Gość: Sikor IP: *.walcz.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 22:27 Prasowa reklama sprzed kilku lat. Firma sprzedająca urządzenia do toalet (m.in. pojemniki na mydła w płynie). Zdjęcie rączek złożonych jak do modlitwy (lub do mycia) i hasło: MYJMY SIĘ. Super!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dzidka Błąd! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 22:34 Gość portalu: Sikor napisał(a): > Prasowa reklama sprzed kilku lat. Firma sprzedająca urządzenia do toalet > (m.in. pojemniki na mydła w płynie). Zdjęcie rączek złożonych jak do modlitwy > (lub do mycia) i hasło: MYJMY SIĘ. Hasło brzmiało: MYDLMY SIĘ :) Wycięłam to z gazety na pamiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikor Re: Błąd! IP: *.walcz.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 22:48 Dzięki!!! Właściwie to spieprzyłem puente. Widzę, że nie tylko mi to się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oren Re: fajne reklamy IP: *.wne.uw.edu.pl 29.10.03, 10:20 Rok temu na pokazach lotniczych kupiłam sobie kalendarz. Strasznie podobało mi się hasło, jakie znalazło się na tylnej stronie okładki. Było tam zdjęcie pilota w F-16 i dopisek: "NAJLEPSZE MIEJSCE POD SŁOŃCEM" :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: fajne reklamy 29.10.03, 10:36 Najgenialniejsza reklama, jaką posiadam w swoich zbiorach dotyczy hamulców rowerowych pewnej firmy. Przedstawia... oczy lecące do przodu na "sznurkach" z żył i ścięgien :-) Wyłącznie. Niesamowicie realistyczna, ale ja tam ją uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: fajne reklamy IP: *.lo8.wroc.pl 29.10.03, 11:59 We Wrocławiu na pl. Dominikańskim była kiedyś taka reklama na afiszu: facet trzymający w wyciągniętej ręce książkę. Ręka niesamowicie długa, tak ze 3 razy dłuższa niż normalnie. I napis: SKRÓĆ TĘ MĘKĘ. Dla mnie super. No i druga: jakiś środek owadobójczy, a obok mucha, która już nigdzie nie poleci. I napis: KONIEC BZYKANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: fajne reklamy IP: *.acn.waw.pl 29.10.03, 13:42 Dawno, dawno temu, na ktoryms z niemieckich kanalow byl blok o najsmieszniejszych reklamach na swiecie. Jednej w zyciu nie zapomne: Pozny wieczor, opustoszaly budunek biurowy, gdzies na gorze pojedycze swiatelko. Do budynku wchodzi atrakcyjna, elegancka kobieta, ktora, poruszajac sie jak pantera, wyjmuje pek kluczy z reki spiacego portiera i wjezdza na gore. Tam, przebywszy (caly czas krokiem pantery) krotka droge od windy do masywnych drzwi, otwiera je, przechodzi przedpokoj i nagle znajduje sie w pomieszczeniu biurowym, gdzie rozbawiona parka spozywa przy przycmionym swietle spagetti popijajac je winem . Meska polowa parki, ujrzawszy goscia, zamienia sie w slup soli podczas gdy pantera bierze talerz z makaronem i wyklada go na glowe rozchichotanej panienki. Pytanie: Co zachwalala ta reklama ? Skorzane buty marki...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: fajne reklamy IP: *.acn.waw.pl 29.10.03, 13:42 Dawno, dawno temu, na ktoryms z niemieckich kanalow byl blok o najsmieszniejszych reklamach na swiecie. Jednej w zyciu nie zapomne: Pozny wieczor, opustoszaly budunek biurowy, gdzies na gorze pojedycze swiatelko. Do budynku wchodzi atrakcyjna, elegancka kobieta, ktora, poruszajac sie jak pantera, wyjmuje pek kluczy z reki spiacego portiera i wjezdza na gore. Tam, przebywszy (caly czas krokiem pantery) krotka droge od windy do masywnych drzwi, otwiera je, przechodzi przedpokoj i nagle znajduje sie w pomieszczeniu biurowym, gdzie rozbawiona parka spozywa przy przycmionym swietle spagetti popijajac je winem . Meska polowa parki, ujrzawszy goscia, zamienia sie w slup soli podczas gdy pantera bierze talerz z makaronem i wyklada go na glowe rozchichotanej panienki. Pytanie: Co zachwalala ta reklama ? Skorzane buty marki...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nooki Re: fajne reklamy IP: 213.77.37.* 15.11.03, 16:33 Moim zdaniem, jedną z najlepszych reklam, jest przedwojenna reklama prezerwatyw; nie pamiętam jakiej firmy, ale powiedzmy firmy "X". Brzmiała ona tak: Prezerwatywy firmy "X".....prędzej Ci serce pęknie Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: fajne reklamy 15.11.03, 16:42 Mnie osobiście najbardziej podobała się reklama dolnopłuków. Był tam "wybieg", taki jak na pokazach mody, podkład muzyczny też podobny jak przy takich pokazach, tylko zamiast modelek na wybieg wchodzili... robotnicy w strojach roboczych, prezentując coraz to inne dolnopłuki. Genialne! Było to jakieś 12 lat temu, ale do dziś żadna reklama mi się nie podobała tak jak ta. Później w telewizji pojawiły się już tylko kopie zagranicznych reklam, zupełnie bez dowcipu. No, całkiem fajna była jeszcze reklama piwa "Królewskiego" sprzed bodajże 2 lat. Szczególnie ta wersja, w której zbierali "na fryzjera". A powracając jeszcze do pionierskich lat polskiego kapitalizmu i pierwszych reklam, to podobała mi się jeszcze (było to bodajże w 1990 roku) reklama kas sklepowych z górnikiem Francikiem (Oj Francik, ty to mosz pomysły...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafiątko Re: fajne reklamy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.03, 20:15 A mi najbardziej zapadła w pamięci reklama, która leciała jakiś czas temu już. A mianowicie dziecviątko z dwoma rolkami papieru przy oczkach i okrzykiem na ustach: "ALE FAJNY PAPIER DO ... PUPY!!" 8-p hahaha do tej pory jak sobie to przypomnę to pojawia mi sie uśmieszek na buxi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prudencja Re: fajne reklamy IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.11.03, 22:50 W Polsce tej reklamy chyba nie było, ktoś mi ją przesłał... i za każdym razem jak ją oglądałam, to płakałam.:) (reklama batonika) Jedzie sobie Murzynek z dredami ciężarówką, wcina tego batonika, pogodna muzyczka w tle, on rozanielony. Nagle zmarszył czoło... patrzy, a ileś tam metrów przed nim jakiś starszy jegomość opiera się o samochód... i wyknuje jakieś ćwiczenia (konkretnie rozciąganie nóg) - tyle, że Murzynek źle odczytał intencje tego pana, bo wysiadł ze swojej ciężarówy i zepchnął mu samochód w przepaść. :) Chyba nie da się jednak tego opowiedzieć, to trzeba zobaczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: fajne reklamy IP: *.acn.waw.pl 16.11.03, 11:08 Z obecnych podoba mi sie reklama Clearasilu zdaje sie z wdzieczna parka nastolatkow na molo... Ta niesmialosc ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: fajne reklamy IP: *.topole.waw.pl 16.11.03, 12:30 reklamy z założenia nie mogą być fajne, ale mogą być śmieszne:))) jak np. na autobusie kiedyś widziałam reklamę szamponu i napis "łupież wysiada" (miałam straszną polewkę z tego). i druga: na billboardzie zdjęcie talerza, na nim jedna złamana frytka, w miejscu złamania oblana keczupem.i podpis "bo chciała w twarz".hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolly Roger ;-))) IP: 157.25.156.* 16.11.03, 12:36 tez to widzialam..hardkor;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolly Roger lern inglisz;-)))) IP: 157.25.156.* 16.11.03, 12:34 4osobowa francuska rodzinka siedzi w swoim samochodzie. W pewnym momencie tatus wlacza radio, zaczyna leciec rytmiczna muzyka. Rodzice smieja sie do siebie, ogladaja na dzieci. Dzieci tez uradowane. Cala rodzinka podryguje w rytm: I Wanna Fuck You In The Ass;-)))) Pod spodem napis: LEARN ENGLISH Rewelacja;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś