Gość: AGH IP: 213.25.217.* 23.08.05, 23:34 Witam, Jestem studentem Informatyki na AGH, Czy warto zaczac studiowac Informatyke na UJ tak, aby miec dyplom UJ/AGH ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaiko Re: Informatyka AGH -> UJ IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 00:35 jest taki przypadek, koleś jest na drugim(teraz trzecim) roku na AGH i na pierwszym/drugim roku UJ. powiem tylko tyle że można mu było pozazdrościć, bo przepisali mu WDM, chociaż sam przyznaje że miał tego dużo dużo mniej. miałbyś bodajże(ale nie jestem na 100% pewien) same przedmioty informatyczne, chyba że oczywiście chciałbyś też chodzić na resztę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaiko Re: Informatyka AGH -> UJ IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 00:39 aha i jeszcze informatyka na UJ (jesli chodzi ci o ogólną, bo o tej stosowanej nic nie wiem) jest bardzo bardzo czasochłonna, łatwo wylecieć i cieżko skończyć (po pierwszym roku zostaje średnio 80 osób, a i doszly mnie sluchy ze magisterke robi cos kolo 50). Także pozostaje pytanie czy chciałoby ci sie tyle siedziec skoro masz jeszcze jedne studia, ale fakt faktem mialbys duzo duzo latwiej bo wiele rzeczy juz znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Informatyka AGH -> UJ IP: *.citibank.com 24.08.05, 09:29 bedac na infie agh owszem idz na 2gi kierunek ale nie na druga infe, teraz poszukuje sie osob ktore umia cos wiecej niz tylko klepac kod, dlatego moim zdaniem dobre sa poloczenia: infa + nauka scisla (matma, biologia, chemia) lub infa + zarzadzanie lub infa + nauka ekonomiczna (ekonomia, finanse, statystyka) wiem co mowie, bo sam studiuje infe na agh oraz drugi kierunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGH Re: Informatyka AGH -> UJ IP: 213.25.217.* 24.08.05, 17:42 Dzieki za odpowiedzi, czyli takie podstawowe jak WF, WDM, WDI, MD, by przepisali moze ? Musze tam pojsc spytac sie... btw.. mnie interesuje Informatyka Ogolna UJ, myslalem tez jako alterbatywe matematyka na WMS-AGH, ale nie wiem czy warto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaiko Re: Informatyka AGH -> UJ IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 03:23 ha :] z WMS-AGH też znam jeden przypadek, tyle że studiuje na którymś tam późniejszym roku na matmie stosowanej AGH i informatyce UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Informatyka AGH -> UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:55 mówią, że na stosowanej jest podobnie, choć to też zależy jakie bloki programowe wybierzesz - niektóre są wymagające pod względem matematyczno-fizycznym (modelowanie komputerowe i nowe technologie w informatyce), inne zaś nawet biologiczno-chemicznym (bioinformatyka z Collegium Medicum). Są też standardowe dla informatyki bloki, ale je przerabiasz już na AGH (sieci i telekomunikacja oraz inżynieria oprogramowania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StudentkaOdX2005:) a czy ktoś może mnie odpowiedzieć:) IP: *.autocom.pl 31.08.05, 18:05 jak jest z przepisywaniem się np. z kierunku fizyka techniczna na kierunek informatyka stosowana (interesuje mnie wydział EAIiE oraz Fizyki i informatyki stos) dostałam się na to "cudo" (fiza) i będę przez ten najbliższy rok intensywnie myśleć o ewentualnej "przeprowadzce" na infę stos. >AGH oczywiście< pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: a czy ktoś może mnie odpowiedzieć:) IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:47 przeniesiesz sie jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: a czy ktoś może mnie odpowiedzieć:) IP: 213.25.217.* 01.09.05, 05:47 Zaden problem z przeniesieniem tylko musisz zaliczyc rok (mozna sie przenosic po pelnym roku, nie ma przenosin po semestrze) - zaliczyc w terminie tj do konca wrzesnia, zlozyc szybko podanie o przeniesienie (sa takie w dziekanatach) i cierpliwie czekac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StudentkaOdX2005:) Re: a czy ktoś może mnie odpowiedzieć:) IP: *.autocom.pl 01.09.05, 17:08 Wielkie Thanks!;))) Dziś się właśnie zapisałam na tą fizykę techniczną. Byłam świadkiem, jak pewna studentka pytała o formalności związane z przenosinami na inny kierunek... Dzięki za odp. Myślałam , że tylko nieliczni mają szansę na coś takiego:) Mam nadzieję, że mi się uda;) POZDRO!;-) Odpowiedz Link Zgłoś