwy za miesiąc.

Co oni będą sprawdzać? Czy poprzedni właściciel dał sobie ukraść to auto i
      znalazł je potem czy co?
      Oczywiście za wydanie dokumentu zapłacę extra 50 zeta. >:(
      • yoma Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn 11.10.05, 19:19
        No i ostatnim zdaniem odpowiedzialś na swoje pytanie :)

A nowe dowody osobiste? I tak za chwilę będą nieważne, bo wejdą czipowe.
        • setorika Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn 11.10.05, 21:15
          a ja wole zapłacić od razu całość, przy tymczasowym też musiałam "oddać
          cesarzowi co cesarskie". I krew mnie zalewa, bo znowu musze stać w banku w
          kolejce, bo swoje konto mam w innym banku i kas będzie penie szła z 1 dzień , a
          potem jeszcze lecieć na 8 piętro biurowca (winda tam tak jeździ, że szybciej
          wejdziesz i zejdziesz)żeby odebrać dowód.
          cholera w niemczech przerejestrowanie auta trwa 20 inut.
    • yabol428 Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn 12.10.05, 23:47
      A "zielone strzałki" na skrzyżowaniach? Kilka lat temu wymieniano je z namalowanych na wyświetlane, teraz mają być zlikwidowane w ogóle. Podobno norma unijna. Jak dla mnie kretyństwo...
    • black.and.white Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji 12.11.05, 03:11
      refresh
    • bzyk1977 PUP Jelenia Góra 12.11.05, 09:59
      Jako tegoroczny absolwent wyzszej uczelni chcialem sie zarejestrowac w
      powiatowym urzedzie pracy. Mam 28 lat a jak do tej pory nie pracowalem nigdzie
      na umowe o prace, tylko umowy o dzielo, umowy zlecenia itp. Wiec mysle sobie, ze
      powiniennem zarejestrowac sie w pokoju dla "osob do 25 lat oraz absolwentow
      wyzszych uczelni". Wystalem sie w kolejce i okazalo sie ze absolwentem jest
      osoba tylko do 27 roku zycia, to pytam sie tej pani, ze niby kim ja jestem jak w
      czerwcu skonczylem studia w systemie dziennym oraz uzyskalem tytul magistra. Nic
      nie powiedziala. Ten sam urzad - pokoj pietro nizej. Znowu kolejka ale coz,
      takie zycie. Karte rejestracyjna wydrukowalem sobie na komputerze, bo na stronie
      PUP-u byla w formacie worda. Dopisalem co trzeba, wydrukowalem oczywiscie z
      zachowaniem kolorow i daje kobiecie 4 strony. Ona oburzona, "Co mi pan tu za
      papiery daje, to ma byc na tekturce, skad pan to wzial" zaczela krzyczec na
      mnie. To ja jej tlumacze, ze z internetu sciagnalem, ze u nich na oficjalnej
      stronie jest itd. Oczywiscie musialem przepisac bo to musi byc na tekturze :-)
      Paranoja to za malo powiedziane ;)
    • Gość: koto Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 13:10
      koleżanka stara się o pracę w miejscowym oddziale skarbówki. jednym z warunków
      przyjęcia jest znajomość programu POLTAX. jest to wewnętrzny program skarbówki,
      którego nie sposób zdobyć "na zewnątrz". wniosek: aby dostać pracę w skarbówce
      trzeba być jej pracownikiem :D uwielbiam polskie urzędy!!
      • Gość: bambi7 Re: Kretynskie pomysly firm i instytucji publiczn IP: *.csk.pl 19.11.05, 19:16
        wniosek: trzeba najpierw iść tam na staz, a później do roboty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka