Dodaj do ulubionych

Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 14:17
Wiem, że to irracjonalne, ale nie mogę się przekonać do produktów niektórych
marek mimo że obiektywnie mogą być niezłe technicznie/jakościowo:
- nokia - kojarzy mi się z chuliganem-gimnazjalistą albo tępym drechem,
nieraz mi proponowali w salonach taki telefon i nie mogłam przemóc niechęci
- adidas i bmw - jak wymawiam tę nazwę to widzę "oczami duszy" łysego abs-a z
IQ średnio tresowanego chomika, "zimnym łokciem" i ucyk-umpa-bumcyk włączonym
w samochodzie tak, ze pół miasta musi słyszeć
- pepsi - po reklamie z szympansem i hasłem "bądź sobą" (kiedyś była taka w tv)
A jakie są Wasze skojarzenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaaaamila19 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 14:57
      nokia-dla mnie w porządku, taki nieskomplikowaly telefon. ale:
      adidas- kojarzy mi się z "pseudo sportem"
      salomon-jak wyzej,
      puma i nike- tak samo
      Hi Mountain- krążą takie plotki na temat tej firmy że boję si e cokolwiek kupić:) że niby wszystko badziewne. ale parę rzeczy mam i nie narzekam.
      top secret, ubrania- kojarzą mi sie z (w negatywnym znaczeniu) taniochą.
      wszelkie inne komórki niż nokia są wg mnie dziwne;)
      jogobella- te jogurty nigdy mi nie smakowały, a jak juz dorzucili reklame z babką o mało inteligentnym wyglądzie i sposobie mowienia...
      Microsoft:) bywa że mówię o nim z ironią;) ach te windowsy :)
      narazie tyle;P
      • kicior99 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 15:28
        bmw - zaszłości rodzinne, bracia mojego dziadka zginęli tam podczas robót dla rzeszy
        malma - cały czas przekonany jestem że to biznes Wałęsy
        meble forte - patrz wyżej tyle że wstaw kwaśniewskiego
        opel - nie lubiłem nigdy i nie wiem dlaczego
        mc donalds - syf a nie żarcie
        rolex, patek i inne zegarki dla snobów
        red hat - zeszmacili ideę linuxa
        farmutil HS (nie cierpię stokłosy i jego śmierdzącego biznesu)
        rmf fm - nie moge patrzeć jak odmóżdża młodych ludzi
        polsat - cyje interesy naprawdę reprezentuje? I dlaczego na tak niskim pozoimie?
        tvp - wręcz rzygać się chce jak widzę staczającą się telewizje publiczną
        działającą tylko dla politycznych interesów
        heinz - nieuzasadniona cena za co najwyżej poprawne produkty (głonier majonezy,
        koncentraty, keczupy i baked beans)

itd itp...
        • Gość: Piotr Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.07, 15:41
          www.youtube.com/watch?v=P4ckJFNkra8
          to kupa szmelcu,wiem bo mialem
          • Gość: henryczek Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.strefa.com 16.06.07, 16:59
            Gość portalu: Piotr napisał(a):

> www.youtube.com/watch?v=P4ckJFNkra8
            > to kupa szmelcu,wiem bo mialem

traił ci sie albo gorszy egzemplarz albo wczesniej byłeś uprzedzony do marki
            C4 ma za to styl, a tobie polecam golfa, który jest właśnie tym co mnie odrzuca,napewno ci sie spodoba:P
            • Gość: sranie Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.ksknet.pl 25.06.07, 11:40
              rzygam jak puszczają reklame jakiegos medykamentu na sr.anie. otóż wychodzi
              lachon z kibla i kiwa ze smutkiem glową, dajac wszem i wobec znak ze sie nie dal
              rady wys.rac...az tu nagle pojawia sie zbawienie-tabletka...po chwili zadowolona
              opuszcza kibel dajac tym razem wszystkim znac za pomocą glosnego, radosnego
              okrzyku "TAK" ze kupka wlasnie poplynela........kto wymysla te reklamy????
              • antek_2002 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 26.06.07, 14:21
                Ja nienawidzę reklam produktów przemysłu farmaceutycznego, rozbraja mnie
                "skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą" - do cholery NIE. Sam wiem kiedy mam
                się konsultować z lekarzem. Słucham tylko 2-go programu, bo już jedno radio w
                samochodzie rozwaliłem i zniszczyłem w nerwach MP3. Na dwójce nie ma reklam.

Nienawidzę audi/vw/skody itd... g***wno, tandeta dla Matołów i
                ćwierćinteligentów z resortów mundurowych.
                Nie cierpię Motoroli - mam teraz ich telefon - taki różowy cipkofon, tak mnie
                denerwuje, że ciągle jest wyłączony. Jeszcze półtora roku będę płacił abonament
                za darmo.
                • agulha Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 08.07.07, 00:16
                  Co do tego konsultowania się z (...), to wiesz oczywiście, że jest to figura
                  obowiązkowa? Znaczy, że prawo nakazuje umieszczenie tej formuły (nie tylko w
                  Polsce zresztą - po niemiecku to jest jakoś ...Ihrer Arzt oder Apotheker").
                  Zauważyłeś chyba, że jest to wymawiane tak szybko, jak tylko się da - minuta
                  reklamy kosztuje ;-)).
                  I wiesz oczywiście, że tak naprawdę żadnego sensownego leku nie wolno im
                  reklamować, bo w Polsce znakomita większość leków jest zastrzeżona do sprzedaży
                  tylko na receptę i tych leków nie wolno reklamować w mediach dostępnych dla
                  nielekarzy? Maksimum, co mogą zrobić, to walnąć logo z ulotki i głupkowaty tekst
                  typu "cierpisz na migreny? Zapytaj swojego lekarza" ;-))).
                  Wiesz, że większość reklamowanych leków to są kolejne mutacje tych samych
                  substancji chemicznych, zwykle starych jak świat?
        • Gość: f Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: 212.2.100.* 17.05.07, 14:04
          Zgadzam sie jesli chodzi o RMF FM. Mam jedynie slabosc do progamu pana
          Janowskiego, ktory co sobote rzewnym glosem komentuje beznadziejne
          dedykacje "Och... jestescie mlodzi... kochacie sie... jak to cudownie... bo
          milosc jest najpiekniejszym z uczuc... jakie moga nas spotkac... w zyciu...
          wiec zycze wam... zebyscie sie tak zasze kochali... bo milosc... to
          najpiekniejsze... co moze sie nam przytrafic". Zywie dla niego gleboki szacunek
          za to, ze potrafi nad soba zapanowac :))))))))))
          • Gość: maggie Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.malopolska.mw.gov.pl 18.05.07, 10:50
            Ja straciłam resztę sympatii do Janowskiego kiedy autorytatywnie przetłumaczył
            tytuł piosenki Garrou "Seul", jako "Dusza"... Pędzel mi wypadł z ręki, mało z
            drabiny nie spadłam (taki sobie remoncik).
            Jak się nie zna języka to się nie zgaduje, zwłaszcza na antenie.
            • Gość: f Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.05.07, 21:35
              A pani od wiadomosci kulturalnych (sic!) z RMF FM zachwala kiedys ta plyte w
              ten sposob: "blablabla wspaniala plyta Garou Seul [czyt. Se-Ul] :)))
        • Gość: xxx132 Windowsy ????Co to jest????Czy to jakaś choroba? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.05.07, 20:17
      • Gość: kamaj Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 15:53
        wszystkie marki "sportowe" kojarzę z madmuchanymi sterydami pseudosportowcami,
        zwłaszcza adidas, rbk i nike, poza tym winiary - zaraz widzę idiotkę która nie
        umie nic ugotować i palanta który cieszy się z zupy z torebki - FUJ
        • kicior99 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 15:58
          no ja nie kupiłbym delmy bop nie lubię rozmawiać z margaryną...
        • Gość: Qwerty Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:30
          margagryny, zwlaszcza Delma oraz wszystkie produkty, ktore sa reklamowane przez
          pseudo-fantastyczna rodzinke, ktora podnieca sie owym produktyem do granic
          mozliwosci i jest sztuczna jak cholera. nie wiem naprawde skad biora do takich
          reklam przyglupie dzieci zachwalajace 'zupe mamusi', ktora generalnie wsypala
          tylko proszek z torebki do gara, czy posmarowala kromke chleba 'boska
          margaryna'.. reklamy proszkow do prania tez doprowadzaja mnie do szalu- jak
          widze Chajzera, ktory udaje, ze pierze skarpetki to mi sie zyc odechciewa;
          chociaz idea wyjmowania np. plynu do plukania tkanin w najmniej oczekiwanym
          momencie przez pewna pania i pokazywania go swojej przyjaciolce w np. sklepie z
          ciuchami tez zawsze mnie rozbraja^^. generalnie jest cala masa produktow, na
          ktore nie moge patrzec wlasnie na reklamy, ktore przeciez maja zupelnie
          odwrotny cel ;].
          pozdrawiam
      • Gość: paulie Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.07, 16:43
        constar- wiadomo
        alfa romeo- żal mi posiadaczy, chybą są powierzchowni
        sieć sklepów żabka- ceny wyższe niż w sklepach osiedlowych+ historia ze szkoleniami
        optimus, adax i reszta badziewia
        nienawidze firmy coca cola i ich prodóktów fanta sprite kropla beskidu :)
        media markt- miało być tanio a jak porównałem ten sam produkt to 30 % drożej

• kicior99 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 15:36
      co do nokii - mam ogromną awersję do komórek (skomplikowana obsługa itp...)
      dlatego mam nokię bo najprostsza w obsłudze. Poza tym fińska - a ja jestem
      miłośnikiem wszystkiego co fińskie - od języka po skoczków narciarskich...
      • Gość: suomilover Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.smstv.pl 11.05.07, 17:28
        kicior99 napisał:

> co do nokii - mam ogromną awersję do komórek (skomplikowana obsługa itp...)
        > dlatego mam nokię bo najprostsza w obsłudze. Poza tym fińska - a ja jestem
        > miłośnikiem wszystkiego co fińskie - od języka po skoczków narciarskich...

Gitarzystów mają najlepszych, tak w ilości, jak i jakości. A tam ludzi tak mało
        mieszka:)
        • kicior99 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 17:40
          i w wielu stylach - od klasycznych po punk-rockowych. Oj miło wspominam
          włóczenie sie po helsińskich klubach studenckich gdy byłem na stypendium...
          • Gość: suomilover Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.smstv.pl 12.05.07, 12:53
            W metalu też przetarli szlaki, nawet w niechlubnym dla wielu "powermetalu":))
            i dlatego co wszystko co fińskie to lubię, nawet tę "dresiarską" nokię.

pzdr

• wobbler Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 13.05.07, 09:30
              No i tylko w Suomi graja humppe.Nie rozumiem jak mozna nie dostrzegac uroku tej
              muzyki?!U mnie to leci ciagle!
      • Gość: naiwna Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.07, 02:26
        a ja lubię Nokię dlatego, że jakieś dziesięć-piętnaście lat temu bardzo mi
        przypadło do gustu jej hasło reklamowe widywane w brytyjskich czasopismach, z
        których uczyłam się angielskiego: "Nokia - connecting people" :D

Z marek, za którymi nie przepadam, przychodzi mi do głowy w tej chwili tylko
        jedna: Nivea. Być może robią dobre kosmetyki, ale mnie się wydaje, że to
        wszystko ten sam krem nivea "dobry na wszystko", tyle że w nieco innym
        opakowaniu, i jakoś w związku z tym nie mam zaufania do innych jej produktów.
    • stara_dominikowa PLAY 11.05.07, 16:08
      kombinowali jak wejść w zapchany rynek i wymyślili obrzydliwą kampanię:
      panienka pożerająca tort z surowego mięcha, pseudo-dziecięce party ufoludków,
      palec zamiast języka. zastosowali prostą metodę spaczania zwykłych treści
      elementem zaburzającym przekaz. skojarzenia są niesmaczne, a taka reklama do
      mnie nie trafi. wykreowali markę dla psychopatów i wielbicieli egzekucji na
      żywo. fe.
      • kicior99 jest jeszcze jedna firma 11.05.07, 16:16
        od której mnie odrzuca ale już nie muszę korzystać z jej usług. W wielu zabawach
        z przyjaciółmi wybieraliśmy ją najgorszą formą wieku. I dalej nic się nie
        zmieniło. Firma nazywa się PKP...
        • Gość: gosc Re: jest jeszcze jedna firma IP: *.toya.net.pl 11.05.07, 17:50
          Taaaaaaaaaaaa - no to lecim na Szczecin:
          PKP - Pie..Komfort Podróży
          PKP - Poczekaj Kiedyś Podjedzie
          PKP - Polska Kolej Postojowa

Można jeszcze, jak kto chętny ;)

A marki, których nigdy nie kupię to:
          - Persil, tylko Persil zawsze persil
          - Merci, tak podziękuję ci

Właśnie rozstałam się z TP SA i bardzo się z tego cieszę, chociaż musiałam
          płacić abonament za miesiąc do przodu od ostatniego okresu rozliczeniowego -
          dobrze, że miesiąc, a nie np. 5 lat, bo tak też mogliby sobie ustalić. :(
          • Gość: folkatka Re: jest jeszcze jedna firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 12:20

Pieknie K...a Pieknie
            • Gość: p_g Re: jest jeszcze jedna firma IP: *.chello.pl 28.05.07, 12:51
              Polskie, Ku.., Pociągi ;p
              • Gość: laczek Re: jest jeszcze jedna firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 09:37
                tu masz zupełną rację - jak człowiek się w te upały przejedzie to sobie piekło
                może wyobrazić
              • aloha57 Re: jest jeszcze jedna firma 10.06.07, 23:26
                Pewnie kiepsko pojedziemy
        • Gość: piwoniasz Re: jest jeszcze jedna firma IP: *.master.pl 20.06.07, 00:56
          To racja, ale przynajmniej lojalnie ostrzegaja napisem"strzeż się
          pociągu".pozdrawiam
      • Gość: Wiki Re: PLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:29
        Sam bym tego lepiej nie ujęła - mi też ich spoty kojarzą się z psychopatami...
      • yabol428 Re: PLAY 14.05.07, 10:44
        stara_dominikowa napisała:

> kombinowali jak wejść w zapchany rynek i wymyślili obrzydliwą kampanię:
        > panienka pożerająca tort z surowego mięcha, pseudo-dziecięce party ufoludków,
        > palec zamiast języka. zastosowali prostą metodę spaczania zwykłych treści
        > elementem zaburzającym przekaz. skojarzenia są niesmaczne, a taka reklama do
        > mnie nie trafi. wykreowali markę dla psychopatów i wielbicieli egzekucji na
        > żywo. fe.

Masz w 100% rację! Wystarczyło, że zobaczyłem jedną ich reklamę - tą z paluchem
        zamiast języka - i już mi to obrzydziło tą markę raz na zawsze.
      • emka_waw Re: PLAY 14.05.07, 18:15
        > pseudo-dziecięce party ufoludków,

Dla mnie to są dzieci doktora Mengele. Wielki FUJ.
        • Gość: Dee Re: PLAY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 15:05
          Zgadzam sie. Ich reklamy są okropne!!!
      • aiczka Re: PLAY 21.05.07, 15:25
        > panienka pożerająca tort z surowego mięcha,
        Najzabawniejsze, że ja w ogóle nie zwróciłam uwagi na ten tort. Myślałam, że
        jest "normalny".
      • Gość: Aneta Re: PLAY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:45
        Mnie irytują reklamy tej sieci .

aneta-lotek@wp.pl
        • Gość: Kma Re: PLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:39
          Mnie też - są debilne, odrażające i nicniemówiące o produkcie
      • adenozyna Re: PLAY 03.07.07, 10:57
        Reklama z 9 też jest bez sensu ; /
    • edycia_s Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 16:24
      Albo mi umknelo albo nikt, zupelnie nikt nie wpisal sie z ulubiona firma
      telekomunikacyjna wszystkich Polakow. Kto zgadnie, z jaka?
      :)

pozdrawiam.
      • kicior99 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 16:26
        bt? :)))))))))))))))))))))
        • edycia_s Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 16:35
          raczej ft :))
          • kicior99 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 16:38
            ja na bt nie narzekam choć tani nie są :)
            • Gość: jaija Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.05.07, 16:48
              Nokia, BMW, Audi, VW, Adidas, Nike - skojarzenia z drechem
              TP SA, PZU, PKO - złodzieje, którzy stosują monopolistyczne metody i zrażają do
              siebie ludzi (akurat sama się przekonałam)
              Imperial - drogie filmy na DVD, przejęli pałeczkę po Warnerze, który ostatnio
              poprawia wizerunek firmy, obniżając wreszcie niebotyczne ceny filmów bez
              tłumaczonych (w większości) dodatków
              Always - drogie, poza tym jest mnóstwo innych dobrych marek o porównywalnej,
              jeżeli nie lepszej, jakości, za to o zdecydowanie przyjaźniejszych cenach
    • Gość: trademark user  Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.smstv.pl 11.05.07, 17:36
      niemieckie marki aut, wolę wszystkie inne niż niem. ale za to lepszej
      technologii elektronicznej od made in germany nie uznaję;) coraz częściej jednak
      zlecają podzespoły lub całość in china..

buty nie muszą być włoskie a perfumy z paryża, ale cenię produkty niemarkowe,
      które sporo kosztują i służą dłużej niż niemarkowe badziewie / markowe tandety.
    • quiquiriqui Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 18:10
      Reporter - beznadziejna jakość ubrań!! Nawet nie wchodzę do ich sklepów; BMW - drechy;) poza tym mc syf i kfc.
      Do niedawno miałam niechęć do motoroli, ale zmieniłam zdanie, kiedy moja v3-ka przez moje gapiostwo spadła z dobrych trzech metrów i nawet po niej nie widać:D
      (żadnych zadrapań itepe), działa dalej bez zarzutu.

• na_pustyni Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 18:46
      velvet - nie lubię srajtaśmy robionej tylko z drzew
      coca cola
      danone
      puma
      • shuja Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 19:05
        tpsa i pkp ale z tej drugiej czasami muszę ...a jeszcze marka ...jurka nie
        cierpię;)
    • Gość: Maciej Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 19:46
      Warka - "strąk" i tyle, uznanie tu, uznanie tam... prawie jak panienka z agencji;
      McSyf - wykorzystywanie ludzi, niszczenie przyrody, sama szkodliwość
    • thorgal_aegirsson Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 21:55
      PKS - bez komentarza.
    • Gość: poznaniak Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:27
      Nestle - za to co zrobili z Goplaną i jak obrzydzili i popsuli smak wafla mojego
      dzieciństwa "princessy" oraz za ogólną politykę firmy wobec ludzi i środowiska -
      prawie jak McD
      • jam-agru Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 11.05.07, 23:14
        Merci - ten rzewny baran ze swoją piosneczką mnie dobija.
        Markizy Hit - od czasów reklamy, w której bogactwo kremu uświnia od stóp do
        głów idącą ulicą kobitkę, której jedyną winą było, że nie jest skate'owcem czy
        inną subkulturą.
        Milky Way - też od czasów reklamy, w której grupa bachorów, zajadająca tenże
        batonik, ma świetną zabawę, oblewając zimną wodą ze szlaucha drzemiącego na
        leżaku faceta, który nie jest cool, więc dobrze mu tak - wszystko w tonie
        beztroskiej zabawy.
        Xenna - razi mnie publiczne obwieszczanie, że się właśnie zrobiło kupę. Dobrze,
        że pani chociaż drzwi zamyka.
        • Gość: :) Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 00:01
          Odrzuca mnie od większości niemieckich marek.
          Głównie z powodu szwabskich reklam.

Odrzuca mnie od CCC, bo zawsze jakieś koszmarne pindy to reklamują.

I jeszcze od firmy ZOTT, bo się czyta COT, a mnie się COT nie podoba, do licha.
          • aurelia_aurita Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 11:56
            a ja lubię zott. i nazwa mi się podoba :))
            (i tylko odrobinę zraziła mnie ta okropna dziumdzia z reklamy jogobelli)
        • Gość: jaija Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.05.07, 13:38
          jam-agru napisała:

> Merci - ten rzewny baran ze swoją piosneczką mnie dobija.

:D:D:D:D:D świetnie ujęte :D:D:D
        • mehundo Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 18.05.07, 16:30
          umarlam ze smiechu...

chowam sie za monitorem i bezglosnie chichocze, ale chyba i tak mnie wszyscy
          slysza (forum humorum - przerwa w pracy :) )
          • mehundo Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 18.05.07, 16:31
            oczywiscie z powodu rzewnego barana

(znowu chichocze, lepiej juz pojde do domu)
      • princessofbabylon Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 00:04

• Gość: Jojo Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.07, 00:33
      Marka z MjM nie cierpie,dlaczego?bo nie cierpie
    • Gość: naiwna Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.07, 02:39
      oo, przypomniało mi się jeszcze jedno! Tyle, że w Polsce marka raczej nie
      znana... mimo wszystko opowiem, bo było to jedno z większych rozczarowań mojego
      życia. Otóż dawno, dawno temu po obejrzeniu filmu "Imperium Słońca"
      (Spielberga) niezwykłego uroku nabrała dla mnie idea "batonika Hersheya". Przez
      pół filmu bowiem jeden z głównych bohaterów przekomarza się z pewnym
      dzieciakiem na temat owego, pytając: "te mały, chcesz batonika Hersheya?", na
      co dzieciak odpowiadał radośnie, że oczywiście! Po czym okazywało się, że o tym
      batoniku dzieciak może sobie tylko pomarzyć (działo się to podczas drugiej
      wojny w Japonii). Na końcu filmu Amerykanie dokonali zrzutów żywności i
      powtórzyła się scenka, w której ów złośliwiec pyta dzieciaka, teraz już
      doświadczonego przez życie: "te mały, chcesz batonik Hersheya?" Chłopaczek
      odpowiada, że nie jest taki głupi. Ale złośliwiec ma tym razem dla niego
      batonik Hersheya... Po obejrzeniu tego filmu marzyło mi się spróbowanie kiedyś
      takiego batonika. No i parę lat temu (z siedem będzie) wreszcie skosztowałam
      tej legendy. Eeee... smak, jak nasze PRL-owskie wyroby czekoladopodobne. Cała
      amerykańska czekolada tak smakuje - czyli NIE smakuje :( Moi znajomi w USA
      zajadają się polską czekoladą (nawet dzieci) i uznają jej zdecydowaną wyższość
      nad Hersheyem.
      • Gość: kaaaaaaaaaaaaaa Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 11:21
        Moi znajomi w USA
        > zajadają się polską czekoladą (nawet dzieci) i uznają jej zdecydowaną wyższość
        > nad Hersheyem.

moja rodzinka w US tez sie zajada polska czekoladą:)
        albo krówkami:) za to ja od dziecinstwa miałam kontakt z amerykanskomi słodyczami (duzo mojej rodziny jezdiło lub mieszla w usa) i powiem ze są wstrętne..
        jedyne co mi smakowało to takie żelki typu starburst czy jakos tak:P
        • Gość: naiwna amerykańskie IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.07, 21:09
          mnie też te żelki chyba najbardziej smakują.. i gelly beans... czy też jelly
          beans? m&m'sy nie są złe, ale tutaj w Polsce można czasem dostać czeskie
          lentilki, które smakują tak samo dobrze - i nie wiem, czy lentilki to produkt
          oryginalny (i np. starszy od m&m's) czy jakaś licencja sprzed pół wieku...

a marshmallowsy znasz?
        • Gość: wylogowana Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.hsd1.nh.comcast.net 14.05.07, 19:58
          Gość portalu: kaaaaaaaaaaaaaa napisał(a):
          > moja rodzinka w US tez sie zajada polska czekoladą:)

Polska czekolada jest przereklamowana....
          Pierwsza lepsza szwajcarska jest o niebo! lepsza.
          • Gość: Wrecekrzepki Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 12:30
            Tez uwazam, ze taka milka jest duzo lepsza. Nie lubie zadnych wedli ani goplan
            (chociaz to juz de facto nie sa polskie firmy).
            • kinky5 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 14.06.07, 00:52
              wszystko lepsze od hamerykanskich slodyczy..nawet taka polska czekolada!
              Ale faktycznie jelly beans w 50 smakach....zyc nie umierac!
              pozd.
            • wogrodrycha Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 14.06.07, 12:29

Ja pamietam do dzisiaj smak czegolady Milka kupowanej w Pewexie. Ta Milka którą
              można kupic dzisiaj niemal w kazdym markecie nie umywa się do tamtej. Może w
              smaku nieco podobna jest duża milka z orzechami laskowymi no ale nadal jej
              czegoś brakuje. Może tego że dostawało sie ja raz w roku z okazji świąt ...
    • intuicja77 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 10:01
      play- koszmarne reklamy!!!!! macie racje ,że jak stworzone z mysla o
      psychopatach, ten paluch wystający z ust-bleeee

pzu - socjalistyczny moloch z milionem urzednikow

bmw, adiddas , puma - marki dla snobistycznych dresow

danonki , kinder kanapki itp - chamskie zerowanie na dzieciach.
      • Gość: zonk Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.tkdami.net 12.05.07, 21:02
        to w czym w takim razie nalezy wedlug ciebie uprawiac sport??? W ogole to
        jestescie smieszni z Wasza nienawiscia do wielu firm, przejedzcie sie do
        Niemiec, gdzie Nike, Nokia, bmw i inne sa normalnymi, cenionymi markami
        uzywanymi przez jakbyscie to okreslili porzadnych ludzi. Wspolczuje
        zasciankowego widzenia swiata...
        • Gość: jaija Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.07, 00:31
          Proszę zauważyć, że wątek dotyczy osobistych oraz irracjonalych uprzedzeń
          żywionych wobec konkretnych firm, a nie tego, że np. zarzucamy BMW czy
          Adidasowi dresiarskość. Po prostu, w Polsce wielu osobom te marki kojarzą się z
          drechami właśnie, bo w Polsce drechy je uwielbiają i się z nimi obnoszą.
          Zdajemy sobie sprawę, że za granicą są po prostu markami ciuchów czy
          samochodów. Punt widzenia zależy od punktu siedzenia.
    • ashton Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 10:08
      Osram - wiadomo ;-)
      BMW - no niestety, kojarzy się z drechem i nic na to nie poradzę.
      Wszelkie sportowe ciuchy/obuwie - jak wyżej, sama uprawiam sport rekreacyjnie,
      ale w strojach zdecydowanie niemarkowych.
      Philips - mojemu szwagrowi udało się zepsuć trzy telewizory tej marki.
      Triumph - bielizna jak każda inna, nieraz stanik ze stadionu niebawem
      narodowego lepiej mi się nosił ;-)
      Suknie ślubne Pronovias - drożyzna jak nie wiem co, a wygląd... jak wygląd.
      I tak dalej, i tak dalej...
      • Gość: Frodo Duplo IP: *.bsk.vectranet.pl 12.05.07, 12:39
        Jak Osram, to i Duplo....
        Jakoś zawsze łączyłam nazwy tych 2 produktów...
    • wolomin_w_nocy Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 11:46
      Jurka?
    • aurelia_aurita Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 11:50
      nestle aero - przez te obrzydliwe ciamkające baby z reklamy
      "1", TiP - próbowałam kilku produktów. wszystkie były niejadalne. już wolę
      zapłacić drożej i kupić coś co nadaje się do spożycia.
      ricore - co za okrrropna reklama... poza tym i tak nigdy w życiu nie tknęłabym
      kawy zbożowej.
      reserved - bo mają tam rozmiary od M - ki w górę, przy czym M - kę nazywają S
      -ką, L -kę M-ką itd.
      PKP - no comments. ale korzystać muszę i to często.
      Microsoft - choć z niektórych produktów korzystam (ale staram się, żeby ich
      było, w miarę moich możliwości, jak najmniej).
      Internet Explorer - wrrrr... najgorsza przeglądarka internetowa na świecie.
      kiedy tylko założyłam internet, jedną z pierwszych rzeczy było odinstalowanie z
      hukiem IE.
      • aurelia_aurita Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 11:50
        aa, i jeszcze Orange. że o reklamach tejże już nie wspomnę...
      • t-800 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 12:05
        aurelia_aurita napisała:

> kiedy tylko założyłam internet, jedną z pierwszych rzeczy było odinstalowanie
        z
        > hukiem IE.

Nie da się odinstalować IE.
        • aurelia_aurita Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 12:08
          o fuck! w takim razie zaraz sprawdzę, pewnie dalej mam tego potwora, a udało mi
          się tylko skrót odinstalować...
          niezniszczalny IE?
        • aurelia_aurita Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 12:11
          no rzeczywiście, sprawdziłam.
          więc wygląda na to, że przestałam używać, pozbyłam się skrótów i wyparłam ze
          świadomości, że kiedykolwiek IE miałam... ;-)
        • kukurukuku Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 16.05.07, 12:23
          oprócz tego, że nie da się odinstalować, nie da się też używać.
      • kicior99 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 14:54
        Jak odinstalowałaś IE? o chyba niemożliwe - integralna część systemu
        • aurelia_aurita Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 14:58
          no, już mnie t-800 uświadomił - i sprawdziłam sama, że to jednak niemożliwe :)
          (patrz: wyżej)
      • Gość: agata Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 16:42
        Jak odinstalowałaś IE ??? Może temat NTG, ale przy okazji się dowiem?
      • Gość: p_g Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.chello.pl 28.05.07, 13:04
        tip - tandetne i paskudne
        co do IE to wprawdzie odinstalować się nie da, ale można przecież popsuc.. :D

a reserved za to co napisalas to ja wlasnie lubie ;d
    • t-800 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 11:53
      Knoppers - "o wpół do dziesiątej rano w Polsce".

NIGDY NIE KUPIŁEM I NIE KUPIĘ TEGO PIEPRZONEGO WAFELKA!
      • Gość: p_g Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.chello.pl 28.05.07, 13:01
        i tylko dlatego? jest bardzo dobry :]
    • Gość: Frodo Media Markt IP: *.bsk.vectranet.pl 12.05.07, 12:08
      Brr....
      Sklep dla idiotów. Jeden z lubelskich profesorów stwierdził. że jego noga w tym
      sklepie nie stanie. Moja też tam nie stanęła, choć przez długi czas (7lat)
      mieszkałam w Lublinie. Nie wiem, ile lat ma lubelski Media Markt, ale pamiętam,
      jak go otwierali i zachęcali do przyjścia na otwarcie.
      A ta banda dziczy, która tratuje się nawzajem, aby taniej DVD kupić...
      • Gość: lemur Re: Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:48
        Mam to samo zdanie - raz byłem, to obsługa była jak dla idiotów albo głównie
        idioci...
    • roto Citroen, nie polubię tej marki oraz Polskich dróg 12.05.07, 12:47
      • Gość: Gorgonzola Re: Citroen, nie polubię tej marki oraz Polskich IP: *.centertel.pl 12.05.07, 14:00
        Podpaski Always - cena wywalona w kosmos za cos w czym sie czuje jak w
        pieluchach. Sztuczne to, niewygodne i wielkie. Brrrr

Marka Chevrolet - odmowilabym gdyby dawano mi taki samochod sluzbowy

kosmetyki Vichy - reklama robiaca ludziom wode z mózgu, pokazywane tych glupot
        w ktore kobiety wierzą. Niby sugestywne ale przesadzone. O krok za daleko w
        wizualizacji efektu.

Tele2 - jakaś ściema

Podobnie Link4

• metalwrona Re: Citroen, nie polubię tej marki oraz Polskich 12.05.07, 14:28
          NOKIA. Mam wstręt do tej marki telefony, sama nie wiem czemu... Bo brzydkie
          menu, nudena obsługa, bo za łatwe dla mnie, przyzwyczaiłam się do Siemensów i
          Samsunga.
          Gatta, zawiodłam się na ich pończochach samonosnych i teraz niczego bym nie
          kupiła tej firmy. A drze się to-to tak samo szybko jak inne pończochy/rajstopy.
        • Gość: gcha Re: Citroen, nie polubię tej marki oraz Polskich IP: *.171.96.34.crowley.pl 12.05.07, 15:15
          dokladnie - VIVHY to ciut lepszy L'OREAl (ten sam producent)
          • Gość: ona Re: Citroen, nie polubię tej marki oraz Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 16:18
            Nestle-za to co zrobili z Wedlem, gdzie są te dawne wedlowskie czekolady???
            Mc Donald-jak można to jeść? Często przechodzę koło tej pseudorestauracji-ileż
            tam małolatów!
            LG-dostałam nową komórkę, która w ogóle nie działała i od tej pory zdecydowanie
            odrzuca mnie od tej marki
            Netia-jeszczy większy bałagan niż w tepsie
            • Gość: mm Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 01:27
              Gość portalu: ona napisał(a):

> Nestle-za to co zrobili z Wedlem, gdzie są te dawne wedlowskie czekolady???

chciałaś chyba rzec:
              'Cadbury - za to, co zrobili z Wedlem'
              lub
              'Nestle - za to, co zrobili z Goplaną'
              (to drugie już nieaktualne odkąd Goplanę przejęła bydgoska Jutrzenka)
        • Gość: cowboy Re: Citroen, nie polubię tej marki oraz Polskich IP: *.nap.wideopenwest.com 12.05.07, 20:51
          nie chcialabys chevy Tahoe? dziwne,taki fajny samochod,polecam
    • Gość: G. Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.smstv.pl 12.05.07, 16:26
      TP - Telekompromitacja Polska SA

Nigdy nie kupię usługi tej złodziejskiej firmy.
      • Gość: otomoto Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.attu.pl 12.05.07, 16:49
        Lotos i Orlen aż mnie wzdryga
        • Gość: Lazlo Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:46
          A ja tracę całą werwę jak widzę ich reklamy
    • bozy_wojownik Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 12.05.07, 20:55
      shell
      bo to faszystowski koncern popierający reżim w afryce, przedkładający zyski nad
      ludzkie życie
      • bryzg1 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 17.05.07, 10:35
        A ja tankuję tylko na shellu - kojarzy mi się z wysoką jakością paliw.
        Raz w Orlenie nawet spod dystrybutora nie udało mi się ruszyć - okazało się, że
        przesadzili z chrzczeniem i w paliwie było coś w rodzaju rozpuszczalnika.
      • Gość: gasoline Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 23:24
        popieram - wyzyskiwacze i beznadziejne produkty
    • Gość: Kama Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 22:58
      reserved - kojarzy mi się z tandetną tipsiaro-solarą z gimnazjum, taką co to nie
      wie jak i w co wypada się ubrać - BLE!
      • Gość: fasola Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.2-0.pl 13.05.07, 07:35
        VW, BMW, AUDI, MERCEDES- dresy ale to już zostało powiedziane
        REAL- beznadziejny market z nieświeżą wędliną i ogólnie siakiś taki....
        SIEMENS- lodówka i telefon padły szybciej niż tego oczekiwałam
        Nie wiem dlaczego nikt tu nie wspomniał o POCZCIE POLSKIEJ- to dopiero jestm
        kaszana....
        • Gość: agnes Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.crowley.pl 15.05.07, 11:22
          o tak poczta polska, wrrr... i ich cudowna usluga pt. priorytet, cholera nigdy
          na czas nei dostarczaja...szlag mnie trafia!! a najgorsze, z e nie mam innego
          wyjscia i tak musze korzystac z uslug tego monopolisty....
    • yabol428 Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 13.05.07, 08:50
      Mc Donalds. W życiu bym tam nic nie kupił. Kojarzy mi się z wszystkim co
      najgorsze. W ogóle nie lubię USA i wszystkiego co amerykańskie. Do maksyfa
      chodziłem kiedyś w czasach, gdy były tam bezpłatne WC. Taki jest mój stosunek do
      tego amerykańskiego badziewia - maksyfa tylko olać i osr... Potem wprowadzili
      tam żetony do WC i jedyna korzyść z tego przybytku się skończyła.
      • Gość: rabatka Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.tkdami.net 23.05.07, 23:15
        Rany miałam tak samo. Chodziłam tam tylko do kibelka. Raz nawet o mało co ich
        nie pokochałam za to....Koncert był w Krakowie, padało, ja suknię miałam całą w
        błocie...patrzę MCsyf otwarty to się umyłam i wypindrzyłam, żebym jak człowiek
        do domu wrócić. Ale KFC ...mam do nich słabość, ale to tylko przez to, że
        spędziłam w Kentucky dużo przyjemnych chwil:)
    • wobbler Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 13.05.07, 09:55
      Tepsa,Orange,Mcsyf,kfc,Nutella...-jednakie badziewie niezaleznie od
      branzy.Dlugo by wymieniac,bo nie cierpie-wiec nie kupuje-90%reklamowanych
      produktow.A!No jeszcze Enea!Dla niezorientowanych-to zaklad energetyczny
      dostarczajacy prad w Wielkopolsce.Naprawde trudno znalezc zlodziei tak
      bezczelnych i pewnych siebie!Srednio co dwa lata mam z nimi udry o jakies
      zawyzone rachunki.I gdybym im choc o wlos odpuscila-trzeba by te bajonskie sumy
      placic!Mozna o tym xiazke napisac!Z utesknieniem czekam do lipca,kiedy to na
      rynku energetycznym bedzie mozna sobie dowolnie wybrac dystrybutora.
      Zdecydowanie najbardziej NIENAWIDZE ENEI!!!
      • paulina.galli Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? 13.05.07, 11:55
        ALWAYS - " cerata " w kosmicznej cenie :)i sporo duzo sympatyczniejszych
        produktow (calkiem mozliwe ze tego samego producenta - bo nie sprawdzam tego
        akurat :))

SORAYA - najgorsze kosmetyki jakie mi wpadly w rece :) plus pani A. Maciag
        ktorej (tez nie wiem czemu) serdecznie nie cierpie - w ich reklami - bylto
        przyslowiowy gwozdz do trumny

ADIDAS - nie wiem czemu - bo np taka Pume czy Nike lubie (moze skojarzenia z
        bazarem i czterema paskami :):):)

HUGO BOSS i DAVIDOFF - perfumy i wody toaletowe meskie - za to ze chyba 90%
        facetów ich uzywa i co mnie jakis mija na ulicy czy w pracy to "waniajaet" tym
        cholernym Bossem czy Davidoffem - i to glownie tez tym samym
        (najpopularniejszym) rodzajem (gora dwoma) w obrebie marki :)
        Brrrr..... :):):)

SKODA - nie wiem co jest w tym samochodzie ze tak alergicznie reaguje ale...
        wolalabym miec chyba fiacika 126p niz skode :):):) [ podobnie mam z Fordem a
        zwlaszcza F. focusem ale juz mniejszym natezeniu :))

nie wiem czy to "marka" ale:
        PKO SA - tez nie wiem do konca czemu?: kojarza mi sie ze strasznie drogim
        bankiem :)ale wlasciwie nigdy nie kozystalam z ich uslug :)

Millenium Bank - brrr...(tu kozystalam i mam powod by tak twierdzic :)
        • Gość: Mirek Re: Marka, od której mnie odrzuca i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 16:33
          Miło znaleźć podobnego mi "miłośnika" PKO SA - chyba najgorsza obsługa i
          zdzierstwo wśród banków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka