be_ell 09.02.12, 10:20 Powinnam była pisać w wątku depresja, ale... Znane wam z opisów zwierzątko (bokser mazowiecki) ma w sobotę operację usunięcia raka. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło ok. W środę będę wiedziała, czy złośliwy był, czy nie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzidzia_bojowa Re: Trzymajcie kciuki 09.02.12, 19:01 To trzymamy!!! I mamy przeczucie, ze wszystko będzie dobrze! Odpowiedz Link
uccello trzymamy! 11.02.12, 22:24 Głaszczam zdalnie psinę i przytulam wirtualnie właścicielkę. Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 15.02.12, 12:22 Zwierzątko zachowuje się jak zwykle, rana się goi, jak nie przymierzając na psie. Cały czas tylko czekam na wyniki patomorfologiczne. Niestety znajomy specjalista się rozłożył na zapalenie krtani i trochę się to wszystko obsuwa w czasie. Bardzo wam wszystkim, kochani moi dziękuję. Wasze wsparcie bardzo pomogło, a i szybkie zdrowienie też jest pewnie po części i waszą zasługą. Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 23.02.12, 19:01 Nie mam dobrych wiadomości. Czerniak z gatunku tych najbardziej złośliwych. Cytuję patomorfologa i weterynarza: Ciesz się każdym dniem z nim. Idę ryczeć w cichości. Wezmę ze sobą burka na spacer. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Trzymajcie kciuki 23.02.12, 19:16 Strasznie mi przykro Dzwoneczku, aż mnie coś w gardle ściska...Napiszę tylko, że jestem z Tobą i psiną myślami i wspieram ze wszystkich sił!!! Odpowiedz Link
aaricia_szalona Re: Trzymajcie kciuki 23.02.12, 20:37 Campanulko, przytulam Cię, a Ty przytul ode mnie psiaka. Buuuu, już mam oczy mokre. Odpowiedz Link
good_morning Re: Trzymajcie kciuki 24.02.12, 14:29 ech.... :( wielki przytul dla Ciebie Odpowiedz Link
kaga9 Re: Trzymajcie kciuki 24.02.12, 15:48 O mamo, Be_ell...;( Nie takich wieści się spodziewałam... Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Trzymajcie kciuki 24.02.12, 22:39 ojej, Dzwoneczku, jakie to smutne, bardzo Wam obojgu współczuję utul i ugłaskaj go ode mnie też i trzymaj się przytulam mocno taki ładny, miły psiak... całkiem jak nasz domowy wieki temu, u Rodziców jeszcze... Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 28.02.12, 11:10 Dzięki wielkie! Najpiękniejszy szczeniaczek na świecie (10 letni) póki co, zachowuje się tak jak zwykle. Ale najgorsza jest świadomość tego, co nas czeka, ehhh. Odpowiedz Link
apersona Re: Trzymajcie kciuki 28.02.12, 12:42 Nie myśl o tym za dużo. Zrobisz co trzeba, kiedy będzie trzeba. Wyobrażenia ciężkiego końca bywają gorsze od rzeczywistości - to tak z moich doświadczeń z nieuleczalnymi chorobami. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Trzymajcie kciuki 29.02.12, 23:03 Współczuję :/ Mój sierściuch też miał nowotwór. Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 24.05.12, 12:53 Nie było mnie trochę (aktywnie, bo podczytywałam). Burek coraz słabszy, niestety, schudł... Mam nadzieję, że chociaż go wezmę na jeszcze jeden spływ.. Ehhh! Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Trzymajcie kciuki 24.05.12, 19:38 Przyznam, ze myślałam ostatnio o Twoim zmartwieniu. Dużo siły ci życzę. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Trzymajcie kciuki 24.05.12, 20:02 Dacie radę, trzymam kciuki za udany, niezapomniany spływ! Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 25.05.12, 10:35 Niestety, mam przeczucie, że to ostatni wspólny spływ... Ale, jak powiedział mój mąż, przecież miał piękne i wspaniałe życie... To fakt, zwiedził i zobaczył tyle co niejednemu człowiekowi by się marzyło. Dzięki Wam wszystkim za wsparcie, ciepłe słowa, głaski i utulanki. Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 29.05.12, 12:20 Tradycyjnie, w Święto Frędzelków (dla katolików Boże Ciało) Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Trzymajcie kciuki 03.06.12, 18:56 To mam nadzieję, że to będzie naprawdę udany spływ. Trzymaj się Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 14.06.12, 09:38 Spływ był udany. Jak zawsze. Miejscowa ludność tubylcza brała Kefira na spacer coby się polansować. Cyt. "Bo on wygląda jak amstaff". Z żadnej strony nie wygląda jak amstaff, ale młodzież zadowolona, pies zadowolony, to co ja się będę wcinać. Nota bene biwak był w Szwecji, koło Wałcza. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Trzymajcie kciuki 14.06.12, 19:56 Hih, lans na psa. Tańszy niż na auto, no i auta byś pewnie tubylcom nie wypożyczyła;) Fajowo:D Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 15.06.12, 13:22 Piława, Rurzyca, Dobrzyca jedne z najpiękniejszych rzek do spływania Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 19.06.12, 08:39 Nie wiem, czy pełnoletnia astra byłaby dobra do lansu. Już chyba lepiej Kefirem ;) Odpowiedz Link
be_ell Re: Kefir poproszę 12.07.12, 08:15 Byłam wczoraj u weterynarza, bo przegląd się skończył. Obadał, osłuchał, wyczyścił "gruczoły jadowe" hii, hiii cały gabinet zabryzgany :)) Kefir trochę schudł, ale generalnie w dobrej kondycji i ma się mu na życie. Może diagnoza patomorfologa była zbyt brutalna... Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Trzymajcie kciuki 12.07.12, 11:28 zapsienie gwarantuje wiele kontaktów towarzyskich ;-) poznaje się innych psiarzy, pies wzbudza ogólny zachwyt i ma się tzw. branie ;-P Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 12.07.12, 15:32 To prawda, że zapsienie powoduje wiele kontaktow towarzyskich. Idę ci ja po osiedlu, a znienacka ktoś mówi: Dzień dobry!" Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Trzymajcie kciuki 15.07.12, 01:53 Cieszę się, że z psiakiem jest lepiej. Trzymam kciuki :) Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 08.08.12, 08:32 Szczeniaczek (10-letni) napędził trochę stracha w weekend, ale to bardziej go chyba upał rozłożył, niż choróbsko, jak się okazało po wizycie u Weta. Pozdrawia wszystkich P.T. Forowiczów :) Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 18.09.12, 08:07 Raport o stanie zdrowia. Patrząc na zwierzątko zaczynam mieć nadzieję, ze patomorfolog coś poputał bo szczeniaczek nie wykazuje żadnych oznak choroby (oby tak dalej). Jak zwykle we wrześniu, musi przeczytać wszystkie liściki jakie zostawiły okoliczne dziewczyny, biega po polach jak zawsze, tyle, że do kąpieli już nie bardzo skory. Pozdrawia wszystkich P.T. Forowiczów. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Trzymajcie kciuki 18.09.12, 19:17 No, skoro ma siłę, żeby kombinować, jak się nie myć, to jest bardzo dobrze;) Głaski dla Kefirka:* Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 15.01.13, 21:10 Nie wiem jak was przepraszać, jak się kajać. Mogę przywdziać włosiennicę i udać się do Canossy. Podglądam w miarę systematycznie, ale się nie wpisuję... Zwierzątko żywotne, dziewuchy mu zawracają w ... chciałam napisać, że w głowie, ale sami wiecie w czym. Pozdrawia wszystkich trzymających kciuki i merda kikutem ogona. Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 11.02.13, 11:38 Taaaaa. Było dobrze. Zaraziłam zwierzątko i teraz ma zapalenie oskrzeli. Kaszle obrzydliwie jest na antybiolu, mam nadzieję że mu przejdzie. Ehhh, jak to się można zdziwić... Odpowiedz Link
kaga9 Re: Trzymajcie kciuki 11.02.13, 16:55 O, jakoś nie myślałam, że zwierzątko można zarazić wirusem. Kuruj Kefira! Odpowiedz Link
mnop2 Re: Trzymajcie kciuki 11.02.13, 17:14 kaga9 napisała: > Kuruj Kefira! fuj oraz zboczenie Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 12.02.13, 09:19 Nadal kaszle, ale może wykaszle co ma wykasłać. W czwartek po południu idę do weta i zobaczymy co powie. mnopciu! nie wolno pozbawiać ludzi zwierzątek, no! Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 19.02.13, 14:12 To jednak są przerzuty do płuc. W ciągu kilku dni schudł o 2 kg. Wieści z dzisiaj - "proszę dzwonić o każdej porze to może przyjść w każdej chwili. Nie spodziewałem się że tak szybko to pójdzie." Faktycznie w ciągu kilku dni dostał guzów przerzutowych na całym ciele, dycha okrutnie, ale ma momenty, których jest cały czas wspaniałym, skorym do zabaw psem. Jak tu kurwa mać podjąć decyzję!! Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Trzymajcie kciuki 19.02.13, 14:22 O jejujeju:((( Bardzo mi przykro, nawet nie wiem co powiedzieć, straszna sytuacja. Trzymaj się Dzwoneczku! Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 19.02.13, 14:36 Dzięki Dzidziu! A póki co, idę się do niego przytulić i potrzymać za łapkę.... Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Trzymajcie kciuki 19.02.13, 19:49 ojej, jak przykro... bardzo Wam współczuję szkoda zwierzaka :( chyba będziesz widziała, który moment jest właściwy na podjęcie decyzji... póki się chce bawić i korzystać z życia, to jeszcze nie czas... Odpowiedz Link
aaricia_szalona Re: Trzymajcie kciuki 19.02.13, 22:27 Campanulko, ja sobie cichutko pobeczę w kąciku :,( Trzymaj się. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Trzymajcie kciuki 19.02.13, 23:28 Zostaf kota! On tam jest od początku, prawie 8 lat. I wcale się nie zestarzał. Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 21.02.13, 09:05 Zwierz wczoraj rano wyglądał tragicznie, kasłał strasznie. Ale dostał leki i mu się polepszyło. Zaczął jeść na spacerze zachowywał się normalnie i nawet chciał, żeby się z nim bawić. W nocy nawet mnie budził kaszlem. Chyba się jeszcze wstrzymam z podjęciem tej strasznej decyzji. Kefir pozdrawia wszystkich P.T. Forowiczów i macha kikutkiem ogona. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Trzymajcie kciuki 21.02.13, 22:13 Be_ell, trzymam mocno kciuki za zwierza. I za Ciebie! Odpowiedz Link
kuka.mber Re: Trzymajcie kciuki 12.02.13, 13:11 Mój psiak przechodził przez coś takiego. Strasznie się męczył, ale na szczęście operacja się udała i teraz jest cały i zdrowy. Trzymaj się i powodzenia :) -- papier do drukowania recept Odpowiedz Link
lewiosa Re: Trzymajcie kciuki 21.02.13, 13:18 I jak zabieg ? Udał się ? Jak się czuje Twój psiak ? -- peruka Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 02.03.13, 10:18 Nie ma już Kefira. Wczoraj odszedł spokojnie do końca trzymany za łapkę. Pojechaliśmy wszyscy. Wielki szacunek dla weterynarza który powiedział: "Nie potrafię w takiej chwili mówić o pieniądzach przyjdźcie za jakieś dwa tygodnie". Dr Adam Szymaniak z Łodzi.. Dziękuje wszystkim za wsparcie. Próbuje się trochę pozbierać. Odpowiedz Link
uccello Kefir 02.03.13, 15:26 Bell biedaku, ja mam w tej chwili gila po dekolt z żałości, co dopiero Ty. Trzymaj się. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Trzymajcie kciuki 03.03.13, 00:07 Trzymam kciuki, żebyś była silna, Be_ell. Na śmierć nie ma mocnych. Strasznie banalne rzeczy mi przychodzą do głowy, więc nic już nie piszę, tylko raz jeszcze przytulam. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Trzymajcie kciuki 09.03.13, 19:07 Współczuję. Sam pamiętam, kiedy musieliśmy uśpić naszą kochaną sierściuszkę (nowotwór). Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 12.03.13, 20:34 Powoli, bardzo powoli dochodzę do siebie. Najdłużej zostają odruchy. Wracam z roboty trzeba wziąć burka na spacer I nie ma kogo Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 12.03.13, 20:41 Przeczytałam, co napisałam. Niechcący wyszło epitafium. Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Trzymajcie kciuki 12.03.13, 21:39 no bo się zwierzu należy tyle lat był z Wami, w rodzinie, kochał Was, a Wy jego, to jak nie stworzyć epitafium? Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 13.03.13, 20:54 Wracam do domu i puuuuuusto. Stary w delegacji, syn w robocie i nie ma się do kogo przytulić... Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Trzymajcie kciuki 13.03.13, 22:11 jest na to rada - przygarnąć następnego psiaka albo kota jak mojemu Brysiowi się zeszło w kwiecie wieku, nagle i niespodziewanie, wzięłam zaraz Antoniego, a miesiąc później Gacka - i choć koteczka było żal i smutek wielki, to te dwa następne jakoś wypełniły pustkę w domu Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 29.08.13, 08:35 Jest nowy sierścicuch, wzięty z więzienia. Rasy szakal łódzki i tego się będę trzymać. Jakieś bydlę przywiązało go do drzewa. Takiego gnoja sama przywiązałabym za jaja i jeszcze rączki upi..... coby się nie rozwiązał..... Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Trzymajcie kciuki 29.08.13, 09:34 no, to tylko pogratulować sierściucha :) jak się zwie? fajna nazwa rasy - a jakaś fotka stosowna się znajdzie, żebym wiedziała, jaki to wzorzec rasy jest? jest duża szansa, ze w nowej, kochającej rodzinie szybko zapomni o tamtym bydlęciu Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Trzymajcie kciuki 29.08.13, 10:10 :-) gratuluję nowej miłości! niech się dobrze chowa ów szakal łódzki (z ras nowych widziałam jeno wyżła grochowskiego :-D poka psiaka!) Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 29.08.13, 13:15 zdjęcia mam telefonie i jak to blondyka, nie umiem wklejac Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Trzymajcie kciuki 29.08.13, 19:54 Cóś nie wyjszło. Zaraz zaradzimy:) Odpowiedz Link
be_ell Re: Trzymajcie kciuki 30.08.13, 06:48 Spuściłam zwierza w parku, przyszedł na komendę. Póżniej naszczekał na faceta broniąc pańci. Swój on jest Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Trzymajcie kciuki 30.08.13, 11:32 swój :-) i najkochańszy na świecie, wiadomo! :-D jakże Ci zazdroszczę! Odpowiedz Link