Dodaj do ulubionych

Dziwne odruchy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 19:28
Jakie macie dziwne odruchy?? (np. nawijanie sobie włosów na palec albo za
ucho gdy się wstydzicie)
Obserwuj wątek
    • shelter Re: Dziwne odruchy 09.09.03, 20:32
      jedna z moich znajomych z podstawówki jeszcze miała kilka dziwnych i sobie
      tylko własciwych odruchów:
      spoglądała raz na jakis czas na swoje lewe ramie (??!!) nikt nie wiedział czemu
      włacznie z nia
      pociagala nerwowo nosem nie mając kataru wcale-to troche niechlujne doznania
      akustyczne były
      chwytała w dwa palce koszulkę jakby się wietrzyła (??!!) a jednak :)
      podnosiła w trakcie chodu kolano do góry raz na jakis czas (??!!)
      nadmienie ze dziewczynka była zdrowa psychicznietak po prostu miała i już ale
      żadnego z odruchów nie potrafia w logiczny sposób wytłumaczyc,tak poza tym nie
      była groźna
      pozdr
    • the_dzidka Re: Dziwne odruchy 09.09.03, 21:27
      A ja się przyznam, ze mam taki odruch (?) nieco intymny: za każdym razem, kiedy
      wejdę do toalety, urywam kawałek papieru i wycieram nos :)
      I w ogole nie zdawałam sobie sprawy z tego, dopóki mama mi tego nie uświadomiła
      chichocząc, że za każdym razem, jak zamykam się w klopie, to słychać
      najpierw "trąbienie", a dopiero później odglosy bardziej dla owego miejsca
      naturalne :-)
      • Gość: słoń bim-bom Re: Dziwne odruchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 21:37
        Ja kiedy piję w szklance jakiś musujący sok, to zawsze najpierw podmucham jakby
        było gorące. Nie wiem czemu tak robię.
        • Gość: verte Re: Dziwne odruchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.03, 22:45
          Oruch mojego znajomego jak i z resztą wielu innych ale nie wiedzieć czemu
          niemożebnie mnie denerwujący.Odginanie małego palca podczas podnoszenia do ust
          szklanki,filiżanki.
      • Gość: Anika Re: Dziwne odruchy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 11:51
        Ja mam identycznie!I też mama się ze mnie śmieje.Ale to jest praktyczny odruch,
        po prostu jest okazja i potem mam z głowy:)
        • Gość: Justyna Re: Dziwne odruchy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.09.03, 08:05
          A ja oglądam swoje ręce, albo kiedyś jak leżałam na poduszcze to co jakiś czas
          spoglądałam na jej lewy dolny róg , nie wiem dlaczego.
    • Gość: Ania Re: Dziwne odruchy IP: *.drezdenko.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 11:11
      Ja czasmi, jak jestem rozluzniona, to palcem trę brwi. Nie wiem dlaczego tak
      robie, ale mam tak juz od dziecki i cala rodzina zawsze sie z tego smieje.
    • piecyk.gazowy Re: Dziwne odruchy 10.09.03, 11:54
      Ja poprawiam okulary. Nawet jak ich w danej chwili nie mam na nosie.
    • jachtera Re: Dziwne odruchy 10.09.03, 15:33
      Ja zawsze zanim cos zjem, muszę to dokładnie obwąchać ;)
      • Gość: Żbik Re: Dziwne odruchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:22
        jachtera napisała:

> Ja zawsze zanim cos zjem, muszę to dokładnie obwąchać ;)

A ja dotknąć palcem.Nie wiem dlaczego,może żeby sprawdzic czy to naprawdę to.
    • ignatz Re: Dziwne odruchy 10.09.03, 16:56
      Ja zawsze wącham wręczane mi ulotki oraz wszystkie książki jakie tylko biorę do
      ręki. Kiedyś robiłem to specjalnie, dziś to już po prostu silniejsze ode mnie.
      • juve_maciek Re: Dziwne odruchy 10.09.03, 17:05
        1.Jak wstaję rano z łóżka, to najpierw muszę się obrócić brzuchem do dołu i
        dopiero się z łóżka "zsuwam". Może to dlatego, że zawsze jestem niewyspany i
        nie chce mi się wstawać?
        2.Kiedyś siostra mi powiedziała, że przez pół godziny spałem na taborecie w
        kuchni przed talerzem płatków śniadaniowych i rzeczywiście zdarza mi się to co
        jakiś czas.
        • Gość: ałoń bim-bom Re: Dziwne odruchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 22:17
          Podbijam
    • Gość: www.sejm.gov.pl Re: Dziwne odruchy IP: 80.51.247.* 15.09.03, 01:14
      Jak idę kupę, zawsze muszę zdjąć okulary, bo mam dziwne uczucie, że mi te
      okulary wpadną do kibla. Bardzo mi trudno się zmusić do oddania kału w
      okularach. Natomiast siku mogę robić w okularach bez problemu. Sam tego nie
      rozumiem ;____________________))))))))))))))))))))))))
      • mrouh Re: Dziwne odruchy 15.09.03, 08:27
        Moja sister od małego ma taki tik- kręci na palcu włosy, sczególnie jak jest
        śpiąca.Taki loczek sobie robi:-) Ale najlepsze jest to, że jej synek ma to samo,
        od urodzenia prawie. Włosy ma krótkie, ale jak zasypia robi sobie "kręciołka" na
        czubku. I zawsze ma "kukuryku":-. A ja mam swój rytuał zasypiania. Nie zasnę na
        wznak, chociaż tak "zaczynam" układanie się do snu. Potem przewracam się na lewy
        bok, podciągam wysoko lewe kolano, prawie pod brodę. W tej fazie już prawie
        śpię, ale to jeszcze nie koniec:-) Żeby zasnąć muszę położyć się na brzuchu, z
        rękami skrzyżowanymi na biuście:-) I wtedy automatycznie śpię:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka