Dodaj do ulubionych

LICEUM.. ;.)

IP: *.autocom.pl 04.04.07, 13:57
Rozpaczliwie poszukuję wszelkich informacji o Liceach w Krakowie. Średnią
będę miała w granicach 5.0 ale olimpijczykiem nie jestem. Proszę doradźcie mi
coś żeby nauczyć się sporo ale nie wpaść w jakąś depresje edukacyjną. No i
gdzie są fajni ludzie, nauczyciele? Na jaki profil najlepiej iść? Proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: LICEUM.. ;.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 20:31
      profil to chyba sobie powinnaś sama dobrac wedlug wlasnych upodoban, tego co
      chcesz robic pozniej i z czego chcesz zdawac mature....:)a licea??hmmm....jest
      ogromny wybor opinie tez rozne...istnieje cos takiego jak dni otwarte moze
      warto sie przejsc...?;)
    • Gość: a Re: LICEUM.. ;.) IP: *.autocom.pl 10.04.07, 13:19
      Na Dni Otwarte się wybieram dziękuję. Jak ktoś tu wpada: napiszcie gdzie
      chodzicie/liście do Lo i jak Wam tam było. Proszę..
      • Gość: mam Re: LICEUM.. ;.) IP: *.n4u.krakow.pl 11.04.07, 21:25
        ja chodze do viii w ta sobote dni otwarte,zapraszam!jestem zadowolona,choc
        wszystko zalezy na jakich nauczycieli trafisz i jaki profil cie interesuje...bo
        jesli humanistyczny to polecam II LO.u nas sa swietni matematycy;)
        • justynka_91 Re: LICEUM.. ;.) 22.04.07, 23:08
          Moglibyście coś więcej na temat II i VIII ? Ja słyszałam, że tam dają niezły
          wycisk... Czy to prawda?
      • Gość: :) Re: LICEUM.. ;.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 22:02
        a ja chodze do IX:D hehe....dyscyplina jest:P no i w sumie tez wszystko zalezy
        od tego na jakich trafisz nauczycieli...ja jestem na rozszerzonej biologii i
        jestem zadowolona:)az chce sie uczyc:P hehe...tutaj masz link naszego forum;)
        forum9lo.pun.pl/forums.php troche strasza(przesadzaja...do wszystkiego
        mozna sie przyzwyczaic...:P) i ludzi duzo nie ma bo nie jest ono zbyt
        rozpowszechnione ale zawsze cos;)aaa no i dni otwarte sa bodajze 20.04 tylko
        chyba w jakichs ustalonych godzinach wiec sprawdz sobie to na stronce naszej
        szkoly:) pozdrawiam:)
    • Gość: ala Re: LICEUM.. ;.) IP: *.autocom.pl 09.05.07, 23:19
      Zdecydowałam iść na profil ścisły mat-coś. Ale dalej nie wiem gdzie.. 1,2,4,8,
      5? Ma ktoś jakies przezycia, porady?
    • Gość: A. Re: LICEUM.. ;.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 19:51
      jeśli nie jesteś olimpijką, a średnią masz wysoką i egzamin poszedł Ci w miarę
      dobrze, a dodatkowo interesuje Cię profil ścisły - mat-coś - to polecam V :)
      wprawdzie dzień otwarty już był, ale...
      Nauczysz się na pewno bardzo dużo, a to czy wpadniesz w depresję edukacyjną
      zależy najbardziej od Twojego podejścia. Możesz wypruwać sobie żyły dla
      świadectwa z paskiem, a może Ci to przychodzić z łatwością, jeżeli zadowoli Cię
      bycie przeciętniakiem, to też w porządku. Wybór należy do Ciebie.
      • Gość: za Re: LICEUM.. ;.) IP: *.n4u.krakow.pl 10.05.07, 22:55
        moze sie do V nie udac dostac,bo tam sami olimpijczycy sa i brak miejsc trochu
        dla ludu...
        • Gość: ijiejrieji Re: LICEUM.. ;.) IP: 195.150.76.* 11.05.07, 23:20
          Co do V... miejsce dla "ludu" owszem - jest, ale muszą mieć oni bardzo dużo
          punktów. Chciałem rok temu pójść do V - myślałem, że się nie dostanę, i
          zdecydowałem się na VIII. Po zakończeniu rekrutacji, okazało się, że dostałym
          się do V, ale szczerze mówiąc, nie żałuję, że jestem w VIII. Tutaj są świetni
          ludzie, dobrze nastawieni, nauczyciele wymagający ale i życzliwi. Polecam VIII.
          Jakbym miał jeszcze raz wybierać - wybrałbym chyba VIII. Co do przedmiotów,
          które są dobrze nauczane w naszym liceum to na pewno: matematyka, chemia,
          fizyka, biologia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka