morgan11 22.03.06, 21:31 jaka jest wasz ulubiona komedia? wpisujcie! moje to "sexmisja", widzialam kilkanascie razy i wciaz mnie bawi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Emigrant Re: ulubiona komedia? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.06, 21:50 "Chlopaki nie placza" jest super. "Sexmisja" mnie nie smieszyla, chyba dlatego ze od 20 lat mieszkam poza Polska i opisywanych tam zartow nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
morgan11 Re: ulubiona komedia? 22.03.06, 21:52 ja teraz tez nei mieszkam w polsce i zawsze jak tylko troche tesknie do ojczyzny to ogladam "sexmisje" lub "nic smiesznego" pozdrawiam wszystkich "na wygnaniu" Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1987 Re: ulubiona komedia? 22.03.06, 23:12 z polskich: -Nigdy w zyciu -Mis -Chlopaki nie placza -Poranek kojota -Kiler -Komedia malzenska -Kogel mogel -Poszukiwany, poszukiwana z zagranicznych: -Lepiej pozno niz pozniej -Poznaj mojego tate -Poznaj moich rodzicow -Sposob na tesciowa -Naga bron 33 i 1/3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: ulubiona komedia? IP: *.CNet2.Gawex.PL 22.03.06, 23:18 "Seksmisja" i "Sami swoi" "Pól zartem, pół serio" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: ulubiona komedia? IP: *.sympatico.ca 23.03.06, 00:32 No to musisz miec niewiele wiecej lat.I z pewnoscia nie ogladales pelnej wersji, ale i tak pewnie bys nie zalapal( po ucieczce wybieraja kierunek i Maks stwierdza - idziemy na zachod tam powinno byc jakies zycie). Dla mnie to oczywista Seksmisja - do dzis niektore teksty wpasowuja sie jak ulal w dialogi ze znajomymi i bawia jakby byly slyszane pierwszy raz Kingsajz Jak rozpetalem druga wojne swiatowa Sami swoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekhm Re: ulubiona komedia? IP: 81.210.104.* 23.03.06, 02:47 "Idziemy na wschód, tam musi być cywilizacja" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ulubiona komedia? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.06, 08:17 Gość portalu: ekhm napisał(a): > "Idziemy na wschód, tam musi być cywilizacja" :-) oczywiście że było wschód, a nie zachód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaa Re: ulubiona komedia? IP: *.trustnet.pl 23.03.06, 11:02 nigdy w życiu sami swoi starsza pani musi zniknąć chłopaki nie płaczą kiler wredne dziewczyny daleko jeszcze? tylko mnie kochaj Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal_aegirsson Re: ulubiona komedia? 13.04.06, 19:25 "nigdy w życiu"? - nigdy w życiu... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: ulubiona komedia? IP: *.sympatico.ca 24.03.06, 16:53 lomatusienko to co wyscie ogladali? Pierwszy raz jak ogladalam to maksiu podnosil palec do gory i wypowiedzial teks "idziemy na zachod tam powinno byc jakies zycie".Kolejne jakie ogladalam i jaka teraz wersje mam to taka ni pri czom bo podnosi palucha i nic.Jakas komunistyczna wersje mieliscie czy co?Jaki sens w tamtych czasach pchania sie na wschod i dlaczego tak szybciutko to powycinali? Marsz na wschod bylby politycznie poprawny a ten fragment jest wyciety z filmu.Ale moze nalezaloby sie zapytac Machulskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: ulubiona komedia? 23.03.06, 15:24 > "Chlopaki nie placza" jest super. "Sexmisja" mnie nie smieszyla, chyba dlatego > ze od 20 lat mieszkam poza Polska i opisywanych tam zartow nie rozumiem. Przeciez Seksmisja to jest film sprzed 20 lat :))))) Własnie to suchary typu "Chłopaki..." powinny być dla Ciebie niezrozumiałe :) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: ulubiona komedia? 24.03.06, 16:01 Gość portalu: Emigrant napisał(a): > "Sexmisja" mnie nie smieszyla, chyba dlatego > ze od 20 lat mieszkam poza Polska i opisywanych tam zartow nie rozumiem. A to dziwne, bo Seksmisja miała premierę 22 lata temu, widocznie już wtedy nie miałeś poczucia humoru, to nie kwestia bycia w Polsce czy za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: ulubiona komedia? 24.03.06, 16:18 Miś Alternatywy 4 Rejs, ogólnie: Polskie stare filmy ponadto: Jaś Fasola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ina Re: ulubiona komedia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:05 Sie musial Polaczek pochwalić, jaki to swiatowiec... Nawet watek o komedii musi sprowokować takie przejawy buractwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: ulubiona komedia? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.06, 14:08 Kogel mogel obie częśći ;))) Sami swoi, Seksmisja, Kiler ;))) Z zagranicznych Jas Fasola, Starsza pani musi zniknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
morgan11 Re: ulubiona komedia? 23.03.06, 14:44 czy tu nikt nie lubi "nic smiesznego" z pazura dla mnie to juz klasyka, zawsze smieje sie do lez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaa Re: ulubiona komedia? IP: *.trustnet.pl 23.03.06, 14:56 morgan11 napisała: > czy tu nikt nie lubi "nic smiesznego" z pazura dla mnie to juz klasyka, zawsze > > smieje sie do lez!!! ja w tym filmie nie widzialam nic smiesznego... no ale moze nie zrozumialam jakiegos głębszego przekazu...:P Odpowiedz Link Zgłoś
morgan11 Re: ulubiona komedia? 23.03.06, 15:03 no mysle ze tam glebszego przeslania nie ma!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: ulubiona komedia? 23.03.06, 15:14 KOSMICZNE JAJA (bez polskiego tłumaczenia!, jest denne) Odpowiedz Link Zgłoś
mindsailor Re: ulubiona komedia? 23.03.06, 16:02 mis, jas fasola i monthy pyton:) Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: ulubiona komedia? 24.03.06, 12:06 "nic smiesznego" to nic smiesznego- przynajmniej ja nie traktuje tego filmu jako komedie. raczej doskonale studium przypadku. podobnie jak 'dzien swira'. (ten drugi bardziej mi sie podobal). niemniej jednak oba filmy sa rewelacyjne. psychologiczne przpelnione ironia, ale w gruncie rzeczy bardzo smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
aeternus13 Re: ulubiona komedia? 24.03.06, 11:09 moje ulubione to Goscie Goście I i II ogladałam po kilka razy i zawsze płaczę ze smiechu:) Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: ulubiona komedia? 24.03.06, 12:02 a jeszcze przodem do tylu- to taka srednia komedia, ale mi sie podoba. wogole to nie przepadam za tym gatunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: ulubiona komedia? 24.03.06, 16:51 Seksmisja, Girl Guide, Pieniądze to nie wszystko... Generalnie wszystko Machulskiego, może z wyjątkiem Kingsajza - jest dużo słabszy od reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gburia_furia Re: ulubiona komedia? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.03.06, 17:38 polskie "Czterdziestolatek" (serial) "Kariera Nikodema Dyzmy" (serial) "Poszukiwany, poszukiwana" niektore przedwojenne z Eugeniuszem Bodo zagraniczne: "Pol zartem, pol serio" "Notting Hill" "Dzien swistaka" "Top secret" (pamieta ktos ten film? Val Kilmer w NRD) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ulubiona komedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:31 Nie ma róży bez ognia-pewnie niedługo w TVP Nie lubię poniedziałków-właściwie cały Bareja włącznie ze starszymi takimi jak Zona dla Australijczyka czy już nie tak stary serial Alternatywy 4. A tak na marginesie jak myślicie czy kontynuacja Alternatywy ma szansę na sukces? Odpowiedz Link Zgłoś
morgan11 Re: ulubiona komedia? 24.03.06, 18:42 moze i ma, ale mysle ze i tak stare alternatywy 4 bedzie najbardziej lubiane i bardzo ciezko bedzie dorownac popularnosci. zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: ulubiona komedia? 24.03.06, 18:56 Coś w stylu "Czterdziestolatek - 20 lat później"? Myślę że w przypadku "Alternatywy 4" wyglądałoby to trochę sztucznie, tamte postacie były tak osadzone w tamtych realiach, że nie wiem czy udałoby się sensownie je "przenieść" we współczesność. A poza tym część kluczowych aktorów już nie żyje, np. Wilhelmi - a co to za "Alternatywy 4" bez Anioła? Swoją drogą, chyba w tym roku właśnie minie 20 lat od pierwszej emisji tego serialu. Chociaż nakręcony był kilka lat wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ulubiona komedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 19:15 ...wyglądałoby...udałoby się...stary oni już to kręcą...Dylematu 5 będzie się to nazywać, częściowo nowa obsada i oczywiście nowy adres. Ale chyba masz racje z tym Czterdziestilatkiem 20 lat póżniej, jeśli pierwsze częsci były super to końcowe odcinki raczej nie potrafiły do nich nawiązać (przynajmniej takie jest moje zdanie)i obawiam się że z Alternatywy będzie podobnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiglostopy Re: ulubiona komedia? IP: *.dyn.optonline.net 24.03.06, 19:16 The Office - oryginalne BBC (chyba jeszcze nie ma w Polsce). mam 2 serie i dodatek. ogladalem przez ostatnie 2 miesiace 5 razy i za kazdym "umieram" ze smiechu. amerykanska wersja tez jest dosc smieszna, ale gorsza od angielskiej. z polskich wiekszosc. mis na czele, choc zrobil sie troche za bardzo "kultowy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś_miauczyński Re: ulubiona komedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:27 > z polskich wiekszosc. mis na czele, choc zrobil sie troche za > bardzo "kultowy" :) a to jakis zrzut...? że niby co...? że za wiele ludzi go ogląda...? nie rozumiem... Może powtórzymy angielski? - Nie, no co ty, tato? - No, odmień być. - No, daj spokój. - Odmień, no. - Weź się, tato. - Bo nie odmienisz. - Tak, nie odmienię. - No to odmień. No: I. - I. - Am. - Am. - I am. - No wiem, I am. - You are. - You are. No, sam powiem. - Ale nie mówisz. - Bo ty... - Co ja? Co ja? - ...mnie stresujesz. - Ja cię stresuję, ku..?! Uczysz się tego piąty rok w szkole i na kursach, i wszystko to jak krew w piach! - Ta, krew, od razu. - I czego to jest odmiana? - Jak czego? - No, jakiego słowa? - No słowa, normalnie. - Posiłkowego. - No. - Jakiego? - Posiłkowego. - Jakiego posiłkowego? To... - Am? - To be, ku.., or not to be! O tym też nie słyszałeś?! ...choć tak na dobrą sprawę znów na smą myśl o tym filmie smutek mnie ogarnął... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika komedie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.06, 02:58 Dzień świra - popłakałam się ze śmiechu Moje wielkie greckie wesele Ace Ventura Maska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: komedie IP: *.csk.pl 31.03.06, 03:14 Z polskich: - Seksmisja - Chłopaki nie płaczą - Co mi zrobisz jak mnie złapiesz - Poszukiwany, poszukiwana - Miś - i jeszcze tasiemiec: Miodowe lata ale w starym wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: komedie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:55 Naga Broń -wszystkie części,Hot shot's,Czy leci z nami pilot,Życie jest piękne ( niektóre kawałki),Dzień świstaka,Alternatywy 4 ,sok z żuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: ulubiona komedia? IP: *.aster.pl 31.03.06, 17:34 Celebrity, Manhatann,Producenci, cały Bareja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edd Re: ulubiona komedia? IP: *.trustnet.pl 03.04.06, 16:49 Dziewczyny do wzięcia-po prostu rewelka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: ulubiona komedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 22:46 Zdecydowanie "Rodzina Adamsów"-Uwielbiam czarny humor:):) Odpowiedz Link Zgłoś
rudzia20 Re: ulubiona komedia? 04.04.06, 23:01 "Sami Swoi" "Nie lubie poniedzialku" "Sexmisja" "Poszukiwany-poszukiwana" "Mis" Praktycznie wszystkie starsze komedie:) Z nowych tez by sie pare znalazlo, ale to nie to samo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: ulubiona komedia? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.04.06, 00:56 Jak rozpętałem II wojnę światową. Wszystkie trzy części.[ szczególnie wątek: Grzegorz Brzęczyszczykiewicz- zawsze, aż się popłaczę ze śmiechu]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polp skrzydła, rybka zwana wanda IP: *.chello.pl 13.04.06, 20:27 jas fasola,, 'in & out'. Odpowiedz Link Zgłoś