malina862 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 14.10.06, 23:44 Małgorzata, Mariola,Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: późna noc A co dziwnego jest w imieniu Sylwia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 23:56 supermen napisał: Petronela, Kunegunda, Zdzislaw, Ignacy, Alfred, Anastazy, Maria, Mieczyslawa, Gizela, Romana, Sylwia, Gwidon, Hipolit, Alfons, Adolf, Hektor, Kasandra, Balbina, Eugenia, Melania, Leonia Pośród tych imion Sylwia wygląda dośc normalnie,czy możę powinnam się obawiać,że mam obciachowe imię?:P Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaa_p Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 15.10.06, 00:04 malina862 napisała: > Małgorzata, Mariola,Weronika hmmmm akurat te wydaja mi się normalne Odpowiedz Link Zgłoś
malina862 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 15.10.06, 00:07 nie sugeruj sie moze i jest normalne.Ja poprostu sie do niego bardzo uprzedziłam.Mam uraz z dzieciństwa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lilimeye Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 15.10.06, 01:45 Moimi absolutnymi antyfaworytami są: Zdzisław i Zdzisława oraz większość imion słowiańskich (z nielicznymi wyjątkami), nie podoba mi się także: Bernard, Norbert, Wioletta, Henryk/a, Józef/a, Małgorzata, Jolanta, Szczęsny, Wawrzyniec, Kacper, Andrzej, Hieronim, Hugo, Emanuel/a, Torpet (:D), Jacenty i możnaby tak wymieniać jeszcze bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 15.10.06, 19:09 Do Wioletty dodam jeszcze Violettę i Wioletę - wieś śpiewa i tańczy. Torpet - jest takie imię? Mi pasuje bardziej na nazwę środka do czyszczenia toalet. Małgorzata i Andrzej natomiast podobają mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 22:09 Kacper Boguś/Bogusia Norbert Wacław Henryk Alfons Gertruda Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 01:38 Ścibór Grzybisław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maedma Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 07:52 Przemysław Edgar, Jarosław, Lech, Odpowiedz Link Zgłoś
meduza7 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 17.10.06, 10:06 Mnie odrzuca od większości imion "zagramanicznych", zarówno w wersji spolszczonej, jak i niespolszczonej (i Jessica, i Dżesika. Ale Dżesika gorsze). Była jakiś czas temu moda na Kamila i Adriana, która skutecznie obrzydziła mi obydwa imiona. Teraz to samo jest z Mateuszem, a szkoda, bo imię ładne. No i biedne dzieci Xavier, Fabienne i Etiennette, które do jednego nieszczęścia w postaci obciachowego tatusia mają drugie w postaci obciachowych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejka Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: 213.25.20.* 17.10.06, 11:04 Etiennette to nasza poczciwa Stefania Odpowiedz Link Zgłoś
babazygmunta Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 02.11.06, 00:15 A są jakieś, które Ci się podobają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 17:57 Hermenegilda, Zebulion (w skrócie: Zeb) :)_ Odpowiedz Link Zgłoś
weronikaa89 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 11.11.06, 21:47 To są te obciachowe czy nieobciachowe ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
e2006 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 17.10.06, 10:58 Leszek, Roman, Rafał, Wojtek, Franio, Jaś. Aneta, Żaneta, Renata, Kasia, Weronika, Julita, Monika, Mariola, Marzena, Justyna, Patrycja, Agata. Natomiast z tych, co powszechnie uchodzą za obciachowe kocham imię Stefan, Heniek i Rajmund. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Folkatka Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 12:10 Michał - w latach 70., kiedy sie urodziłam, było bardzo często nadawane, w mojej klasie w podstawówce było aż szesciu Michałów...Zdecydowanie się przejadło. Sebastian - mam bardzo niemiłe wspomnienia związane z pewną osobą o tym imieniu. Patryk, Jacek, Oliwia, Miecio - też mnie odrzucają. Tak samo Tekla (pajęczyca z "Pszczółki Mai") Natomiast, w odróżnieniu od większosci wypwiadających sie w tym wątku - lubię imiona nieco staroswieckie i przez długi czas zapomniane - Stasio, Franio, Marysia, Kazio. Z kobiecych - Ewa - bo tak ma na imię moja mama, i dla mnie w tym imieniu kryje się jakaś taka..nutka kobiecości:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.zakoniczyn.net 17.10.06, 12:26 blizniakom za zadne skarby swiata: Michal i Agatka, Jacek I Agatka, Piotr i Pawel,Jas i Malgosia no i moj numer jeden: Dorotka(Doda) i Radek(Radzio) :-))))) pewnie sa jeszcze jakies inne oklepane imiona dla blizniakow, brrr, ale jakos nie kojarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian7 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.06, 13:56 Erwin i Elwira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.zakoniczyn.net 17.10.06, 16:48 wracajac jeszcze do blizniakow. wydaje mi sie, ze nadawanie imion :Wieslaw/ Wieslawa, Krystian/ Krystyna,Julia/Julian itp. to moim zdaniem lekki debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 17.10.06, 19:42 Szymon, Sylwek, Patryk, jak dla mnie wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 22:57 Najgorsze co znalazlem w jakimś spisie: Haralampiusz i forma żeńska: Haralampina. :) Prawda, że piękne? :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 21.10.06, 13:18 Gość portalu: zizi napisał(a): > Najgorsze co znalazlem w jakimś spisie: > > Haralampiusz i forma żeńska: Haralampina. > > :) > > Prawda, że piękne? :) Takie imię (tylko w wersji greckiej - Haralambos) nosił pedagog szkolny w moim liceum, który miał greckie korzenie. Znajomi ponoć mówili do niego Lambi :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 18.10.06, 01:40 Edgar! Odpowiedz Link Zgłoś
lili92 Duzo zalezy od nazwiska... 19.10.06, 17:11 Rozwalaja mnie polaczenia niekoniecznie pieknych ale wyszukanych i oryginalnych imion z banalnymi do bolu nazwiskami typu: Wiktoria KOPEC czy anekdotyczne juz Fabienne czy Xavier WISNIEWSKI/A, nie wspominajac juz o wszelkiego rodzaju Brajanach, Dzejsonach, Dzesikach itp... Odpowiedz Link Zgłoś
angeelikaa Re: Duzo zalezy od nazwiska... 19.10.06, 20:47 ja znam kogoś kto się nazywa Nuncjusz Przybysz....ładnie prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login.for.free Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.ip.fastwebnet.it 20.10.06, 19:41 Zyndram jest wystarczająco przypałowe. brrr Odpowiedz Link Zgłoś
mariaho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 20:03 a czyz mette marit nie spelnia wymogow? Odpowiedz Link Zgłoś
iveta2 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 20:25 mam nieszczescie pracowac z patologia spoleczna i stwierdzilam,ze im nizszy status rodziny i wieksze przejawy patologii tym bardziej udziwnione imiona n.p.Majkel,Wanessa,Nikolas i tym podobne makabreski.Rodziny te chca przynajmniej w ten sposob zaakcentowac swoja oryginalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
mariaho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 20:31 no i co z mette marit, niddy nie slyszeliscie kochani? Odpowiedz Link Zgłoś
iveta2 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 20:38 to zona chyba norweskiego nastepcy tronu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentor Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 20:49 Anna Agnieszka Paweł Tomasz Krzysztof Bartosz (Bartłomiej też) Robert Piotr Izabela Darisz Mariusz Marcin Mateusz Łukasz Dorota Beata Katarzyna to jest dopiero obciach :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariaho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 20:51 spadaj misiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentor Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 11:11 mariaho napisała: > spadaj misiu czyżbym uraził? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
el_capricho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 25.10.06, 14:20 moje typy są zbliżone do tych Mentora: Anna, Agnieszka, Małgorzata, Katarzyna, Izabela, Beata, Urszula, Magladena, Marta Łukasz, Marek, Arkadiusz, Dariusz, Mirosław, Sylwester, Waldemar, Zbigniew, Wacław, Wojciech, Witold, Grzegorz w zasadzie prawie każde dziwactwo (poza specjałami z "różowej" listy: Brajan, Andżelika, etc) byłoby wg mnie lepsze. włącznie z Wieśkiem i Hugonem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezabudka Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:20 1)Dzesika Dżeni Nicola Vanessa Sandra Samnta Dżejson Majkel Aszton Szon i wszelkie tego typu potworki, obciach jak stąd do Albamy 2)Zdzisław Stanisław Mirosław Wiesław Sławomir i(zwłaszcza) ich żeńskie odpowiedniki 3)Mariola Żaneta Aneta Julita Anita Ilona Monika Sylwia Wioletta Krystian Sebastian Mariusz Dawid Daniel -po prostu nie podobaja mi się Odpowiedz Link Zgłoś
mariaho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 21:23 co to ma za znaczenie Dobromil Saturnin Dobrowieszczanski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dj Serek Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: 81.210.32.* 20.10.06, 21:42 Mateusz bo sam tak mam na imie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:47 I jeszcze z imion słowiańskich : Dzieworąb :) Odpowiedz Link Zgłoś
arki007 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 21:49 wiesz jestem Dzieworab i nie rozumiem co ci sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
mariaho Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 20.10.06, 22:03 baaaaaaaaaaardzo ladne imieee Odpowiedz Link Zgłoś
lady_seler Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 29.10.06, 14:45 Oj chyba nikt go jeszcze nie wymienił: Magdlaena! Pfuj! Jeszcze w całości brzmi jako tako, ale ile osób tak do ciebie powie? Zawsze tylko Magda i Magda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:42 Dagmara, o reszcie mogę przynajmniej podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 21.10.06, 16:54 Delfina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu ja Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.chello.pl 21.10.06, 18:29 A ja niecierpie imion: Ania, Kasia, Beatka (slodka idiotka), Agatka (znam same wredne Agaty), Sylwia, Bożena, Grażyna, Teresa, a z meskich Łukasz i Marcina (nie znam żadnego męskiego Marcina, ani milego Łukasz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusiaczus Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.promax.media.pl 23.10.06, 10:31 Elwira,Jowita,Eliza,Aneta,Klaudia,Edyta,Dagmara,Iwona,Ilona,Ewelina Karol,Kamil,Miłosz,Mateusz,Krystian,Mariusz,Paweł,Apoloniusz, i pewnie jakieś jeszcze by się znalazły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.10.06, 12:19 FILIP!! Dostaję drgawek na myśl o tym imieniu.... a feee Do tego doszłyby wszystkie "krótkie" imiona typu: Ania, Ola, Ewa, Ula itp. Do tego wszystkie niestworzone jak Samantha, Xymena, Wierzchosława czy inne Pelagie. Z męskich odpada: Paweł, Piotrek i Grzegorz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikumiku Re: g r z e g o r z ! IP: *.105.100.102.static.cablesurf.de 25.10.06, 14:32 Wyjątkowo nie lubię: Elwira Jakoś kojarzę z lafiryndą. Odpowiedz Link Zgłoś
tomas30001 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie nad 25.10.06, 14:35 Torbeusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.icm.edu.pl 25.10.06, 14:53 KUBUŚ- tak się nazywa co 2 dziecko, co trzeci pies i co czwarty kot Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: g r z e g o r z ! 25.10.06, 15:24 Gość portalu: fikumiku napisał(a): > Wyjątkowo nie lubię: Elwira > Jakoś kojarzę z lafiryndą. a ja - z zupelnie nieznanych powodow - z powlokami izolacyjnymi kabli i zwojami drutow jako takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ipsionek obciach IP: *.autocom.pl 25.10.06, 16:29 to ja też : Elwira. Kojarzy mi się z zaniedbaną, szczerbatą , chudą dziewczynką z tłustymi włosami. Miałam taką koleżankę w przedszkolu. Przepraszam wszystkie Elwiry, ale siła wspomnień jest wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: obciach IP: *.eu.org 28.10.06, 13:56 Pierwszze skojarzenia to: KAJA SANDRA SONIA TINA WIOLA ZYTA FEBA DAGMARA SYLWIA JOANNA DOROTA MICHAŁ BARTŁOMIEJ/BARTOSZ KAROLINA MARLENA MIRELLA MARIOLA JUSTYNA KUNEGUNDA GIZELA SAMANTA OLIWIA KASANDRA AGATA DAMIAN MIACZYSŁAW MAREK ZENEK ZBYSZEK LESZEK KRYSTYNA.....jak narazie tyle mi przychodzi na myśl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 25.10.06, 16:36 Oczywiscie zadnego "trendy" ani dziwacznego, ale z imion calkiem zwyczajnych nie znosze Renaty i Beaty. Nie wiem dlaczego, po prostu strasznie nie lubie tych imion :) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 25.10.06, 16:38 A z meskich nie cierpie Bartosza (czy o zgrozo-Bartlomieja) i Lukasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:41 Grzegorz, Filip, Kacper, Oskar. Trzy ostatnie sa cholernie modne,a ja wscieklizny dostaje, jak je slysze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella1991! Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.ipcom.comunitel.net 25.10.06, 18:08 Ja za nic w swiecie nie skrzywdzilabym swojego synka,tak jak to zrobila moje przyjaciolka!Otoz nazwala pierworodnego Siroub(czyt.Sirop),drugi jej syn ma na imie Aram-ujdzie! Nie dalabym tez coreczce imienia Anna czy Beata-ladne,ale diabelnie pospolite! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canx P A N K R A C Y bym nie dal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 05:31 albo "Ziomek". ze tez nie wpadliscie na tego pankracego w 114 postach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magrit Re: P A N K R A C Y bym nie dal IP: *.aster.pl 29.10.06, 21:06 Ziomek to Ziemowit baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.intertele.pl 29.10.06, 20:30 NIby Beata taka pospolita a jestem jedyna Beata na roku-jedyne 150osob z czego 94to dziewczyny;)Tez nie lubie tego imienia;)Tak samo jak : Katarzyna, Rafał, Kamil/a, Maciej, wszystke Genowefy i Kunegundy, Stanisławy, Kaziemierze, Dżesiki, Brajany etc;)za to bardzo lubie imie Aniela, Emilia, Adam i Michal..nei wiem czemu;)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trzepaczka1 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 27.10.06, 14:05 Może imię Ksawery jest ładne, ale mnie osobiście odrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 28.10.06, 11:31 oliwier, lub co gorsza olivier oliwia, liwia, czy zajechane już julcia jakos tak mi sie obślizgle kojarzą wszystkie nowomodne zagraniczne paloma, pamela, vanessa, dżesika, nikolka brzmią jak pseudonimy panienek z agencji kubuś i kacperek - dla pampersiaka ok, kompletnie nie dla mężczyzny powyżej 10 roku życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login.for.free Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.ip.fastwebnet.it 28.10.06, 12:11 Ksenia, to imię jest okrutne Odpowiedz Link Zgłoś
drzewo.mandragory Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 28.10.06, 19:47 Innocenty - niewinny. A może z takiego wyrośnie niezły gagatek i imię niadekwatne. Odpowiedz Link Zgłoś
terra.nova Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 29.10.06, 13:36 Kajetan też brzmi nieco dziwnie. Eustachy, brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.aster.pl 29.10.06, 21:14 Iwona jest straszne. Zimne i nie przyjemne dla ucha. Podobnie zdrobnienie Iwonka. Czy znacie jakąś sympatyczną i ciepłą Iwonę, bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 22:26 to jeszcze nie znasz mnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.crowley.pl 29.10.06, 21:34 Denis. Na jednego dzieci wołają na podwórku P... i reszta tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
blumen.it Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 29.10.06, 22:27 Barnaba, Eryk, Żaneta, zwłaszcza Źaneta brrr -- - Ciemna druga strona jest... bardzo ciemna. - Przymknij się Yoda i jedz swojego tosta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fish&chips Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.eranet.pl 30.10.06, 01:07 Chlopca za nic nie nazwalabym Patryk, Dominik, Rafal;/ Dziewczynki - Ania, Kasia, Agata. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek.piaskowy Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 30.10.06, 11:16 Hipolit.To akurat brzmi jak hipopotam. Odpowiedz Link Zgłoś
lenchen Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 30.10.06, 12:29 Np. Ania - niby ładne, ale moim zdaniem mieć na imię Ania to tak jakby w ogóle nie mieć na imię, tyle tych Anek. Julka obrzydła mi już - mam wrażenie, że ostatnio rodzą się przede wszystkim Julie, ewentualnie Wiktorie i Zuzie. Kuba również oklepane. Nie znoszę imion: Mariusz, Marcin, Michał, Rafał - bez jakiejś konkretnej przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 30.10.06, 12:24 mariola, dawid, viktoria, jesika, mirella, ksawery, wszebor, bożena, judyta, julita, patryk, mażena, beata, jowita, julia, zuzanna, roman, leszek, stanisław, wiesław, wiesława, tadeusz, kazimierz, sylwia, sylwester, sonia, sara... itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka_magdalenka Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.tvk3.pl 30.10.06, 18:52 Dla bliżniąt - Pafnucy i Pankracy, a jak jeszcze jedno to Ignacy :) Odpowiedz Link Zgłoś
terra.nova Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 30.10.06, 20:05 Dzisiejsi solenizanci Alfons, Zenobia, Klaudiusz Dżizas!! Toż to straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszyzna Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 30.10.06, 22:20 Alan, Dżejms (tak, tak, pisane Dżejms), Blejk albo coś w tym stylu. Już spotałam Alana Nowaka. A, i Cassandra. Cassandra Kowalska, brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matys Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.os1.kn.pl 31.10.06, 16:43 Alf Odpowiedz Link Zgłoś
amstel0 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 31.10.06, 21:22 Kunegunda, Hermenegilda,Brunhilda, Mścisława, Dobrochna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: right name Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 23:03 Problem nie polega na tym, jakie imiona nam się nie podobają, ale jakie złe skojarzenia przywołujemy wymieniając imiona, których nie nadalibyśmy naszym pociechom. W podstawówce miałem koleżankę- rudą Ewelinę. Z pewnością nie nadałbym tego imienia swej córeczce. Ale wystarczy aby teraz zaczęła ze mną pracować jakaś inna Ewelina - np. trochę ładna, wykształcona, elokwentna, pracowita itd. czyli suma cech pozytywnych i od razu zmieniłbym zdanie. Rzeczy są tylko swoim przedstawieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.kopnet.pl 01.11.06, 08:53 Wsiowe - nikol,andżelika(kiedyś mieliśmy mleczarkę,której córka nosiła to cudowne telenowelowe imię)izaura(brrr....)brajan,oliwier(syn znajomej ślązaczki,i to wołanie z okna w kierunku placu zabaw - "Oliwier,pódź doma") żaklina i żaneta,dżesika(z jakiego to było serialu,na moim osiedlu są trzy, mniej wiecej w wieku ok.20 lat?)sonia i sara,wanesa...Długo by jeszcze wymieniać,ale obciach na całe życie... Odpowiedz Link Zgłoś
exotique Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 01.11.06, 20:22 zapomnialam o jedym kobiecym... Na kaszubach autentycznie prawie kazdy pies pilnujacy obejscia wabi sie Sonia. (albo misiek) Bleeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obciach Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.aster.pl 11.11.06, 22:51 wlasnie, subiektywne odczucia kazdego, chyba juz caly kalendarz sie tu znalazl, imie kazdemu podoba sie inne, a to, ze sie "krzywdzi dziecko" to tez sprawa indywidualna, bo nie kazdy uwaza, ze nazwanie dziewczynki Agnieszka czy inaczej jest obciachem, tylko dlatego, ze jakis forumowiczowi jakas Agnieszka dala kosza :), albo byla ladniejsza od forumowiczki, a ta teraz dala sobie upust wykrzykujac co to za obciachowe imie Agnieszka... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka29 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 01.11.06, 21:36 Po pierwsze nie wiedziałam , że Kasia jest tak znienawidzona hehe- co prawda w latach`70 było nas mnóstwo w moim roczniku i obok oprócz Moniki i Magdaleny> Ja osobiście nie lubię tych wynalazków typu Andżelika , Dżesika i Majkel itd. w ten deseń, starodawne imiona mają swój urok ale tylko nieliczne> Natomiast ostatnio jest masakra z nadawaniem : Oliwia, Julia, Jakub , Filip, Weronika, Wictoria (Victoria) , Oliwier ( Oliver) - normalnie szok! Jak 7 lat temu urodziłam córkę i dałam Julianna( oczywiście w skrócie zwaną Julką) to nie było tak oklepane, tymczasem teraz prawie każda dziewczynka to JULIA!!! Nie wspomne ile w rodzinie mamy Kubusiów i Oliwek. Ale cóż... Ja też jestem pospolita Kaśka ;_) Pozdrawiam Pospolitych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:51 Na pewno nie dałabym żadnego z tych udziwnianych w stylu Dżejmsa, Brajana, Andżeliki itp. Odpadają wszystki Bożydary, Mścisławy. Alfons, Wiesław, Stefan, Albin itd. również. Nie dałabym na imię Anna, bo jest za bardzo popularne, tak samo Kasia. Odpada też Małgorzata, Izabela, Joanna, Grzegorz, Bartłomiej, Michał, Monika i Karolina. Po prostu mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
marynka7 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 04.11.06, 18:58 Chłopcu: Alan, Adrian, Damian(brrrr), Kamilek(fuj), Patryk, mimo wszystko(piękna tradycja) Bolek, Wiesio i Józio też nie. Oczywiście żadnego spolszczonego zapożyczenia typu: Brajanek, Oliwier, itp., itd. ... Dziewczynce: Palomka, Werona(znam taką nieszczęśnicę), Ines(nawet gdyby była czarna), Angelika, Nikola(ohydne, aż mną wstrząsa), Wirdżinia(też znam),Mirella, ale również: Bożena, Sylwia, Dorota, Wiesia, Danuta(wszystkie, które znałam -okropne), Aneta, Ewelina, Beatka(nie wiem, czemu- ale głupie te Beatki)... Podobają mi się: Janka, Basia, Helena, Róża, Mikołaj, Jędrzej,... Odpowiedz Link Zgłoś
christina.milian lista 04.11.06, 23:09 Roman, Jarosław, Lech, Donald, Jan, Andrzej, Renata i wiele innych od których robi mi się niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka165 Re: lista 05.11.06, 12:05 Sabina , Ewelina , Jarosław , Sebastian (Sebek<---łeee!) Odpowiedz Link Zgłoś
nitka401 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 06.11.06, 11:54 Zeniu,Franiu,Ździchu,Stanisław z babskich Ela Odpowiedz Link Zgłoś