Dodaj do ulubionych

Perełki z Faktu ;)

11.05.07, 00:44

Jakie najbardziej absurdalne artykuły przeczytaliście w Fakcie?

Ja do tej pory nie moge zapomiec o
1. wielorybie, który płynął Wisłą
2. Mgłach(dymach, parach...), które unosza sie nad cmentarzem a sa to duchy
zmarłych
Obserwuj wątek
    • kasi3k1 Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 08:56
      ostatnio:

1 Ufo porwalo chlopa i pobralo mu krew w zamina dostal pewne nr w tottka
      1,2,3,4,5,6,
      2: chlop oszukany przez ufo podali mu bledne numery
      3: chlop sklada zawiadomienie do prokuratury na ufo

4:cycki rosna od platkow kwitow

paranoja
      • esmeralda_pl Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 11:14
        nie od kwiatów!!!! Ttytuł brzmiał "Od kapusty rosną biusty"
      • Gość: Olek Re: Perełki z Faktu ;) IP: 213.218.116.* 17.05.07, 11:22
        Poważnie było coś takiego ;D chyba zacznę Fakt kupować :P
      • ania.silenter Re: Perełki z Faktu ;) 18.05.07, 18:34
        kasi3k1 napisała:

> ostatnio:
        >
        > 1 Ufo porwalo chlopa i pobralo mu krew w zamina dostal pewne nr w tottka
        > 1,2,3,4,5,6,
        > 2: chlop oszukany przez ufo podali mu bledne numery
        > 3: chlop sklada zawiadomienie do prokuratury na ufo

UMARŁAM:D:D:D:D:D:D:D:D:D
    • kasiaba1 Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 11:34
      Dzisiaj zapodali o ataku komarów- mutantów :)
      Że o wiele większe niż normalnie, bo "mały lepsze warunki rozwoju.
      To gdzie wobec tego ta "mutacja".
      Ja jakoś mutantów zaobserwować nie mogę :D
      A już w szczególności rzucających się na mnie hordami przy każdej pogodzie.
      • salimis Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 12:22
        Bzdurnej gazety w życiu nie widziałam, no może dawniejsze Skandale dorównywały
        poziomowi.No ale skoro Fakt wychodzi to znaczy że jest zapotrzebowanie na
        różne,dziwaczne pierdołki.
        • kasiaba1 Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 12:29
          Jeszcze wyszperałam na ich stronie reklamę wydania Biblii, z, uwaga, cytuję:
          "Błogosławieństwo Ojca Świętego Jana Pawła II z odręcznym podpisem, udzielone
          19 marca bieżšcego roku. Do tej pory żadna z polskich biblii nie miała takiego
          błogosławieństwa."
          No jakoś się nie dziwię że inni tego nie mają :D
          • Gość: axel springer sux Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.smstv.pl 13.05.07, 12:02
            kasiaba1 napisała:

> Jeszcze wyszperałam na ich stronie reklamę wydania Biblii, z, uwaga, cytuję:
            > "Błogosławieństwo Ojca Świętego Jana Pawła II z odręcznym podpisem, udzielone
            > 19 marca bieżšcego roku. Do tej pory żadna z polskich biblii nie miała takiego
            > błogosławieństwa."
            > No jakoś się nie dziwię że inni tego nie mają :D

Handel odpustami to nie nowość, nie dziwi nikogo reformacja i uraza do religii z
            wiarą mająca tyle wspólnego, co krzesło z krzesłem elektrycznym. Patrząc na
            tutejsze wpisy skomentuję to krótko: wolny rynek. Niektórzy wolą szumny i dupnej
            wielkości nagłówek z artiklem na 10-18 zdań, bo tyle są w stanie przeczytać. Na
            kiblu bym zdążył, choć nie zwykłem siedzieć tam dłużej niż 2 minuty. Se la wi;)
            • Gość: Janosik Fakt IP: *.axelspringer.pl 22.05.07, 13:19
              To dzięki Wam, jesteśmy największą gazetą w Polsce.Dziękujemy.
            • mieszko966 Re: Perełki z Faktu ;) 15.06.07, 13:45
              > Niektórzy wolą szumny i dupnej wielkości nagłówek z artiklem na 10-18 zdań,
              > bo tyle są w stanie przeczytać. Na kiblu bym zdążył, choć nie zwykłem
              > siedzieć tam dłużej niż 2 minuty.

Myślę, że właśnie pod tym kątem jest ta gazeta skrojona. Najpierw na kiblu
              obalisz cały artykuł, a potem masz się jeszcze czym podetrzeć. Moim zdaniem
              FAKT powinien być wydawany na supermiękkim, trójwarstwowym papierze dla
              większego komfortu. ;)

A tak serio, to najbardziej mnie zastanawia, czy "dziennikarze", którzy piszą w
              tej gazecie naprawdę są takimi idiotami, czy tylko ze swoich czytelników robią
              idiotów??
        • mallard Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 12:41
          salimis napisała:

> Bzdurnej gazety w życiu nie widziałam, no może dawniejsze Skandale dorównywały
          > poziomowi.No ale skoro Fakt wychodzi to znaczy że jest zapotrzebowanie na
          > różne,dziwaczne pierdołki.

Żony znajoma z pracy, stwierdziła pewnego razu autorytatywnie:
          Najlepsza gazeta to "Fakt"
          I co?! ;)
          • katarz1 Konkurs "biustowy" 17.05.07, 08:56
            Był tam tez kiedys konkurs na najładniejszy biust. Publikowane były zdjęcia pań
            od pasa w góre w stroju Ewy, wraz z krótka notatka kim jest pani i kto przysłał
            zdjęcie. Zauważyłam ciekawą prawidłowość: panie zwykle miały 18-22 lata, na imię
            Kasia lub Ania, a zdjęcie przysyłali najczęściej ich narzeczeni w wieku 35-40.
    • mroofcia Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 12:43
      Zdecydowanie motyw wieloryba jest od dawna moim faworytem :D
      • drzejms-buond Re: Perełki z Faktu ;) 11.05.07, 12:47
        ja tam, nie daję dziadom zarobić!
        • joanna.syrenka Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 21:37
          Popieram. Nie tykam niczego co firmuje springer.
          • Gość: gość Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:40
            ,,dzięki żabom przestalem pić" czy cos w tej formie to bylo o kolesiu ktory
            szedł po pijaku wzdłuż jeziora i uslyszał żaby ktore kazału mu przestac pić
          • Gość: jacek Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.merinet.pl 22.05.07, 20:12
            Pozdrów red. Maleszkę!
      • Gość: Julka Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 12:53
        Ale...ja nigdy nie czytałam Faktu, a o tym wielorybie też słyszałam.
        To co? Z tym wielorybem to lipa? :)
        • Gość: asocial Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.Red-88-6-232.staticIP.rima-tde.net 12.05.07, 02:03
          do tej pory opowiadam jako swietna anedote o artykulach:

1. rodzenstwo jechalo samochodem, chlopak prowadzil. jechali przez jakis las,
          zderzyli sie z dzikiem, ktory przelecial przez przednia szybe i wyladowal na
          siostrze. skoro juz tam wyladowal to ja ZGWALCIL

2. o ogrodzie botanicznym, w ktorym TAJEMNICZY OSOBNIK rozdeptal PRAWIE na
          smierc jakas tam roslinke. cudem ja odratowano i podlaczono do jakis
          receptorow(???) i zaproszono grupe studentow(ech, te wyksztalciuchy). kiedy eden
          z chlopakow przechodzil kolo zdeptanej wczesniej rosliny maszyna zaczela szalec
          i w ten oto sposob dokonano niesamowitego odkrycia: rosliny odczuwaja STRACH!!!!
          co wiecej, mysla i czuja i to na pewno ten student pare dni wczesniej podeptal
          roslinke...
          zawsze sie zastanawialam ile babc potem mialo problem ze zjedzeniem marchewki.

3. historia o sasiedzie, ktory notorycznie gwalcil psa innego mieszkanca bloku
          na podworku. + zdjecie bezzebnego faceta i owczarka niemieckiego ze smutnym
          spojrzeniem.

to sie nazywa Tematy Z Dupy Wziete ;)
          • Gość: naiwna Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.07, 02:47
            wy chyba żartujecie... ktoś takie rzeczy pisze i ludzie to czytają?!

O.O
            • makaluu Re: Perełki z Faktu ;) 12.05.07, 22:41
              no niestety.
            • qb_w Re: Perełki z Faktu ;) 13.05.07, 11:25
              to prawda :)

moim zdaniem tez motyw z wielorybem najlepszy ;)
              • Gość: JD motyw z wielorybem... IP: *.range81-157.btcentralplus.com 13.05.07, 13:49
                ...to oni chyba z brytyjskich gazet wzieli
                pare miesiecy temu rzeczywiscie zaplatal sie (przepraszam, zupelnie nie znam
                sie na biologii, moze to byl jakis mniejszy osobnik z rodziny) nazwijmy go
                wieloryb. Dotarl Tamiza do Londynu i usilowano go ogratowac. Niestety biedak
                nie przezyl.
                • Gość: JD Re: motyw z wielorybem... IP: *.range81-157.btcentralplus.com 13.05.07, 13:49
                  odratowac mialo byc :)
            • Gość: grzesiek Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 09:42
              Gość portalu: naiwna napisał(a):

> wy chyba żartujecie... ktoś takie rzeczy pisze i ludzie to czytają?!

Nie wiem czy ta historia nadaje się tutaj czy w temacie "zasłyszane w środkach
              komunikacji zbiorowej"...

Pociąg, w przedziale kilka osób (między innymi trzej panowie w garniturach)
              rozmowa między nimi"
              -trzeba by coś poczytać - pierwszy wyciąga "fakt"
              -ja mam "wyborczą" - drugi wyciąga "wyborcza"
              -wolę fakt bo są krótsze i ciekawsze artykuły...

Swoją droga zauważyłem coś ciekawego. Większość kolejarzy czyta fakt. Nie wiem
              od czego to zależy (może cena). Jeśli ja jadę pociągiem a ma 1zł to wolę się
              wynudzić przez 2,5h patrząc za okno niż kupić fakt.

raz się dałem wrobić (miał być atlas motoryzacji) był, na papierze podłej
              jakości (takiej Faktowej) kilkanaście stron zdjęć z króciutkimi podpisami (jak
              to we Fakcie).

Szkoda gadać
              pozdrawiam
          • agulaszek Re: Perełki z Faktu ;) 15.05.07, 00:05
            Nie no to przebija wszystko,muszę iść po szmatkę do ekranu :)))
          • johndoe Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 14:44
            Gość portalu: asocial napisał(a):

> do tej pory opowiadam jako swietna anedote o artykulach:
            >
            > 1. rodzenstwo jechalo samochodem, chlopak prowadzil. jechali przez jakis las,
            > zderzyli sie z dzikiem, ktory przelecial przez przednia szybe i wyladowal na
            > siostrze. skoro juz tam wyladowal to ja ZGWALCIL

madry wie co mowi, glupi mowi co wie...

ridaz-unit.marymont.pl/forum/viewtopic.php?p=70755
            btw. strona oczywiscie spreparowana
    • Gość: vixo Re: Perełki z Faktu ;) IP: 80.50.166.* 14.05.07, 16:27
      ja coś pamiętam o chomikach - mordercach, jeden miał na imię Diablo bodajże
      (czytałam komuś przez ramię w tramwaju, więc mogę się mylić)
    • s.u.n.d.a.y Re: Perełki z Faktu ;) 14.05.07, 18:32
      Mnóstwo tego! ;]
      1. Akcja chomik: chomik, biorący udział w walkach, podglądający baraszkującą
      młodą parę, chomik - bohater itd..
      2. Aby biust był jędrny, wystarczy rano wyjść toples na balkon.
      3. Od kwiatów rosną piersi.
      4. Cały cykl "Instytut Faktu", czyli punkt 2 i 3 + wspólne spanie skraca życie,
      w Tłusty Czwartek Polacy mają największą chęć na siebie i inne tego typu
      pierdoły, poparte słowami "lekarzy".
      5. Mój ulubieniec: 40-letni prawiczek, dla którego cała Polska szukała
      partnerki. (PS: Pózniej Pan Prawiczek był adwokatem w odcinku magdy m. oraz
      prowadził sklep z futrami, również w Fakcie)
      6. Magiczne okulary rozbierające kobiety.
      7. Pewien facet miał dar patrzenia przez ścianę.
      8. Ufologia.

Debeściak z tego faktu :)
      • Gość: ciekawski Re: Perełki z Faktu ;) IP: 64.34.251.* 14.05.07, 18:39
        > 5. Mój ulubieniec: 40-letni prawiczek, dla którego cała Polska szukała
        > partnerki. (PS: Pózniej Pan Prawiczek był adwokatem w odcinku magdy m. oraz
        > prowadził sklep z futrami, również w Fakcie)

jak mu to sprawdzili czy ma gwint w kakaowym oczku zerwany??? :DDD :))))))
        nie jestem z onr-u ale tez nie jezdze na love parade:)
        • Gość: marcin Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.chello.pl 16.05.07, 20:08
          jeśli nie widzisz różnicy między prawiczkiem a dziewicą (odnośnie do mężczyzn)
          to Ci bardzo współczuję...
          • Gość: :) rotfl :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:39
      • agulaszek Re: Perełki z Faktu ;) 15.05.07, 00:06
        Naprawdę ????
    • Gość: czesiu_zrobil_kupe Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 01:12
      U mnie na socjologii pani doktor powiedziała że jak socjolog czyta fakt to tak
      jakby rozmawiał z drugim socjologiem :)
    • Gość: roman Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.07, 07:29
      Cykl artykułów o kobiecie z Wrocławia, która by uratować świat przed zagładą
      musi znaleźc specjalny chip w piramidzie Cheopsa w Egipcie. Chip schowały przed
      tysiącami lat obce cywilizacje, a z panią kontaktowało się telepatycznie dwóch
      mieszkańców Atlantydy, żeby jej wskazać właściwe miejsce. Fakt pisał, że Pani
      już właśnie jedzie szukać chipa, bo koniec jest blisko. Jakoś słuch po niej
      zaginął, za to świat dalej istnieje...
      • Gość: gosc Re: Perełki z Faktu ;) IP: 62.29.170.* 16.05.07, 15:12
        Skoro istnieje, to znaczy ze znalazla ;)
      • Gość: gosc Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:17
        a może to byli Kasjopejanie i Plejadanie?? A chip to ukryty czakram mocy który
        ma ochronić pewne miejsca na planecie przez zagładą?? :D
      • Gość: D. Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:52
        O tym chyba było też w "Nie do wiary".
    • wampirius Re: Perełki z Faktu ;) 16.05.07, 17:13
      zakazać faktu, se i innych bzdetów
    • moloko007 Re: Perełki z Faktu ;) 16.05.07, 17:16
      Dla mnie gazeta na "F" to w ogóle jakas pomyłka, ale najgorsze jest to, że
      ludzie czytają te wszystkie bzdury i Fakt świetnie sie sprzedaje....żenada!!!!
      • hecer Re: Perełki z Faktu ;) 16.05.07, 17:53
        w zeszlym roku glosny byl artyykul w Fakcie o pewnej wiosce zdaje sie gdzies na
        na pomorzu zachodnim...pamietacie? O tym jak napisano ze w jeziorze jest wodka
        i chlopi podjezdzaja beczkowozami lub chlepcą stojac nad brzegiem?

O tym artykule bylo w GW... bo oczywiscie z wodka to byla sciema, ale wioska
        istnieje i po tym jak ukazal sie artykul w Fakcie mieszkancy gotowi byli
        zlinczowac kazdego dziennikarza ktory sie tam pojawil (wg relacji dziennikarzy
        GW ktorzy sie tam wybrali). I w GW napisali ze cala wies tonie we wstydzie a
        jeden mlody chlopak powiedzial podobno ze zadna baba w okolicy juz sie z nim
        nie ozeni jak powie z jakiej wsi pochodzi..
        No ale Fakt sie wtedy popisal... dali chlopu 50zl zeby wsiadl na traktor z
        przyczepa i wielka beczka z tylu...innemu zeby pochylil sie nad jeziorem i
        udawal ze pije...
        Straszne:)
        • Gość: rem Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:11
          to było w Wielkopolsce, mieszkam niedaleko tej wioski i wierzcie mi - była
          potem masakra...
    • Gość: al Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 17:47
      rosomak pożerający króliki unieszkodliwiony przez guślarkę i miejscowego
      proboszcza z wiankiem czosnku na szyi
      • Gość: gosc Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.toya.net.pl 16.05.07, 18:13
        Ja pamietam, jak w zeszłym roku w kwietniu, przechodząc obok kiosku
        przeczytałsm na banerze (reklamie)???, czy co oni tam wywieszają, cyt: W tym
        roku lata nie będzie,w lipcu max. temp 15 stopni, deszcze i wichury....
        Jak zdychałam z upału, to powtarzałam sobie: Wszystko przez ten pie..ny Fakt
        • Gość: cza_arna Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.omi.pl 16.05.07, 21:21
          Hehe, kiedyś napisali, że w styczniu mialo być +20 stC. :D, oczywiście było zimno.
          O tym lecie też czytałam, oczywiście był upał, a na tegoroczną majówką pisali,
          że będzie ciepło, wręcz upalnie, a było zimno i deszczowo. Ale przynajmniej już
          wiemy, że z pogodą mają zawsze na odwrót:]
          • Gość: against Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.e-wro.net.pl 16.05.07, 22:47
            Prognozy pogody w Fakcie to w ogóle osobna historia. Kilka miesiędy naprzód
            pisze, że lato będzie gorące albo zima ciepła i że tylko ich prognozy jakiegoś
            tam nieznanego biura się sprawdzają. Najbardziej mnie rozbawiło jak kiedyś po
            prognozie o gorącym lecie zmyślili informację, że ludzie po ich artykule masowo
            wykupują w sklepach wentylatory i zrobili zdjęcie jakiejś sfingowanej kolejki w
            sklepie.
    • Gość: Pioter Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.05.07, 19:51
      Dla mnie najgłupsza rzeczą jaką czytałem w Fakcie był artykuł (ilustrowany
      zdjęciami z charakterystycznymi zaciemnionymi oczami) o osiedlowym zwyrodnialcu,
      który zgwałcił przy klatce schodowej, na oczach przechodniów, MAŁEGO KUNDELKA -
      a mieszkańcy kwestują na psychologa dla tego psiaka.
      uffff
      tabloidy są generalnie ok, ale jeśli ktoś traktuje je zbyt poważnie to powinien
      się leczyć. poza tym ci polscy dziennikarze z Faktu nie mają wstydu, o dobrym
      guście nie wspominając, oni naprawdę taplają się w prasowym szambie i wciągają
      do tego szamba czytelników
    • Gość: jo Re: Perełki z Faktu ;) IP: 83.143.100.* 16.05.07, 21:24
      ......a ja widziałem raz w autobusie u gościa siedzącego obok mnie - na
      ostatniej stronie Faktu był dup.y tytuł "Czarne dziury wciągaja ludzi(...)".
      Śniło mi się to przez kilka tygodni. Buhahahahahha........
      • Gość: Aga Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.aster.pl 16.05.07, 22:45
        Czym się różni "oczywisty fakt" (cyt. za J.K.) od Faktu?
    • Gość: Anim Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 23:24
      To z tym wielorybem to nieprawda????
    • ohida Re: Perełki z Faktu ;) 16.05.07, 23:52
      Dla wszystkich niewtajemniczonych w historię wieloryba z Faktu - ten news
      pojawił się mniej więcej w okresie, kiedy w Bałtyku zaobserwowano jakiegoś
      humbaka. Dziennikarze Faktu odkryli, że to jednak jest wieloryb, a co więcej, że
      on płynie Wisłą w stronę Warszawy! Ratujcie się ludziska!!! Wieloryb morderca
      jest już coraz bliżej!!! Dopłynął już do Włocławka!!! I tak dalej, poparte
      zeznaniami "naocznych" świadków. Super :)))
      Pikanterii całej sprawie dodaje fakt, że wieloryby są słonowodne, ale cóż,
      widocznie ten diabelski pomiot, który szarżował Wisełką w nosie miał zawartość
      soli, tudzież cukru w cukrze i mało brakowało, aby jeszcze lądem poszusował.

Bardzo wysoko na mojej prywatnej liście faktowych przebojów był art. o żabie...
      w słoiku ogórków kiszonych. Na jednym zdjęciu słoik, na innym żaba :))) Plus
      jakiś poruszony czytelnik, który słoik z żabą kupił i o mało co nie zjadł płaza.
      Żaba? W ogórkach? Wkrótce czas na dżdżownice w orzeszkach ziemnych...

Racja, chomiki też wałkowali. Było o walkach chomików (takie walki psów lub
      byków na mikro skalę, parafrazując znany dowcip chciałoby się rzec: jaki kraj,
      tacy terroryści). Chomiki cechowały się zajadłą, krwiożerczą chęcią mordu i
      miały bardzo osobliwe imiona, Rambo, Diablo, Azazel i inne tego typu ;)
      Ostatnio Fakt straszył rzucanym na całą stronę zdjęciem makro... roztocza, które
      czycha na niewinnych ludzi, by się w nich podstępnie wgryzać.

Fajnie jest. Bardzo jestem wdzięczna, za fakt :) wykładania Faktu przy kasach w
      jednej z sieci supermarketów. Kolejki mi nie straszne - umilam sobie czas
      czytaniem, cała gazetka akurat na przeciętny ogonek do kasy. I zawsze się
      człowiek dowie czegoś nowego.
    • Gość: ania Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.chello.pl 17.05.07, 00:06
      narysowane stopy, z poleceniem, aby je wciąć i włożyć do butów - były bowiem
      "napełnione" dobrą energią jakiegoś gościa typu "ręce które leczą" XDDDD
      • Gość: krejzi Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:01
        nooo, niewiarygodne, ze niektórzy naprawde to wycinali i wkładali do butów... :)
      • paulina.galli Re: Perełki z Faktu ;) 19.05.07, 14:51
        Gość portalu: ania napisał(a):

> narysowane stopy, z poleceniem, aby je wciąć i włożyć do butów - były bowiem
        > "napełnione" dobrą energią jakiegoś gościa typu "ręce które leczą" XDDDD

F. nie czytam ale ten watek - owszem ku ogromnej uciesze własnej :)
        Stopa mnie rozwalila a juz sadzilam ze biedny zgwalcony przez bezzebnego
        menela - owczarek o smutnych oczkach - bedzie moim "zwyciezca"
    • Gość: dude Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 08:38
      ja pamiętam mordercze korniki
    • zostatniejchwili -----Fakt wymięka przy Żółci!----- 17.05.07, 10:10
      Poczytajcie Żółć - Fakt wymięka.
    • marcinn1980 Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 13:27
      To i ja dodam swoje 3 grosze: Rosyjscy rybacy złowili ufoludka ale tak się
      przestraszyli, że go zjedli. Wszystko uwiecznione na telefonie komórkowym, czyli
      kilka niskiej jakości zdjęć ufoludka. Jak dla mnie to tym ufoludkiem był sporej
      wielkości jesiotr sfotografowany od strony brzucha, FAKTycznie na pierwszy rzut
      oka przypominał jakąś dziwną postać.
    • rilley Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 13:51
      www.press.pl/press/pokaz.php?id=1023
      Numer 5 (124) 15.05 - 14.06 2006
      Fikcja jest zwykle bardziej atrakcyjna od prawdy. Tylko dlaczego piszą ją
      dziennikarze?

Wieloryb z Wisły wyjęty
      (...)"Danuta Gębczyk, sołtys wsi Rybaki, w rzeczywistości żadnego wieloryba nie
      widziała. – Panowie z „Faktu” poprosili mnie i sąsiadów o pozowanie do zdjęcia
      w plenerze. Mieliśmy wskazywać na Wisłę. Na jaki temat będzie artykuł, nie
      powiedzieli – mówi.
      – Na rozmowę z „Faktem” zgodziłem się niechętnie, bo nie mam zaufania do tego
      tytułu. Dziennikarz zarzekał się jednak, że przygotowuje rzetelny materiał.
      Pytał głównie o to, w jaki sposób działa śluza. Dopiero na końcu padło pytanie,
      co by się stało, gdyby w Wiśle pojawił się wieloryb. Powiedziałem, że to
      niemożliwe, bo woda w rzece jest dla niego za słodka – relacjonuje spotkanie z
      reporterem „Faktu” Stanisław Krzyżelewski, zastępca kierownika włocławskiego
      Inspektoratu Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej. Chce napisać skargę na
      nieetyczne postępowanie „Faktu” do Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich.
      – Przestaję rozmawiać z dziennikarzami. Macie w swoim środowisku bagno, którego
      nie potraficie wyczyścić – zżyma się Krzyżelewski.
      (...) – Kiedyś dostałem polecenie napisania tekstu, który zachwalałby doskonały
      wpływ maseczki z męskiej spermy na kobiecą cerę. Kazano mi też napisać, że
      uprawianie seksu pięć razy w tygodniu gwarantuje w tym czasie spadek wagi o
      pięć kilogramów. Znany seksuolog, do którego zadzwoniłem, odmówił jednak
      potwierdzenia tych rewelacji – opowiada były dziennikarz „Faktu”. Kiedy
      powiedział szefowi o problemie uwiarygodnienia tekstu przez naukowy autorytet,
      ten kazał mu szukać do skutku seksuologa, który wypowie się tak, jak chce
      gazeta. Dziennikarz odmówił napisania tekstu i artykuł nie powstał. Zdradza
      jednak, że „Fakt” potrafi znaleźć wyjście z podobnych sytuacji. – W takich
      przypadkach gazeta zamawia zdjęcie w Agencji Fotograficznej Mazur. Wystarczy
      powiedzieć, że potrzebny jest mężczyzna około czterdziestki w białym kitlu.
      Podpisać już można dowolnie – mówi dziennikarz.
      (...) Wymyślaniem fikcyjnych historii zajmuje się w „Fakcie” dział Wydarzenia –
      nazywany w redakcji działem TZDW (tematy z d... wyjęte). Wbrew pozorom praca
      kreatorów rzeczywistości nie jest dla nich zabawna. – Szef działu Wydarzenia
      Hubert Biskupski nie pozwalał wyjść do domu, dopóki nie zmyślimy kilku
      historii – mówi dziennikarz. W takich okolicznościach powstał pomysł cyklu
      tekstów o chomikach. Zwierzątko z zamontowaną na grzbiecie kamerą zdobyło dowód
      niewierności małżonki („Zwierzak nagrał dowód zdrady swego pana”, „Fakt”
      191/2005). Dzięki innemu chomikowi wyposażonemu w minikamerę „rodzice Ani
      poznali wstrząsającą prawdę o swojej córce”. Nastolatka zamiast się uczyć,
      figlowała bowiem ze swoim chłopcem (8 stycznia br.). „Fakt” znalazł też dla
      chomików inne zastosowania. 16 lutego br. doniósł o krwawych walkach chomików,
      modnych ostatnio w półświatku. Zmuszane torturami do agresji zwierzątka
      zadawały sobie śmierć nożami umocowanymi na grzbietach. „Zatęchłe ciemne
      piwnice i garaże. To właśnie tam w każdy piątek przed północą spotykają się
      psychopatyczni hazardziści” – wczuwał się w atmosferę występku autor tekstu.
      Artykuł ilustrowało zdjęcie chomików na stole z banknotami i podpisem „Chomik
      Diabeł (1,5 roku) za chwilę przebije ostrzem ciało Lewiatana (2 lata)”.
      Dziennikarze „Faktu” z działu Wydarzenia mają problem, by odmówić pracy nad
      fikcyjnym tekstem. – Szef powiedział mi jasno: „Jeśli ci się nie podoba, idź
      pracować do fabryki ołówków” – mówi były dziennikarz gazety, który nie chciał
      pisać o zbawiennym działaniu spermy na kobiecą cerę. (...)
      Hubert Biskupski w czasie powstawania tego tekstu unikał kontaktu z „Press”.
      Piotr Zabłocki, autor tekstów o wielorybie, odmówił nam rozmowy. Również
      redaktor naczelny „Faktu” Grzegorz Jankowski nie zgodził się rozmawiać o
      tekstach wyssanych z palca. Powód? „Press” jest pismem nieetycznym."
      • Gość: Piotr Re: Perełki z Faktu ;) IP: 217.153.161.* 17.05.07, 14:06
        O matko muszę zacząćkupować Fakt, przecież to jest lepsze niż polska rzeczywistość xD
    • Gość: pluszak Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:31
      parę lat temu otworzyłem na chybił trafił i moim oczom ukazało sie
      niea-Paetz-yczne zbliżenie męskiej pachy z podpisem "Pachy które leczą" a po
      przewróceniu strony mapa swiata z zaznaczonym szlakiem Tel-Aviv >> Tokyo i
      podpisem "tędy uciekał Jezus"
      Nie gniewajcie sie drodzy czytelnicy ale za kasiorke nie takie bym kacapały
      płodził... tajemny tunel spod Pałacu Kultury pod Uniwersytet Łomonosowa -
      sowiecka siec tajemnych bram w czasoprzestrzeni
    • Gość: Sylwia Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:34
      Dobry był też artykuł o facecie, któremu wychodząca z wody żaba oznajmiła żeby
      tego nie robił bo to złe heh albo to że mycie naczyń przez mężczyzn powoduje
      impotencje hehe pamiętacie? czytał ktoś?
    • Gość: Bula Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.se.com.pl 17.05.07, 16:25
      No i dzieki Wam ta szmata zyje. Ludzie sie smieja, ale kupuja. A mnie sie chce
      plakac.
      • trust2no1 Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 17:39
        Płacz nic ci nie pomoże.... La,la,la :)
        Wyluzuj.
        Ale tak patrzę na domenkę z której klikasz... Wiesz, konkurencja to cecha
        wolnego rynku ;)
        Pogońcie swój dział Z D.. Wziętych i też będziecie mieć swój kawałek tortu...
        • shava Najgorsze są te porno-story 17.05.07, 17:57
          "Pani Joasia bardzo się cieszy,że spadł śnieg bo może w końcu odśnieżać"-i obok
          zdjęcie uśmiechniętej blondyny z łopatą,w kurtce z gołymi cyckami na wierchu

2."Pani Kasia bardzo cierpi z powodu jej małego biustu.Wszyscy się z niej
          śmieją.A ona chciałaby by jej piersi były duże,bardzo duże"=i obok zdjęcie
          dziewczyny z miną skazańca i gołymi cyckami oczywiście

p.s. mogłam poprzekręcać treści,ale sens ten sam

Nie wiadomo czy sie śmieć czy płakać,nigdy nie miałam w rękach gorszej szmaty
          niż FAKT.
          • trust2no1 Re: Najgorsze są te porno-story 18.05.07, 08:34
            Ejże, czemu się tu dziwić? Najlepiej się sprzedają: krew i wnętrzności oraz
            cycki na wierzchu. Tabloid to przedsięwzięcie komercyjne, tu nie może być
            zwrotów :)
            Tylko (jak dla mnie) trochę śmiesznie się robi jak ktoś z SuperEkspresu
            (powiedzmy to głośno: też nie szczyty intelektu) ubolewa, że ludzie kupują "Das
            Fakt" (w domyśle: a nie nas...)
          • cza_arna Re: Najgorsze są te porno-story 19.05.07, 19:02
            Hehe, teraz mi się przypomniało, tak apropos gołych cycków :D
            Kiedyś był artykuł (w sumie nawet 3), choć nie iwem czy artykuł to odpowiednie
            słowo, ale mniejsza o to. A mianowicie jakaś dziewczyna poskarżyła się Faktowi,
            że pomimo ukończonych kursów na spawaczkę nie potrafi znaleźć pracy, niby chodzi
            od zakładu do zakładu i pomimo braków tego typu fachowców nikt nie chce jej
            zatrudnić tylko dlatego, że jest kobietą. Co było w drugim już nie bardzo
            pamiętam, chyba o tym jak to jakiś minister załatwił jej gdzieś pracę spawaczki.
            Za to w trezcim artykule dziewczyna ta dziękowała Faktowi za poświęcenie i
            pomoc:] Niby nic, tylko, że ona była rozebrana od pasa w górę :D Normalnie
            parodia!! a żeby było śmiesznie dziewczyna fałdę na brzuchu miała wielkości
            biustu :D

I był jeszcze jeden "cyckowy" artykuł: 18 letnia (czy coś koło tego) dziewczyna
            skarżyła się na swój biust, że ma nieiwelkich romiarów i przez to jest bardzo
            nieszczęśliwa, facetom się nie podoba itp. W kolejnych odcinkach można się było
            dowiedzieć jakie implanty Pan Doktor jej zaaplikował :], i jaka jest teraz
            szczęśliwa.
        • paulina.galli Re: Perełki z Faktu ;) 19.05.07, 14:56
          trust2no1 - spostrzegawczy jestes!
          ja bym nie zauwalzyla frustracji dziennikarzyny z SE (zazdrosny czy jak?:)
    • stormy1 Re: Perełki z Faktu ;) 17.05.07, 20:33
      dla mnie mega hiciorem byl i owszem wieloryb, ale takze wodka plynaca rzekomo w
      kanalach czy stawie:)jakiz ogrom wyobrazni drzemie w redakcji tego dziennika:)
      • Gość: Dee Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:31
        Ale odjechane !! :D Ha Ha
        • Gość: guru Re: Perełki z Faktu ;) IP: *.au.poznan.pl 18.05.07, 09:54
          A ja tam lubie FAKT -bo daje prace mojemu mężowi -wozi tę gazetkę nocą aby
          wszyscy rano mogli ja kupić razem z bułkami. Ja mam spokój, mąż pracę a reszta o
          czym gadać i sie posmiać. Ale FAKT, że F A K T durny jest.
    • tigrissimo Fakt kontra Skandale :-) 18.05.07, 09:50
      w latach osiemdziesiątych było sobie takie pisemko, co się nazywało SKANDALE. Tam można było przeczytac różne "fantastyczne" nowinki ze świata. Często poruszanym tematem były spotkania z UFO. :-)
      Niedawno miałam w ręku archiwalny już numer Skandali. Czytając go śmiałam się do łez. Zachwyciła mnie historia o czarnej dziurze, która była w rogu mieszkania i pożarła domowe zwierzęta - kota i psa. Tego ostatniego widziano, jak już był do połowy wciągnięty :-)))))))))))))))

Rewelacyjna była też opowieść tzw. fakt autentyczny :-) o ksiedzu, który widział szkalnym okiem :-))))))))))))))))))))

No cóż Fakt wymięka przy Skandalach :-)
      • digan Re: Fakt kontra Skandale :-) 18.05.07, 10:23
        Od siebie dodam, że w Fakcie widziałem ostrzejsze rzeczy.
        1) Kamień, który przeklął miasto :) - Jakiś starozytny kamień miał na sobie
        wydrapane inskrypcje, które rzuciły klątwe na sąsiednie miasto.
        2) Potwór z bagien kradnie ludzkie dusze - bez wyjaśnień :)
        3) W pewnym sklepie zoologicznym wybuchł pożar. Z pożaru uratował siętylko
        jeden żółw (!) ale na jego skorupie pojawiła się twarz szatana X_x
        4) Wieloryb Wojtek niszczy, wiem, że popłynał dalej, za Warszawe.
        5) Rybacy, którzy znaleźli ciało obcego i tak sie przestraszyli, że go zjedli :D

pozdrawiam,
        digan.
        • makaluu Re: Fakt kontra Skandale :-) 18.05.07, 11:24
          co do żab to przypomniał mi sie jeden artykuł o pijaku, do którego przemówiła
          zaba i przestał pic ;D
      • cza_arna Re: Fakt kontra Skandale :-) 19.05.07, 19:09
        w latach osiemdziesiątych było sobie takie pisemko, co się nazywało SKANDALE.

Buahahaha, pamiętam tę gazetę :] Kiedyś czytałam ją dosyć regularnie :D,
        nadmienię, że chodziłam wtedy do podstawówki (chyba do 4-5 klasy). Dosyć często
        przynosiłam ją do szkoły i w damskiej łazience czytało się poszczególne artykuły
        na głos przed zgromadzonym forum :D
        Kiedyś był artykuł o kobiecie co wszczepiła sobie w ramiona "poduszki", tzn
        jakieś implanty które miały pełnić funkcję "poduszeczek" z ubrań (kiedyś
        wszywano je niemal do wszystkiego) i ona stweirdziła że w ten sposób nie będzie
        mieć kłopotów ze źle leżącym ubraniem.
        Było też o gościu co mu trzecia ręka z pleców wyrosła (nawet foto było), albo o
        tym jak to się diabeł ukazał w trakcie burzy na niebie, oczywiście zdjęcie
        było:] Ale ten diabeł to mnie wtedy wkręcił :D jak była burza to przez pewnien
        czas miałam obawy przed spoglądaniem w niebo :D ach te dziecięce lata:]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka