19.05.07, 21:04
jak tam ospa u Twoich chlopców?
Mój starszy ma kropkę na plecach i panikuję,że się zaraził bo w jego grupie w
przedszkolu już chorująsad
napisz mi czy chłopcy śpią w nocy jak ich swędzi i wogóle jakie mają
samopoczucie bo sesja mi się zaczęła i nie mam ochoty na nieprzespane
noce,zwłaszcza z młodszym.
Obserwuj wątek
    • mama_ania77 Re: dzoaann 20.05.07, 00:40
      Tak trochę nie na temat... Olu, a co studiujesz? A może juz pisałaś, tylko mi
      umknęło? smile)
    • madziaaaa Ola 20.05.07, 06:43
      Moja Olcia, jak miala wiatrówkę, to była obsypana calusieńka, od stóp do
      główki. Nawet w pupce miała krosty. Ale mnie nie pobiła, bo ja nawet w oczach
      miałam wink)
      Ale do rzeczy. Olka od urodzenia była dzieckiem dla którego sen był baaaardzo
      fajną rzeczą i od zawsze słodziutko przesypiała noce. Wiatrówkę dostała jak
      miała 3,5 roku. No i niestety. Nocami się budziła, bo gorąco a wtedy bardziej
      swędzi...
      Całe noce rzucała się na łóżku. 6 pierwszych nocy było ciężkich. Dochodził
      temperatura, choć Ola zwykle nie gorączkuje.
      Ale to pewnie i tak od dziecka zależy, czyli od przebiegu choroby.
      Pozdrawiam!
      • ola_mk Re: Ola 20.05.07, 07:12
        no madziaaaa to mnie nie pocieszyłas,dziś tylko jedna kropka może to nie ospa.
        Studiuję rachunkowość i zostalo mi 5 egzaminów,kurde zaszczepilam się na ospę i
        mam nadzieję, że mnie nie dopadniesad
        w poprzedniej sesji chłopcy też mi sie pochorowali przed ostatnim egzaminem i
        myslałam,że oblałam bo tak marudni byli,że nie przerobiłam całego materialu.
        Czas pokaże,chciałabym uniknąc kampani wrześniowej.
        • ola_mk Re: Ola 20.05.07, 17:08
          no i ospa już są dwie kropki,na jednej robi się już pęcherzyk buuuuuuuuu
          jutro do lekarzacrying
          • endzi11 Re: Ola 20.05.07, 21:45
            Ojj współczujesad mam nadzieje ze to na piętro niżej nie przejdziesmile
            • ola_mk Re: Ola 20.05.07, 22:16
              co ty,prędzej na placu zabaw Amelka złapie,a nie od moichwink
              byłam we wtorek na drugim szczepieniu to lekarz mówił,że mnóstwo dzieci ma z
              ospą
              • dzoaann Re: Ola 21.05.07, 00:36
                narazie tylko Kacper przechodził. Obsypany był cały- i w pupie, i na powiekach,
                i w uszach...okropność. Ale budzil sie dwie noce-nam lekarz zapisał krem na
                swędzenie(na krotamitonie) i syrop- odpowiednik polskiego diferganu, który ma
                działanie przeciwświądowe i mały potem w ogóle sie nie drapał i spał
                normalnie.Gorączka tez była pierwsze dwie doby.
                Trzymam kciuki za dziecię i mamuske na egzaminachsmile
                • madziaaaa Re: Ola 21.05.07, 06:19
                  ale czemu tak sie boicie tej ospy???
                  Przecież lepiej, żeby dzieci przeszły teraz , jak są małe! Rozumiem, ze Ola ma
                  Egzaminy i choroba przyszła "nie w porę". Ale inne dziewczyny? Mówię Wam, i tak
                  nie unikniemy tych chorób zakaźnych, są wpisane w wiek dziecięcy.
                  • ola_mk Re: Ola 21.05.07, 09:35
                    no madziaaaa mój mąż ma takie samo zdanie jak tysmile
                    ja szczerze mówiąc w pierwszym odruchu,gdy dowiedzialam się,że w przedszkolu
                    jest ospa,chcialam zaszczepić chłopców,ale mąz mi to wybił z głowy.
                    Podobno im dziecko mniejsze tym łagodniej przechodzi chorobe,zobaczymywink
                    ja sie wprawdzie zaszczepiłam,ale i tak się denerwuję czy szczepionka zadziala
                    i uchroni mnie od ospy.
                    Dzoaann ja mam difergan w domu,juz kiedyś używałam i rzeczywiście dziecko śpi
                    spokojnie po nimsmile
                    • madziaaaa Re: Ola 21.05.07, 11:13
                      u nas kiedyś przy którejś chorobie diphergan nie zadzialal sad(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka