Gość: Pawel IP: *.nott.cable.ntl.com 01.05.07, 21:26 Czuje się trochę zawiedziony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mroberto Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:29 Średnie jak na razie, mam nadzieję, że się cała akcja rozkręci w następnym odcinku. Pierwszy nie jest najwyższych lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:30 Koszmar poprostu i zenada Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Rzyg 06.05.07, 13:53 Najbardziej skandaliczne i żenujące było - wiecie co? Motyw z ukraińskimi dziwkami. No naprawdę, już jesteśmy takim pieprzonym zaściankiem, że prostytutka kojarzy nam się z Ukrainą, a Ukraina z prostytutką??? Wyobraźcie sobie teraz, że taki samiuteńki serial kręcą Niemcy - i występują tam oczywiście trzy prostytutki z Polski. Oooo! To by się działo! Obraza narodowa! Qxva, bardzo brzydkie wyrazy mi się na usta cisną. Akurat teraz wycinać takie numery Ukraińcom? Jak polski prezydent ściska się z ukraińskim prezydentem i wydają wspólne oświadczenia o pojednaniu i współpracy - to w tym samym czasie polska telewizja PAŃSTWOWA zagrywa na najpaskudniejszych stereotypach. Rzyg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:29 Tak myślałem i dlatego olałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:31 To było do pierwszego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc weselny Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:36 troche zawiedziony ? przeciez to jakies gowno straszliwe nie film. Dawno czegos takiego nie widzialem. Wytrzymalem 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karalutek Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:39 Ja jestem rozczarowana. Brak pomysłu, udane pojedyncze teksty. Pomysł na kontynuację - do kitu, ale czytałam gdzieś że tuż przed emisją reżyser asekurował się, że to właściwie nie jest kontynuacja, tylko farsa na obecną rzeczywistość itp. Wieje nudą! I ten Sapryk, wszędzie musi się pokazać. Nie ma już filmu żeby nie grał Sapryk i Karolak. Jestem pewna że w drugim odcinku wystąpi Kot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:42 Drugi odcinek to będzie knot. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. 01.05.07, 22:17 > czytałam gdzieś że tuż przed emisją reżyser > asekurował się, że to właściwie nie jest kontynuacja, tylko farsa na obecną > rzeczywistość Tak samo gadał Tym przed premierą "Rysia". Wrażenia - identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.zakoniczyn.net 02.05.07, 10:33 nie zapomnij o Żmijewskim i Foremniak, hehehe, bez nich kazdy serial to profanum ;-) a Dylematu5 to tragedia, wytrzymalam jakies 10 min. nie mam zamiaru sprawdzac, czy akcja sie rozkreci, szkoda mojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 16:08 Ja osobiście jestem smutny, bo ta produkcja telewizyjna to obraz rzeczywistości kulturalnej, tylko niestety nie jest to krzywe zwierciadło. Maniana, nic śmiesznego. Mam wrażenie, że aktorzy w III RP grając w niezliczonej ilości telenowel zatracili gdzieś swój kunszt. Bezsensowny powiedziałbym, że przedstawiający rzeczywistosć Marsa scenariusz, z tak głupimi "gagami" że, aż nie śmiesznymi. Wszystko w konwencji "Klanu", z wrażeniem, że budżet tej produkcji to 5 tysięcy złotych. Ta scena z tym wybuchem, jakaś bzdura z kurkiem do ropociagu przyaźn i metrem pod domem. Ta scena z ogniskiem "powybuchowców' i ochronarzami budynku a'la BOR. Po obejrzeniu pierwszego odcinka (na inne się nie skusiłem) odnosi sie wrażenie, że chyba ktoś musi mieć nie lada plecy w TVP, aby przekonać jakis decydentów do produkcji tego chłamu, a jeszcze większą odwagą wykazał się ktoś, kto to puscił w telewizji. Przecież za to powinny polecieć głowy. Dla ludzi z Zarządu TVP polecam oglądanie BBC Prime ( z polskimi napisami) to też jest publiczna telewizja i produkuje kilka zajebistych seriali komediowych. Mam wrażenie, że TVP stawia na nijakość , a wychodzi bylejakość. Na miesjcu potomków Mistrza Barei, zastanowiłbym się, czy nie warto wystapić na droge sądową, za wykorzystywanie Nazwiska Barei do reklamowania tego serialu- który TVP wciska frajerom jako kontynuacja serialu Alternatywy 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pankasztelan Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: 168.229.18.* 01.05.07, 21:40 Naprawde jest tak zle? jak to sie ma to starej serii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:46 Kogo pytasz? Tfurcuf czy widzuf? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bamboleo Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:54 czekalam pol dnia na ten film, ale okazal sie porazka.Nie bylo w tym filmie nic smiesznego ani ciekawego ;-(( ide spaaac Odpowiedz Link Zgłoś
cudaniewidy Szkoda czasu i nerw. 01.05.07, 21:52 W ogóle się nie ma. Najważniejszą i najdłużej pokazaną postacią jest różowa prezenterka tv. i burmistrz ursynowa. Kolińska-śpiewaczka i Striptiserka od Manca to teraz jedna i ta sama osoba, z tym że w postaci striptiserki-śpiewającej, najdłuższa scena to wieczorny spiew sąsiadów o sokołach, Kołek i Kotek zapomnieli że byli na ty i gorzałę razem pili... Absolutnie nie śmieszne, w sumie to nawet nie wiadomo o co chodzi, ot kolejne bzdury za abonamentowe pieniądze. Szkoda czasu i nerw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Szkoda czasu i nerw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 22:11 Jak zawsze chodzi o kasę. Popłuczyny po A4. Odpowiedz Link Zgłoś
piesbaskervill Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. 01.05.07, 22:20 kilka razy zmieniłem program w czasie filmu,żle zrobiony,gorszy od Alternatywy, nie wiadomo o czym,narracja straszna,przypadkowe gagi bez powiązania,plany!!! za bliskie,co rwie narrację,tempo ślimaka.Dżwięk !!!!- koszmar,nieczytelne sce ny,to nie było czasu na postsynchrony,albo lepsze ustawienie mikrofonu przy 100% dżwięku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teztowidziałam Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 23:49 Pierwsze wrażenie niezbyt dobre, miałam wrażenie, że oglądam jakiś sitcom. Brakowało tylko podłożonego śmiechu publiczności w tle. To zresztą załatwiłoby sprawę, bo na salwy śmiechu prawdziwej publiczności twórcy tego kitu raczej nie mogą liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piesbaskervill Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 00:05 nie wiem,kto to robił,musze sprawdzić w programie tv,ale przypominając sobie rózne dawne i mniej dawne filmy polskie,to widzę jakiś żenujący upadek facho- wości,brak pomysłów,operator robi plany bez związku z tym co chce przekazać, przypadkowe,raz tak,raz śmak,żeby coś się działo,nie wiadomo dlaczego jest zbli żenie na twarz pana,ktory nic smiesznego i istotnego nie mówi,jest humor słow- ny głównie i coś ktoś mówi szybko,niewyrażnie,potem jest głosna riposta tyko nie wiadomo do czego,bo poprzedniego nie słychać.Brak spójności,mysli przewod- niej,jakiegoś stylu narracji,leci to tak jak teledysk disco-polo kręcony w stodole.Przecież to ma być komedia,w ktorej trzeba "wygrać" każdą scenę. Odpowiedz Link Zgłoś
piesbaskervill Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. 02.05.07, 01:20 piszę to jako miłosnik Alternatywy 4,którego niektore sceny znam na pamięć i nieodmiennie śmieszą mnie do dzisiaj. Pan Warchoł /sprawdziłem,kto to popelnił/ powinien wraz z scenarzystami udać się do teatru,zobczyć jak wygląda scena,taki plan,jak mówią aktorzy,jak po- ruszają się,jak wygląda ruch na scenie,jak wygląda dialog czy monolog. Co to była za scena w jakimś urzędzie,gdzie w międzyczasie podawano jedzenie w pojemnikach i mówiono nie wiadomo o czym,bo nie zrozumiałem o co tam chodzi- ło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elbrus Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 09:28 sorry, ale ja nie wytrzymałem. Warchoł - zniszczyłeś nasz marzenia, nadzieje i nasza miłość wobec serialu który tak wiele dla nas znaczy. Wiecej kontynuacji, nawet tych dobrych, już nie będzie po prostu. By cie pierun w kamere kiedy pierd.. Idź ty sie chłopie do kafejki netowej, przeczytaj co to liryka, epika, dramat i tragedia. Bo pojęcie tragedii jak ulał pasuje do gniota który kazałeś nam oglądać . tragedia bowiem wbrew słownikowym definicją to taki poziom artystyczny dzieła przy którym krew zalewa widza. I gratuluję bowiem to co wydawało mi się niemożliwe stało się faktem - tragedia stała się realną bo krew mnie zalewała jak widziałęm to CUŚ czego nijak nie można nazwać kontynuacja alternatyw. Zastanawiam sie po co to było tym aktorom? przecież tylko Kaczor gra tak jak grał 20 lat temu. Balcerek to nie wiedziałem czy to przypadkiem nie trafił z planu serialu o miłosci wielkiej i jedynej. Z doktoroej kołkowej zrobiono ladacznicę a z balcerkowej idiotkę co to z osamowym zdjęciem po osiedlu chodzi. Dodano jeszcze dziwki - skąd? Z ukrainy rzecz jasna - wziaść tylko i ciepnąc tą taśmą w ten durny warchołowy łeb i wywalić przez okno. Taśme rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 10:11 KATASTROFA - jezeli TVP chce zarobić na tym filmie, niech ogłosi konkurs: "Kto nie chce kontynuacji serialu Barei, niech wyśle smsa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubi Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 10:19 podobno to wina tego,że film kręcono na video/cyfrowo/ a nie na taśmie filmowej Tego nie da się wytlumaczyć elektroniką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 10:34 a co? niby kamera skopała scenariusz? popsuła montaż? powklejała kiepskie dialogi? żenada. film powstał w kilka tygodni, zrobiony na odwal, po amatorsku i z żenującą jakością artystyczną. co ma do tego kamera? generalnie te cyfrowe wynalazki zabijają kino ale to inna sprawa. ja miałem wrażenie że ktoś albo sobie zakpił z widza albo go po prostu zlekceważył traktując jak głupka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piesb Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 11:23 już wiem,co mi to przypomina,amatorskie filmy video przysyłane na konkurs do tv na program Drozdy "śmiechu warte", czy coś podobnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.hcz.com.pl 02.05.07, 12:57 Proszę nie mieszać z TYM SZAJSEM Ś.P.PANA BAREJI. Po tym chłamie MUSZĄ PODNIEŚĆ ABONAMENT. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.donald Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. 03.05.07, 09:19 > Dodano jeszcze dziwki Wiera, Nadieżda i Luba- wsadzone do burdelu. Moze ja sie tylko pocieszam, ze cos w tym filmie jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
tunczyk7 Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. 02.05.07, 15:07 Zgadzam sie z Wami wszystkimi - nie bede sie powtarzal i psul sobie humoru wypisujac co o tym calym g***ie mysle. Bareja sie w grobie przewraca zapewne. Jedna niescislosc - przecie Kryszak byl chirurgiem a nie laryngologiem!!!! I ta denna muzyka jak nie "siekiera - motytka" to "hej sokoly"- w A4 byla taka specyficzna i wyrozniajaca sie... pozdrawiam wszystkich sympatykow Alternatyw (oraz innych wspanialych seriali PRLu)!!!!! na szubienice z tym calym "pozal sie Boze" rezyserem... Odpowiedz Link Zgłoś
muffin3 Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. 02.05.07, 17:19 Miałam wrażenie, że oglądam W-11. Jedynie rodzina Balcerków się nie zmieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. 02.05.07, 18:48 Kompletna zupa!Dawno nie widzialam takiej lipy.To byloby niestrawne nawet jako odrebny serial,a co dopiero jako nawiazanie do A4.Wstyd,obciach i amatorszczyzna. I te naiwne bzdury-kurek od "wszystkiego" w piwnicy,policjant z posterunku w jakiejs szopie,ktory kupuje krawat od domokrazcy itp.Kogo niby mialo to rozbawic?Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebeka Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 19:15 Kurczę, muszę to obejrzeć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 19:30 trzeba,to jest dokrętka do Bulionerów z apartamentowca,a nie do A4,reklama D5 jako następcy A4 jest nadużyciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.chello.pl 02.05.07, 19:58 szczerze powiedziawszy spodziewałam się gówna, ale to co zobaczyłam przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Nie doczekałam do końca. Znudziło mnie po około 20 min.Faktycznie, nazwać to coś kontynuacją A4 to gruuuba przesada. Ot, serialik jakich TVP nakręciła do tej pory znaczną ilość. Odpowiedz Link Zgłoś
agulaszek Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. 02.05.07, 20:28 Dziwię się, że twórcy (reżyser, scenaerzysta i s-ka) nie wstydzili się podpisać pod tym "cud-arcydziełem". Odpowiedz Link Zgłoś
walet.pikowy Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. 02.05.07, 20:45 - reżyser ma na swoim koncie już takie "arcydzieła" jak "Dziki", "Z pianką czy bez" czy właśnie "Bulionerzy". - jeden ze scenarzystów pisał już scenariusze do "seriali" "Rodzinka" i pożal-się-Boże "Zakręcone" - drugi scenarzysta (jeden by takiego scenariusza sam nie napisał) ma na swoim koncie m.in. "Miasteczko", chyba jeden z najnudniejszych seriali ostatnich lat - trzeci scenarzysta tworzył w przeszłości scenariusz "Alternatyw", ciekawe, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 22:06 To nie jest nawet mierne... Lepiej gdyby to nie powstało, bo tylko prowadzi do wniosku, że grono dawnych aktorów, to miernoty z telenowel nienadające się już do niczego. Reżyser... był tam takowy? Te beznadziejne plany... Kompozytor... Nie no po prostu wstyd, wstyd dla aktorów, trzeba się cenić Panowie i Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szch Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.07, 23:43 dno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e zobaczymy Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.smstv.pl 03.05.07, 00:03 Klan, Złotopolscy i Bulionerzy są śmieszniejsi, ja dam im szansę w II odc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 08:08 a ja nie,poniewaz nie oglądam klanu,złotopolskich czy bulionerów Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.donald Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. 03.05.07, 08:33 Po obejrzeniu dwóch odcinków nie byłem zachwycony, ale przełączyłem na inny program- jakies gadające głowy. Odniosłem wrażenie, ze nadal oglądam film. Wyciągnąłem z tego wniosek: albo wielkie gó.., albo nowa kultowa rewelacja- poczekamy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.donald Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. 03.05.07, 09:06 Nie te czasy, kiedy kazde mrugnięcie okiem śmieszyło, a Dylemat to nie Moralny Niepokój. Na pewno nie jest to film na 5-10 minut, obejrzenie gagów i posikanie sie ze śmiechu. Tu jest inny rodzaj humoru, nie wiem dziś czy lepszy czy gorszy, czy sie przyjmie czy nie. Pomysł na pokazanie nas mas "normalnych" jest dobry, ale czy te masy to kupią ? Alternatywy też w swoim czasie az tak smieszne nie były. Za bliskie zwykłego, szarego, ówczesnego dnia. Jeśli to ma być kolejny sitcom, to szkoda było zaczynać. Ja czekam nadal na wystrzały ze wszystkich strzelb z pierwszego aktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:45 alternatywy były już śmieszne w czasie I emisji,pamiętam kilka scen wywołują- cych szalony smiech,do dzisiaj też,miały też fabułę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunaman Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 11:29 jak to wszystko czytam, to sie autentycznie cieszę, że tego nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor.donald Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.czechow.sdi.tpnet.pl 03.05.07, 21:18 strzelby nie wystrzeliły nawet z torebek foliowych... czyli marny towar w ukradzionym opakowaniu. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgred Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 22:44 > dobry, ale czy te masy to kupią ? Alternatywy też w swoim czasie az tak > smieszne nie były. Śmieszne, czy nie... trzymały przy odbiorniku. To samo było ze 'Zmiennikami' - oba te seriale dały się oglądać, czekało się na kolejny odcinek z chęcią. Bo to w sumie komedie społeczno-obyczajowe są, więc nie musi być gag co minuta. Ale była jakaś akcja, jakieś powiązania. A tu? Wybuch w bloku, pożar? Tylko, że to nie ma się nijak do rzeczywistości. Kto będzie siedział w domu przy takim dymie? W tamtych serialach jest krzywe zwierciadło, tu jest absurd i fatalna jakość wykonania filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. 03.05.07, 14:51 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Czuje się trochę zawiedziony. Ja też . Próbowałam oglądać - nie wytrzymałam pięciu minut . Nuda . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.skranetcan.pl 04.05.07, 12:17 Bardzo dziekuję za utwierdzenie mnie w decyzji nieoglądania tego... no może nie będę się wyrażać. Całe szczęście, że mnie nie było i nie skalałam swoich pięknych ocząt patrzeniem na to coś, co opisujecie. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczak Re: Dylematu 5 pierwsze wrażenia. IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.07, 13:31 Obrzydliwe, żenujące. Karane powinno być porwnywanie do Alternatyw. Jest to kolejny dowód na degrengolade pozimou produkcji telewizyjnych. Okazuje sie, że w PRL udawało się tworzyć arcydzieła, a teraz gnioty. Odpowiedz Link Zgłoś