Dodaj do ulubionych

skąd się biorą dzieci??? :D

• unicef123 Re: skąd się biorą dzieci??? :D 25.01.06, 20:32
      Gość portalu: iks igrek zet napisał(a):

> Że z kapusty i że bocian przynosi to standard :), ale jak dziecko jest już
      > trochę większe i w to nie wierzy, to co mu powiedzieć? A jak Wy byliście
      > mali, to co Wam mówiono albo co sami sobie wymyśliliście? :)
      w ciązy była moja kuzynka - dużo starsza , na pytanie o jej brzuch padła
      odpowiedź , że najadła się kapusty z grochem . A potem urodził się
      dzidziuś .Boże jak ja bałam się kapusty z grochem !
      • margo.pf Re: skąd się biorą dzieci??? :D 26.01.06, 03:22
        No co wy z ta kapusta?! We Francji w kapuscie znajduje sie tylko i wylacznie
        chlopcow, bo dziewczynki znajduje sie w rozach. I tak jest naprawde. Wystarczy
        spojrzec i zaraz widac podobienstwo pomiedzy chlopacami i kapusta oraz
        dziewczynkami i rozami.
    • Gość: agni Re: skąd się biorą dzieci??? :D IP: 212.182.51.* 26.01.06, 10:04
      Moja mama mówiła, że mnie znaleźli w kapuście. Na rezolune pytanie skąd w marcu
      kapusta, odpowiedziała, że w kapuście kiszonej (!). Natomiast siostrę przyniósł
      bocian. Potem (gdzieś w wieku 5 lat) znalazłam książkę "Ciąża, poród, połóg".
      Obejrzałam rysunki, przeczytałam tekst. Rodziców już później nie pytałam, ani
      też nie uświadamiałam.
    • szaruga Re: skąd się biorą dzieci??? :D 26.01.06, 13:12
      no to oczywiste że dzieci biorą się z PLANÓW!
      tak mowili moi rodzice... nie bardzo potrafilam wtedy skojarzyc te PLANY z
      normalnym planowaniem, wiec wyobrazalam sobie, że jak rodzice biora slub to
      powstaje taka bajkowa kraina o nazwie PLANY. Kraina ta, wg moich wyobrazen,
      znajdowala się na komódce z dzieciecymi ciuszkami i wygladala jak miniaturowy
      plac zabaw - a na tym placu bawily sie ze soba wszystkie dzici, ktore rodzice
      mieli miec... urodziny kazdego z nich powodowaly, że w PLANACH pozostawało
      coraz mniej dzieci :))))
      dodam, że dzieci w PLANACH mialy wszystkie okolo 3-4 lat :-)
      osobiscie ta koncepcja ciągle bardzo mi sie podoba (z reszta moim znajomym tez)
      i po tym, jak dowiedzialam sie jak to sie naprawde odbywa - PLANY nie starcily
      nic ze swojej swiezosci :-)))))
      • agnieszka5661 Re: skąd się biorą dzieci??? :D 26.01.06, 13:35
        ja też myślałam, że jak się weźmie ślub, to wtedy jeśli bardzo chce się mieć
        dziecko to ono powstaje w brzuchu kobiety samo... dopiero po jakimś czasie
        doszłam sama, że to nie zupełnie o to chodzi...

mój znajomy jak był mały bardzo chciał mieć rodzeństwo, więc rodzice mu
        powiedzieli, że dziecko się kupuje w szpitalu, tylko to "drogo kosztuje", więc
        muszą trochę pieniędzy uzbierać i kupią za jakiś czas. Później kolega
        powiedział swojej Babci, która nic jeszcze nie wiedziała o tym, że jej córka
        jest ponownie w ciąży: Wiesz Babcia, dzieci w szpitalu chyba potaniały, bo mi
        rodzice kupią braciszka... ;)
    • tomryb03 Re: skąd się biorą dzieci??? :D 26.01.06, 17:26
      DZIECI BIORA SIE Z KAPUSTY
      • jacek9167 Re: skąd się biorą dzieci??? :D 26.01.06, 17:58
        zapytajcie swoje dzieci, jeśli mają pow. 5 lat
      • Gość: Sorry Prokurator Kapusta nie ma dzieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 00:12
        Tak słyszałem a skoro to prawda to nie masz racji
    • Gość: zielona Re: skąd się biorą dzieci??? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 20:03
      mi rodzice powiedzeieli, ze zostalam kupiona na targu. To był lipiec i
      sprzedawal mnie taki staruszek, a ja sie bardzo darłam. rodzicom sie zorbilo
      szkoda tego dziadka i mnie kupili. Zazdrościłam bratu, ze jego znaleźli w
      kapuście
      ;)
      • Gość: j23 Re: skąd się biorą dzieci??? :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 20:18
        może pęknąć gumka i becikowe gotowe
        • jacek9167 Re: skąd się biorą dzieci??? :D 26.01.06, 21:56
          Żona do męża:
          - Zenek, czkawka mnie chwyciła, poradź coś...
          - Napij się Zocha czegoś albo powietrze wstrzymaj
          - Już próbowałam i nic. Musisz mnie wystraszyć...
          - Jak?
          - Wymyśl coś! Spróbuj sobie przypomnieć sobie coś przerażajęcego i wystrasz...
          - Ok, już mam
          - Dawaj...
          - Zocha... jestem w ciąży!!
    • cioccolato_bianco Re: skąd się biorą dzieci??? :D 27.01.06, 09:43
      moja mama mowila, ze z milosci:)
      • malta20 *****Wierszyk******* 27.01.06, 12:11
        Krąży świecie bajek sporo o tym skąt się dzieci biorą, lecz kochani bądzmy
        szczerzy czy dziś ktoś w bociany wierzy? Jeśli zatem wiedzieć chcecie,skąd
        bierzecie się na świecie,to najlepiej dla porządku zacząć trzeba od
        początku.Najpierw los tak życie splata że spotyka Mamę Tata i kochają się bez
        granic roztać się już nie chcą za nic.Chcą być razem zwłaszcza w
        nocy,przytuleni z całej mocy.Bo gdy tulą się wzajemnie wtedy im jest
        najprzyjemniej.Z Taty rój nasionek rączy mknie z jajeczkiem się połączyć, które
        w Mamie jest gotowe zacząć życie całkiem nowe. Gdy nasionko się z nim
        zwiąże,wtedy Mama zajdzie w ciąże i od chwili tej wytrwale w brzuchu Mamy
        rośnie malec. Wreszcie dziecko jest gotowe by na świat wystawić głowę. I gdy
        chwila ta nadchodzi wreszcie Mama cię urodzi.I tak wszystko się zaczyna ,rosną
        dzieci i rodzina.Dziać się tak już będzie stale oby wszyscy się kochali.

Ten wierszyk słyszałam w programie "Europa da się lubić" Mi się bardzo podoba.
        Pozdrawiam. Marta.
    • fatalna_jendza Re: skąd się biorą dzieci??? :D 27.01.06, 18:35
      Jak byłam mała bytłam przekonana, że to dzieci wybierają sobie rodziców i że
      najpierw jest się dużym, a potem dzieckiem.
      Zdawało mi się, że pamiętam, jak siedzę z innymi dziećmi przed wielkim ekranem,
      na którym pojawiają się zdjęcia mam i każde dziecko wybiera sobie jakąś mamę, a
      jak wybierze, to wychodzi na świat :D
      A co do tego, że najpierw się jest dużym, często mamie mówiłam, jakież to
      przygody miałam i jaka byłam bogata, kiedy byłam duża. Często pokazywałam mamie,
      jakie piękne mieszkania miała, jak byłam duża :D I dywan z frędzelkami :D
    • Gość: ja Re: skąd się biorą dzieci??? :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:43
      Z nienacka!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka