Gość: molek Re: życiowe prawa Murfiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:38 Konsekwencje praw Murphego: 1. Przy demontażu a następnie montażu dowolnie skomplikowanego mechanizmu, zawsze zostanie jakaś część, z którą nie ma co zrobić. 2. Pzy wykonywaniu dowolnie skomplikowanych czynności, element (lub narzędzie) upuszczone , zawsze spadnie w miejsce, z którego go najtrudniej wyciągnąć. 2. Przy wykonywaniu dowolnie skomplikowanych obliczeń, zawsze jakaś k... przejdzie z licznika do mianownika lub odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:57 to o tych obliczeniach to super :) a ja znam takie : jak dlugo trwa minuta? zalezy po ktorej stronie toalety sie znajdujesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aamg Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 13:53 Gość portalu: monika napisał(a): > to o tych obliczeniach to super :) > a ja znam takie : jak dlugo trwa minuta? > zalezy po ktorej stronie toalety sie znajdujesz :) Po której stronie DRZWI od toalety :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qdx Re: życiowe prawa Murfiego IP: 87.206.65.* 01.04.08, 23:02 1. Oczywista oczywistość tak często cytowana to prawo J.Kaczyńskiego no chyba że zmienił nazwisko na Murphy. 2. Niejaki gekon to oszołom pierwsza klasa. 3. 2/3 wypowiedzi mają g.... wspólnego z prawami o których powinna być mowa. 4. Jak nie rozumiesz to twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giekon zal mi gekona IP: *.gemini.net.pl 02.04.08, 03:09 gekon jest gejem, albo dluuuuugo nie miał kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: zal mi gekona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 04:37 tak sobie myślę, gdyby nie G-on, to każdy by się zajął owłosioną i nie było by czego czytać Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: zal mi gekona 02.04.08, 14:35 Cokolwiek mi spada z kanapy automatycznie potoczy sie pod nią a nie na śridek pokoju. Pudełko z lekarstwami zawsze otwieram od strony gdzie jest ulotka. Próbowałam się chwilę przed otwarciem zastanowić ale to nic nie daje:( A oto prawdziwe prawa Murphy`ego: -Wszystko wali się na raz, -Nic nie jest tak proste jak się wydaje, -Jeżeli istnieje możliwość popsucia sięparu rzeczy,popsuje się ta, która wyrządzi najwięcej szkód, -Wnisek to punkt, w którym nie masz juz siły dalej myśleć, jeżeli wydaję ci się że wszystko jest w porządku, napewno coś przeoczyłeś, -czysty krawat zawsze przyciaga zupę, -gdy tylko stewardessa podaje kawe, samolot wpada w turbulencje, -gdy jest napisane jeden rozmiar dla wszystkich, tzn dla nikogo, -jeżeli coś jest tajne, zapomni się tego zabrać z kopiarki, -nigdy nie pytaj fryzjera czy już czas byś podciał włosy i sprzedawcy czy podaje ci dobrą cenę, -sukces odnosi sie gdy nikt nie widzi, porażkę kiedy wszyscy patrzą, -zawsze urywa sie torba w której niesie się jajka, -twardość masła jest wprost proporcjonalna do miękkości masła, -ukryta wada nigdy nie pozostaje ukryta, -im zimniejszy stół do rtg tym większa częścia ciała musisz go dotknąc, -im cos drozsze tym dalej to musisz wysłać do naprawy, -rzecz, której potrzebujesz nigdy nie jest w sprzedaży, -telefon zadzwoni wtedy, kiedy jesteś po drugiej stronie drzwi i nie możesz znaleźc klucza, -nigdy nie chcesz rzeczy na które możesz sobie pozwolić, -intensywność swedzenia jest odwrotnie proporcjonalna do możliwości śięgnięcia do niego, -przedmioty ulegaja zniszczeniu wprost proporcjonalnie do swej wartości, -czytelność kopii jest odwrotnie proporcjonalna do jej ważności, -prawdopodobieństwo ze chleb spadnie na stronę posmarowaną masłem jest wprost proporcjonalne do wartości dywanu, -nigdy nie zabraknie ci rzeczy które mogą pójść w złym kierunku, -(wojskowe)jeśli pilnie jest ci potrzebny oficer idź utnij sobie drzemkę, -najniebezpieczniejsza rzeczą na polu walki jest oficer z mapa i kompasem, -kwatermistrz ma tylko dwa rozmiary, albo za duzy albo za mały, -ogień zaporowy jest skuteczny tylko wtedy kiedy ostrzeliwuje się nim puste pozycje, -jedyna najbardzie celną rzecza oprócz kul wrogów sa kule własnych wojsk, -staraj się nie rzucać w oczy, na polu walki przyciąga to ogień, poza nim sierżanta, -jeżeli nie zauważy cię twój sierżant, to i wróg cię nie zauważy, -im bardziej posuniesz sie naprzód od własnych pozycji,tym większa masz pewnośc że artyleria będzie strzelała za blisko, -kazda prosta naprawa wymaga 4 rąk, -zepsute urządzenia zawsze działaja w obecności serwisanta, -wszystkie najfajniejsze są już zajęte, jesli jest jakaś wolna to musi byc jakiś powód, -seks nie ma kalorii, -jedynym lekarstwe na seks jest więcej seksu, -dziewictwo jest uleczalne, -seks jest dziedziczny, jesli twoi rodzice go nie uprawiali są szanse że ty również nie będziesz, na razie tyle, idę bo mi sie potomek ocknął:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1 Re: zal mi gekona 02.04.08, 14:40 chyba przestanę lubić gekony; moje ulubione: Błądzenie jest rzeczą ludzką, ale żeby coś zupełnie spieprzyć, do tego potrzeba już komputera Odpowiedz Link Zgłoś
gekon010 Re: zal mi gekona 02.04.08, 15:18 Oczywiste jest to, iż to nie jest prawda aczkolwiek sie zgadzam gdyż jestem nierozumny. Jestem szczerze zainteresowany tematem gdyż budząc sie rano odkryłem koleje prawo narfiego brzmi ono tak: gdziekolwiek kiedykolwiek jakkolwiek z kimkolwiek cokolwiek żyć nie umierać Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: życiowe prawa Murfiego 02.04.08, 17:39 Jeśli wybieram się na rower, a zaczyna się zbierać na deszcz, to jeśli zrezygnuję i zostanę w domu, deszcz będzie wisiał w powietrzu, ale nie spadnie do końca dnia. A jeśli pojadę, to deszcz lunie w ciągu następnych 10-15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: zal mi gekona 02.04.08, 19:45 >-telefon zadzwoni wtedy, kiedy jesteś po drugiej stronie drzwi i >nie możesz znaleźc klucza, Drugie prawo Archimedesa: Gdy ciało zanurza się w wodzie, dzwoni telefon... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hażoru Re: zal mi gekona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 21:26 mój dzwoni wtedy, kiedy jestem w ogrodzie lub w piwnicy i kiedy dopadam go zziajana to przestaje dzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA:) Re: zal mi gekona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 01:54 Genialne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tepetoja Re: zal mi gekona 03.04.08, 06:02 oj gekon - teraz to dałeś popis z tym narfim.... POZDRAWIAMY gekona!!!!! poprawiłeś mi nastrój nie wiedzieć czemu... (chyba dzięki powiedzeniu, że są inni którzy mają jeszcze gorzej...) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: życiowe prawa Murfiego 03.04.08, 22:00 Jakiekolwiek zalozysz buty w krzynce na listy zawsze znajdziesz rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luśka Re: życiowe prawa Murfiego IP: *.poch.com.pl 04.04.08, 10:07 Z 10 łyżeczek do herbaty zawsze wybiera mi się (nie patrząc do szuflady) taka jedna której nie znoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: życiowe prawa Murfiego 04.04.08, 12:28 Kłamstwa mężczyzn: -seks to nie wszystko, -to nie twoja wina, -jestem uczulony na gumę, -w klinice powiedzieli że jestem zdrowy, -przestanę jak tylko mi powiesz, -powiem jej/jemu dziś wieczorem, -to mie ma nic wspólnego z moją matką. Zasada mathoffera: sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty Wszystkie komputery sa kompatybilne a niektóre sa bardziej kompatybilne od innych. Zanim zdążysz zapisaćinformacje ktoś przechodząc obok zaczepi o kabel zasilający. Zasada Baracha; alkoholik to ktoś, kto pije więcej od swojego lekarza. Prawo siły Antony`ego: Nie rób nic na siłę, weź większy młotek. prawo Actona: władza ma skłonności do korupcji, absolutna władza do absolutnej korupcji. Twierdzenie Colvarda: wszelkie prawdopodobieństwo wynosi 50%- albo cos się zdarzy albo nie. Formuła sukcesu Glyme`a: Sekretem sukcesu jest uczciwość, jeśli tylko umiesz ją udawać- wygrałeś. Zasada Robertsona: Dyplomata to ktoś kto w taki sposób ci mówi abyśposzedł do diabła ze cieszysz się z powodu podrózy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciapajta Re: życiowe prawa Murfiego 07.04.08, 20:11 Im więcej g...na jesteś w stanie przerzucić tym więcej go dostajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: życiowe prawa Murfiego 29.06.08, 12:47 jak masz ostatnią sztukę czegoś na magazynie i sprzedasz jej fragment bo nikt się nie interesował rzeczą od 3 miesięcy to następnego dnia ktoś ją kupi na Allegro (całą oczywiście) :-D Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: życiowe prawa Murfiego 04.07.08, 20:54 I Ty Marecki przeciwko mnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
bassooner Re: życiowe prawa Murfiego 05.07.08, 16:02 Gdy chcę się nawalić - to nie mam dnia, a jak mam - to nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś