Gość: bazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 18:14 Kiedy ostatnio słyszeliście wyraz 'wiadro'? Nie pamiętacie? Właśnie. To teraz zwracajcie uwagę i jak usłyszycie 'wiadro' to piszcie :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kobietka Re: Kto mówi 'wiadro'? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 20:01 "wiadro"....hmmmmmm....piękne słowo....:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Kto mówi 'wiadro'? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 22:11 > "wiadro"....hmmmmmm....piękne słowo....:P i takie pojemne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska Re: Kto mówi 'wiadro'? IP: *.hakers.pl / *.dsl.swic.bdi.inetia.pl 10.06.06, 22:11 kibel - mieszkam na Górnym Śląsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Kto mówi 'wiadro'? IP: *.chello.pl 10.06.06, 23:02 ja często na działce leje wodę do wiadra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kto mówi 'wiadro'? IP: *.dwtele.pl 10.06.06, 23:05 podczas wymieniania wody z akwarium moj brat napelnia nia ze 3 WIADRA... jak dla mnie normalne slowo:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Kto mówi 'wiadro'? IP: *.smstv.pl 10.07.06, 23:41 Gość portalu: hanyska napisał(a): > kibel - mieszkam na Górnym Śląsku :) Znajomi mi Ślązacy wolą godać "haziel". Podobnie jak ten aktor David Hazielhoff. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ardavena haziel to jest ubikacja-wychodek 12.07.06, 12:54 coś Ci się pomerdoliło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: haziel to jest ubikacja-wychodek IP: *.smstv.pl 12.07.06, 14:33 Nic mi się nie pomyliło złotko, celowo pociągnałem ciąg luźnych skojarzeń wokół wiader i ubikacji, a że tematy te czasami sobie bliskie, stąd dwuznaczności.. ;) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łazen. B. Łazen Re: Kto mówi 'wiadro'? IP: *.aster.pl 10.06.06, 23:14 W zeszlym tygodniu. na ra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Kto mówi 'wiadro'? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:12 Jak dla mnie normalne słowo. A jak się inaczej nazywa wiadro? Wiadro jest duże, a wiaderko małe ale innej nazwy nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Kto mówi 'wiadro'? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:41 wiadro inaczej to kubeł, ceber wiaderko to kubełek, cebrzyk Odpowiedz Link Zgłoś
owca_86 Re: Kto mówi 'wiadro'? 10.07.06, 23:42 najczęściej na pytanie "Co?" odp. kiedyś ciągle "Wiadro" lub coś innego, co się dało zrymować:-)) ale był ubaw (dla mnie) hahah teraz to już głupie jest...ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Kto mówi 'wiadro'? IP: *.smstv.pl 10.07.06, 23:44 No, ale stare jak świat określenie na ludzkie fekalie na te pytanie jest nieprzemijająco popularne i wróżę, że długo w użyciu mieć miejsce będzie. Odpowiedz Link Zgłoś