Dodaj do ulubionych

Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III :)

• Gość: ja Święta atakują! IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.11.12, 22:29
      No i teraz przez cały miesiąc będa atakowac świąteczne reklamy...
      Właśnie leciała reklama ze spiewającym reniferem, a to pewnie dopiero początek ;/
    • Gość: Kot Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.12, 17:20
      Reklama kropel do oczu. Zbliżenie na coraz bardziej czerwoną gałkę oczną (auuuuć!), której towarzyszy wyjątkowo upierdliwe pikanie.
      • Gość: Judyt wojująca Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.144.net-kontakt.com.pl 30.11.12, 21:19
        Ono "upierdliwe pikanie" to po prostu sygnał S.O.S nadawany alfabetem Morse'a. Koresponduje z tekstem reklamy.
        • aga_ata Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 01.12.12, 15:24
          Ta gó...ara z reklamy Almette jest potworna. Cała ta reklama jest tak maksymalnie sztuczna, tak te kolory podrasowane jak tło pulpitu w Windowsie. Jakieś dziwne spowolnione tempo wszystkiego, ruch warg tej dziewczynki przyprawia mnie o agresję...

A piosenki Lenki z reklamy Windows 8 i tych czarno-białych ludzi ruszających w te i we wte rękami zdzierżyć nie idzie:/

Czekam na reklamy świąteczne, serio. One są mniej wkurzające, bo kojarzą się chociaż z czymś miłym - dla mnie.
          • asiamierz Paróweczka ciekawa reklama straży miejskiej 01.12.12, 16:26
            http://<a href="www.youtube.com/watch?v=a6kwDIyyyyo[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=a6kwDIyyyyo
          • Gość: mua Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.toya.net.pl 01.12.12, 22:24
            Ostatnio wkurza mnie dzieciak z reklamy Stoperanu (chyba...), który pod koniec dołącza "i ja tez mogę powiedzieć stop biegunce już od szóstego roku życia". Brrr
      • Gość: jakaja Ibuprom-masakrator! IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.12.12, 13:44
        Wqrw mnie łapie maksymalny na widok nowej reklamy ibupromu z siatkarkami. Już nawet nie chodzi o to, że bez tej tabletki siatkarki na bank by przegrały mecz. Ale najbardziej wkurza mnie głos trenerki, że najpierw tragedia ból głowy ją złapał ale nagle cud po ibupromie przeszło i mówi to dacie rade i inne motywacyjne teksty z taką sztucznością, że mi rower sam w piwnicy ze złości jeździ!
        • Gość: teramy Re: Ibuprom-masakrator! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 22:04
          Najbardziej wkurzająca i , co najgorsze - ciągle puszczana: z prosiakiem "to rośnie jak pan płaci". Chociaż trzeba przyznać, że panienka z kwiaciarni naprawdę śliczna.
          A najfajniejsza ostatnio to samolot prezydencki i "oba ma?" i ta puenta "to co się mówi?". Ładne!
    • Gość: rzarufka Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.0.71.86.rev.sfr.net 06.12.12, 21:55
      Gowniarz z reklamy serka sniadaniowego podspiewujacy ze "mamusi, nie musi" -esencja wychowania niestresowego.
      Chrzakajacy knur z reklamy jakiegos banku.
      Pan Kot osiagnal dno dna reklamowego, przebil juz chyba Majewskiego.
      Wszyscy cudownie ozdrowieni po zazyciu Rutinoscorbinu.
      • olewka100procent Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 13.12.12, 22:05
        mam ochotę wystosować list otwarty do producenta hochland i zapytać sie przy okazji czy widział jaki chłam reklamuje a raczej anty reklamuje jego produkty . Do licha przecież to odstrasza ludzi a nie zachęca ? a może to taki nowy chwyt żeby wkur ... ć klienta żeby zapamiętał produkt a później go kupił ? nie doczekanie
        • Gość: me Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.home.aster.pl 14.12.12, 01:57
          > a może to taki nowy chwyt żeby wkur ... ć klienta żeby zapamiętał produkt

To pewnie o to właśnie chodzi, co zresztą nawet w pewnym sensie działa, ale...

> a później go kupił ?

I z tym już trochę gorzej :) Jeśli chcą żebym na widok ich produktu poczuł wqurw, na zasadzie skojarzenia z koszmarną reklamą, to fajnie, sukces, ale czy aby na pewno sprawi to, że cisnę ich serkiem wprost do mojego koszyka? Nno nie wiem, chyba przepłacili specom od marketingu, którzy na to wpadli :P
          • marslo55 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 14.12.12, 12:13
            me napisał(a):
            "Jeśli chcą żebym na widok ich produktu poczuł wqurw, na zasadzie skojarzenia z koszmarną reklamą, to fajnie, sukces, ale czy aby na pewno sprawi to, że cisnę ich serkiem wprost do mojego koszyka?"
            Mnie też to zastanawia, bo coraz głupiej się czuję, kiedy kupuję Hochland. Frapuje mnie zresztą jeszcze jedna kwestia: dzieciak śpiewa, że serwuje ser "z pieczarą". Ja rozumiem, że w serze może się trafić dziura, ale żeby od razu pieczarą ją nazywać?
            • Gość: megg Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.12, 14:03
              a mnie najbardziej wnerwia tekst, że mamusi to on nie musi ! nosz ku... a dlaczego nie musi ?! to jest matki obowiązek żeby robić takiemu staremu koniowi śniadanie ? już nie wspominając o modelu rodzinnym w reklamach, gdzie cała rodzinka je razem śniadanie . Już to widzę w praktyce , ja na 8.00 do roboty na drugi koniec miasta, dzieci do szkoły 500 m od domu a mąż na 6.00 do innej miejscowości , i pobudka o 5. 00 rano całej rodziny, no bo przecież trzeba zjeść razem śniadanie haha
            • Gość: Kalina Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.bemowonet.pl 14.12.12, 18:19
              może mu się trafił kawał nieskrojonego grzyba :P
    • wielkafuria Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 10.12.12, 16:56
      uwielbiam ten wątek :)
      • Gość: Kot Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.12, 20:35
        Ja, kurczę, też :)
        • dona.a Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 10.12.12, 20:43
          I ja też:)
          • Gość: jonek Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.radom.vectranet.pl 15.12.12, 19:09
            oswieccie mnei prosze, co spiewa renifer w swiatecznej reklamie Wedla na melodie jingle bells? ja tam slysze: zimny bełt, zimny bełt... ale to pewnie nie to :o
    • reseda wredna i brzydka para 17.12.12, 10:03
      obleśna parka małżeńska, która rywalizuje na polu chamskiego i złośliwego dogryzania sobie: "mój niby genialny mąż", "niemądra żoneczka, bo nie zaoszczędziła' - cedzone przez zacisnięte zęby.
      Wyjątkowo brzydki obrazek i antyreklama wszystkiego. Nawet nie wiem, co te typki reklamują.
      • Gość: Lifter Pani z ProAma IP: 213.231.192.* 17.12.12, 20:32
        Tu akurat mnie rozmieszyla, choc nie wiem czy to bylo zamierzone. Bo mowi w finale cos mniej wiecej tak

"Skontaktuj sie ze mna albo zadzwon do DOBREGO agenta".

TO troche jakby "kup nasz produkt albo idz i kup cos porzadnego" :)

Inna sprawa, ze pani wyglada jak jakies straszydlo - nie budzi zaufania, wiec ta rada ma sens.
      • Gość: Lifter Re: wredna i brzydka para IP: 213.231.192.* 17.12.12, 20:36
        W ogole idea tej reklamy jest jakas taka (za przeproszeniem) kur...ska. Dopoki kasy nie zaniesiesz bankowi, to nie zaoszczedzisz. Jak mam te kase w portfelu, czy kieszeni, to nie oszczedzam. Zanies do banku, frajerze, zeby mial co pozyczyac, wtedy zaoszczedzic. Jakos tak Orwellem zalatuje. WIelki Banka patrzy na ciebie - oddaj kase, prolu, oddaj MI!

A te pary maleznskie z tych reklam - wybitnie odpychajace. Bez wyjatku.
        • marslo55 Re: wredna i brzydka para 18.12.12, 14:02
          Lifter napisał(a):
          "Dopoki kasy nie zaniesiesz bankowi, to nie zaoszczedzisz. Jak mam te kase w portfelu, czy kieszeni, to nie oszczedzam."
          Ta seria reklam w ogóle jest jakaś absurdalna. Najpierw mąż przekonuje żonę, że jak nie odłoży do banku, to nie zaoszczędzi, potem żona o tym samym truje mężowi, a następnym razem znów on jej. Czy ci ludzie cierpią na utratę pamięci krótkotrwałej?
          Nowa nieznośna bohaterka - goła Doda łażąca po sklepie i krzywiąca się, jakby jej kto lewatywę robił, bo ludzie zamiast na jej silikony wolą patrzeć na tanie telewizory. Nie wierzę, że jeszcze się kręci takie reklamy.
          • aga_ata Re: wredna i brzydka para 19.12.12, 12:22
            A ten śpiewający gó...arz z reklamy nie śpiewa: "bo musi? - nie musi!".
            Ja to tak słyszę :-D
            Ale niezależnie od treści cała rodzinka.... out!
            • marslo55 Re: wredna i brzydka para 20.12.12, 17:31
              aga_ata napisała:
              "A ten śpiewający gó...arz z reklamy nie śpiewa: "bo musi? - nie musi!"."
              Śpiewa: "Topiony podaje mamusi. Bo musi? Nie musi!"
              Ja mam inne wątpliwości. Kto "przyjdzie pod twój dom"? Ja tam słyszę "zimny pies", "zimny pies", inni utrzymują, że pod dom przyjdzie zimny bełt.
              • kroliczyca80 Re: wredna i brzydka para 25.12.12, 23:50
                Reklama jupilaaa, czyli orange za 1 zł. Czy producenci reklamy zastanowili się choć przez chwilkę, ile będzie miesięcznie bulił prezentodawca, który każdemu członkowi rodziny dał komorkę, laptopa lub tablet za 1 zł? Przecież skoro za 1 zl, to w grubym abonamencie... I co, dał i będzie uiszczał przez 24/36 miesięcy opłaty? Czy dał za 1 zł i ma w nosie, że uiszczać będą prezentobiorcy? Tylko wtedy z czego się tak cieszyć...
    • Gość: Sonia Wiśniewski w reklamie IP: *.acn.waw.pl 26.12.12, 17:21
      Ja ostatnio przełączam jak pojawia się Wiśniewski. Pomijam, że jest drażniący wogóle, ale nie znoszę jak wrzeszczą w reklamach, a on się drze jak do głuchych.
      • olewka100procent Re: Wiśniewski w reklamie 26.12.12, 23:53
        rabczewska w reklamie jakiegoś sklepu agd - ta koszmarna muzyczka i jej miny doprowadzają mnie do szału . A reklama jupijej to dno dna , do tego mój 5 letni syn zaczął uzywać tego słowa , zamiast np . hurra , on mowi jupijeeej ! grrrr..
        • misiania Re: Wiśniewski w reklamie 27.12.12, 03:18
          Że dzieci do reklam są specjalnie dobierane, to już chyba wszyscy wiemy. Im większa wada wymowy, tym większe szanse dzieciny na występ. Niewątpliwie gwiazdą numer jeden jest dla mnie od dzisiaj dziewczynka z reklamy Biedronki. Dała absolutnie mistrzowski popis (bełkot/seplenienie/szczękościsk) i udało mi się wychwycić tylko jedno słowo 'prezent'. Kapelusze z głów!
        • Gość: Amy Re: Wiśniewski w reklamie IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 13:38
          A to Doda jest? Byłam przekonana że to jakaś kopia Pameli Anderson. Sama reklama mnie doprowadza do furii : bo oni w sklepie mają takie super ceny że ludzie nawet na gołe cycki uwagi nie zwracają tylko na ceny!

• marslo55 Re: Wiśniewski w reklamie 27.12.12, 15:21
            Amy napisał(a):
            "A to Doda jest? Byłam przekonana że to jakaś kopia Pameli Anderson. Sama reklama mnie doprowadza do furii : bo oni w sklepie mają takie super ceny że ludzie nawet na gołe cycki uwagi nie zwracają tylko na ceny!"
            Ja w tej reklamie najbardziej nie znoszę durnych min Dody. Kiedy próbuje wyrazić frustrację i prezentuje opad szczęki, wygląda jak transseksualne zombie.
            Bachor z Biedronki, który mówi, że ten, kto przegapi Mikołaja, nie dostanie "prezenta", z mojej strony mógłby liczyć najwyżej na rózgę.
            • Gość: Amy Re: Wiśniewski w reklamie IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 17:54
              Bachora z Biedronki (które zapewne miało wyglądać uroczo, rozczulająco i w ogóle ale średnio im to wyszło) przebijają dzieci z reklamy Beko - 3-4 letnie dzieci nawijające o funkcjach piekarnika, lodówki i innych sprzętów.
              • clooney_g Re: Wiśniewski w reklamie 27.12.12, 21:07
                A odpieprzcie się ode mnie...........................
                • Gość: jakaja Re: Wiśniewski w reklamie IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.12.12, 14:51
                  Myślałam, że już ktoś o tym napisał, mega wkurzająca reklama jakiegoś operatora gdzie laska pyta gościa "wyprzedaż" a potem miksują i cały czas leci fragment "dasz", "dasz" , "dasz" a koleś odpowiada "dam" i to też powtarzają. Nie wiem co mówią dalej, nie wiem czego reklama dotyczy ani jaki to operator bo ten miks i powtarzanie jednego fragmentu tak mnie wkurza, że nie potrafię skupić się na reszcie, mam też wrażenie, że robią jakieś zbliżenie na zęby tej dziewczyny. To chyba też jest metoda żeby zirytować na maksa ewentualnego klienta.
                  • misiania Re: Wiśniewski w reklamie 30.12.12, 15:01
                    Hyyy, właśnie przed chwilą ta reklama raniła me uszy i chciałam się tu wyżalić. Niech oni sobie wreszcie nawzajem dadzą i opuszczą telewizor...
                    • Gość: Amy Re: Wiśniewski w reklamie IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.12, 21:34
                      No proszę co za zbieg okoliczności - sama miałam ochotę tu ponarzekać na tą reklamę ;) Zrozumiałam chyba jaka była intencja autorów, ale dalej widzę znaczącą różnicę między słowem "Wyprzedam" a "Dam". I założę się że to tu jest ukryty haczyk - niby mówią że "Wyprzedam" (czyli oddam rzeczy za cenę podobną lub niższą od wartości przedmiotu) ale nacisk jest położony na słowo "Dam" sugerujące że przedmiot jest oferowany za darmo lub półdarmo.
                      • lucusia3 Re: Wiśniewski w reklamie 11.01.13, 17:38
                        No to się dopisuję do listy. Nie ma nic bardziej irytującego teraz w telewizji od tego "dasz". Bleee
                    • Gość: jo Re: Wiśniewski w reklamie IP: *.175.182.2.static.user.ono.com 30.03.13, 22:29
                      jo slysze totalne sranie i jes ok
                  • Gość: Judyt wojująca Re: Wiśniewski w reklamie IP: *.144.net-kontakt.com.pl 02.01.13, 10:35
                    To Plus. Reklama faktycznie denna niewymownie. No, ale nie zawsze ma się takie perełki jak z Mumio.
                    • dzidzia_bojowa Pieczenie stref intymnych 02.01.13, 11:00
                      Pani doktor mówi: większość mojich pacjętek odczuwa pięczenie stref intymnych więc polecam im iladian. Jak mnie wpienia te jej ęi ą, matko moja kochana!
                      • Gość: Lifter Re: Pieczenie stref intymnych IP: 213.231.192.* 02.01.13, 19:39
                        To i tak nic przy reklamach (dawnych) pasty do zĘĘĘĘMbów (z bardzo nosowym Ę) oraz szamponu dla dzieci, ktory NIE STRZYPIE W OTSZY (wbrew dzisiejszej tendencji do seplenienia, owczesne dziecko staralo sie wymawiac te slowa z najlepsza dykcja na jaka bylo je stac i ze tak powiem, poszlo to w druga strone. Az widze rezysera jak mowi cos w rodzaju "Krzysiu, postaraj sie, mow WYRAZNIE i POWOLI, dobrze?"

A skoro przy dzieciach - w reklamach lekarstw dla dzieci, gdy ten koncowy tekst "przed uzyciem..." trajkocza dzieci, nie ma bata - KAZDE zwalnia wyraznie na slowie SKONSULTUJ...

takie blablablabablaSKON-SUL-TUJsieblablablabla.

O, a jedno zamiast "NIEWALSCIWIE (stosowanym)" powiedzialo akurat NIEWLASNIE. :)

Akurat to mnie nie wkurza, tylko raczej nieco rozmiesza. Podobnie reklama o tym, ze "tato zarazil Antka, Antek mame, a mama mnie". Zawsze sobie rechocze w duchu, ze jak widac kazirodztwo nie poplaca. :P

Natomiast wk... mnie reklama jakiego pseudosrodka na grype,, ktory to ponoc "rozwala grype jak mlot" co IMO jest juz oszustwem, bo mozna mowic, ze "usuwa objawy" ale tutaj sie sugeruje, ze on te grype LECZY. To jakby mowic, ze puder LECZY gangrene, bo jak przypudrujesz rane, to nie masz gangreny... Albo cos, co sprawia, ze choc masz HiV, to badania daja ujemny wynik wiec smialo mozesz uprawiac seks...

W ogole te wszystkie herbatki, ktore "usuwaja objawy grypy" to jest straszne sk...stwo. Raz, ze takie gledzenie "nie rezygnuj z zyciowych przyjemosci, przytlum objawy grypy i baw sie" to zacheta do lekcewaznia grypy, ktora sama w sobie moze za grozna nie jest ale zlekcewazona daje paskudne powiklania (chocby u mnie w rodzinie - zapalenie miesnia sercowego! Na szczescie bardzo lekkie, ale mozna na to umrzec). Po drugie taki ktos moze i nie czuje objawow ale i tak ROZSIEWA wirusy i zaraza otoczenie - co jest w interesie sprzedajacych te paraleki, bo co robi zarazony? Pije taka herbatke i zapiernicza do pracy, czy jedzie na te (nomen omen) zakichane narty... i zaraza kolejnych potencjalnych klientow...
            • Gość: Lifter Harmonia IP: 213.231.192.* 31.12.12, 19:33
              Harmonia jest wtedy kiedy dwie przemadrzale 10-11-latki w obcislych spodenkach przekonuja mnie do zalet mobilnego Windowsa czy czego tam. No nie wiem, to teraz pojde pogadac z kims w moim wieku o Hannah Montanie i lalkach Barbie. To ma sens.

A wyprze-dasz? Dam to IMO zakamuflowana reklama agencji towarzyskiej. :)

Aha. Jeszcze reklamy Lumii? DLaczego kochasz Lumie? Bo ma takie fajne aplikacje (facebook, twitter, wow, tylko u nas) i nie musze pytac taksowkarza o droge. Nokio, Nokio... a tak cie kiedys lubilem.
              • heca7 Re: Harmonia 02.01.13, 17:46
                Widzę, że to jąkanie w reklamie telefonów nie tylko mnie drażni ;) Tym bardziej, że wyprzedaŻ a wyprze- daSZ to zupełnie co innnego i jak znam życie znajdzie się ktoś kto wystawi taki napis w witrynie "Wyprzedasz" bo niektórzy żyją reklamami.
                I kto teraz pyta taksówkarzy o drogę?!? Sa mapy, gps-y, ulice są zwykle dobrze opisane... Naciąganie mocno.
                • olewka100procent Re: Harmonia 02.01.13, 18:41
                  to tam są dwie małolatki ? ja myślałam, że jedna ... :/
                  • Gość: kota_kreskowa Re: Harmonia IP: *.icpnet.pl 03.01.13, 13:25
                    Ja myślę, że to bliźniaczki są - takie uosobienie harmonii :D
    • Gość: Lifter Rakowi wspak IP: 213.231.192.* 02.01.13, 20:36
      Zrob rakowi na zlosc i ubezpiecz sie. No tak, on do mnie "dopadlem cie!" a ja mu faka i tekst "wal sie, bo jestem ubezpieczony" a on wtedy spuszcza leb i "a to przepraszam..."

Nie jest zle sie ubezpieczyc na zycie, ale niby w jaki sposob robimy rakowi wspak? Czyzby sugestia "umrzesz a rodzina dostanie kase"? Hm.

• Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.13, 16:03
      Widziałam ją po raz pierwszy ale już wiem że to będzie jedna z moich najbardziej znienawidzonych reklam w historii : nowa, śpiewająca reklama McDonalds! Na melodię jakiegoś Feela czy innego Brzowskiego spróbujcie zaśpiewać "Chruuuupiącaaaaa buuuuuułkaaa, sooooooczysteeee piiiiiikleeee, i keeeeetchuuup i muuuusztardaaaaa".

Poziom agresji po wysłuchaniu piosenki o cheesburgerze - +50.
      • ja27-09 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 07.01.13, 12:23
        Dżiuseppe wrócił !!!!! AAAAAAAA
        ten piskliwy "dżiuseppe" wwierca mi się w mózg tak głęboko, że słyszę go przez cały dzień. Okrrropieństwo!!
    • Gość: megg Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 00:34
      wyprze Dasz Dasz ? DAM DAM !!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaa nie wspominając dziwacznej urody tej dziewuchy
      • ewa9717 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 07.01.13, 08:36
        Gość portalu: megg napisał(a):

> wyprze Dasz Dasz ? DAM DAM !!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaa nie wspominając dziwac
        > znej urody tej dziewuchy
        Dziwaczna uroda to zapewne eufemizm, bo kobitka wygląda jak tirówka po całym dniu pracy ustami...
        • Gość: me Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 19:14
          > kobitka wygląda jak tirówka po całym dniu pracy ustami...

I gdzie, do licha, są jej brwi?!
          • ewa9717 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 07.01.13, 20:48
            Gość portalu: me napisał(a):

> > kobitka wygląda jak tirówka po całym dniu pracy ustami...
            >
            > I gdzie, do licha, są jej brwi?!
            Wytarły się w ... hm ... pracy?
            • olewka100procent Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 07.01.13, 22:22
              ona mi przypomina pewną bohaterke jakiegoś horroru , od wczoraj myślę jaki to był film
              • ewa9717 Paniena z reklamy colgate (takiej dużej czerwonej) 08.01.13, 12:34
                wygląda jakby sobie sztuczną szczenę z psiej reklamy pozyczyła. Okropna!
                • marslo55 Re: Paniena z reklamy colgate (takiej dużej czerw 08.01.13, 13:44
                  ewa9717 napisała:
                  "wygląda jakby sobie sztuczną szczenę z psiej reklamy pozyczyła. Okropna!"
                  Co tam szczena, scenariusze reklam past do zębów - to jest to! Siedzi panna przy stole i szczerzy się do kolesia, a narrator zasuwa: "To może być twój mąż, czuły ojciec twoich dzieci, tylko najpierw musisz go zachęcić pięknym uśmiechem!" Tak, od pasty do dzieci jeden krok! Znienawidzony bohater reklamy: facet mówiący dziewczynie, że się jej oko zaczerwieniło. Jakby siedział cicho, to z oka może nie wylazłby Lenin (fuuuu) i nie zaczął napie...ć o tanich telefonach. Rasstrielat!
                  Wróciła podła baba, która najpierw podstawia mężowi pod nos różne frykasy, a potem mówi z uciechą: "Przecież wiesz, że ci nie wolno".
                  Reklamę ze śpiewem o hamburgerach wyłączam najszybciej, jak się da. Niestety wolno biegam i czasem zanim pstryknę, wyją już: "wyśmienity ser cheddar".
    • yabol428 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 08.01.13, 15:17
      W ostatnich dniach zdecydowanie najbardziej znienawidzonym bohaterem reklamy jest Lenin. Na szczęście już się z tego pomysłu wycofują.
      Swoją drogą, gdzie te czasy, gdy Heyah miała sympatyczne reklamy z psem i kotem. Tylko 3 lata minęły, a jakby cała epoka...
      • Gość: Lifter Rankomat IP: 213.231.192.* 08.01.13, 17:57
        O matko, przed chwila zobaczylem oblecha reklamujacego jakas porownywarke ubezpieczen czy cus, nawet nie wiem, bo mnie image tego faceta wbilo w fotel. Jakby to powiedziec - wyglada jak Jim Belushi usilujacy grac Elronda z Wladcy Pierscieni. Albo jakby Elrond zjadl Belushiego i bylo mu niedobrze a wczesnie walnal se jabola z gwinta.

PS. No i powrocila reklama z pluciem pasta z krwia, widac jestesmy na nia skazani na lata.
      • Gość: Lifter Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: 213.231.192.* 08.01.13, 18:00
        Zdumiewajace, ze jeszcze na te reklame nie trafilem, ale za to ciagle wpadam na rapujacego (?) malolata z reklamy pewnych serkow. Niech ges mnie kopnie albo slepa Gienia, takiej reklamie mowie "do widzenia".
        • olewka100procent Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 08.01.13, 21:41
          widząc to zaczerwienione oko od razu mam odruch, że łzawi mi oko, co za dureń wpadł na to, żeby akurat lenin wychodził z oka ? nie mógł z ucha ?
          • Gość: Lifter Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: 213.231.192.* 08.01.13, 22:21
            Moglo byc jeszcze gorzej...
        • babjaga Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 13.01.13, 21:43
          oo jak rany, też go nie mogę zdzierżyć, obrzydliwa jest cała rodzina i gnojek z pełną jadaczką wciąz śpiewający
          Nigdy więcej Hochlandu . NIGDY
          • Gość: zzz Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: 31.182.213.* 06.03.13, 21:24
            > oo jak rany, też go nie mogę zdzierżyć, obrzydliwa jest cała rodzina i gnojek z
            > pełną jadaczką wciąz śpiewający
            > Nigdy więcej Hochlandu . NIGDY

cała rodzina oblechow, a zjeb tata wymiata
    • lilith76 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 10.01.13, 11:48
      Wróciła pani od jogurtu Activii - jak i w wakacje puściły jej w święta hamulce, najadła się i teraz ponownie musi się więcej ruszać, mniej jeść i tak dalej.
      Jak rozumiem, kolejny kryzys dopadnie ją przed Wielkanocą.
      • Gość: Judyt wojująca Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.ujk.edu.pl 10.01.13, 15:24
        Sęk w tym, że ta kobieta jest absolutnie niewiarygodna. Klepie się po tym swoim wklęsłym wspomnieniu brzucha i opowiada jak to się strasznie objadła. Kto normalny w to uwierzy?
        • Gość: emilla111 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 20:13
          Bo pewnie już zadziałała zjedzona Activia i pokazuje efekty...
          Jak z tym hasłem febrisana czy czegoś innego "jedz bo działa..."
          • dzidzia_bojowa Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 11.01.13, 10:52
            CytatLifter 08.01.13, 17:57 Odpowiedz
            O matko, przed chwila zobaczylem oblecha reklamujacego jakas porownywarke ubezpieczen czy cus, nawet nie wiem, bo mnie image tego faceta wbilo w fotel. Jakby to powiedziec - wyglada jak Jim Belushi usilujacy grac Elronda z Wladcy Pierscieni. Albo jakby Elrond zjadl Belushiego i bylo mu niedobrze a wczesnie walnal se jabola z gwinta.

Gdy zobaczyłam tę reklamę już miałam się rzucić na forum by opisać swoje obrzydzenie ale zaraz coś innego zaprzątnęło moją uwagę, więc pozostaje mi tylko się zgodzić.

Najpierw nie mogłam uwierzyć, że to na serio reklama a facet bez jaj reklamuje jakąś porównywarkę czy coś. Jest tak obrzydliwy z tymi tłustymi rzadziuchnymi kłakami, że to nie może być na serio. Ale jest! No to se wybrali statystę tfurcy tego dzieła, nie ma co!
            • Gość: Lifter Powrocila pani, ktora zajmuje sie czyms... IP: *.ps.com.pl 11.01.13, 13:52
              ...juz od CZTERECH lat. I to cos zawiera dupozawracanine, pitolenniki oraz podwojna dawke blablanisolu. (przerwa). Czy potrzebujesz WIECEJ ARGUMENTOW?

A skad, juz lece kupowac, przekonala mnie pani. A najlepsze ejst to, ze po tylu latach nadal tak naprawde nie pamietam, co ona reklamuje... Tyle kasy wydanej na emisje poszlo psu w... twarde dowody.
    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 18:02
      Producenci mają chyba teraz fazę na śpiewane reklamy : Hochland, McDonalds, a teraz Vitaminer - na melodie "Hej sokoły"...

Ręce opadają.
      • olewka100procent Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 11.01.13, 23:17
        te melodie mi się kojarzą z amerykańskimi filmami z lat 90 '
      • katja_24 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 01.02.13, 18:45
        ano...w dodatku ta baba w ciazy wyglada jak Joker :/
        • Gość: jakaja Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.02.13, 16:06
          Pomijając wygląd to mam wrażenie, że ona prawie barytonem śpiewa! Wszyscy w tej reklamie Viteminera zachowują się jakby to był jakiś dopalacz i wymachują strasznie entuzjastycznie łapami w rytm melodii, przeraża mnie jeszcze ta dziewczyna w niebieskiej koszuli, która prawie tam skacze po tym preparacie.

Reklama przy której ostatnio padam i nie mam siły się podnieść to asekurella i zjazd dziewczyn na wieczorze panieńskim. I standardowe pytanie o seks gdzie przyszła panna młoda mówi, że nie najlepiej w tych sprawach a wszystkie panny tak współczująco smutno wzdychają... bua ha ha ha
          • wyjadacz_parkietuf Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 04.02.13, 10:40
            Przed chwilą widziałem "nescafe sensazione creme".... LOL!
            Kawa powinna być podawana we wszystkich aresztach czy więzieniach, komendach Policji, podczas przesłuchań, w obozach jenieckich itp itd. Już widzę oczami wyobraźni gestapowca w zalanej, mrocznej piwnicy i obitego, przywiązanego do krzesła partyzanta, mrużącego zmęczone i zaropiałe oczy w świetle dwustuwatowej żarówki skierowanej prosto w twarz....
            Obersturmführer von Batke chwytając przesłuchiwanego za twarz ręką w czarnej skórzanej rękawiczce, wolno cedząc wyważone słowa, wypluwa mu do ucha:
            - Zrobię naszą ulubioną kawę i WSZYSTKO NAM OPOWIESZ, gnoju!!!!!

Jeśli ktoś ma odwagę zobaczyć oryginał: www.youtube.com/watch?v=cMnsAqHX3sQ
            • dzidzia_bojowa Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 04.02.13, 11:30
              Łoł! Mocny opis! Trafiający do wyobraźni:) Trochę mi psuje efekt słowo "łagodny" w oryginalnym spocie ale to pewnie dla zmyły zrobiono. Niby, ze łagodny a tak naprawdę to jak nie powiesz, to w papę!
              • wyjadacz_parkietuf Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 04.02.13, 12:06
                O właśnie! :) Można jeszcze wprowadzić kolejny spot w stylu 'Good cop/bad cop'
                Ten 'dobry' to "łagodna kawa", a 'zły' to słuchacze :)
    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 18:43
      Nowa reklama Aspiryny - Wziąłeś aspirynę na przeziębienie a tu nie dość że ci nie przechodzi to czujesz się jeszcze gorzej? Weź dwie tabletki! Podwójna dawka, podwójna skuteczność!

Obawiam się że biorąc pod uwagę skłonności naszych rodaków do samowolnego zwiększania sobie dawek leków (zwłaszcza tych bez recepty), reklama przyniesie więcej szkody niż pożytku...
      • Gość: emilla111 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 19:04
        piosenka z Vitaminera na melodię Hej Sokoły jest straszna, a nawet gów...niana!
        Kto to wymyśla??? Bleeee....!
        • Gość: lifter Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: 213.231.192.* 13.01.13, 13:38
          Ale to i tak lepsze niz reklama pewnej margaryny przez malzenstwa z clego swiata

Lekarz powiedzial, ze moj... [i tu wyrazna pauza i zawieszenie glosu, zeby panie i panowie z innych krajow tez mogli wstawic swoj kawalek w obcym jezyku]

Do tego wszystkie te trzy pary ewidentnie bucowato-niesympatyczne.

W sumie rownie to sztuczne jak ta margaryna...

• olewka100procent Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 13.01.13, 15:55
            ,,TAK! to dzięki tysiącom bąbelków unoszących plame - byłam tego pewna!!! " laska bierze brudny śliniak ( to coś co małym dzieciom sie zakłada żeby sie nie uświniły ) :) i podpisane jest - plama z tatara . Nie wiem jak wy, ale jeszcze nie słyszałam, żeby niemowlaka karmić tatarem :/
            • Gość: Lifter Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: 213.231.192.* 13.01.13, 21:31
              Moze chodzilo o Tatara - a ten mlodziak to z gatunku tych, co "w mlodosci zdusil centaury". A on jakiegos Tatara, co sie nawinal, tak scisnal. ze mokra plama zostala. Taki rewanz za bitwe pod Legnica i w ogole za ich czambuly na Podolu. :)
      • Gość: re Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 15:41
        Czyli wsztstko się zgadza, bo jak się bierze tabletkę na przeziębienie to ona tak właśnie działa ;)
    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 23:07
      I kolejna śpiewana reklama, ja nie wiem, co ci producenci się tak nagle uparli by denerwować ludzi śpiewanymi reklamami?! Tym razem znany przebój "La cucaracha" reklamuje tabletki na gardło...
      • chinagirl Dasz, dasz?? Dam, o matko 15.01.13, 20:37
        Zauważyliście, że para z tej bajki jest z zupełnie innej bajki?
        Czy pan o wyglądzie fizyka jądrowego zadawałby się z panią o wyglądzie rasowego lachona? Coś tu nie gra. I pani z tym jej niewymawianiem samogłosek: "Suchawki"... Tragedia... "Oba ma" to była zdecydowanie lepsza reklama!
        Miano najgorszej reklamy AD 2013 otrzymuje MC Dollar, czyli McDonald's.
        "Ceeebulkaaaaaa, pikleeee (toż to kuźwa zwykłe korniszony!), muusztardaaaa i keczuuuuuuuup"
        I ta aria na koniec: "Keczuuuuuuuuuuup!". Sami bracia Cugowscy by się nie powstydzili!
        W sam standard muzyczny dla kandydatów w "Must be the music" czy innym żenujący show.
        Będzie gorzej, jak ktoś ten chłam rzeczywiście zaśpiewa...
        • Gość: Amy Re: Dasz, dasz?? Dam, o matko IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.13, 19:30
          Zapomniałaś o "wyśmieeeeenityyyyyy ser cheeeeeedaaaaaaar" ;) Nienawidzę tej reklamy!!

• Gość: dw "może i ze spotkań przy stole zrezygnować?!" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 04:51
            OK, zdaje się, że nikt jeszcze nie nominował babsztyla z reklamy jakiegoś środka wspomagającego wątrobę - aktorka, która go odgrywa, odgrywa go w manierze podobnej do tej, jaką zastosowała w pewnym polskim serialu, gdzie przedstawiała postać uciśnionej mężatki, farmaceutki z zawodu, którą mąż notorycznie zdradzał (zdaje się). Taką leluję omdlewającą tam grała, co to godzi się na wszystko, bo przecież święte więzy małżeńskie i tym podobne bzdety. No i teraz ta aktorka podobnie omdlewającym głosem, który jednak udaje jej się nasączyć pasywną agresją, mówi coś w rodzaju: "gdyby trzeba było zrezygnować z wszystkiego co lubisz jeść... bo tego nie wolno,... i tamtego nie wolno... to co by człowiek z tego życia miał? to może i ze spotkań przy stole zrezygnować?!" Dostaję qrvicy jak ją widzę (I SŁYSZĘ). Nie dość, że to idiotyzm, żeby się najpierw napychać kilogramem golonki i przegryzać to kilogramem tortu z kilogramem słodkiej bitej śmietany, a potem jęczeć, że wątroba wysiada, i w nadziei doznania ulgi pożerać jakieś tabletki, to jeszcze ten TON babsztyla, który oczywiście ma trafić w czuły punkt jakiejś tam części społeczeństwa, co to mu nikt nie zabroni jeść, jak chcą (czytaj: obżerać się obsesyjnie wszystkim co niezdrowe). Widać w takim kraju żyjemy :(
            • ach_dama_byc_z_kanady Re: "może i ze spotkań przy stole zrezygnować?!" 18.01.13, 05:20
              ja mysle ze na leb na szyje pobilyby nasz reklamy srodka odswiezajacego
              (naprawde czytaj : dodajacageo do smrodu)
              Febreeze

no popatrzcie za debilizm:

jak slysze i widze te komentarze "pachnie jak lawenda, swieze pranie" itp itp

to mnie az skreca, a potem te smiechy -o, ludzie...

naprawde, do tej pory glupszych reklam niz te z UK i USA nie widzialam, a jest tego juz cala seria...

Minnie
            • reseda Re: "może i ze spotkań przy stole zrezygnować?!" 20.01.13, 14:11
              "pasywna agresja" - to jest termin, którego szukałam;-) Dzięki.

Natomiast aktorka, o której mowa budzi we mnie podobne hm...hm...uczucia.
              A jej omdlały głos budzi moją zdecydowaną i jakże aktywną agresję.
    • habitus Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 18.01.13, 14:28
      Reklama "wyprzedaż KIJA". Mogliby do każdego "kija" dodawać marchewkę w ramach promocji. Samochody znikają, gdy się ich dotknie paluchem. To bez wątpienia zwiększa w podświadomości wiarę w ich trwałość :D
    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.13, 12:54
      Myśleliście że poprzednie reklamy Eurobank to było dno? To poczekajcie aż zobaczycie nową reklamę banku "Schab bez kości" - jak to mawia moja przyjaciółka "ręce, nogi i cycki opadają".

Naprawdę, co tak nagle wszystkich wzięło na śpiewane reklamy?
    • reseda kolejni dewianci 20.01.13, 14:33
      Irytujące stadko zaburzonych obojga płci kucających na widok samochodu.
      Pierwsze skojarzenie - to zapewne efekt przewlekłego zatwardzenia, które każe podejmować próby bez względu na okoliczności a kręcenie wymyśloną kierownicą ma odwrócić uwagę delikwenta od problemu, coś jak czytanie gazety ...
      Drugie skojarzenie - wiersz o Grzesiu "co jak wrzucał, to kucał", ale oni niczego nie wrzucają.
      Wygląda to raczej na poważniejszy problem psychiczny.

Druga bohaterka, zapewne perfekcyjna władczyni kuchni, czule przytula tabletkę do zmywarki wyznając jej uczucia. Jaka szkoda, że tabletka jest tak mała, mogłyby stworzyć razem niezły związek.
      Bo tylko tabletka do zmywarki (płyn do zmywania, kostka do WC itd.) zrozumie Twą duszę kobieto...no.
      • olewka100procent Re: kolejni dewianci 20.01.13, 16:00
        tak, ten moment przytualnia tabletki mogliby odpuścić , pomijam juz fakt że reklama jest niemiecka a lektor na końcu mówi asia i inne polki używają tego i owego więc spróbuj i ty, a i jeszcze zauważyłam że te tabletki z których ona rzekomo nie jest zadowolona to tabletki somat , niby zakryli ale widać
        • ewa9717 Pakosińska, czyli miss antywiagra 20.01.13, 17:09
          jak powiedział o niej pewien mój znajomy, podobnie jak ja reagujący alergicznie na wyszczerz końskich zębów, kretyński chichot i bredzenie o jakimś maksi seksi czymś.
          • Gość: teramy Re: Pakosińska, czyli miss antywiagra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 22:41
            Wkurza mnie niewymownie niewyjściowy zestaw aktorów w reklamie jakiegoś automatu do kawy na pastylki. Z kretyńskimi minami podkradają dziwnej blond-piękności (inaczej) różne rodzaje kawy. Skąd oni są!!?? Z Finlandii!!?
    • heca7 Re: Znienawidzony bohater 21.01.13, 09:22
      Wrócił śpiewający Adamczyk :( Teraz śpiewają pseudonaturszczycy. A Adamczyk udaje zaskoczonego i zrezygnowanego. Oczywiście towarzyszy mu , przypadkowo, kamera.
    • Gość: berek Re: Znienawidzony bohater IP: *.radom.vectranet.pl 22.01.13, 20:36
      do ciezkiego szczekoscisku doprowadza mnie wiewior ktory ma reklamowac paluszki felixa ktore maja takie samo okreslenie co cos tam innego, co brzmi: "KŁYKCIK". agrrrrrr rzut zaostrzona lopata w ekran i po ohydnej kłykcikowatej wiewiorze grrrrrrrrrrrrrrrr
      • Gość: gośc Re: Znienawidzony bohater IP: *.szczecin.mm.pl 22.01.13, 21:07
        wrócił wściekły kretyn od ludwika, jak ja bym sie na niego wydarała i jaką przyjemność by mi to sprawiło
      • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 17:54
        Mnie reklama Felix akurat śmieszy, zwłaszcza jak ta wiewiórka woła "kłykcik!" :)

Natomiast pan Adamczyk nie poprzestał na "schabie bez kości", są jeszcze śpiewający hydraulicy czy jacyś inni panowie pracujący i do tego rozbawieni przechodnie. Niby co ich tak śmieszy?
    • ami_lii Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 31.01.13, 21:45
      Ktoś może mi wyjaśnić co to znaczy "Faktoring"?
      • Gość: renia Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 01:14
        A w kontekscie jakiej reklamy?
        • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 13:11
          Zdaje się że Idea Banku, ostatnio oferują "leasing i faktoring".

Przy okazji : mam ochotę mocno przywalić dziewczynce z reklamy Nutelli. O ile reklama "mój syn pierwszy w klasie miał dziewczynę" jeszcze mnie tak mocno nie drażniła, o tyle nie mogę zdzierżyć dziewczynki co najpierw rozważa czy została podmieniona przy narodzeniu bo nic ją z resztą rodziny nie łączy (oni są tak ładnie ubrani, roześmiani i pełni energii od samego rana!) po czym dochodzi do wniosku że jednak są rodziną, bo wszyscy razem jedzą kanapki z nutellą! I niestety znowu wróciła reklamy Skittles z żyrafą która przy dojeniu daje cukierki...

• Gość: abc Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 15:35
            Powróciło babsko pytające córkę czy "chce łyżeczkę tranu Mollers"...
            Zmienili aktorkę-mamuśkę, ale nadal siedzi w tej samej pozie, nadal gada ten sam durny tekst, nie wiem czy dziewczynkę-córkę zmienili, bo jak tylko usłyszałam pytanie tym słodko-pierdzącym głosikiem to przełączyłam program.
            • Gość: Judyt wojująca Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.144.net-kontakt.com.pl 04.02.13, 22:31
              Nie, dziewczynka jest ta sama. I chyba ma dokładnie gdzieś jaka Hitlermamusia przed nią siedzi. Tak samo się boi, tak samo chowa za stołem i tak samo rozlewa ten drogi płyn zamiast wlac go do dzioba.
              • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 13:05
                Tak przy okazji tej reklamy : ostatnio stwierdziłam że to dziecko z reklamy i tak ma lepiej niż ja miałam, bo ona dostała tran "smakowy" a ja dostawałam tran w czasach jak nikt się takimi głupotami jak obrzydliwy smak nie przejmował :) Teraz to są tabletki o smaku truskawkowym, tran o smaku cytrynowym i środek na gorączkę o smaku malinowym a "za moich czasów" to dawało się dziecku "normalne" lekarstwa i albo mówiło się "lekarstwa nie są po to by były smaczne tylko by działały" albo straszyło się dziecko sceną z Pinokia (jak Pinokio nie chciał wziąć lekarstwa bo było gorzkie i wtedy przyszły 4 czarne króliki z trumienką dla Pinokia!).

Moi rodzice jakoś nie potrafią sobie przypomnieć żeby straszyli mnie Pinokiem jak byłam chora :PP
                • marslo55 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 05.02.13, 14:35
                  Amy napisał(a):
                  "Teraz to są tabletki o smaku truskawkowym, tran o smaku cytrynowym i środek na gorączkę o smaku malinowym a "za moich czasów" to dawało się dziecku "normalne" lekarstwa i albo mówiło się "lekarstwa nie są po to by były smaczne tylko by działały""
                  A ja jako dziecko nienawidziłam syropów, tabletek i innych środków o smaku malinowym czy jakimkolwiek innym, bo te "maliny" miały tak chemiczny smak, że aż mnie mdliło. Wolałam już smak naturalny, był wstrętny, ale przynajmniej nie podszywał się pod maliny.
                  Przyłączam się do grona nienawidzących Smakiji. Nazwa jogurtu to już właściwie horror sam w sobie (jak Ulgix), ale piosenka w trzech częściach dopełnia dzieła zniszczenia. Tym, którzy nie mogą zdzierżyć do końca, wyjaśniam, że baba śpiewa: "Smakija, the sun is shining, it shines for you, Smakija". To niestety nieprawda, bo od tej reklamy robi się ciemno przed oczami.
                  • Gość: Judyt wojująca Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.144.net-kontakt.com.pl 05.02.13, 20:48
                    Znaczy Smakija świeci?! Rety, to z czego oni ją produkują, z chińskiego mleka?!
                    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 21:47
                      Myślenie tworców reklamy :

"Bo Smakija jest aż taka dobra że od razu zaczyna słońce świecić!"
                      "Głupie to."
                      "To powiedzmy to samo po angielsku!"

• ka-mi-la789 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 02.02.13, 22:47
        Jeżeli wystawisz klientowi fakturę z, powiedzmy, trzydziestodniowym terminem płatności, a pieniędzy potrzebujesz już po dwudziestu dniach, to sprzedajesz fakturę bankowi za kwotę o kilka-kilkanaście procent mniejszą niż ta, która jest na fakturze, a bank ściąga od twojego klienta tyle, ile jest napisane na fakturze. Czyli specyficzny rodzaj handlu długami.
        • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 15:23
          Nic nie rozumiem z tego opisu :) Możesz mi podać jakiś przykład?

Boższzz, jak mnie dobija reklama serka Smakija. Reklama jest podzielona na 3 części co oznacza że 3 razy w ciągu bloku reklamowego leci ta idiotyczna piosenka - "Smakija, to sun jest shining" (tak przynajmniej to słyszę). Pomijam kwestię że nie widzę żadnego powiązania między reklamą jogurtu a tą piosenką.
          • dzidzia_bojowa Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 04.02.13, 16:13
            Gość portalu: Amy napisał(a):

> Nic nie rozumiem z tego opisu :) Możesz mi podać jakiś przykład?

Tego się nie da wytłumaczyć, tu jest potrzebna wyobraźnia.
            Ja tam wszystko rozumiem:)
            Ba! Widzę to!
            • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 17:20
              Moja wyobraźnia nie sięga aż tak daleko :)
              • ka-mi-la789 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 05.02.13, 02:09
                Wyobraź sobie, że wystawiasz klientowi fakturę (powiedzmy, za artykuł do jego gazety) na 1000 złotych. Klient ma ci zapłacić 31 marca. Ty jednak potrzebujesz pieniędzy już 1 marca (wiadomo - rachunki trzeba płacić, ZUS i tym podobne drobne wydatki). Idziesz więc do banku i mówisz: drogi banku, potrzebuję forsy. Bank odpowiada: fajnie, możemy pożyczyć, ale jaką mamy gwarancję, droga Amy, że oddasz? Ty na to: 31 marca klient ma mi zapłacić 1000 złotych. Z tego wam oddam. Bank: możemy ci dać 950 złotych. Ty za to, droga Amy, tu i teraz podpiszesz nam upoważnienie do ściągnięcia całego tysiąca z twojego konta, kiedy już klient ci zapłaci. W ten sposób będziesz mieć 50 złotych w plecy, ale za to dostaniesz pieniądze już teraz, kiedy ich potrzebujesz (i unikniesz w ten sposób na przykład odsetek za opóźnienia w płatności rachunków). Jeżeli natomiast nie masz konta w naszym banku, musisz zawiadomić pisemnie klienta, że ma ten tysiąc zapłacić na nasze konto, które ci podamy. Ty się radośnie zgadzasz i dostajesz do ręki 950 zeta. Ot, i cała filozofia :).
                • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 12:56
                  A w zamian za przysługę bank sobie pobiera te pozostałe 50zł? Lekkie draństwo :P
                  • ka-mi-la789 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 05.02.13, 21:20
                    Tak, te pięć dych to napiwek dla banku. A draństwem jest cała bankowość w Polsce. Faktoring jest najmniejszym z nich, bo dotyczy tylko firm od średnich w górę, natomiast najwyższe w Europie opłaty za konta, karty, kredyty i Mzimu wie, co jeszcze, ponosimy wszyscy.
                  • lilith76 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 06.02.13, 11:01
                    Amy, gdybyś wiedziała ile chodzi po rynku nie płaconych mimo terminu faktur i jak to potrafi doprowadzić do upadłości drobną jednoosobową firemkę, to byś się cieszyła na takie warunki ;)
                    • ka-mi-la789 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 07.02.13, 01:53
                      Z tym, że faktoring nie jest dla jednoosobowych. Nie musi też ratować przed niepłacącym klientem - w przypadku faktoringu z regresem, jeżeli delikwent nie zapłaci w terminie, musisz zwrócić bankowi to, co od niego dostałaś pod zastaw faktury, a z naciągaczem użerać się samodzielnie :/.
      • buraque Smakija 03.02.13, 21:35
        Od kiklu dni leci wkurzająca reklama jogurtu Smakija, podkład to śpiewana po angielsku (z pl akcentem) piosenka Smakija: the sun is.... itd

sęk w tym, że "Smakija" śpiewana jest w polskiej transkrypcji, a jeśli piosnka jest po angielsku to powinno być "smakajdża" - nie wiem co za copywriter-idiota to wymyślił, ale efekt jest odwrotny od zamierzonego
        • aga_ata Gerber na tvnplayer 05.02.13, 20:39
          Nie widziałam tej reklamy w tv, za to na TVNPlayer leci bardzo często. Niby nie ma w niej wkur*, a jednak. Trwa to to 30 sekund, podczas to których słyszymy nieustanne klikanie wklęsłych denek (denków?) słoików Gerber. Zmieniają się tylko panie w tle, które te słoiczki odkręcają. Jak pierwszy raz tę reklamę widziałam, to mnie taki nerw złapał, że siedziałam z otwartą paszczą i czekałam na puentę. Jak się nie pojawiła, to myślałam, że coś mi połączenie przerwało, ale później zaczęła się powtarzać, za każdym razem to 30sekundowe pykanie słoiczków w rytm jakiejś tandentej melodii doprowadza mnie do szału.
    • dzagudka Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 07.02.13, 15:22
      A czy nikogo nie wnerwia ten facet od bolącego gardła co szuka Faringoseptu, który mu na oczach leży. Reklamy są albo fajne albo nie, ale ta jest pierwszą która doprowadza mnie do szału takiego, że jakbym tego dziada spotkała to bym mu łeb czymś rozwaliła. Co za matoł! A co za debil ten tekst wymyślił????
      Druga wkurzająca to Giuseppe i ta durna melodyjka.
      A ostatnio wkurza mnie TMobile i te sugestie że w tej sieci są najfajniejsi ludzie, a reszta preferująca inne sieci, to błoto, muł i wodorosty i takiej porządnej firmie jak TMobile takich nie potrzeba. Nie wiem jak inni ale ja się czuję obrażona.
      • Gość: emilla111 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 20:46
        Ta durna dziewucha z Tmobile i ten jej durny głosik gdy piszczy "chodźcie! wszyscy!" jest wqur*wiająca...
        Oszzszszs gdy to słyszę podczas zakupów w Carrefour mam ochotę uciec stamtąd i już nigdy nie wrócić!
        • ewa9717 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 07.02.13, 22:48
          Gość portalu: emilla111 napisał(a):

> Ta durna dziewucha z Tmobile i ten jej durny głosik gdy piszczy "chodźcie! wszy
          > scy!" jest wqur*wiająca...
          O tak, to jakiś tfu!rca o mózgu bez jednej fałdki dla podobnych sobie wymyślił.
      • kaga9 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 07.02.13, 22:39
        dzagudka napisała:

> A czy nikogo nie wnerwia ten facet od bolącego gardła co szuka Faringoseptu, kt
        > óry mu na oczach leży.

Owszem, wkurza. Pisałam o tym w nowym wątku, ten jest już przeładowany:
        forum.gazeta.pl/forum/w,384,141481853,141481853,Znienawidzona_reklama_bohater_w_2013_roku_.html
        :)
    • Gość: Am Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 20:34
      Tomasz Kot i Netia - czy Netia nie może RAZ zrobić spokojniej, przyjemnej reklamy bez wnerwiającego śpiewu albo jeszcze gorszych rymowanek? Po prostu jak widzę Kota i tą blondynę "Ja cie" to mam ochotę rozwalić telewizor.

A druga reklama w jednym tylko zdaniu pokazuje podejście telewizji publicznej do widza : "Polacy kochają powtórki" - i dlatego puścimy im 1658 raz ten sam odcinek Ojca Mateusza albo kabaret sprzed iluś lat.

• reseda toksyczna matka króliczków 13.02.13, 10:36
      Jak widać, nawiedzona matka królica rozmnożyła się i już drugie, gorączkujące dziecko ubiera w futrzany strój króliczka. Zapewne po to, żeby jeszcze podwyższyć mu temperaturę a potem entuzjastycznie zastosować środek na gorączkę.
      Kwalifikuje się do leczenia zamkniętego. A nawet ograniczenia rozmnażania.
      • olewka100procent Re: toksyczna matka króliczków 13.02.13, 14:03
        hehe no ja bym powiedziała, że to cudownie odnaleziony po latach starszy brat :)
    • Gość: jajko Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.13, 14:51
      INFEKCJE INTYMNE! Uwielbiam słuchać o zakażeniu bakteryjnym pochwy przy jedzeniu, i to jeszcze wypowiadane głosem śmiertelnej nudziary. Boże, co za reklamy, NIGDY nie kupię tego produktu.

Tutaj, chodźcie! Najlepsza w dokumentowaniu! Nałożony głos jest tak niewiarygodnie wku...ający, że aż nie wierzę, że ktoś to puścił w świat. Tej sieci również mówię "NIE". Na zawszze.

Multiwitaminy na melodię 'Hej sokoły!" i ci dziwnie, chyba nakoksowani ludzie w reklamie, buchajacy gigantycznym entuzjazmem, ta oblesna babka w ciazy i dziwna kobieta (brunetka) w zieleni, aaa boje sie jej. I ten gnojek machajacy lapami, jakby rapowal, o dzizas!!! Kolejny produkt, ktorego nigdy nie kupie. A pamiec mam bezbledna.

Reklama srodka na gardlo. Gosc chodzi po kuchni i szuka leku, ktorego nazwy nie pamieta, i lektor, ktory tutaj mowi jest KOSZMARNY. Ten glos wzbudza moja agresje, jest cholernie antypatyczny i denerwujacy, tak bardzo, ze to moj faworyt anty. NIGDY nie kupie.

Reklama innego srodka na gardlo, paru aktorow wypowiada sie na temat objawow chorob i tego, jak cudownie uleczyl ich ten lek. Jeden z aktorow o twarzy bezczelnego chama mowi tak, jakby chcial przypie...c kamerzyscie lub osobie po drugiej stronie ekranu. Ten sam typ gra w rownie wku...ajacej reklamie z łakotkowymi potworami, gra tatusia. Nie cierpię gościa, jego twarzy, gestow i przede wszystkim - GLOSU. Kolejny produkt, ktorego nigdy nie kupie.

WSZYSTKIE reklamy MTV mobile, najgorsze - w klasie z wku...ajaca nauczycielka-transwestyta ("GET OUT!!! GET OUT!!!!" aaaaaaa!) oraz z grubaska, ktora biegnie i zmniejsza swoja objetosc w ramach zagrania na nosie trenerowi. IDIOTYZM.

Miałam spotkanie z prezydentem. I jaki on jest? Doskonały. - OJAPIEEEEE*DOLE.

Aaaa, wku...ajacy Kot gadajacy wierszem ze swoja jeszcze bardziej wku...ajaca towarzyszka o piskliwym, tepym glosie. W ogole te reklamy z Kotem to porazka.

Reklama jakiegos srodka na stres, zaczynajaca sie od wypowiedzenia tradycyjnej lekowej formulki przez lektora, ktory gada na takim wku...e, ze mam ochote wyjac bazuke i strzelac. Fajnie, fajnie, ze lek na uspokojenie wywoluje szalona agresje, brawo.

Reklama ubezpieczen samochodowych. I zawsze to samo wku...ajace gwizdanie. Dosc!

Pakosińska kretynka. Lubilam te babke, dopoki sie nie zeszmacila w tych durnych reklamach, maksi seksi ku... mać.

I o co chodzi z tym dziwnym dzwiekiem, ktory pojawia sie pomiedzy reklamami, trwa jakas sekunde i brzmi, jak glos faceta majacego gebe pelną klusków, ktory stara sie cos wybelkotac. O wlasnie, to brzmi jak taki dziwny belkot - 'bławobłauuu'. Czy ktoś wie, o co chodzi???

Zdecydowanie NAJGORSZE reklamy to te reklamujace jakies srodki apteczne, leki, suplementy diety itp. Polska to narod zasranych lekomanow, stuknijcie sie w glowy, cpuny.
      Jakies 3/4 reklam (badania wlasne) to reklamy lekow itp. WTF LUDZIE.

• szadoka Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 18.02.13, 15:39
        Moj zdecydowany faworyt to Tomasz Kot i blond idiotka. I jeszcze lek na gardlo Faringosept. I keczup, nie pamietam jakiej marki ale reklama jest tak nakrecona ( swiatlo) ze wyglada jakby jakas straszna bieda tam byla.

Ale jest postęp, laske od Lipomalu uczesali i umalowali.
        • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.13, 20:44
          Reklama bodajże Opla (nie mam pamięci do marek samochodowych) z naszym (nie)zawodnym trio piłkarskim. Sama reklama nie jest jeszcze taka zła ale dlaczego to leci w każdym bloku reklamowym?! Leci na jedynce, przełączam, na TVN leci dokładnie ta sama reklama! A jak jeszcze jest program przerywany reklamy to w ciągu godziny kilka razy widzisz tą samą reklamę :/

• Gość: Judyt wojująca Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.144.net-kontakt.com.pl 18.02.13, 23:09
            "Reklama bodajże Opla (nie mam pamięci do marek samochodowych) z naszym (nie)zawodnym trio piłkarskim. Sama reklama nie jest jeszcze taka zła ale dlaczego to leci w każdym bloku reklamowym?! Leci na jedynce, przełączam, na TVN leci dokładnie ta sama reklama! A jak jeszcze jest program przerywany reklamy to w ciągu godziny kilka razy widzisz tą samą reklamę :/ "

Bo właśnie o to chodzi, żeby niezdyscyplinowany target NIE UNIKNĄŁ REKLAMY. Wiele firm tak planuje spoty na różnych kanałach, żeby przy zappingu trafiac ciągle na to samo.
            • marslo55 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 19.02.13, 16:43
              Judyt wojująca napisał(a):
              "Bo właśnie o to chodzi, żeby niezdyscyplinowany target NIE UNIKNĄŁ REKLAMY. Wiele firm tak planuje spoty na różnych kanałach, żeby przy zappingu trafiac ciągle na to samo."
              To samo na innych kanałach i to samo na tym samym - vide podzielona na trzy części reklama Smakiji. Raz przełączysz, drugi raz przełączysz, aż wreszcie machniesz ręką...
              Znienawidzony bohater reklamy: jakim cudem te wszystkie rodzynki i orzechy jeszcze nie połamały Wesołego Kostka na kawałki? Przy tym dowcipnisiu nawet Karol Strasburger jest śmieszny.
              • ewa9717 Pakosińska jako ekshibicjonistka 20.02.13, 09:03
                zupełnie jak faceci czyhajacy w parkach wykonuje numer z prochowcem.
                Fuj.
                I to koszmarne wcielenie w tlenionym blond.
                Fuj.
                I ten irytujący (tylko dobre wychowanie hamuje mnie przed użyciem: wku...ający) trajkot.
                Fuj.
          • qqazz Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 09.06.13, 22:45
            Reklamy dla impotentów czyli wszelkie srodki na wiadomo co.

A do tego gdyby nie reklamy to bym nie wiedział jak prze..ne w życiu mają kobiety, jak nie problemy trawienne to wzdecia, jak nie wzdecia to nietrzymanie moczu, do tegoi celulit (faceci nie maja bo brzydko wyglada) i szereg innych przypadłości na których poskromienie muszą łykać worek chemikaliów dziennie.

pozdrawiam
        • Gość: Judyt wojująca Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.144.net-kontakt.com.pl 18.02.13, 23:06
          Ale jest postęp, laske od Lipomalu uczesali i umalowali.

I dorobiła się drugiego dziecka w międzyczasie:-) To pewnie efekt poprawy ymydżu.
        • Gość: ultra75 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.centertel.pl 22.02.13, 17:57
          I keczup, nie pamietam jakiej marki ale reklama jest tak nakrecona
          > ( swiatlo) ze wyglada jakby jakas straszna bieda tam byla.

To, ze kuchnia w tej reklamie wyglada fatalnie - to jedno, ale dla mnie i ten keczup
          (jako całość - łącznie z opakowaniem) i zapiekanka, na której sie prezentuje - wyglądaja tak oblesnie, ze masakra. Od razu mi sie przypomina "przepyszny" keczup serwowany nam na koloniach 25 lat temu do śniadania i kolacji, zeby zabic "smak" wedlin na kanapkach. FUUUJ.
          • Gość: fffnccfeif Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 00:45
            Zupelnie bledne wrazenie, po latach wiernosci keczupowi z Pudliszek przerzucilam sie wlasnie na Tortex, jest przepyszny i dobrze doprawiony, nawet tak zachwalany wszedzie i przez wszystkich Wloclawek do piet mu nie dorasta.
            • Gość: sarge Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 18:21
              > po latach wiernosci keczupowi z Pudliszek przerzucilam sie wlasnie na Tortex,
              > jest przepyszny i dobrze doprawiony

Nie polecam. Ohyda. W smaku taki najtańsza, najpodlejsza pomidorowawa mikstura z wsypanymi ziołowymi 'śmieciami' żeby trochę zabić smak nędznej podstawy. Brr!
      • Gość: Nika Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.CNet.Gawex.PL 20.02.13, 15:05

> I o co chodzi z tym dziwnym dzwiekiem, ktory pojawia sie pomiedzy reklamami, tr
        > wa jakas sekunde i brzmi, jak glos faceta majacego gebe pelną klusków, ktory st
        > ara sie cos wybelkotac. O wlasnie, to brzmi jak taki dziwny belkot - 'bławobłau
        > uu'. Czy ktoś wie, o co chodzi???

No chyba żartujesz..... A nie skojarzyłaś, że ten dziwny bełkot pojawia się zawsze po reklamie Oscillococcinum firmy Boiron?? Zresztą, w tle jest wielki i wyraźny napis: BOIRON........
        • Gość: fffnccfeif Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.13, 01:00
          To pojawia sie po wszystkich lekach Boiron, i mowi "Bravo boiron". Po francusku. czyli cos jak "bhawo bułahą". Nic dziwnego w tym nie widze.
          • Gość: hyyy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.13, 21:30
            Tak, po pewnym czasie się zaczaiłam i zczaiłam. Wcześniej nie oglądałam reklam, tj. dźwięk i obraz był włączony, ale ja robiłam co innego, więc docierał do mnie tylko ten dziwny bełkot bez wizji.
            Niemniej, dziwne to i irytujące.
          • Gość: Judyt wojująca Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.144.net-kontakt.com.pl 03.03.13, 16:46
            "Bravo" czy "labo" (skrót od laboratoire)? Bo wyrozumiec trudno.
    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 16:59
      Przy każdej nowej reklamie Eurobanku myślę że nie może być już gorzej. I za każdym razem się mylę. Najnowsza reklama - boysbandowe ruchy Adamczyka na melodię "Bierz co chcesz" Shazzy.

Litości!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka