zuchowski Re: Lepimy lepieje - konkurs! 06.08.03, 11:29 Lepiej cisnąć się w komorze niż DELFINEM płynąć w morze. Lepiej z piasku lepić baby niż na roczek iść za kraty. Odpowiedz Link Zgłoś
edek100 Re: Lepimy lepieje - konkurs! 06.08.03, 11:47 Lepiej z tygrysem na sawannie, niż wykąpać się w tej wannie. Lepiej całować twoje loki, niż zażywać ciągle koki. Lepiej zostać cherubinem, niż zażywać heroinę. Lepiej w domu być wampirem, niż w podróży pedofilem. Lepiej skoczkiem być na linie, niż pedałem w Berlinie. Lepiej w cyrku być komikiem, niż zamieszkać pod śmietnikiem. Lepiej w Afryce zbierać diamenty, niż być w więzieniu za alimenty. Lepiej serwować po neostradzie, niż pracować przy autostradzie. Lepiej w rządzie rozliczyć każdy grosz, niż by powstała nowa FOZZ. Lepiej żeby Sejm oszczędzał na dietach, niż na naszych lekach. Lepiej w sejmie być zerem, niż premierem Millerem. Lepiej gadem być na wizji, niż prezesem telewizji. Lepiej jest zajadać lina, niż cytować Lenina. Lepiej trzyma się pszenicy miarka, niż Hausnera gospodarka. Lepiej pływać na kon-tiki, niż otwierać fabryki. Lepiej leżeć na hamaku, niż zawisnąć na wieszaku. Lepiej szukać naturalnej podniety, niż Marka Pola winiety. Lepiej oglądać Benny Hilla, niż pracować u debila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: Lepimy lepieje - konkurs! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 12:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: Lepimy lepieje - konkurs! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 12:26 Lepiej upuścić kilka kropel krwi Niż mieć na czole zrośnięte brwi. Lepiej być fanem disco polo Niż jeść sałatę z cukrem, nie z solą. Lepiej jest puścić bąka w kościele Niż znależć kleszcza na swoim ciele. Lepiej w windzie sie zatrzasnąć Niż tym lepiejom przyklasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
luzik1 "Napoleoński" 06.08.03, 13:03 Lepiej w smrodku, niźli w chłodku. (aluzja do wyprawy na Moskwę) luzik1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
luzik1 "Góralski" 06.08.03, 13:04 Łacniej kijek ocinkować, niż go potem pogrubasić. luzik1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
luzik1 "Hutniczy" 06.08.03, 13:07 Lepiej przy wesołej nucie, zaspokajać żądz swych hucie, niź - ruszając palcem w bucie - być hutnikiem w Nowej Hucie. luzik1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
luzik1 "Starachowicki" 06.08.03, 13:15 Lepiej flaszkę nam postawić, niż w prokuraturze stawić. luzik1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
firstgasior Lepieje literackie 06.08.03, 13:20 Lepiej być żoną Boryny Niż z Balladyną pójść na maliny Lepiej mieszkać w wozie Ślimaka Niż pływać w bandzie kapitana Haka Lepiej mieć jak Wołodyjowski żonę Niż jak Wokulski ręce czerwone Lepiej z Orszulą w zaświaty się schować Niż czas pod lipą bezcenny marnować Lepiej być jak Zbyszko z Bogdańca Niż psu Baskerwilów ściągnąć kagańca Lepiej trafić na pustkowia suche Niż jak Polikarp spotkać kostuchę Lepiej jak Tadek mróweczki wybierać Niż jak Korczyński z żoną się użerać Lepiej jak Soplica twarz swą w kaptur schować Niż jak Don Kichot wiatrak staranować Lepiej z Wolandem napić się wódy Niż z Iwanem Bezdomnym nocą wyjść na Prudy Lepiej cierpieć za miliony Niż jak Werter być szalony ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: Lepieje literackie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 13:55 Lepiej Lechoniem się zachwycić Niż Orwella na Kubę przemycić. Lepiej być wredną jak Łęcka Iza Niż wpaść w depresję po dziełach Camusa. Lepiej wieszczyć jak Kasandra Niż podzielić los Orlanda. Lepiej wybuchnąć ariostowskim śmiechem niż do Edypa być podobnym grzechem. Lepiej wyglądac jak Quasimodo Niż się zachwycić de Sade młodo. Odpowiedz Link Zgłoś
luzik1 Z cyklu "Poczet Królów" 06.08.03, 13:22 Lepszy Batorego żupan, ....... bo z Jagiełły zwykła dupa, luzik1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
firstgasior życiowy 06.08.03, 14:01 Lepiej, kurna, się nie żenić Bo nie można tego zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
bonbonr Re: życiowy 06.08.03, 14:16 lepiej przestać tu rymować i wesele swe planować lepiej jedank panne prosić bo ci karze sie wynosić lepiej jednak sie ożenić żonę zawsze można zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: życiowy IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 13:56 Lepiej cofnij ten lepiej... oraz Lepiej się ożenić bo np. mozna mieć wtedy czworo dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
bonbonr Re: Lepimy lepieje - konkurs! 06.08.03, 14:11 lepiej wyrwać koleżankę niż posklejac filiżankę lepiej wyleczyć wadę wymowy jak się nagrywa spot reklamowy lepiej włosy sobie skrócić niż się z mostu w rzekę rzucić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iguana100@hoga.pl To świetna zabawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 14:42 Nigdy nie pisałam czegoś takiego, ale okazało sie to nie takie trudne.Oto moje lepieje: "Podekscytowana" Powiedziała mi dzisiaj kelnerka, że wczoraj tu była znana spikerka" "Natrętny" Spotkali się dwaj kolesie, -Nie dajesz mi spokoju nawet w lesie. "Nowoczesny" Staś dostał aparat nowy, -Hmm..szkoda, że nie cyfrowy. "Po ślubie" -Żono moja droga, przed ślubem nie byłaś tak sroga. "W Gazecie" W gazecie tytuł wielki, PREZYDENT JADA BRUKSELKI! "Obrażony" -Nie będe dziekować nikomu! odwrócił się i poszedł do domu. "Afera" I znów wielka afera: w pułapkach na myszy brakuje sera! "Tęskniący" Wieczorem zadzwonię do żony, Niech wie, że jestem stęskniony. "Zdumienie" Nikt nie widział takiego lenia, ludzie nie kryją zdumienia. "Nowa fryzura" Pani Jolanta ma nową fryzurę, znowu mąż w domu zrobi jej burę. "Niewierny" Pojechał zimą w Bieszczady i tam dopuścił się zdrady. "Zakochani" Kochankowie zaszyli się w lesie, poddają się chwilom uniesień. "Zmęczony" Już dłużej iść nie mogę, ciągle podstawiasz mi nogę. "Szczery" -Nigdy Cię nie kochałem kobieto, myślałem-miłość- to jednak nie to. "Sekretarka" Nie powinna być pani ciekawa, a w ogóle gdzie moja kawa? "Komórka" Brak zasiegu, żadnej kreski, muszę zadzwonić od Tereski. "Polityczny" Poseł Samoobrony ma dylemat mały, krawat biało-czerwony czy czerwono-biały? "Uprzejma" Zadzwoniła ciotka z Sieradza, by zapytać czy nie przeszkadza. "Grający" Grześ gra w Tomb Raidera, nie odrobił lekcji, znów będzie afera. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Pierwsze kubki rozdane! 06.08.03, 17:22 Wasza lepiejowa twórczość po prostu zalała nasze forum, a brzuchy całej redakcji bolą od śmiechu! Dziś rozdajemy 3 portalowe kubki. Pamietajcie, że konkurs lepiejowy trwa do końca sierpnia! Pierwszymi nagrodzonymi w naszym konkursie są: karaluch77 - za lepieje biurowe doroszka - za lepieje bankowe i kulinarne pixie - za lepieje kulinarne Nagrody wyślemy pocztą. Gratulujemy i prosimy o więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
doroszka Re: Pierwsze kubki rozdane! - DZIĘKI!! 06.08.03, 20:56 redakcja napisała: > Wasza lepiejowa twórczość po prostu zalała nasze forum, a brzuchy całej > redakcji bolą od śmiechu! Dziś rozdajemy 3 portalowe kubki. Pamietajcie, że > konkurs lepiejowy trwa do końca sierpnia! > > Pierwszymi nagrodzonymi w naszym konkursie są: > karaluch77 - za lepieje biurowe > doroszka - za lepieje bankowe i kulinarne > pixie - za lepieje kulinarne > > Nagrody wyślemy pocztą. Gratulujemy i prosimy o więcej! Dzięki serdeczne!!!!! Moje lepieje bankowe obiegły tysiące bankowych skrzynek e-mailowych w Polsce. Muszę tu zdradzić, że oboje z mężem pracujemy w banku (w dwóch różnych). On skopiował moje bankowe lepieje i wysłał e-mailem do znajomych z pracy. Potem już poszło. Wróciło do mnie po kilku dniach od kilku osób naraz i dostawałam je jeszcze przez tydzień od różnych osób - moje lepieje!!! :))) Niektórzy nawet dopisywali do tej listy jakieś własne lepieje o bankach, których nie "zlepiłam" ;) Dzięki z całego serca - mogę w zamian odesłać kubek z logiem banku, w którym "robię" ;) :)))) Pozdr. Doroszka Odpowiedz Link Zgłoś
duza_klucha Az 3 kubki !? 06.08.03, 23:09 redakcja napisała: > Wasza lepiejowa twórczość po prostu zalała nasze forum, a brzuchy całej > redakcji bolą od śmiechu! Dziś rozdajemy 3 portalowe kubki. Lepiej z "Glosu Pcimia Dolnego" pensje brac niz sie tak az z trzech autorow i tak ciagle smiac Odpowiedz Link Zgłoś
duza_klucha 3 (slownie: trzy) 06.08.03, 23:15 Serdeczny smiech redakcji sluzy, Sypnely kubki w ilosci duzej Odpowiedz Link Zgłoś
duza_klucha 3 kupki na cala redakcje = bol brzucha 06.08.03, 23:28 redakcja napisała: > a brzuchy całej redakcji bolą od śmiechu! (Na zaparcie trapiace cala redakcje) Lepiej lekarstwo przyjac w potrzebie Niz tylko 3 kupki wydalic z siebie Odpowiedz Link Zgłoś
daficzek Re: 3 kupki na cala redakcje = bol brzucha 10.08.03, 14:58 Gdy na wczasach brzuch zaboli, tylko piwko cię wyzwoli. Opal pupę na całego , bo ci nie dam nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: Pierwsze kubki rozdane! IP: *.cofund.org.pl 07.08.03, 14:32 A mnie sie podoba tworzcasc firstgasiora. Stworzyl pare cykli, ja lubie cykl "Zabawy językowe", a szczegolnie lepiej: "Lepiej wtąpnąć w klątw odmęty Niż klątwami być zaklęty" Nie bardzo rozumiem, ale groza powialo. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
firstgasior Z cyklu "Zabawy językowe" 06.08.03, 19:12 Lepiej czereśnie często trząść Niż na trzeszczące krzesło siąść Lepiej być igłą tępą skłutym Niż mieć męczące często wyrzuty Lepiej z kompanią rześką zrzędzić Niż bez trzymanki w dół chyżo pędzić Lepiej się stratą tortu strapić Niż dać się wstrętnej strzydze obłapić Lepiej grasować wśród grasu łanów Niż stratowanym być przez pułk ułanów Lepiej się z żółwiem złączyć w miejscu lęgu Niż drągiem oberwać po lędźwiowym kręgu Lepiej wzdrygając się jeść kłaków psich kłęby Niż włożyć głaz w gębę i zdruzgotać zęby Lepiej się zdrożyć zdążając wzdłuż rzeki Niż wcisnąć swą rzepkę w rozgrzane obcęgi Lepiej swój język w słów gąszczu zaplątać By potem z tryumfem się z niego wyplątać Odpowiedz Link Zgłoś
paw8 Re: Z cyklu 'Zabawy językowe' 06.08.03, 19:22 lepiej miec ciśnienie niskie niż swą matkę za dentystkę lepiej leczyć się samemu niż oddać sie znachorowi temu lepiej gdy karetka jedzie niż twój alarm mój sąsiedzie lepiej być jak ryba zdrów niż pożyczać parę stów lepiej gdy ci coś zaszkodzi niż masz mieszkać w zakorkowanej Łodzi lepiej krostki mieć malutkie niż w szkole stopnie słabiutkie lepiej gdy cię komar utnie niż być ciągle małym trutniem Odpowiedz Link Zgłoś
firstgasior Re: Z cyklu 'Zabawy językowe' 06.08.03, 19:35 W poprzednim się rym nędzny wplątał. Lepszy lepiej taki: Lepiej się zdrożyć wzdłuż rzeki zdążając Niż rzepkę swą strzaskać w drzwi nią uderzając Odpowiedz Link Zgłoś
rsos Polityczne 06.08.03, 19:24 Lepiej spotkać w wannie kobrę niż badanym być przez Ziobrę Lepiej zostać eremitą niż zeznawać przed Rokitą Lepiej być pasterzem owiec niż burmistrzem Starachowic Odpowiedz Link Zgłoś
rsos Jeszcze jeden 06.08.03, 19:37 Lepsza żona całkiem łysa niż z Rywinem grać w tenisa Odpowiedz Link Zgłoś
rsos Kolejne cztery 06.08.03, 21:35 Lepiej w Iranie zostać rabinem niźli wędkować razem z Rywinem Lepiej być nazwanym zerem niźli w rządzie siąść z Millerem Lepsza już najbrzydsza dama niż posada u Saddama Lepiej sprzątać stosy łajna niż krewniakiem być Hussajna Odpowiedz Link Zgłoś
rsos 2 gastronomiczne + 1 wczasowy 06.08.03, 23:53 Wolę kaca na pustyni niźli zupę spożyć z dyni Lepsze zejście na bulimię niż w chrzanowym sosie wymię Lepiej w barze przepić gażę niż po Viagrze iść na plażę Odpowiedz Link Zgłoś
boginn Lepieje... 07.08.03, 06:03 Lepiej włosy wszystkie stracić, niż na handlu się wzbogacić. (to o politykach, na przykład J.Rokicie) Lepiej zostać komunistą, niż w Cafe Biba pić czystą. (Jak widać, mało osób pija w Cafe Biba) Lepiej nie jeść nic przez miesiąc, niż z Romanem przegrać w Tysiąc. (To o Giertychu) Lepiej nie mieć na samolot, niźli słuchać DISCO POLO. (A że M. Wiśniewski ma na samolot, to jego sprawa) Lepiej mieć kłopoty z prawem, niż przyjść tutaj na zabawę. (I dlatego politycy tak mało balują!) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_211 lepiej na dużą_kluchę 07.08.03, 09:35 duza_klucha kubka nie dostała z tego wszystkiego aż się popłakała pisze lepieje, stara się,miota ale redakcja to nie idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
duza_klucha Popędzic myszce kota ... 07.08.03, 20:42 myszka_211 napisała: > ale redakcja to nie idiota. Szanowna redakcyjo nadobna niewiasto, Zwroccie swa uwage na myszke dwiescie jedenastą Fraszki takie pisze ... ciutke pośledniejsze Ale jak wam WCHODZI w te po kupkach miejsce !!! Myszko droga, licze na riposte, ale taka, zeby mi w pięty poszlo (o ile oczywiscie potrafisz) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_211 riposta do dużej_kluchy 08.08.03, 09:18 Klusko,klusko ma najdroższa, Oto moja jest riposta, Fraszki piszę takie sobie Myśląc jak tu dopiec Tobie... Nie wymyślę chyba wiele Więc zostań moim przyjacielem. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_211 Re: riposta do dużej_kluchy 08.08.03, 09:21 Myszka Kluske poskromiła Teraz Kluska będzie miła. Razem sobie pogadają Z kubka wspólnie skorzystaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
duza_klucha Riposta Dużej Kluchy 08.08.03, 22:56 myszka_211 napisała: > Myszka Kluske poskromiła > Teraz Kluska będzie miła. > Razem sobie pogadają > Z kubka wspólnie skorzystaja.... Myszko mala, myszko slodka Albo z Ciebie jest idiotka albo mowie do podlodka aby pic z "naszego" kubka trzeba miec zgrabniutkie udka przyjaciolka ze mnie marna bo mnie pcha ma meska karma w te rejony gdzie "te sprawy" sa podstawa do zabawy ... Wiec wyszeptaj do poduchy "nie poskromi duzej kluchy wizja picia razem z kubka predzej ... ladna myszki pupka" Odpowiedz Link Zgłoś
anchorman Re: Lepimy lepieje - konkurs! 06.08.03, 21:03 Lepiej w bankach mieć debety niż skorzystać z tej toalety Lepiej z teściową wypić brudzia niż zaliczyć imieniny u Józia Lepiej dodatek "praca" w wyborczej czytać niż całymi dniami tyrać Odpowiedz Link Zgłoś
sweetmandaryn Re: Lepimy lepieje - konkurs! 06.08.03, 21:21 Lepiej grzebac w tym polmisku niz o glodnym chodzic pysku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rego Re: Lepimy lepieje - konkurs! IP: *.dsmedia.pl 06.08.03, 21:39 Lepiej być "na ty" z Lepperem niż z żeliwnym kaloryferem męczyć się przez zimę całą, idę wypić czarną, małą. :) Każdy wie, że od faszystów lepsza jest plaża nudystów. Lepiej seks uprawiać z serem niż Polandu być premierem. Lepszy portal ma Gazeta, niż jakaś głupia Oneta :) Pozdro, moj mejl to: rego87@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zebek1 Re: Lepimy lepieje - konkurs! 06.08.03, 21:51 Lepsza jazda na góralu Niż wakacje na Uralu. Lepiej pić browarek zimny Niż oglądac czeskie filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groblerka@gazeta.p Re: Lepimy lepieje - konkurs! IP: w3cache.* / 192.168.0.* 06.08.03, 23:13 Lepiej już być pleśnią w serze, niż nie jeździć na rowerze. Moj pierwszy lepiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Lepimy lepieje - konkurs! IP: *.premex.pl 06.08.03, 23:17 Lepiej pozbyć się mózgowia niż pracować w służbie zdrowia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stormmy@gazetaa.pl Re: Lepimy lepieje - konkurs! IP: 80.48.207.* 06.08.03, 23:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stormmy@gazetaa.pl Re: Lepimy lepieje - konkurs! IP: 80.48.207.* 06.08.03, 23:34 Lepiej nie mówić!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Lepiej bawić się w lepieje, niż na pracę .. IP: *.nest.gliwice.pl 06.08.03, 23:50 mieć nadzieję Lepiej ciągle być na głodzie, niźli marzyć o nagrodzie i całkiem poza konkursem (podobnie jak poprzednie zresztą) przypomnienie bardzo starego lepieja nieznanego (mi) autorstwa: Lepiej w kącie trącać prącie niż być w narodowym froncie Odpowiedz Link Zgłoś
ennbe Re: Lepimy lepieje - konkurs! 07.08.03, 01:32 Lepiej zostać szczupłą złotko niż opychać sie szarlotką. Choć szarlotka kusi nęci to ci potem kiszki skreci. Lepiej więc jest wypić kawkę a szarlotkę wziąźć w odstawkę. Odpowiedz Link Zgłoś