Dodaj do ulubionych

Perełki z Faktu ;)

• pynky Ja pamietam 18.05.07, 14:14
      pamiętam historię o chlopach na pomorzu czy wielkopolsce co z widlami ganili
      jakies wilkolaki po lesie, bo im bydlo pozera

a skad oni kolesi do tego zdjecia wytrzasneli, to nigdy nie wpdane, duzy szacunek
      takie twarze i widly i ubrania to chyba ostatnio to byly w XIV wieku i w fakcie
      wlasnie

a swoją drogoą czemu nikt im się do dupy nie dobierze i zakarze publikowania
      klamstw w postaci wydarzen

Mozna cos takiego zrobić
      dla przykladu, kiedy orson wells w latach trzydziestych nadawal swoją audycje
      "wojnaa światów" - taką ksiązke sf i kolejne odcinki byly podawane w formie
      niusów czyli wydarzen, dzwonili ludzie mowili ze kosmici atakuja, serwisy itp
      (swoją drogą zapanowala straszna psychoza w stanach)

to zakazano takich widowisk tj podawania nieprawdziwych informacji w formie
      wiadomisci/wydażeń - nie wiem jak jest w polsce

to czemu do cholery nie mozna zrobić czegoś takiego z gazetami?
    • Gość: obrońca :p Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.aster.pl 18.05.07, 14:39
      wydaje mi się że oskarżanie dziennikarzy tejże "gazety" o to, że piszą głupoty
      jest bez sensu - to jest ich praca i może ktoś (czytaj szefowie) każe im pisać
      takie bzdury
      • Gość: masiej Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.chello.pl 18.05.07, 15:44
        Przecież tam szanowna Frytka pracowała to czego się po nich spoedziewać??
        • Gość: hehe a takie cos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:12
          serial o chomiku, co np. swoja pania pilnowal jako ochroniarz, albo z kamerka
          latal i nagrywal intymne spotkania swej pani i donosil jej chlopakowi?
          a czy ktos o jeziorze wodki wspomnial?
          zreszta ostatni wyczyn z krowami leppera chorymi na bse tez niezly.

jutro tez spodziewam sie niezgorszego kawalka bulwaru w "fakcie" ;)
          • Gość: jacek Re: a takie cos? IP: *.merinet.pl 22.05.07, 20:10
            Ten chomik ma swoja klatkę u nas w redakcji! zapraszam !
    • meetsue Re: Perełki z Faktu ;) 18.05.07, 18:39
      nie no chyba też zacznę czytać, bo po prostu ubawiłam się do łez po tych waszych
      opowieściach. dobre na zły dzień. można się uśmiać porządnie
      swego czasu moja mama kupowała Fakt... na szczęście zaprzestała już dawno. wtedy
      jednak zdarzało mi się czasem rzucić okiem na to co tam piszą i przyznam, że
      bardzo się irytowałam. teraz mnie to po prostu śmieszy... widocznie na pewne
      rzeczy w tym kraju szkoda nerwów już, tylko pozostaje śmiech :)

a poważnie, to trochę żałosne, że ktoś wymyśla takie głupoty. podpiera je
      fikcyjnymi wypowiedziami, dorzuca zdjęcia nie wiadomo skąd (jednego dnia ta sama
      osoba jest "znanym chirurgiem" a drugiego "mieszkańcem kamienicy na ul.
      Szerokiej" a trzeciego jeszcze "bezdomnym Jankiem") a co poniektórzy czytają to
      z wypiekami na twarzy...
      • Gość: kris Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.trzebinia.msk.pl 18.05.07, 19:23
        ja pamiętam taki cykl:
        1. we wtorek w fakcie, są perypetie 23 letniej dziewczyny, lekko przy kości, nie może znaleźć pracy, chodzi po urzędach, firmach itp.
        2. we środę są zdjecia jak w asyscie faktu dziewczyna odwiedzą burmistrza, ten obiecuje pomoc w znalezieniu pracy...
        3. w czwartek dziewczyna rozpoczyna pracę jako mechanik samochodowy... no i oczywiscie zaraz zdjęcie jak usmarowana smarem z gołymi cycami robi coś przy samochodzie:)
        • cza_arna Re: Perełki z Faktu ;) 19.05.07, 19:12
          Ona nie byla mechanikiem tylko spawaczem :]
      • ex_sekciarz Heinrich Boll pogromca Faktu 18.05.07, 21:27
        Przczytałem kilka razy książkę "Utracona cześć Katarzyny Blum" Heinricha Bolla
        i odechciało mi się czytania Faktu,który podobnie jak Bild jest dzieckiem
        koncenrnu Springer. Świetna ksiązka, polecam. Powalająca jest mowa nad grobem
        dziennikarza-szuji, jakby zginął w obrnie Społeczeństwa przed atakami na
        wolność prasy.
    • Gość: niefakt Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.07, 10:52
      Hit zimy - wełniane staniki. Męzczyźni rzucili się do robienia na drutach
      ciepłych staników dla swoich kobiet. Obok zdjęcie dziewczyny ze stanikiem i bez.
    • Gość: aała spirale które leczą - miodzio ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 21:01

w dzisiejszym wydaniu- spirale , które leczą!

teraz mogę juz ze spokojem wyrzucic wyciete ostatnio z Faktu i włożone do butów
      Stopy, które leczą!
    • Gość: harry Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 11:30
      To są historyjki typu: Chciał się wysmarkać a wypadło mu oko!
      Takie gazety jak fakt czytają ludzie, którzy nie rozumieją Wiadomości, po prostu.
      • Gość: jaija Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.05.07, 12:59
        A najgorsze jest to, że i tak ludzie kupują i czytają - wystarczy wsiąść do
        pociągu bylejakiego (byle jakiego?) i wtedy widać płachty tej szmaty - baby,
        dziady, faceci w garniturach, kolejarze, robotnicy...
        • karoly Re: Perełki z Faktu ;) 20.05.07, 16:36
          zupelnie nie rozumiem, czemu niekturzy forumowicze tak bardzo sie oburzaja na
          istnienie "Faktu". wypisywanie banialukow jest swietym prawem tabloidow na
          calym swiecie. trzeba wyczuc konwencje. taka gazeta ma smieszyc, tumanic i
          przestraszac, no nie?
          dzieki temu np. mozna sie posmiac na tym forum. z "artykulow", ale tez z ludzi,
          ktorzy bez zastrzezen lykaja takie tresci.

przed wojna Skamandryci specjalnie wypuszczali co jakis czas lipny numer
          gazety, m. innymi po to, zeby ludzie nabrali dystansu do rewelacji prasowych, i
          nie wierzyli we wszystko co "w gazecie stojalo". co polecam uwadze takze
          czytelnikow "gazety wyborczej" ;-)

a sam chetnie bym cos ciekawego poczytal - o ataku krokodyla z klozetu, albo o
          smiercionosnym barszczu...
          • Gość: blebleble Re: Perełki z Faktu ;) IP: 80.51.140.* 20.05.07, 16:58
            ale chociaz panienki sa z tylu ciu,l ze z neta ale co tam
            BTw
            ostatnio "czytalem" ze kapiel w truskawkach cos am robi
            zenada xD
            • b-5 Re: Perełki z Faktu ;) 20.05.07, 23:52
              No ale kąpiel w truskawkach na pewno nam coś robi!
              • nekobasu Re: Perełki z Faktu ;) 21.05.07, 11:13
                z tą fascynującą językowo i fabularnie gazetą mam do bliższego czynienia od po-
                świąt wielkanocnych, kiedy to, znużona masakrującą długością trasy świnoujście-
                kraków, sięgnęłam po egzemplarz. od razu też wpadło mi w filologiczne oko
                wiekopomne zdanie, które też tu uwieczniam "dla rozkoszy i zabawy":

"19-letniemu Łukaszowi pękło serce po tym, jak przejechał go ford transit."

w tym samym numerze był też artykuł o koziej mamie (4 l.), która powiła
                pięcioraczki (albo czworaczki?), oraz artykuł o panu, który 15 lat temu
                zaciukał siekierą cała rodzinę (porywający poetycki opis ze zdaniami w
                stylu: "promienie słońca padły na siekierę, jakby chciały powstrzymać
                zbrodniarza!"), a po wyjściu z więzienia się powiesił.

zachęcona tym wszystkim, czytuję "fakt" regularnie. dzień w pracy zaczyna się
                od przeglądu wstępniaków na stronie wwww (jakże żałuję, że "fakt" nie
                zamieszcza tam całych artykułów!) i wybraniu sobie opisu dnia.

opis na dziś:

"Regina Kęsikiewicz (32 l.) wierzyła, że on się zmieni. Ale to mrzonka!
                Zrozumiała to dopiero teraz, gdy ukochany wyrzucił ją z drugiego piętra..."
    • malakserowicz pigułka gwałtu 21.05.07, 11:08
      A pamiętam jak w FAKCIE napisali, że pigułka gwałtu czyli niejakie GHB śmierdzi
      jak gnijąca pokrzywa. No chyab jakiś łysy ekspert im się wypowiadał. I dopiero
      teraz na tym forum o pigułce gwałtu Drink Testu przeczytałem żetelną informacje
      że to jest świństwo bezwonne. I parę jeszcze innych rzeczy mnie po prostu
      powaliło...
    • Gość: kuza Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.abcdata.pl 21.05.07, 16:53
      super watek ;)
      swego czasu wyczytałem wstrząsajacy artykuł o Patrycji Markowskiej
      pt "Rozwolnienie zabiło tę miłość". Autor artykułu pisal, że Patrycje porzucił
      narzeczony ponieważ miała ona sraczke spowodowana stresem przed koncertami ;))
      • Gość: jA Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.flashnet.pl 22.05.07, 05:45
        Jesteście super !
        Nawet ja tak dokładnie nie pamiętam tych wszystkich artykułów. Niesamowite.
        To znaczy, że jesteście stałymi czytelnikami FAKTu.
        domyślam się, że zaraz się będziecie wypierać. Nie my nie czytamy, ja od kogoś
        wzięłam na chwilkę itd .....
        BRAWO, czyli kumacie, że redaktorzy puszczają do Was oczko
        jA
        • Gość: blebleble Re: Perełki z Faktu ;) IP: 80.51.140.* 22.05.07, 09:54
          W dzisiejszym numerze:
          glosne chrapanie zdradzilo latynosa:
          kolumbijczyk chhial do niemiec ale nie mial paszportu. uprosil wiec rumuna by
          zabral go tirem. pewnie dalby rade gdyby nie fakt ze latynos chrapał
          porazka :P
          • Gość: vifxen Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.wroclaw.mm.pl 22.05.07, 12:18
            przezyliśmy atak komarów-mutantów... nawet sie nie zorientowałam :P kurde chyba
            zaczne czytać Fakt. dzieki za ten watek ;)
    • Gość: Jacek Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.axelspringer.pl 22.05.07, 13:25
      jesteście świetnie zorientowani w tematach o jakich piszemy. Więcej takich
      czytelników!
      • Gość: nrmnl Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:14
        nie bądź "bondź" bezczelny (-a)
    • Gość: Amy Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.it-net.pl 22.05.07, 15:23
      1. O homoseksualistach którzy chcą przespać sie z Gąsowskim
      2. O pani co wlała mężowi domestosa do wódki (dalej nie wiem jak on mogł sie
      nie zorientować)
      3. Komary mutanty
      4. o jakiejś innej pani co na zdjęciu USG zobaczyła że jej dziecko ma twarz
      Jezusa.
      5. Jezioro wódki :D
      6. Tsunami które miało zalać Warszawę i okoliczne miasta.
      7. Propozycja wybudowania morza w górach przez ministra środowiska.

W sumie: jak Fakt pisze "Lato będzie zimne" to napewno będzie upalnie.
      Jak mam zajęcia w Empiku to na przerwie idę sobie poczytać co tam w Fakcie.
      Tylko skąd oni biorą codziennie nowe morderstwa?
      • cza_arna Re: Perełki z Faktu ;) 22.05.07, 22:27
        > Tylko skąd oni biorą codziennie nowe morderstwa?

buahahaha, mój ojciec się śmieje, że Fakt to kronika kryminalna, w sumie coś w
        tym jest:D
    • Gość: ciekawylink Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.07, 10:17
      Ponoć Fakt nieźle nakłamał przy okazji strajku lekarzy
      www.hipokrates.org.pl/fakt.html
      • nekobasu Re: Perełki z Faktu ;) 15.06.07, 10:50
        opis na dziś:

"Choć z emerytury ledwie starczało mu na życie, to Jan B. (79 l.) z Łodzi na
        jedno nie żałował grosza: na przysmaki dla swej ukochanej suczki. I gdy tak
        podtykał swemu pupilowi te smakołyki pod nos, pewnie przez myśl mu nie
        przeszło, że po jego śmierci Pimcia obgryzie go do białych kości..."

mniejsza z tym, czy "Fakt" zaserwował fakt, nawet mniejsza z
        prawdopodobieństwem (lub niepodobieństwem) wydarzenia - ale ta powalająca
        ekspresja języka!!
        • Gość: MAŁA_MI Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:18
          Hiciorem dla mnie był artykuł o tym, że rosyjskie byki przychodzą do nas i
          uwodzą nasze byki :)) I był olbrzymi tytuł na pierwszej stronie: ROSYJSKIM
          BYKOM GEJOM MÓWIMY NIE!!!!!!
    • Gość: mada Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.echostar.pl 21.06.07, 00:12
      No i to jest niezłe podsumowanie wątku:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4239166.html
    • Gość: ella Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:00
      a to wszystko dlatego, ze jak sie okazalo po falszywym liscie Betanki, fakt
      sprawdza wiadomosci...po wydrukowaniu :)
      • Gość: mada Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.echostar.pl 21.06.07, 21:07
        Nie sprawdza, ale sama tworzy "fakty"..
        Przecież ściema z listem, jest tak oczywista! Teraz powiedzą, że ich k t o ś
        wprowadził w błąd. Oni, biedni i naiwni, uwierzyli i czym prędzej ujawnili
        społeczeństwu kolejną mrożącą krew w żyłach historię. A głąby czytające tą
        szmatę pewnie dadzą wiarę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka