pynky Ja pamietam 18.05.07, 14:14 pamiętam historię o chlopach na pomorzu czy wielkopolsce co z widlami ganili jakies wilkolaki po lesie, bo im bydlo pozera a skad oni kolesi do tego zdjecia wytrzasneli, to nigdy nie wpdane, duzy szacunek takie twarze i widly i ubrania to chyba ostatnio to byly w XIV wieku i w fakcie wlasnie a swoją drogoą czemu nikt im się do dupy nie dobierze i zakarze publikowania klamstw w postaci wydarzen Mozna cos takiego zrobić dla przykladu, kiedy orson wells w latach trzydziestych nadawal swoją audycje "wojnaa światów" - taką ksiązke sf i kolejne odcinki byly podawane w formie niusów czyli wydarzen, dzwonili ludzie mowili ze kosmici atakuja, serwisy itp (swoją drogą zapanowala straszna psychoza w stanach) to zakazano takich widowisk tj podawania nieprawdziwych informacji w formie wiadomisci/wydażeń - nie wiem jak jest w polsce to czemu do cholery nie mozna zrobić czegoś takiego z gazetami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca :p Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.aster.pl 18.05.07, 14:39 wydaje mi się że oskarżanie dziennikarzy tejże "gazety" o to, że piszą głupoty jest bez sensu - to jest ich praca i może ktoś (czytaj szefowie) każe im pisać takie bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masiej Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.chello.pl 18.05.07, 15:44 Przecież tam szanowna Frytka pracowała to czego się po nich spoedziewać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe a takie cos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:12 serial o chomiku, co np. swoja pania pilnowal jako ochroniarz, albo z kamerka latal i nagrywal intymne spotkania swej pani i donosil jej chlopakowi? a czy ktos o jeziorze wodki wspomnial? zreszta ostatni wyczyn z krowami leppera chorymi na bse tez niezly. jutro tez spodziewam sie niezgorszego kawalka bulwaru w "fakcie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: a takie cos? IP: *.merinet.pl 22.05.07, 20:10 Ten chomik ma swoja klatkę u nas w redakcji! zapraszam ! Odpowiedz Link Zgłoś
meetsue Re: Perełki z Faktu ;) 18.05.07, 18:39 nie no chyba też zacznę czytać, bo po prostu ubawiłam się do łez po tych waszych opowieściach. dobre na zły dzień. można się uśmiać porządnie swego czasu moja mama kupowała Fakt... na szczęście zaprzestała już dawno. wtedy jednak zdarzało mi się czasem rzucić okiem na to co tam piszą i przyznam, że bardzo się irytowałam. teraz mnie to po prostu śmieszy... widocznie na pewne rzeczy w tym kraju szkoda nerwów już, tylko pozostaje śmiech :) a poważnie, to trochę żałosne, że ktoś wymyśla takie głupoty. podpiera je fikcyjnymi wypowiedziami, dorzuca zdjęcia nie wiadomo skąd (jednego dnia ta sama osoba jest "znanym chirurgiem" a drugiego "mieszkańcem kamienicy na ul. Szerokiej" a trzeciego jeszcze "bezdomnym Jankiem") a co poniektórzy czytają to z wypiekami na twarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.trzebinia.msk.pl 18.05.07, 19:23 ja pamiętam taki cykl: 1. we wtorek w fakcie, są perypetie 23 letniej dziewczyny, lekko przy kości, nie może znaleźć pracy, chodzi po urzędach, firmach itp. 2. we środę są zdjecia jak w asyscie faktu dziewczyna odwiedzą burmistrza, ten obiecuje pomoc w znalezieniu pracy... 3. w czwartek dziewczyna rozpoczyna pracę jako mechanik samochodowy... no i oczywiscie zaraz zdjęcie jak usmarowana smarem z gołymi cycami robi coś przy samochodzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
cza_arna Re: Perełki z Faktu ;) 19.05.07, 19:12 Ona nie byla mechanikiem tylko spawaczem :] Odpowiedz Link Zgłoś
ex_sekciarz Heinrich Boll pogromca Faktu 18.05.07, 21:27 Przczytałem kilka razy książkę "Utracona cześć Katarzyny Blum" Heinricha Bolla i odechciało mi się czytania Faktu,który podobnie jak Bild jest dzieckiem koncenrnu Springer. Świetna ksiązka, polecam. Powalająca jest mowa nad grobem dziennikarza-szuji, jakby zginął w obrnie Społeczeństwa przed atakami na wolność prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niefakt Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.07, 10:52 Hit zimy - wełniane staniki. Męzczyźni rzucili się do robienia na drutach ciepłych staników dla swoich kobiet. Obok zdjęcie dziewczyny ze stanikiem i bez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aała spirale które leczą - miodzio ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 21:01 w dzisiejszym wydaniu- spirale , które leczą! teraz mogę juz ze spokojem wyrzucic wyciete ostatnio z Faktu i włożone do butów Stopy, które leczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 11:30 To są historyjki typu: Chciał się wysmarkać a wypadło mu oko! Takie gazety jak fakt czytają ludzie, którzy nie rozumieją Wiadomości, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.05.07, 12:59 A najgorsze jest to, że i tak ludzie kupują i czytają - wystarczy wsiąść do pociągu bylejakiego (byle jakiego?) i wtedy widać płachty tej szmaty - baby, dziady, faceci w garniturach, kolejarze, robotnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
karoly Re: Perełki z Faktu ;) 20.05.07, 16:36 zupelnie nie rozumiem, czemu niekturzy forumowicze tak bardzo sie oburzaja na istnienie "Faktu". wypisywanie banialukow jest swietym prawem tabloidow na calym swiecie. trzeba wyczuc konwencje. taka gazeta ma smieszyc, tumanic i przestraszac, no nie? dzieki temu np. mozna sie posmiac na tym forum. z "artykulow", ale tez z ludzi, ktorzy bez zastrzezen lykaja takie tresci. przed wojna Skamandryci specjalnie wypuszczali co jakis czas lipny numer gazety, m. innymi po to, zeby ludzie nabrali dystansu do rewelacji prasowych, i nie wierzyli we wszystko co "w gazecie stojalo". co polecam uwadze takze czytelnikow "gazety wyborczej" ;-) a sam chetnie bym cos ciekawego poczytal - o ataku krokodyla z klozetu, albo o smiercionosnym barszczu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blebleble Re: Perełki z Faktu ;) IP: 80.51.140.* 20.05.07, 16:58 ale chociaz panienki sa z tylu ciu,l ze z neta ale co tam BTw ostatnio "czytalem" ze kapiel w truskawkach cos am robi zenada xD Odpowiedz Link Zgłoś
b-5 Re: Perełki z Faktu ;) 20.05.07, 23:52 No ale kąpiel w truskawkach na pewno nam coś robi! Odpowiedz Link Zgłoś
nekobasu Re: Perełki z Faktu ;) 21.05.07, 11:13 z tą fascynującą językowo i fabularnie gazetą mam do bliższego czynienia od po- świąt wielkanocnych, kiedy to, znużona masakrującą długością trasy świnoujście- kraków, sięgnęłam po egzemplarz. od razu też wpadło mi w filologiczne oko wiekopomne zdanie, które też tu uwieczniam "dla rozkoszy i zabawy": "19-letniemu Łukaszowi pękło serce po tym, jak przejechał go ford transit." w tym samym numerze był też artykuł o koziej mamie (4 l.), która powiła pięcioraczki (albo czworaczki?), oraz artykuł o panu, który 15 lat temu zaciukał siekierą cała rodzinę (porywający poetycki opis ze zdaniami w stylu: "promienie słońca padły na siekierę, jakby chciały powstrzymać zbrodniarza!"), a po wyjściu z więzienia się powiesił. zachęcona tym wszystkim, czytuję "fakt" regularnie. dzień w pracy zaczyna się od przeglądu wstępniaków na stronie wwww (jakże żałuję, że "fakt" nie zamieszcza tam całych artykułów!) i wybraniu sobie opisu dnia. opis na dziś: "Regina Kęsikiewicz (32 l.) wierzyła, że on się zmieni. Ale to mrzonka! Zrozumiała to dopiero teraz, gdy ukochany wyrzucił ją z drugiego piętra..." Odpowiedz Link Zgłoś
malakserowicz pigułka gwałtu 21.05.07, 11:08 A pamiętam jak w FAKCIE napisali, że pigułka gwałtu czyli niejakie GHB śmierdzi jak gnijąca pokrzywa. No chyab jakiś łysy ekspert im się wypowiadał. I dopiero teraz na tym forum o pigułce gwałtu Drink Testu przeczytałem żetelną informacje że to jest świństwo bezwonne. I parę jeszcze innych rzeczy mnie po prostu powaliło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuza Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.abcdata.pl 21.05.07, 16:53 super watek ;) swego czasu wyczytałem wstrząsajacy artykuł o Patrycji Markowskiej pt "Rozwolnienie zabiło tę miłość". Autor artykułu pisal, że Patrycje porzucił narzeczony ponieważ miała ona sraczke spowodowana stresem przed koncertami ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jA Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.flashnet.pl 22.05.07, 05:45 Jesteście super ! Nawet ja tak dokładnie nie pamiętam tych wszystkich artykułów. Niesamowite. To znaczy, że jesteście stałymi czytelnikami FAKTu. domyślam się, że zaraz się będziecie wypierać. Nie my nie czytamy, ja od kogoś wzięłam na chwilkę itd ..... BRAWO, czyli kumacie, że redaktorzy puszczają do Was oczko jA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blebleble Re: Perełki z Faktu ;) IP: 80.51.140.* 22.05.07, 09:54 W dzisiejszym numerze: glosne chrapanie zdradzilo latynosa: kolumbijczyk chhial do niemiec ale nie mial paszportu. uprosil wiec rumuna by zabral go tirem. pewnie dalby rade gdyby nie fakt ze latynos chrapał porazka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vifxen Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.wroclaw.mm.pl 22.05.07, 12:18 przezyliśmy atak komarów-mutantów... nawet sie nie zorientowałam :P kurde chyba zaczne czytać Fakt. dzieki za ten watek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.axelspringer.pl 22.05.07, 13:25 jesteście świetnie zorientowani w tematach o jakich piszemy. Więcej takich czytelników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nrmnl Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:14 nie bądź "bondź" bezczelny (-a) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.it-net.pl 22.05.07, 15:23 1. O homoseksualistach którzy chcą przespać sie z Gąsowskim 2. O pani co wlała mężowi domestosa do wódki (dalej nie wiem jak on mogł sie nie zorientować) 3. Komary mutanty 4. o jakiejś innej pani co na zdjęciu USG zobaczyła że jej dziecko ma twarz Jezusa. 5. Jezioro wódki :D 6. Tsunami które miało zalać Warszawę i okoliczne miasta. 7. Propozycja wybudowania morza w górach przez ministra środowiska. W sumie: jak Fakt pisze "Lato będzie zimne" to napewno będzie upalnie. Jak mam zajęcia w Empiku to na przerwie idę sobie poczytać co tam w Fakcie. Tylko skąd oni biorą codziennie nowe morderstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
cza_arna Re: Perełki z Faktu ;) 22.05.07, 22:27 > Tylko skąd oni biorą codziennie nowe morderstwa? buahahaha, mój ojciec się śmieje, że Fakt to kronika kryminalna, w sumie coś w tym jest:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawylink Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.07, 10:17 Ponoć Fakt nieźle nakłamał przy okazji strajku lekarzy www.hipokrates.org.pl/fakt.html Odpowiedz Link Zgłoś
nekobasu Re: Perełki z Faktu ;) 15.06.07, 10:50 opis na dziś: "Choć z emerytury ledwie starczało mu na życie, to Jan B. (79 l.) z Łodzi na jedno nie żałował grosza: na przysmaki dla swej ukochanej suczki. I gdy tak podtykał swemu pupilowi te smakołyki pod nos, pewnie przez myśl mu nie przeszło, że po jego śmierci Pimcia obgryzie go do białych kości..." mniejsza z tym, czy "Fakt" zaserwował fakt, nawet mniejsza z prawdopodobieństwem (lub niepodobieństwem) wydarzenia - ale ta powalająca ekspresja języka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAŁA_MI Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:18 Hiciorem dla mnie był artykuł o tym, że rosyjskie byki przychodzą do nas i uwodzą nasze byki :)) I był olbrzymi tytuł na pierwszej stronie: ROSYJSKIM BYKOM GEJOM MÓWIMY NIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.echostar.pl 21.06.07, 00:12 No i to jest niezłe podsumowanie wątku: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4239166.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:00 a to wszystko dlatego, ze jak sie okazalo po falszywym liscie Betanki, fakt sprawdza wiadomosci...po wydrukowaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.echostar.pl 21.06.07, 21:07 Nie sprawdza, ale sama tworzy "fakty".. Przecież ściema z listem, jest tak oczywista! Teraz powiedzą, że ich k t o ś wprowadził w błąd. Oni, biedni i naiwni, uwierzyli i czym prędzej ujawnili społeczeństwu kolejną mrożącą krew w żyłach historię. A głąby czytające tą szmatę pewnie dadzą wiarę. Odpowiedz Link Zgłoś