wilma.flintstone Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 20.11.06, 11:38 Pewna dama z okolic Lubiąża Nigdy na czas do pracy nie zdąża. Jak się już wyszykuje, Zrobi fryz, umaluje, To jak raz się przytrafia jej ciąża. P.S. Kurraro, maila dostalam, obiecuje odpowiedziec jeszcze w tym kwartale...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 20.11.06, 11:45 Wszeki Duch Pana Boga chwali! Wilmo, Ty żyjesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilma F. Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.english.su.se 20.11.06, 15:32 Zyje, zyje, tyle ze nie sama poezja...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 20.11.06, 15:38 Skrawaną Obróbkę z warsztatu, zaprzęgł Palnick do kieratu, razem się tak kręcą, dziury w brzuchu wiercą, ...poeci wielkiego formatu ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 20.11.06, 15:55 Menopa i koleżanki pod Pakością nie zajmują się już wcale twórczością. Moskalików nie pisują, bo do nas ciągle filują: Co tam Pani z tą miłością??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 20.11.06, 16:12 Wieść gruchnęła przez Kraków i Łomżę, aż z emocji ksiądz zaczął drzeć komżę: prawda to, że pospiesznie będąc przejazdem w Lesznie, nasza Wilma zaszła nam w ciążę? Wilmo, dobrze Cie widziec! Czekam oczywiscie na obiecanego maila. Mam nadzieje, ze uwiniesz sie w podanym terminie...Przychodz tu częsciej, wszak jestes jedna z najstarszych matek watku i wspaniałych limerykow... Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilma F. Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.522-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 20.11.06, 20:50 Tfu, na psa urok! Ty mi tu wilka z lasu nie wywoluj z jakims zachodzeniem...!;))))) Napisze, napisze, a co do przychodzenia tutaj...weny i czasu brak, ale sie postaram...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 20.11.06, 23:24 W głowę pani zachodzi (z Poczdamu) czemu, gdy zajdzie słońce za Amur, pewne sprawy nad rzeką tak zachodzą daleko, że zachodzi od tego tam... amour. Wilmo, sorki za wilka, tak mi sie po prostu skojarzyło... I postaraj sie, moja droga, mocno sie postaraj, bo tu konkurencja silna i "mlodziez" bije na glowe staruchy, takie jak my ;-) Pozdrawiam serdecznie i trzymam za slowo- Q. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 20.11.06, 14:43 Był onegdaj Palnick ze wsi Wojdy Co pasjami lubił bić rekordy. Udzielał się, jak wiecie, Wyłącznie w Internecie. Czemu? By nie pokazywać mordy. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 20.11.06, 15:06 Pracoholik jeden z Ameryki, tam gdzie harują jak byki, został w biurze, na trochę dłużej. Niedozwolone są takie wybryki. g.jogger.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 20.11.06, 17:46 Pani w ciąży (Kolumbia, Bogota) jadła to, na co przyszła ochota lecz przysłowiowy ogórek jej nie smakował w ogóle, więc w słoiku rozpaczał, idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 20.11.06, 18:01 W mieście Gdańsku, oraz pod Zatorem jesienią zwykle dżdży… ludzie chore… Aż tu słupek, choć nikt go nie zmuszał, szesnaście wskazał stopni Celsjusza! To listopad się uniósł honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
aladynada Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 20.11.06, 18:28 Wiadomość ta w mig poszła obiegiem, że Australia też nie jest lebiegiem. I chociaż to antypody, a ludzie, gdzie my nogi, to mają głowy i chodzą rozebrane, to na nie, rzuciła dla równowagi śniegiem. "Być może" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:36 Przesyłka z Wrocławia dziś do mnie dotarła. Jakaś nowa tradycja ? Bądź dla ludzi życzliwym. Taka jej misja. Jak to możliwe, że przez strajk się przedarła ? Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 21.11.06, 20:19 Pewien naród wątpliwej jakości dowiedział się o Dniu Życzliwości. Choć nie miał siły, w tym dniu był miły, na jutro zostawił wyładowanie złości. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 22.11.06, 01:17 Wilmie F.ze stanu na literę em, donoszę,że jeżdżę "flinstonem"*, z carrefour do domu, wsiadam po kryjomu, bo wracam z uczuciem mieszanem. *pojazd autobusowy, żużyty,bez wentylacji,obciachowy,ale jakoś się toczy, tak to nazwało moje dziecko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 21.11.06, 12:27 Jeden człowiek, gdzieś w Madrycie Przez sen wrzeszczał był o świcie: „Psiakrew, cholera! To mnie pożera!!” Wnet umilkł, bo stracił życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:55 Niecierpliwie czeka jemioła kiedy różę ubiorą w chochoła, nerwy swe nadweręża gdy strofuje wciąż męża : "Nie patrz, Mietek, ta pani jest goła !" Witaj Wilmo, mam nadzieję, że będziesz pojawiać się częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 21.11.06, 13:02 Inny facet zaś w Lizbonie Siedział sam, choć chciał koło niej. Ona - na ławce, w cieniu, On - w izolatce, w więzieniu... A miedzy nimi dwadzieścia cztery rozboje, siedem zabójstw, dwa napady z bronią w ręku i cztery skradzione konie. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 21.11.06, 15:53 Pewien student gdzieś w Ameryce strasznie się nudził na Etyce. No dobra: odwalę ćwiczenia, potem dostanę zaliczenia, ale na co to komu w praktyce? Dostałam taki list od kolegi: Komentarz naszego studenta do wykladu z Etyki: "Etyka - nie rozumiem do czego się to stosuje." Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 21.11.06, 18:21 Biadolił student z Ameryki, o stosowaniu w praktyce etyki, wszędzie się ona przydaje, mimo,że lubimy robić jaje. Najlepszym przykładem są ..limeryki. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 21.11.06, 18:28 Student był prawa z Biadolin, próbował on wielu mandolin, wybrał dziewoję etyczną, mimo, że niepraktyczną. Używajcie więc bezpiecznych lin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 01:28 Pewien student na ujocie wsadził bułkę w ryj idiocie. A że bułka z masłem była to się z ryja wyślizgnyła. Potoczyła się po schodach niczym koła w samochodach. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 22.11.06, 08:44 "Flinston" gratisowy do carrefoura, mknał przed chwilą po dziurach, jak widze C1 czy C2, uśmiecham się hahaha.. Wczesny ranek a już pełna fura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:57 On był z miasta Chełm A ona jego tłem. Spijała z ust jego uczone słowa, On zaś przed nią dowcipem brylował. No! Ale wreszcie padło słówko „szłem”. obrobka_skrawaniem napisała: > Dostałam taki list od kolegi: > Komentarz naszego studenta do wykladu z Etyki: "Etyka - nie rozumiem > do czego się to stosuje." Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 23.11.06, 14:08 On był z miasta Chełm a ona jego tłem. Była mu podporą a on dla niej zmorą, minęło jak zły sen. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 23.11.06, 16:56 On był z miasta Chełm a ona jego tłem. On wciąż na mównicy, ona na bocznicy. Wyjdź z tła i wreszcie coś zmień! I wyszła: słychać było jęk i szczęk opadających szczęk. Już szantaże nie pomogą, ona poszła inną drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 23.11.06, 17:10 Jeden taki z miasta Wleń Był zazdrosny noc i dzień. Wszędzie za nią biegał I bawił się w szpiega. Czy tło może mieć swój cień? Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 24.11.06, 09:07 On był z miasta Chełm Ona jego tłem. Duszę dała, Nie wiedziała, Że on czystym złem. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 24.11.06, 11:40 Tylko cwana kobietka ze Skopie interes zrobiła na chłopie, wszystko od niego dostała, mimo, że go nie kochała. Do dziś mówi do niego: jełopie! Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 24.11.06, 15:22 Taki jeden z Vizavony był od niej uzależniony. Zamęczał ją błahostkami i wielkimi kłopotami, przyłaził doń jak do żony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:26 Na tego z Chełmna naplotkowała. Teraz się będzie długo wstydzić musiała. Wyciągnęła na światło dzienne jeden feler mały, Zapominając, że duży kufer nie pomieści jego dorobek cały. Głupia. Nie wiedziała? Że każdy człowiek jest inaczej skomplikowany? Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 24.11.06, 18:37 Facet ten sam z miasta Chełm, ubiera do tej czynności hełm, bo zawsze przy pracy, żona go wali po glacy. Mnie się nie bój, wszystko zdejm. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 22.11.06, 14:55 Qrrara napisała: > Wilmo [...] > I postaraj sie, moja droga, mocno sie postaraj, bo tu konkurencja silna > i "mlodziez" bije na glowe staruchy, takie jak my ;-) > Pozdrawiam serdecznie i trzymam za slowo- Q. Raz Qrrara ze wsi Gronie Wzięła udział w maratonie. Ledwie łapię parę: „Ależ my są stare! Jedyna nadzieja we Flinstonie.” Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 22.11.06, 17:05 Zenon Kaczka spod Inowrocławia swoją żonę w osłupienie wprawiał. Kiedy kąpał się w wannie kwakał bardzo starannie, na Donalda zaś puszczał pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 22.11.06, 19:24 Był człowiek stąd, wyżej niż posłem, mówił przyszłem, wzięłem, poszłem, w niczym mu to nie ujmowało, przeciwnie to czaru dodawało. Z tego powodu nie nazwali go osłem. poprawnie to tylko mówia wykształciuchy, oni cudze myśli odziewają, i też ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:12 Nie bądź taka cwana Menopa utalentowana Czyś wykształciuchem jest Czy też Alma Mater masz gdzieś, Mile ucho łechce mowa wiązana. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 23.11.06, 18:21 Opuścił człeczyna Ałma Atę, bo życie tam miał niebogate, zapisał sie na ujot, bo chciał nabyć cnot, Rozumu nie dajemy -Alma Mater. A ta nauka to taka bieda, bo rozumu stworzyc nie da. na to on odpowiedział Q..na Mater Gość portalu: Topola napisał(a): > Nie bądź taka cwana > Menopa utalentowana > Czyś wykształciuchem jest > Czy też Alma Mater masz gdzieś, > Mile ucho łechce mowa wiązana. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 23.11.06, 18:35 Grotołaz w Kościeliskiej Dolinie Chciał kiedyś eksplorować jaskinie. Liny użyć nie umiał i że tak trudno się zdumiał. Połaź sobie lepiej po dolinie! Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 23.11.06, 18:39 Podliczyłała kobieta z Niekrasy, że dla niej nieopłacalne są opasy, i droga do serca przez żołądek. Tym zmęczona odzyskała rozsądek i rzekła:Za te pół kilo kiełbasy? Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 24.11.06, 09:59 Kobieta percheron z miasta Kobyła, mówi, że za niego wszystko robiła, on był ciągle gapą, męża tylko atrapą. Dopiero na starość w to uwierzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 24.11.06, 11:37 Głupia kobieta z miasta Zawiła, sukces życiowy w mężu wietrzyła, liczyła na satrapę, a dostała fajtłapę. A tylu kandydatów wcześniej sprawdziła. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 24.11.06, 18:34 Desperat Józef z miasta Zawiła stoi na dachu i się pochyla. Ludzie są w stresie a żona drze się: toż jam nie skrzydła ci przyprawiła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:44 A co? Przyprawiła rogi? Gdy lepiła pierogi? Musi być wygimnastykowana, i na pewno nie jest z Poznania. W Poznaniu nawet jabłko Adamowe wekuje się do rana Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 24.11.06, 20:23 Dama co lepiła pierogi była z Poznania , wekowała jabłka Adama do samego usrania, dwa ślimaki tam były, zupełnie wystarczyły, rzuciła, się przykleiły,i on z nimi gania. ( razem z tymi rogami od ślimaków, przykleiły się muszelkami w górę, innych rogów Poznanianki przyprawić nie potrafią, ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:33 Długo będę teraz myślała jak na taki limeryk odpowiada dama, zwłaszcza z Poznania. ____ Wystarczy jedno słowo rzucone na wariata, by otworzyć komuś zamknięte wrota Świata. Obróbce zawdzięczam to, że nie muszę oglądać już głupie "Szkło". Dostałam limerykowego bzika, przysięgam na mego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 21:45 A desperat Józef, sprawa Zawiła, czy on na dachu czy już mogiła? ślimaki go obśliniły, i skrzydła wymyśliły, Być może, że i stodoła się zawaliła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysia Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:11 Jedna przekupka z Wrocławia hodowała w mieszkaniu pawia lecz on taką miał przykrę przywarę, że bezprawnie przkraczał wciąż miarę więc nazwała go ptakiem bezprawia To mój pierwszy raz i zamieszczam tekst "z taką pewną nieśmiełością". Ale co tam! Pierwsze koty za płoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 07:53 Kobieta jest bardzo obrotna z Pleszewa, która to piecze, gotuje,haftuje, śpiewa, dzieci, męża, teściów utrzymuje, kury hoduje, starymi się opiekuje, pawia tez puszcza, jak zachodzi potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 11:04 Do Pleszewa też dotarły trendy mody. Kobiety się zbuntowały. Zamiast piec, przyprawiają swemu chłopu rogi. Zamiast przy fortepianie śpiewać, idą do pubu, Zamiast haftować, wolą przy kompie gadu, gadu. Biskup z ambony może sobie nawoływać. Po takich tradycjach, nie ma już śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 25.11.06, 11:15 Żyła baba w miasteczku Człuchów, co w "de" miała ględzenie biskupów. Zamiast przy piekarniku, ona czas przy stoliku swój spędzała. W knajpie i zaduchu. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 25.11.06, 12:14 Ożywiła się Topola z miasta Łeba, bo ją limeryków napadła potrzeba, pisze wierszyki szeroko, bo sama rośnie wysoko, a tu trochę przykrócić je trzeba. chimeryd.webpark.pl/lekcja.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 13:21 Wszystkim, nie tylko z Łeby, co limerykowe mają potrzeby, którzy sie chcą dosnalić, humorem tryskać,powalić, poniższy link przydałby się, żeby. www.limeryki.pl/podstawy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 14:53 Szablon: cyt. Ożywiła się Topola z miasta Łeba, bo ją limeryków napadła potrzeba, pisze wierszyki szeroko, bo sama rośnie wysoko, a tu trochę przykrócić je trzeba. ____ Nie można wyjść ze schematu, Mimo, że może zabraknąć tematu? Pisać je po Bożemu Nakazujecie każdemu. A w życiu wszystko płynie, Panie dzieju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 14:54 Mam więc i ja instruktora, Nie płacę, więc żadna szkoda. Instruktor altruista, Jak z Wałcza perkusista. Ale co poradzę, że ja zawsze na sztorc, jak w karnawale choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ważka Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:44 Poczuły kobiety gdzie Kutno zrymować potrzebę okrutną katują nam uszy tym co "gra" im w duszy lecz czemu tak przaśnie i smutno? Drogie Panie więcej jaj, bo się zrobi z wątku koło gospodyń wiejskich albo kącik "Tiny", jak wierszyk jest miernota i trochę krzywy (a brakuje dowcipnego uzasadnienia krzywizny) to przypiłujcie trochę (czasem trzeba do szuflady wrzucić żeby dojrzał). Z życzeniami: więcej związków między wersami - W. Odpowiedz Link Zgłoś
matyldazalogowana Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 25.11.06, 17:10 Na głównej Łące w Pakości odbywał się Konkurs Piękności lecz zdarzył się krwawy epizod zabawy gdy ważka sfrunęła wśród gości. Odpowiedz Link Zgłoś
matyldazalogowana Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 25.11.06, 17:34 Pewna kucharka z Miami rzucała nieźle nożami, więc gdy ktoś z gości zostawił ości wsuwał je kelner przed drzwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
matyldazalogowana Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 25.11.06, 19:05 Gruba kucharka (bar na rogatkach) wycierała wciąż palce do zadka zaś po robocie leciała - ło cie! bo lizały ją psy po pośladkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 16:29 Z modliszką zaczynamy? bo na limerykach się znamy. I po co ci to było? było przecież tak miło. Teraz na inkarnację czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 26.11.06, 16:42 Przemądrzała ważka gdzieś z Ameryki Nie mogła się powstrzymać od krytyki: „Gospodyń Koło”. Jest niewesoło. I po co to wszysko? To tylko limeryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 26.11.06, 17:47 Towarzystwo Przyjaciół pod Moskwą mówią: Jak po naszemu, to bosko. Po co komu zasady, jakieś linki i rady? lepsze nasze już swojskie dziadostwo. z całą życzliwością- Q :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 18:27 Jeśli mówi tak mistrz, to notuj i pisz. Byś do szuflady raczej nie pisał. Jak weny nie masz, sobie pogwizdał. I znowu różowo pachnie. Widzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 17:22 Ustanowiono prawo, Że ma być krwawo. Na ślub baca owcę zarzynał. Brzytwą jej gardło podrzynał. Oj ! nie lubisz ty tego mała, Baca uspokajał, gdy owca beczała. Umilkła. Beczeć przestała, ino coraz szerzej się uśmiechała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 26.11.06, 21:41 Tymi słowy rzekł Wąż do Padalca: Pozbywamy się wreszcie zakalca! Co tam kończyn brak, co tam! Dziś mnie naszła ochota, by przetańczyć tę noc w takcie waltza!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 26.11.06, 22:51 Starowinka, stuletnia wręcz, z Kłaja, kiwa głową i wnukom tak baja: Czasu oto znak pewny: znikły Śpiące Królewny, bo kobiety jak stal mają jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 26.11.06, 22:58 Łypie sernik spode łba i syczy: Wśród wypieków i wszystkich słodyczy, to na chłopski mój rozum jest nie lada kuriozum, że i baba dwa jaja też liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 26.11.06, 23:10 Jeden facet w mieście Łapy był po prostu całkiem na "p". Życie trawił wciąż na piciu, lecz to nic...przy tym, że w życiu nigdy nie podnosił klapy. Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 26.11.06, 23:21 Kobiecina z Lądka Zdroju czas spędzała przy piwopoju. Żeby być szczęśliwą, pić musiała piwo. I wciąż pije je w trudzie i w znoju. Nie biorę udziału w tm wyścigu. O nie! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 26.11.06, 23:27 U Francuza Pierre'a z Koła mina zawsze jest wesoła. (Bo go zżera strach i trema, że ktoś rzeknie kiedyś, że ma, jak nie spojrzeć, to Pierre doła...) Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 26.11.06, 23:33 Biedny z Koła Francuzik Pierr dziarsko w dłoni swój dzierży sterr. Przeciwności losu przewidzieć nie sposób. Więc powtarza ciągle: Ja to pierr.... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 26.11.06, 23:39 Kiedy ciosy spadaja na Pierre'a, życie całym ciężarem napierra, zwyczajowo klął: "merde", potem z polska: "ja pierd...", a na końcu: "żesz jasna cholerra". ojej...! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 26.11.06, 23:49 Wszyscy w Kole już wiedzą, że ja pie.. pisze się przez "ce". Jednak Pierr to cholera i się ciągle upierra. I polskiego uczyć nie chce się. Ole!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 27.11.06, 00:05 (genialny) Antoni Marianowicz: Pierre mieszkał samotnie w Angoli podobnie jak Dolly, atoli poznali się w maju i odtąd jak w raju już Dolly ma Pierre'a, Pierre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uroczy dziadziunio Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:57 Dziadziunio z jednej z Prag (zaden tam medrzec czy mag) wsluchuje sie w Wasze rymy i mowi: "Drogie dziewczyny, chlopow Wam tutaj brak!" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 27.11.06, 00:14 Przeuroczy Dziadunio (z kąd?) przymknie oko na mały błąd. Co do deficytu chłopów, milczeć mi tu! Bo nam Palnick ostatnio uwiądł. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 27.11.06, 03:27 Stwiehrdził Piehrre z Pahryża, Wahrszawa do nas się zbliża. Wybhrano hrrabiankę, Ghronkiewicz Hankę. Sakhre ble! wahrknęły kaczki z Żolibyrza. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 27.11.06, 07:30 Mówią baby (z każdej dziury) aliści, z braku chłopów jeno same korzyści: spokój , relaks przy winku, nerwy w stanie spoczynku, jednakowoż wyjątek - limeryści. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 27.11.06, 07:35 Ogłoszenie w gazecie w Nju Jorku: "limerysta potrzebny od wtorku. Może być też od zaraz, jeśli to nie ambaras. Giętki w mowie, nie tylko w rozporku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 27.11.06, 14:35 Raz alergiczka z Toronto spuchła od przodu, jak ponton. Gdy jej kazali lekarze: co użądliło, niech wskaże! Wskazała męża, że on to. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 27.11.06, 14:59 Z frenetyczną blondynką z Bombaju każdy chłop czuł się w łóżku jak w raju. Znała super piruety i niezwykłe podniety. Sekret w tym, że ciągle była na haju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:21 Tajemniczy Pierre z miasta Kobe wyżarł swemu blizniemu wątrobę, odrzekł, gdy go pytali skąd ma ten kanibalizm: jam na drugie jest Pierre, pierwsze - Robes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menopek Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:54 Jo zdolny chłopok ze Spisza, z chentkom se bede tu pisoł. Za jedyn towar, kce jedyn browar, inacyj, to mi to p.admin, zwiso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 27.11.06, 17:04 Żył atleta gdzieś w Greenpoint, sprytny, jak sam James Bond. Cały duży był w ogóle: mięśnie jak armatnie kule, tylko ciut przykrótki lont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 27.11.06, 17:13 Późny wieczór. Przy łóżku w Tiranie kładą PRONTO GEL dwie pewne panie. Bo słyszały, że on to, nie kto inny, lecz PRONTO!!! właśnie on, wszystko on zrobi za nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 27.11.06, 17:24 Sieje postrach z Mozambiku stary Pierre, urzędnik NIK-u. Tylko żona się nie boi kiedy w progu z wałkiem stoi wrzeszcząc: Ty stary Pierre-niku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matyldazalogowana Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 00:17 Odpowiedz Link Zgłoś
matyldazalogowana Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 28.11.06, 00:22 Pewien znawca sztuk wszelkich z Prządzieli "Chłopów trza" rzucił myśl przy niedzieli choć to pomysł Uroczy my mu też prosto w oczy: byli jedni, lecz całkiem zdziadzieli. Palnick, tylko mnie źle nie zrozum, Ty się do nich nie zaliczasz! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 28.11.06, 01:18 matyldazalogowana napisała: > byli jedni, lecz całkiem zdziadzieli. > > Palnick, tylko mnie źle nie zrozum, Ty się do nich nie zaliczasz! -------- Skąd to skojarzenie? :-) Wiele kobiet mieszkających w Słupsku pozytywne ma mniemanie o swym dupsku. Celulitis tuszują krytyk u nich jest szują, ech, niezwykłe mają baby w tym Słupsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uroczy dziadziunio Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 01:34 Uroczy dziadziunio z Warszawy nie zadny jest taniej slawy; wiec wali prosto z mostu, ze z dwoch Matyldy postow, ten .. pusty byl bardziej ciekawy! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 28.11.06, 14:47 Był sobie chłopek roztropek z Ramoty, co z jajem chodził, bo miał kłopoty. Zniżał się i poniżał, ściany aż z bólu lizał. Nu pagadi!a wyszły mu tylko siódme poty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:32 Jak długo rymować można: pani ze Lwowa a pan z Rogoźna. Wreszcie się dwójka ta spotkała. Pani szczelnie okna pozasłaniała. A teraz ma co robić położna. Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 28.11.06, 16:06 Byl sobie chłopak z Raciąża, przez dotyk panie zaciążał. Unikały go, że ach! odwal ty się gach! Mimo to,i tak zasiewać zdążał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topola Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:48 Musiał być ci on z gór a nie z nizinnych pól. Górale tylko tak mają, że a hoj, panny zasiewają. Ja dobrze to wiem. Jest ci góral mój. Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 28.11.06, 18:42 W Wyciążu miałem przyjaciela, który musiał krowy zacielać. Potem to robił pipetką, z własną ślubną facetką. Po co to ciężko zapierdzielać. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 28.11.06, 18:49 Krzyknęła pani w Rodopach: "Tak bardzo chce mi się chłopa!" Dorwała więc Lecha Lecz marna pociecha Bo coś za szybko mu opa- dł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:32 Pani Eulalia z Sosnowca Nad wszystko pragnęła mieć chłopca Ulegając impulsom ciała Naga przed domem stawała I od tego złapała gronkowca Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 28.11.06, 19:35 Teraz to ona tęskni za Nairobią, gdyż tam lepiej te klocki robią. Marzy o mombasach, pampasach, q.. Niestety taką to kończy się fobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorcia Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:47 Chociaż Mambo- mulat z Nairobi Doskonale w te klocki robił Jednak wcale go nie bawiło Wszystko się z tym łączyło I dlatego smutek go dobił. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 28.11.06, 20:02 Pewnemu panu w mieście Mccheta wpadła kiedyś w oko kobieta. Okulista był bezradny: co za przypadek szkaradny. Pomogła dopiero pęseta. Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 28.11.06, 20:17 Pokręcona z gminy Białucha słabość miała do czarnucha. Posmarowała to sadzą, tak jak głupi radzą. Ale wyszło blado, psia jucha! Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 28.11.06, 20:53 Anachoreta z Dolnej Białowieży W czasie zimy nie naszał odzieży, Za to na głowie miał karpia, Mówiąc: Ja tak się umartwiam, Na opinii kleru mi wszak zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 28.11.06, 22:24 Jeden wędrowiec w Trynidadzie Błąka się wciąż po autostradzie. Co drugi zjazd Wiedzie do gwiazd, A tam nie spieszno mu w zasadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 29.11.06, 09:02 Baca z tatrzanskich Kuznic Zone swą Kaśkę miał za nic. Wolał owieczkę. A zona swieczkę. Nie gorszcie sie. To tylko witz. Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 29.11.06, 18:31 Tolerancyjna para zboków z Tworek, badała do czego bolec i otworek. Mnóstwo było możliwości, ale żadnej przyjemności. Wypróbują jeszcze kilka we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 19:15 Same możliwości To już przyjemności We wszystkie dni tygodnia Pora ranna oraz wieczorna Ta zabawa daje wiele radości Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 29.11.06, 18:46 Szpetna jejmość, a mieszka pod Żywcem, swego męża nazywa parszywcem. On zaś gdy na nią zerka mówi że bez literka każdy facet jest w seksie leniwcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 29.11.06, 18:48 Palnick!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 29.11.06, 23:28 Proszą panny w andrzejki w Grodzisku "chłopa, chłopa daj, choćby z odzysku !" i w nich świta nadzieja, że za rok, na Andrzeja miast lać wosk, chłopa zleją po pysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osika Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 23:44 Tego limeryka sobie schowam, bo on mi się bardzo podoba. Tego, u którego, jest o laniu po pysku mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 30.11.06, 09:35 Dziś pan Andrzej, mieszkaniec Mosk- wy ma samopoczucie wręcz dosk- onałe. Bowiem żona... jest nadzieja...że po na- myśle miast jego, będzie lać wosk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 09:41 Qrrarko, cudo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 30.11.06, 09:49 Nawet szewc uszyje buty z inspiracji naszej Ruty! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 30.11.06, 15:21 Pani ogłasza w brukowcu lokalnym: znalazłam gumofilc nieprzemakalny, do nogi przymierzam w zaciszu alkierza, bez %,taki mam gest ceremonialny. ( skrycie liczę na odzysk matrymonialny) www.odziez-robocza.com/gumofilce.html Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 01.12.06, 16:56 menopek napisała: > Pani ogłasza w brukowcu lokalnym: > znalazłam gumofilc nieprzemakalny, > do nogi przymierzam > w zaciszu alkierza, > bez %,taki mam gest ceremonialny. > ( skrycie liczę na odzysk matrymonialny) > > www.odziez-robocza.com/gumofilce.html Poszła baba do damy w Żywcu, gdzieżeś ty mój poczciwcu. Ujrzała tam w alkierzu, ją tłucze w moździerzu. ... w tym jednym gumofilcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akacja Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 19:16 To zależy Czy leży, Czy też stoi Jak broi. Ta z Żywca się przed tym nie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 29.11.06, 19:26 Przy Jadwisi zawsze wisi a przy Marcie jak na warcie, chyba, że się ukisi. Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 29.11.06, 20:00 Mąż tej pani spod Żywca, Gerwazy, Litra pijał w tygodniu z pięć razy. Nie ma to jak alibi! Przyznać trza - ani chybi, Coś w zestawie tym nie budziło odrazy. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 29.11.06, 20:27 Jak cię widzę chłopie spod Żywca; beretto furmano bez 1 gumofilca, zwiędły chwost,dwa grule. Jak z takim można czule? Też muszę chlapnąć jakiego browca. Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 29.11.06, 23:03 Chłop co ciężko harował w Żywcu, wrócił tylko w jednym gumofilcu, drugi został na andrzejkach we wróżbiarskich kolejkach. Czasem buty się gubią w tańcu. no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 30.11.06, 18:21 Pod bielizny rzekł stanik dziś koszem: Wiecie jakie ciężary ja noszę?! Wciąż noszenie, dźwiganie, nikt nie płaci nam za nie, niech strajkują od dziś biustonosze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 30.11.06, 21:04 Zacięta feministka spod Rybnika, nie nosi biustonosza ani stanika. Rodzaj męski, to same klęski. Nosi ciuchy bez tego rodzajnika. Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 01.12.06, 08:54 Pewnej staeszej modnisi z Getyngi zbuntowały się dzisiaj stringi: Może wydać się wam głupie lecz my nie chcem wciąż tkwić w .upie. Poszły stringi urządzać mitingi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 01.12.06, 10:30 Na mitingu ozwały się slipy: Cóż to znowu za głupie dowcipy? Niepotrzebna tu scysja, nasza praca to misja! Mamy w d... najlepsze ekipy! Ira, prześmieszny ten Twój limeryczek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 01.12.06, 11:00 Miting trwa w okolicach Werony, zewsząd słychać tylko kalesony: Wiecie, że zbyt gruby szew prokreacji działa wbrew?! Spisek ze strony bab zamierzony! Dziękuję Qrraro :-) Nie mam złudzeń co do moich "umiejętności". Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 01.12.06, 11:01 Głos zabrały na mityngu reformy: "Ktoś zgotował nam los wręcz potworny! Rząd wciąż wciela nas w życie, Nasze miejsce na rzyci Zaś przejęły dziwne tekstylne formy!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 01.12.06, 11:52 Nagle jakaś ozwała się kuma: Jeśli ktoś jeszcze tego nie skumał, niech wie, co mówią gejsze: z przodu dziś najmodniejsze 2 berety z moheru i guma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 12:06 Garderoby części różnorakie spoglądają na siebie z niesmakiem, z rajstopami skarpety sobie ślą epitety : "bo wy - single ! "... "a wy - obojnaki !" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 01.12.06, 12:33 Smętnie wiszą rajtuzy. A niech! Obojnakiem faktycznie być pech. I w dodatku jołopem, bo nazwały tak stopę: jedną Jarek, a druga Lech. Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 01.12.06, 13:53 Zaś na bluzce dzielne z Łodzi szwaczki Pilnie tkały i wzorki i szlaczki. Patriotyzm dyktował: Wątek oraz osnowa Układają się w kaczki i w kaczki i w kaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 01.12.06, 15:45 Wyszły gacie z apelem do świata: Wiecie no jaka dzisiaj jest data?! Zima, panowie, panie! Trza ocieplać ubranie, a bokserkom to wciąż koniec lata... Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 01.12.06, 16:44 Koszula ze żródła chemisy do mityngów się nie zniży. Jest blisko ciała, bo sama chciała. Czy ktoś jej tu ubliży? Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 01.12.06, 16:47 Poseł jest jeden z Samoobrony, ubiera 2 koszule i pantalony. Głos medialny wieści, że w 1 się nie mieści. Taki przypadek jest dozwolony. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Limeryki bieliźniane 01.12.06, 22:15 Niedaleko Okochy Żyły sobie pończochy Kiedyś rozdarły się: Rajstopom mówimy NIE! Bo my wszak nie od macochy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uroczy dziadziunio Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 09:22 Doktor nauk z miasta Ferrara teologia juz sie nie para. Ta prawda temu winna: "Swieta Trojca jest inna: RUTA, Palnick,... Kurrara!" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uroczy dziadziunio Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:00 Jak wiadomo Izaak Newton nie do konca byl sie w stanie zgodzic z dogmatem o Swietej Trojcy, co przysporzylo mu sporo klopotow tam gdzie pracowal (a byl profesorem w Kollegium wlasnie Sw. Trojcy w Cambridge): Izaak Newton z Trinity College, jedzac owsianke (czyli porridge), pytania wielki znak nad Trojca stawil wszak (do tego trza miec duza courage!). PS. No skoro Sir I. Newton mial problemy z Swieta Trojca, to co ma powiedziec skromny (acz uroczy) dziadziunio. Z Swieta Trojca nie nalezy igrac ;-) Dziadziunio wycofuje poprzedni post ;-) i prosi Sw. Trojce o wybaczenie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela UWAGA! Ogłaszam konkurs! 01.12.06, 21:23 Otóż, z bólem serca obwieszczam, że jest w Polsce następująca miejscowość: mapa.szukacz.pl/html/kujawsko-pomorskie/grudziadzki/216.htmlm Szanowni Państwo! Niniejszym ogłaszam konkurs na limeryk o Skurgwach. Główną nagrodą będzie wydruk najlepszego limeryku i zawieszenie go na gwoździu w pobliżu mojego komputera. Poniżej przedstawiam limeryk, który mi się wykluł był: Tam gdzie piękne są Skurgwy W swetrze w ażur Gwy- neth Pathrow się objawiła. Historia nieco zawiła Bo ze mnie żaden demiurg wy- bitny. A zatem, Limeryści, do piór! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK 01.12.06, 21:30 sorki, link nie chodzi, ale teraz powiniem: mapa.szukacz.pl/html/kujawsko-pomorskie/grudziadzki/216.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK IP: *.chello.pl 01.12.06, 21:40 Imma, z przykrością stwierdzam, że wykorzystałaś już wszystkie możliwe rymy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menopek Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:44 U fetyszystki co mieszka w Sku..ch, zagnieździł się w szafie jeden gach. Dotąd były tam 3 garnitury, zapach nikotyny i politury, Teraz tam włazi i słychac ah! ah! Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! 01.12.06, 21:52 We wsi Skurgwy (gmina Rogóźno) Zorientował się ktoś za późno Że idzie po szynach. I to jest przyczyna - Że z nogą związany jest luźno. Rozumiem – dyskwalifikacja z powodu obejścia konieczności zrymowania Skurgw (tak się to odmienia?) Mimo to pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! IP: *.chello.pl 01.12.06, 22:01 Ale, 3bezatu, limeryczek za to palce lizać;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK IP: *.chello.pl 01.12.06, 21:51 Klarneciście ze wsi Skurgwy zwiały dźwięki z partytur "g". Wy- nikiem tegoż incydentu "is" mu wyszło z instrumentu, za to szpetnie klął "do kurgwy". Ufff Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK 01.12.06, 22:13 No, Qrraro, wiedziałam, że można na Ciebie liczyć. Śliczności! Natomiast 100 pkt dla 3bezatu za błyskotliwe obejście meritum. I czekamy na rozwój sytuacji. pozdrawiam i. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK IP: *.chello.pl 01.12.06, 22:37 Imma, cos mi tu śmierdzi. Pewnie chodzi o grubszy zakład... My tu w pocie czoła harujemy na rymy, a Ty wypijesz za to wódkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK 01.12.06, 22:40 No Co Ty, Qrraro, nie chcesz u mnie wisieć na gwoździu? A wódkę, to swoją drogą też można :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK IP: *.chello.pl 01.12.06, 22:50 Imma...kto by nie marzył o tym, żeby wisieć u Ciebie na gwoździu...Ech. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK 01.12.06, 22:58 Wiedziałam, Qrrarko, wiedziałam! :-D A może ściągnęłabyś tu Wilmę w temacie: Skurgwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK IP: *.chello.pl 01.12.06, 23:08 To już by się cud musiał zdarzyć, żeby Wilmę Flinstone złapać i tu ściągnąć. Chociaż...ten rym to bardziej mi na szwedzki, niż polski wygląda, no nie? (zaraz nas, Immo, ktoś opitoli za nielimeryczną konwersację na wątku!...) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK 01.12.06, 23:15 Konwersacja jest okołolimeryczna, merytoryczna i hermetyczna i nikt nas nie powinien opitolić, bo dotyka sedna (ale na wszelki wypadek powiedziałam to szeptem). Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK 01.12.06, 23:35 W miejscowości x, gmina Skurgwy odbył sie zjazd p.t "ot, kuda wy?" O wy zazdrośnice, gdzie wasze wice? Już wolę głupoty i hece tu Pigwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK IP: *.chello.pl 01.12.06, 23:45 Pewien rolnik we wsi Skurgwy miał zaorać kilka mórg. Wy- szedł z pługiem na niwę, a z nim konisko siwe... Ach...każdy miękł- dramaturg- wy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK IP: *.chello.pl 01.12.06, 23:48 Raz wieśniak w wiosce Skurgwy łkał: To nie Magdeburg!... Wy- jadę z takiej wiochy!- i robił żonie fochy, aż w łeb go 3)nęła 2)szurg 1)wy. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK 02.12.06, 00:12 Zwykły facet w gminie Skurgwa, rzekł jej : ty jesteś kur.gwa. Tylko ci kasiorka, i ogląd rozporka. Liczysz 100, a jest dwa razy dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK 02.12.06, 00:31 Mówiła dama ze wsi Skurgwa, że ma w sobie bożka demiurga. On jej rozkazuje, by zająć się hu.. Jak nie, to on ją wyjurgwa. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK 02.12.06, 10:23 O, teraz dopiero zauważyłam! Qrraro, też Ci się skojarzyło z morgami? Ten limeryk na 3 2 1 świetny! Menopo, jesteś niemożliwa! A reszta? Ruto, eilean_donan, Matyldo, Palnicku, Janie Nieswój, TOJAJURKU! Pewna poetka w Tiranie Gwoździa hoduje na ścianie Czekają Was zaszczyty Na gwoździa być nabitym! Trudne to jednak zadanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK IP: *.chello.pl 02.12.06, 11:02 Pewien prostak ze wsi Skurgwy śnił, że oto Pathrow z chmur Gwy- neth sfrunęła niczym anioł wrzeszcząc: "By was po...ło, przestaniecie śnić tych bździurg wy!?!"* *Świetna amerykańska aktorka, Gwyneth Pathrow, bardzo kaleczy polszczyznę, na ten przykład zamiast bzdur, wymyśliła sobie "bździurg". Ech, te gwiazdy... Immo, wybacz, że pożyczyłam sobie Twoją Gwyneth. Bo i po prawdzie to chyba jedyna znana osoba z pożądanym "gwy". Pozdrawiam wszystkich wątkowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK 02.12.06, 11:16 No, widzisz Qrrarko, a mówiłaś, że wykorzystałam wszelkie możliwe rymy. A ile tu można jeszcze z tych Skurgw (Skurgwów?) wydusić! Wszystkie Twoje limeryki cudne. Ech, dramaturg Wy! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK 02.12.06, 11:27 Domorosły artysta gdzieś w Skurgwach Pomalował prześlicznie we wzór gmach Miejscowego kościoła, Kiedy ujrzał anioła, Jak ozdabiał bukietem swych piór dach. Tym razem uczciwa próba przedostania się na słynny gwóźdź Immy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! LINK 02.12.06, 12:43 W najśmielszych marzeniach, nie sądziłam, że mój gwóźdź wzbudzi aż takie zainteresowanie. LIMERYK FREUDOWSKI Immanueli na Krecie Gwoźdź sterczał też w taborecie O matko, co to będzie Gdy tak na nim zasiędzie? Lecz śnił się tylko jej przecie. pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uroczy dziadziunio Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 22:21 Uroczy dziadziunio w Skurgwach atencje u pan ma, za ah! Lecz gdy idzie "ku rzeczy", to on wzywa odsieczy - totalny reputacji krach! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! 01.12.06, 22:26 Onufry, rym niepełny, proszę się bardziej postarać :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uroczy dziadziunio Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 09:47 Alez immanuelo, Ten wierszyk napisal nick "uroczy dziadziunio", a nie nick "Onufry". To sa 2 rozne nicki. Nick "Onufry" nie zwykl byl robic bledow jakie immanuela tu wytyka. Niniejszym "uroczy dziadziuno" protestuje przeciwko takiemu potraktowaniu jego udzialu ;))) u. d. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! 02.12.06, 10:13 Ależ nicku "uroczy Onufry" proszę mi tu oczu nie mydlić tylko zabrać się do roboty! Tam, gdzie piękne są Skurgwy Ziemniaków cały wór gwy- zdli z księżowskiej piwnicy. "O bodaj was, nędznicy! Plon tylu mórg?" - wy klinał z ambony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzba Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 00:34 W Skurgwy byłam powiem, co tam robilam. Nie leżełam trawie, prawda kochanie? Nagrodę sama sobie zawiesiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysia Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 10:02 Artysta malarz we Skurgwach miał upodobanie w ku..ch. Urządzał huczne zabawy połączone z paleniem trawy z tej przyczyny zabrał go odwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brzoza Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 10:53 W Skurdwach wysiadam, Do Rygi się przesiadam. W Rydze są rydze. A ja za nimi przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: UWAGA! Ogłaszam konkurs! 03.12.06, 13:10 A ja muszę, choćbym padła w Skurdwy, jakie są prawidła , że człek mógłby, coś szczerze napisać, i przy ty nie zdychać. Tak ciężko harować i usłyszeć , że to są udry. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry_na_wyjezdzie Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 02.12.06, 13:21 Zauwazylem ze immanuela pomylila mnie-Onufrego z jakims grafomanem podpisujacym sie "uroczy dziadziunio". Jest to nie pierwszy raz; juz kiedys wmawiala mi ze jestem "Matylda". Mam nadzieje, ze nastepujacy limeryk rozwieje watpliwosci kto jest kto: *** Janka z farmy pod Skurgwami przyrzadza pyszne salami. Bynajmniej z osla, bo jest zbyt wyniosla. Z czego wiec? - a sprawdzcie sami! *** Jednoczesnie zakladan Copyright na "Skurgwami". Jest to optymalna odmiana "Skurgwy" dla limerykow (ktora moze odtad uzywac tylko Onufry). Lacze pozdrowienia, Onufry PS. A niech je dorwe gdzies tego "uroczego dziadziunia", co to probuje mnie nasladowac, a stanie sie on mniej "uroczy" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 02.12.06, 14:22 I oto z powodu "Skurgwami" Onufry znowu jest z nami I ciągle zadaje szyku Nie tylko w limeryku Lecz strzeżcie się go. To dynamit! Onufry, proszę nie przyłaszczać sobie tej pięknej miejsowości. Mam monopol na Skurgwy we wszystkich możliwych przypadkach. Przedstawić stosowne dokumenty? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 02.12.06, 16:49 Regionalny specjał ze wsi Skurdwy: kurdel morwowy z dodatkiem pigwy. Białogłowę nim poderwiesz, no i trochę się rozerwiesz. Podają go w pucharkach z tykwy. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 02.12.06, 16:52 Gwarzył chłop z chłopem w Skurdwach, że interes zrobią świetny na mórgach. Nazwy piękniejszej nie ma, zjedzie się tu cała bohema. Słuchaj jak ptaki się cieszą: kwach,dwach. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 02.12.06, 16:56 Działki budowlane we wsi Skurdwy, idą wysoko w górę, mówią biurwy. Nazwa geograficzna jest nielimeryczna. Dlatego kupiłbym chociaż mórg by. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysia Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 23:31 Myśliwy z okolic wsi Skurdwy Polował zawzięcie na pardwy Lecz męczyły go w borze kobiety Bo przystojny był chłopak(niestety) więc wyjechał na stałe do Padwy P.S Wiem, słabo wyszło, ale taką mam radochę z rymowania, że nie mogę się powstrzymać przed publikacją. Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 03.12.06, 01:48 Opłotkami, grupkami, we wsi Skurdwy, chodzą i śmieją się młode bźdźiągwy. Nie w głowie im mrzonki, że samiec pilnuje żonki nieopodal w krzaczkach, mąż makolągwy. Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 03.12.06, 01:53 Stary ogród co otacza Skurdwy, ma w swym płocie liczne wyrwy. Wchodzą tam dziewczyny, sądzą, że jedzą maliny. A to są owoce niziutkiej morwy. Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 03.12.06, 01:56 Welcome to the Skurdwy! Mili goście, a skąd Wy? Pięknie Was tu witamy, otwieramy serca bramy. Nie spotkacie tu żadnego kutwy. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 03.12.06, 02:44 Turysta, który odwiedził Skurdwy, zastanawia się: nazwy, skąd wy? Z kur, burd czy dziur, kurde, nie wiem na mur. Muszę koniecznie zobaczyć Śniardwy. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry_na_wyjezdzie Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 03.12.06, 08:35 Lepiej: SALAMI Manka z farmy pod Skurgwami wyrabia pyszne salami. Bynajmniej nie z osla, bo jest zbyt wyniosla. Z czego wiec? - A sprawdzcie sami! *** WIEDZMA Wiedzma z boru za Skurgwami wyglada tesknie za Wami; i choc marszczy brwi to nie laknie krwi - da Wam ... lody z malinami! *** (Uwaga: pikantne ;-) ) MALY ZDZISIO Maly Zdzisio, pod Skurgwami, bardzo teskni za k..rwami; Lecz trudno o k..rwy tu, pod wioska Skurgwy: "Moze by tak - do Miami?!" *** Zycze autorce konkursu, przyjemnej niedzieli w Krolewcu, O. *** Pilot w locie nad Skurgwami Odpowiedz Link Zgłoś
onufry_na_wyjezdzie Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 03.12.06, 09:17 onufry_na_wyjezdzie napisał: > > Pilot w locie nad Skurgwami > ================= Ha, jeszcze mial byc jeden wierszyk, ktorego poczatek uciekl mi za ekran w momencie wysylania listu :-( i zapomnialem go skonczyc. Juz to naprawiam: Pilot w locie nad Skurgwami stracil kontakt ze skrzydlami. Zona lzy roni, Swiety Antoni - modl sie za nim i za nami! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 03.12.06, 15:52 Może weny przyjdzie wiew może rymnę do „Sturgiew” (lub do Sturgwów, co za czort!) ale wpierw popełnię mord Immo, to łabędzi śpiew. Wpadam dosłownie przelotem, chylić czoła nad Waszym polotem. Nieszczęsny rym do Sturgiew - oddziela ziarno od plew, dla wszystkich podziw bez miary uszanowania - dla Qrrary. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 03.12.06, 15:58 Czy nie w słynnym mieście Skurgwy mieszkał prokurator Scurvy zanim go Witkacy był zagnał do pracy między zbereźnickie biurwy? Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli 03.12.06, 16:08 O miejscowości Skurgwy piosenkarz Chris de Burg wy- śpiewał supersonga (jak Tango Milonga) kupcie sobie na bórg, wy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irsila Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 16:23 Jakaś irsila Nie Wiadomo Skąd, zrobiła tu może jakis mały błąd. Ale niestety rację mają poety, jesteś prochem, piszesz bzdety. Cierpisz żyjesz, popadasz w obłąd. p.s.sorry, ale forma limeryka jest za bardzo ograniczona, by przekazać ból istnienia, niech ja tu skonam. Wszelkie wartości nie przekarzą mądrości, jak ci własne dziecko na twoich oczach kona. Choćbys był ojcem rydzykiem, to i tak rydzyko cykore, ci tylko zostanie, bo jestes w stanie przyjąć co chore, nie przejmować się niczym innym, i czuć się winnym. Życie jest nieprzewidywalne, niedopuszczalne, choćbyś nie wiem jak się starał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Araukaria Re: Piszemy limeryki - konkurs immanueli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:18 Zagadkowa Irsila Coś Ty narobiła ? W mej duszy zamęt, skąd ten Twój lament ? Chciałabym pocieszyć Cię wnet. Uwierzyć ja bardzo chcę, że to co piszesz, to nie jest tren. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Nabici w Gwoździa, czyli... 04.12.06, 09:13 ...ogłoszenie wyników konkursu na limeryk o Skurgwach. I NAGRODA: Złoty Gwóźdź, 11 cali oraz zawieszenie na Gwoździu immanueli Dla Qrrary vel Kurrary Domowej Za limeryk: Pewien rolnik we wsi Skurgwy miał zaorać kilka mórg. Wy- szedł z pługiem na niwę, a z nim konisko siwe... Ach... każdy miękł - dramaturg - wy... (burza oklasków, owacje na stojąco, okrzyki publiki: Qrrara na prezydenta!) II NAGRODA: Gwóźdź Pozłacany, 10 i pół cala Dla eilean_donan Za limeryk: O miejscowości Skurgwy piosenkarz Chris de Burg wy- śpiewał supersonga (jak Tango Milonga) kupcie sobie na bórg, wy! WYRÓŻNIENIE: Srebrna Śrubka Dla 3bezatu Za sprytne wykręcenie się sianem w limeryku: We wsi Skurgwy (gmina Rogóźno) Zorientował się ktoś za późno Że idzie po szynach. I to jest przyczyna - Że z nogą związany jest luźno. NAGRODA SPECJALNA: Szpila do Krawata, Bugo Hoss Dla Onufrego Za świętego Antoniego NAGRODA PUBLICZNOŚCI: garść gwoździków stalowych, solidnych, nierdzewnych Firmy Loewehaupt i Synowie, Artykuły Żelazne Dla Menopy Za wytrwałość NAGRODA POCIESZENIA: Młotek Stalowy, waga ćwierć funta, rączka z drewna osiki Dla Palnicka Za oddanie walkowerem konkursu SPECJALNE PODZIĘKOWANIA i statuetka Platynowego Ćwieka dla Brezlego, Niestrudzonego Łowcy Miejscowości Trudnych do Zrymowania, Odkrywcy Słynnych Skurgwów. Wręczenie nagród odbędzie się podczas gali: "I TY MOŻESZ ZOSTAĆ SKURGWIANINEM". Wieczór poprowadzi Karol Strasburg, Wyoming USA. Stroje wieczorowe obowiązkowe! Podpisano immanuela de Kant Posiadaczka Najbardziej Pożądanego Gwoździa (w ścianie). Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Wątek Podziękowań... 04.12.06, 11:22 ... za cenne nagrody. Proszę się wpisywać, limerykiem, of course! Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Wątek Podziękowań... 04.12.06, 13:26 Dojrzał ktoś w miasteczku Lądku Że coś srebrzy się na wątku To nagroda za spryt Nie dostał takiej nikt!! Wrzeszczy tłum – to nie w porządku!!! 3bezatu z leśniczówki Pranie* Z nagrody cieszy się niesłychanie Wkrótce będzie na fali Gdy się zjawi na gali W wieczorowym stroju – w piżamie. *Wyjaśniam: leśniczówka Pranie nie bierze się z mojej megalomanii; po prostu pasowała mi do piżamy:-)) Dziękuję za wyróżnienie, gratuluję laureatom i pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Wątek Podziękowań... IP: *.chello.pl 04.12.06, 15:39 Oto Imma. Postura wręcz droździa, lecz impetem przeżarta na wskroś, dzia- łaczka ostra jak kosa, do biznesu ma nosa: -raz go nawet zrobiła na gwoździach. Jestem bardzo wzruszona takim wyróżnieniem...dziękuję serdecznie! Równocześnie oddycham z ulgą, bo Skurgwy nieustannie zaprzątały mi głowę. A gwóźdź to mi się nawet bardzo przyda, bo mam w planie wieszanie półek. Pozdrowienia dla organizatorki i uczestników Konkursu. Qrrara:-) PS. Tylko mnie tam prosto powiesić! Q. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Wątek Podziękowań... 04.12.06, 17:34 Jeździ po Polsce tra bant uroczy w nim bon vivant, * znak rozpoznawczy – goździk, ponadto - fura gwoździ. Któż to? Ach, Imma de Kant. Leży e_d ( szpital w Komańczy) za sprawą skórki pomarańczy . Bo nogę złamawszy, gdy gwoździa dostawszy myślała, że sobie zatańczy. * czytać tak jak się pisze, dla rymu :) a skoro jest okazja po tymu, rzeknę skromnie "bardzo dziękuję" wybornym limerystom - gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Wątek Podziękowań... 04.12.06, 17:42 Menopa z Menopkiem są w drodze na Skurgwy, które wymawiają ona na "rdwy", on na "rgwy". Wargi sobie strzępią, aż uszy im się tępią. Kłopot też mają z pamięcią: gdzie te Skurbwy? Cieszą się z gwoździków, nie dadzą ich do pierników, podrzucą jak wszystko irsili, ona je na widoku przyszpili. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry_na_wyjezdzie Re: Wątek Podziękowań... 04.12.06, 20:46 immanuela napisała: > ... za cenne nagrody. Proszę się wpisywać, limerykiem, of course! =================== W barze "Zgreda" pod Orunia siedza O. oraz dziadziunio. Juz on nie uroczy (dostal miedzy oczy) - a zle bylo ci z babunia? PS. Onufry krawatow nie nosi. Szpilke ofiarowal dziadziuniowi, ktory obiecal nie kluc nia uczestniczek watku (no moze z jednym wyjatkiem ... ;-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Wątek Podziękowań... 05.12.06, 08:39 Pewna Ashton na forum nie była Długo - i ech, konkurs przegapiła! Nie dla niej więc laury :-( Cóż - czas wyjść z mysiej dziury Pisać dalej - bo to złota żyła! Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: Wątek Podziękowań... 05.12.06, 08:45 Wilk też dawno nie bywał na wątku, Nie z powodu, że był w kątku w Lądku; Zwykły pracy był nawał Zrobił szpetny mu kawał! Teraz punkty zbiera znów od początku... Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Szanowni Państwo! 05.12.06, 19:46 już wkrótce relacja z rozdania nagród podczas wielkiej gali w Skurgwach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sołtys Skurgwów Prosiemy piknie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 15:58 Kłaniam się nisko i zapraszam szanownych Państwa Limerykarzy do naszych Skurgwów. Już syćko przygotowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sołtys Skurgwów Re: Prosiemy piknie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:04 co to ja jeszcze miałem rzec... Pono za względu na tyn, no... prestiż gali w Skurgwach pojawiły się lewe zaproszenia. W związku z tem, wejście na uroczystość bydzie chronione hasłem. Zapominalskim przypominomy: Hasło: Habsburg wy? Odzew: A jakże! Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Prosiemy piknie! 07.12.06, 16:11 Welcome to the Skurgwy! Mili goście, a skąd Wy? Pięknie Was tu witamy, otwieramy serca bramy. Nie spotkacie tu żadnego kutwy. Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: Prosiemy piknie! 07.12.06, 16:16 Regionalny specjał ze wsi Skurgwy: skurgel morwowy z dodatkiem pigwy. Białogłowę nim poderwiesz, no i trochę się rozerwiesz. Podajemy go w pucharkach z tykwy. Odpowiedz Link Zgłoś
menopek Re: Prosiemy piknie! 07.12.06, 16:22 Gwarzymy se tu chłopy z gośćmi w Skurgwach, dyć interes zrobimy świetny na mórgach. Nazwy piękniejszej nie ma, zjedzie się tu cała bohema. Słuchajcie jak ptaki się cieszą: rgwach,rgwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menella Re: Prosiemy piknie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:24 Działki budowlane we wsi Skurdwy, idą wysoko w górę, mówią biurwy. Nazwa geograficzna jest nielimeryczna. Dlatego kupiłabym chociaż mórg by. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menopek Re: Prosiemy piknie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:29 Opłotkami, grupkami, we wsi Skurgwy, chodzą i śmieją się młode bźdźiągwy. Nie w głowie im mrzonki, że samiec pilnuje żonki nieopodal w krzaczkach, mąż makolągwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Prosiemy piknie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:37 U fetyszystki co mieszka w Skurgwach..ch, zagnieździł się w szafie jeden gach. Dotąd miała tam 3 garnitury, zapach nikotyny i politury, Teraz ona tam włazi i słychac oh!gah! oh!gah! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poseł Re: Prosiemy piknie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:42 Rodacy nie tylko ze wsi Skurgwy, nie pijcie na umór i na bórg Wy. Weźcie się do roboty, znikną wasze kłopoty. Zaorajcie(h.) też z jeden mórg Wy. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Prosiemy piknie! 07.12.06, 16:45 Miłośnik gór ze wsi Skurgwy poznawszy babę z Wyborg, wy- jechał z nią w Tatry i rzekł koło watry: chodźta ze mną na piarg Wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o zagłoba Re: Prosiemy piknie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:53 Latałem RWD (7 ?x) nad Skurgwami, szukałem dziadunia pod drzewami. teraz wiadomo,on tu udaje posła, delektuje się salami z osła, a jak się podnieca białogłowami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Prosiemy piknie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:58 Stary ogród co otacza Skurgwy, ma w swym płocie liczne wyrwy. Wchodzą tam dziewczyny, udają, że jedzą maliny. A poznają smak pierwszej rug(ch)wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Prosiemy piknie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:05 Jestem turystą, który odwiedził Skurgwy, zastanawiam się: nazwy, skąd wy? Z kur, burd czy też dziur, kurde, nie wiem na mur. Muszę jeszcze koniecznie zobaczyć Śniardwy. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Prosiemy piknie! 07.12.06, 17:12 kurde, powtarzacie się baby i chłopy ze Skurgwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Prosiemy piknie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:14 Niech nam żyją Skurrggwyy! Wypijmy i my i na bórg Wy! Chluśniem, bo uśniem! Szefie, duży macie dziś utarg Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poseł Re: Prosiemy piknie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:28 Panie sołtysie Skurgwów, coś mało tu widać głów. Miał być Chris de Burg i ten panie Strasburg. A siedzi tu tylko parę kumów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby i chłopy Re: Prosiemy piknie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 19:19 Pójdźże tu Obróbeczko Skrawana, we Skurgwach jezdeś mile widziana. Odskrawaj się od Palnicka, abo i z nim tu zawitaj. Bo bydzie impreska nieudana. p.s my tu mamy powtazane i tak gadane, bo my to so limerycki, znacy sie dzieła zebrane. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 03.12.06, 13:18 Była jakaś menopa w wątku limeryki, ale już wolała pojechać do Ameryki. Co z tego , że ona jest inwalidka, choć niejednego przeskoczy byczka. Najchętniej to by wyjechała do Afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 03.12.06, 13:24 Jest taka irsila w wątku limeryki, co by to chciała uciec do Afryki. Według jednego wieszcza, życie nas nie rozpieszcza. Lekarstwem na ciosy są .. limeryki. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 03.12.06, 13:34 Badzo się cieszyła irsila,choćby z Ameryki, że może sobie bezkarnie zamieniać tu nicki. Sama nie wie za co, dzieci jej nie płacą. Bak rozumu, czy jakieś młodzieńcze wybryki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzmielina Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 14:29 Irsila kochana, Ameryka się podobała? Bo mi nic a nic i to żaden pic. Już bym tam,(gdybym mogła),sie nie wybrała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jodła Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 15:12 Z Wrocławia pani mówi:faszyzm do bani. Transparenty nosi, o czytanie ich prosi Ani się obejrzy, i życie na tym strawi. Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 03.12.06, 14:14 Specjalnie dla Palnicka: Kto na srebrny medal pluje, A siatkówkę ma w pogardzie, Tego pop pomaca nogą, Gdzieś w zaułku, w kordegardzie. Czy mogę się czuć zrehabilitowana? Huh? Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 03.12.06, 14:18 Uaaaa... Wklepałam moskalika w limeryki... Uaaa... Sport mnie w mózgowiu pomieszał. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 03.12.06, 20:24 Wilczku :-) Zrehabilitowana to mało powiedziane :-) Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 03.12.06, 21:07 Jakaś irsila z forum humorum, zrobiła lament sama bez qworum. Lampkę do obiadu wypiła prawda jej się wybiła. Miał być konkurs, a było larum. p.s. przepraszam, jeśli kogo uraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 03.12.06, 21:20 Niech żyją Skurdwy, w powiecie na..rdwy Hej do pracy, mili rodacy. Pokażcie ten mord wy. p.s.na sobie samym lub na kimś innym. live is brutal end ful of zasadzkas jeśli tu błędy są, jam nie anglistka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 03.12.06, 22:36 -Czy to prawda- tak kuma pod Grassem pyta kumy- że walisz go pasem, a on pałką cię z góry? -Ależ przestań, to bzdury, przecież też zamieniamy się czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 03.12.06, 22:51 Bywa tutaj na forum eF Ha Pani/Panna Qrrara co się zna. Ale nikt Drodzy Moi, przy Niej się nie ostoi... . Podpisuję się - ira 22. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 03.12.06, 23:59 Towarzyska jejmość spod Krosna, za małżonka wzięła sobie p(osła). Lecz postąpił nie fer: wstąpił do LPR, i nikt przy niej się zdrowy nie ostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.chello.pl 03.12.06, 23:39 Pyta ksiądz parafianki w Kudowie: -Podrapałaś małżonka? No powiedz, samą głowę rodziny?! -Ależ nie ma w tym winy, któż nie drapie się czasem po głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akacja Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 00:00 Będę wkuwać do rana nawet, gdybym zaspała. Krwiście soczyście, oczywiście siarczyście brzmiał, gdym go recytowała. ps limeryk o kumach spod Grassa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnolia Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 05:52 Tu jest moje Eldorado Tu nie dosięgnie mnie tornado Tu jest moje SPA Tu moje libido się dobrze ma. Czy przyjdziesz tu za mną Fernando ? Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 07.12.06, 07:37 Skarży się smutny sołtys z Nieżywięcia, że krowa chora, brak szkapy i cielęcia. Baby siedzą gołe, FH zajęło stodołę. Może wystarczy już tego przegięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irsila Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 14:09 Za głowę się łapie sołtys z Nieżywięcia, krowa chora, szkapa padła, brak cielęcia. Baby czekają gołe,(do zdjęcia) FH zajęło stodołę, a jurne i zalane chłopy płaczą z przejęcia. -wyd.2 uzupełnione i poprawione Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 07.12.06, 14:22 Co się działo w Nieżywięcie Ludzkie przeszło wręcz pojęcie! Sołtys w zupie kawał flaka Ujrzał, zbadał i zapłakał: Pierworodnej od stanika to było zapięcie... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 05.12.06, 14:06 Pan Łyżwiński w Tomaszowie Mazowieckim problem ma ze swym ptakiem zdradzieckim Bo zapłodnił kobietę łamiąc tym etykietę waląc w Endrju swym nieślubnym dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 05.12.06, 14:13 Pewien facet (adres stały: bar "Eden") Miał wątpliwość, czy jego jest jeden. Gdy przed lustrem wstrzymał chuch, Odbijało mu się dwóch, Na wydechu zaś widział gęb siedem. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 05.12.06, 14:26 Latał Onufry nad Skurgwami, szukał ziadunia pod drzewami. Mi wiadomo, że udawał posła, delektując się salami z osła w piwnicznym pubie pod pigwami. i napisał: Rodacy nie tylko ze wsi Skurgwy, nie pijcie na umór i na bórg Wy. Weźcie się do roboty, znikną wasze kłopoty. Zaorajcie(h.) też z jeden mórg Wy. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 05.12.06, 15:31 Za facetem, bywalcem Mariotta fama ta szła : „uwaga idiota”. Pijał noc w noc, a rano żądał, by mu podano sok wiśniowy z przystawką ze szprota. Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: Piszemy limeryki - reaktywacja. 05.12.06, 15:36 Był raz poseł z ulicy Wiejskiej, co w miłości miał wielkie szczęście. Cały kraj łamie głowę: Chodzi o becikowe? Czy o posła zwyczaje plebejskie? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela konkurs immanueli II edycja 05.12.06, 19:52 Szanowni Państwo! List otóż dzisiaj dostałam (normalną pocztą, a nie jakimś mailem) od sołtysa Nieżywięci, któren to sołtys pozazdrościł Skurgwom sławy jaką dał im konkurs na limeryk. I sprawa jest. Rozpisuję zatem, na prośbę owego sołtysa drugą edycję konkursu. Honorowane będą rymy w pierwszym przypadku lp. Tu jest link, co i jak: mapa.szukacz.pl/html/pomorskie/czluchowski/1668.html Główną, niewątpliwie wątpliwą nagrodą jest spędzenie weekendu w tej właśnie miejscowości w towarzystwie bohatera poniższego limeryku. Ale rymujemy wszak nie dla nagród. Życzę powodzenia! Walgierz Wdały z wioski Nieżywięć Niewiastę chędożyć chciałż dni pięć Wciąż łypał na onę Laszkę. "Asan, azaliż tem ptaszkiem?" - odkrzykła mu krzynkę złośliwięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosna Re: konkurs immanueli II edycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 20:43 Czy Imanuella sobie stroi żarty ? Nagrodą ma być weekendowe party ? W towarzystwie płci odmiennej ? Imanuella nie czyta prasy codziennej? A czas jak będzie spędzany ? grzeczną grą w karty ? Poza konkursem. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 00:35 Zacnej Pelagii ze wsi Nieżywięć, trafił się superhiperextra zięć. Orze o każdej porze na dworze, łoże w komorze,oborze i borze. Trwa to już bez mała lat z pięć. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 08:10 Czarna śliczność ze wsi Nieżywięć, dokonywała intratnych posunięć. Wymieniała cnoty, na srebro i złoty. Możliwe wykonanie odwrotnych cięć? Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 10:00 Był romantyk ze wsi w gminie Nieżywięć, Co się wreszcie zakochał prawdziwie W krowie spod Nieżywięci. Co go w związku tym kręci? Seks bezpieczny! Ja się jemu nie dziwię... Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 10:09 Poetessa znana ze wsi Nieżywięć Odezwała się kiedyś kąśliwie: Nikt mych wierszy nie czyta, Chłopstwo ciemne i kwita! Będę grała im na harfie na śliwie! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 10:12 Wilczyco szapoba! Powaliłaś mnie na kolana! Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 10:18 Anorektyk staroświecki z Nieżywięć Swemu ciału rzekł „Yesss, nie żywię-ć, Przeznaczeniem twem próżnia, Przód od tyłu odróżniam Po guzikach, klamerce i grzywie”. Uee tam... THKU, wszelako. Wszystko to przy założeniu, że asonanse dopuszczamy. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 10:21 na asonanse, tak po znajomości mogę przymknąć oko. A może zmierzyłabyś się ze Skurgwami? Wielka gala w Skurgwach się jeszcze nie odbyła ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 10:28 Sołtys zaś znanej wioski Nieżywięć Z wrzaskiem wypadł: „Nasza szkapa nie żywie! Miała być Konopnicka, Odstawieni-m od cycka... Kto wytarzał to zwierzę w pokrzywie????” Skurgwy ominęłam, zajmując się pracą zarobkową. Lecę sobie zobaczyć zasady konkursu! Co nie znaczy, że porzucam piękną niewątpliwie Nieżywięć. Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 10:45 Grasejując i sepleniąc, w wsi Skułgwy, Z rozdrażnieniem rzekł hrabia „O, skułwy-„ (Resztę zmilczał), „Paskudy! Kto mi nascał do wódy? Nie zal mi, bo wypiliście jej pół wy! Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 10:51 Cieszą się ludziska z Nieżywięci, że poeta kilka słów im poświęci. Wylewajcie siódme poty, czytajcie tutaj głupoty, Będziecie za to do nieba wzięci. Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 11:13 Młodzi wędkarze ze wsi Nieżywięć Chcieli zarzucić w tym roku by więć- ierz, tedy wodę w stawie Podgrzali do wrzenia prawie - Tak o narybek dbają troskliwie: Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 11:16 Baby z chłopami we wsi Nieżywięć, z grabiami co zębów miały po pięć, namierzyli artystów, słynnych limerystów. Od młócki tej odstąpił jedynie zięć. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Rzeczywiscie sie dzieje, Immanuela 06.12.06, 11:21 Moge swoja wersje "Niezywieci" przedstawic? Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Rzeczywiscie sie dzieje, Immanuela 06.12.06, 11:29 Jurny chłop we wsi Niezywięć Rzekł zonie: wdzięków mi nie szczędź. Tu wszak nie dzicz głucha, coś sobie przygrucham: ja mam to długie aż na piędź. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 11:32 Chłop jeden ze wsi Nieżywięć Plótł coś żonie ni w pięć, ni w dziwieć. Tak tym z Nieżywięcia Kończą się przyjęcia. Żona w krzyk: Od dziś nie żywięć! Biorąc pod uwagę zbyt wielką konkurencję (brawo Wilczyco!!!)na nagrodę nie mam co liczyć(może i lepiej...), więc spokojnie mogę zlekceważyć zasady: Szczupła panienka w Nieżywięci Nie przewidziała, co się święci: Rozpoczęła głodówkę, Zaspawała lodówkę - Pozostanie w naszej pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 11:36 To ja pozwole sobie wrzucic dla oceny: Dumny z się mąż tęgi ze wsi Nieżywięć Głosił wciąż: szczęsnym gdy dybię a dybięć! „Obiecujęć, me dziewczę mirażowe, zamęście Zaliżś gwiezdnym smoczęciem czy po prostu mym szczęściemś?” Zmęczeniowych z dybania moc miałż pęknięć i wygięć Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 12:19 Qrczę, jakiż ten język polski jest wygły i plastyczny! Ślicznota! Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 12:03 Pewien starzec z miejscowości Nieżywięć Życiem zmęczon był wprost niemożliwie: Żaden narząd nie działa, Jeden ząb, łysa pała... Ach, położyć się w kątku i zgliwieć! Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 12:12 W knajpie „Swojak” w miejscowości Nieżywięć Siedzą chłopi przy swym zwykłym paliwie. Narzekają na gminę, Żując boczek-padlinę... - Polej, Wojtuś, ino sprawiedliwie! Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 13:14 Rzekł chłop babie we wsi Nieżywięć: Babo moja, dziś ja poniżęć Czytałżem de Sade`a Ponoć tak wypada Lecz urazy to ja nie żywięć! Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 14:05 Jeden żyje człowiek we wsi Nieżywięć, członek partii "Jurność" co ma dziewięć o seks procesów, w pracy ekscesów. Miast parszywieć, oni wolą nieżywi-jęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarzębina Re:konkurs immanueli II edycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:30 Pan i pani z Nieżywięć. Ona w pretensjach, on cieć. Z ich skojarzenia, oprócz narodzenia nie uniknie się wielkiego w polityce ziemi trzęsienia. Irsila! ja mam przemożną chęć wiedzieć, co znaczy Twój ostatni wers. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irsila Re:konkurs immanueli II edycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:38 -jęć w domyśle zaspokajać, niekonieniecznie od razu prokreować, dawać ujście swym żądzom ," słowo niecenzuralne" długo nie wychodzić z (ob)-jęć. może też być skrót od jęczeć -ję.ć, ale nie z bólu tylko z rozkoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 15:45 Niektórzy to mają fantazję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jak mi bylo? Re:konkurs immanueli II edycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:16 Dziękuję. moja kochana, jestem coraz bardziej wyedukowana. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 14:13 little-bad-wolf napisała: > W knajpie „Swojak” w miejscowości Nieżywięć > Siedzą chłopi przy swym zwykłym paliwie. > Narzekają na gminę, > Żując boczek-padlinę... > - Polej, Wojtuś, ino sprawiedliwie! Nie rownina, nie dolina, taka gmina :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 18:18 Ludzie! Nie piszcie tak szybko, bo ja nie nadążam czytać! Żiri będzie miało spory problem. Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 18:45 Anachoreta z gminy Nieżywięć Jak rok długi jadał tylko igliwie. Baby (chłopi też czasem) Wciąż się pleźli pod lasem, By zobaczyć, azali wciąż żywie. Wyrazy współczucia dla żirorki. Jedyna nadzieja, że nam wena wyschnie... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 18:32 Skąpa baba ze wsi Nieżywięć używała pozycji sześć dziewięć Za nic w świecie nie chciała chłopu dać swego ciała choć ją prosił: ty szparki mi nie szczędź! Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 19:01 Raz pastuszek-przygłupek z Nieżywięć Na fujarce grał cieniutko, rzewliwie. Wyzdychała chudoba, Na pastuszka choroba Padła zasię. Oddał ducha piskliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 19:03 Wkrótce znane zadupie Nieżywięć ma odwiedzić Filipka nowy zięć. Się szykują babiny fuchę wziąć konkubiny ale facet wymaga gołych zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
matyldazalogowana Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 19:19 Rzecze chłop do babiny (Nieżywięć) jak cie widzę, to rwie mnie do rzygnięć na co rzecze mu ona chyba ciut rozeźlona: nie podoba się, no to wypierdź. Immo, Słońce, współczuję sąsiadom, gdy tak tłuczesz tym młotkiem w ścianę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 19:22 Smakosz znany, gourmet z gminy Nieżywięć, Co dzień dumał: „Czym się dzisiaj pożywię? Kawior? Błeee.. Fuj, ostrygi... Może tak kocie rzygi Zapieczone w kokilce lub pieczywie?” Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 19:26 w domu mieszkam wolnostojącym. Hołubce można u mnie wycinać. Cześć Matyldo! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 19:51 Od tych rymów o wsi/gminie Nieżywięć Ogłupiałam i łkam żałośliwie, W mózgu pustynia Gobi Coraz większa się robi; Sama nie wiem, żywię li, czy nie żywię.... Chyba jednak nie żywię. R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re:konkurs immanueli II edycja IP: *.chello.pl 06.12.06, 20:04 Serię przegięć miał zięć w Nieżywięciu, poprzez wzdęcia na pewnym przyjęciu, knując skrycie: osaczę jadowitym cichaczem wszystkich, zanim policzą do pięciu. Qrczę, zostawić ich na pół dnia, a już prawie wątek kończą... W sprawie konkursu: proponuję, żeby umówić się na jakąś ogólnie obowiązującą końcówkę przy odmianie wsi Nieżywięć (wydaje mi się, że są ciekawsze rymy i większe możliwości) i przyjąć do konkursu takie limeryki. Co na to Sz. P. Organizatorka? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 20:11 ja tylko przypominam, że główną nagrodą jest spędzenie upojnego weekendu w towarzystwie Walgierza Wdałego ;-) A zatem rymujta sobie w takich przypadkach jak chceta. Qrrarko, limeryczek śliczności! Perełka normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 20:15 ale swoją drogą, kto jak kto, ale Ty Qrraro mogłabyś się pokusić na zrymowanie Nieżywięci w mianowniku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re:konkurs immanueli II edycja IP: *.chello.pl 06.12.06, 21:53 W mianowniku wieś zwaną Nieżywięć raz autorka użyła w porywie szału twórczego iście, poczym rzekła: ugryźcie się z tym rymem banalnym straszliwie. Imma, ja na Twoim miejscu bałabym się podsumowania... Dziewczyny dały czadu i ani myślą przestać (!) Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 20:14 Znany wszystkim pustelnik z Nieżywięć Świątobliwy był niemożliwie. Chlubą był Nieżywięcia, Aż kradzieżą cielęcia Podpadł był i oberwał straszliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 21:03 A ja sobie rymnę o Nieżywięci w liczbie mnogiej. A co! Dwaj piloci aż w dwóch Nieżywięciach Startowali se niczym z Okęcia Nagle rrrhyms Siwy dyms... Opisuję to pełna przejęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 21:16 W Nieżywięci Wszyscy Święci Z tych nudów Do cudów Tracą chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re:konkurs immanueli II edycja IP: *.chello.pl 06.12.06, 21:38 W Nieżywięci Maciej nęcił. Panien pięć miało chęć i stąd dzięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re:konkurs immanueli II edycja IP: *.chello.pl 06.12.06, 21:58 Z Nieżywięcia znany z dęcia i dymania trębacz Wania miał rewię ciał. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 22:01 W Nieżywięci Suknię drę ci. Ten gest To test Czy mam chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re:konkurs immanueli II edycja IP: *.chello.pl 06.12.06, 22:07 Z Nieżywięcia na dziewczęciach miał zabawy, aż do sprawy karnej wszczęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re:konkurs immanueli II edycja IP: *.chello.pl 06.12.06, 22:24 W Nieżywięcie to przegięcie: prąciem jął ciem moc ciąć (w poincie). Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 22:28 Z Nieżywięcia Od nadęcia Gość pękł. Stąd lęk Jest dziecięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 22:44 Z Nieżywięcia W czasie żęcia Słychać spazmy (czyt: orgazmy) Stąd poczęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 22:56 Raz polityk pod Nieżywięciem Czytał z kartki przemówienie z przejęciem. Nie wiedzieli słuchacze, Czy on mówi, czy kwacze, Wyłączyli mu więc prąd - krótkim spięciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re:konkurs immanueli II edycja IP: *.chello.pl 06.12.06, 22:56 Z Nieżywięcia rwać chciał zięcia jeden żul. Bardzo cool przykład wzięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re:konkurs immanueli II edycja 06.12.06, 23:02 Z Nieżywięcia Ja chcę księcia! Albo króla. Ja nie zmulam, Bom do wzięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrrara Re:konkurs immanueli II edycja IP: *.chello.pl 06.12.06, 23:14 Niedaleko Płocka była wielka młocka. Tylko dziw aż: młócił dziwkarz, i to była nocka. W końcu to nie tak daleko od Nieżywięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slywka Re: konkurs immanueli II edycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 00:52 w tej samej gminie Nieżywięć dziad na babę miał duży narzędź. Szparka zaś zarośnięta, dawno nie posunięta. Na prawidło dziad babę wsadził, by większą wyżęć w tej samej gminie Nieżywięć baba dziadowi wręczyła narzędź na dołu kopanie i wokół obudowanie. Komfortowe teraz będą mieli sranie. Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Re: konkurs immanueli II edycja 08.12.06, 10:52 O szarówce w obejściach w Nieżywięci Spleen się snuje oraz smęt się smęci. Może to i z bakterii, Bowiem w dusznej mizerii Wam wyjaśniać tego stanu nie mam chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: konkurs immanueli II edycja 08.12.06, 13:18 Wrócił od ucielonki sołtys z Nieżywięcia, zapodał bidulce paszy, pożałował cielęcia. Gumofilce na bok odłożył, przed kompem się rozłożył. Myśli kogo tu wybrać do gościnnego przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: konkurs immanueli II edycja 08.12.06, 14:02 Słynne Koło Gospodyń z Nieżywięci, do hodowli drobiu straciło chęci. Przykrość wielką sprawia nagminne puszczanie pawia. O sexcesy! i jurni-durni, przeklęci! Odpowiedz Link Zgłoś