Dodaj do ulubionych

Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie nadali?

• malina862 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 14.10.06, 23:44
      Małgorzata, Mariola,Weronika
      • Gość: późna noc A co dziwnego jest w imieniu Sylwia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 23:56
        supermen napisał:

Petronela, Kunegunda, Zdzislaw, Ignacy, Alfred, Anastazy, Maria, Mieczyslawa,
        Gizela, Romana, Sylwia, Gwidon, Hipolit, Alfons, Adolf, Hektor, Kasandra,
        Balbina, Eugenia, Melania, Leonia

Pośród tych imion Sylwia wygląda dośc normalnie,czy możę powinnam się obawiać,że
        mam obciachowe imię?:P
      • gosiaa_p Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 15.10.06, 00:04
        malina862 napisała:

> Małgorzata, Mariola,Weronika
        hmmmm akurat te wydaja mi się normalne
        • malina862 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 15.10.06, 00:07

nie sugeruj sie moze i jest normalne.Ja poprostu sie do niego bardzo
          uprzedziłam.Mam uraz z dzieciństwa:-)
          • lilimeye Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 15.10.06, 01:45
            Moimi absolutnymi antyfaworytami są: Zdzisław i Zdzisława oraz większość imion
            słowiańskich (z nielicznymi wyjątkami), nie podoba mi się także: Bernard,
            Norbert, Wioletta, Henryk/a, Józef/a, Małgorzata, Jolanta, Szczęsny, Wawrzyniec,
            Kacper, Andrzej, Hieronim, Hugo, Emanuel/a, Torpet (:D), Jacenty i możnaby tak
            wymieniać jeszcze bardzo długo.
            • ned_pap Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 15.10.06, 19:09
              Do Wioletty dodam jeszcze Violettę i Wioletę - wieś śpiewa i tańczy.

Torpet - jest takie imię? Mi pasuje bardziej na nazwę środka do czyszczenia
              toalet.

Małgorzata i Andrzej natomiast podobają mi się.
              • Gość: polla4 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 22:09
                Kacper
                Boguś/Bogusia
                Norbert
                Wacław
                Henryk
                Alfons
                Gertruda
                Miłosz
                • Gość: danuta Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 01:38
                  Ścibór
                  Grzybisław
                  • Gość: bidnynosek Katarynka IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.10.06, 23:10
                    ;)
                  • Gość: maedma Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 07:52
                    Przemysław Edgar, Jarosław, Lech,
                    • meduza7 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 17.10.06, 10:06
                      Mnie odrzuca od większości imion "zagramanicznych", zarówno w wersji
                      spolszczonej, jak i niespolszczonej (i Jessica, i Dżesika. Ale Dżesika gorsze).
                      Była jakiś czas temu moda na Kamila i Adriana, która skutecznie obrzydziła mi
                      obydwa imiona. Teraz to samo jest z Mateuszem, a szkoda, bo imię ładne.
                      No i biedne dzieci Xavier, Fabienne i Etiennette, które do jednego nieszczęścia
                      w postaci obciachowego tatusia mają drugie w postaci obciachowych imion.
                      • Gość: maciejka Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: 213.25.20.* 17.10.06, 11:04
                        Etiennette to nasza poczciwa Stefania
            • babazygmunta Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 02.11.06, 00:15
              A są jakieś, które Ci się podobają?
      • Gość: :) Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 17:57
        Hermenegilda, Zebulion (w skrócie: Zeb) :)_
      • weronikaa89 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 11.11.06, 21:47
        To są te obciachowe czy nieobciachowe ?:)
    • e2006 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 17.10.06, 10:58
      Leszek, Roman, Rafał, Wojtek, Franio, Jaś. Aneta, Żaneta, Renata, Kasia,
      Weronika, Julita, Monika, Mariola, Marzena, Justyna, Patrycja, Agata.
      Natomiast z tych, co powszechnie uchodzą za obciachowe kocham imię Stefan,
      Heniek i Rajmund.
      • Gość: Folkatka Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 12:10
        Michał - w latach 70., kiedy sie urodziłam, było bardzo często nadawane, w
        mojej klasie w podstawówce było aż szesciu Michałów...Zdecydowanie się przejadło.
        Sebastian - mam bardzo niemiłe wspomnienia związane z pewną osobą o tym imieniu.
        Patryk, Jacek, Oliwia, Miecio - też mnie odrzucają. Tak samo Tekla (pajęczyca z
        "Pszczółki Mai")
        Natomiast, w odróżnieniu od większosci wypwiadających sie w tym wątku - lubię
        imiona nieco staroswieckie i przez długi czas zapomniane - Stasio, Franio,
        Marysia, Kazio. Z kobiecych - Ewa - bo tak ma na imię moja mama, i dla mnie w
        tym imieniu kryje się jakaś taka..nutka kobiecości:)
        Pozdrawiam
        • Gość: grubasek Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.zakoniczyn.net 17.10.06, 12:26
          blizniakom za zadne skarby swiata: Michal i Agatka, Jacek I Agatka, Piotr i
          Pawel,Jas i Malgosia no i moj numer jeden: Dorotka(Doda) i Radek(Radzio) :-)))))
          pewnie sa jeszcze jakies inne oklepane imiona dla blizniakow, brrr, ale jakos
          nie kojarze
          • Gość: damian7 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.06, 13:56
            Erwin i Elwira
            • Gość: grubasek Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.zakoniczyn.net 17.10.06, 16:48
              wracajac jeszcze do blizniakow. wydaje mi sie, ze nadawanie imion :Wieslaw/
              Wieslawa, Krystian/ Krystyna,Julia/Julian itp. to moim zdaniem lekki debilizm
    • miriam11 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 17.10.06, 19:42
      Szymon, Sylwek, Patryk, jak dla mnie wiocha.
      • Gość: zizi Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 22:57
        Najgorsze co znalazlem w jakimś spisie:

Haralampiusz i forma żeńska: Haralampina.

:)

Prawda, że piękne? :)
        • yabol428 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 21.10.06, 13:18
          Gość portalu: zizi napisał(a):

> Najgorsze co znalazlem w jakimś spisie:
          >
          > Haralampiusz i forma żeńska: Haralampina.
          >
          > :)
          >
          > Prawda, że piękne? :)

Takie imię (tylko w wersji greckiej - Haralambos) nosił pedagog szkolny w moim liceum, który miał greckie korzenie. Znajomi ponoć mówili do niego Lambi :)
    • yabol428 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 18.10.06, 01:40
      Edgar!
    • lili92 Duzo zalezy od nazwiska... 19.10.06, 17:11
      Rozwalaja mnie polaczenia niekoniecznie pieknych ale wyszukanych i oryginalnych
      imion z banalnymi do bolu nazwiskami typu: Wiktoria KOPEC czy anekdotyczne juz
      Fabienne czy Xavier WISNIEWSKI/A, nie wspominajac juz o wszelkiego rodzaju
      Brajanach, Dzejsonach, Dzesikach itp...
      • mariaho Re: Duzo zalezy od nazwiska... 19.10.06, 17:28
        Mette Marit?
        • angeelikaa Re: Duzo zalezy od nazwiska... 19.10.06, 20:47
          ja znam kogoś kto się nazywa Nuncjusz Przybysz....ładnie prawda? :)
    • Gość: login.for.free Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.ip.fastwebnet.it 20.10.06, 19:41
      Zyndram jest wystarczająco przypałowe. brrr
      • mariaho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 20:03
        a czyz mette marit nie spelnia wymogow?
        • iveta2 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 20:25
          mam nieszczescie pracowac z patologia spoleczna i stwierdzilam,ze im nizszy
          status rodziny i wieksze przejawy patologii tym bardziej udziwnione imiona
          n.p.Majkel,Wanessa,Nikolas i tym podobne makabreski.Rodziny te chca
          przynajmniej w ten sposob zaakcentowac swoja oryginalnosc.
          • mariaho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 20:31
            no i co z mette marit, niddy nie slyszeliscie kochani?
            • iveta2 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 20:38
              to zona chyba norweskiego nastepcy tronu?
              • arki007 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 20:43
                aha
                • mariaho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 20:45
                  bingo
              • Gość: mentor Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 20:49
                Anna
                Agnieszka
                Paweł
                Tomasz
                Krzysztof
                Bartosz (Bartłomiej też)
                Robert
                Piotr
                Izabela
                Darisz
                Mariusz
                Marcin
                Mateusz
                Łukasz
                Dorota
                Beata
                Katarzyna

to jest dopiero obciach :)
                • mariaho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 20:51
                  spadaj misiu
                  • Gość: mentor Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 11:11
                    mariaho napisała:

> spadaj misiu

czyżbym uraził? :))
                • el_capricho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 25.10.06, 14:20
                  moje typy są zbliżone do tych Mentora:

Anna, Agnieszka, Małgorzata, Katarzyna, Izabela, Beata, Urszula, Magladena,
                  Marta

Łukasz, Marek, Arkadiusz, Dariusz, Mirosław, Sylwester, Waldemar, Zbigniew,
                  Wacław, Wojciech, Witold, Grzegorz

w zasadzie prawie każde dziwactwo (poza specjałami z "różowej" listy: Brajan,
                  Andżelika, etc) byłoby wg mnie lepsze. włącznie z Wieśkiem i Hugonem :-)
    • Gość: niezabudka Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:20
      1)Dzesika Dżeni Nicola Vanessa Sandra Samnta
      Dżejson Majkel Aszton Szon i wszelkie tego typu potworki, obciach jak stąd do
      Albamy
      2)Zdzisław Stanisław Mirosław Wiesław Sławomir i(zwłaszcza) ich żeńskie
      odpowiedniki
      3)Mariola Żaneta Aneta Julita Anita Ilona Monika Sylwia Wioletta
      Krystian Sebastian Mariusz Dawid Daniel -po prostu nie podobaja mi się

• mariaho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 21:23
        co to ma za znaczenie

Dobromil Saturnin Dobrowieszczanski
        • Gość: Dj Serek Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: 81.210.32.* 20.10.06, 21:42
          Mateusz bo sam tak mam na imie :P
          • Gość: zizi Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:47
            I jeszcze z imion słowiańskich : Dzieworąb :)
            • arki007 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 21:49
              wiesz jestem Dzieworab i nie rozumiem co ci sie nie podoba
              • mariaho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 22:03
                baaaaaaaaaaardzo ladne imieee
                • lady_seler Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 29.10.06, 14:45
                  Oj chyba nikt go jeszcze nie wymienił: Magdlaena!
                  Pfuj! Jeszcze w całości brzmi jako tako, ale ile osób tak do ciebie powie? Zawsze tylko Magda i Magda...
      • Gość: grzesiek Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:42
        Dagmara, o reszcie mogę przynajmniej podyskutować.
    • skorpionica11 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 21.10.06, 16:54
      Delfina
    • Gość: po prostu ja Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.chello.pl 21.10.06, 18:29
      A ja niecierpie imion: Ania, Kasia, Beatka (slodka idiotka), Agatka (znam same
      wredne Agaty), Sylwia, Bożena, Grażyna, Teresa, a z meskich Łukasz i Marcina
      (nie znam żadnego męskiego Marcina, ani milego Łukasz)
      • Gość: Tusiaczus Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.promax.media.pl 23.10.06, 10:31
        Elwira,Jowita,Eliza,Aneta,Klaudia,Edyta,Dagmara,Iwona,Ilona,Ewelina
        Karol,Kamil,Miłosz,Mateusz,Krystian,Mariusz,Paweł,Apoloniusz,
        i pewnie jakieś jeszcze by się znalazły...
        • Gość: ehh Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.10.06, 12:19
          FILIP!! Dostaję drgawek na myśl o tym imieniu.... a feee
          Do tego doszłyby wszystkie "krótkie" imiona typu: Ania, Ola, Ewa, Ula itp. Do tego wszystkie niestworzone jak Samantha, Xymena, Wierzchosława czy inne Pelagie.
          Z męskich odpada: Paweł, Piotrek i Grzegorz.
    • grzegorz.gajowniczek g r z e g o r z ! 22.10.06, 00:29
      g r z e g o r z
      • Gość: fikumiku Re: g r z e g o r z ! IP: *.105.100.102.static.cablesurf.de 25.10.06, 14:32
        Wyjątkowo nie lubię: Elwira
        Jakoś kojarzę z lafiryndą.
        • tomas30001 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie nad 25.10.06, 14:35
          Torbeusz
          • Gość: jam Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.icm.edu.pl 25.10.06, 14:53
            KUBUŚ- tak się nazywa co 2 dziecko, co trzeci pies i co czwarty kot
        • kicior99 Re: g r z e g o r z ! 25.10.06, 15:24
          Gość portalu: fikumiku napisał(a):

> Wyjątkowo nie lubię: Elwira
          > Jakoś kojarzę z lafiryndą.

a ja - z zupelnie nieznanych powodow - z powlokami izolacyjnymi kabli i zwojami
          drutow jako takich.
          • Gość: ipsionek obciach IP: *.autocom.pl 25.10.06, 16:29
            to ja też : Elwira.
            Kojarzy mi się z zaniedbaną, szczerbatą , chudą dziewczynką z tłustymi włosami.
            Miałam taką koleżankę w przedszkolu. Przepraszam wszystkie Elwiry, ale siła
            wspomnień jest wielka.
            • Gość: magda_m Re: obciach IP: *.eu.org 28.10.06, 13:56
              Pierwszze skojarzenia to:
              KAJA
              SANDRA
              SONIA
              TINA
              WIOLA
              ZYTA
              FEBA
              DAGMARA
              SYLWIA
              JOANNA
              DOROTA
              MICHAŁ
              BARTŁOMIEJ/BARTOSZ
              KAROLINA
              MARLENA
              MIRELLA
              MARIOLA
              JUSTYNA
              KUNEGUNDA
              GIZELA
              SAMANTA
              OLIWIA
              KASANDRA
              AGATA
              DAMIAN
              MIACZYSŁAW
              MAREK
              ZENEK
              ZBYSZEK
              LESZEK
              KRYSTYNA.....jak narazie tyle mi przychodzi na myśl ;)
    • arieska Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 25.10.06, 16:36
      Oczywiscie zadnego "trendy" ani dziwacznego, ale z imion calkiem zwyczajnych nie
      znosze Renaty i Beaty. Nie wiem dlaczego, po prostu strasznie nie lubie tych
      imion :)
      • arieska Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 25.10.06, 16:38
        A z meskich nie cierpie Bartosza (czy o zgrozo-Bartlomieja) i Lukasza.
    • Gość: ... Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:41
      Grzegorz, Filip, Kacper, Oskar. Trzy ostatnie sa cholernie modne,a ja
      wscieklizny dostaje, jak je slysze.
      • Gość: Izabella1991! Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.ipcom.comunitel.net 25.10.06, 18:08
        Ja za nic w swiecie nie skrzywdzilabym swojego synka,tak jak to zrobila moje
        przyjaciolka!Otoz nazwala pierworodnego Siroub(czyt.Sirop),drugi jej syn ma na
        imie Aram-ujdzie!
        Nie dalabym tez coreczce imienia Anna czy Beata-ladne,ale diabelnie
        pospolite!
        • Gość: canx P A N K R A C Y bym nie dal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 05:31
          albo "Ziomek". ze tez nie wpadliscie na tego pankracego w 114 postach... :)
          • Gość: magrit Re: P A N K R A C Y bym nie dal IP: *.aster.pl 29.10.06, 21:06
            Ziomek to Ziemowit baranie
        • Gość: beata Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.intertele.pl 29.10.06, 20:30
          NIby Beata taka pospolita a jestem jedyna Beata na roku-jedyne 150osob z czego 94to dziewczyny;)Tez nie lubie tego imienia;)Tak samo jak : Katarzyna, Rafał, Kamil/a, Maciej, wszystke Genowefy i Kunegundy, Stanisławy, Kaziemierze, Dżesiki, Brajany etc;)za to bardzo lubie imie Aniela, Emilia, Adam i Michal..nei wiem czemu;)pozdrawiam
    • trzepaczka1 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 27.10.06, 14:05
      Może imię Ksawery jest ładne, ale mnie osobiście odrzuca.
      • moofka Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 28.10.06, 11:31
        oliwier, lub co gorsza olivier
        oliwia, liwia, czy zajechane już julcia
        jakos tak mi sie obślizgle kojarzą
        wszystkie nowomodne zagraniczne paloma, pamela, vanessa, dżesika, nikolka
        brzmią jak pseudonimy panienek z agencji
        kubuś i kacperek - dla pampersiaka ok, kompletnie nie dla mężczyzny powyżej 10
        roku życia
    • Gość: login.for.free Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.ip.fastwebnet.it 28.10.06, 12:11
      Ksenia, to imię jest okrutne
      • drzewo.mandragory Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 28.10.06, 19:47
        Innocenty - niewinny. A może z takiego wyrośnie niezły gagatek i imię niadekwatne.
        • terra.nova Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 29.10.06, 13:36
          Kajetan też brzmi nieco dziwnie.
          Eustachy, brrr
          • Gość: mar Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.aster.pl 29.10.06, 21:14
            Iwona jest straszne. Zimne i nie przyjemne dla ucha. Podobnie zdrobnienie
            Iwonka. Czy znacie jakąś sympatyczną i ciepłą Iwonę, bo ja nie.
            • Gość: :P Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 22:26
              to jeszcze nie znasz mnie;)
    • Gość: dorota Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.crowley.pl 29.10.06, 21:34
      Denis. Na jednego dzieci wołają na podwórku P... i reszta tak samo.
    • blumen.it Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 29.10.06, 22:27
      Barnaba, Eryk, Żaneta, zwłaszcza Źaneta brrr
      --
      - Ciemna druga strona jest... bardzo ciemna.
      - Przymknij się Yoda i jedz swojego tosta.
      • Gość: fish&chips Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.eranet.pl 30.10.06, 01:07
        Chlopca za nic nie nazwalabym Patryk, Dominik, Rafal;/
        Dziewczynki - Ania, Kasia, Agata.
    • dziadek.piaskowy Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 30.10.06, 11:16
      Hipolit.To akurat brzmi jak hipopotam.
      • lenchen Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 30.10.06, 12:29
        Np. Ania - niby ładne, ale moim zdaniem mieć na imię Ania to tak jakby w ogóle
        nie mieć na imię, tyle tych Anek. Julka obrzydła mi już - mam wrażenie, że
        ostatnio rodzą się przede wszystkim Julie, ewentualnie Wiktorie i Zuzie. Kuba
        również oklepane. Nie znoszę imion: Mariusz, Marcin, Michał, Rafał - bez
        jakiejś konkretnej przyczyny.
    • panna_turkus Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 30.10.06, 12:24
      mariola, dawid, viktoria, jesika, mirella, ksawery, wszebor, bożena, judyta,
      julita, patryk, mażena, beata, jowita, julia, zuzanna, roman, leszek, stanisław,
      wiesław, wiesława, tadeusz, kazimierz, sylwia, sylwester, sonia, sara... itp.
      • Gość: lenka_magdalenka Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.tvk3.pl 30.10.06, 18:52
        Dla bliżniąt - Pafnucy i Pankracy, a jak jeszcze jedno to Ignacy :)
    • terra.nova Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 30.10.06, 20:05
      Dzisiejsi solenizanci
      Alfons, Zenobia, Klaudiusz
      Dżizas!! Toż to straszne.
    • kruszyzna Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 30.10.06, 22:20
      Alan, Dżejms (tak, tak, pisane Dżejms), Blejk albo coś w tym stylu. Już
      spotałam Alana Nowaka. A, i Cassandra. Cassandra Kowalska, brrr...
      • Gość: matys Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.os1.kn.pl 31.10.06, 16:43
        Alf
    • iskierka40 bonifacy 30.10.06, 22:28

• amstel0 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 31.10.06, 21:22
      Kunegunda, Hermenegilda,Brunhilda, Mścisława, Dobrochna
      • Gość: right name Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 23:03
        Problem nie polega na tym, jakie imiona nam się nie podobają, ale jakie złe
        skojarzenia przywołujemy wymieniając imiona, których nie nadalibyśmy naszym
        pociechom.
        W podstawówce miałem koleżankę- rudą Ewelinę. Z pewnością nie nadałbym tego
        imienia swej córeczce. Ale wystarczy aby teraz zaczęła ze mną pracować jakaś
        inna Ewelina - np. trochę ładna, wykształcona, elokwentna, pracowita itd. czyli
        suma cech pozytywnych i od razu zmieniłbym zdanie.

Rzeczy są tylko swoim przedstawieniem.
        • Gość: p Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.kopnet.pl 01.11.06, 08:53
          Wsiowe - nikol,andżelika(kiedyś mieliśmy mleczarkę,której córka nosiła to
          cudowne telenowelowe imię)izaura(brrr....)brajan,oliwier(syn znajomej
          ślązaczki,i to wołanie z okna w kierunku placu zabaw - "Oliwier,pódź doma")
          żaklina i żaneta,dżesika(z jakiego to było serialu,na moim osiedlu są trzy,
          mniej wiecej w wieku ok.20 lat?)sonia i sara,wanesa...Długo by jeszcze
          wymieniać,ale obciach na całe życie...
          • exotique Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 01.11.06, 20:22
            zapomnialam o jedym kobiecym... Na kaszubach autentycznie prawie kazdy pies
            pilnujacy obejscia wabi sie Sonia. (albo misiek)
            Bleeeeeee
        • Gość: Obciach Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.aster.pl 11.11.06, 22:51
          wlasnie, subiektywne odczucia kazdego, chyba juz caly kalendarz sie tu znalazl,
          imie kazdemu podoba sie inne, a to, ze sie "krzywdzi dziecko" to tez sprawa
          indywidualna, bo nie kazdy uwaza, ze nazwanie dziewczynki Agnieszka czy inaczej
          jest obciachem, tylko dlatego, ze jakis forumowiczowi jakas Agnieszka dala
          kosza :), albo byla ladniejsza od forumowiczki, a ta teraz dala sobie upust
          wykrzykujac co to za obciachowe imie Agnieszka...
    • kajka29 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 01.11.06, 21:36
      Po pierwsze nie wiedziałam , że Kasia jest tak znienawidzona hehe- co prawda w
      latach`70 było nas mnóstwo w moim roczniku i obok oprócz Moniki i Magdaleny> Ja
      osobiście nie lubię tych wynalazków typu Andżelika , Dżesika i Majkel itd. w
      ten deseń, starodawne imiona mają swój urok ale tylko nieliczne> Natomiast
      ostatnio jest masakra z nadawaniem : Oliwia, Julia, Jakub , Filip, Weronika,
      Wictoria (Victoria) , Oliwier ( Oliver) - normalnie szok! Jak 7 lat temu
      urodziłam córkę i dałam Julianna( oczywiście w skrócie zwaną Julką) to nie było
      tak oklepane, tymczasem teraz prawie każda dziewczynka to JULIA!!! Nie wspomne
      ile w rodzinie mamy Kubusiów i Oliwek. Ale cóż... Ja też jestem pospolita
      Kaśka ;_) Pozdrawiam Pospolitych!!!!
      • Gość: A.D. Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:51
        Na pewno nie dałabym żadnego z tych udziwnianych w stylu Dżejmsa, Brajana,
        Andżeliki itp. Odpadają wszystki Bożydary, Mścisławy. Alfons, Wiesław, Stefan,
        Albin itd. również. Nie dałabym na imię Anna, bo jest za bardzo popularne, tak
        samo Kasia. Odpada też Małgorzata, Izabela, Joanna, Grzegorz, Bartłomiej,
        Michał, Monika i Karolina. Po prostu mi się nie podobają.
        • marynka7 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 04.11.06, 18:58
          Chłopcu: Alan, Adrian, Damian(brrrr), Kamilek(fuj), Patryk, mimo wszystko(piękna
          tradycja) Bolek, Wiesio i Józio też nie. Oczywiście żadnego spolszczonego
          zapożyczenia typu: Brajanek, Oliwier, itp., itd. ...
          Dziewczynce: Palomka, Werona(znam taką nieszczęśnicę), Ines(nawet gdyby była
          czarna), Angelika, Nikola(ohydne, aż mną wstrząsa), Wirdżinia(też znam),Mirella,
          ale również: Bożena, Sylwia, Dorota, Wiesia, Danuta(wszystkie, które znałam
          -okropne), Aneta, Ewelina, Beatka(nie wiem, czemu- ale głupie te Beatki)...
          Podobają mi się: Janka, Basia, Helena, Róża, Mikołaj, Jędrzej,...
    • christina.milian lista 04.11.06, 23:09
      Roman, Jarosław, Lech, Donald, Jan, Andrzej, Renata i wiele innych od których
      robi mi się niedobrze
      • landrynka165 Re: lista 05.11.06, 12:05
        Sabina , Ewelina , Jarosław , Sebastian (Sebek<---łeee!)
    • nitka401 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 06.11.06, 11:54
      Zeniu,Franiu,Ździchu,Stanisław z babskich Ela
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka