Dodaj do ulubionych

Amsterdam?

23.10.06, 13:50
Z info NM wynika, że juz koło 70% mieszkań jest sprzedanych lub
zarezerwowanych. ???
Obserwuj wątek
    • czy.ja.wiem Re: Amsterdam? 23.10.06, 19:55
      Wiadomo jakie ceny?Ciekawy projekt 33m2 i 2 pokoje:)
      • barcellona Re: Amsterdam? 24.10.06, 17:08
        Ja mam 34,8m2 i tez 2 pokoje i da sie mieszkac:)Na razie:)
        • cent-urion Re: Amsterdam? 25.10.06, 06:37
          6313 - 8239 brutto
          • e-nick Re: Amsterdam? 26.10.06, 09:26
            To są ceny po jakich sprzedaje NM ?
            • qazar Re: Amsterdam? 26.10.06, 22:57
              nieee, Goździkowa :)
              • e-nick Re: Amsterdam? 27.10.06, 09:14
                Piękna cena . Paryż w grudniu 2003 cena 3197 .
                • maximus_t2 Re: Amsterdam? 27.10.06, 09:20
                  tylko sie cieszyc.barcelona Ikw 2006 byla raptem drozsza o 10,5%.
                  a teraz, no prosze. zaluje ze kupilem tylko jedno mieszkanie :(
                  • don.vito.corleone Re: Amsterdam? 27.10.06, 09:31
                    Oj tak Maximus... ja też żałuje <chlip>. Barcelona chyba byłaby najlepszą
                    inwestycją na calym OE. Moja cena z czerwca 2005 3.560/m2.
                    Wyliczyłem sobie, ile zarobiłem potencjalnie i wyszło coś koło 160 skrzynek
                    Johny Walkera Red Label :>
                    • maximus_t2 Re: Amsterdam? 27.10.06, 09:39
                      dokladnie taka byla.lacze sie z Toba w bolu :((
                      ja jak bym "na golo" sprzedawal (ciekawe jaka bedzie przebita w amsterdamie,
                      15kPLN/m2 ??) to wychodzi 15000 butelek dobrej polskiej zdrowej Luksusowej.
                      echhhh.... :(
                      • maximus_t2 Re: Amsterdam? 27.10.06, 09:41
                        chodzilo mi o "przebite" na wykonczone mieszkanie, bo jak teraz "chodza" za 8
                        kPLN/m2 srednio (za dominium) to amsterdam jakies 15kPLN/m2.
                        przyznaje ze to juz chore ceny jak na nasz piekny kraj...
                      • e-nick Re: Amsterdam? 27.10.06, 09:48
                        My się cieszymy , ale nie chciałabym teraz być na miejscu tych kupujących .
                        Ciekawe na ile lat biorą kredyty :) .
                        • maximus_t2 Re: Amsterdam? 27.10.06, 09:53
                          zakladajac ze poziom zarobkow nie wzrosl rownie dramatycznie (a nic mi na ten
                          temat nie wiadomo)to pewnie na siebie i na swoje dzieci (a kto wie moze i wnuki ?)
                          :)...
                          • e-nick Re: Amsterdam? 27.10.06, 10:04
                            Tak , tylko że okres kredytowania był/jest maksymalnie do 30 lat i zależy od
                            wieku kredytobiorcy . Wg danych z ING z poprzedniego miesiąca : kredytobiorca -
                            mężczyzna - dostaje kredyt na taki okres aby w momencie jego całkowitej spłaty
                            miał nie więcej niż 65 lat .Poza tym jednym z zabezpieczeń jest cesja z polisy
                            emerytalno-rentowej wraz z ubezpieczeniem na życie , czyli tzw. III filar . Nie
                            wiem jaka jest obecnie minimalna skladka miesięczna na takie ubezpieczenie ,
                            parę lat temu to było 100 PLN . Więc do raty i odsetek należy jeszcze doliczyć
                            koszt takiej polisy , która bank zabiera i oddaje po spłacie kredytu .
                        • daswort Re: Amsterdam? 27.10.06, 10:32
                          sami są sobie winni, że chcą mieszkać "ekskluzywnie" ;)
                      • don.vito.corleone Re: Amsterdam? 27.10.06, 10:12
                        I właśnie w ten sposób poznajemy gusta Maximusa :)

Z drugiej strony... Gdybyś miał teraz kupic mieszkanko, to ty, Twoje dzieci i
                        wnukowie do konca życie nie mogliby wypić ani kropelki dobrej polskiej zdrowej
                        Luksusowej :)

W ten sposób myślą optymiści :)
                        • maximus_t2 Re: Amsterdam? 27.10.06, 10:18
                          i dlatego strzele sobie dzisiaj (rozsadna ilosc;))dobrej polskiej zdrowej
                          Luksusowej...
                          • don.vito.corleone Re: Amsterdam? 27.10.06, 10:21
                            ja też sobie strzelę, bo muszę. U nas na Syberii mroźno i wietrznie :)
                            Bez sety nie wyjdziesz na pole.
                            • mysleze Re: Amsterdam? 27.10.06, 22:12
                              Jak myslicie kto bedzie mieszkal w Amsterdamie, ceny 4-5K to teraz norma ale 8K
                              za m2, jaki bank to kredytuje?
                              • don.vito.corleone Re: Amsterdam? 28.10.06, 04:48
                                Trudno powiedzieć, ale ciężko bedzię dostać kredyt przeciętnemu Kowalskiemu
                                (bez obrary dla Kowalskich :) ). Po prostu zamieszkają tam zamożniejsi, drug
                                dealers ( w końcu Amsterdam ;) ), a resztę ze free rozdadzą cyganom na
                                mieszkania socjalne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka