madziaaaa 22.05.07, 10:34 Jak chłopcy? To jednak wiatrówka? Jak ją znoszą? A Ty? Dajesz radę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola_mk Re: Ola_mk 22.05.07, 10:41 no niestety ospa,dziś już Marek cały obsypany na dodatek jak smarowałam Marka pudrodermem to Kamil dorwał fiolet,cały się upaćkał i jeszcze taboret zafajdał i cholerstwo nie chce zejśc madziaaaa a ty czym te kropki smarowałas bo ten pudroderm to takie gówno leje się i nijak to smarowanie wychodzi,chciałam fioletem na spirytusie,ale lekarz nie pozwolił? no i jeszcze mam do Ciebie pytanie,bo ty już doświadczenie masz posmarowałam mu kropki na buzi fioletem na wodzie,ale siostra mnie nastraszyła,że bardzo dlugo będzie to mieć na twarzy,bo myć nie można i co teraz mam robic,dalej fioletem na buzi czy pudrodermem na fiolet następnym razem? ta ospa mnie dobija,a jeszcze Kamil w kolejce. Odpowiedz Link
dzoaann Re: Ola_mk 22.05.07, 11:00 ja fioletu nie stosowałam, ale z tego co pamietam faktycznie długo schodzi.Słyszałam,że nie zaleca się mycia, ale ja kąpałam i kąpię(teraz Kuba obsypany) w nadmanganianie potasu i to bardzo szybko zasusza krosty. Może Madzia Ci cos poradzi? Jak tam egzaminy? Trzymam kciuki Aśka Odpowiedz Link
ola_mk Re: Ola_mk 22.05.07, 11:17 no właśnie zapomniałam o nadmanganianie potasu i nie kupiłam,dzoaann a co dawałaś na gorączkę i czy Twoi chłopcy gorączkują? a czy w kapieli chłopcy się tylko moczą czy też myjesz ich mydłem? teraz uczę się prawa i strasznie męczy mnie ta nauka na dodatek Marek ciągle marudzi,zeby się z nim bawic,a ja muszę troche posiedziec nad ksiązkami kurde jak zdam te wszystkie egzaminy w pierwszym terminie to sie chyba upiję ze szczęscia Odpowiedz Link
dzoaann Re: Ola_mk 22.05.07, 11:21 na goraczkę dawałam ibufen. Kacper gorączkował pierwsze trzy dni, Kuba gorączkuje teraz(wczoraj go wysypało). W kąpieli raczej sie moczyli, a mydłem myli tylko części intymne i stopy. Jak nie masz nadmanganianu, to może spróbuj w sodzie oczyszczonej kąpać-podobno też działa. Trzymaj się Odpowiedz Link
ola_mk Re: Ola_mk 22.05.07, 11:39 dzieki dzoaann,nadmanganian kupię wieczorem,a tę nauke ciezko widzę bo chlopcy ciągle coś chcą i dom do góry nogami przewrócili Pozdrawiam Odpowiedz Link
madziaaaa Re: Ola_mk 22.05.07, 11:46 Ja fioletu nie stosowałam, tylko pudoderm. Nie lalo sie jakoś specjalnie, trzeba małą ilość nabrać po prostu. Na gorączkę panadol. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link
madziaaaa Re: Ola_mk 22.05.07, 11:48 a co do kąpieli-Ola była cała w krostkach, myłam jej tylko pupkę, ręce, buzie, paszki. Ale myłam wodą. Na szczęście nie został jej żaden slad po tej ospie. Odpowiedz Link
ola_mk Re: Ola_mk 22.05.07, 11:54 dzieki madziaaaa mam nadzieje,że to potrwa tylko tydzień,potem Kamil i ospę będę miała z głowy Odpowiedz Link
dzoaann Re: Ola_mk 22.05.07, 12:02 U mnie miedzy jednym wysypem , a drugim różnica dwa tygodnieKacper ledwo skończył, a zaczął Kuba. Odpowiedz Link
ola_mk Re: Ola_mk 22.05.07, 12:29 ja bym wolała,żeby razem przechorowali,ale tak sie chyba nie da Odpowiedz Link
dzoaann Re: Ola_mk 22.05.07, 15:55 właśnie to takie denerwujące...jeden kończy i juz oddychasz z ulga, a tu apiać powtórka z rozrywki(( Odpowiedz Link