kuncwotek 23.10.06, 13:44 Miałam tyle prasowania, że teraz nogi wchodzą mi do tyłka! zmieniłam pościel, wygotowałam Zuzi ubranka, posprzątałam,pozmywałam i nie mam już na nic siły!!!! Zaraz Guziczek wstania i biegniemy na dworek ajjjjj chętnie spać bym poszła Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edelka Re: Ale się napracowałam! 23.10.06, 13:47 Ja jeszcze ani razu nie gotowałam ubranek natalci Współczuję że tyle roboty miałaś Odpowiedz Link
kuncwotek Re: Ale się napracowałam! 23.10.06, 13:49 od czasu do czasu gotuję, bo w praniu nie zawsze się dopierają, szczególnie sok z jabłek, czy marchewki. Odpowiedz Link
edelka Re: Ale się napracowałam! 23.10.06, 13:51 Pewnie jak Natka zacznie samodzielnie jeść to też zacznę gotować Odpowiedz Link
mama_micha Re: Ale się napracowałam! 23.10.06, 13:59 Młody samodzielnie je a ubranek nigdy nie gotowałam. Odpowiedz Link
dzoaann Re: Ale się napracowałam! 23.10.06, 14:11 A mnie za...anie ze szmatą i odkurzaczem oraz robienie smakołyków czeka jutro!!! W środę przylatuje teściowie!!! Pierwszy raz będę ich gościc na dłużej i jestem w lekkim szoku(( Odpowiedz Link
elag3 Re: Ale się napracowałam! 24.10.06, 10:29 Też bym była a ciuszków nie gotowałam - ale chyba zacznę raz na jakiś czas. Odpowiedz Link
anik801 Re: Ale się napracowałam! 24.10.06, 17:53 Nigdy nie gotowałam ubranek!Jeszcze tylko tego mi brakowałoNa sok z marchewki najlepsze jest słońce.Po wypraniu powiesić na dworze jak mocno świeci i po plamie!Sprawdzony sposób!Jak Zosia była mała to prasowałam jej ubranka,ale teraz to prasuję tylko np.sukienki(coś na wyjście jeśli jest pogniecione).Już nie robię sobie dodatkowej "pracy". Odpowiedz Link
mamusia_chlopczyka Re: Ale się napracowałam! 24.10.06, 21:48 ło matko - to może wpadniesz do nas to nam tez poprasujesz... ja oczywiście nie lubię tego robić i prasuję tylko wtedy gdy mocno pogniecione i gdzieś idziemy... a gotowanie - w życiu nie gotowałam ubranek Stasia, jedynie tetry ustawiałam w pralce na program z gotowaniem ze dwa razy... a na plamy najlepszy ostatnio jest Ace delikatne... Odpowiedz Link
kuncwotek Re: Ale się napracowałam! 24.10.06, 21:59 zawsze chce kupic jakiś odpalmiacz, ale jak widzę te ceny to jakoś odechciewa mi się! Wole już wygotować Odpowiedz Link
endzi11 Re: Ale się napracowałam! 24.10.06, 22:34 Nigdy nie gotowałam ubranek,prasowałam tylko jak Amelka była noworodkiem a teraz jak jest potrzeba a na plamy uzywam wanish i kupuje w małych opakowaniach.Wlewam troche na plame i zostawiam na chwile a potem do pralki.Ostatnio poplamiłam sobie białe spodnie buraczkami i wanish dał rade podobno na plamy jest tez dobry ludwik. Odpowiedz Link