Dodaj do ulubionych

ROTFL srebrna fabia

28.08.06, 22:54
sasiadom z widokiem na uliczke proponuje wyjrzec za okno i zobaczyc jak ladnie
zaparkowano fabie miedzy srodkowa klatka a gorna brama w barcelonie;-)
Obserwuj wątek
    • oldhorsys Re: ROTFL srebrna fabia 28.08.06, 23:01
      kurde no ja nie mam widoku:/ moze dasz zdjecie?

ha! i moze by w ogole robnic zdjecia takim pojazdom na pamiatke? :]
    • maximus_t2 Re: ROTFL srebrna fabia 28.08.06, 23:05
      nie no k.... nic nieskutkuje, no k... nic !
      kartki wkladane za wycieraczke, upomnienia. p... wiesniactwo w najczystszej postaci.
      juz brak slow. jak zrobilem zadyme w zwiazku z parkowaniem skutera (ten sam
      wspolwlasciciel) polegajaca na wezwaniu policji, dopiero wtedy sie uspokoil.
      to nie moze tak trwac !
      • wez.pigulke Re: ROTFL srebrna fabia 29.08.06, 08:38
        dziś rano to autko zjeżdżało z osiedla, za kierownicą siedział całkiem młody
        facet, więc jeszcze jest szansa na reedukacje :-)

maximus_t2 napisał:

> nie no k.... nic nieskutkuje, no k... nic !
        > kartki wkladane za wycieraczke, upomnienia. p... wiesniactwo w najczystszej
        pos
        > taci.
        > juz brak slow. jak zrobilem zadyme w zwiazku z parkowaniem skutera (ten sam
        > wspolwlasciciel) polegajaca na wezwaniu policji, dopiero wtedy sie uspokoil.
        > to nie moze tak trwac !
    • oldhorsys Re: ROTFL srebrna fabia 28.08.06, 23:16
      zrobcie zdjecie chlopaki! moge was prosic ?
      • maximus_t2 Re: ROTFL srebrna fabia 28.08.06, 23:31
        voila :
        img125.imageshack.us/img125/3382/p8280156tm2.th.jpg
        • maximus_t2 Re: ROTFL srebrna fabia 28.08.06, 23:35
          i w troche wiekszym formacie :
          img125.imageshack.us/my.php?image=p8280156tm2.jpg
        • oldhorsys Re: ROTFL srebrna fabia 28.08.06, 23:35
          hahahahaha!dzieki , a sie usmialem.
          czyli po tej stronie tez powinny byc miejsca postojowe na skos.
          (ja tam wole na trawie ;)- zartowalem oczywiscie
    • zielony.kapturek Re: ROTFL srebrna fabia 29.08.06, 09:05
      Kiedys przed wjazdem do garazu zaparkowal sobie jakis gosciu ktory mial swoje
      biuro nad garazami,zdarzalo mu sie juz nie raz taki numer zrobic i mimo
      zwracania mu uwagi, gdzie zawsze sie tlumaczyl , ze to tylko sekunda dalej robil
      swoje.Az ktrejs nocy, wracajac do domu chce wjechac do garazu a tu znow jego
      auto.Postalem chwile-nic.Zaparkowalem auto gdzie indziej i myslalem , ze gosciu
      jest w biurze ale tez nic.Wiec...przebilem mu opony! a potem siedzac sobie w
      oknie obserwowalem zajscie jak gosciu sie lapie za glowe i wzywa
      policje.Brutalne, owszem ale poskutkowalo.Facet juz nigdy nie zaparkowal tak by
      uniemozliwic wjazd do garazu wlascicielom.
      • obi12 Re: ROTFL srebrna fabia 29.08.06, 10:10
        nie trzeba przebijac bo to naprawde brutalna metoda i w sumie jest to
        wykroczenie w postaci niszczenia cudzego mienia.
        Wg. mnie wystarczy spuścić powietrze w 4 kołach. Jak gościu śmignie po pompkę i
        straci troche czasu to sie nauczy.
        Mam ochote tak zrobić w przypadku tego czarnego paścia Forda-ciężarówki. Gościu
        notorycznie parkuje na trawniku. Już ten wątek był na forum. Przeciez zawsze
        jest miejsce koło sklepu więc to tylko lenistwo sprawia że gość wybiera
        trawnik. Taki paść z napędem na 4 koła napewno leje olejem, nawet niechce się
        przyglądać temu kawałkowi trawnika.
        • konkurs_pk Re: ROTFL srebrna fabia 29.08.06, 10:28
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3580138.html
          • maximus_t2 Re: ROTFL srebrna fabia 29.08.06, 10:50
            tak, sposob ze spuszczeniem powietrza z opon wydaje sie b. dobry :)
            przebijanie czy zrzucanie doniczek z balkonow moze byc ryzykowne ;)
            mnie tez do bialej goraczki doprowadza wlasciciel czarnego forda. z tego jak
            parkuje wynika ze ma pozostalych w glebokim powazaniu.
            jak by mogl to by sie wp... tym czolgiem do klatki, bo dwoch krokow podejsc sie
            nie chce.
            co do parkowania pod sklepem to np. wlascicielka obskurnego vana z napisem m-
            collection (czy jakos tak) tez permanentnie wp.. sie na chodnik pomimo
            parokrotnie zwroconej uwagi i wolnych miejsc.
            jak mawial moj znajomy : sa ludzie i sa taborety...
            • chieftain Re: ROTFL srebrna fabia 29.08.06, 11:18
              Zawsze można zbombardować taki żle zaparkowany samochód jajami (najlepiej
              nieświeżymi z alberta) ;-D Cóż pewne sprawy niestety nie do wszystkich
              docierają.Ale piętnowanie na forum tego chamstwa chyba troszeczkę pomaga...?
              • obi12 Re: ROTFL srebrna fabia 29.08.06, 11:37
                piętnować trzeba, warto się dowiedzieć czy to nie przypadkiem moja fobia z
                parkowaniem na trawnikach, czy więcej osób ma podobne zdanie i warto jednak się
                pofatygować nocą..
                być może większość forumowiczów wyrazi zdanie zeby dać sobie spokój bo to nie
                taki dramat.
                • maximus_t2 Re: ROTFL srebrna fabia 29.08.06, 11:49
                  bywaja wieksze dramaty, ale to parkowanie jak pod obora u siebie na wiosce jest
                  cholernie irytujace...
        • zielony.kapturek Re: ROTFL srebrna fabia 29.08.06, 14:00
          Moze i brutalna nie przecze i wykroczenie tez to bylo ale podzialało:)
          Forda-ciezarowke mijalem jakis czas temu i stoi sobie slicznie na trawce gdzie
          wkolo mnostwo wolnego miejsca.Moze jego auto potrzebuje kontaktu z zielenia czy
          co...:).Gadka juz o tym była i co się zmienilo nic! burak zostal burakiem
          • vmx Re: ROTFL srebrna fabia 29.08.06, 23:51
            no to może mu wbić ziemniaka w wydech? ;)
            • nawoja1 Re: ROTFL srebrna fabia 30.08.06, 09:55
              zwracam uwage na następnego "parkowacza" na trawie : Cinquecento czerwone
              KVG ...
              pod górną bramą do Paryża !!!Czy na nich nie ma sposobu ?
              • chieftain Re: ROTFL srebrna fabia 30.08.06, 12:46
                Trzeba obrzucić takiego trawnikowego parkowacza jajkami (najlepiej nieświeżymi
                zakupionymi na ten cel w albercie)...;-D
                • the.y Re: ROTFL srebrna fabia 31.08.06, 13:28
                  cześć.
                  obserwując parkingi dziś rano stwierdzam, że tych jajej do obrzucania
                  samochodów parkujących na trawnikach i w innych miejscach utrudniających
                  normalną komunikację zabrakło by chyba nawet w pobliskim tesco.
                  ale tak to już jest, jak coś jest wspólne to niczyje, i nie trzeba o to dbać.

pozdro.
                  the.y
                  • maximus_t2 Re: ROTFL srebrna fabia 31.08.06, 13:49
                    zaczyna sie tragedia z parkowaniem.
                    barcelona juz prawie cala zasiedlona, nawet nie chce myslec co sie stanie jak
                    oddadza do uzytku prage i wieden.
                    scenariusz bedzie taki jak w przypadku barcelony,gdzie juz w lutym parking byl
                    prawie pelny. teraz ci co sie nie mieszcza zaczna parkowac troche wyzej jak
                    tylko otworza uliczke, nastepnie wprowadza sie mieszkancy pragi i wiednia i
                    gdzie oni zaczna parkowac - nie mam pojecia (zwroccie uwage ze pomiedzy praga i
                    wiedniem jest znacznie mniej miejsc niz pomiedzy innymi kwartalami).
                    swoja droga krew mnie zalewa jak przechodze przez prawie pusty garaz w
                    barcelonie i widze mnostwo nieuzywanych miejsc wewnatrz kwartalow...
                    • obi12 Re: ROTFL srebrna fabia 31.08.06, 14:16
                      krew to by mnie zalała jakbym dał za garaż 25 tysiaków i kazali by mi co
                      miesiąc płacić 100zł czynszu za ten mały kawałek betonu.
                      • trineo23 Re: ROTFL srebrna fabia 31.08.06, 15:02
                        za garaż 24400 to jeszcze bym zrozumiał.Ale to niestety jest miejsce postojowe
                        pod dachem.W garażu można byłoby trzymać np.opony zimowe,narzędzia...A tak
                        możesz tam sobie trzymać jedynie autko....
                        • 20osob Re: ROTFL srebrna fabia 31.08.06, 15:59
                          i tych komórek i tych piewniczek jak na lekarstwo.Kupe kasy sie buli za te
                          chaty, co dalszy etap to juz drozej a podstawowych rzeczy typu:
                          rowery,narty,zapasówki itp nie ma gdzie chowac.Jak sobie wogóle radza Ci co nie
                          maja zadnej komórki?
                          • maximus_t2 Re: ROTFL srebrna fabia 31.08.06, 18:14
                            nie maja drugiego kibla ;)
                            • 20osob Re: ROTFL srebrna fabia 31.08.06, 18:50
                              Ja tez nie mam drugiego kibla ale to i tak malo miejsca bo klamotow zawsze sie
                              nazbiera.
                              Ciekawe jaka bylaby reakcja gdyby kazdy wlasciciel takiego miejsca garazowego ,
                              zrobil sobie powiedzmy takie drzwi,jakies kraty odgradzajace go od innego sasiada:)
                              • maximus_t2 Re: ROTFL srebrna fabia 31.08.06, 19:53
                                wypowiadasz sie w imieniu jednej czy dwudziestu osob ?
                                • 20osob Re: ROTFL srebrna fabia 31.08.06, 21:03
                                  :), chyba jednej...brak pomyslu na nick,wszystkie sa juz zajete:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka