makaluu 11.05.07, 00:44 Jakie najbardziej absurdalne artykuły przeczytaliście w Fakcie? Ja do tej pory nie moge zapomiec o 1. wielorybie, który płynął Wisłą 2. Mgłach(dymach, parach...), które unosza sie nad cmentarzem a sa to duchy zmarłych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasi3k1 Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 08:56 ostatnio: 1 Ufo porwalo chlopa i pobralo mu krew w zamina dostal pewne nr w tottka 1,2,3,4,5,6, 2: chlop oszukany przez ufo podali mu bledne numery 3: chlop sklada zawiadomienie do prokuratury na ufo 4:cycki rosna od platkow kwitow paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 11:14 nie od kwiatów!!!! Ttytuł brzmiał "Od kapusty rosną biusty" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Perełki z Faktu ;) IP: 213.218.116.* 17.05.07, 11:22 Poważnie było coś takiego ;D chyba zacznę Fakt kupować :P Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Perełki z Faktu ;) 18.05.07, 18:34 kasi3k1 napisała: > ostatnio: > > 1 Ufo porwalo chlopa i pobralo mu krew w zamina dostal pewne nr w tottka > 1,2,3,4,5,6, > 2: chlop oszukany przez ufo podali mu bledne numery > 3: chlop sklada zawiadomienie do prokuratury na ufo UMARŁAM:D:D:D:D:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 11:34 Dzisiaj zapodali o ataku komarów- mutantów :) Że o wiele większe niż normalnie, bo "mały lepsze warunki rozwoju. To gdzie wobec tego ta "mutacja". Ja jakoś mutantów zaobserwować nie mogę :D A już w szczególności rzucających się na mnie hordami przy każdej pogodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 12:22 Bzdurnej gazety w życiu nie widziałam, no może dawniejsze Skandale dorównywały poziomowi.No ale skoro Fakt wychodzi to znaczy że jest zapotrzebowanie na różne,dziwaczne pierdołki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 12:29 Jeszcze wyszperałam na ich stronie reklamę wydania Biblii, z, uwaga, cytuję: "Błogosławieństwo Ojca Świętego Jana Pawła II z odręcznym podpisem, udzielone 19 marca bieżšcego roku. Do tej pory żadna z polskich biblii nie miała takiego błogosławieństwa." No jakoś się nie dziwię że inni tego nie mają :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel springer sux Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.smstv.pl 13.05.07, 12:02 kasiaba1 napisała: > Jeszcze wyszperałam na ich stronie reklamę wydania Biblii, z, uwaga, cytuję: > "Błogosławieństwo Ojca Świętego Jana Pawła II z odręcznym podpisem, udzielone > 19 marca bieżšcego roku. Do tej pory żadna z polskich biblii nie miała takiego > błogosławieństwa." > No jakoś się nie dziwię że inni tego nie mają :D Handel odpustami to nie nowość, nie dziwi nikogo reformacja i uraza do religii z wiarą mająca tyle wspólnego, co krzesło z krzesłem elektrycznym. Patrząc na tutejsze wpisy skomentuję to krótko: wolny rynek. Niektórzy wolą szumny i dupnej wielkości nagłówek z artiklem na 10-18 zdań, bo tyle są w stanie przeczytać. Na kiblu bym zdążył, choć nie zwykłem siedzieć tam dłużej niż 2 minuty. Se la wi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Fakt IP: *.axelspringer.pl 22.05.07, 13:19 To dzięki Wam, jesteśmy największą gazetą w Polsce.Dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Perełki z Faktu ;) 15.06.07, 13:45 > Niektórzy wolą szumny i dupnej wielkości nagłówek z artiklem na 10-18 zdań, > bo tyle są w stanie przeczytać. Na kiblu bym zdążył, choć nie zwykłem > siedzieć tam dłużej niż 2 minuty. Myślę, że właśnie pod tym kątem jest ta gazeta skrojona. Najpierw na kiblu obalisz cały artykuł, a potem masz się jeszcze czym podetrzeć. Moim zdaniem FAKT powinien być wydawany na supermiękkim, trójwarstwowym papierze dla większego komfortu. ;) A tak serio, to najbardziej mnie zastanawia, czy "dziennikarze", którzy piszą w tej gazecie naprawdę są takimi idiotami, czy tylko ze swoich czytelników robią idiotów?? Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 12:41 salimis napisała: > Bzdurnej gazety w życiu nie widziałam, no może dawniejsze Skandale dorównywały > poziomowi.No ale skoro Fakt wychodzi to znaczy że jest zapotrzebowanie na > różne,dziwaczne pierdołki. Żony znajoma z pracy, stwierdziła pewnego razu autorytatywnie: Najlepsza gazeta to "Fakt" I co?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
katarz1 Konkurs "biustowy" 17.05.07, 08:56 Był tam tez kiedys konkurs na najładniejszy biust. Publikowane były zdjęcia pań od pasa w góre w stroju Ewy, wraz z krótka notatka kim jest pani i kto przysłał zdjęcie. Zauważyłam ciekawą prawidłowość: panie zwykle miały 18-22 lata, na imię Kasia lub Ania, a zdjęcie przysyłali najczęściej ich narzeczeni w wieku 35-40. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofcia Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 12:43 Zdecydowanie motyw wieloryba jest od dawna moim faworytem :D Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 12:47 ja tam, nie daję dziadom zarobić! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 21:37 Popieram. Nie tykam niczego co firmuje springer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:40 ,,dzięki żabom przestalem pić" czy cos w tej formie to bylo o kolesiu ktory szedł po pijaku wzdłuż jeziora i uslyszał żaby ktore kazału mu przestac pić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.merinet.pl 22.05.07, 20:12 Pozdrów red. Maleszkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 12:53 Ale...ja nigdy nie czytałam Faktu, a o tym wielorybie też słyszałam. To co? Z tym wielorybem to lipa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asocial Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.Red-88-6-232.staticIP.rima-tde.net 12.05.07, 02:03 do tej pory opowiadam jako swietna anedote o artykulach: 1. rodzenstwo jechalo samochodem, chlopak prowadzil. jechali przez jakis las, zderzyli sie z dzikiem, ktory przelecial przez przednia szybe i wyladowal na siostrze. skoro juz tam wyladowal to ja ZGWALCIL 2. o ogrodzie botanicznym, w ktorym TAJEMNICZY OSOBNIK rozdeptal PRAWIE na smierc jakas tam roslinke. cudem ja odratowano i podlaczono do jakis receptorow(???) i zaproszono grupe studentow(ech, te wyksztalciuchy). kiedy eden z chlopakow przechodzil kolo zdeptanej wczesniej rosliny maszyna zaczela szalec i w ten oto sposob dokonano niesamowitego odkrycia: rosliny odczuwaja STRACH!!!! co wiecej, mysla i czuja i to na pewno ten student pare dni wczesniej podeptal roslinke... zawsze sie zastanawialam ile babc potem mialo problem ze zjedzeniem marchewki. 3. historia o sasiedzie, ktory notorycznie gwalcil psa innego mieszkanca bloku na podworku. + zdjecie bezzebnego faceta i owczarka niemieckiego ze smutnym spojrzeniem. to sie nazywa Tematy Z Dupy Wziete ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.07, 02:47 wy chyba żartujecie... ktoś takie rzeczy pisze i ludzie to czytają?! O.O Odpowiedz Link Zgłoś
qb_w Re: Perełki z Faktu ;) 13.05.07, 11:25 to prawda :) moim zdaniem tez motyw z wielorybem najlepszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JD motyw z wielorybem... IP: *.range81-157.btcentralplus.com 13.05.07, 13:49 ...to oni chyba z brytyjskich gazet wzieli pare miesiecy temu rzeczywiscie zaplatal sie (przepraszam, zupelnie nie znam sie na biologii, moze to byl jakis mniejszy osobnik z rodziny) nazwijmy go wieloryb. Dotarl Tamiza do Londynu i usilowano go ogratowac. Niestety biedak nie przezyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JD Re: motyw z wielorybem... IP: *.range81-157.btcentralplus.com 13.05.07, 13:49 odratowac mialo byc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 09:42 Gość portalu: naiwna napisał(a): > wy chyba żartujecie... ktoś takie rzeczy pisze i ludzie to czytają?! Nie wiem czy ta historia nadaje się tutaj czy w temacie "zasłyszane w środkach komunikacji zbiorowej"... Pociąg, w przedziale kilka osób (między innymi trzej panowie w garniturach) rozmowa między nimi" -trzeba by coś poczytać - pierwszy wyciąga "fakt" -ja mam "wyborczą" - drugi wyciąga "wyborcza" -wolę fakt bo są krótsze i ciekawsze artykuły... Swoją droga zauważyłem coś ciekawego. Większość kolejarzy czyta fakt. Nie wiem od czego to zależy (może cena). Jeśli ja jadę pociągiem a ma 1zł to wolę się wynudzić przez 2,5h patrząc za okno niż kupić fakt. raz się dałem wrobić (miał być atlas motoryzacji) był, na papierze podłej jakości (takiej Faktowej) kilkanaście stron zdjęć z króciutkimi podpisami (jak to we Fakcie). Szkoda gadać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agulaszek Re: Perełki z Faktu ;) 15.05.07, 00:05 Nie no to przebija wszystko,muszę iść po szmatkę do ekranu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 14:44 Gość portalu: asocial napisał(a): > do tej pory opowiadam jako swietna anedote o artykulach: > > 1. rodzenstwo jechalo samochodem, chlopak prowadzil. jechali przez jakis las, > zderzyli sie z dzikiem, ktory przelecial przez przednia szybe i wyladowal na > siostrze. skoro juz tam wyladowal to ja ZGWALCIL madry wie co mowi, glupi mowi co wie... ridaz-unit.marymont.pl/forum/viewtopic.php?p=70755 btw. strona oczywiscie spreparowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vixo Re: Perełki z Faktu ;) IP: 80.50.166.* 14.05.07, 16:27 ja coś pamiętam o chomikach - mordercach, jeden miał na imię Diablo bodajże (czytałam komuś przez ramię w tramwaju, więc mogę się mylić) Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: Perełki z Faktu ;) 14.05.07, 18:32 Mnóstwo tego! ;] 1. Akcja chomik: chomik, biorący udział w walkach, podglądający baraszkującą młodą parę, chomik - bohater itd.. 2. Aby biust był jędrny, wystarczy rano wyjść toples na balkon. 3. Od kwiatów rosną piersi. 4. Cały cykl "Instytut Faktu", czyli punkt 2 i 3 + wspólne spanie skraca życie, w Tłusty Czwartek Polacy mają największą chęć na siebie i inne tego typu pierdoły, poparte słowami "lekarzy". 5. Mój ulubieniec: 40-letni prawiczek, dla którego cała Polska szukała partnerki. (PS: Pózniej Pan Prawiczek był adwokatem w odcinku magdy m. oraz prowadził sklep z futrami, również w Fakcie) 6. Magiczne okulary rozbierające kobiety. 7. Pewien facet miał dar patrzenia przez ścianę. 8. Ufologia. Debeściak z tego faktu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Perełki z Faktu ;) IP: 64.34.251.* 14.05.07, 18:39 > 5. Mój ulubieniec: 40-letni prawiczek, dla którego cała Polska szukała > partnerki. (PS: Pózniej Pan Prawiczek był adwokatem w odcinku magdy m. oraz > prowadził sklep z futrami, również w Fakcie) jak mu to sprawdzili czy ma gwint w kakaowym oczku zerwany??? :DDD :)))))) nie jestem z onr-u ale tez nie jezdze na love parade:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.chello.pl 16.05.07, 20:08 jeśli nie widzisz różnicy między prawiczkiem a dziewicą (odnośnie do mężczyzn) to Ci bardzo współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu_zrobil_kupe Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 01:12 U mnie na socjologii pani doktor powiedziała że jak socjolog czyta fakt to tak jakby rozmawiał z drugim socjologiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.07, 07:29 Cykl artykułów o kobiecie z Wrocławia, która by uratować świat przed zagładą musi znaleźc specjalny chip w piramidzie Cheopsa w Egipcie. Chip schowały przed tysiącami lat obce cywilizacje, a z panią kontaktowało się telepatycznie dwóch mieszkańców Atlantydy, żeby jej wskazać właściwe miejsce. Fakt pisał, że Pani już właśnie jedzie szukać chipa, bo koniec jest blisko. Jakoś słuch po niej zaginął, za to świat dalej istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Perełki z Faktu ;) IP: 62.29.170.* 16.05.07, 15:12 Skoro istnieje, to znaczy ze znalazla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:17 a może to byli Kasjopejanie i Plejadanie?? A chip to ukryty czakram mocy który ma ochronić pewne miejsca na planecie przez zagładą?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:52 O tym chyba było też w "Nie do wiary". Odpowiedz Link Zgłoś
wampirius Re: Perełki z Faktu ;) 16.05.07, 17:13 zakazać faktu, se i innych bzdetów Odpowiedz Link Zgłoś
moloko007 Re: Perełki z Faktu ;) 16.05.07, 17:16 Dla mnie gazeta na "F" to w ogóle jakas pomyłka, ale najgorsze jest to, że ludzie czytają te wszystkie bzdury i Fakt świetnie sie sprzedaje....żenada!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Perełki z Faktu ;) 16.05.07, 17:53 w zeszlym roku glosny byl artyykul w Fakcie o pewnej wiosce zdaje sie gdzies na na pomorzu zachodnim...pamietacie? O tym jak napisano ze w jeziorze jest wodka i chlopi podjezdzaja beczkowozami lub chlepcą stojac nad brzegiem? O tym artykule bylo w GW... bo oczywiscie z wodka to byla sciema, ale wioska istnieje i po tym jak ukazal sie artykul w Fakcie mieszkancy gotowi byli zlinczowac kazdego dziennikarza ktory sie tam pojawil (wg relacji dziennikarzy GW ktorzy sie tam wybrali). I w GW napisali ze cala wies tonie we wstydzie a jeden mlody chlopak powiedzial podobno ze zadna baba w okolicy juz sie z nim nie ozeni jak powie z jakiej wsi pochodzi.. No ale Fakt sie wtedy popisal... dali chlopu 50zl zeby wsiadl na traktor z przyczepa i wielka beczka z tylu...innemu zeby pochylil sie nad jeziorem i udawal ze pije... Straszne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:11 to było w Wielkopolsce, mieszkam niedaleko tej wioski i wierzcie mi - była potem masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 17:47 rosomak pożerający króliki unieszkodliwiony przez guślarkę i miejscowego proboszcza z wiankiem czosnku na szyi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.toya.net.pl 16.05.07, 18:13 Ja pamietam, jak w zeszłym roku w kwietniu, przechodząc obok kiosku przeczytałsm na banerze (reklamie)???, czy co oni tam wywieszają, cyt: W tym roku lata nie będzie,w lipcu max. temp 15 stopni, deszcze i wichury.... Jak zdychałam z upału, to powtarzałam sobie: Wszystko przez ten pie..ny Fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cza_arna Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.omi.pl 16.05.07, 21:21 Hehe, kiedyś napisali, że w styczniu mialo być +20 stC. :D, oczywiście było zimno. O tym lecie też czytałam, oczywiście był upał, a na tegoroczną majówką pisali, że będzie ciepło, wręcz upalnie, a było zimno i deszczowo. Ale przynajmniej już wiemy, że z pogodą mają zawsze na odwrót:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: against Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.e-wro.net.pl 16.05.07, 22:47 Prognozy pogody w Fakcie to w ogóle osobna historia. Kilka miesiędy naprzód pisze, że lato będzie gorące albo zima ciepła i że tylko ich prognozy jakiegoś tam nieznanego biura się sprawdzają. Najbardziej mnie rozbawiło jak kiedyś po prognozie o gorącym lecie zmyślili informację, że ludzie po ich artykule masowo wykupują w sklepach wentylatory i zrobili zdjęcie jakiejś sfingowanej kolejki w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pioter Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.05.07, 19:51 Dla mnie najgłupsza rzeczą jaką czytałem w Fakcie był artykuł (ilustrowany zdjęciami z charakterystycznymi zaciemnionymi oczami) o osiedlowym zwyrodnialcu, który zgwałcił przy klatce schodowej, na oczach przechodniów, MAŁEGO KUNDELKA - a mieszkańcy kwestują na psychologa dla tego psiaka. uffff tabloidy są generalnie ok, ale jeśli ktoś traktuje je zbyt poważnie to powinien się leczyć. poza tym ci polscy dziennikarze z Faktu nie mają wstydu, o dobrym guście nie wspominając, oni naprawdę taplają się w prasowym szambie i wciągają do tego szamba czytelników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Perełki z Faktu ;) IP: 83.143.100.* 16.05.07, 21:24 ......a ja widziałem raz w autobusie u gościa siedzącego obok mnie - na ostatniej stronie Faktu był dup.y tytuł "Czarne dziury wciągaja ludzi(...)". Śniło mi się to przez kilka tygodni. Buhahahahahha........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.aster.pl 16.05.07, 22:45 Czym się różni "oczywisty fakt" (cyt. za J.K.) od Faktu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anim Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 23:24 To z tym wielorybem to nieprawda???? Odpowiedz Link Zgłoś
ohida Re: Perełki z Faktu ;) 16.05.07, 23:52 Dla wszystkich niewtajemniczonych w historię wieloryba z Faktu - ten news pojawił się mniej więcej w okresie, kiedy w Bałtyku zaobserwowano jakiegoś humbaka. Dziennikarze Faktu odkryli, że to jednak jest wieloryb, a co więcej, że on płynie Wisłą w stronę Warszawy! Ratujcie się ludziska!!! Wieloryb morderca jest już coraz bliżej!!! Dopłynął już do Włocławka!!! I tak dalej, poparte zeznaniami "naocznych" świadków. Super :))) Pikanterii całej sprawie dodaje fakt, że wieloryby są słonowodne, ale cóż, widocznie ten diabelski pomiot, który szarżował Wisełką w nosie miał zawartość soli, tudzież cukru w cukrze i mało brakowało, aby jeszcze lądem poszusował. Bardzo wysoko na mojej prywatnej liście faktowych przebojów był art. o żabie... w słoiku ogórków kiszonych. Na jednym zdjęciu słoik, na innym żaba :))) Plus jakiś poruszony czytelnik, który słoik z żabą kupił i o mało co nie zjadł płaza. Żaba? W ogórkach? Wkrótce czas na dżdżownice w orzeszkach ziemnych... Racja, chomiki też wałkowali. Było o walkach chomików (takie walki psów lub byków na mikro skalę, parafrazując znany dowcip chciałoby się rzec: jaki kraj, tacy terroryści). Chomiki cechowały się zajadłą, krwiożerczą chęcią mordu i miały bardzo osobliwe imiona, Rambo, Diablo, Azazel i inne tego typu ;) Ostatnio Fakt straszył rzucanym na całą stronę zdjęciem makro... roztocza, które czycha na niewinnych ludzi, by się w nich podstępnie wgryzać. Fajnie jest. Bardzo jestem wdzięczna, za fakt :) wykładania Faktu przy kasach w jednej z sieci supermarketów. Kolejki mi nie straszne - umilam sobie czas czytaniem, cała gazetka akurat na przeciętny ogonek do kasy. I zawsze się człowiek dowie czegoś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.chello.pl 17.05.07, 00:06 narysowane stopy, z poleceniem, aby je wciąć i włożyć do butów - były bowiem "napełnione" dobrą energią jakiegoś gościa typu "ręce które leczą" XDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krejzi Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:01 nooo, niewiarygodne, ze niektórzy naprawde to wycinali i wkładali do butów... :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Perełki z Faktu ;) 19.05.07, 14:51 Gość portalu: ania napisał(a): > narysowane stopy, z poleceniem, aby je wciąć i włożyć do butów - były bowiem > "napełnione" dobrą energią jakiegoś gościa typu "ręce które leczą" XDDDD F. nie czytam ale ten watek - owszem ku ogromnej uciesze własnej :) Stopa mnie rozwalila a juz sadzilam ze biedny zgwalcony przez bezzebnego menela - owczarek o smutnych oczkach - bedzie moim "zwyciezca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 08:38 ja pamiętam mordercze korniki Odpowiedz Link Zgłoś
zostatniejchwili -----Fakt wymięka przy Żółci!----- 17.05.07, 10:10 Poczytajcie Żółć - Fakt wymięka. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinn1980 Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 13:27 To i ja dodam swoje 3 grosze: Rosyjscy rybacy złowili ufoludka ale tak się przestraszyli, że go zjedli. Wszystko uwiecznione na telefonie komórkowym, czyli kilka niskiej jakości zdjęć ufoludka. Jak dla mnie to tym ufoludkiem był sporej wielkości jesiotr sfotografowany od strony brzucha, FAKTycznie na pierwszy rzut oka przypominał jakąś dziwną postać. Odpowiedz Link Zgłoś
rilley Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 13:51 www.press.pl/press/pokaz.php?id=1023 Numer 5 (124) 15.05 - 14.06 2006 Fikcja jest zwykle bardziej atrakcyjna od prawdy. Tylko dlaczego piszą ją dziennikarze? Wieloryb z Wisły wyjęty (...)"Danuta Gębczyk, sołtys wsi Rybaki, w rzeczywistości żadnego wieloryba nie widziała. – Panowie z „Faktu” poprosili mnie i sąsiadów o pozowanie do zdjęcia w plenerze. Mieliśmy wskazywać na Wisłę. Na jaki temat będzie artykuł, nie powiedzieli – mówi. – Na rozmowę z „Faktem” zgodziłem się niechętnie, bo nie mam zaufania do tego tytułu. Dziennikarz zarzekał się jednak, że przygotowuje rzetelny materiał. Pytał głównie o to, w jaki sposób działa śluza. Dopiero na końcu padło pytanie, co by się stało, gdyby w Wiśle pojawił się wieloryb. Powiedziałem, że to niemożliwe, bo woda w rzece jest dla niego za słodka – relacjonuje spotkanie z reporterem „Faktu” Stanisław Krzyżelewski, zastępca kierownika włocławskiego Inspektoratu Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej. Chce napisać skargę na nieetyczne postępowanie „Faktu” do Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich. – Przestaję rozmawiać z dziennikarzami. Macie w swoim środowisku bagno, którego nie potraficie wyczyścić – zżyma się Krzyżelewski. (...) – Kiedyś dostałem polecenie napisania tekstu, który zachwalałby doskonały wpływ maseczki z męskiej spermy na kobiecą cerę. Kazano mi też napisać, że uprawianie seksu pięć razy w tygodniu gwarantuje w tym czasie spadek wagi o pięć kilogramów. Znany seksuolog, do którego zadzwoniłem, odmówił jednak potwierdzenia tych rewelacji – opowiada były dziennikarz „Faktu”. Kiedy powiedział szefowi o problemie uwiarygodnienia tekstu przez naukowy autorytet, ten kazał mu szukać do skutku seksuologa, który wypowie się tak, jak chce gazeta. Dziennikarz odmówił napisania tekstu i artykuł nie powstał. Zdradza jednak, że „Fakt” potrafi znaleźć wyjście z podobnych sytuacji. – W takich przypadkach gazeta zamawia zdjęcie w Agencji Fotograficznej Mazur. Wystarczy powiedzieć, że potrzebny jest mężczyzna około czterdziestki w białym kitlu. Podpisać już można dowolnie – mówi dziennikarz. (...) Wymyślaniem fikcyjnych historii zajmuje się w „Fakcie” dział Wydarzenia – nazywany w redakcji działem TZDW (tematy z d... wyjęte). Wbrew pozorom praca kreatorów rzeczywistości nie jest dla nich zabawna. – Szef działu Wydarzenia Hubert Biskupski nie pozwalał wyjść do domu, dopóki nie zmyślimy kilku historii – mówi dziennikarz. W takich okolicznościach powstał pomysł cyklu tekstów o chomikach. Zwierzątko z zamontowaną na grzbiecie kamerą zdobyło dowód niewierności małżonki („Zwierzak nagrał dowód zdrady swego pana”, „Fakt” 191/2005). Dzięki innemu chomikowi wyposażonemu w minikamerę „rodzice Ani poznali wstrząsającą prawdę o swojej córce”. Nastolatka zamiast się uczyć, figlowała bowiem ze swoim chłopcem (8 stycznia br.). „Fakt” znalazł też dla chomików inne zastosowania. 16 lutego br. doniósł o krwawych walkach chomików, modnych ostatnio w półświatku. Zmuszane torturami do agresji zwierzątka zadawały sobie śmierć nożami umocowanymi na grzbietach. „Zatęchłe ciemne piwnice i garaże. To właśnie tam w każdy piątek przed północą spotykają się psychopatyczni hazardziści” – wczuwał się w atmosferę występku autor tekstu. Artykuł ilustrowało zdjęcie chomików na stole z banknotami i podpisem „Chomik Diabeł (1,5 roku) za chwilę przebije ostrzem ciało Lewiatana (2 lata)”. Dziennikarze „Faktu” z działu Wydarzenia mają problem, by odmówić pracy nad fikcyjnym tekstem. – Szef powiedział mi jasno: „Jeśli ci się nie podoba, idź pracować do fabryki ołówków” – mówi były dziennikarz gazety, który nie chciał pisać o zbawiennym działaniu spermy na kobiecą cerę. (...) Hubert Biskupski w czasie powstawania tego tekstu unikał kontaktu z „Press”. Piotr Zabłocki, autor tekstów o wielorybie, odmówił nam rozmowy. Również redaktor naczelny „Faktu” Grzegorz Jankowski nie zgodził się rozmawiać o tekstach wyssanych z palca. Powód? „Press” jest pismem nieetycznym." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Perełki z Faktu ;) IP: 217.153.161.* 17.05.07, 14:06 O matko muszę zacząćkupować Fakt, przecież to jest lepsze niż polska rzeczywistość xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:31 parę lat temu otworzyłem na chybił trafił i moim oczom ukazało sie niea-Paetz-yczne zbliżenie męskiej pachy z podpisem "Pachy które leczą" a po przewróceniu strony mapa swiata z zaznaczonym szlakiem Tel-Aviv >> Tokyo i podpisem "tędy uciekał Jezus" Nie gniewajcie sie drodzy czytelnicy ale za kasiorke nie takie bym kacapały płodził... tajemny tunel spod Pałacu Kultury pod Uniwersytet Łomonosowa - sowiecka siec tajemnych bram w czasoprzestrzeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:34 Dobry był też artykuł o facecie, któremu wychodząca z wody żaba oznajmiła żeby tego nie robił bo to złe heh albo to że mycie naczyń przez mężczyzn powoduje impotencje hehe pamiętacie? czytał ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bula Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.se.com.pl 17.05.07, 16:25 No i dzieki Wam ta szmata zyje. Ludzie sie smieja, ale kupuja. A mnie sie chce plakac. Odpowiedz Link Zgłoś
trust2no1 Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 17:39 Płacz nic ci nie pomoże.... La,la,la :) Wyluzuj. Ale tak patrzę na domenkę z której klikasz... Wiesz, konkurencja to cecha wolnego rynku ;) Pogońcie swój dział Z D.. Wziętych i też będziecie mieć swój kawałek tortu... Odpowiedz Link Zgłoś
shava Najgorsze są te porno-story 17.05.07, 17:57 "Pani Joasia bardzo się cieszy,że spadł śnieg bo może w końcu odśnieżać"-i obok zdjęcie uśmiechniętej blondyny z łopatą,w kurtce z gołymi cyckami na wierchu 2."Pani Kasia bardzo cierpi z powodu jej małego biustu.Wszyscy się z niej śmieją.A ona chciałaby by jej piersi były duże,bardzo duże"=i obok zdjęcie dziewczyny z miną skazańca i gołymi cyckami oczywiście p.s. mogłam poprzekręcać treści,ale sens ten sam Nie wiadomo czy sie śmieć czy płakać,nigdy nie miałam w rękach gorszej szmaty niż FAKT. Odpowiedz Link Zgłoś
trust2no1 Re: Najgorsze są te porno-story 18.05.07, 08:34 Ejże, czemu się tu dziwić? Najlepiej się sprzedają: krew i wnętrzności oraz cycki na wierzchu. Tabloid to przedsięwzięcie komercyjne, tu nie może być zwrotów :) Tylko (jak dla mnie) trochę śmiesznie się robi jak ktoś z SuperEkspresu (powiedzmy to głośno: też nie szczyty intelektu) ubolewa, że ludzie kupują "Das Fakt" (w domyśle: a nie nas...) Odpowiedz Link Zgłoś
cza_arna Re: Najgorsze są te porno-story 19.05.07, 19:02 Hehe, teraz mi się przypomniało, tak apropos gołych cycków :D Kiedyś był artykuł (w sumie nawet 3), choć nie iwem czy artykuł to odpowiednie słowo, ale mniejsza o to. A mianowicie jakaś dziewczyna poskarżyła się Faktowi, że pomimo ukończonych kursów na spawaczkę nie potrafi znaleźć pracy, niby chodzi od zakładu do zakładu i pomimo braków tego typu fachowców nikt nie chce jej zatrudnić tylko dlatego, że jest kobietą. Co było w drugim już nie bardzo pamiętam, chyba o tym jak to jakiś minister załatwił jej gdzieś pracę spawaczki. Za to w trezcim artykule dziewczyna ta dziękowała Faktowi za poświęcenie i pomoc:] Niby nic, tylko, że ona była rozebrana od pasa w górę :D Normalnie parodia!! a żeby było śmiesznie dziewczyna fałdę na brzuchu miała wielkości biustu :D I był jeszcze jeden "cyckowy" artykuł: 18 letnia (czy coś koło tego) dziewczyna skarżyła się na swój biust, że ma nieiwelkich romiarów i przez to jest bardzo nieszczęśliwa, facetom się nie podoba itp. W kolejnych odcinkach można się było dowiedzieć jakie implanty Pan Doktor jej zaaplikował :], i jaka jest teraz szczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Perełki z Faktu ;) 19.05.07, 14:56 trust2no1 - spostrzegawczy jestes! ja bym nie zauwalzyla frustracji dziennikarzyny z SE (zazdrosny czy jak?:) Odpowiedz Link Zgłoś
stormy1 Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 20:33 dla mnie mega hiciorem byl i owszem wieloryb, ale takze wodka plynaca rzekomo w kanalach czy stawie:)jakiz ogrom wyobrazni drzemie w redakcji tego dziennika:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:31 Ale odjechane !! :D Ha Ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guru Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.au.poznan.pl 18.05.07, 09:54 A ja tam lubie FAKT -bo daje prace mojemu mężowi -wozi tę gazetkę nocą aby wszyscy rano mogli ja kupić razem z bułkami. Ja mam spokój, mąż pracę a reszta o czym gadać i sie posmiać. Ale FAKT, że F A K T durny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Fakt kontra Skandale :-) 18.05.07, 09:50 w latach osiemdziesiątych było sobie takie pisemko, co się nazywało SKANDALE. Tam można było przeczytac różne "fantastyczne" nowinki ze świata. Często poruszanym tematem były spotkania z UFO. :-) Niedawno miałam w ręku archiwalny już numer Skandali. Czytając go śmiałam się do łez. Zachwyciła mnie historia o czarnej dziurze, która była w rogu mieszkania i pożarła domowe zwierzęta - kota i psa. Tego ostatniego widziano, jak już był do połowy wciągnięty :-))))))))))))))) Rewelacyjna była też opowieść tzw. fakt autentyczny :-) o ksiedzu, który widział szkalnym okiem :-)))))))))))))))))))) No cóż Fakt wymięka przy Skandalach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
digan Re: Fakt kontra Skandale :-) 18.05.07, 10:23 Od siebie dodam, że w Fakcie widziałem ostrzejsze rzeczy. 1) Kamień, który przeklął miasto :) - Jakiś starozytny kamień miał na sobie wydrapane inskrypcje, które rzuciły klątwe na sąsiednie miasto. 2) Potwór z bagien kradnie ludzkie dusze - bez wyjaśnień :) 3) W pewnym sklepie zoologicznym wybuchł pożar. Z pożaru uratował siętylko jeden żółw (!) ale na jego skorupie pojawiła się twarz szatana X_x 4) Wieloryb Wojtek niszczy, wiem, że popłynał dalej, za Warszawe. 5) Rybacy, którzy znaleźli ciało obcego i tak sie przestraszyli, że go zjedli :D pozdrawiam, digan. Odpowiedz Link Zgłoś
makaluu Re: Fakt kontra Skandale :-) 18.05.07, 11:24 co do żab to przypomniał mi sie jeden artykuł o pijaku, do którego przemówiła zaba i przestał pic ;D Odpowiedz Link Zgłoś
cza_arna Re: Fakt kontra Skandale :-) 19.05.07, 19:09 w latach osiemdziesiątych było sobie takie pisemko, co się nazywało SKANDALE. Buahahaha, pamiętam tę gazetę :] Kiedyś czytałam ją dosyć regularnie :D, nadmienię, że chodziłam wtedy do podstawówki (chyba do 4-5 klasy). Dosyć często przynosiłam ją do szkoły i w damskiej łazience czytało się poszczególne artykuły na głos przed zgromadzonym forum :D Kiedyś był artykuł o kobiecie co wszczepiła sobie w ramiona "poduszki", tzn jakieś implanty które miały pełnić funkcję "poduszeczek" z ubrań (kiedyś wszywano je niemal do wszystkiego) i ona stweirdziła że w ten sposób nie będzie mieć kłopotów ze źle leżącym ubraniem. Było też o gościu co mu trzecia ręka z pleców wyrosła (nawet foto było), albo o tym jak to się diabeł ukazał w trakcie burzy na niebie, oczywiście zdjęcie było:] Ale ten diabeł to mnie wtedy wkręcił :D jak była burza to przez pewnien czas miałam obawy przed spoglądaniem w niebo :D ach te dziecięce lata:] Odpowiedz Link Zgłoś