pilotkaxxxx 25.05.09, 14:10 Osttnio jeden gość próbował wrzucic dużą pluszową żyrafę ( zabawki też można wrzucać) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vfyyli poprawka IP: *.chello.pl 25.05.09, 14:40 to nie sa pojemniki nalezace do PCK wykupil je jakis gosc, naiwni ludzie wrzucaja tam ubrania, ze niby tak pomagaja biednym, no, a gosc sie wzbogaca sprzedajac ubrania i kaske ma dla siebie :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 17:52 Dlatego ja wrzucam rzeczy nieuprane, znoszone do granic możliwości. niejednokrotnie w owym koszu lądowały moje przepocone znoszone na maksa buty. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: poprawka 30.05.09, 17:18 Podobno oni przerabiają to na jakieś materiały włókiennicze. Znaczy włókna wykorzystują. A co lepsze rzeczy idą na eksport do lumpeksów afrykańskich i azjatyckich. I faktycznie na początku jakiś wdowi grosz z tego szedł na PCK, ale od dawna już nie idzie. Znaleźć miejsce, gdzie można oddać NADAJĄCE się do noszenia ubrania nie jest łatwo, ale wyobraźcie sobie, że można i że są chętni, których nawet na zakupy w lumpeksach nie stać. Oddałam Mokotowskiemu Hospicjum Św. Krzyża. Zajmują się także bezdomnymi. Co nie znaczy, że potrzebują uświnionych i podartych ciuchów, jakie ludzie potrafią im zanosić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tukan Re: co wrzucacie do pojemnika PCK IP: 78.88.31.* 29.05.09, 15:56 PCK nie jest patronem ani właścicielem tych pojemników i to od 2 lat, to prywatna firma czerpie z tego korzyści ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: null Re: co wrzucacie do pojemnika PCK IP: *.cable.smsnet.pl 30.05.09, 08:19 Ja od lat dające się nosić i czyste ubrania kładę obok śmietnika w osobnym worku, następnego dnia znikają:) Te do niczego niszczę kompletnie do stanu nieużywalności i mieszam z odpadkami dnia codziennego. Nigdy nie wrzucałem do tych kremowych kontenerów, bo były za daleko i nie po drodze. Dziadostwem obdarować to jak potwarz jakaś:) Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: co wrzucacie do pojemnika PCK 30.05.09, 15:54 null, masz bardzo adekwatny do osobowosci nick. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: co wrzucacie do pojemnika PCK 30.05.09, 16:16 Gość portalu: null napisał(a): > Ja od lat dające się nosić i czyste ubrania kładę obok śmietnika w osobnym > worku, następnego dnia znikają:) Owszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rot Re: co wrzucacie do pojemnika PCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 22:22 Może te "kulturalne osoby" zabierają te rzeczy dla siebie. Porzyszło Ci to do głowy? Przecież te pojemniki PCK, Caritas, itp; to jeden wielki śmietnik. Przeczytaj "starsze" wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: co wrzucacie do pojemnika PCK 30.05.09, 23:04 Czytam starsze wpisy. Wiem Odpowiedz Link Zgłoś
uccello Nessie 30.05.09, 23:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=95880873&a=95880873 tęsknie skuczą za Tobą musierowiczyści Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Nessie 31.05.09, 01:36 > tęsknie skuczą za Tobą musierowiczyści Ech, jakoś nie mam odwagi już tam wchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rot Re: co wrzucacie do pojemnika PCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 00:40 nessie-jp Ty nic z tego co napisałem nie rozumiesz. Przeczytaj jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: co wrzucacie do pojemnika PCK 31.05.09, 01:27 Gość portalu: rot napisał(a): > nessie-jp Ty nic z tego co napisałem nie rozumiesz. Przeczytaj > jeszcze raz. I vice versa i nawzajem. Ty nie rozumiesz, ja nie rozmiem, my nie rozumiemy, oni nie rozumieją. Oni wrzucają śmierdzące buty do pojemników, do których powinna trafiać czysta odzież, a czystą odzież układają koło śmierdzących śmietników... My nie rozumiemy takiego postępowania. Czy wy rozumiecie, czego my nie rozumiemy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: null Re: co wrzucacie do pojemnika PCK IP: *.cable.smsnet.pl 31.05.09, 08:42 Akurat wiem, kiedy jest wywóz. Śmieci wyrzucam wieczorem, o 4 rano już ich nie ma. Wiem, krótko sypiam - ale barachła nie daję. Bezdomnych i biednych niestety jest tylu, że w nocy słychać ich harce śmietnikowe. Co do nicku, owszem. Null, czyli nic nie daję oszustom z beżowych hasioków. To tyle ad rem. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: co wrzucacie do pojemnika PCK 31.05.09, 16:17 No dobrze, ale przynajmniej powiedz, że nie wrzucasz do ze złośliwości śmierdzących butów do beżowych pojemników... :( Poza tym, dlaczego oszustów? Przecież wrzucając szkło czy papier do pojemnika do recyklingu też "dajesz oszustom", którzy potem to sobie przetworzą i sprzedadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: null Re: co wrzucacie do pojemnika PCK IP: *.cable.smsnet.pl 31.05.09, 16:43 Nessie, przecież wyraźnie napisałem, że nic, null, niczewo. Podkreśliłem, że zużyte barachło garderobiane zawsze niszczę i wyrzucam razem z odpadami żywnościowymi. Te lepsze kładę dla biednych obok kontenera, choć pewnie upchnąłbym za 10 zł na allegro; naprawdę nie brak w okolicy miejsca mojego zamieszkania potrzebujących, nawet lokalny ksiądz kwestuje choć widzę go raz na 4 lata. Taki urok postindustrialnych restrukturyzacji miasta Gierka. Akurat sortowanie śmieci to coś, na co nie mogę liczyć ze strony zarządu SM, choć chętnie bym się tym zajął tylko mając pewność, że śmieciara nie wrzuci wszystkiego do jednego kontenera:))) Co do charytatywności wysyłam smsy tylko na fundacje - też pewnikiem kradną, ale wolę to od głosowania na tańce i srańce. Nie wierzę w wygraną. Jak widać bardzo zły Polak i katol jestem. Do kościoła nie chodzi, żony nie bije, mało pije, świństw innym nie robi. Pora umierać. Ze wstydu, żem taki frajer nieżyciowy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: null Re: co wrzucacie do pojemnika PCK IP: *.cable.smsnet.pl 31.05.09, 16:54 Na koniec podam przykład, pół roku temu złożyłem w worku kompletny gajer, w który brzuch się nie mieści a i pantofle, które mnie uciskały jak cholera. Taki zakup na okazję weselną, ale nazbyt szybko dokonany toteż uznałem, że może komuś bardziej przypasuje. Cenię sobie miejsce w szafie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: co wrzucacie do pojemnika PCK 31.05.09, 18:03 > Jak widać bardzo zły Polak i katol jestem. Do kościoła nie chodzi, żony nie > bije, mało pije, świństw innym nie robi. Null, bracie! Pójdź w me ramiona! Ja też kurka, żony nie mam ani nie piję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: null Re: co wrzucacie do pojemnika PCK IP: *.cable.smsnet.pl 31.05.09, 18:46 ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: co wrzucacie do pojemnika PCK IP: *.brodnica.pl 01.06.09, 12:00 TO NIE PCK! W większosci przypadków pojemniki należą do firmy WTÓR.POL która najlepsze zeczy sprzedaje, a reszte przerabiają na czyściwa Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia_liliflora Re: co wrzucacie do pojemnika PCK 01.06.09, 18:13 Bardzo pożyteczna firma. Posegregowane, część do ponownego noszenia (sama parę razy upolowałam w szmateksie ciucha, za którym długo chodziłam), część do ostatniej posługi. Przynajmniej trochę metrów sześciennych ubędzie ze składowiska odpadów. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar ...ale to nie PCK... 02.06.09, 08:38 Nikt tego nie neguje. Chodzi o to, że nie są to pojemniki PCK. PCK od ciuchów/szmat dostaje tylko jakiś symboliczny procent. W zamian za to ich logo umieszczane jest na pojemnikach. A, że przez to wprowadza się ludzi w błąd... No cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
abraza Re: ...ale to nie PCK... 02.06.09, 14:05 a ja stare ciuchy które nie nadają się do noszenia, zawoże do schroniska dla zwierzaków żeby miały na czym spać :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: ...ale to nie PCK... 02.06.09, 14:23 Ale przecież już od lat nie ma logo PCK na tych pojemnikach i PCK nie ma nic wspólnego z tą firmą. A że ludzie są trudni i nie potrafią się nauczyć, że to już nie PCK, to... trudno :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: co wrzucacie do pojemnika PCK IP: *.chello.pl 02.06.09, 17:00 Oglądałem kiedyś program o "altruistach" z kremowych pojemników. Ciuchy stamtąd idą w głównej mierze na przeróbkę, 5% idzie (szło) na PCK, a skórzane kurtki sprzedawano w...Kazachstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniesia Re: co wrzucacie do pojemnika PCK IP: *.adsl.alicedsl.de 03.06.09, 11:25 ja to co przez caly rok stwierdze ze mi niepotrzebne odkladam w piwnicy do pojemnika. i raz na jakis czas zawoze tesciowej, ktora oddaje to potrzebujacym - znajomi jezdza na ukraine, tam gdzie bieda az piszczy. i nigdy nie daje rzeczy tak zniszczonych by nie nadawaly sie do uzycia. jakies bardziej wynaciagane, domowe podkoszulki przerabiam na sciereczki, ktorych nie szkoda mi wyrzucic Odpowiedz Link Zgłoś
jot6 Re: co wrzucacie do pojemnika PCK 03.06.09, 13:06 poprawcie mnie,jeśli się mylę,ale po pierwsze,na skrzynkach jest podany nr telefonu - w swoim czasie zadzwoniłam i grzecznie mnie poinformowano,że do pojemników można wrzucać tkaniny nawet uszkodzone, materiały zostaną jakoś wykorzystane a nie będą zalegały śmieciowisk,bo jeśli nie nadadzą się dla kogoś,to zostaną przerobione na tzw czyściwa, po drugie,to również jest walka z narastającymi górami śmieci, po trzecie wreszcie,jeśli ktoś na tym zarabia,no to co - jeśli zazdrościsz,to sam weź się do takiej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: co wrzucacie do pojemnika PCK 03.06.09, 19:43 Nic! Od czasu, kiedy moje rzeczy - wrzucone do pojemnika PCK, zobaczyłam i ponałam w ciucholandzie. Odpowiedz Link Zgłoś